Повечето прозрачни доставчици на VPN – САМО 4 от 16 са надеждни

Вече повече хора са наясно с дигиталната си поверителност, което води до наплив на нетизени, които се абонират за VPN услуги по целия свят..

През 1-во тримесечие на 2018 г. нетизените, използващи VPN, са нараснали с 18% в Северна Америка, 18% в Европа, 20% в Близкия изток & Африка, 23% в Латинска Америка и 30% в Азиатско-Тихоокеанския регион.

Потребители на Интернет с VPN (Статистика за 2018 г.)

Една от причините, поради които повечето хора спират да използват VPN услугите, е липсата на прозрачност. Не много доставчици на пазара са честни за своите предложения.

Повечето избягват да разкриват подробности за техните централи, собственици, инвеститори, борда на директорите, поръчващи канари / доклади за прозрачност и одитни процеси (ако има такива).

Следователно BestVPN.co създаде това “Прозрачни VPN” ръководство, където ще получите цялата информация за предисторията. Приближих се към различни екипи за поддръжка на VPN по имейл, задавайки им ТМ инвазивни въпроси &# 55357;&# 56841;

Contents

Повечето прозрачни доставчици на VPN

  1. VPN мрежите наистина ли ви предпазват?
  2. Нещата се усложняват малко!
  3. Запитване на VPN доставчици за прозрачност чрез имейл

VPN мрежите наистина ли ви предпазват?

Няма съмнение, че VPN са удобни инструменти. Те прикриват вашия IP адрес, маскират местоположението ви и криптират входящия / изходящия трафик, давайки на потребителите ключ за отваряне на заключени врати.

Тези VPN функции са особено валидни за потребители, базирани в държави със строги закони за интернет, като Иран, Ирак, Турция, Китай, Русия, ОАЕ и Египет. Сред тях някои дори забраняват Facebook, WhatsApp, Google и т.н..

Много VoD услуги налагат и гео ограничения. Да не говорим, че ловците за нарушаване на авторски права винаги са нащрек за онези, които изтеглят пиратски материали чрез p2p / споделяне на файлове.

Използването на VPN предлага защита от тези ловци, предпазва от любопитни очи, позволява ви да деблокирате ограничено съдържание и да възстановите достъпа до любимите си социални медийни платформи / приложения.

Някои netizens дори ги използват за достъп до сайтове / файлове / услуги на работното място или за просто общуване с приятели / семейство в чужбина, както е показано в проучването на причините за използване на VPN по-долу.

Водещи мотивации за използване на VPN (Статистика за 2018 г.)

Нещата се усложняват малко!

Там, където има позитиви, има и негативи. Бих могъл да ви кажа, че VPN предлагат пълна безопасност на потребителите, но това би било лъжа. Помислете да използвате VPN като първата си стъпка към използване на цифровия личен живот.

Тези услуги обаче идват със собствен набор от сложности. При преценка на “безопасност” на VPN, в играта влизат доста фактори, които призовават потребителите да подобрят знанията си.

Например, VPN услуга, базирана на 5, 9 или 14 Eyes Jurisdiction, може да не е най-сигурният вариант, поради наложеното от правителството задължително законодателство за запазване на данни и масов надзор..

По същия начин има и различни “политики за регистрация” за всеки доставчик. Там, където някои може да са без регистрация, повечето могат да се отдадат на записа на информация за сесия / връзка.

След това имате проблеми, свързани с течовете на WebRTC / DNS / IP адрес и използването на фалшиви (виртуални) местоположения, без доставчиците да са честни за тях с клиентите / потенциалните клиенти.

Най-важното е, че доставчиците на VPN не разкриват основна информация за тяхната услуга, като им липсва прозрачността, необходима на потребителите да се доверят на продукта си.

Запитване на VPN доставчици за прозрачност чрез имейл

Липсата на прозрачност от доставчиците ме подкани да се свържа с тях на частно по имейл и да науча повече за различните VPN услуги, като им задавам няколко инвазивни въпроса.

Исках да видя как повечето доставчици ще реагират с обърнатите таблици. Вместо те да ни питат за информация, създадох списък с въпроси, на които да отговорят.

Там, където някои бяха удобни за споделяне на основни детайли, други бяха избирателни по въпросите, на които искат да отговорят, създавайки подозрение.

Въпросите включваха информация за компанията’седалището, местоположението му, собствениците и инвеститорите зад компанията и борда на директорите. Освен това попитах дали VPN издаде доклади за прозрачност или извърши одит на трета страна.

Имах по имейл около 180+ доставчици, когато провеждах изследванията си за това ръководство за сравнение на VPN. Досега получих отговори от 15 и само 3 доставчици са напълно прозрачни:

  1. Перфектна поверителност
  2. Крия. мен
  3. CyberGhost

Ще продължа да актуализирам този списък, тъй като получавам повече отговори ...

Перфектна поверителност - базирана в Швейцария и основана през 2014 г.

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

Седалището ни е в Швейцария. Точният адрес може да бъде намерен в нашия отпечатък: https://www.perfect-privacy.com/en/imprint

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Да, публикуваме изявления на Warrant Canary.

Ако да, колко често? Връзка към URL или PDF файл би била полезна!

Всеки месец. Ето линка: https://www.perfect-privacy.com/en/warrant-canary. Не публикуваме редовни доклади за прозрачност по отношение на.

В случай на официални запитвания, ние винаги любезно ги информираме, че нямаме данни, които бихме могли да разкрием. Вие също го правите’не трябва да публикувате всяка заявка на DCMA.

В случай на припадъци на сървъри, ние ви информираме в нашия блог: https://www.perfect-privacy.com/en/blog/server-seizure-in-rotterdam

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Не, не е необходимо да проверяваме претенциите си. Е, понякога виждаме тези одити с други доставчици, обаче можем’не се бори с усещането, че те просто маркетингови глупости.

Искам да кажа, че лъжете клиентите си, защо да не излъжете и одита? Защо дори да правите одит? Просто създайте хубав PDF файл, претендиращ за страхотен одит.

Освен това, дори и при легитимен одит, това, което спира всеки доставчик да позволява само регистриране и всички шенгени в момента, в който одитът приключи.?

Ако не, защо още не сте одитирани? Всякакви причини?

Както казах: Тези одити без регистрация не са приложими. ние’занимавам се с бизнес повече от 10 години и имаше събития като тази в Ротердам. Сцената знае, че можете да разчитате на нас 100 процента.

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

Можем да потвърдим, че всички сме хора, всички се намират в Европа и се познаваме от много години поради споделените интереси в областта на компютъра, сигурността, хакерството и активизма.

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

В нашия бизнес е много важно да работим независимо. Че’s защо работим напълно без инвеститори. То’не е и за бързото израстване.

Искаме да предложим професионална VPN услуга, която осигурява най-високото ниво на сигурност. За това сцената оценява и нас.

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

По дяволите, това ще е толкова готино, щом сме Giant Corporation със съвет на директорите. Само се шегувам, но сериозно, няма съвет на директорите.

nVPN - Основана в Босна и основана през 2010 г.

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

Ние не’нямам такова нещо като “официално местоположение” и следователно нито адрес. Ние сме група от четирима ентусиасти за поверителност, които са най-разпространени в източноевропейския регион в Босна, Украйна, Полша и Сърбия.

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Всъщност мислим да направим това скоро, да, но не го правим’все още няма такова нещо, но през 2019 г. се планира да се направи някакъв архив, до който всеки член да има достъп и да прочете нашите отговори.

Ако няма публикувани доклади за прозрачност / разрешение, какви са причините?

Няма причина да не публикуваме нашите отговори и обработки, наистина, ние не’няма какво да скрия. Както беше казано по-горе, през 2019 г. ще публикуваме това и достъпно за нашите членове.

аз мога’не посочете точната дата, тъй като първо имаме много други задачи в списъка със задачи (внедряване на WireGuard, пълен нативен IPv6 и пускане на нашия клиент за Linux и Mac OS - следващите 2-6 седмици).

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Аз лично не бих имал проблем да го направя, въпросът е само как и коя фирма би направила такъв одит и как, имам предвид как наистина изглежда такъв одит в реалността, кои данни искат да видят база данни, страна на сървъра.

Искам да кажа, че сървърната страна не е проблем, нищо интересно все пак - но клиентската база данни е друга история, ние имаме имейли на клиенти там, така че не съм сигурен коя фирма би могла да направи това кой е достатъчно надежден и как.

Защо все още не сте одитирани? Всякакви причини?

Няма причина срещу това, просто се уверете как ще стане това и кой е достатъчно надежден да извърши одита.

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

Нямаме нито един собственик, както е посочено над всички и никой не притежава nVPN.net имаме четирима души.

Когато двама имат достъп до домейн, само един от тях има права за достъп до база данни, тук няма собственик.

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

Изобщо нямаме инвеститори, всичко е направено самостоятелно и се обработва между четиримата хора, които аз’вече споменахме по-горе.

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Нито един.

Hide.Me - базиран в Малайзия и стартиран през 2012 г.

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

Ние сме регистрирани в Малайзия, адресът на нашата компания е: eVenture Limited, офис 2.19, търговски център Lazenda, Федерална територия на Лабуан, 87007 Малайзия. Регистрационен номер: LL09685

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Да, публикуваме доклад за прозрачност за периодичност с историческите данни.

Ако да, колко често? Връзка към URL или PDF файл би била полезна!

Последната беше 2015 г., а следващата ще бъде публикувана през следващите две или три седмици.

https://hide.me/en/blog/leon-juranic-certifies-hide-me-as-one-of-the-most-anonymous-vpn-provider/

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Да, ние сме една от първите VPN компании, които са одитирани от независим одитор / компания.

Ако отговорът е да, кога за последно е одитирана вашата VPN услуга? Можем ли да получим връзка към URL / PDF файл?

https://hide.me/en/blog/leon-juranic-certifies-hide-me-as-one-of-the-most-anonymous-vpn-provider/

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

Компанията е изцяло частна собственост.

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

Не, нямаме трети инвеститори.

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Директор на компанията е Себастиан Шауб.

CyberGhost VPN - базиран в Румъния и стартиран през 2011 г.

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

ние’отново в Букурещ, Румъния, извън 5-те юрисдикции на Алианса на 5 очи, 9 очи и 14 очи. Нашите подробности са тук: https://www.cyberghostvpn.com/en_US/imprint

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Да, ние бяхме първите в VPN индустрията, публикуващи Доклад за прозрачност през 2011 г. Той’е традиция, която ние държим скъпа.

Ако да, колко често? Връзка към URL или PDF файл би била полезна!

Годишният ни доклад за прозрачност е тук: https://www.cyberghostvpn.com/en_US/transparency-report

Броят на законните заявки за Q1 2019 скоро ще бъде представен на нашия Център за поверителност: https://www.cyberghostvpn.com/privacyhub/

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Не.

Защо все още не сте одитирани? Всякакви причини?

Досега бяхме фокусирани върху изграждането на най-добрия VPN за нашите потребители. Но ние планираме в бъдеще да бъде извършен одит на нашия VPN.

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

Това не е често в VPN индустрията, но всички подробности за нас са публични. Запознайте се с нашия екип и нашите офис кучета тук: https://www.cyberghostvpn.com/en_US/team

Повече тук: https://www.cyberghostvpn.com/en_US/transparency-report/about-us и тук: https://www.instagram.com/cyberghost_private_life/?hl=bg

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

ние’част от Капе. Повече подробности тук: http://www.kape.com/about-us.html

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Можете да намерите всички подробности тук: http://investors.kape.com/board-of-directors

Щит за гореща точка - базиран в САЩ и стартиран през 2005 г.

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

Седалището ни е в Редууд Сити Калифорния. Адрес: бул. Морски порт 1800 Редвуд Сити Калифорния.

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Да, публикуваме доклади за прозрачност. Тъй като ние не събираме информация, която ни позволява да проследим използването на Интернет на нашите VPN обратно до отделни потребители.

Ние не предоставяме и не можем да предоставяме информация на правителствата, правоприлагащите органи или други трети страни за това какви уебсайтове посещават нашите потребители, когато използват нашите услуги.

Освен това, не можем да идентифицираме отделен потребител въз основа на IP адрес с публичен облик.

Ако да, колко често? Връзка към URL или PDF файл би била полезна!

Всяка година. Ето връзката https://www.hotspotshield.com/reports/AnchorFree_Transparency_Report-2018.pdf

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Да. AVTEST

Ако отговорът е да, кога за последно е одитирана вашата VPN услуга? Можем ли да получим връзка към URL / PDF файл?

https://www.av-test.org/fileadmin/pdf/reports/AV-TEST_VPN_Trust_Report_August_2018_EN.pdf

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

Можете да намерите информация за екипа и борда на директорите на сайта Anchorfree:

https://www.pango.co/about/

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

Можете да намерите информация за екипа и борда на директорите на сайта Anchorfree: https://www.pango.co/about/ 

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Можете да намерите информация за екипа и борда на директорите на сайта Anchorfree: https://www.pango.co/about/

VPNSecure - базирана в Австралия и основана през 2010 г.

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

Ниво 1/360 Свети Павел’s Terrace Fortitude Valley, Бризбън, Куинсланд.

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Доскоро имахме публикувана Warrant Canary - обаче в Австралия, Warrant Canaries са незаконни и трябваше да я премахнем.

Ние сме в процес на преместване на компанията в Хонконг поради последните промени в австралийския закон - след като този ход приключи, ние ще публикуваме отново канала на варантите

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Ние приключваме одити на тестове за проникване на трети страни, последният тест е завършен през ноември 2017 г. от Senseon Solutions

Това, че нашите твърдения за липса на регистрация са проверени от трета страна като Senseon, не е нещо, което обмисляхме по-рано, но може би ще разгледаме това в бъдеще, за да дадем спокойствие на клиентите.

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

Shayne McCulloch - Свързан в https://www.linkedin.com/in/shaynem

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

Няма инвеститори.

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Shayne McCulloch.

ProtonVPN - базирана в Швейцария и основана през 2014 г.

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

Седалището ни е в Женева, Швейцария. Chemin du Pré-Fleuri, 3 CH-1228 Plan-les-Ouates, Genève, Швейцария.

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Да, актуализираме нашия Доклад за прозрачност & Warrant Canary винаги, когато има забележително ново правно искане.

Ако да, колко често? Връзка към URL или PDF файл би била полезна!

Последно е актуализиран на 2 февруари 2019 г.: https://protonvpn.com/blog/transparency-report/

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Все още не сме напълно прозрачни за нашите потребители по отношение на седалището, собствениците, обслужването и т.н..

Ние обаче обмисляме одит в близко бъдеще, тъй като той се е превърнал в промишлен стандарт.

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

ProtonVPN AG е изцяло собственост на Proton Technologies AG.

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

Без отговор.

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Съветът на директорите на ProtonVPN AG е Антонио Гамбардела.

Windscribe - базиран в Канада и стартиран през 2015 г.

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

9251 Yonge St # 8901, Ричмънд Хил, ON, L4C 9T3, Канада. Преди да кажете Канада = 5 очи = лошо: https://blog.windscribe.com/i-doesnt-matter-how-many-eyes-you-have-66f59fc1e777

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Да, ние го правим.

Ако да, колко често? Връзка към URL или PDF файл би била полезна!

https://windscribe.com/transparency

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Не.

Защо все още не сте одитирани? Всякакви причини?

ние’работим върху система, която ще надхвърли одита на трета страна и ще позволи на всеки да проверява нашите твърдения, без да се налага да разчита на тях “експерти”.

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

https://www.crunchbase.com/organization/windscribe#section-overview

https://angel.co/windscribe

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

Без инвеститори.

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Йегор сак.

ibVPN - Основана в Румъния и основана през 2003 г.

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

Нашата компания се намира в Тиргу-Муреш, Румъния. Адресът е обществено достъпен на нашия сайт, в областта на футера: https://www.ibvpn.com

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Не

Ако да, колко често? Връзка към URL или PDF файл би била полезна!

N / A

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Не

Защо все още не сте одитирани? Всякакви причини?

Нашата компания трябва да се съобразява с GDPR и ние прекарахме годината преди 25 май 2018 г., за да подготвим и следващите месеци да приложим механизъм за защита на данните, който уверява нашите клиенти, че техните данни са безопасни. Целта за 2019 г. е успешното прилагане на ISO 27001 (управление на информационната сигурност) и 9001 (управление на качеството).

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

SC Amplusnet SRL е компанията, която притежава пълна собственост върху ibVPN. Собствениците на компанията са частни лица, които участват в разработването и поддържането на услугата ibVPN.

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

Нямаме инвеститори.

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Можете да проверите за обществена информация за компанията SC Amplusnet SRL.

KeepSolid - базиран в САЩ и основан през 2013 г.

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

KeepSolid’S седалището е в Ню Йорк. Нашият адрес е 3220 Arlington Ave. Suite 5A Bronx, NY 10463, Съединени щати

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Не.

Ако да, колко често? Връзка към URL или PDF файл би била полезна!

N / A

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Не.

Ако отговорът е да, кога за последно е одитирана вашата VPN услуга? Можем ли да получим връзка към URL / PDF файл?

N / A

Или ако не, защо все още не сте одитирани? Всякакви причини?

Това е на върха на нашите планове тази година.

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

Наши собственици са Василий Иванов и Олег Бочарников. Можете да проверите повече информация за тях тук https://www.keepsolid.com/pressroom/board-of-members

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

Не, нямаме инвеститори. ние’отново сте компания за зареждане.

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Моля, проверете повече информация на нашия съвет на директорите на www.keepsolid.com/pressroom/board-of-members

Mullvad - базиран в Швеция и стартиран през 2009 г.

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

Amagicom AB, Box 53049, 40014 Гьотеборг, Швеция.

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Не, в Швеция няма закони, които изискват от нас да събираме / регистрираме / действаме срещу нашите потребители всички данни, които се отнасят за нас, прочетете повече: https://www.mullvad.net/guides/swedish-legislation/

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

да.

Ако отговорът е да, кога за последно е одитирана вашата VPN услуга? Можем ли да получим връзка към URL / PDF файл?

https://mullvad.net/blog/2018/9/24/read-results-security-audit-mullvad-app/

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

Amagicom е 100% собственост на учредители: Fredrik Strömberg и Daniel Berntsson.

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

Не.

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Фредрик Стрьомберг, Даниел Бернтсон и Ян Джонсън (изпълнителен директор)

SigaVPN - базиран в САЩ и стартиран през 2017г

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

PO Box 1722, Southaven, MS, 38671, Съединени щати. Тъй като това е еднолична собственост и нещо, което правя отстрани, няма причина да наемам офис.

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Канарските канали НЕ винаги са надеждни. Правителството на САЩ може да принуди някого да го актуализира. По мое мнение, за да мисля за поръчаните канарчета за дълъг период от време.

Реших, че просто създава невярно чувство за сигурност. Аз го правя’нямам доклади за прозрачност, тъй като към мен са изпратени нулеви искания от правителството.

Бих публикувал такъв в случай на получаване на искане от правителството.

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Не.

Защо все още не сте одитирани? Всякакви причини?

Одитът е скъп.

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

аз’m системен администратор и защитник на поверителността.

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

Дарителите помагат за стартирането на услугата. За да защитя тяхната поверителност, не искам’не споделят своята информация.

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Само аз.

PrivateVPN - базирана в Швеция и основана през 2009 г.

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

Швеция - Солентуна.

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Не

Ако да, колко често? Връзка към URL или PDF файл би била полезна!

N / A

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Не.

Ако отговорът е да, кога за последно е одитирана вашата VPN услуга? Можем ли да получим връзка към URL / PDF файл?

N / A

Защо все още не сте одитирани? Всякакви причини?

Няма конкретна причина. Има план за стартиране на одит, когато имаме инсталирана новата ни среда.

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

Можете да намерите повече информация за компанията тук: https://www.allabolag.se/5568951486/privat-kommunikation-sverige-ab

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

Няма външни инвеститори!

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Можете да намерите повече информация за компанията тук: https://www.allabolag.se/5568951486/privat-kommunikation-sverige-ab

WASEL Pro - базирана в Холандия и основана през 2012 г.

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

Адресът в долния колонтитул www.bvpn.com. Laanzichtweg 60-B 4847 SJ Тетеринген (Бреда), Холандия.

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Да, обаче не го направихме’нямам инциденти в нашите 9 години работа.

Ако да, колко често? Връзка към URL или PDF файл би била полезна!

Имахме 0 инциденти.

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Nope.

Защо все още не сте одитирани? Всякакви причини?

Ние сме убежище’не се обърна към всички надеждни организации.

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

Услугата е собственост и е намерена от малка група разработчици, които намериха интернет в средата на 90-те и правят всичко възможно, за да я поддържат толкова отворена, както беше.

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

Не, Услугата се изгражда, финансира, управлява се от същата група разработчици, няма инвеститори, няма собственост на банката.

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Същите 3 разработчици.

Seed4Me - базиран в Тайван и стартиран през 2012 г.

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

Seed4.Me VPN услугата се разработва от разпределен екип от разработчици. Предпочитаме да запазим подробности за нашата структура като частен слой на защита за нашите клиенти.

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Не.

Ако да, колко често? Връзка към URL или PDF файл би била полезна!

N / A

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Не.

Ако отговорът е да, кога за последно е одитирана вашата VPN услуга? Можем ли да получим връзка към URL / PDF файл?

N / A

Защо все още не сте одитирани? Всякакви причини?

Нашите потребители не ни питаха за това нещо. Повечето хора изискват бърза и стабилна VPN връзка на ниска цена - това предлагаме.

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

Предпочитаме да не разкриваме тази информация.

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

Предпочитаме да не разкриваме тази информация.

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Предпочитаме да не разкриваме тази информация.

Surfshark - базиран в BVI и стартиран през 2018 година

Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?

Surfshark е регистрирана търговска марка на Surfshark Ltd., юридическо лице на Британските Вирджински острови. Официалният адрес на Surfshark Ltd. е следният:

Surfshark Limited

Vanterpool Plaza, 2-ри етаж, Wickhams Cay I, Road Town, VG 1110

Британските Вирджински острови

Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?

Правителството на Британските Вирджински острови не изисква Surfshark да публикува доклади за прозрачност / клирънс; следователно ние не правим това.

Surfshark е частна компания, поради което публикуването на такъв вид доклади не е задължително. Тъй като Surfshark не се публикува публично на която и да е борса, ние прилагаме обичайна практика да не разкриваме такава информация пред обществеността.

Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?

Surfshark е един от малкото доставчици на VPN услуги, които са били независимо одитирани. Последният одит беше извършен през ноември 2018 г. от признатата немска компания за сигурност

Ако отговорът е да, кога за последно е одитирана вашата VPN услуга? Можем ли да получим връзка към URL / PDF файл?

Surfshark VPN, одитиран от Cure53.

https://cure53.de/pentest-report_surfshark.pdf

Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?

Surfshark предоставя своите услуги на хора от цял ​​свят, включително силно ограничаващи страни и режими, където достъпът до интернет е контролиран, противниковите медии са преследвани и НПО са ограничени. Ние сме един от малкото доставчици на VPN, който успя да преодолее Великата защитна стена на Китай. Стига да сме решени да инвестираме време и усилия в разработването на интелигентни решения, които могат да преодолеят ограниченията.

Що се отнася до нашия изпълнителен директор, той е известен като Par Kaz. Той създаде Surfshark като свое собствено начинание, за да направи по-добър инструмент за защита на поверителността, отколкото останалите. Той е повод за поверителност на технологиите, който е прекарал кариерата си в работа с продукти за киберсигурност, както и системен администратор в различни части на света. По отношение на Magnus, той е известен в областта и се цитира в някои публикации на Surfshark.

Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?

Surfshark Ltd. е собственост на частни акционери, които избраха да не разкриват публичната си частна информация, тъй като законово не се изисква..

Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Surfshark е частна компания, която не е длъжна да има и няма съвет на директорите. Тя се ръководи от мениджърския екип, който включва главен изпълнителен директор, главен маркетинг, главни технологични служители, както и няколко собственици на продукти.

Опаковане на нещата

С това достигаме до край на това прозрачно ръководство за VPN. Основната цел на която е да помогне на потребителите да научат повече за различни доставчици и тяхната основна информация.

Имайте предвид, че на двусмислените услуги никога не може да се вярва. Само тези доставчици с установена репутация на честност могат да ви помогнат в постигането на пълна цифрова поверителност.

Надявам се това ръководство да ви помогне да получите цялата необходима информация. Независимо от това, ако имате някакви въпроси / въпроси или се нуждаете от мен за интервю с конкретен доставчик, направете коментар по-долу.

Също така, помогнете на брат, като споделите това ръководство с други потребители, съобразени с технологиите или неприкосновеността на личните данни, ще бъде високо оценено. Благодаря ти и имам хубав ден напред! J

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me