Лесни съвети за безопасност в Интернет за начинаещи | BestVPN.co

“Сега всички сме свързани с интернет, като неврони в гигантски мозък”

Трябва да го дължим на Стивън Хокинг, за да обобщи нещата толкова точно, но оставяйки толкова много на собственото си въображение. Това, което той каза за интернет, в по-голямата си част е ИСТИНСКО. Някои може да го считат за похвално: ‘дигитален свят’. Какво време да си жив, а? В същото време другите може да са скептично настроени към използването на интернет. Ние от BestVPN.co разбираме и двете страни, но имаме някои собствени мисли по темата.

Както всичко останало в живота, има определени плюсове / минуси в интернет. Това е невероятен ресурс за обучение, осигурява достъп до моментално забавление, улеснява работата с инструментите на SaaS и помага за получаване на експозиция като индивид чрез социалните медии (предоставя много възможности да станете свой собствен шеф). Същевременно съществуват заплахи за вашата лична сигурност и неприкосновеност на личния живот, излагайки семейството / бизнеса / парите на риск!

Contents

Осъзнаване на киберсигурността!

За съжаление има хора, които’Ще експлоатирам интернет, като се отдадете на престъпни дейности, заблудите потребителите чрез злонамерен софтуер, получаване на данни чрез фишинг или създаване на схеми, които изневеряват на хората на парите им. Киберпрестъпниците стават по-умни и по-сложни в своите операции, използвайки креативни мерки за кражба на самоличност, извършване на измами или дори стартиране на кибератаки срещу други.

Осъзнаване на киберсигурността

Ако това беше’Достатъчно е, че интернет е изпълнен с насилие, мрачни изкушения и безнравственост с компании / лица, които активно търсят потребители навсякъде! Правителствата не’не искат да се доверят на собствените си граждани и да наложат закони за интернет, които позволяват мониторинг / подслушване на обикновения човек. Всичко това ви кара да осъзнаете, че оставането на SAFE онлайн вече не е даденост, а необходимо извънкласно занимание.

Месецът за киберсигурност

Сега знаем какво сте вие’мислиш ли, всичко това изглежда безсмислено и повърхностно, нали? Въпреки това можем да го уверим’T! Ето защо за този Национален месец за осведоменост относно киберсигурността (NCSAM), ние’взех решението да прекратим всичко, като помогна на клиентите да бъдат в безопасност онлайн. С малко здрав разум и знания за работата’и / дон’ts, можете да сърфирате ‘мрежа невредими.

С какви проблеми на интернет се сблъскваме днес?

Интернет служи като чудесно средство за самоизразяване, засилване на знанията и способността да бъдете свързани с хора от цял ​​свят. Широката наличност на устройства с възможност за интернет осигурява на всеки денонощен достъп до пазаруване, кредитни / финансови услуги, мигновено забавление, управление на взаимоотношения, ангажиране на сексуални инстинкти и дори получаване на помощ / съвет!

Като такъв, няма съмнение, че Интернет наистина промени / подобри живота ни по толкова много начини, че сега е невъзможно да си представим свят без него. Въпреки това, само когато осъзнаете колко опасни неща могат да станат в интернет, се тревожите за поверителност / сигурност. По-долу обсъждаме някои сериозни рискове за личната безопасност, в които може да се окажете:

Проблеми с безопасността в Интернет сме изправени днес

 • Ransomware – Зловредният софтуер, който използва циптовирология, превзема вашия компютър и заплашва да публикува жертвата’s данни до изплащане на откуп. Забележимите примери включват Fusob, WannaCry, Petya, Bad Rabbit и SamSam, всички от които са намерени с помощта на подобни модели за криптиране на потребителски файлове.
 • Кражба на самоличност – Не мислех’не мисля, че е възможно нали? Това обаче се случва! Вносителите могат да използват техники като фишинг или засаждане на злонамерен софтуер, за да ви заблудят да разкрият финансовата си информация, която след това използват за извършване на измама, като се представят за вас. Лайна удря тавана много бързо!
 • Киберстакинг – Много тежко престъпление, поради което много жени трябва да страдат чрез тормоз и психически изтезания! При този сценарий нападател многократно използва електронни съобщения, за да изплаши или уплаши жертвата. Той може също да включва клевета, клевета, клевета и лъжливи обвинения.
 • Разделяне – Мислех, че реалният свят е b ** ch? Дигиталният свят е по-лош! Някои киберпрестъпници се опитват да заблудят потребителите да изпращат голи / сексуални образи на себе си. По-късно тези изображения се използват за изнудване на пари или сексуални благосклонности от жертвата, което може да доведе до сериозна депресия / тревожност!
 • Кибертормоз – Лесно излагане на насилие, графични изображения / видеоклипове и дребна политика е нещо, с което социалните медии стават доста известни! Все пак нещата просто заемат сериозен обрат, когато хората използват дигиталния свят за тормоз над хора онлайн. Това може да включва клевета, вирусни мемове и други!
 • Онлайн предсказване – Интернет е опасно място, особено за децата, тъй като те имат възможност да се свързват с хора два пъти / три пъти тяхната възраст. Някои невинни юноши могат да станат жертва на манипулация / принуда от онлайн хищници, които имат последен насилие / сексуални мотиви.
 • Спамене – Често, когато се присъедините към нов сайт или уебсайт за социални медии, можете да щракнете някъде, където сте били’не би трябвало, и това води до това, че ще трябва да се справяте със стотици и хиляди спам реклами, нежелани групови съобщения, което отваря вратата за злонамерен софтуер и фишинг!
 • Нецензурно съдържание – Докато интернет може да бъде щастливо място за мнозина, той също може да бъде невероятно тъмен и опасен. Налични са тонове нецензурно съдържание под формата на информация / изображения / видеоклипове, които съдържат взривове / убийства / взривове и друго неприятно съдържание.

Проблеми с безопасността в Интернет

Как потребителите могат да използват максимална защита онлайн?

ние’не забравяйте да прочетете за опасностите по-горе’имам те малко потръпнали! В крайна сметка кой би могъл’все пак, такива неща се случват също, нали? Защо може’t хората просто се научават да бъдат цивилизовани и да не са болка в $ $ за другите? Предполагаме, че това е нещо, на което никой не може да отговори, но ако има едно нещо, което BestVPN.co може, използва максимална защита онлайн, за да се защити от подобни онлайн заплахи!

  Ръководство за настройка на VPN за различни платформи / устройства!

Преди да започнем все пак, моля ви, моля, просто сложете това. Това не’t един от онези клиширани, преформулирани онлайн ръководства, в които единствените съвети, които получавате за защита на вашата поверителност, се въртят около остарели методи. Докато изследвахме, бяхме буквално изумени от вида на излишното съдържание, достъпно в интернет. Така че, надяваме се да намерите нашето изследване впечатляващо, тъй като ние се опитваме да продължим малко по-широко!

Лесни съвети за безопасност в Интернет за начинаещи | BestVPN.co

Съвети за безопасност в Интернет: Основни правила

 1. Подобно на това как избягвате да ходите от сенчести квартали, избягвайте да посещавате опасни уебсайтове онлайн, тъй като те могат да съдържат софтуер за откупи, вируси или зловреден софтуер.
 2. Винаги ограничавайте количеството информация, която разкривате онлайн. Потенциалните работодатели и клиенти не’не трябва да знаете домашния си адрес или състоянието на личните си отношения (а!).
 3. Избягвайте да изтегляте софтуер / приложения на трети страни, тъй като те могат да съдържат злонамерен софтуер или могат да се опитат да откраднат информация. Отидете за приложения / софтуер, сертифицирани / проверени от съответните органи.
 4. Интернет не’няма ключ за изтриване. Веднъж публикувана, тя завинаги живее в най-дълбоките, мрачни съюзници от кеши или копия, които може да са направили други хора, без вие да знаете за това.
 5. Ако нямаш’вече нямате такъв, използвайте защитен код на телефона си. Това може да бъде парола, ПИН или модел за отключване. Независимо от това, което сте избрали, използването на такъв е необходимо за онлайн поверителност!
 6. Уверете се, че профилите ви в социалните медии са частни. Само вашето близко семейство и приятели трябва да могат да виждат всичко за вас. Последното нещо, от което се нуждаете, е киберсталкер!
 7. Актуализирайте редовно вашата операционна система и софтуер, за да предотвратите експлоатацията на киберпрестъпници от стари грешки и вратички във вашата сигурност, което може да доведе до загуба на всички лични данни.
 8. НИКОГА не се свързвайте с обществени Wi-Fi мрежи в кафенета или ресторанти, без да използвате VPN услуга, тъй като тези места са там, където най-вероятно можете да бъдете измамени / хакнати / измамени от умни киберпрестъпници.
 9. Запаметяването на всички ваши пароли може да бъде огромна болка в задните части, освен ако не сте’получих изключителни умения за припомняне на паметта. За средния джоуи съветваме да използвате програма за управление на пароли.
 10. Избягвайте да пишете съобщения за омраза или да се отдадете на всякакъв вид тормоз / расизъм / насилие, тъй като това може да ви донесе сериозни проблеми. Простото писане на заплашително съобщение може да ви накара да се сблъскате със закон!

Основни правила за безопасност в Интернет

Съвети за безопасност в Интернет: Защитете се от Ransomware

 1. Понякога животът просто продължава да ви дава лимони и там’нищо не можете да направите за това. рансъмуер’s са трудни, така че трябва да създадете навик да архивирате данните си редовно.
 2. Използвайте антивирусен или анти-зловреден софтуер, който ви предоставя възможността да конфигурирате търсенето за сканиране на архивирани и компресирани файлове, като това’s как повечето ransomware поемат контрола над вашата система.
 3. Не става’няма значение дали посещавате уебсайт, осъществявате достъп до софтуер или просто разглеждате различни игри / програми, уверете се, че защитната стена е включена по всяко време.
 4. Уверете се, че редовно инсталирате актуализации за вашата операционна система и антивирусен / зловреден софтуер, така че да имате актуализиран фърмуер, който може да противодейства на всеки подозрителен файл!
 5. Задължително е потребителите да бъдат особено бдителни, когато кликват върху връзки или прикачени файлове, особено тези, които изглеждат подозрителни. Анализирайте връзката, за да получите по-добра идея, преди да щракнете върху нея.

Лесни съвети за безопасност в Интернет за начинаещи | BestVPN.co

Съвети за безопасност в Интернет: Бъдете защитени от кражба на самоличност

 1. Винаги не забравяйте да не използвате приложения P2P / споделяне на файлове, ако не’не предлагат сигурност и поверителност на данните. Уверете се, че използвате VPN услуга, ако го направите, тъй като това ще запази анонимността ви по всяко време.
 2. Както споменахме по-рано, никога не пазарувайте от онлайн магазини, които имат лоша репутация, особено от тези, които имат история на нарушения на данните в ‘скорошен’ минало.
 3. Задължително е да бъдете активни по отношение на финансовата си информация по всяко време. Правете старание при проверка на извлеченията на вашите банкови и кредитни карти всеки месец, за да откриете бързо нередности.
 4. Един от най-добрите начини да запазите своята идентичност и информация по всяко време е редовното променяне на паролите на вашите финансови сметки. Нарушенията често остават незабелязани седмици наред!
 5. Уверете се, че винаги изпращате всички имейли и съобщения с криптиране от край до край или използвате специализиран IP от VPN услуга, за да използвате непрекъснато защитен слой по всяко време.

Лесни съвети за безопасност в Интернет за начинаещи | BestVPN.co

Съвети за безопасност в Интернет: Научете как да се справите с киберсталкинга

 1. Ако сте киберстакирани, жизненоважно е да запазите всички комуникации с извършителя за доказателства. Може да звучи грубо, но трябва да го съобщите на органите на реда.
 2. Ако се разделите с интимен партньор, уверете се, че сте нулирали всичките си имейл акаунти, социални медии и банкова информация, така че те да не могат да ви манипулират по никакъв начин.
 3. Що се отнася до използването на социални медии, имейли или чат стаи, е наложително да внимавате за информацията, която споделяте, в противен случай можете да улесните сталкерите да събират вашите снимки / публикации!
 4. Ако не е задължително, избягвайте да попълвате полета, които изискват вашата лична информация като рождената дата, когато се регистрирате / регистрирате за нещо онлайн. Кой знае как може да се използва тази информация!
 5. Когато публикувате снимка онлайн (особено ако имате съмнения относно киберстакел), уверете се, че тя не разкрива местоположението ви. Отидете за един с обикновен фон.

как да се справим с киберсталкинга

Съвети за безопасност в Интернет: Бъдете внимателни относно разделянето

 1. Разделянето не е ограничено само за по-възрастни мъже, но дори и тийнейджърите са признати за виновни за подобни действия. Ревнивите превъзходители могат да превърнат живота в ад. дон’не се колебайте да ги докладвате незабавно!
 2. Интернет е пълен с джаджи и приложения, които имат най-странните приложения. Знаете ли, че има и шпионски приложения? Подобрете безопасността си онлайн, като инсталирате антишпионска програма. Актуализирайте го ежедневно!
 3. Задължително е да осъзнаете този ценен урок от живота: хората могат да се преструват, че са някои от тях’отново не. Бъдете избирателни към хората, които сте избрали да добавите към социалните си медии.
 4. Както бе споменато по-рано, родителите трябва да участват в живота на децата си. Решете кои приложения и SM платформи са подходящи за тях и редовно преглеждайте тяхната активност на всички.
 5. Направете навик да изключвате електронни устройства и уеб камери, особено когато не ги използвате. Хакерите / киберпрестъпниците може да хакнат в камерата, да записват видеоклипове и след това да ви изнудват!
  WTF не е наред с деца от YouTube - родителите са разочаровани!

Бъдете бдителни относно разделянето

Съвети за безопасност в Интернет: Как да се справим с кибертормоза

 1. То’Важно е самите хора да имат морален компас. Ако видите някой, когото знаете, който е жертва на кибертормоз, дон’не седя тихо! Докладвайте го на възрастен, веднага щом можете.
 2. Когато използвате обществен компютър или някой друг’s телефон за достъп до вашите акаунти / имейл в социалните медии, не забравяйте да излезете, тъй като те могат да използват акаунта ви за собствените си мотиви.
 3. Избягвайте да споделяте паролите и информацията за акаунта си с никого, тъй като те биха могли да се възползват от вашата доброта и да се отдадете на дейности, които по-късно могат да ви ухапят дупето.!
 4. Жизненоважно е хората да са наясно с последствията от това, което пишат или публикуват онлайн. Въздържайте се да споделяте всичко, което може да ви нарани / смути в бъдеще. Интернет е объркано място!
 5. Колкото и ние’бих искал да излъчваме своето безсилие и гняв към хората, които изпращат заплашителни и обидни съобщения, жизненоважно е да бъдем толерантни и да не даваме две глупости. Нищо не може да навреди повече от блокирането им незабавно.

Как да се справим с кибертормоза

Съвети за безопасност в Интернет: Научете се да предотвратявате онлайн предсказване

 1. Бъдете допълнително бдителни и участвайте с децата си, особено ако те използват социални медии. Попитайте ги дали има’всеки, който ги кара да се чувстват неудобно онлайн, така че да можете да докладвате за това индивидуално възможно най-скоро!
 2. Когато говорим за родителите да бъдат изключително внимателни да гледат децата си в социалните медии, ние не’не означава, че трябва да навлезете в тяхната поверителност. Просто контролирайте използването на устройства, свързани с интернет.
 3. Кажете на децата си, че никога да не говорят с хора, които изглеждат по-възрастни на възраст, и избягвайте да отваряте / изтегляте всякакви изображения, изпратени от хора, които правят’не знам.
 4. Задължително е да научите децата да правят’и и дон’социални медии, които включват избягване на непознати. Пояснете, че те никога не трябва да се срещат лице в лице с някой от интернет!
 5. Обучете децата си да бъдат умни за споделяне на личната им информация. Научете ги никога да не говорят за своето училище, къща и други лични неща. Те трябва да прекратят разговора веднага.

Лесни съвети за безопасност в Интернет за начинаещи | BestVPN.co

Съвети за безопасност в Интернет: Това’s Време да се отървете от спама

 1. Използвайте вторичен имейл адрес в моменти, когато не сте сигурни в посещението на конкретна публична директория, социална мрежа или чат стая, за да избегнете получаване на спам върху първоначалния си идентификационен номер.
 2. Много потребители не са’не знам, но има начини да избегнем получаване на спам. Един от най-важните и доказани хакове включва инсталирането на инструмент за филтриране на спам.
 3. Спамерите са много трудни с тактиката си за изпращане на повече спам. Никога не щракнете върху “отписване” връзка на имейли на всяка цена, тъй като те биха могли да потвърдят, че вашият имейл адрес е активен.
 4. дон’не давам имейл адреса си на почти никого. Тези подробности трябва да бъдат частни и да се дават само на онези лица, на които се доверявате напълно и сляпо.
 5. Когато се регистрирате в различни услуги, не забравяйте да запазите имейл адреса си скрит, като конфигурирате настройките и смените експозицията на “Само аз” или нещо подобно.

Лесни съвети за безопасност в Интернет за начинаещи | BestVPN.co

Съвети за безопасност в Интернет: Блокирайте обидното / нецензурното съдържание

 1. Няма нищо по-дразнещо от посещението на уебсайт само за намиране на голи изображения и друго нецензурно съдържание под формата на реклами. За да се отървете от тях, използвайте инструмент за блокиране на реклами.
 2. Ако искате да блокирате изричните резултати от търсенето, защото имате деца вкъщи или просто ненавиждате нежеланото излагане на такова съдържание, е разумно да включите “Безопасно търсене” в Google.
 3. Ако откриете съдържание, което може да се окаже обидно / расистко / позорно, Вашата РАБОТА незабавно го съобщава на съответния администратор, за да избегнете по-нататъшно разпространение на реч на омразата..
 4. Социалните медии са заредени с нецензурни снимки, порнографски изображения и понякога горещо съдържание. Докладвайте ги незабавно, за да свалите публикациите, като в същото време елиминирате подобни резултати.
 5. За хората може да е трудно да внимават за обидно / нецензурно съдържание на уебсайтове, тъй като те се появяват толкова неочаквано. Това е мъдър вариант да инсталирате инструмент за уеб филтриране.

Лесни съвети за безопасност в Интернет за начинаещи | BestVPN.co

Съвети за безопасност в Интернет: Разпознайте фалшив от истински (фишинг)

 1. Фишингът е невероятно сложен, тъй като използва копия на официални уебсайтове, за да заблуди клиентите при предоставянето на тяхната информация. Инсталирайте антифишинг софтуер или разширение на браузъра, за да ви предупреди незабавно за такива сайтове!
 2. Правило на палеца: НИКОГА НИКОЙ В ЖИВОТА си не изпращайте по електронната си поща своите финансови данни на всеки човек, независимо от това колко им се доверявате. Просто защото това не е сигурен начин за предаване на такава информация.
 3. Повечето хора не са’не знам за това, докато всъщност не се заблудят, че щракнат върху изскачаща връзка. Някои от тези сложни изскачащи прозорци обикновено са опити за фишинг. Винаги удряйте близо, за да предотвратите инцидент.
 4. Когато става въпрос за използване на най-високата сигурност от фишинг атаки, трябва да използвате силен софтуер за защитна стена. Това ще им попречи да получат достъп до вашата мрежа / компютър.
 5. Ако не’не знам изпращача, който ви изпраща имейл, избягвайте да кликвате върху връзки и най-важното DON’T изтеглете всички файлове, ако са видими. Ненадеждните податели не трябва да се бъркат!
  WTF не е наред с деца от YouTube - родителите са разочаровани!

Лесни съвети за безопасност в Интернет за начинаещи | BestVPN.co

Съвети за безопасност в Интернет: Унищожете зловредния софтуер и защитите вашите данни!

 1. Ако искате да запазите вашия смартфон / лаптоп / компютър по всяко време, инсталирайте мощен антивирусен / анти-зловреден софтуер за незабавно откриване и изтриване на заплахи.
 2. Никога не се свързвайте с уебсайтове, които нямат’не използвайте HTTPS. Най- “С” в края означава сигурно. Използвайте HTTPS навсякъде за уебсайтове, които нямат’не го прилагам. Това ще запази вашите онлайн комуникации защитени!
 3. Това, което повечето хора правят след инсталирането на антивирусен / анти-зловреден софтуер, е да забравят, че някога са съществували. дон’не бъдете този небрежен човек и не забравяйте да правите скани на редовни интервали.
 4. Някои връзки може да ви доведат до страница на уебсайт, която изглежда идентична на оригинала. Внимавайте за тактиките на социалното инженерство като фишинг. Не забравяйте винаги да четете адреса на връзката, за да получите по-добра представа.
 5. Променете SSID по подразбиране (име на вашата Wi-Fi мрежа) и използвайте WPA2 криптиране, за да предотвратите достъп на неоторизирани потребители до вашата връзка и да засадите нещо подозрително.

Лесни съвети за безопасност в Интернет за начинаещи | BestVPN.co

Съвети за безопасност в Интернет: Дон’t Залъгвайте се от онлайн измами

 1. Това може да звучи малко сурово, като се има предвид, че социалните медии са за работа в мрежа, но избягвайте да излишнявате приятели (особено с хора, които имате’не съм се срещал или нямам познания за).
 2. Не става’няма значение дали имате приятел-технолог или човек, който познава друг човек, единственият човек, на когото трябва да бъде разрешен достъп до вашия компютър от разстояние, е вашият местен интернет доставчик.
 3. Днес се отварят много нови уебсайтове за електронна търговия, но не всички са сигурни. Отдавайте се на онлайн пазаруването само от законни ресурси като eBay, Ali Express или Amazon!
 4. Измамниците лесно могат да фалшифицират идентификационни номера на обаждащия се и да ви заблудят да дадете финансовата си информация. Ако някой се обади и поиска вашите кредитни данни, прекратете и се обадете обратно, за да проверите дали обаждащият се е истински.
 5. Никога не се доверявайте на онлайн услугите, че те могат да предоставят облекчение на дълга и ипотечна помощ с едно натискане на бутон. Най-вероятно са услуги за измами, така че избягвайте да правите грешката да плащате предварително!

Лесни съвети за безопасност в Интернет за начинаещи | BestVPN.co

Съвети за безопасност в Интернет: Как да се предотврати подслушването на Wi-Fi

 1. За пътници, които често използват Wi-Fi мрежи в обществени пространства като кръчми, кафенета и ресторанти, винаги не забравяйте да използвате VPN, за да запазите анонимността на своята идентичност и криптирана връзка.
 2. Както бе споменато по-рано, избягвайте всякакви несигурни уебсайтове, които има само “HTTP” преди адреса. Уверете се, че уебсайтовете, които посещавате, използват “HTTPS” маркер. Това показва защитена връзка.
 3. Когато използвате обществен Wi-Fi’никога не деактивирайте вашите антивирусни, анти-злонамерен софтуер или защитна стена, тъй като има много вируси / зловреден софтуер, които могат да влязат през мрежата.
 4. Някои хакери изминават допълнителната миля в заблуждаването на клиентите, като настройват фалшиви Wi-Fi горещи точки в близост до законни обществени мрежи. След това те открадват потребителски данни и продължават да се отдават на кражба на самоличност.
 5. Винаги използвайте безжични горещи точки, на които можете да се доверите. Говорете с мениджъра / представителя в кафенето или ресторанта, за да научите повече за мерките им за безопасност, когато са свързани чрез Wi-Fi.

Лесни съвети за безопасност в Интернет за начинаещи | BestVPN.co

Съвети за безопасност в Интернет: Пазете децата си в безопасност онлайн!

 1. Пазете децата си’компютър и други устройства с интернет, които са в обща зона, а не отделни спални. Това може да звучи малко сурово, но всъщност е добър начин за наблюдение на използването им.
 2. Споделете социална медия или имейл акаунт с децата си, за да можете да наблюдавате съобщения и да проверявате дали той / тя не гледа нецензурно съдържание в YouTube Kids или не говори с непознати!.
 3. Кажете на децата си’никога не е добре да купувам нещо от онлайн, без да те питам първо! Някои реклами може да ви подведат, като ви предложат безплатни неща, за да ви примамят да разкриете личната си информация.
 4. Следвайте указанията за безопасност от Facebook, Twitter, Instagram и други платформи за социални медии и се уверете, че децата ви само се присъединяват към тях, след като отговарят на изискванията за минимална възраст.
 5. Обучете децата си да бъдат умни онлайн. Научете ги никога да не публикуват или да търгуват лични снимки, да разкриват лична информация, да се съгласяват да се срещнат с непознат или да отговарят на заплашителни съобщения!

Интернет безопасност за деца

Опаковане на нещата

С това стигаме до края на това ръководство за съвети за безопасност в Интернет за месеца на осведоменост за киберсигурността. Надяваме се да оцените нашия принос за разпространението на съобщението за безопасността в интернет. Нека поясним, че не’не отричайте полезността и ефективността на Интернет.

Той проправи пътя за жизненоважен напредък в икономическия, технологичния и социалния пейзаж. Имате нужда обаче от защита и от тъмните страни на такава платформа и точно това е нашата мисия! дон’не се колебайте дали споделяте ръководството по-нататък. Приятен ден и се насладете на по-безопасен интернет!

Лесни съвети за безопасност в Интернет за начинаещи | BestVPN.co

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me