Как да заобиколите геоблокирането и ограниченията на съдържанието

Не мнозина знаят това, но обикновеният човек има достъп само до около 0,004% от интернет. Останалата част от 99,996% се състои от “Deep Web” и по принцип всяко друго съдържание, което не е индексирано от търсачки като Google или Bing.

Въпреки това, дори в този 0,004% от интернет, до който имаме достъп, много уебсайтове по света се отдават на активността на геоблокиране, като допълнително ограничават достъпното съдържание. И така, това ръководство се фокусира върху геоблокирането и как да го заобиколим. Но първо ...

Какво точно е Geoblocking?

Геоблокирането включва различни методи и технологии, използвани за дейността по ограничаване на достъпа до интернет, базирана на един’s географско местоположение. Уебсайтове / услуги, които настройват геоблокиране, първо идентифицират IP адреси и след това ги проверяват в черен списък или списък с бели списъци.

Всеки IP, който не е в одобрения списък с бели списъци и влиза в черния списък, веднага се блокира от завършване на връзката към уебсайта / сървъра за услуги, което води до получаване на грешка като “уебсайт не е достъпен във вашето местоположение / район.”

Защо съществува Geoblocking?

Geoblocking играе жизненоважна роля за ограничаване на достъпа до първокласно мултимедийно съдържание в интернет, като телевизионни предавания и филми, поради проблеми с лицензирането и авторските права. Обикновено производствените къщи губят пари, когато някой извън страната има достъп до съдържанието им.

Ето защо виждате много стрийминг платформи като Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, HBO NOW и повече ограничаване на достъпа до определено съдържание или предоставяне на друга версия на уебсайтовете им, за да се предотврати потребителите да деблокират пълната библиотека от заглавия.

Те дори отиват по-далеч, като забраняват VPN услуги, които се използват за заобикаляне на географски и съдържателни блокади по целия свят. В допълнение към това, geoblocking играе роля и за налагане на ценова дискриминация, блокиране на злонамерен трафик, онлайн хазарт, предотвратяване на измами и удостоверяване на местоположението.

Работете с Geoblocking с прокси

Най-вече, когато хората се сблъскат с географски блокади, за тях се препоръчва да използват прокси услуга. Тези ценни инструменти предоставят на потребителите възможността да се свържат със сървър в друга държава с нов IP адрес за деблокиране на различни уебсайтове / услуги.

Въпреки това, когато използването на прокси в миналото е било лесно решение за географски блокади, то вече не съществува като жизнеспособна опция. Много уебсайтове / услуги могат лесно да открият прокси услуга, като незабавно ги блокират, смятайки ги за технически безполезни.

Прокси услугите изместват само вашия IP адрес, но не предлагат никакво криптиране, което не позволява на уебсайтовете да разберат, че използвате прокси. Крайният резултат е изправен пред вас “прокси открита грешка”, поради което съветвам да използвате надеждна VPN услуга.

Работете с Geoblocking с VPN

VPN мрежите обикновено маршрутизират вашата интернет връзка сигурен и криптиран тунел, което крие вашите онлайн дейности и запазва самоличността ви. Целият интернет трафик, който трябваше да премине директно от интернет доставчика до уебсайта, който сте посетили, сега преминава през добавен слой за криптиране с различен IP адрес.

Като такъв уебсайтът на местоназначението вече вижда данни от избрания от вас сървър чрез VPN клиента. Не е истинското ви местоположение и IP адрес, получени от вашия интернет доставчик, поддържайки ви анонимен по всяко време. Ето защо geoblocking с VPN е по-жизнеспособна и осъществима опция, въпреки че трябва да плащате за премия VPN услуга.

Преминаването на Geoblocking е законно?

Това изцяло зависи от държавата, в която се намирате, и от уебсайта / услугата, до която имате достъп. Някои страни като Китай, Иран, Ирак, Турция, Египет и т.н. забраняват изцяло VPN услугите, защото те обезкуражават geoblocking за достъп до неограничен интернет.

По този начин, ако бъдете открити, че използвате VPN за заобикаляне на географски блокади, може да се сблъскате с юридически проблеми и може да се наложи да платите огромни глоби. За уебсайтове, които обезсърчават заобикалянето на геоблокирането, такива строги действия не се предприемат и вашите лични акаунти не се спират.

Макар че е важно да се спомене, че повечето уебсайтове имат клауза за geoblocking в своите “условия за ползване / ползване”. Така че, ако сте двойно настроени към дейността, не забравяйте да прочетете правилата, за да не бъдете забранени или заключени извън профилите си.

Други начини за заобикаляне на бравите за блокиране

В допълнение към използването на прокси или VPN услуга, хората могат да разчитат на Tor за заобикаляне на географски блокажи. Tor обикновено има децентрализирана мрежа, защитена от няколко слоя криптиране, насочен интернет трафик чрез наслагване на сървъри.

Това наслагване на сървъри се състои от повече от седем хиляди релета, което позволява правилното скриване на потребителите’ местоположение, като същевременно не позволява на никой друг да наблюдава вашата активност, било то в моментални съобщения, социални медии или други платформи.

Tor дори може да се използва заедно с VPN мрежи чрез две конфигурации; Tor през VPN или VPN през Tor. Първият включва свързване първо към VPN сървъра и след това към мрежата Tor, докато вторият преминава обратно.

Гледане на немска телевизия в чужбина чрез интернет

Ако искате да гледате немска телевизия в чужбина, не се изисква ракетна наука. Просто следвайте стъпките по-долу, за да се наслаждавате на неограничен достъп навсякъде:

  1. Абонирай се до надеждна VPN услуга като NordVPN или Surfshark
  2. Изтегли съответното приложение за платформата / устройството, което използвате
  3. Инсталирай приложението, отворен веднъж направено, и въведете вашите данни за вход
  4. Connect до всеки специфичен сървър в Германия (Берлин, Мюнхен, Хамбург Франкфурт)
  5. посещение ARD, ZDF, Arte, n-TV, ProSieben, Netflix DE или който и да е специален уебсайт в Германия
  6. Сега ще забележите, че уебсайтът е достъпен и не показва грешка в местоположението!
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me