Изложени 100+ VPN политики за логване – 37 VPN пазете вашите дневници & 15 Don & rsquo; t

В забързаното “дигитален” свят, който сме създали, “поверителност” често е често срещано притеснение. Честно казано, всичко, което правите онлайн, оставя цифров отпечатък, който го прави белег от десетилетия.

Интернет никога не забравя нищо и ще бъдете глупаво да очаквате друго. Ако това не беше достатъчно, имате правителства, тайни агенции и хакери, всички ви шпионират.

Страни по държави, добавете се към “Доклади без граници” изброяване, обозначено като това, което наричаме “интернет врагове”, отдаване на дейности за масово наблюдение на гражданите.

Ето защо използването на VPN мрежи става популярно, за да се запази вашата идентичност и анонимните онлайн дейности. Тези услуги на трети страни обаче може да не са точно безопасни.

Различни доставчици на VPN се отдават на дейностите по регистрация или страдат от проблеми с течовете, излагащи личната ви информация. В светлината на това Bestvpn.co създаде това изчерпателно ръководство относно дневниците. Надявам се да отговори на всичките ви въпроси!

Contents

37 VPN мрежи & 15 Дон’T

 1. Видове VPN дневници
 2. Защо VPN регистрират данни
 3. Алармиращи VPN, които съхраняват информация за регистрация
 4. Надеждни VPN-та със строга “Без регистрационни файлове” политика

Видове VPN дневници

Преди да се задълбоча в обясняването на различните видове журнали за виртуална защитена мрежа, нека да поясня, че всички доставчици се отдават на някои записи / съхраняване на информация. Имаше само няколко редки случая, при които доставчиците бяха подложени на тест, за да проверят своите твърдения за LOGLESS.

Докато не се случи инцидент, свързан с призовка от правителството, всъщност не можете да определите дали определен VPN е безопасен или не. Това не означава, че спирате да ги използвате напълно, просто, че може да не са всички слънчеви лъчи и дъги, дори и с НАДОЖЕН продукт.

Видове VPN дневници

Разбира се, има някои VPN, които са прозрачни по отношение на информацията за записване, която записват. Независимо от това е необходимо да приемете, че когато се регистрирате с VPN, все още може да сте под наблюдение. Само не от правителството, а от самия доставчик.

Това може да бъде по много причини (които ще обсъдя по-долу). Дотогава, ако говорим за типовете журнали за VPN, има два: дневници за активност / употреба и дневници за връзка. Първите предоставят по-голямо нахлуване в личния живот, докато вторите обикновено са относително безобидни (заличава се след 1-15 дни).

Журнали за активност / употреба

Както подсказва името, тези VPN дневници се отнасят до всички данни, събрани при използване на интернет. Това включва всички ваши онлайн дейности, което представлява компилация от метаданни, IP адреси, време за връзка и дневници на трафика като история на сърфиране, изпратени съобщения, изтеглени файлове, направени покупки и използван софтуер.

Някои доставчици могат да записват само конкретни страни на вашата дейност / употреба. Други, които са по-малко надеждни, биха могли да съхраняват цялата информация, спомената по-горе. Този мониторинг и запис на данни за използване може да се окаже пагубен от гледна точка на поверителност и побеждава целта на използването на VPN на първо място.

Позволете ми да поясня обаче, че повечето VPN услуги, ангажирани с такава регистрация на дейности, са БЕЗПЛАТНИ. Имайте предвид, че тези услуги трябва да плащат за центрове за данни, разширение на сървъра, актуализации на софтуера, техническа поддръжка и разходи за уебсайтове. Най-лесният начин да направите това е да продадете информацията си на услуги на трети страни.

Данните, които допринасят за изграждането на профил около различни потребители, са много печеливши. Представете си стойност на изтеклата лична информация. Ако живеете в юрисдикция 5/9/14 очи, същата тази информация може да бъде предадена и на правителството или тайните агенции.

По закон повечето “интернет врагове” направете задължително доставчиците на интернет услуги да съхраняват вашите данни за места между 6 месеца до 2 години. Ето защо винаги съветвам потребителите да търсят проверени VPN услуги, тъй като правят тези данни невидими, като същевременно избягват практиките на регистриране, намерени в БЕЗПЛАТНИ колеги.

Дневници за връзка

Когато регистрационните файлове на активността могат буквално да унищожат онлайн анонимността ви, дневниците за връзка са по-малко безобидни. Въпреки че записването на такава информация трябва да бъде обосновано от доставчика на VPN с валидни мотиви. Да не говорим, услугата трябва да изясни и продължителността на изтриването на тези VPN регистрационни файлове.

Журналите за връзка обикновено включват IP адреси, време за връзка, дата и местоположение. Това са най-често записваните дневници от повечето VPN доставчици. Въпреки че те не разкриват директно вашата идентичност, датите на връзката, часовете и местоположението може да се използват заедно.

Някои примери за VPN, които поддържат регистрационни файлове, въпреки че твърдят, че съхраняват NONE, са TunnelBear, Windscribe, PureVPN, Betternet и ProtonVPN. Добрата част е, че регистрационните файлове се съхраняват само временно. Те се съхраняват навсякъде между 1 и 15 дни, в зависимост от услугата.

Някои дори могат да удължат продължителността. Например HideMyAss съхранява тази информация в продължение на 6 месеца. От гледна точка на поверителността, това регистриране е леко натрапчиво и може да е трудно да пресъздадете вашата онлайн активност, като ги използвате..

Варанти Канари

В 5/9/14 юрисдикции на Eyes и други държави биха могли да получават интернет доставчици и VPN услуги “тайни заповеди” под формата на писма за национална сигурност или призовки на правителството. Тези варанти позволяват на органите на реда да изискват всяка информация за своите клиенти за разследване.

Повечето от тези варанти идват с поръчка за гафове. Това не позволява на ISP или VPN услугата да уведомява целта да падне под наблюдение. Тук влизат Warrant Canaries, които са напълно несвързани с информацията за активността / информацията за връзка.

Тези целеви страници, рекламирани от доставчиците, помагат за запазване на поверителността. Те редовно публикуват изявления на конкретна страница, потвърждаващи, че службата не е получила секретна заповед. Ако дадена страница спре да публикува редовни изявления, изявлението на канарчетата се премахва.

Това сигнализира, че е издадена призовка и VPN е забранено да докладва за нея. По този начин потребителите, съобразени с поверителността, могат да предприемат необходимите стъпки, за да гарантират, че самоличността им остава сигурна. Въпреки че това използване на a “Гаранционен канал” повдига собствен набор от въпроси към доставчиците.

Ако VPN твърди, че е доставчик без регистрационни файлове, не би трябвало да се притеснява да създаде такава страница, нали? Освен това фактът, че те се актуализират само веднъж месечно, ги прави безполезни. Въпреки това беше важно да се даде представа и ние ще обсъдим съответните доставчици в публикацията по-долу.

Защо VPN регистрират потребителски данни и вървят срещу тяхното обещание за поверителност?

Благодарение на инициативи като Месеца на осведомеността относно киберсигурността и Деня на по-безопасен интернет (SID), нетизените по целия свят осъзнават стойността на своите ОНЛАЙН ДАННИ. Потребителите, които са съобразени с поверителността, веднага започват да използват VPN услуги, но по-късно са изправени пред дилеми поради съхраняването на регистрационни файлове.

Защо VPN регистрират потребителски данни и вървят срещу тяхното обещание за поверителност

И така, въпросът, на който повечето хора се нуждаят от отговор е; защо VPN регистрират потребителски данни? това не противоречи на обещанието им за уединение? Реших да дам малко разсъждения, след като общувах с няколко VPN услуги по имейл (разбира се само няколко, допуснати за съхранение на журнали на първо място).

Отстраняване на проблеми, свързани с VPN

Най-честата причина за регистриране на VPN е да се отстранят проблеми с тяхната услуга. Например, някои потребители могат да срещнат проблеми със свързаността или дори да се сблъскат с течове на DNS, WebRTC.

Съхраняването на такива данни може да се окаже полезно при оптимизиране на мрежата от VPN услуги. Най-вече отстраняването на проблеми изисква поддържането на минимални дневници за връзка.

Ограничаване на едновременните връзки

Аз лично намирам тази причина за противоречива, особено за “без трупи” VPN услуги. Всички доставчици налагат ограничения за броя на наличните едновременни връзки.

При един абонамент някои доставчици позволяват 3, 5, 6 или дори неограничен мулти-вход. Този акт все още изисква някаква форма на регистриране (за да разбера колко устройства са свързани).

Ето защо, винаги питайте VPN услугата, с която се регистрирате, как те са склонни да налагат тези ограничения за връзка, докато твърдите, че не съхраняват регистрационни файлове.

Единствените досега VPN, които следват строга политика за нулева регистрация и позволяват на потребителите неограничени едновременни връзки, са Perfect Privacy и Surfshark.

Без регистрационни файлове = няма ограничения. Това е толкова просто!

Налагане на ограничения на честотната лента

Точно като информацията в регистъра на VPN услугите за ограничаване на мулти-входните данни, те също могат да налагат ограничения на честотната лента. Това може да включва запис на някои журнали за активност / използване на VPN, което е доста рисковано.

Ето защо никога не се доверявам на доставчици, налагащи ограничения на честотната лента, дори и при платените абонаменти. Искам да кажа, че то противоречи на целта на използването на VPN. Искам защита, когато използвам интернет.

Най-важното е, че искам да използвам добри скорости за стрийминг и изтегляне на торент. Следователно, ако някой VPN налага такива ограничения и твърди, че е такъв “без трупи”, не им се доверявайте.

Няколко примера за VPN услуги, които правят това, включват Windscribe и TunnelBear, и двете предлагат “безплатни изпитания” тази граница на честотната лента.

Влизане със сървъри под наем (VPS)

Това е сенчеста практика, но много доставчици използват сървъри за отдаване под наем в наши дни. Те заблуждават потребителите да мислят, че имат центрове за данни, разположени по целия свят, но всъщност просто използват виртуални частни сървъри (VPS).

Те са склонни да бъдат по-евтин vpn от голи метални сървъри. Те обаче не предлагат същото ниво на поверителност. VPS доставчиците често поддържат регистрационни файлове на сървърните дейности.

Това означава, че не е нужно само да се притеснявате за информацията си за запис на VPN, но всеки брой доставчици на VPS може да получи вашите лични данни.

В същото време използването на VPS предлага защита от местните власти, които преди това ще отидат директно в центъра за данни, за да получат всичко необходимо.

Закони на правителствата и искания на разузнавателните агенции

Страните, част от петте, деветте и четиринадесетте очи, по-специално налагат строги закони, които изискват от компаниите да регистрират и / или предават информация за частни потребители..

Например, законопроектът за разследващите правомощия в Обединеното кралство упълномощава съхраняването на трупи и поддържането им в продължение на 12 месеца. Това наистина може да попречи на поверителността ви.

NSA и GCHQ дори шпионират за технологични компании в САЩ, Великобритания и други страни, като част от тяхната програма PRISM от 2010 г..

Те просто изискват регистриране на файлове чрез издаване на a “поръчка”. Това прави незаконно всяка технологична компания да не разкрива необходимата информация.

Връзка между политиките за сеч и юрисдикциите

Виждате ли, че има последици от регистрацията с доставчик, базирана в рискова юрисдикция. Различните държави налагат свои собствени закони за съхраняване и наблюдение на данните.

Когато някои решат да спазват поверителността на потребителите, други се опитват да следят ВСИЧКО! Можете да научите всичко, което искате за тези страни, в това ръководство. Някои дори участват в споделяне на разузнавателни данни между страните, за да шпионират една друга’s граждани.

Сега, ако VPN е базиран в юрисдикция, обозначена като интернет враг, можете да сте сигурни, че те налагат закони, които дават мандат на вписването на данни на интернет доставчици, телекомуникационни доставчици и EVEN VPN.

Няма решение за това. Дори и да избягват вниманието, призовка с заповед от NSA, GCHQ или FBI е всичко, което ще им е необходимо за съдействие. Впоследствие тези доставчици естествено трябва да регистрират всички потребителски данни, следователно защо трябва да внимавате за вашата страна’законите за интернет.

Ако сте със седалище в Европейския съюз, например, има държави, които са част от 14 съюза на очите, а също и такива, които не са и могат да бъдат считани “Интернет приятелски”.

Независимо къде точно пребивавате, в повечето случаи ще получите защита от Общия регламент на ЕС за защита на данните (GDPR), който насърчава защитата на личните данни и поверителността на всички потребители в рамките на Европейския съюз! Обзалагам се, че досега не сте знаели това, нали?

Алармиращи VPN, които съхраняват информация за регистрация

Досега се надявам да имате ясна представа за видовете регистрационни файлове, записани от VPN, защо са записани и връзката между регистрирането и юрисдикциите.

Алармиращи VPN, които съхраняват информация за регистрация

За важната част създадох задълбочен анализ на политиките за логване на VPN на 100+ доставчици. По-долу ще получите информация за 24 доставчици, които проследяват / съхраняват данни и трябва да бъдат избягвани.

1. Astrill VPN - със седалище на Сейшелите

Въпреки че Сейшелите са на сигурно място, далеч от съюзите на 5/9/14 Eyes, те все още са виновни за записване на регистрационни файлове. Всъщност е и смешно!

Когато посещавате страницата им за политика на поверителност, те първо претендират да наложат VPN политика без регистрация. След като прочетат първите няколко точки, те заявяват:

“Нашата система следи активните сесии - време за връзка, IP адрес, тип устройство и версия на приложението Astrill VPN по време на вашата VPN сесия. В допълнение към това, ние съхраняваме последните 20 записа за връзка, които включват: време на връзка, продължителност на връзката, държава, тип устройство и номер на версията на клиентското приложение на Astrill”

Според това твърдение, “действителен” дневници, събрани от Astrill: Временни марки за връзка, вашата страна, вашето устройство и дори вашият IP адрес.

В своите раздели за често задавани въпроси доставчикът твърди, че правят това само за АКТИВНИ сесии, за да следи броя на едновременните връзки от един абонамент.

Те твърдят, че премахват тези регистрационни файлове веднага след приключване на сесията. Можете ли наистина да държите на думата им, особено след като обмислите как са заявили за първи път “logless”?

2. AnonVPN - със седалище в САЩ

Базирайки се в САЩ, AnonVPN вече губи голяма част от своята достоверност (ако има такава). Доставчикът е част от държава, която е основател на петте очи (Споразумение UKUSA).

Като такова правителството изисква интернет доставчиците и VPN да съхраняват дневници. Разбира се, AnonVPN твърди това “Ние не пазим дневници на IP-адреси за време на връзка, активност или начало. Какво правим’t събиране не може да бъде поискано.”

Въпреки това, не мога да повярвам в това твърдение, когато те също имат Warrant Canary, в което се посочва, че няма поръчки за пропуск. Защо да минеш през труда да го споменаваш, когато не водиш дневници?

Ако посетите тяхната “Условия за ползване” страница, има изявление, което изяснява, “Не може да се гарантира, че други средства за комуникация (например поща, факсимиле и гласова телефонна услуга) някога ще бъдат 100% сигурни. И затова винаги препоръчваме да използвате здравия разум.”

3. Anonymousmizer - със седалище в САЩ

Anonymousmizer е част от страна, която е белязана с етикет “Интернет враг” от Репортерите без граници. Той следва законите на правителство, участващо в съюзите на 5/9/14.

Това означава, че доставчикът вече съхранява регистрационни файлове, в случай че им бъде издадена призовка с поръчка за пропуск - те така или иначе няма да могат да откажат - защото това би било незаконно. Страницата с условията за обслужване е премахната, но по-ранна снимка разкрива това твърдение:

“Доколкото е разрешено от приложимото законодателство, Anonymousmizer може да наблюдава електронна поща или друга електронна комуникация и може да разкрие такава информация, в случай че има добронамерена причина да смята, че е необходима за целите на осигуряване на спазването на настоящото споразумение и защита на правата, собствеността и интересите на страните анонимници или на всеки клиент на анонимизираща страна.”

Накратко, базираният в САЩ доставчик регистрира всичко, което може, като същевременно прави глупак от всички останали, като заявява, “Ти’Никога няма да се притеснявате за проследяване на вашето използване или връзки” на началната им страница. Какво лицемерие?!

4. Ace VPN - със седалище в САЩ

Ще се въздържа да повтарям това отново, но Ace VPN има седалище в САЩ. Следователно, това вече е част от проблема и прави ZINCH за вашата действителна поверителност.

Много умело заявяват на страницата си с Политиката за поверителност, “Ние не регистрираме VPN трафик. Ние не шпионираме нашите потребители, нито следим тяхната честотна лента или използването на Интернет. Нашите VPN сървъри не съхраняват лична информация за идентификация (PII).”

Въпреки това, в същото време, те признават “събиране на лична информация, която се предоставя от потребителите на сайта. “Лична информация” включва вашето име, адрес, телефонен номер, информация за кредитна или дебитна карта, имейл адрес, дата на раждане, IP адрес”

Искам да кажа, просто бъдете честни, че наистина съхранявате дневници. Може би прозрачността ще доведе до повече клиенти, отколкото грубо да лъжеш, за да заблудиш собствените си перспективи?

5. AirVPN - със седалище в Италия

Тъй като Италия е страна с 14 очи, AirVPN за съжаление губи доверието си на пазара. Доставчикът всъщност е доста невероятен, осигуряващ невероятна производителност, надеждност и поддръжка.

Въпреки това, не може просто да се доверите на никоя държава от 14-те юрисдикции на очите. Те все още възлагат дейности по съхраняване и наблюдение на данни, с които VPN услугите не могат да се преборят.

В своята Често задавани въпроси, AirVPN беше зададен въпрос, “Поддържате ли регистрационни файлове на сесията или някакъв друг вид дневници, които могат да се използват за проследяване на идентичност и активност в Net?”

Те отговориха, като казаха, “Не, ние не’не съхранявайте журнали от този вид”. Въпреки това, когато проверите техните Политика за поверителност, те твърдят “Въздушните сървъри и софтуерните процедури придобиват само лични данни, които са строго необходими за техническото функциониране на услугата, например IP адрес”

Те предоставят акцент, че данните се агрегират в анонимен вид и не могат да бъдат свързани с отделен потребител. Това наистина ли е вярно? Никой не знае, докато не бъдат поставени на изпитание, когато им бъде издадена призовка или заповед!

6. Avira Phantom VPN - базирана в Германия

Германия е още 14 държави с очи и може да не е най-сигурното място за VPN услуга. Avira Phantom може да е добър в поддържането на вашата анонимност онлайн.

Това обаче е страната’закони, на които не мога да се доверя. Подобно на споменатите безброй пъти преди, такива VPN ще трябва да си сътрудничат с правителството, когато го поискат.

Avira Phantom също твърди, че не съхраняват журнали за активност / употреба. Подобно на повечето доставчици обаче, те съхраняват дневници за връзка, включително използваната честотна лента и данните за диагностика.

Въпреки че това може да не попречи на поверителността ви задължително, няма информация, посочваща кога тези журнали са изтрити. Ето защо не мога да считам Avira Phantom за безопасна VPN услуга.

7. Буфериран - със седалище в Гибралтар

Базираната в Гибралтар, Buferi е сигурна VPN услуга, тъй като местоположението му не е част от съюзите 5/9/14 Eyes. Нито доставчикът съхранява дневници за трафик, така че това е още един плюс.

Единственият проблем е, че те събират: вашия IP адрес, OP система, браузър, данни за честотна лента и времеви марки за връзка, заедно с друга обща информация.

Тези дневници за връзка може да са по-малко рискови, но все пак се оказват вредни за вашата дигитална поверителност. Според техния TOC, вашият истински IP адрес, консумираната честотна лента и продължителността на връзката се съхраняват за 30 дни!

Разбира се, тъй като Buferi не е базиран в “Интернет враг” местоположение, можете да повярвате, че са безопасни. Да не говорим, те не лъжеха за своите трупи и всъщност бяха прозрачни.

Така че, може да не ми харесва записването на регистрационни файлове за връзка, но ВСЕКИ VPN се отдаде на някакъв вид регистрация. Единствената важна част е да бъдем честни за това и това, че е буфериран VPN!

8. BolehVPN - със седалище в Малайзия

Тъй като BolehVPN е със седалище в Малайзия, той попада под “Безопасна юрисдикция”. Това му дава предимство пред другите VPN услуги. Тя обаче не успява да запази самоличността ви. Ако посетите страницата им за TOC, те твърдят:

“BolehVPN не поддържа дневници на потребителска активност или достъп. Ние поддържаме дневници с обща пропускателна способност на нашите сървъри, за да установим зареждането и използването на нашите сървъри, но не на индивидуално ниво. Ако обаче забележим някаква необичайна дейност на нашите сървъри (голямо зареждане на честотна лента, голям брой връзки или използване на процесора), може да включим регистрационни файлове временно, за да идентифицираме злоупотреба с нашите услуги (като DDoS или спам чрез нашите сървъри).”

Преди да актуализирате това “Политика за регистрация” заглавие, BolehVPN дори твърди, че това се е случило “шепа пъти в многогодишната ни експлоатация.” Това предполага, че доставчикът може дори да си сътрудничи, ако получи призовка за разкриване на регистрационни файлове за конкретни цели.

9. Betternet - със седалище в Канада

Базирайки се в Канада, Betternet може да е подмамил мнозина с “БЕЗПЛАТНА VPN” измама, но техните дейности по извличане на данни ще бъдат разкрити рано или късно.

Местоположението му вече пречи на поверителността, тъй като Канада е част от Алианса на петте очи. След това услугата допълнително се съхранява “Дневници на трафика” като вашия IP адрес и активност при сърфиране.

Тяхната политика за поверителност гласи това “Betternet не събира, регистрира, съхранява, не споделя всеки журнал от данни, принадлежащи на потребителите.” В същото време обаче се открива, че VPN обобщава данни за посетените уебсайтове.

Съдейки, че услугата е “Безплатно” и уж работи на модел за приходи от реклами, също така е безопасно да се предположи, че продават журнали и лична информация на трети страни.

10. FlyVPN - със седалище в САЩ

FlyVPN е друга услуга, базирана в САЩ. Това автоматично намалява неговата достоверност, тъй като доставчикът трябва да съхранява дневници, закон, задължителен от правителството.

Това, което харесвам при доставчика обаче, е, че те не лъжат своите данни за записване. Те открито заявяват на страницата си с TOC, “Когато използвате FlyVPN, ще запишем следната информация:

 • Вашият местен IP
 • Вашето пълно име
 • Вашата електронна поща
 • Вашият телефонен номер
 • Временни марки за връзка
 • Присвоен номер на порт
 • Присвоен IP адрес
 • Временни марки за прекъсване

Като такива, те са виновни за съхраняването както на: Журнали за активност / употреба и свързаност, включително вашия IP, времеви марки, IP назначение и номер на порта, които могат незабавно да се свържат обратно към вас.

11. Faceless.me - със седалище в Кипър

Кипър не е част от юрисдикциите 5, 9 и 14 очи. Това дава Faceless.me добро предимство на пазара, но за съжаление те регистрират потребителска информация.

В изявление от техните често задавани въпроси, Faceless.me твърди “Само ние проследявайте използването на вашите данни суми и вашите IP адрес, което е необходимо за нашето вътрешно счетоводство. И дори тези данни се съхраняват на нашите сървъри за ограничено време.”

В същото време те се хвалят, че няма VPN политика за регистрация и гордо заявяват на началната си страница, “ние’не съхранявате дневници на вашата дейност, така че в случай, че ФБР поиска - там’не е нищо.”

Весело е колко глупави са тези VPN услуги и техните противоречиви твърдения. Едно е сигурно, Faceless.me не е безопасен избор!

12. Flow VPN - със седалище в Канада

Базиран в Канада (част от Alliance A Five Five Eyes), FlowVPN разви доста репутацията на пазара. Въпреки това, подобно на мнозина, той не успява да защити вашата идентичност онлайн.

Ако посетите страницата им за TOC, заявява доставчикът, “Ние си запазваме правата за записване на информация за абонамент (включително референции за транзакции), свързване на IP адрес, заявки за удостоверяване, данни за сесията (разпределен IP, дата на връзка, час, продължителност и т.н.)“

Това твърдение е добре скрито, така че Flow VPN може да заблуди собствените си клиенти. Това обаче не е най-лошата част. Те продължават да заявяват:

“За да се съобразим с изискванията на нашите доставчици на честотна лента, ние си запазваме правото да регистрираме активност в нашата мрежа и използваме автоматизирани системи за наблюдение на мрежовата активност за злоупотреби (като използване на BitTorrent и подобно споделяне на файлове с партньорска мрежа).”

Това директно означава, че когато се регистрирате в услугата, вие се съгласявате да съхранявате вашите регистрационни файлове. Съмнявам се, че този VPN може да се счита за защитен от всякакъв ъгъл.

13. Freedom-IP - със седалище във Франция

Freedom-IP има офис във Франция, която е страна с 14 очи, известна със строгите си политики относно използването на интернет. Местоположението вече прави VPN доста негативно впечатление.

Там, където човек може да си помисли, че ще заблуди клиентите си, те всъщност са честни относно политиките си за сеч. Изявление от тяхната страница за поверителност пояснява, че те не записват съдържание на комуникации.

Те обаче са доста ясни по отношение на това, какви данни събират по време на всяка сесия, което включва много тревожна информация, която може да бъде проследена обратно към вас:

 • IP адрес на връзка
 • Начален час на сесията
 • Краен час на сесията
 • Данни, получени от сесия
 • Данни са изпратени от сесия
 • Времева маркировка на връзката

14. HolaVPN - със седалище в Израел

Израел може да не е част от алиансите 5, 9 и 14 очи, но те се считат за съюзник. Поради това местоположението не е безопасно място за VPN, особено ако търсите поверителност.

Точно като повечето доставчици, заявява VPN, “Ние не споделяме Вашата лична информация с трети страни, освен с конкретно съгласие съгласно настоящата Политика за поверителност или ако се изисква от приложимите закони или съдебна заповед“.

Въпреки това, когато спазвате тяхната Политика за поверителност, VPN твърди, че те регистрират информация, като уникалния идентификатор, генериран от вашето устройство, мобилен номер, време и дата за достъп, уебсайтове, които посещавате, време, прекарано на тези страници, тип браузър и IP адрес.

“Ние използваме такива данни в обобщената му форма и не се комбинира с никаква лична информация.” Ясно е, че телефонен номер е PII и толкова ефективно е IP адрес.

15. HideMyAss - със седалище във Великобритания

Обединеното кралство е официален основател на Споразумението UKUSA. Местоположението и техните VPN услуги определено не може да се вярва, за да запазите самоличността си скрита.

Правителствени закони и поръчки от GCHQ и други тайни разузнавателни агенции, правят задължително доставчиците като HMA да съхраняват журнали.

Разбира се, доставчикът опровергава подобни твърдения и продава същата история, “НЕ съхраняваме детайли за или следим ресурсите (включително уебсайтовете), към които се свързвате, или който и да е от данните, изпратени или получени през нашата мрежа”

Доставчикът обаче е хванат да записва времеви марки за връзки, данни за честотна лента, реален IP адрес и VPN адрес. През 2011 г. HMA е замесен в дело на ФБР, където те предават тези подробности на разузнавателната агенция, за да открият хакер на LulzSec!

16. HideIP VPN - със седалище в Молдова

Молдова е сигурно място, тъй като не е част от инвазивните съюзи или е обозначена като “Интернет враг”. За съжаление, самата VPN се оказва опасна, като пренебрегва правото ви на поверителност.

Техните TOC държави, “HideIPVPN няма умишлено да наблюдава частни електронни съобщения по пощата, изпратени или получени от своите клиенти, освен ако това не се изисква от закона, правителствените органи или когато обществената безопасност е поставена под въпрос.”

Това означава, че те са кооперативна компания и съхраняват регистрационни файлове, които да предават в случай на спешни случаи. Най-лошото от всичко обаче е собственото им недоверие към способностите му като доставчик.

Докато проверявах тяхната Политика за поверителност, намерих това доста смешно изявление, “HideIPVPN призовава своите клиенти да приемат, че всичките им онлайн комуникации са несигурни”.

17. Щит за гореща точка - със седалище в Швейцария

Далеч от тайните съюзи, все пак такава опасна услуга. Hotspot Shield започна истински добре, но скоро падна надолу - когато сенчестите им дейности бяха разкрити.

Разбира се, VPN твърди, че те “събираме само анонимни, обобщени данни за това кои уебсайтове посещават нашите потребители и кои приложения използват нашите потребители”

Това обаче е чисто невярно, тъй като проучване на CSIRO доказа, че Hotspot Shield използва проследяващи кодове за събиране на информация за потребителите, за да ги продава на рекламодатели.

Група за защита на личните данни също таксува VPN с жалба, като част от съмнителните им дейности, които включват пренасочване на трафика чрез партньорски връзки.

18. IPVanish - със седалище в САЩ

Базирането в САЩ не е достатъчно лошо, но IPVanish също беше признат за виновен за изтичане на информация до държавните органи. Да, това е тъжна новина, но доставчикът е ненадежден.

Разбира се, VPN твърдеше най-дълго това, “Нашата стриктна политика за нулева регистрация държи вашата самоличност под покритие. Ние не регистрираме ваша активност, докато сте свързани с нашите приложения, за да запазим гражданското си право на поверителност.”

Това обаче е крайно неистинно, тъй като VPN предава журнали на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ (DHS) по дело, свързано с насилие над деца и порнография през 2016 г..

Прочетете тази криминална декларация за повече информация, където можете да видите IPVanish пазени дневници на заподозрените’ IP адрес, времеви отметки за връзка / прекъсване, пълно име, имейл адрес, потребителско име, състояние на акаунта и различни други лични данни.

19. IPredator - със седалище в Кипър

Кипър е безопасно място, тъй като правителството му не приема задължителни закони за запазване на данни. Да не говорим, те вярват в правото на поверителност на потребителите.

IPredator печели славата на пазара по тази причина, но според тяхната “правен” страница, доставчикът се отдаде на някои регистриране.

“Минимизираме използването на регистрационни файлове в нашите системи и предоставяме достъп до тях само на избран брой служители за отстраняване на грешки, когато качеството на услугата е проблем.”

Информацията, събрана от доставката, включва вашето име, телефонен номер, имейл адрес и данни за плащане. Данните от други сесии се записват само за отстраняване на проблеми.

20. IPinator - със седалище в САЩ

Базиран в САЩ, IPinator автоматично губи по-голямата част от фактора си на доверие. Страната налага задължителни закони за запазване на данни, които VPN като IPinator трябва да спазват.

Ако проверите техните “Условия за ползване” страница, те първо твърдят, че не водят никакви регистрационни файлове. Те заявяват, че не подкрепят споделянето на лична информация с трети страни.

Ако обаче получат някакви искания от правителството, доставчикът ще направи това, което се изисква от закона. Това твърдение противоречи на тяхното “няма регистрационни файлове на съдържанието”.

Те продължават да заявяват, “IPinator.com може да наблюдава определени аспекти на мрежата за управление на злоупотреби, поддържане и / или подобряване на услугата”. Това показва, че те записват информация за сесиите.

21. IronSocket - със седалище в Хонг Конг

Хонконг е сигурна юрисдикция по отношение на поверителността, но самият IronSocket е признат за виновен в регистрирането и на двете: регистрация на активността и свързаността.

Разбира се, те заявяват това “НЕ ЛОГИРАМЕ или записваме по никакъв начин съдържанието, до което имате достъп, докато използвате нашата Услуга” на страницата им с Декларация за поверителност.

Въпреки това, в същото време, те твърдят, че използват услуги, те свързват информация за сесията за 72 часа, преди да бъдат прочистени. Информацията включва:

 • Час и дата на свързване и прекъсване
 • Истински IP адрес и посочените според сървъра
 • Числово представяне, показващо консумираната ширина на лентата за сесия

22. PureVPN - със седалище в Хонг Конг

Базирайки се в Хонконг, PureVPN успява да се държи далеч от инвазивните разузнавателни агенции от пет, девет и четиринадесет очи, което дава доста предимство.

Доставчикът за най-дълго твърди, че има “нулева политика за регистрация”. Въпреки това, когато преди 2 години предадоха данни по дело на ФБР, те загубиха цялата си репутация.

Случаят разкри, че PureVPN има записи на всички данни относно: вашето име, имейл адрес, телефонен номер, IP адрес, консумация на честотна лента и времеви марки на връзката.

Ето защо ФБР успя да идентифицира лицето, отговорно за киберстатинг и кибертормоз на невинно момиче. Макар случаят да повдига морален въпрос: през колко повече мъчения би преминало момичето, ако случаят не беше приключен?

Освен това тя поражда безпокойство относно доверието на потребителите. Такъв висок случай определено не беше добър за бизнеса и виждам PureVPN да се опитва да си върне доверието от потребителите.

Честно казано, услугата всъщност е доста добра, само ако те бяха прозрачни с клиентите си за начало, PureVPN може да превърне това в нещо положително!

23. proXPN - Базирано в САЩ

Преди няколко години щях да се доверя на услуга, базирана в САЩ. Това обаче беше преди Едуард Сноудън да изтече документи, разкриващи подробности за алиансите 5, 9 и 14 Eyes.

Откакто прочетох за какви агенции в тези страни се занимавам, просто не мога да препоръчам да използвате доставчик със седалище в САЩ.

proXPN, въпреки че има много силен имидж на пазара. VPN никога не е бил хващан да разкрива данни на американските разузнавателни агенции, а тяхната Политика за поверителност е доста подробна.

Те също така смело заявяват на началната си страница, “proXPN’s VPN софтуерът ви позволява да сърфирате в мрежата по начина, по който е предназначен: “анонимно и без вписване и проследяване на вашата активност”

Засега не можах да намеря информация, свързана със съхраняването на дневниците за активност / използване или свързаност. В крайна сметка решението за записване при доставчика зависи от перспективите.

24. PrivateVPN - със седалище в Швеция

За съжаление, PrivateVPN не може да се счита за сигурен доставчик, тъй като седалището му е под юрисдикция от четиринадесет очи. Разбира се, Швеция може да е снизходителна по отношение на поверителността на потребителите.

Ако обаче има някакъв инцидент, подобен на това, с което ExpressVPN и PIA трябваше да се сблъскат, PrivateVPN няма да може да контратакува.

Призовка от правителството, придружена със заповед за гафове, е всичко, което би било необходимо на доставчика да предаде информация за записване.

Разбира се, PrivateVPN отказва да съхранява регистрационни файлове, но също като повечето доставчици в този списък. Те съхраняват минимални регистрационни файлове за връзка, които могат / не могат да се свързват обратно към вас!

25. ProtonVPN - със седалище в Швейцария

Базирано в Швейцария, може да се мисли, че ProtonVPN е сигурна VPN услуга. Удивително е, защото добре, безплатно е. И точно това ме накара да се ровя в доставчика.

Оказва се, VPN в момента се бори с твърдения, че е свързана с компания за извличане на данни, известна като “Tesonet”, който дори е подписал приложението си за Android в Google Play Store.

Разбира се, ProtonVPN’s състояния на началната страница, “Като швейцарски VPN доставчик не регистрираме потребителска активност и не споделяме данни с трети страни”. Тези твърдения обаче правят ситуацията малко трудна.

Разкопавайки се в тяхната Политика за поверителност, научих, че ProtonVPN наистина поддържа времеви отметки за връзка за неопределено време, които може да са свързани с потребителски акаунти или реални IP адреси.

26. Seed4.me - със седалище в Тайван

Въпреки Seed4.me не е базиран в “Интернет враг” юрисдикция, те все още поддържат дневници. Точно това се опитвам да усъвършенствам навсякъде, където отида. Без значение от услугата, те ще ЛОГИРАЙТЕ!

Няма как да го заобиколите. VPN услуга се отдаде на някакъв вид регистрация, а в случая на Seed4.me - те са много честни за това.

В блог Seed4.me заявява, “Често ни питат: “Пазите ли журнали?” и отговорът е “Да, ние го правим”. Същото като останалите доставчици на VPN в света!”

Те продължават да заявяват, “Ако някой каже, че VPN компания не пази ВСИЧКИ дневници, лъже”. Seed4.me записва някои регистри на свързаността, но тази информация се изтрива след 7 дни.

Също така е доста интересно да се види, че доставчикът няма политика за поверителност или TOC. Те адресират всички въпроси, свързани с VPN, в публикацията в блога, с която ги свързвах по-рано.

Този доставчик няма политика за поверителност и не покрива регистрационни файлове в своя TOS изявление. Вместо това той се занимава с проблема с регистрационните файлове в публикация в блог.

27. SunVPN - със седалище в САЩ

Базирайки се на юрисдикцията с 5 очи, SunVPN наистина записва информация за свързаност и IP адреси. Те също така открито заявяват за сътрудничеството си пред органите на реда, когато е необходимо.

“Ако имаме разумни основания да подозираме, че краен потребител е замесен в онлайн престъпни дейности, ние си запазваме правото да уведомяваме правоприлагащите органи.”

Тяхната политика за поверителност е много подробна, но сбита, като съдържа цялата информация, записана от доставчика под формата на списък, който включва IP адрес, времеви марки и консумирана честотна лента..

28. StrongVPN - със седалище в САЩ

Няма да навлизам твърде задълбочено в обясненията защо StrongVPN се счита за несигурен доставчик. Ако го кажа с прости думи, това е доставчик, базиран в САЩ, на който просто не може да се вярва.

Разбира се, твърди политиката за поверителност на доставчиците, “StrongVPN не събира или регистрира никакъв трафик или използване на своята виртуална частна услуга”

Никой обаче не може да бъде сигурен, докато тези твърдения не бъдат проверени по някаква причина. Дотогава бих го оставил на перспективите да решат дали искат да се доверят на услугата или не.

29. SaferVPN - със седалище в САЩ

SaferVPN е друга услуга, базирана в САЩ. С казаното, човек никога не може да спре да се тревожи за това, че НСА и ФБР шпионират за тях.

Самият VPN няма много силна репутация на пазара и това допълнително намалява доверието му като надежден или безопасен избор.

Доставчикът обаче е съвсем ясен в информирането какви метаданни записват на своята страница за поверителност. Това включва връзката към местоположението на сървъра, консумираната честотна лента и времевите марки за връзка / прекъсване.

Освен това те регистрират от коя страна сте се свързали, като смело твърдят, че не записват IP адрес. Не вярвам обаче в това. Може също така да е измислица да им се доверите!

30. TunnelBear - със седалище в Канада

Канада попада под списъка на първата държава, към която беше разширено Споразумението UKUSA, като в крайна сметка добави още две, за да сформира алианса "Петте очи".

Имайки това предвид, TunnelBear е базиран в Канада, едва ли е положителен знак. Да не говорим, той продава същото “Безплатен VPN Без регистрационни файлове” мошеничество, което всъщност е по-рисковано.

Доставчикът’Политиката за поверителност твърди, че тя не събира дневници на трафика и не следи каквато и да е активност на потребителя. Те обаче събират информация за, версията на операционната система, версията на приложението TunnelBear, активното за месеца (1 или 0) и използването на честотната лента месечно.

За да бъдем честни, TunnelBear, записвайки тази информация, изглежда, че те играят “игри на думи” когато става дума за трупи, да скрият истинските си цветове. Не бих препоръчал доставчика, ако поверителността е това, за което жадувате!

31. TorGuard - със седалище в САЩ

Бях малко двойно настроен относно добавянето на TorGuard към този списък. Особено като се има предвид, че доставчикът предлага изключителни инструменти за поверителност, заедно със забележителния списък със специални IP адреси.

Въпреки това, само защото са базирани в САЩ, се чувствам малко несигурен относно регистрацията с доставчика - за поддържане на анонимността ми онлайн.

Политиката им за поверителност в по-голямата си част беше ясна и не изпълнена с противоречия. TorGuard твърди това “не съхранява и не регистрира никакъв трафик или употреба от своята виртуална частна мрежа (VPN) или прокси.”

Това обаче може да се провери само ако се натъкнат на призовка или заповед от разузнавателна агенция или правителството. Дотогава бих оставил да се доверя на доставчика на перспективите!

32. TigerVPN - със седалище в Словакия

TigerVPN е доста сигурният доставчик по отношение на юрисдикцията. Потребителите не би трябвало да се притесняват от доставчика, който си сътрудничи с разузнавателните агенции в други страни.

Те твърдят, че са ангажирани с поверителността ви в своя TOC, като гарантират, че не събират или регистрират данни за трафика. Това обаче не се разпростира на дневниците за свързаност.

“Ние сме ангажирани с вашата поверителност и не събираме или регистрираме данни за трафика или активността на сърфиране от отделни потребители, свързани с нашата VPN.”

Доставчикът поддържа часови марки за връзки / прекъсвания и информация за честотна лента. Хубавото е, че VPN не съхранява истински потребителски IP адреси.

Като такъв, вие все още сте доста сигурни с VPN услугата. Разбира се, записването при доставчика е изцяло на перспектива. Аз съм само информаторът!

33. VPNSecure - със седалище в Австралия

VPNSecure има своя щаб в Австралия, която е страна с пет очи. Като такъв, той може да не е най-надеждният вариант, тъй като страната се отдаде на масово наблюдение и споделяне на разузнавателна информация.

Това прави задължително доставчиците на интернет услуги, телекомуникациите и VPN да съхраняват данни, до които правителството или секретните агенции могат да имат достъп, когато се изисква, чрез издаване на призовка или заповед.

Самият доставчик се опитва да гарантира, че те не съхраняват никаква лична информация и гарантира, че не записва вашия IP адрес, времеви марки, използвана честотна лента или DNS заявки.

Въпреки че, въпреки че не се записват регистрационни файлове, те предлагаха a “Варанти Канари”, която в момента дава на “Ние можем’изглежда, че ще намерите страницата, която вие’търся” грешка, показваща, че услугата може да е издадена призовка или заповед от правителството или DIO, ASD, ASIO или ASIS.

34. VPN Unlimited - със седалище в САЩ

Базиран в юрисдикция с 5 очи, VPN Unlimited, предоставен от KeepSolid Inc, може да не е безопасна опция за мнозина. Самото местоположение налага задължителни закони за запазване на данни.

Разбира се, VPN Unlimited твърди по друг начин на страницата си с политиката за поверителност, точно както имената по-горе. Реалността обаче е съвсем различна.

“KeepSolid Inc. НЕ събира и регистрира никакви потребителски дейности, докато използва някоя от техните VPN услуги, с изключение на общото количество уеб трафик за всяка сесия и дати на сесия, за да ги показва в потребител’уеб кабинет и в приложенията за VPN клиенти.”

Това твърдение противоречи на тяхното “НЕ събира и регистрира” твърдят, тъй като все още съхраняват информация за уеб трафик, времеви отметки за връзка, тип устройство и тип на криптиране.

35. Порта на VPN - със седалище в Япония

VPN Gate може да се намира в Япония, но те не приемат поверителността на потребителите сериозно. Хубавото обаче е, че те са отворени за своите политики за сеч.

Ако посетите страницата им за политика срещу злоупотреба, заявява доставчикът “Винаги съхраняваме журнали за VPN връзки на публични VPN сървъри за реле на VPN Gate в продължение на три или повече месеца.”

Информацията, записана от услугата, включва времеви отметки за връзка, IP адрес, VPN сървър на местоназначение, необработен IP и име на хост на клиента и т.н..

36. Windscribe - със седалище в Канада

Тъй като Windscribe има седалище в юрисдикцията с пет очи, това не може да се счита за безопасна опция, особено ако искате да използвате пълната цифрова поверителност.

Те разполагат с безплатни и платени планове. За първите те записват общо количество честотна лента, консумирана за период от 1 месец.

Доставчикът обаче намира и записи на времеви отметки на потребителите. Те твърдят, че тази информация не е свързана с акаунти или IP адреси, но ние никога не можем да знаем със сигурност.

Те публикуват искания за данни в реално време от органите на реда на страницата си с доклади за прозрачност. Въпреки това няма много информация относно тези известия.

37. ZenMate - със седалище в Германия

Базирайки се в Германия, ZenMate губи своята доверие, поради връзката си със страна с 14 очи. Доставчикът също като многото по-горе твърди, че работи с политика без регистрация.

Като се има предвид обаче, че имат свободен план, това е трудно да се повярва. Те могат да поддържат дневници за трафик и трафик за проследяване.

На страницата си за политика за поверителност те също споменават записа на IP адреси, но заявяват, че се обработват само временно. В крайна сметка доверието в VPN зависи от перспективите.

Надеждни доставчици със строга VPN политика без регистрация

Сега, когато сте наясно какви VPN услуги да избягвате. Реших, че би било важно да ви дам информация за доставчици, които са по-малко рискови по отношение на регистрацията.

Надеждни VPN-та със строг & ldquo; Без регистрационни файлове & rdquo; политика

Разбира се, има само няколко с ПРОВЕРЕНО “без трупи” политики, така че те ще бъдат по-задълбочени. Надявам се да оцените усилията, защото ми отне 72 часа, за да направя това проучване и надписване!

1. Avast SecureLine - базиран в Чехия

На разстояние от 5, 9 и 14 юрисдикции за очи, Avast SecureLine има седалище в Чешката република, която е приятелски настроена към интернет страна. Това повишава доверието му на пазара.

Разбира се, самият доставчик също е доста невероятен, предлагайки набор от инструменти за поверителност, за да запазите самоличността си скрита на пазара.

Аваст VPN поддържа ли журнали? С радост, доставчикът е безопасен от всякакви журнали за дейност / употреба. Единственото, което записват, е времето и мрежовото местоположение на VPN връзки.

Тази информация се изтрива след 30 дни и всъщност няма да се свърже обратно към вашата самоличност. Ето защо можете да считате Avast за безопасен вариант за вашата поверителност онлайн.

Изчакайте Sec: Прочетете нашия Avast SecureLine VPN преглед за повече подробности.

2. CyberGhost - базиран в Румъния

Вероятно един от най-безопасните VPN мрежи на пазара, CyberGhost има седалище в Румъния, което е място, подходящо за интернет. Този, който вярва в поверителността на потребителите (доста рядко).

Като такъв, самият доставчик няма задължение да съхранява регистрационни файлове на потребителите. Това им позволява да изпълнят обещанието си за поверителност, което е може би за което ВСЕКИ индивид жадува.

В своята Политика за поверителност CyberGhost удовлетворява,

Чрез нашата стриктна политика без регистрация ние гарантираме, че НЕ проследяваме потребителския трафик, извършен в тунела на CyberGhost VPN като: история на сърфиране, дестинация за трафик, предпочитания за търсене, съдържание на данни, IP адреси или DNS заявки.

Единственото, което правят, е да запишат “опити за връзка” за да се определи дали те са били успешни или не. Въпреки това дори тази информация не е обвързана с потребителските акаунти. Безспорно CyberGhost е чудесен избор за потребители, които са в поверителност по целия свят!

3. ExpressVPN - базиран на Британските Вирджински острови

Аз лично считам ExpressVPN за най-сигурния избор на пазара. VPN, което не’не пазете дневници и е далеч от “Интернет враг” юрисдикции, определено попада в обхвата на “спазва поверителността на потребителите” категория.

На януари 2017 г. турските власти нападнаха центрове за данни на ExpressVPN, за да разследват убийството на Андрей Карлов (руския посланик на Турция), което се случи на 19 декември 2016 г. от Мевлет Мерт Алтинташ (служител на полицията извън длъжност).

Въпреки че толкова много е ясно, разследването не се спря. Властите се опитаха да намерят връзки с други участващи лица, само за да разберат полицая’s Facebook и Gmail бяха изтрити.

Открити са дигитални следи, действието е извършено чрез частна връзка, управлявана от ExpressVPN.След задържането на въпросния сървър и извършването на задълбочена проверка не е разкрита полезна информация.

Това принуди изследователите да се свържат директно с ExpressVPN за регистрационни файлове. Доставчикът спомена за своята политика NO LOGS, заставайки на преден план за поверителност на пазара на VPN мрежи.

В препоръка, VPN услугата пише,

Както заявихме на турските власти през януари 2017 г., ExpressVPN няма и никога не е притежавал регистрационни файлове за връзка с клиенти, които биха ни дали възможност да разберем кой клиент е използвал конкретните IP адреси, цитирани от разследващите.

4. FrootVPN - базиран в Швеция

Тъй като FrootVPN е със седалище в юрисдикция с 14 очи, това не може да се счита за надеждна услуга. Доставчикът ще трябва да си сътрудничи с органите при разкриване на регистрационни файлове, когато това бъде поискано.

За това няма работа, затова винаги съветвам потребителите да стоят настрана “Интернет враг” места. Те просто не си заслужават.

FrootVPN очевидно заявява доста смело, че не съхраняват регистрационни файлове,

Ние се грижим за вашата поверителност в интернет. Вашите данни никога няма да бъдат споделени с трети страни.

Те обаче забравят да изяснят дали ще споделят или не всяка информация с правителствените органи или разузнавателните агенции, когато им бъде издадена призовка или заповед!

Страницата им за регистрация и Политиката за поверителност също са доста неясни и заявяват само, че няма регистрирани файлове за връзка, като например времеви марки. Какво ще кажете за друга лична информация (PII)?

5. HIDE.me - базиран в Малайзия

Малайзия е сигурна интернет юрисдикция, далеч от съюзите 5, 9, 14 очи. Това дава на Hide.me доста предимство пред други имена на пазара. VPN уважава потребителите’ право на поверителност.

Като такъв, той не поддържа дневници на трафика и не следи активността на потребителите. Разбира се, нещата са различни, ако се регистрирате за безплатния им план, който идва с ограничение на честотната лента от 2 GB.

Впоследствие доставчикът запазва дневници на дейностите (изтрива се след няколко часа). Ако обаче се регистрирате с премиум плана, можете да очаквате по-добра безопасност от доставчика.

Можете да видите техния сертификат, издаден от независим анализатор по сигурността, потвърждаващ искането им без регистрация. Вътре можете да видите многобройни заявки през годините.

Доставчиците’ отговор за всяка заявка беше:

hid.me не може и не поддържа никакви регистрационни файлове; следователно няма да можем да ви предоставим допълнителна информация по този въпрос.

6. IVPN - Базиран в Гибралтар

Гибралтар също попада под юрисдикциите за безопасен интернет. Той не налага никакви задължителни закони за запазване на данни или да се отдадете на дейности за масово наблюдение на гражданите.

Това само по себе си дава предимство на IVPN на пазара, където се намират над 80+ доставчици “Интернет враг” юрисдикции. Ако това не беше достатъчно, IVPN налага строга политика без регистрация.

Доставчикът не съхранява данни за сесия / връзка, като времеви марки, честотна лента или данни за активност / използване, като посетени уебсайтове, IP адрес и т.н..

Не е имало дори нито един случай на изтичане на информация от IVPN до никое правителство или разузнавателна агенция. За повече подробности относно тяхното регистриране, можете да разгледате тази подробност “Политика за поверителност” страница!

7. Иваси - базиран в Сингапур

Основана през 2007 г., Иваси е начело на личния живот, дори преди да стане нещо. Базиран в Сингапур, доставчикът е доста безопасен от инвазивно наблюдение и задържане на данни.

Ние стриктно не регистрираме или следим, дейностите за сърфиране онлайн, регистрационни файлове за връзка, присвоени VPN IP адреси, оригинални IP адреси, история на сърфиране, изходящ трафик, време за връзка, данни, до които имате достъп и / или DNS заявки, генерирани от вашия край.

Единствената информация, която VPN доставчикът записва, е вашето име, имейл адрес и начин на плащане при регистрация. Разбира се, можете да използвате псевдо идентификатори и имена, за да запазите самоличността си скрита.

Всичко това позволява на потребителите да останат напълно безопасни онлайн, тъй като никакви данни не могат да свързват конкретните дейности на конкретен потребител на тяхната услуга. За повече информация можете да прочетете тяхната подробна информация “Политика за поверителност”.

8. Mullvad - със седалище в Швеция

Въпреки че Mullvad е базиран в юрисдикция 14 Eyes, той никога не е намерен да предава никакви дневници на държавните органи. Доставчикът в по-голямата си част пази вашата идентичност скрита.

Не съхранява никакви дневници на лична информация (PII). Въпреки това, след анализ на техните “Политика за поверителност”, Открих, че Мулвад проследява други показатели.

Това включва обща честотна лента на сървър, зареждане на процесора на ядро ​​и общ брой текущи връзки, нито една от които не може да се свърже обратно към вашата идентичност.

Като такъв считам Mullvad за безопасен доставчик, но след това отново изборът на регистрация зависи от перспективите. Доверието е много важен фактор при избора на VPN.

9. NordVPN - със седалище в Панама

Аз лично считам NordVPN за една от най-добрите VPN услуги без регистрация на пазара. Базиран в Румъния, доставчикът придобива стратегическо предимство пред други имена.

Местоположението е високо защитено и интернет приятелска юрисдикция. Nord VPN Log? Не, те “гарантират строга политика за без регистрация”, което се проверява от голяма счетоводна фирма.

На ноември 2018 г. приключи одитът за сигурност, по време на който “Големи 4” фирмата за акаунти имаше достъп до сървърите, базите данни, проверките на конфигурациите, операциите на наблюдателите и служителите на NordVPN.

Резултатите разкриха, че NordVPN не съхранява регистрационни файлове за трафик, IP адреси, регистрационни файлове за връзка или каквато и да е информация за интернет активност, която може да свърже обратно към потребител.

Тъй като доставчикът налага шест едновременни граници на връзки, те имат някои механизми за наблюдение. Нито един обаче не представлява заплаха за поверителността или сигурността на потребителите.

10. Перфектна поверителност - базирана в Швейцария

Базираната в Швейцария VPN услуга предлага разширени функции за анонимност и сигурност онлайн. Самото местоположение беше преди “Интернет приятелски” юрисдикция също.

След приемането на нов закон през септември 2017 г., Швейцария вече може да се счита за а “кооперативен” юрисдикция, която ще ангажира целенасочен надзор.

Това не засяга Перфектната поверителност и нейния ангажимент да ви прави анонимни. Доставчикът стартира всичките си сървъри в режим на RAM диск, както обясняват на страницата си с политики за регистрация.

Те също не записват / съхраняват никаква информация, с изключение на общото използване на сървърите. Най-добрата част от всичко: тези твърдения са проверени. През август 2016 г. нидерландските власти иззеха един от сървърите на доставчици в Ротердам, Холандия.

Въпреки че причината за изземването на сървъра никога не е посочена, Perfect Privacy потвърди, че не са предадени данни за потребителите:

Тъй като ние не регистрираме никакви данни, понастоящем няма причина да смятаме, че някоя потребителска информация е била компрометирана.… Вече можем да заключим, че никоя информация за клиента не е била компрометирана поради конфискуването. Местоположението в Ротердам ще продължи да работи с помощта на заместващите сървъри.

11. Частен достъп до Интернет (PIA) - базиран в САЩ

PIA е базирана в САЩ VPN услуга, която предлага евтино и удобно за потребителя изживяване. Той е и единственият доставчик със седалище в САЩ, който считам за безопасен избор.

Независимо от задължителните закони за съхраняване и наблюдение на данните, PIA се доказа като а “без трупи” доставчик, не веднъж, но два пъти през последните 4 години.

“Недвусмислено можем да заявим, че нашата компания няма и все още не поддържа регистрационни файлове с метаданни относно кога абонатът получава достъп до VPN услугата, колко дълго е абонат’s Използването беше и от какъв IP адрес произхожда абонатът. Освен това системата за криптиране не ни позволява да разглеждаме и по този начин регистрираме какви IP адреси абонатът посещава или е посетил.”

Първото съдебно дело от 2016 г. включваше ФБР да даде призовка на доставчика, изискващ регистрационни файлове на потребител, който твърди, че е заплашвал с бомба при използване на PIA VPN.

Според официалните документи на съда единствената информация, която доставчикът може да даде, е, че струпването на IP адреси се използва от източната цена на САЩ.

“Призовка беше изпратена до London Trust Media [Частен достъп до Интернет] и единствената информация, която можеха да предоставят, е, че групата от IP адреси, които се използват, беше от източното крайбрежие на Съединените щати.”

Вторият случай от 2018 г. включваше онлайн хакер Рос М. Колби, който е обвинен в три престъпления и две престъпления, свързани с предполагаеми компютърни прониквания.

ФБР потвърди, че заподозреният използва VPN услуги или PIA, по-специално за извършване на тази незаконна дейност, и поиска журнали от доставчика, но не получи нищо в замяна.

“London Trust Media управлява марката Private Internet Access (PIA), която притежава няколко IP адреса, използвани за хакване на Embarcadero Media. Частният достъп до Интернет не регистрира потребителска активност, като например файловете, до които са имали достъп, или промените, които са направили в уебсайт.”

Звучи ми като доста солидна политика за нулеви регистрации, особено като се има предвид, че PIA успява да защити потребителите си, дори когато разузнавателните агенции като ФБР се появяват!

12. Trust.Zone - Базира се на Сейшели

Тъй като Trust.Zone работи извън Сейшелите, те вече получават предимство за това, че са базирани в a “интернет приятелски” юрисдикция. Самият доставчик също се фокусира върху предоставянето на пълна анонимност.

“Всички наши VPN сървъри по целия свят НЕ съхраняват никакви журнални файлове, за да запазят вашата поверителност. Всички данни за използването са анонимни и не са свързани с вашия реален, публичен IP адрес”

Въпреки че тези твърдения все още не са проверени, Trust.Zone в по-голямата си част изглежда като безопасна услуга. Подозирам, че те съхраняват някаква форма на дневници на сесиите, но такива, които не се свързват обратно към потребител.

13. VyprVPN - със седалище в Швейцария

Със седалище в Швейцария, Златна жаба’s VyprVPN положи много усилия, за да се превърне в надежден доставчик. Местоположението също допринесе положително за доставчика.

През 2010 г. Федералният върховен съд на Швейцария призна IP адресите като лична информация, която не може да бъде проследена, без да информира засегнатото лице.

Това даде предимство на VyprVPN. Швейцария’s благоприятни закони за поверителност, също така гарантирана най-висока сигурност за доставчика и неговите потребители. През септември 2017 г. обаче влезе в сила нов закон.

Този закон, според Swissinfo.ch, позволява на FIS да се отдаде на целенасочено наблюдение, изслушване на частни имоти, телефонни линии и компютри за подслушване, които преди това бяха забранени.

През това време VyprVPN направи входни данни за връзка (включително IP адреси), съхранявани в продължение на 30 дни. Доставчикът обаче иска да работи по-усилено върху защитата на поверителността на потребителите.

В резултат на това през септември 2018 г. VyprVPN започна работа с група за сигурност на Leviathan за одит и консултации за преход на тяхната услуга в цялостна “без трупи” VPN услуга.

За разлика от одита на NordVPN, този, извършен на VyprVPN, е достъпен за анализ от обществеността и може да бъде препратен чрез споделяне на връзката. Ето раздел от доклада:

“Разгледахме всички компоненти на проекта според оценката на заплахата. Golden Frog работи за пренасочване на всички открития, свързани с без регистрация, едновременно с оценката. След като приключи с това, извършихме повторен тест и проверихме дали всички корекции са ефективни.”

14. VPNArea - базирана в България

Отдалечени от юрисдикциите 5, 9 и 14 очи, базираната в България VPNArea е чудесен избор за потребители, които искат да получат анонимност онлайн.

Политиката за поверителност поддържа позиция с нулева регистрация, като гарантира на потребителите, че техните дейности остават в безопасност при използване на VPNArea - особено ако пребивавате в държава със строги закони за интернет.

“Ние не следим, не записваме и не съхраняваме дневници за нито един клиент’s VPN активност. Ние не следим, не записваме или съхраняваме никакви дати за влизане, времеви марки, входящи и изходящи IP адреси, статистика на честотната лента или други идентифицируеми данни на всички VPN потребители, използващи нашите VPN сървъри.”

Има и нулеви дела срещу доставчика, което допълнително проверява техните претенции. От трафик, връзка, до IP дневници, VPNArea не записва никакви PII данни.

15. ZoogVPN - базиран на остров Ман

ZoogVPN работи на остров Ман, което е юрисдикция за безопасен интернет. Страната’Законът не предвижда запазване на данни или масово наблюдение на гражданите.

Доставчикът също така твърди, че предлага нулева регистрация,

“Ние строго не събираме и не съхраняваме никаква информация за потребителската активност, уебсайтовете или приложенията, които потребителят използва, IP адресите на потребителите или сесиите за влизане / излизане от потребителя..”

Ако проверите техните политика за поверителност, ZoogVPN също е много ясен за това, което прави и не проследява. Наистина имаме друг доставчик на нулеви дневници.

Единственото нещо, което правят, е да използват общата честотна лента на своите сървъри. Потребителите / потенциалните потребители не трябва да се притесняват от вписване на онлайн активност или метаданни, които биха могли да се свържат обратно към тях.

VPN мрежи, които не регистрират жизнени данни / информация!

Вече сте запознати с 30+ VPN услуги, които могат да се считат “недостоверен” и над 15+, които гарантират пълна анонимност. Все още има много имена, които трябва да се разгледат.

Те включват онези VPN, които се разкрачват в средата. Доставчици, които са базирани в SAFE юрисдикции, но все още регистрират минимална информация за връзката, която не е задължително да се свързва обратно към вашата идентичност.

И така, реших защо да не създам отделен списък за тях! По-долу можете да видите имена на доставчици, които не регистрират проследима информация / данни. Записването с тях зависи изцяло от вас.

 1. Анонимен VPN - намира се на Сейшелите
 2. BlackVPN - Намира се в Хонконг
 3. BulletVPN - Намира се в Естония
 4. BolehVPN - Намира се в Малайзия
 5. Boxpn - намира се в Турция
 6. CactusVPN - намира се в Молдова
 7. CyberSilent - намира се в Полша
 8. CryptoStorm - намира се в Исландия
 9. Doublehop - Намира се на Сейшелите
 10. DotVPN - Намира се в Хонконг
 11. DathoVPN - Намира се в Панама
 12. DefenceVPN - Намира се в Барбадос
 13. CitizenVPN - Намира се в Дания
 14. EarthVPN - Намира се в Кипър
 15. Easy Hide IP - Намира се на Сейшелите
 16. F-Secure Freedome - Намира се във Финландия
 17. Аз - Намира се в Кипър
 18. FinchVPN - Намира се в Малайзия
 19. HideIPVPN - Намира се в Молдова
 20. ibVPN - Намира се в Румъния
 21. Закриване - Намира се в Белиз
 22. IdentityCloaker - Чешка република
 23. IronSocket - намира се в Хонконг
 24. Keenow Unblocker - намира се в Израел
 25. Kepard - Намира се в Молдова
 26. Le VPN - Намира се в Хонконг
 27. LimeVPN - Намира се в Хонконг
 28. Моята частна мрежа - Хонг Конг
 29. nVPN - Намира се в Босна
 30. NoodleVPN - Намира се в Малайзия
 31. OneVPN - Намира се в Хонконг
 32. Privatoria - намира се в Чехия
 33. PandaPow - Намира се в Хонконг
 34. sh - Намира се на Сейшелите
 35. SpyOFF VPN - Намира се в Сан Марино
 36. SmartVPN - Намира се на Сейшели
 37. SecurityKISS - Намира се в Ирландия
 38. SwissVPN - Намира се в Швейцария
 39. VPNLUX - Намира се в Белиз
 40. AC - Намира се в Румъния
 41. VPN Baron - Намира се в Румъния
 42. ht - Намира се в Белиз
 43. VersaVPN - Намира се във Филипини
 44. Азия - Намира се в Белиз
 45. VPNBook - намира се в Швейцария
 46. ZenVPN - Намира се в Доминика
 47. ZorroVPN - Намира се в Белиз
 48. ZPN - Намира се в ОАЕ

Опаковане на нещата

Вероятно сега имате добра представа за вариантите в политиките за регистриране на VPN услуги. Там, където повечето твърдят, че са без регистрация, те се намират да събират лична информация (PII).

Разбира се, някои са по-цивилизовани и при копаене по-дълбоко разкриват, записват само минимална информация за връзката. Ако обаче говорим за пълна анонимност. Само няколко всъщност се оказват ЛОГЛЕС.

Опитах се да осигуря възможно най-много информация за VPN по всички тези критерии’с. Това е така, защото знам, че понякога може да се окаже трудно да се разберат нуждите и недостатъците на политиките за регистриране.

Освен различните стратегии, доставчиците имат разнообразни начини за комуникация на тези политики с потребителите, често крият истинските си цветове зад сложната игра на думи.

Във всеки случай се надявам това ръководство да се окаже полезно за изясняване на истината. Коментирайте по-долу, ако имате въпроси / притеснения. Ще отговоря лично. Имайте прекрасен, безкраен ден напред!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me