Байпас VPN блокове с помощта на силата на объркване

Интернет врагове като Китай, Иран, Русия, Сирия и Египет сега се съсредоточават върху блокирането на VPN - техника за спиране на криптиран протокол за тунелиране, който поддържа анонимните netizens.


Онлайн услуги като Hulu, Netflix и BBC iPlayer също следват примера, предотвратявайки достъпа до потребителите по целия свят, използвайки VoDs с VPN услуга за деблокиране на гео ограничено съдържание.

Беше достатъчно лошо, че потребителите трябваше да внимават за политиките за регистриране и проблеми с течовете, но сега те също трябва да гарантират, че VPN, който избират, е безопасен от такива блокажи!

В крайна сметка, целта на използването на VPN е да поддържате анонимността на вашата самоличност, дори в държави, които по принцип са строги по отношение на предоставянето на определена информация на обществеността.

Тук се нарича функция, наречена “еквилибристика” е удобно - a.k.a. “StealthVPN” от повечето доставчици на пазара, което позволява да се заобиколи блокирането на VPN.

И така, това ръководство за BestVPN.co е за потребителите, които живеят в поверителност “Интернет враг” места. Тук ще предоставя задълбочена информация за замъгляването, как работи и многото му приложения!

Contents

Подробно ръководство за обфуксация на VPN 2019

 1. Как VPN използва объркване?
 2. Как се трансформират VPN данни ‘Прикрит’ Пакети
 3. Спор за XOR Obfuscation
 4. Какво е Obfsproxy?
 5. VPN, които предлагат “еквилибристика”
 6. Къде е полезен VPN Obfuscation?

Какво е Затъмняване?

По отношение на непрофесионалиста, обфуксацията включва използването на различни технологии и програмния код, за да се направи нещо трудно за разбиране.

Различни различни продукти / услуги използват затъмняване, за да защитят интелектуалната собственост, като не позволяват на нападателите да обърнат обратно собственически софтуер.

Процесът може да включва кодиране на код, преименуване на имена на променливи в безсмислени етикети, добавяне на неизползван код в библиотека на приложения или премахване на разкриване на метаданни.

Обикновено обфускаторите се използват за автоматично преобразуване на директен изходен код в програма, която работи като първоначално предвидена, но просто по-трудна за четене / разбиране.

Ето защо обфуксацията е толкова надежден метод за скриване на VPN трафик, прикриване на трафика да изглежда като обикновен некриптиран трафик, позволяващ на потребителите да заобикалят VPN блокове.

Това прави, като скрива всички изпратени и получени заявки зад стандартното криптиране HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure), като например при свързване към банков уебсайт през порт 443.

Как VPN използва объркване?

VPN мрежите позволяват на вашата интернет връзка да премине през защитен и криптиран тунел. Те също крият вашето местоположение, като ви дават нов IP адрес въз основа на сървъра, към който се свързвате, като ви пазят анонимен от любопитните очи на правителствените агенции, киберпрестъпниците и ловците на авторски права.

Това е една от причините тези инструменти да са толкова популярни за цифровите номади и обикновения човек, където има блокиране на IP адреси, портове, DNS и протоколи. Въпреки това VPN-ите са сами по себе си в държави, които използват задълбочена проверка на пакети (DPI) за блокиране на насочени приложения / протоколи.

От DPI’s действа въз основа на типа пакет, а не номера на порта, не можете да получите пълна защита от тези забрани, докато не използвате “еквилибристика”. По-долу можете да видите диаграма, която подчертава как изглежда нормална връзка, използваща OpenVPN протокола.

Как VPN използва объркване

Obfuscation оперира съвсем различно и използва подвижни транспорти, за да насочи трафика към замъглени тунели, които са по-трудни за идентифициране или преминаване през.

Повечето VPN използват протокола OpenVPN за внедряване “XOR Obfuscation” a.k.a. OpenVPN Scramble, който се оказва много полезен срещу дълбока проверка на пакети (DPI).

OpenVPN Scramble използва алгоритъма за криптиране XOR за побеждаване на напреднали VPN блокове, използвани от страни като Китай, Иран, Русия, Сирия и Египет.

Какво е VPN Obfuscation

Шифърът XOR

Произнесено като “Ex-или”, XOR - означава Ексклузивно или. Това е вид математическа операция, която използва шифъра XOR, който замества всяко буквено-цифрово число в низ, подадено в друго число.

Тъй като алгоритъмът е обратим, можете да подадете изходния низ обратно в същия шифър, завършвайки с оригиналния низ и премахната шифър.

Този вид шифър, използван от XOR, е известен и като “Допълнителен шифър” или ROT13, които умни техници използват за създаване на секретни съобщения.

Колко ефективен е Openvpn Scramble (XOR Obfuscation)?

Когато се свържете със сървър, който използва XOR Obfuscation, шифрованите OpenVPN данни с XOR шифри затрудняват DPI и системи като “Голямата защитна стена” към идентичност.

Това е една от причините да получи доста известност на пазара на VPN мрежи, тъй като също използва лесна техника за внедряване.

Можете дори да намерите разработчици на зловреден софтуер, които използват обфуксация, за да скрият техните гадни битове на код от откриване на анти-зловреден софтуер. Те използват 1-байтова стойност, която играе ролята на a “ключ”.

Защитен код след това кодира във всеки байт данни, XOR’ing всеки байт с избрания ключ. Възможно е обаче да се използват и по-дълги клавиши, които повечето VPN използват.

Обикновено ефективността на XOR за кодиране на данни напълно се разчита на това как случаен ключ използва той, следователно защо е толкова ефективен - което може да бъде потвърдено и от широкото му използване.

Можете дори да проведете тест. Включете обикновен VPN и го тествайте на Wireshark. Трафикът ще се разглежда като OpenVPN. При активиране на Obfuscation Wireshark вече няма да идентифицира трафика като OpenVPN.

OpenVPN Scramble (XOR Obfuscation)

Как се трансформират VPN данни ‘Прикрит’ Пакети

Когато се свържете с “Обтегнат сървър” или активирайте “StealthVPN” функция, тя натиска напред механизъм, който прави невъзможно блокирането на VPN тунели.

Имайте предвид, че процесът може да се различава в зависимост от вида на замъгляването. Тъй като повечето VPN използват XOR Obfuscation метода, аз подчертах стъпките за тази особеност:

Стъпка # 1 - Активиране на редовна шифрована връзка с OpenVPN

Пакетите с данни на OpenVPN се състоят от две части: Header и Payload. Първият има информация за идентификация и пакетиране на пакети. Последното е криптирана част от тези пакети данни, препратени от VPN сървъра до съответния уеб адрес.

Тъй като заглавката има идентифицируема информация за източника на пакет, той също включва номера на порта (#), заедно с данни, които идентифицират пакетите като “OpenVPN”. Това обикновено позволява на VPN Block системи и дълбока проверка на пакети (DPI) да идентифицират, че използвате VPN.

Стъпка # 2 - Елиминиране на VPN данни от хедъра

Сега доставчикът ще използва “XOR Obfuscation” да премахнете всички метаданни от заглавката на пакета, превръщайки го в безсмислена информация, за да предотвратите идентифициране на VPN протокол.

Мислете за това като за подобно на гледане на автомобил, но някой премахна табелката с номер, номер на двигателя, марка и други етикети - което прави невъзможно идентифицирането на модела / марката.

Стъпка # 3 - Прикриване на VPN данните като HTTP

Стъпка 3 е мястото, където ролята на “XOR Obfuscation” завършва и започва процесът на маскиране. Процесът включва трансформиране на “завоалира” трафик в криптиран от HTTPS уеб трафик.

За да направят това, доставчиците ще използват две изявени характеристики на https данните: SSL / TLS Encryption и Port # 443, което позволява на потребителите да се промъкват през незащитени защитни стени..

Шифроване на SSL / TLS

Замразените пакети данни OpenVPN сега преминават през втори слой на криптиране, който използва SSL или TLS протокол. Това може да варира в зависимост от VPN услугата.

Порт № 443

След добавяне на допълнителен слой на криптиране, VPN данните се присвояват на порт № 443 (използван от HTTPS трафик), което прави пакетите практически подобни на обикновените HTTPS данни, което е невъзможно да се блокира!

Спор за XOR Obfuscation

Няма съмнение във факта, че XOR Obfuscation е много ефективен за повишаване на вашата анонимност онлайн, предпазвайки ви от усилията на правителството да блокира трафика на OpenVPN.

По-определено е сложно да се идентифицира VPN трафик при интегриране на XOR Obfuscation, но някои твърдят, че той невинаги може да осигури такава ефективност.

Ето защо openvpn_xorpatch е отказано внедряване във всяка официална версия на OpenVPN, докато доставчиците създават свои собствени кръпки, за да се обърнат към проблема с VPN блокове.

“Особено ни обезкуражава използването на такъв подход, когато съществува далеч по-добро решение, използвано от общността на TOR. Нарича се obfsproxy и може да се използва заедно с OpenVPN, без да е необходимо прекомпилиране на OpenVPN.”

Tunnelblick’s Изглед

Там, където разработчиците на OpenVPN GUI не включват кръпката XOR Obfuscation, Tunnelblick все още счита, че това е добър вариант, поради лесното им внедряване.

“Просто приложете пластира както към OpenVPN сървъра, така и към OpenVPN клиента и добавете единична, идентична опция към конфигурационните файлове за всеки. Използването на obfsproxy е по-сложно, защото включва стартиране на друга, отделна програма както на сървъра, така и на клиента.”

Тази лекота на изпълнение им позволи да включат своя собствена модифицирана лепенка към всички версии на OpenVPN, включени в изграждането на Tunnelblick 4420.

Тази модифицирана корекция е преминала през задълбочен преглед на сигурността, кодирането и поверителността - коригира грешки, свързани с препълване на буфера, нулеви отклонения на показалеца и недостатъчно валидиране на параметри.

Повечето VPN доставчици, които предлагат “OpenVPN Scramble” използвайте тази подобрена XOR Patch или направете подобни промени в оригинала. Разработчиците на OpenVPN обаче се придържат към идеята, че Obfsproxy е много по-добър.

Какво е Obfsproxy?

Друг метод на “еквилибристика”, разработен от мрежата Tor, Obfsproxy е жизнеспособна алтернатива на XOR шифрите. Той обвива данни в слой обфуксация, който използва транспортируеми приставки.

Те контрират VPN трафика (или Tor), което позволява на потребителите да заобиколят “Голямата защитна стена” и заобикалят гео ограниченията, като същевременно ви предпазват от откриване на VPN и евентуално блокиране.

Както споменахме по-рано, той също е предпочитаният избор според потребителите на OpenVPN, тъй като не изисква никаква повторна компилация на OpenVPN, което не е така за XOR Obfuscation.

Как работи Obfsproxy?

Подобно на XOR, Obfsproxy прави вашата VPN връзка невидима за уебсайтовете / защитните стени, като променя начина, по който изглежда потока на онлайн трафика. Това помага при заобикаляне на всички видове VPN блокове.

Поверителността / сигурността остава последователна дори за защитни стени, които използват DPI алгоритми, тъй като те класифицират интернет трафика чрез определяне на типа на трафика, т.е. VPN, SSL, HTTP или HTTP.

Тъй като Obfsproxy ефективно обезсмисля трафика на OpenVPN, за да изглежда като редовен безобиден HTTP трафик, дори DPI алгоритмите не могат да разберат дали потребителят е на VPN или не.

Това прави, като използва “obfs2” модули, които добавят допълнителен слой за криптиране около трафика, било то OpenVPN или Tor. Това криптиране използва процес на ръкостискане без разпознаваеми байтови модели.

Къде е полезен VPN Obfuscation?

Има много случаи на използване за Obfuscation или под формата на XOR или Obfsproxy. За някои хора, които са изключително защитени с личния живот, тази технология е абсолютно необходима.

Други искат да избегнат дроселирането или да участват в p2p / споделяне на файлове, за да запазят идентичността си скрита и анонимна на макс. В действителност обаче използването на Obfuscation е много по-широко:

Обиколни блокове в страни с VPN забрана

Използването на VPN мрежи позволява на нетизени като вас и мен да избегнат всички правителства и усилия за регулиране на интернет, информация за цензура или да се отдадете на масовия надзор.

Подобно противопоставяне на гражданите е нетърпимо за повечето разузнавателни агенции и държави с репресивни закони, които възпрепятстват свободата на словото и пресата.

Това призовава тези инвазивни правителства по целия свят да положат усилия за блокиране на VPN. Затъмнението помага за заобикаляне на тези забрани, връщане на свободата ви.

По-долу съм изброил някои държави, в които използването на VPN е незаконно. Можете да се почувствате сигурни, че активирайки обфуксацията, можете да избегнете правни последици:

Китай

Страната застава начело по забрана и блокиране на VPN услуги, призовавайки само проверени и лицензирани доставчици от китайското правителство да продължат операциите.

В един от случаите дори китаец получи пет години’ присъда за затвор за управление на китайски VPN. Страната е сред малкото, които изискват пълен контрол върху всички местни доставчици на интернет услуги.

Те също така използват Deep Packet Inspection (DPI), за да наблюдават целия трафик, влизащ в китайската киберсфера, идентифицирайки и блокирайки всички връзки от VPN услуги.

ОАЕ

Страната и нейният известен град “Дубай” a.k.a. Лас Вегас на Близкия изток може да е известен с огромната си туристическа индустрия. Те обаче са доста регресивни по отношение на законите за интернет.

През 2016 г. ОАЕ прие закон, който направи използването на VPN наказуемо с глоба до 2 милиона дирхама (приблизително 540 000 долара) и временно лишаване от свобода.

Въпреки че има определени допустими приложения за VPN, правителството извежда поверителността си на следващото ниво, като забранява VoIP разговори и многобройни уебсайтове, включително NETFLIX.

Иран

Подобно на Китай, през 2013 г. Иран прие закон, който блокира достъпа до чуждестранни VPN услуги. Те призоваха, че само лицензирани доставчици от иранското правителство могат да продължат да работят.

Продажбата или популяризирането на VPN услуги е престъпление в страната и може да доведе до законно наказание, но използването на такива инструменти все още е доста често срещано сред държавните служители и гражданите.

Ирак

ISIS има силно присъствие в интернет, създавайки всевъзможни видеоклипове, свързани с обезглавяването, взривовете и какво ли още не. За да се справи с тяхното проявление, правителството на Ирак предприе сурови стъпки.

Това включва забрана на VPN услуги и SM платформи и установяване на редовни интернет затъмнения в цялата страна. Въпреки че страната е свободна от обсада на ISIS, ограниченията в интернет остават в сила.

Оман

Преди 9 години правителството на Оман въведе закон, който прави използването на VPN услуги незаконно. Който бъде уловен, нарушава този закон, може да бъде наложен глоба в размер на 500 риали (в превод до 1300 долара грубо).

Предприятия, които изискват използването на VPN мрежи, могат да кандидатстват за разрешение за използване на одобрено от правителството, но нарушаването на цикъла може да доведе до 1000 риялни глоби.

Турция

След като Ердоган влезе на власт, правителството започна да блокира Tor и VPN услуги през 2016 г. Турция вече използва техниките на DPI, отразявайки Китай’способност за откриване и блокиране на прикрит трафик.

Ако някой човек бъде използван чрез VPN услуга, той се интересува от органите на реда, но използването на VPN е доста широко разпространено. Можете да използвате Turkey Blocks за наблюдение на цензурата в страната.

Беларус

Подобно на други страни, добавени към този списък с VPN, беларуското правителство също работи усилено за ограничаване на достъпа до чужди услуги / приложения, налагане на ограничения / блокове на съдържанието.

През 2015 г. страната забрани използването на VPN и Tor услуги, което го направи незаконно. Това обаче не спира беларусите да правят това, което искат, заобикаляйки правните / технологичните бариери.

Уганда

Уганда е може би една от малкото държави, в които има закони, които налагат ежедневни данъци върху социалните медии и други услуги на най-високо ниво.

Правителството на Уганда дори нареди блокирането на VPN услуги от интернет доставчиците, въпреки че няма стабилно законодателство срещу подобни инструменти за поверителност.

Венецуела

На 27 юни 2018 г. - Според НПО Access Now, страната’s най-големият ISP известен като “CANTV” блокира използването на Tor и VPN мрежи, използвани от венецуелците.

Това беше направено след получаване на заповеди от правителството, които твърдят, че са създали много проста техника за блокиране на двата инструмента.

Египет

След Египетската революция през 2011 г. правителството призова да се използва инспекция на дълбоки пакети (DPI) за блокиране на VPN връзки, за да се предотврати достъпът на гражданите до ограничено съдържание.

Според цензурата цензурата е насочена към различни протоколи като PPTP, L2TP и OpenVPN, така че потребителите да нямат достъп до сайтове за медии и вестници, които са предмет на спор, според правителството.

Разблокиране на уебсайтове в училище / университет / работа

В допълнение към заобикалянето на VPN блокове в различни страни, объркването се оказва допълнително полезно за онези, които искат да деблокират интернет в своите училищни / университетски / работни мрежи.

Тъй като Obfuscation добавя слой от допълнително криптиране, прикрито чрез HTTP-адресите, невъзможно е мрежовата защитна стена да блокира връзката ви с външни услуги.

Когато използвате VPN без обфуксация, защитната стена все още може да получи индикация за VPN трафик и да блокира вашия IP адрес. Затъмнението предотвратява това да се случи, като ви прави анонимни.

Мрежовият администратор няма да е по-мъдър и няма да може да открие точния ви IP адрес, също и заради промяната в местоположението, така че няма да се притеснявате да се обадите на неудобна среща!

Много хора избират да използват VPN в училищна или работна мрежа, за да имат достъп до уебсайтове, които могат да бъдат блокирани от мрежовата защитна стена (често срещани примери са Facebook, YouTube или сайтове за игри).

Предотвратяване на трафик / трафик на данни от интернет доставчици

Става все по-често срещано за интернет доставчиците да забавят мрежите, въпреки че много страни отменят законите за мрежата за неутралитета, което им позволява да таксуват каквото искат за различни услуги.

Например, ако искате да се занимавате с развлечения, ще трябва да закупите отделен пакет, за да получите повече честотна лента / данни.

Въпреки това, въпреки тези промени, интернет доставчиците намаляват вашата честотна лента. Ситуациите са доста по-лоши на места, където трябва да закупите достъп до интернет в хотел.

Чрез активиране на XOR Obfuscation или StealthVPN сървър, можете да избегнете дроселирането на VPN пакетите, като поддържате скоростите си максимални, като същевременно поддържате последователност.

Получаване на допълнителна поверителност / анонимност онлайн

За допълнителната тълпа от лични данни, функции като StealthVPN (Obfuscation), DoubleVPN, Onion over VPN са начини за получаване на повече анонимност и поверителност онлайн.

Това може да е за хора, които по принцип са доста поверителни или се отдават на въпроси, които изискват голямо поверителност, което включва изпращане на документи през частна мрежа, достъпна по целия свят.

След като активирате Стелт / Замразени сървъри, дори национални шпионски агенции като NSA няма да могат да ви идентифицират, защото целият трафик преминава през HTTPS тунела.

Това не само ви предпазва от тайни разузнавателни агенции, но също така ви гарантира, че оставате невидими за ловците на нарушения на авторски права и киберпрестъпниците..

VPN, които предлагат “еквилибристика”

Вероятно сега имате добра идея за какво “еквилибристика” е и как повишава поверителността ви онлайн, но какво ще кажете за VPN, които всъщност предлагат тази функция?

За ваше удобство изброих някои от най-добрите доставчици, които предлагат StealthVPN, режим на обфуксация или избрани сървъри за обфускация в различни страни:

 1. NordVPN
 2. ExpressVPN
 3. VPN.AC
 4. VPNArea
 5. VyprVPN

NordVPN

Базирайки се в Панама (далеч от Internet Enemy Jurisdictions), NordVPN има тенденция да бъде всеобхватна VPN услуга, разполагайки с всички подходящи модерни функции / технологии за повишаване на вашата анонимност.

Обсебените им сървъри са достъпни само на устройства с Windows и Android, както разгледах в този преглед на NordVPN 2019. Следвайте стъпките по-долу, за да активирате функцията (в Windows):

Как да активирате обсебените сървъри NordVPN

 1. Изтегли приложението NordVPN Windows
 2. Въведете вашите данни за вход, за да използвате VPN
 3. Отивам да се “Настройки” и кликване На “Разширени настройки”
 4. Проверка на “Знам какво правя” кутия
 5. Активиране на “Замразени сървъри” опция
 6. Наслади се заобикаляйки VPN блокове в ограничени страни.

VPN, които предлагат объркване

ExpressVPN

Със седалище на Британски Вирджински острови, ExpressVPN е един от водещите инструменти за поверителност на пазара, предлагащ ненадмината сигурност и поверителност на потребителите по целия свят..

Те предлагат “StealthVPN” само на сървъри в Хонконг, специално проектирани да победят цензурата в континентален Китай, но трябва да бъдат полезни в други страни, където VPN са блокирани.

Как да активирате Obfuscation в ExpressVPN

 1. Изтегли приложението ExpressVPN Windows
 2. Вход в акаунта си и въведете кода за активиране
 3. Connect до сървъри, определени за потребители в Китай (попитайте екипа за поддръжка)
 4. Например, Хонг Конг - 2 използва Obfuscation
 5. Наслади се заобикаляйки VPN блокове!

Как да активирате Obfuscation в ExpressVPN

VPN. променлив ток

Базиран в Румъния, VPN. AC е ориентиран към сигурността доставчик, който предоставя добри резултати и възможности за деблокиране. Тя е сред малкото услуги, които действително работят в Китай.

Доставчикът предлага объркване в техните разширени настройки, което отново трансформира VPN трафик в HTTPS трафик, за да ви направи невидими за техниките за дълбока проверка на пакетите (DPI)..

Как да активирате Obfuscation в VPN. променлив ток

 1. Изтегли съответната VPN. Приложение за променлив ток за вашето устройство
 2. Вход в приложението, като въведете вашите идентификационни данни
 3. В рамките на приложението, отивам към “напреднал” меню
 4. щифт На “Аз съм в Китай или друга цензурирана страна”
 5. Hit “Connect” и изберете сървър от “КИТАЙ ОПТИМИЗИРАН” обявата
 6. Наслади се заобикаляйки VPN блокове и има неограничен интернет

Как да активирате Obfuscation в VPN. променлив ток

VPNArea

Базирайки се в България (далеч от Internet Enemy Jurisdictions), VPNArea има рейтинг на Trustpilot от 7,9 и се слави с най-евтиното си vpn ценообразуване и специални списъци с IP адреси

Доставчикът предлага обфуксация под формата на X-Stunnel сървъри, което означава, че не използват метода XF Obfuscation или Obfsproxy за трансформиране на VPN трафик в HTTPS.

Как да активирате обфуксацията в VPNArea

 1. получавам подходящото VPN приложение за вашето устройство
 2. отворено приложението и въведете данните си за вход
 3. Кликнете На “Сървъри” и изберете “Специален”
 4. Избирам един от “X-Stunnel” налични сървъри
 5. Наслади се заобикаляйки VPN блокове във всяка страна!

Как да активирате обфуксацията в VPNArea

VyprVPN

Базираната в Швейцария, VyprVPN е сред малкото доставчици, които са одитирани от трета компания, която е достъпна за гледане за обществеността.

Доставчикът използва усъвършенстван метод на обфускация в самостоятелно разработен протокол, известен като “Хамелеонов протокол”, което обфуцира целия VPN трафик, за да изглежда като обикновен HTTPS трафик.

Как да активирате Obfuscation в VyprVPN

 1. Изтегли приложението VyprVPN за съответното устройство
 2. Въведете вашето потребителско име и парола за вход
 3. Кликнете на “Опции / Предпочитания” опция
 4. Изберете “хамелеон” за VPN протокола
 5. Connect до по-бързия наличен сървър
 6. Околовръстен път VPN блокира в ограничителни страни!

Как да активирате Obfuscation в VyprVPN

Алтернативи на OpenVPN Scramble

Няма съмнение, че XOR Obfuscation или сигурността, осигурена от Obfsproxy, са изключителни за запазване на самоличността ви скрита, бракуване на вашите данни и анонимност на всички дейности.

Те крият факта, че вашият трафик е криптиран, но липсата на замърсяване не трябва да отстъпка иначе отличен VPN. Ето някои други начини за скриване на вашия VPN трафик:

SSL / TLS тунел A.k.a. Stunnel

Това е друга солидна тактика на обфускация, която работи чрез маршрутизиране на вашия VPN трафик през защитен и криптиран TLS / SSL тунел, който се използва от HTTPS връзки.

Като такъв, когато OpenVPN връзките преминават през едно и също криптиране, не можете да ги различите от обикновен HTTPS трафик, подобно на използването на XOR Obfuscation или Obfsproxy.

Тъй като самите данни на OpenVPN се увиват в допълнителен слой от TLS / SSL криптиране, дори Deep Packet Inspect (DPIs) не може да проникне в тази мрежа, поддържайки ви анонимни по всяко време.

Браузър Tor

Кратко за “Рутен лук” (също изобразено в логото на браузъра), Tor първоначално е разработен за ВМС на САЩ на 20 септември 2002 г. Той включва глобална мрежа от сървъри, които позволяват на хората да разглеждат интернет безопасно и анонимно.

Сега продуктът се насочи към разделението с нестопанска цел, разпространявайки значението на разработването и изследването на онлайн инструментите за поверителност. Използва децентрализирана мрежа, която предлага няколко слоя защита за потребителски данни.

Той насочва интернет трафика чрез наслагване на сървъри по целия свят, които се състоят от повече от седем хиляди релета. Това позволява правилното прикриване на потребителите’ местоположение, като не позволява на всеки да наблюдава вашата активност.

SSH тунел

SSH тунелите са друг метод, използван от VPN за покриване на данни с допълнителен слой на криптиране, заобикаляйки филтрираните услуги неоткрити.

Предлага се в множество различни приложения. Например, когато изпращате и получавате файлове чрез FTP, SSH тунелите прехвърлят сигурно всички данни, без наблюдение или блокиране.

Единственият проблем при тунелирането по SSH е, че той може да окаже влияние върху скоростите, които получавате, следователно защо те не са подходящ вариант за тези, които искат да се отдадат на поточно предаване.

SOCKS5 прокси (ShadowSocks)

Въведено като решение за получаване на достъп без ограничения в страни като Китай, Иран, Ирак, Турция, Египет и ОАЕ, които използват DPI техники - SOCKS5 прокси използва протокола Socket Secure 5.

Този протокол е изключително защитен и позволява плавно прехвърляне на данни с помощта на прокси услуга, като същевременно добавя слой за удостоверяване само достъпът, който е предназначен за достъп.

Това не само се оказва полезно за потребителите, които участват в P2P / споделяне на файлове, но също така е по-надеждно и по-бързо от някои от методите, които изследвахме по-горе.

Опаковане на нещата

В държави със строги закони за интернет и VPN блокове, функции като затъмнението действат като рицар в блестяща броня за хората, които не знаят за поверителност, и тези, които искат да заобиколят ограничения.

Уверете се, че сте активирали тази функция, ако пребивавате в регресивна държава. Горните VPN предложения трябва да ви предоставят достатъчно информация, за да изберете една, която най-добре отговаря на вашите изисквания.

Разбира се, ако имате въпроси / въпроси, не се колебайте да коментирате по-долу. Ще отговоря лично и ще оказвам възможно най-голямо съдействие.

Също така, помогнете на брат, като споделите това ръководство с други насочени към поверителност нетизени, които търсят решения за повишаване на анонимността си онлайн. Имайте един прекрасен ден напред!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me