5 очи, 9 очи, 14 съюзи на очи – защитници от терор или нашественици на личния живот?

Contents

Проверете дали вашият VPN се намира в безопасна зона

Anonine VPNAvast SecureLine VPNBuffered VPNCactusVPNCyberGhostEncrypt.MeExpressVPNGoose VPNHide.meHideMyAssHola VPNIBVPNIPVanishIvacyIVPNMullvadNordVPNPIAPrivateVPNProtonVPNPureVPNStrongVPNSurfsharkTorGuard VPNTrust.ZoneTunnelBearVyprVPNWindscribe VPNZenmate потвърдя VPN

Дигиталният свят се разширява със светкавична скорост. Новите услуги, приложения, платформи и иновации водят до революция в начина, по който живеем. Някои твърдят, че ние се контролираме, игнорирайки първоначалните си човешки инстинкти. Други дебати, интернет само подобри живота ни.

Дали обаче спазва правото ни на поверителност? Това е труден въпрос за отговор. Повечето хора знаят, че щом отидете онлайн, винаги ще има дигитална следа от ВАС. Някои приемат последствията, изваждат камерата си за селфи и я качват в социалните медии с хештега, #onfleek.

“Кой се интересува от това, което правя в живота си? Аз не съм терорист. Аз го правя’няма какво да скрия”. Това е обичайният отговор, който получавам по време на разговори за поверителност. Други по-бдителни за ситуацията знаят, че този цифров отпечатък е рискован и искат да научат повече за масовия надзор, политиките за регистриране на VPN и проблемите с течовете.

И така, това ръководство е за по-гладните от информация потребители, съобразени с поверителността. Тук ще научите конкретно за враговете на интернет (част от 5 очи / 9 очи / 14 съюза на очите), заедно с информация за сигурните юрисдикции, при които се спазва поверителността на потребителите.

5 очи, 9 очи, 14 съюза нации

 1. Съюз с пет очи
 2. Програми за наблюдение, оперирани от FVEY
 3. Забележителни индивиди, насочени от FVEY
 4. Забележителни организации, насочени от FVEY
 5. Пет държави за наблюдение (FVEY)
 6. Девет страни за наблюдение на очите
 7. Четиринадесет държави за наблюдение на очите

Враговете на Интернет - несигурни юрисдикции по държави и алианси

Втората световна война води до Споразумението Великобритания / САЩ, официално влязло в сила на 5 март 1946 г., излизащо от Атлантическата харта от 1941 г. и Споразумението БРУСА от 1943 г. Основната цел на която беше да се създаде многостранен съюз за сътрудничество в сигналното разузнаване.

В следващите години споразумението беше разширено, за да обхване Нова Зеландия, Австралия и Канада. След това бързо напред към още няколко години видяхме включването на няколко скандинавски страни, Филипините и Западна Германия - работещи по отделни механизми, като присъединени субекти.

Тези образувания са под названието на съюзите на пет, девет и четиринадесет очи. И от момента на атаките на 11 септември способностите за наблюдение на тези субекти се увеличиха значително. Сега всеки нетизен в страни, които са част от тези съюзи, е под постоянно наблюдение.

Тези съюзи имат своя програма и не отговарят на собствената си държава’s закони. Те споделят събрани подробности, като шпионират една за друга’s граждани. Това има широко значение за интернет потребителите и по-специално за най-добрите VPN мрежи. Накратко, ако се намирате в някоя от тези 14 държави, не сте в безопасност!

Впоследствие трябва да се запознаете с регулациите и онлайн законите на страната, в която пребивавате. И така, реших да вляза в дълбочина в опасни юрисдикции по съюзи и държави, анализирайки над 187 доставчици. Надявам се да оцените усилията &# 55357;&# 56898;

Съюз с пет очи

Съкратено като “FVEY”, алиансът Five Eyes Alliance стига чак до споразумението UKUSA, което обсъждахме по-рано. Първоначално той е бил предназначен само за пакт за споделяне на разузнавателна информация между двете страни, но по-късно обхваща още три. Това създаде електроцентрала от държави с пет очи:

 • Великобритания
 • Съединени щати
 • Нова Зеландия
 • Австралия
 • Канада

5-очи-9-очи-14-очите

Тези англоезични държави държаха това Споразумение за пет очи в тайна десетилетия. Можете ли да си представите дължините, които биха отишли, ако някой го намери за това? Неговото съществуване е открито едва през 2003 г. и нещата стават по-ясни, когато Едуард Сноудън изтече документи.

Тези досиета са получени, когато той работи като изпълнител на NSA. От него стана ясно, че Алиансът е споделял разузнавателна информация за Съветския съюз през периода “Студена война” и след това мрежовите разкрития на ECHELEON. GCHQ и NSA бяха уловени да подслушват имейли, факсове, телефонни разговори и друг трафик на данни.

Сега техният дневен ред се измести доста драматично. Те постоянно използват “Война срещу тероризма” като извинение да шпионира живота на местните жители. Това справедливо ли е с нас? Аз го правя’не мисля така! Бих се въздържал да споделям своите политически възгледи тук, но всъщност не мога да спра да размишлявам как всичко изглежда толкова предварително планирано понякога.

Програми за наблюдение, оперирани от FVEY

След 911 атаки Алиансът Five Eyes Alliance засили надзора си и прие практики за наблюдение на всички онлайн дейности на потребителите. Глобалната система за наблюдение обикновено улавя комуникациите на цялото население през националните граници.

Документите, изтичани от Едуард Сноудън, дори разкриха съществуването на многобройни програми за наблюдение, експлоатирани от страните с петте очи. По-долу можете да прочетете цялата информация относно тези съвместно управлявани предприятия, които напълно пренебрегват поверителността на потребителите.

ПРИЗЪМ - Изпълнява се от NSA заедно с ASD и GCHQ

ПРИЗЪМ a.k.a. SIGAD US-984XN е програма, управлявана от NSA. Той събира / съхранява интернет комуникации от различни цифрови компании в САЩ. Те се основават на исканията на правителството към интернет компании, като Google LLC съгласно раздел 702 от Закона за изменение на FISA от 2008 г..

Интернет-базираните компании ще трябва да обърнат всички данни, които съответстват на одобрените от съда условия за търсене. NSA използва тези PRISM заявки за насочване на комуникации, включително тези, които са криптирани. След това информацията се използва за извършване на тайни мисии.

XKeyscore - Изпълнява се от NSA с ASD и GCSB

XKeyscore, съкратено като XKS, е секретна компютърна система, използвана от NSA. Той анализира и следи ежедневно интернет данни по целия свят. Програмата е споделена и с разузнавателните агенции на Австралия, Канада, Нова Зеландия, Великобритания, Япония и Германия.

Според Едуард Сноудън сложната система предоставя неограничено наблюдение на хора, разположени навсякъде по света. Обратно, НСА твърди, че неговият обхват е ограничен и ограничен. Независимо от това, системата е просто повече доказателство за технологиите, използвани от държавите с пет очи за събиране на повече данни за хората, разположени навсякъде по света.

Темпора - Изпълнява се от GCHQ с NSA

Таен компютър, използван от GCHQ за буфериране на интернет комуникации, извлечени от оптични кабели. Системата е в тестване от 2008 г. и започна да функционира едва през 2011 г. Тя предоставя на агенцията достъп до големи количества лични данни, без да възниква подозрение.

Едуард Сноудън твърди, че системата има два основни компонента Global Telecoms Exploitation (GTE) и Mastering Internet (MTI), предназначени да съберат телефонния и онлайн трафика. До май 2012 г. 250 NSA анализатори и 300 GCHQ анализатори бяха назначени за сортиране на събраните данни.

МУСКУЛЯРНО - Изпълнява се от GCHQ и NSA

Разположен във Великобритания, MUSCULAR a.k.a. DS-200B е програма, управлявана от GCHQ и NSA, за която бе потвърдено, че е причината за хакове, в центровете за данни на Google и Yahoo! За 30-дневен период MUSCULAR е събрал 181 милиона записи за тайни цели.

Според изтеклия документ от Едуард Сноудън, НСА’При придобиванията се използват милиони записи всеки ден от Google и Yahoo’мрежи до складове за данни във Форт Мийд, Мериленд. Програмата събира два пъти повече точки от данни в сравнение с PRISM.

STATEROOM - Изпълнява се от CSE, CIA, ASD, GCHQ и NSA

Управляван от членове на мрежата ECHELON и подписали споразумението UKUSA, STATEROOM е програма за разузнаване на сигнали, използвана за извършване на дипломатически мисии. Повечето обаче не са наясно с истинската цел на програмата.

От това, което знаем обаче, STATEROOM се управлява от CSE, CIA, ASD, GCHQ и NSA. Тя може да не е различна от която и да е друга система за масово наблюдение.

Забележителни индивиди, насочени от FVEY

Много са били насочени от FVEY, използвайки споделена информация. Едно име, което вероятно би ви изненадало, е името на покойния, Чарли Чаплин. Комедиантът / режисьор / композитор е поставен под наблюдение заради своите комунистически убеждения. Други цели включват по-известни имена като:

 • Strom Thurmond - Шпионирал телефонните си разговори чрез системата за наблюдение ECHELON.
 • Нелсън Мандела - Поставен под наблюдение от британските агенти на ШИС заради терористични слухове.
 • Джейн Фонда - Комуникации, прихванати от GCHQ и NSA за политическа активност.
 • Али Хаменей - Цел за високотехнологична мисия за шпионаж от GCHQ и NSA.
 • Джон Ленън - Поставете наблюдение от ФБР и MI5 заради протеста срещу Виетнам Уа
 • Ехуд Олмерт - Включен в списъка на целите за наблюдение на GCHQ и NSA.
 • Сусило Бамбанг - Бившият президент и съпругата му бяха поставени под наблюдение на ASD и NSA.
 • Ангела Меркел - Телефонните комуникации се наблюдават от 2003 г. до 2013 г. по програма STATEROOM.
 • Принцеса Даяна - Строго секретен файл, съдържащ повече от 1000 страници, събрани от GCHQ и NSA.
 • Ким Дотком - GCSB извърши незаконно наблюдение на основателя на Megaupload.

Забележителни организации, насочени от FVEY

Споделеното разузнаване, събрано от множеството програми за наблюдение на Нациите за петте очи, не е насочено само към лица. Имаше много случаи на известни авиокомпании, излъчващи мрежи, финансови институции и още много шпионирани от NSA, GCHQ, ASD, GCSB, CSIS.

университетите

 • Университет Цинхуа - Програма PRISM шпионира хиляди хонконгски и китайски граждани.
 • Институтът по физика в Рака - 1000 израелски цели, изброени от американско и британско наблюдение.

Обединените нации

 • Общото събрание на ООН - NSA шпионира партньори, длъжностни лица и тайни пактове на ООН.
 • Международна агенция за атомна енергия - НСА подслушва телефона на МААЕ’е основател.

Телекомуникационни оператори

 • Pacnet - Азиатско-тихоокеанският оптичен мрежов оператор, взет от САЩ през 2009 г..
 • Belgacom - Задейства вълна от възмущение в страната, GCHQ хаква Belgacom (операция социалист).

Нефтени корпорации

 • Petrobras - NSA шпионира Petrobras начинания за проучване на нефт в дълбоководни райони.

Многонационални корпорации

 • Thales Group - Шпионираше висши служители в 60 държави, включително собственика на Thales Group.

Финансова институция

 • MasterCard - NSA се занимава с наблюдение на международните плащания от финансовата компания.
 • Visa Inc - Клон, наречен “Следвайте парите” (FTM) е създаден от NSA за наблюдение на плащанията.

Пет държави за наблюдение (FVEY)!

Надявам се горният раздел да ви помогне да разберете как може да се стигне до инвазивни страни в Алианса за пет очи. Те нямат отношение към поверителността на потребителите и продължават да извършват своите погрешни практики.

За да дам на потребителите по-добра представа, разделих всеки член на страната на петте очи в отделна категория, обсъждайки правителствените им закони относно използването на VPN и дигиталната поверителност.

Съединени Американски щати

Разрешено ли е използването на VPN от закона? да

Въпреки агресивния си контрол върху онлайн дейностите на жителите, САЩ не забраняват използването на VPN. Всъщност те приютяват най-големия брой VPN доставчици в целия свят, общо 49 според моите изследвания.

По-долу съм изброил някои популярни имена, всички от които са базирани в САЩ. И те са гарантирани, че ще покажат сътрудничество, когато правителството го изисква. Това може да се окаже пагубно за вашата поверителност онлайн.

Със сигурност САЩ се справя чудесно в демонстрирането на подкрепа за гражданските свободи и правата на човека. Твърденията им в подкрепа “Свобода на словото и на печата” е напълно невярно.

Няколко американски агенции (изброени по-долу) са участвали в спорове около използването на интернет. NSA има заден вход на многобройни технологични компании MAJOR.

Това им дава достъп до всички интернет данни, включително от Facebook, Google, Yahoo, Microsoft, за да следят онлайн комуникациите по свои собствени егоистични причини.

Тяхното правителство дори подкрепя мониторинга на интернет доставчика и знае всички подробности, свързани с вашето образование, училище, родители’ доход, трудов статус, място на работа, статус на плащанията по заеми.

Всички тези причини в комбинация доведоха до това, че САЩ са посочени като “Интернет враг” от Репортери без граници. Следователно аз’d строго съветвам да не се доверявате на компанията и техните многобройни услуги, които твърдят, че ви предлагат анонимност онлайн.

Американските агенции, участващи в споделянето на данни

 • Агенция за национална сигурност (NSA)
 • Централна разузнавателна агенция (ЦРУ)
 • Агенция за отбранително разузнаване (DIA)
 • Федерално бюро за разследване (ФБР)
 • Национална агенция за геопространствено разузнаване (NGA)

Популярни американски VPN услуги

Не е необходимо да изяснявам повече защо трябва да избягвате базирани в САЩ VPN услуги, като споменатите по-долу. Ако обаче се нуждаете от надеждна услуга, ще трябва да зависите от доставчици, разположени извън страната. Можете да прочетете това най-доброто ръководство за VPN за САЩ за моите препоръки, за да сте в безопасност в страната на FVEY.

 • VPN за анонимност
 • Ace VPN
 • Крия. мен
 • Скриване на моя IP адрес
 • Скриване на всички IP
 • Щит за гореща точка
 • Hoxx VPN
 • IPVanish
 • LiquidVPN
 • Поверителност на Wi-Fi в Нортън
 • Частен тунел
 • Частен достъп до Интернет
 • ProXPN
 • RA4W VPN
 • SwitchVPN
 • StrongVPN
 • Speedify
 • SlickVPN
 • TouchVPN
 • TorGuard
 • VPN Неограничен

Великобритания

Разрешено ли е използването на VPN от закона? да

Обединеното кралство и САЩ са основателите на 5, 9 и 14 страни на очите. Като такъв, можете да очаквате голямо количество недоверие и нечестност от двете страни.

Конституционната монархия има тенденция да действа много невинно, но прие много демократична форма на управление през последните няколко десетилетия. Точно като САЩ те твърдят, че са подкрепящи.

Особено по отношение на гражданските свободи, политическите права, свободата на изразяване и личния живот. Въпреки това, в същото време те правят задължително извършването на надзор върху своите жители.

След излизането на Закона за правомощията за разследване през 2016 г. интернет доставчиците и телекомуникациите записват текстови съобщения, обаждания, време за връзка, история на браузъра и много повече.

Тези данни се съхраняват в продължение на 2 години и са достъпни за Великобритания’s Агенции (изброени по-долу), партньори и алианси Five Eyes Alliance, без да е необходима никаква гаранция.

Обединеното кралство твърди, че те предприемат тези мерки за борба със злоупотребата с деца и тероризма, но вместо това са намерени да подслушват оптични кабели и да се отдадат на целево шпиониране.

Използването на VPN е законно в страната, но законите за запазване на данни важат за всички доставчици. Ето защо „Репортери без граници“ изброиха страната като “Интернет враг”.

Агенции във Великобритания, участващи в споделяне на данни

 • Централен щаб на правителствените съобщения (GCHQ)
 • Тайната разузнавателна служба (SIS a.k.a. MI6)
 • Отбранително разузнаване (DI)
 • Служба за сигурност (MI5)

Популярни доставчици на VPN базирани във Великобритания:

 • HideMyAss!
 • SaferVPN
 • ZoogVPN

Нова Зеландия

Разрешено ли е използването на VPN от закона? да

Въпреки че VPN са законни в Нова Зеландия, местоположението все още не е безопасно място за вашите онлайн дейности. Страната налага доста сходни закони, както съседът й, Австралия (друг член на петте очи).

Единствената разлика между двете е, че Нова Зеландия може да бъде описана като малко по-снизходителна при регулиране на интернет. Те не издават известия за сваляне за реч на омраза.

Освен това те са по-кооперативни при работа с жители, които търгуват с нежелателно съдържание в интернет. Това обаче не означава, че правителството се изправя настрана с жителите.

Нова Зеландия извършва всички дейности по надзора, както всеки друг член на Алианса Five Eyes Alliance. Също така причината им да се отдадат на подобни практики за “борба с тероризма” наскоро беше развенчан.

Страната не успя да се бори с белия националистически тероризъм. Последният пример е нападението от 15 март, при което петдесет бяха убити и десетки повече ранени.

Тероризмът от бели радикали е транснационална заплаха, до голяма степен игнорирана от политиците и членовете на „Пет очи“. 17-минутно видео на нападението беше публикувано на живо в FB профила на терористите! Колко удобно беше наблюдението, когато дори на полицията в НЗ му бяха необходими 20+ минути, за да пристигнат на мястото?

Новозеландски агенции, участващи в обмен на данни

 • Нова Зеландия служба за разузнаване на сигурността (NZSIS)
 • Правителствено бюро за сигурност на комуникациите (GCSB)
 • Дирекция за разузнаване и сигурност на отбраната (DDIS)

Канада

Разрешено ли е използването на VPN от закона? да

Като приятелска страна на държава, която Канада представя, заедно с техния министър-председател Джъстин Трюдо, тя определено се отдаде на някои тъмни практики за наблюдение на своите граждани.

Всъщност е доста възхитително как Канада успя да наложи строги политики като наблюдение, запазване на данни и експулсиране на неутралитет на мрежата и все още се нарежда като една от най-свободните територии.

Тяхното правителство редовно си сътрудничи с доставчиците на интернет услуги и прилага същата правна рамка, която дава право на разузнавателните агенции с пет очи (изброени по-долу) за обмен на данни с държави-членки.

Въпреки че VPN са законни в страната, мога да гарантирам, че и те са задължени да споделят всички лични данни на правителството. Напоследък Канада също е изправена пред много горещина от други членове.

Този конкретен случай се върти около принадлежността му към китайския високотехнологичен гигант Huawei, за който шпионите от Five Eyes твърдят, че работи с Китай’s разузнавателни агенции.

Хората като мен обаче не могат да не се чудят. Беше ли тази онова драма и напрежение около Five Eyes и Huawei, просто измислица, която да спре нациите да станат зависими от тяхната 5G технология?

Канадски агенции, участващи в обмен на данни

 • Канадска служба за разузнаване на сигурността (CSIS)
 • Организация за сигурност на комуникациите (CSE)
 • Канадски сили за разузнаване (CFINTCOM)

Популярни канадски базирани VPN услуги:

 • Betternet
 • BTGuard VPN
 • SurfEasy
 • TunnelBear
 • Windscribe

Австралия

Разрешено ли е използването на VPN от закона? да

Подобно на други държави с пет очи, Австралия не поставя никакви ограничения за използването на VPN. Това обаче не ги спира да налагат инвазивни закони, поради техните споразумения за споделяне на информация.

Австралия’Конституцията отказва изричното право на свобода на словото. А “ комуникационна мощност” клауза, дори позволява на австралийските агенции да регулират интернет, телефонни, телеграфни и дори пощенски услуги.

Те дори популяризират и мандат a “включите в” програма за филтриране, която потребителите доброволно приемат за блокиране на обидно, незаконно или порнографско съдържание.

За да се гарантира, че тези закони се спазват, самите доставчици на интернет доставчици се тестват от правителството и се проверяват, за да отговарят на всички необходими законови норми, които включват запазване и споделяне на данни.

Австралийски агенции, участващи в споделяне на данни

 • Организация за отбранително разузнаване (DIO)
 • (ASD) - Австралийска дирекция за сигнали
 • (ASIO) - Австралийска тайна разузнавателна служба
 • (ASIS) - Австралийска организация за разузнаване на сигурността
 • (AGO) - Австралийска организация за геопространствено разузнаване

Популярни доставчици на VPN, базирани в Австралия:

 • Цело VPN
 • VPNSecure Me

Какво е Съюзът на девет очи?

Според Едуард Сноудън, НСА има а “масивно тяло” известна като Дирекция по външни работи, отговаряща за създаването на партньорства с други съюзници и държави.

До 1956 г. към споразумението UKUSA бяха добавени още три държави, създавайки Алианса Five Eyes Alliance. По-късно повече членове, добавени към списъка, отиват с имената 9 или 14 държави с очи.

Те действат като продължение на FVEY, като се възползват от подобно сътрудничество чрез споделяне и събиране на данни за масовия надзор.

От това, което научих обаче, членовете на FVEY използват централизирана, автоматично актуализирана система с прякор “Каменният призрак” за споделяне на нации’ интелигентност.

Nine Eyes е различен по смисъла, че техните канали за споделяне на интелигентност са по-тесни и не включват достъп до технологии като Stone Ghost.

Девет страни за наблюдение на очите!

Държавите, които са част от съюзите на деветте очи, може да нямат същата автономия за споделяне на разузнавателна информация, но са еднакво рискови места, що се отнася до дигиталната поверителност.

Мислете за тях като за деветте очи, включени във филма за Джеймс Бонд “СПЕКТЪР” за тясно представителство, което включва всички предишни държави с пет очи плюс:

 1. Норвегия
 2. Холандия
 3. Франция
 4. Дания

9 Nine Eyes Nation Alliance

Норвегия

Разрешено ли е използването на VPN от закона? да

Потребителите, притеснени от своята дигитална поверителност, могат да използват VPN услуга в Норвегия. Просто не забравяйте да изберете такъв, който не се намира в самата страна, като Opera VPN (безплатна услуга - сложна, нали?).

С изключение на разговорите с VPN, Норвегия се слави с отворена среда за медии и свобода на изразяване. Те не налагат никакъв вид филтриране, проверено от ONI през 2009 г..

Като такава, страната няма профил на страна на ONI, но все пак можете да намерите нейното име в регионалния преглед за скандинавските страни от инициативата OpenNet.

Норвегия предоставя на обществеността достъп до информация на правителството, но в замяна те проникват в интернет и се отдават на наблюдение.

Въпреки че няма ограничения или цензура за съдържание, големите интернет доставчици използват DNS филтри за блокиране на детска порнография, The Pirate Bay и други подобни уебсайтове.

Популярни VPN услуги, базирани в Норвегия:

 • Opera VPN

Холандия

Разрешено ли е използването на VPN от закона? да

VPN мрежите са напълно легални в Холандия и жителите се радват на една от най-леките интернет системи. Правителството не налага цензура или ограничения на достъпа до интернет.

Разбира се, те правят черта, когато става въпрос за нарушаване на авторски права, забраняват сайтове като Пиратския залив - наредени от Холандския съд през 2017 г..

Придобиването му в списъка с девет членове на очите създава деликатен прецедент за жителите. Потребителите не се чувстват сигурни да споделят своите данни или да се отдават на простото сърфиране.

Това е така, защото страната използва същата рамка за споделяне на информация, където членовете събират и споделят електронни данни за гражданите.

Популярни доставчици на VPN базирани в Холандия:

 • Гъска VPN
 • ShadeYouVPN
 • VPN4All
 • WifiMask
 • WASEL Pro
 • ProXPN
 • RootVPN

Франция

Разрешено ли е използването на VPN от закона? да

Франция не налага строги разпоредби срещу VPN услугите. Страната в по-голямата си част насърчава свободата на печата и речта онлайн.

Тя позволява на жителите нефилтриран достъп до съдържание, с изключение на уебсайтове, които насърчават тероризма / омразата / расовото насилие и детската порнография.

Въпреки това, в същото време те изпълняват a “три удари” законодателство и закон, който насърчава административното филтриране за създаване на a “цивилизован” интернет.

В отговор на тези закони служителите на няколко журналисти и медийни фирми бяха нападнати за призоваване на съда, притискащи ги да идентифицират източниците си.

Страната дори прилага член 18, поради проект на изпълнителна заповед, публикуван през юни 2011 г., който дава правомощия на министерствата да ограничават онлайн съдържанието;

“в случай на нарушение или когато съществува сериозен риск от нарушаване на поддържането на обществения ред, защитата на непълнолетните, опазването на общественото здраве, запазването интересите на националната отбрана или защитата на физическите лица”.

Популярни VPN услуги, базирани във Франция:

 • ActiVPN

Дания

Разрешено ли е използването на VPN от закона? да

Дания все още няма ONI профил, но все пак е включена в регионалния преглед за скандинавските страни. ONI твърди, че страната не налага филтриране.

Това обаче не се разпростира върху детската порнография, нелегалната музика, регулираните наркотици и пиратското споделяне на файлове. Като такива, сайтове като The Pirate Bay и All of Mp3 са лишени от достъп в страната.

Според WikiLeaks на 23 декември 2008 г. в Дания са филтрирани огромен брой 3 863 други уебсайтове. Повечето от тях включват фалшиви услуги, включително местни и чуждестранни сайтове.

Членството му в Nine Eyes също обвързва Дания за споделяне на електронни данни на жителите на други страни членки. Поради това местоположението не може да се счита за а “сейф” компетентност.

Популярни доставчици на VPN базирани в Дания:

 • BeeVPN
 • CitizenVPN
 • Unlocator

Какво е Съюзът на четиринадесетте очи?

След включването на четирите страни по-горе в споразумението UKUSA, разузнавателните агенции на няколко други се присъединиха към каузата, борейки се с предполагаемата “Война на терора”.

Алиансът беше допълнително разширен, за да обхване още пет държави членки  “14 страни с очи” a.k.a. SIGINT Seniors Europe (SSEUR), според Едуард Сноудън’s изтекли документи.

Въпреки това, когато човек може да си мисли, че този съюз е още по-мъртъв от FVEY, той всъщност е още по-малко “интимен” отколкото членове на Алианса за девет очи.

Единственото нещо, което остава в съответствие с това придобиване, е да се възползват от правителствата от достъп до ресурси и разузнаване, те преди това не са имали достъп до.

Четиринадесет държави за наблюдение на очите!

С разширяването на споразумението UKUSA, включващо 14 държави, не мога да не споделя колко са умни САЩ и Великобритания. Те не си направиха труда да споделят технологията Stone Ghost с нови членове.

Това директно означава, че те са разширили събирането си от данни, докато избират череши, за да споделят с други членове на по-широкия съюз, следователно защо трябва да разчитате на най-добрите VPN мрежи извън 14 Eyes.

14-те страни за наблюдение на очите включват всички предишни държави с девет очи, плюс:

 1. Италия
 2. Швеция
 3. Германия
 4. Испания
 5. Белгия

Италия

Разрешено ли е използването на VPN от закона? да

Италия може да е снизходителна, що се отнася до VPN, но тъй като те са част от 14 държави с очи, не мога да не се замисля дали службите в страната си сътрудничат с държавните органи.

Разбира се, ако искате да използвате безопасността, можете да изберете VPN мрежи извън страната (които не са членове на 5, 9 и 14 страни с очи).

В по-голямата си част Италия промотира Свобода на словото. Въпреки това според неговото ONI профил, правителството много бавно се занимава с проблемите, свързани с поверителността в интернет.

Също така се забелязва известна регулация, особено в определени категории уебсайтове, които насърчават хазарта, нарушаване на авторските права, и детска порнография.

OpenNet етикети Италия’прозрачност в “Високо”, но техните последователни при “ниско”. Това просто потвърждава факта, че в момента правителството работи по закони за цензура / наблюдение на онлайн достъпа.

Популярни VPN услуги, базирани в Италия:

 • AirVPN

Швеция

Разрешено ли е използването на VPN от закона? да

Швеция има късмета да бъде класирана от ONI без данни за филтриране, но страната все още е включена в регионалния преглед за скандинавските страни.

Страната е богата европейска монархия, но следва парламентарна форма на управление, подобна на Нова Зеландия. Швеция популяризира неограничен интернет.

Те предоставят достъп до граждански свободи, като забраняват намесата по въпросите на свободата на словото, печата и случаите, свързани с поверителността / анонимността.

Правителството зачита тези права, но издава съдебни разпореждания за наблюдение на насочени лица по въпроси, свързани с заплахите за националната сигурност.

Подобно на повечето скандинавски страни, Швеция предприе действия за блокиране на достъпа до Пиратския залив чрез нападение на ядрено доказан център за данни в близост до Стокхолм.

Популярни доставчици на VPN базирани в Швеция:

 • AzireVPN
 • FrootVPN
 • IPredator
 • proxyst
 • Mullvad
 • OVPN
 • PRQ
 • PrivateVPN

Германия

Разрешено ли е използването на VPN от закона? да

Номинална “Безплатно” в свободата в мрежата и посочен като “няма доказателства” и в четирите области (интернет инструменти, конфликт / сигурност, социални, политически) от ONI, Германия е друг изненадващ член на четиринадесетте очи.

Мисля, че ако не беше’t за Едуард Сноудън да изтече тези документи, ние дори не бихме знаели дали Германия е член на Споразумението UKUSA.

Те са доста открити в твърдението си, че защитават правото на гражданите си на неприкосновеност на личния живот. Разбира се, те са се опитали да цензурират интернет през годините.

Германия обаче твърди, че това е направено само за ограничаване на екстремизма, свързан с тероризма, за потискане на фалшивите новини, изкореняване на речта на омразата и защита на непълнолетните.

Популярни VPN услуги, базирани в Германия:

 • Авира Фантом
 • ZenMate
 • ChillGlobal
 • GoVPN
 • мен
 • Steganos
 • мен

Испания

Разрешено ли е използването на VPN от закона? да

Испания не е вписана в „Репортери без граници“, не е класифицирана от ONI, нито в „Свобода в мрежата“’Доклад за 2013 г., което показва, че това е съвсем безопасното място.

Що се отнася до мен’проучени, правителството не налага ограничения в интернет. Някои дори твърдят, че не могат да наблюдават имейли или интернет чат стаи, без да имат отношение законно разрешение.

Законът обаче забранява прославянето или подкрепянето на тероризъм, расова дискриминация или омраза към сексуални ориентации, национален произход и т.н..

Доскоро единственото публично блокиране е направено за сайта P2P / Torrenting, Pirate Bay. На март 2015 г. TBP беше блокиран на множество URL адреси.

Тъй като Испания е част от Алианса на четиринадесетте очи, аз бих се придържал към убеждението си, че местоположението не е безопасно място. Това се сбъдва, особено ако желаете пълна цифрова поверителност.

Белгия

Разрешено ли е използването на VPN от закона? да

Белгия няма ONI профил, но страната е включена в регионалния преглед на Европа. Използването на VPN е законно в страната, където има доста цензура.

Многобройни доставчици на телекомуникации като Tele2, Versatel, Vikings, Mobistar, Proximus, Belgacom и Telenet филтрират няколко уебсайта на ниво DNS от април 2009 г..

Белгия твърди, че това се прави, за да се предотврати незаконното споделяне на файлове, нелицензираното хазартно игри и насърчаването на биготрията и антисемитизма, като част от тяхната интернет цензура.

Тъй като страната е член на четиринадесет очи, не бих препоръчал това да е безопасно място за онлайн дейности. Вашата информация може да бъде застрашена от ежедневно наблюдение!

Опаковане на нещата

Надявам се, че това задълбочено ръководство помага на потребителите да разберат повече за 5/9/14 Ayes Alliance. В обобщение, никога не трябва да се доверявате на страните, които са част от Споразумението UKUSA.

Преминавайте само за VPN услуги, които се намират в държави, които не са членки, тъй като те гарантират анонимност и безопасност онлайн, вместо за масово наблюдение и нахлуване в личния живот.

Което ме навежда на другия ми въпрос: След като прочетете цялото ръководство, смятате ли, че тези съюзи действително са играли роля в борбата срещу “Война срещу терора?” - причина, която те използват постоянно за навлизане на ВАШИЯ личен живот! Не изглежда ли, че има някакъв последен мотив за всичко това?

Дори няма да обсъждам терористични атаки от 2000 г. нататък (когато възможностите за наблюдение бяха увеличени), но нека’говорим за 2010 г. до днес. Колко от тези държави са спрели бомбардировките / стрелбите чрез онлайн наблюдението, което провеждат върху милиарди / трилиони хора по света?

Изглежда, че единственото нещо, което търсят тези агенции, е ИНФОРМАЦИЯ една за друга, известни личности, обикновения човек или големи организации.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me