Opera VPN Quick Review

Jurisdictie Canada
Prijs Vrij
Servers Alleen 3 regio's
logs Slaat verbindingslogboeken op
Encryption Geen informatie beschikbaar
Blokkeert Netflix Nee
torrenting Nee
Werkt in China Nee
Aanbevolen  Nee
Website https://www.opera.com/computer/features/free-vpn
Compatibiliteit Chrome, Firefox

Opera VPN is eigendom van SurfEasy en is alleen als ingebouwde service beschikbaar in de Opera-webbrowser, waardoor gebruikers het internet veilig kunnen gebruiken. Er is geen bandbreedte limiet, het is gratis en werkt met Netflix! OpenVPN-protocol wordt echter niet ondersteund en uw verkeer wordt beveiligd via proxy, waardoor het in hoge mate kwetsbaar is.

Op het eerste gezicht lijkt het een goede, gratis service. Maar niet zo snel als zoveel gratis diensten die wij’ve review kwam op veel fronten tekort, vooral het beschermen van gebruikersgegevens en privacy online.

Dus is Opera VPN hetzelfde of werkt het op een andere lijn?

Lees deze uitgebreide Opera VPN-recensie van BestVPN.co! We hebben ook vpn-recensies van gerenommeerde merken behandeld.

Opera VPN werkt met Netflix

De grootste pro van Opera VPN is dat het meerdere Netflix-bibliotheken kan deblokkeren ondanks dat het een gratis service is.

Als je wat denkt’is daar groot in? Dan waarschijnlijk jij’t weet over Netflix’s VPN-verbod.

Netflix biedt verschillende regionale bibliotheken over de hele wereld, dus wat’s beschikbaar op Netflix in het ene land zijn mogelijk niet beschikbaar in het andere. Om deze beperking te omzeilen, begonnen gebruikers Netflix te gebruiken om gemakkelijk over deze digitale hekken te springen, totdat Netflix terugkwam met een wraak.

Het beruchte Netflix VPN-verbod is van kracht geworden.

En daarna zag je dit scherm als je probeerde verbinding te maken met Netflix via een VPN.

Netflix VPN-verbod

Dit verbod maakte talloze VPN's onbruikbaar voor het deblokkeren van Netflix VS, VK en andere verschillende bibliotheken.

En gratis VPN's werden hierdoor het zwaarst getroffen, omdat het deblokkeren van Netflix nu een grote hoeveelheid middelen vereiste om IP's sneller te laten roteren dan Netflix ze op de zwarte lijst kon zetten.

Dus toen ik Opera VPN zag werken voor het deblokkeren van Netflix in alle servers die ik testte, kwam het als een grote verrassing.

Dit is het grootste hoogtepunt van deze Opera VPN Review.

Opera VPN-abonnementen en prijsoverzicht

Ik ben geen fan van Opera, dus ik had echt geen idee van de VPN-service. Ik ben net begonnen met het analyseren van de provider, omdat veel gebruikers een beter idee nodig hadden over hun beveiliging.

Tijdens het uitvoeren van mijn Opera VPN-review kon ik geen prijsinformatie vinden op de site of elders. Dit betekent dat u hun geïntegreerde VPN-service in de browser kunt gebruiken, zonder een cent te betalen.

Aangezien Opera al een sterke reputatie heeft, begrijp ik waarom veel gebruikers voor de service kunnen kiezen. Als we echter volledig onbevooroordeeld zijn, is gratis slechts een omslag.

Het product is eigenlijk geen “Virtual Private Network (VPN) -service, maar eerder een proxy. Dus het maximale dat u kunt doen met Opera VPN is het deblokkeren van sommige websites met geografische beperkingen.

Hoe Opera VPN te gebruiken?

In onze hele beoordelingscarrière zijn we nog nooit een eenvoudiger configuratie voor een VPN tegengekomen dan Opera VPN.

Download eenvoudig de Opera-browser van de officiële website: https://www.opera.com.

Start de browser

Direct naast de URL-balk is er een “VPN” knop. Om het te activeren, moest ik echter naar Menu gaan > instellingen > Privacy > VPN.

Opera VPN is absoluut gratis te gebruiken omdat ik helemaal geen abonnementen heb gevonden.

U kunt servers wijzigen via hetzelfde instellingenvenster in de browser door gewoon door de beschikbare lijst te bladeren.

Biedt Opera een gratis VPN

Opera VPN Betaalmethoden Beoordeling

Aangezien Opera VPN een is “Vrij” service, het ondersteunt geen betaalmethoden. Dit komt omdat het simpelweg niets biedt “premie” waarvoor mogelijk aankopen nodig zijn.

De browser is net als Mozilla Firefox en Google Chrome beschikbaar om GRATIS te downloaden. Zelfs de add-ons beschikbaar in Opera’De speciale winkel kan allemaal gratis worden gedownload. Er zijn geen betaalmethoden nodig!

Opera VPN-servers en prestatiebeoordeling

Opera VPN biedt een zeer dubbelzinnige serverlijst.

U krijgt slechts drie opties om verbinding mee te maken:

  • Amerika
  • Europa
  • Azië

Het maakt niet uit met welke van hen u verbinding maakt, u hebt geen zekerheid over welke stad / locatie / land u wordt geleid.

De servers worden niet beschermd door enige vorm van codering of protocolondersteuning en ze hebben ook last van IP-lekken (ik vond dat mijn IP-adres minstens 3 keer lekte in 7 verschillende tests).

De serverlijst is minder als we hem vergelijken met een andere topprovider (NordVPN biedt 5700+ servers), het maakte indruk op me dat ik het kon gebruiken om Netflix te deblokkeren, maar afgezien daarvan komt Opera VPN veel te kort voor het commando autoriteit hier.

Opera VPN Speed ​​Test Review

Om een ​​beter inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid en bandbreedte van Opera VPN, besloot ik een snelheidstest uit te voeren op mijn 50Mbps-verbinding. Ik heb de resultaten gepresenteerd in de onderstaande tabel:

Server Ping Download Uploaden
Verenigde Staten 159ms 32.4Mbps 37.8Mbps
Canada 133ms 40.2Mbps 23.4Mbps
Duitsland 203ms 30.7Mbps 29.1Mbps
Singapore 119ms 32.9Mbps 32.7Mbps
Nederland 102ms 34.5Mbps 33.3Mbps

Opera VPN Privacy en beveiliging

Eerder vertelde ik gebruikers dat Opera zijn hoofdkantoor in Noorwegen heeft. Hun VPN-service wordt beschikbaar gesteld via een dochteronderneming genaamd SurfEasy. Nu kunnen voorstanders van privacy en degenen die op hun hoede zijn voor internetwetten weten dat Noorwegen het recht op gebruikersprivacy handhaaft en beschermt.

Veel van zijn wetgeving en wetten zijn meestal gunstig voor de gemiddelde Joe. SurfEasy is echter misschien niet zo betrouwbaar! Raad waarom? De service die zijn proxy-technologie in de vlaggenschipbrowser heeft geïntegreerd, heeft zijn hoofdkantoor in CANADA!

Laten we nu niet vergeten dat Canada lid is van de Five and Fourteen Eyes Alliances. Deze groep van inlichtingen omvat namen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, Australië en Canada. Als zodanig kunt u verwachten dat hun regeringen zich overgeven aan massale surveillance.

In feite leggen de meeste landen onder EU- en VS-jurisdicties zelfs verplichte gegevensbewaarwetgeving op. Dit betekent dat Opera VPN niet alleen al uw gegevens registreert. Op verzoek van de Canadese overheid zullen ze echter privégegevens overhandigen.

Het werd echter steeds verwarrend bij het beoordelen van Opera VPN. Je weet niet echt wie wat bezit! In een discussie met de Android Police in april 2018 liet Opera PR weten dat hun VPN-app geen onderdeel meer is van hun browsersoftware.

Dit is een truc om de terugslag van het zijn in Canada te voorkomen, of gewoon slechte marketing en PR die heeft geleid tot enorme verwarring over het echte hoofdkantoor voor hun VPN-service. Hoe dan ook, ik zou mijn privacy niet in de handen van Opera willen leggen’s VPN-service.

Opera VPN-protocollen / coderingscontrole

Er is vrijwel geen informatie over de protocollen of coderingen die overal door Opera VPN worden gebruikt.

Dit betekent dat Opera geen VPN is maar een proxy, die uw IP verbergt maar uiterst nutteloos is als u online hoogwaardige beveiliging en beveiliging wilt.

Dus als u overweegt om Opera VPN te gebruiken om u te beschermen terwijl u een gevoelige financiële transactie doet, laat het idee dan nu meteen vallen.

Opera VPN P2P / Torrenting Review

Opera VPN is helemaal niet goed voor Torrenting.

Het lijdt aan IP-lekken en heeft vrijwel geen beveiligingsdekking om u te beschermen tegen auteursrechttrollen.

Om verdere twijfel weg te nemen, vermeldt Opera VPN ook duidelijk op zijn VPN-pagina dat het geen ondersteuning biedt voor P2P / Torrenting. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat gebruikers tijdens het gebruik van Opera VPN koste wat kost het delen / downloaden van torrents vermijden.

Opera VPN Privacybeleid Review

Zoals eerder vermeld, is Opera VPN niet bepaald een virtual-private-netwerkdienst, maar eerder een proxyserver. Hoewel het alle functionaliteit biedt die u nodig hebt van een VPN, is het grootste deel van de mogelijkheid alleen beperkt tot uw browsergegevens.

Dit betekent dat de provider alleen gegevens codeert die worden verzonden via uw webbrowser en internet. Als gevolg hiervan is de service mogelijk niet volledig veilig. In feite is het vergelijkbaar met het vergrendelen van de deur van uw huis, maar de ramen open laten.

De gesloten deur zorgt wel voor wat veiligheid, maar indringers kunnen de ramen toch breken / ontgrendelen. Dit vermindert uiteraard het beveiligingsniveau dat u ontvangt. Ik onderzocht de oude pagina Privacybeleid (toen Opera VPN een eigen speciale site had) voor meer informatie over de bescherming van VPN's.

De service zegt dat het geen verbinding / sessie-informatie registreert, maar zoals ik eerder heb ontdekt, is dit niet waar. Omdat het een gratis service is, hoeft u natuurlijk geen naam, e-mailadres en andere belangrijke persoonlijke informatie op te geven.

Als u akkoord gaat met de regels van Opera VPN's, betekent dit echter ook dat u SurfEasy accepteert’s Gegevensbeleid omdat dit de regeringsdienst is. Hoewel er geen duidelijke details zijn over welke informatie wordt opgeslagen, is het uw verantwoordelijkheid om voorzichtig te zijn voordat u persoonlijke gegevens deelt.

Is Opera VPN veilig?

Opera VPN is een proxy dus don’t vergist het voor een VPN alleen omdat het in de naam staat.

Dat doet het niet’t biedt elke vorm van codering, protocol, kill-schakelaar of letterlijk elke andere barrière die andere VPN's doen om uw anonimiteit online te beschermen.

Opera VPN Klantondersteuning Review

Opera VPN biedt helemaal geen klantenondersteuning.

Live chat, contactformulier of zelfs een ticket genereren? Jij hebt gewonnen’t om zoiets voor Opera VPN te vinden.

De enige beschikbare ondersteuning is via een sectie met veelgestelde vragen.

U ontvangt gedetailleerde antwoorden op veelgestelde vragen. Dat is het zo ongeveer.

Als alternatief voor de veelgestelde vragen kunt u overwegen vragen te stellen op het Opera-forum, maar zelfs dat is niet het geval’t heeft een speciale sectie voor Opera’s VPN-service.

Er zijn veel VPN's met slechte klantenondersteuning, maar Opera VPN is waarschijnlijk een van de ergste.

Compatibiliteitscontrole van Opera VPN-apparaat

Opera VPN is alleen beschikbaar voor Opera Browsers, periode.

Er is geen app beschikbaar voor Windows, Mac, Android, iOS of zelfs andere browsers.

De iOS en Android werden stopgezet door de provider, dus nu is het alleen in de Opera Browser.

Maar het probleem hier is dat de Opera-browser niet de wereld is’is daarvoor de populairste of zelfs een populaire browser.

Google Chrome, Mozilla Firefox zijn de twee meest geprefereerde browsers, maar Opera VPN doet dat niet’t werken op hen.

Op het gebied van compatibiliteit doet Opera VPN dat niet’het verdient zelfs een rangorde van ons te krijgen.

Opera VPN Review Reddit

Mijn Opera VPN review en beste VPN reddit onthullen dat de service een zeer actieve aanwezigheid heeft op Reddit. U kunt verschillende threads vinden waar gebruikers oplossingen zoeken voor problemen met de browser-add-ons en smartphoneapplicaties.

Je hebt veel actieve leden van de gemeenschap die oplossingen bieden voor uiteenlopende problemen. Hieronder vindt u een thread waar gebruikers de actie van Opera VPN's bespreken over het verwijderen van de website en apps, waardoor er slechts één VPN-browser voor Windows beschikbaar is:

Opera VPN-alternatief van Androidapps

Eindoordeel

Nee.

Als je me zou vragen hoe goed is de Opera VPN? Ik zou zeggen, het is een van de meest ongewenste VPN's die er zijn, zelfs als een gratis.

Naast het deblokkeren van Netflix doet Opera VPN weinig anders.

Het’is eigenlijk een one-trick pony.

Opera VPN gewonnen’t beschermt uw veiligheid online, het heeft geen apps, het heeft geen vorm van klantenondersteuning, dat doet het niet’t ondersteunt Torrenting, het serverpark is mager en er is onduidelijkheid over vanuit welke jurisdictie het opereert.

Er is absoluut geen reden voor ons om het aan te bevelen in deze Opera browser VPN review.

Het goede

  1. Blokkeert Netflix.
  2. Gratis VPN-service.

De slechte

  1. Geen klantenondersteuning.
  2. Geen platformonafhankelijke compatibiliteit.
  3. Gebruikt Google DNS-servers in plaats van Proprietary.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me