Surfshark vs. zasebni dostop do interneta (PIA)

Surfshark proti PIA


Če Surfshark predstavlja novo vrsto storitev VPN, je zasebni dostop do interneta (PIA) prevožen nekaj kilometrov in je priljubljena izbira za številne.

Ali poskušate določiti boljšo izbiro med obema? Če je tako, potem ste na pravem mestu. Oglejte si to poglobljeno analizo Surfshark in PIA.

Poudarki

Surfshark PIA
 1. 1040+ Strežniki v 61+ držav
 2. Na voljo so dinamični / statični IP-ji
 3. Neomejene sočasne povezave
 4. Aplikacije za vse platforme / naprave
 5. Preverjena politika brez zapisov (revidirana)
 1. 3300+ strežnikov v 30 držav
 2. AES-256 bit Encryption
 3. 10 sočasnih povezav
 4. Aplikacije za vse platforme / naprave
 5. Preverjena politika brez zapisov (revidirana)

Cene in popusti

Surfshark PIA
Obdobje naročnine 1 mesec 1 mesec
1 leto 6 mesecev
2 leti 1 leto
Posebna ponudba 83-odstotni popust na 24-mesečni načrt 67% popusta na enoletni načrt
Najvišja cena na mesec 11,95 USD 10,95 USD
Najnižja cena na mesec 1,99 USD 3,33 USD
Enoletna cena 71,88 USD 39,95 USD
Jamstvo za vračilo denarja 30-dnevi 7 dni

PIA in Surfshark sta proračunu prijazne VPN storitve, ki nudijo dobro vrednost za manj denarja. Za začetek imate v naročninah tri stopnje.

Mesečni načrt za PIA vas bo stal 10,95 USD, isti za Surfshark pa 11,95 USD. Kot taka je PIA ponavadi cenejša možnost mesečnih naročnin.

Druge stopnje, ki so na voljo pri PIA, vključujejo 6-mesečni in enoletni načrt. 6-mesečni načrt vam bo povrnil 5,99 USD / mesečno, zaračunanih pa 35,95 USD enkrat.

Medtem je enoletni načrt na voljo za 3,33 USD / mesečno, kar vam daje ogromnih 67% popusta. Zato uporabniki plačajo le minimalnih 39,95 USD za 12 mesecev.

Surfshark po drugi strani ne ponuja 6-mesečnega načrta. Po mesečnikih uporabnikom omogočajo dostop do enoletnih in dvoletnih naročnin.

Enoletni načrt vam omogoča 50% popust na prvotne cene. Plačate 5,99 dolarja na mesec, kar skupaj znaša 71,88 dolarja za 12 mesecev. To je v primerjavi s PIA precej drago.

Vendar Surfshark to nadoknadi, saj ponuja 83-odstotni popust na dvoletni načrt. Za 24-mesečni dostop plačate samo najmanj 47,76 USD!

Kar zadeva vračila, PIA ponuja le 7-dnevno garancijo. Medtem ponuja Surfshark daljše trajanje 30 dni za povračilo.

Najdite to najboljšo ponudbo za Surfshark: Prihranite 83% za dveletno posebno

Pridobite to najboljšo ponudbo za PIA: zaslužite 67% popusta na enoletni načrt

Lastnosti

Surfshark PIA
Hkratne povezave Neomejeno 10
Aplikacije operacijskega sistema Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ročno namestite naprave Sprejemniki, usmerjevalniki in Linux Nekaj ​​usmerjevalnikov
Split tuneliranje Da (vse aplikacije) Ne
Brezplačni dodatki Podpora Shadowsocks, Hacklock, Blindsearch, način NoBorders, TrustDNS SOCKS5 Proxy in zaviralec oglasov / sledilcev

Tako Surfshark kot PIA ponujata odlične funkcionalnosti na več napravah. Pri vsakem ponudniku imate domače aplikacije za vse priljubljene platforme / naprave.

Sem spadajo Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Google Chrome, Mozilla Firefox in celo televizorji Fire. Dobite tudi podporo za usmerjevalnik za Apple TV.

Da ne omenjam, lahko najdete celo aplikacije, ki delujejo z Xbox One, in Nintendo Switch, ki je zelo koristen, če rečem najmanj za igralce igralcev!

Kar zadeva hkratne povezave, PIA ponuja možnost vzpostavitve 10 multi-prijav, medtem ko Surfshark presega miljo.

Uporabnikom omogoča neomejeno več prijav in funkcij, kot so Shadowsocks podpora za Kitajsko, Hacklock za zaščito pred krajo identitete in način NoBorders za dostop do prikritih strežnikov.

PIA po drugi strani ne ponuja veliko funkcij. Njihove aplikacije prav tako ne manjkajo “Split tuneliranje” tehnologija!

Odblokiranje sposobnosti

Surfshark PIA
Netflix Da Ne
Hulu Da Da
Sky Go Da Ne
Amazon Prime Da Ne
BBC iPlayer Da Ne
ABS Da Ne
DZS Da Da
NBC Da Da
ITV Da Da
Kanal 4 Da Da

Glede deblokiranja sem od Surfsharka dobil izjemne zmogljivosti. Na žalost PIA ni mogla tako enostavno zaobiti geo-omejitev in prepovedi VPN-ja.

Ponudnik ni uspel zagotoviti konstantne zmogljivosti za več storitev pretakanja. Kot tak morda ni najboljša možnost za deblokiranje.

Boljšo učinkovitost dobite pri Surfsharku, ki uspešno odblokira Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu, Voot, Hotstar in celo Disney Plus.

S ponudnikom se nisem soočil s težavami izpadov, pretakanje je bilo gladko tudi pri kakovosti Ultra HD in nisem dobil “proxy / VPN zaznana napaka” na vseh zgoraj navedenih spletnih mestih.

Kitajska

Kitajski netizijci vedno iščejo storitve, ki uporabnikom omogočajo, da se odblokirajo znotraj države ali dostopajo do lokalnih vsebin s Kitajske drugje po svetu..

“Veliki požarni zid” sprejema različne tehnologije, kot so črpanje VPN storitev, zastrupitev z DNS, ugrabitev DNS in filtriranje IP, kar nalogo otežuje.

Kadar PIA ni zagotovila nobene spodbude za nobeno občinstvo, je Surfshark ponavadi zelo impresiven; zlasti za tiste, ki prebivajo v državi.

Ponuja spletno mesto kitajskega zrcala, ki posameznikom omogoča prenos / namestitev svojih aplikacij. Hkrati ponuja a “Brez meja” način.

Ta način aktivira Sursfhark’s prikrito strežniki, ki transformirajo VPN promet v običajni promet HTTPs, da zaobidejo geo-omejitve na Kitajskem.

Vendar pa ni podpore za tiste, ki želijo kupiti VPN na Kitajskem, kot je PureVPN, ki ponuja 12 namenskih kitajskih strežnikov za dostop do lokalne vsebine.

Uporabniki na Kitajskem lahko Surfshark s svoje namenske kitajske strani prenesejo tukaj: https://shark-cn.com/

Nastavitev in vmesnik

Surfshark PIA
Čarovnik za samodejno nastavitev Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Glavni izbor lokacije Na osnovi seznama Na osnovi seznama
Strani z dodatnimi nastavitvami Da Da
Mobilno prijazno Da Da

Kar zadeva vmesnik, Surfshark’S programi so neverjetno uporabniku prijazne in intuitivne. Namizne aplikacije se ponašajo s kompaktnim dizajnom, ki ga je neverjetno enostavno razumeti.

Imate meni za izbiro lokacije in gumb za povezavo viden takoj po odpiranju aplikacije. To uporabnikom omogoča takojšnjo povezljivost s strežnikom VPN.

Za konfiguracije preprosto kliknite na “prestave” ikono. Ponujal vam bo možnosti za spreminjanje protokolov in šifriranja, skupaj z drugimi funkcijami aplikacij.

Mobilne aplikacije so prav tako uporabniku prijazne in se ponašajo z enakim dizajnom in videzom, vendar so optimizirane za manjši zaslon. Namenski IP-ji so neposredno dostopni tudi znotraj aplikacije.

Surfshark Streaming način

PIA’s druge strani se ponašajo s širšim videzom in oblikovanjem, ki zahteva nekaj dela v celotnem uporabniškem vmesniku, saj je precej zapleten.

Na namizju se aplikacija skriva drugič, ko pritisnete gumb za zmanjšanje. To pomeni, da morate aplikacijo nenehno znova odpirati vsakič, ko želite nekaj narediti.

Za tiste, ki poskušajo slediti korakom v priročniku za konfiguracijo / nastavitev, to lahko postane zelo neokusno. Seveda tehnično osebni posamezniki ne bodo imeli težav z nalogo.

Čeprav so mobilne aplikacije lepo oblikovane in so navadno brez težav. Vse možnosti so navedene lepo, povezava pa traja le nekaj sekund, kar je izjemno.

Aplikacija PIA Windows

Severs in zmogljivost

Surfshark PIA
Države strežnika 61 30
Skupno število strežnikov 1.040+ 3.300

Surfshark in PIA ponujata dobro omrežno infrastrukturo. Prva se ponaša z 1.040+ strežniki v 61 državah, medtem ko PIA podpira 3.300 strežnikov v 30 državah.

Čeprav je število strežnikov Surfsharka manjše od PIA. To nadoknadi z dodajanjem več v podporo državam, kar je zelo koristno.

To je zato, ker večina uporabnikov želi raznolikost pri izbiri strežnikov, ki so na voljo. Čeprav PIA podpira 30 držav, je število premalo.

Podobno mora Surfshark nadgraditi svoje število strežnikov, da se izogne ​​težavam s hitrostjo in zmogljivostjo, saj se več uporabnikov naroči na njihov izdelek.

Hitrost

Surfshark PIA
Izguba hitrosti 12% 25%

Da bi bolje dobil predstavo, sem opravil analizo hitrosti na obeh: PIA in Surfshark. To je zahtevalo testiranje 5 različnih strežnikov pri vsakem ponudniku.

Izbrane države so bile ZDA, Velika Britanija, Francija, Avstralija in Kanada. Vsi testi so bili izvedeni na moji 100 Mbps povezavi, da bi dosegli najboljše rezultate.

V hitrih preizkusih hitrosti je Surfshark uspel prenesti povprečno 88 Mbps pri nalaganju in prenosu, kar kaže na 12-odstotno izgubo hitrosti.

PIA je imela na drugi strani večjo izgubo, ki je dosegla 25-odstotno znamko pri zmanjšanju hitrosti in zabeležila povprečno hitrost 75 Mbps.

Varnost

Surfshark PIA
VPN protokoli L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
Šifriranje podatkov OpenVPN AES-256 AES-128, AES-256
Šifriranje nadzornega kanala OpenVPN RSA-2048  RSA-4096
Navidezna tehnologija Senčne nogavice Noben
Varnost aplikacij Kill stikalo, Wi-Fi, zaščita pred puščanjem DNS / WebRTC / IP Kill stikalo in zaščita pred puščanjem DNS / WebRTC / IP
Stanje DNS TrustDNS Zasebni DNS

Surfshark je velik ljubitelj protokola OpenVPN in ga uporablja kot “privzeto” v vseh njegovih napravah, razen iOS-a. Uporabniki lahko preklapljajo med UDP in TCP, kadar je to potrebno.

Za šifriranje uporablja šifre AES-256-GCM, tako da na podatkovnem kanalu ni dodatne avtentikacije.

Za nadzorni kanal Surfshark uporablja šifro AES-256-GCM z izmenjavo tipk TLS, zavarovano z RSA-2048. Popolno tajnost naprej zagotavlja izmenjava ključev ECDH- (384?).

Po drugi strani PIA podpira isto število protokolov. Kot privzeto uporablja tudi OpenVPN v vseh napravah, razen iOS in MacOS, ki uporablja protokol IKEv2.

Za nadzorni kanal PIA uporablja iste šifre in overjanje, z vključitvijo SHA384 za preverjanje pristnosti. Perfect Forward Secrecy (PFE) je na voljo prek ECDHE + ECDSA.

Preskusi puščanja

Za zagotovitev močne varnosti obeh ponudnikov sem opravil test puščanja. Ta postopek je vključeval uporabo 6 različnih orodij za odkrivanje WebRTC / DNS / IP naslovov:

Puščanje zahtev za WebRTC in HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS puščanja:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 in Torrent IP pušča:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Presenetljivo sta oba PIA in Surfshark opravila teste z letečimi barvami in anonimizirala vse ključne podatke, ki jih je mogoče osebno prepoznati, in vas varovala 24/7!

Zasebnost

Surfshark PIA
Sedež podjetja britanski Deviški otoki Združene države
Dnevniki povezav Noben Noben
Dnevniki dejavnosti Noben Noben
Podatki o prijavi Email naslov Email naslov
Anonimno plačilo Metode Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin 32 Kripto valute

S sedežem na Britanskih Deviških otokih dobi Surfshark prednost pred drugimi ponudniki. BVI ne določa zakonov o obveznem nadzoru množičnega nadzora ali hrambe podatkov.

Kljub temu, da je del britanskega monarha, je BVI neodvisna pristojnost, ki sledi lastnim zakonom, ki dajejo prednost zasebnosti in varnosti uporabnikov.

Na drugi strani ima PIA sedež v Združenih državah Amerike, ki je ustanovna članica zavezništva Five / Nine / Fourteen Eyes..

Zato se odpoveduje izmenjavi obveščevalnih podatkov in nalaga obvezne zakone o hrambi podatkov, ki jih morajo upoštevati tudi ponudniki telekomunikacij, interneta in VPN..

Kadar koli lahko vlada izda izdajo naročila, ki ga spremlja sodni poziv, ki zahteva sodelovanje pri vseh prošnjah dnevnika.

Konfiguracija

Surfshark PIA
Dodelitev naslova Deljeno / statično V skupni rabi
Statični IP-ji 6+ lokacij Noben
Zaščita DDoS Da Da
NAT požarni zid Da Da

Če Surfshark sprejme omrežno infrastrukturo v skupni rabi / statično, zasebni dostop do interneta (PIA) sledi strukturiranju dodeljenih naslovov v skupni rabi.

To je precej problematično, saj so statični IP-ji potrebni za dostop do občutljivih bančnih podatkov ali dostop do domačega lokalnega omrežja v različnih državah.

Na srečo Surfshark ponuja dodaten IP kot dodatek. Čeprav morate plačati še dodatno, imate na voljo 6+ lokacij za takojšnjo povezavo.

Storitev za stranke

Surfshark PIA
Video vodniki Da Da
Iskalna baza znanja  Da Da
Telefonska podpora Ne Ne
Podpora po e-pošti Da Da
Povprečni čas odziva po e-pošti 25 minut 45 minut
Podpora za vstopnice Da Da
Podpora v živo Da Da

Pri obeh ponudnikih imate na voljo več možnosti. Ti vključujejo podporo za vozovnice, e-pošto in klepet v živo, skupaj z bazo znanja in razdelkom s pogostimi vprašanji.

Vse možnosti delujejo zelo dobro, odzivni časi v katerem koli VPN-ju v klepetu v živo pa so zelo impresivni. Trajalo je le nekaj sekund, da smo dobili odgovore na tehnična vprašanja.

Izvedel sem celo test odzivnih časov vsakega ponudnika pri podpori po e-pošti. Postopek je vključeval pošiljanje obeh ponudnikov štiri vprašanja po e-pošti. Glej statiko za vsako VPN spodaj:

Surfshark

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Ali Surfshark sodeluje z Netflixom? 20 minut 1 Da
Je Surfshark dober za Torrenting? 25 minut 1 Da
Ali Surfshark deluje na Kitajskem? 30 minut 1 Da
Kako aktivirati prikritost? 20 minut 1 Da

PIA

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Zakaj se PIA nahaja v državi s petimi očmi? 1 uro 1 Da
Ali zasebni dostop do interneta vodi dnevnike? 45 minut 1 Da
Ali zasebni dostop do interneta deluje z Netflixom? 50 minut 1 Da
Kako dobim vračilo zasebnega dostopa do interneta? 44 minut 1 Da

Zmagovalec: Surfshark

Surfshark je zmagovalec

Nedvomno je Surfshark zmagal v tej primerjavi, ker je boljši pri odblokiranju pretočnih platform, delu na Kitajskem in ponujanju namenskih IP-jev, vse hkrati pa je zelo prijazen proračunu.

PIA je tudi dobra storitev, vendar so potrebne izboljšave na več področjih. Da ne omenjam, da ima ponudnik sedež v tvegani pristojnosti, kar odpravlja celoten namen povečanja zasebnosti!

Podobni članki

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me