Surfshark Vs IPVanish primerjava 2020

Surfshark vs. IPVanish


Čeprav je Surfshark sorazmerno nova storitev, si je s svojo množico funkcij, ki so na voljo po dostopnih cenah, ustvaril ugled, da je zver v proračunu..

IPVanish je večinoma ostal pod radarjem, kljub temu da je na trgu od leta 2012, saj ga zanima zanimanje za njegovo uspešnost kot storitev.

Z zanesljivo storitev VPN, ki bo leta 2020 postala digitalna nuja, je tukaj BestVPN.co’podrobna primerjava obeh storitev v 12 kategorijah, da olajšate svojo odločitev!

Poudarki

Surfshark IPVanish
 1. 1040+ Strežniki v 61+ držav
 2. Na voljo so dinamični / statični IP-ji
 3. Neomejene sočasne povezave
 4. Aplikacije za vse platforme / naprave
 5. Preverjena politika brez zapisov (revidirana)
 1. 1300+ strežnikov v 75+ držav
 2. Namenski IP-ji so na voljo
 3. 10 Hkratna povezava
 4. 256-bitno šifriranje AES
 5. 7-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Cene in popusti

Surfshark IPVanish
Obdobje naročnine 1 mesec 1 mesec
1 leto 3 mesece
2 leti 1 leto
2 leti
Posebna ponudba 83-odstotni popust na 24-mesečni načrt 66-odstotni popust pri dvoletnem načrtu
Najvišja cena na mesec 11,95 USD 5,00 USD
Najnižja cena na mesec 1,99 USD 3,25 USD
Enoletna cena 71,88 USD 39 dolarjev
Jamstvo za vračilo denarja 30-dnevi 7 dni

Surfshark je najdražja možnost za vsak mesec. Če se uporabniki odločijo za mesečni načrt, lahko pričakujejo, da bodo plačali 11,95 USD na mesec.

Vendar se cena občutno zniža na 1,91 dolarja in skupno 45,84 dolarja, če se uporabniki odločijo za dvoletni načrt, nakaže 83% popust.

Nasprotno, uporabniki lahko izberejo IPVanish in pričakujejo, da bodo plačevali le 5,00 USD mesečno prek svojega mesečnega plačilnega načrta. Če se uporabniki odločijo za enoletni načrt, jih’Na koncu bom plačal 39 USD pri 3,25 USD.

Če v vsakem trenutku niste zadovoljni z izvedbo, vam Surfshark da 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Po drugi strani IPVanish uporabnikom ponuja le 7-dnevno garancijo.

Najdite to najboljšo ponudbo za Surfshark: Prihranite 83% za dveletno posebno

Pridobite to najboljšo ponudbo za IPVanish: Prihranite 66% v svojem dvoletnem načrtu

Lastnosti

Surfshark IPVanish
Hkratne povezave Neomejeno 10
Aplikacije operacijskega sistema Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux
Ročno namestite naprave Sprejemniki, usmerjevalniki in Linux Nekaj ​​usmerjevalnikov
Split tuneliranje Da (vse aplikacije) Da (samo za Android)
Brezplačni dodatki Podpora Shadowsocks, Hacklock, Blindsearch, način NoBorders, TrustDNS Razširitev brskalnika za Chrome in aplikacija za telefone Windows

Surfshark stoji glave in ramena nad IPVanish v smislu inovativnih funkcij, ki krepijo uporabnike’ anonimnost in varnost na spletu.

Oba sta enakovredna popolni združljivosti z Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Chrome in Firefox. Vendar pa je Surfshark dodal podporo za požarne televizije in Apple TV.

Da ne omenjam, lahko najdete celo aplikacije, ki delujejo z Xbox One in Nintendo Switch, kar je zelo koristno, če rečem najmanj za igro igralcev!

Surfshark ponuja tudi podporo Shadowsock, funkcijo Hacklock (orodje za puščanje podatkov za zaščito pred krajo identitete), BlindSearch, način brez omejitev (za dostop na Kitajskem) in še več.

IPVanish nima takšnih najsodobnejših lastnosti. Medtem ko Surfshark podpira neomejene hkratne povezave, je IPVanish omejen na samo deset povezav.

Odblokiranje sposobnosti

Surfshark IPVanish
Netflix Da Ne
Hulu Da Ne
Sky Go Da Da
Amazon Prime Da Ne
BBC iPlayer Da Ne
ABS Da Da
DZS Da Da
NBC Da Da
ITV Da Da
Kanal 4 Da Da

Surfshark predstavlja izredno zmogljivo možnost v smislu deblokiranja vsebine. Prejel sem izjemne zmogljivosti za obhod omejitev in prepovedi VPN.

Uporabnikom lahko pomaga obiti vse omejitve, ki so postavljene na Netflix, BBC iPlayer, Prime Video, Hulu, Voot, Hotstar in celo zloglasni Disney Plus.

Poleg tega lahko s svojim naborom strežnikov odklene vsako geografsko omejeno vsebino iz različnih držav za predhodne popravke. IPVanish na drugi strani teh spletnih strani za pretakanje ne more odblokirati.

Kar zadeva deblokiranje VoD-ja, IPVanish nima ničesar izjemnega. Večina spletnih strani, ki sem jih obiskal, mi je dala “Napaka VPN / proxy zaznana,” kar je bilo precej frustrirajoče.

Kitajska

Kitajski netizijci vedno iščejo storitve, ki uporabnikom omogočajo, da se odblokirajo znotraj države ali dostopajo do lokalnih vsebin s Kitajske drugje po svetu..

“Veliki požarni zid” sprejema različne tehnologije, kot so črpanje VPN storitev, zastrupitev z DNS, ugrabitev DNS in filtriranje IP, kar nalogo otežuje.

Če IPVanish ni spodbudil niti ene publike, je Surfshark ponavadi impresiven, zlasti za tiste, ki prebivajo v državi.

Ponuja spletno mesto kitajskega zrcala, ki posameznikom omogoča prenos / namestitev svojih aplikacij. Hkrati zagotavlja a “Brez meja” način.

Ta način aktivira Sursfhark’s prikrito strežniki, ki transformirajo VPN promet v običajni promet HTTPs, da zaobidejo geo-omejitve na Kitajskem.

Vendar pa ni podpore za tiste, ki želijo kupiti VPN na Kitajskem, kot je PureVPN, ki ponuja 12 namenskih kitajskih strežnikov za dostop do lokalne vsebine.

Uporabniki na Kitajskem lahko Surfshark s svoje namenske kitajske strani prenesejo tukaj: https://shark-cn.com/

Nastavitev in vmesnik

Surfshark IPVanish
Čarovnik za samodejno nastavitev Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Glavni izbor lokacije Na osnovi seznama Na osnovi seznama
Strani z dodatnimi nastavitvami Da Da
Mobilno prijazno Da Da

Surfshark podpira vse glavne platforme, ki se uporabljajo tako na namiznih kot mobilnih napravah. Njegov seznam posebnosti samo dopolnjuje splošno privlačnost ponudnika VPN.

Uporabniški vmesnik ima izrazito subtilno barvno shemo, kar olajša pogled. Njegova navigacijska plošča, pa tudi celoten GUI, je neverjetno enostaven za uporabo.

Odzivni čas za povezavo s strežnikom ne presega 10 sekund in zagotavlja stabilno povezavo v ozadju med uporabo.

Surfshark Streaming način

IPVanish ima bolj kompakten in izpopolnjen vmesnik. Čeprav ni nujno slaba stvar, je za amaterje lahko malce zastrašujoča.

Navigacijska plošča je razmeroma zamašena in ne nudi enakega minimalističnega občutka kot njen konkurent.

Vendar pa obstajajo nekatere bistvene značilnosti, kot sta preprečevanje dostopa do LAN ali uporaba ločenega tuneliranja, ki se jim uporabniki zdijo privlačni.

IPVanish Setup Interface

Severs in zmogljivost

Surfshark IPVanish
Države strežnika 61 51
Skupno število strežnikov 1.040+ 1300+

To je ena redkih kategorij, kjer je konkurenca videti nekoliko težka. Surfshark ima trenutno strežnike v več kot 60 državah z več kot 1040 strežniki.

Za primerjavo ima IPVanish 1300+ strežnikov v več kot 50 državah. Ker pa ima Surfshark večje število lokacij strežnikov, bo verjetno odklenil več vsebine v primerjavi z IPVanish.

Hitrost

Surfshark IPVanish
Izguba hitrosti 10,1% 25%

Želeli smo videti najboljši način za presojo obeh služb’ Trditve glede hitrosti so bile, da jih sami preizkusimo z analizo hitrosti.

Oba dela smo postavili za naloge, kot so brskanje, pretakanje, prenašanje, igranje in hudourništvo, tako da jih povežemo z naključnimi strežniki na 100 Mbps povezavi.

Surfshark je pri nalaganju in prenosu zabeležil povprečno hitrost 89,9 Mbps, kar kaže na 10,1% izgubo. Podobno je IPVanish zabeležil hitrost 75 Mbps, kar je pokazalo izgubo znatnih 25%.

Varnost

Surfshark IPVanish
VPN protokoli L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, OpenVPN
Šifriranje podatkov OpenVPN AES-256 AES-256-GCM
Šifriranje nadzornega kanala OpenVPN RSA-2048  RSA-2048
Navidezna tehnologija Senčne nogavice OpenVPN Zmedenost
Varnost aplikacij Kill stikalo, Wi-Fi, zaščita pred puščanjem DNS / WebRTC / IP Kill stikalo
Stanje DNS TrustDNS Zasebni DNS

Surfshark se v veliki meri opira na svoj protokol IKEv2. Je “privzeto” možnost v vseh napravah, poleg tega, da uporabnikom daje možnost konfiguriranja OpenVPN na vseh platformah.

Poleg tega je AES-256-CBC šifriranje prvo šifriranje na podatkovnem kanalu, medtem ko uporabljamo isto šifro z izmenjavo ključev TLS z uporabo šifriranja RSA-2048.

IPVanish ima na drugi strani skoraj enako konfiguracijo. Na voljo je s šifriranjem AES-256-GCM. Vendar stikalo za odstranjevanje ne zagotavlja zaščite pred uhajanjem od WebRTC ali IP.

Preskusi puščanja

Za izvedbo zanesljive in nestrankarske preiskave, kako varni sta ti dve aplikaciji; na obeh testiranjih so bili uporabljeni šesti različni orodji:

Puščanje zahtev za WebRTC in HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS puščanja:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 in Torrent IP pušča:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Presenetljivo sta oba IPVanish in Surfshark opravila teste z letečimi barvami in anonimizirala vse ključne podatke, ki jih je mogoče osebno prepoznati, in vas varovala 24/7!

Zasebnost

Surfshark IPVanish
Sedež podjetja Britanski Deviški otoki Združene države
Dnevniki povezav Noben Noben
Dnevniki dejavnosti Noben Noben
Podatki o prijavi Email naslov Email naslov
Anonimno plačilo Metode Monero, Dash, Gridcoin, Apple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Noben

Surfshark je nedvomno boljša možnost, ker je njegovo središčno delovanje na Britanskih Deviških otokih. To pomeni, da ni 5/9/14 agencij za nadzor oči ali izmenjavo podatkov.

Surfshark ne vzdržuje nobene povezave ali dejavnosti, prav tako pa ne podpira vseh pomembnih kripto valut, ki vašo finančno zasebnost popeljejo na digitalno mejo.

Poleg tega je podjetje Cure53 Surfshark v celoti revidiralo in tako zagotovilo, da se nobeni dnevniki ne hranijo v nobeni obliki ali obliki.

Po drugi strani je IPVanish, ki se nahaja v Združenih državah Amerike, dovzeten za vse vrste nadzora, spremljanja, sledenja in je nedavno pomagal domovinski varnosti.

V celoti vzdržuje dnevnik povezav, ne da bi podprl kakršno koli obliko kripto valute.

Konfiguracija

Surfshark IPVanish
Dodelitev naslova Deljeno / statično V skupni rabi
Statični IP-ji 6+ lokacij Noben
Zaščita DDoS Da Da
NAT požarni zid Da Da

Obe VPN ponujata zelo različne konfiguracije, kar zadeva IP naslove. Surfshark ponuja svojim uporabnikom možnost uporabe tako dinamičnih kot statičnih IP-jev.

Ti se nahajajo na več kot 6+ lokacijah, razporejenih po različnih državah. Vendar IPVanish nima dostopa do statičnih IP-jev, kar je precej zaskrbljujoče.

Oba NAT Firewall zagotavljata, da z dešifriranjem glave paketov ne bo prišlo do neželenega dohodnega prometa. IPVanish se mora kljub temu izboljšati pri njihovi ponudbi!

Storitev za stranke

Surfshark IPVanish
Video vodniki Da Da
Iskalna baza znanja  Da Da
Telefonska podpora Ne Ne
Podpora po e-pošti Da Da
Povprečni čas odziva po e-pošti 31 minut 55 minut
Podpora za vstopnice Da Da
Podpora v živo Da Da

Surfshark’Podpora uporabnikom je postala merilo uspešnosti v industriji VPN. Pri ravnanju s prošnjami so topli in profesionalni.

Ne glede na to, kakšno bi lahko bilo splošno ali tehnično vprašanje, ekipa obravnava vsako poizvedbo s strokovnostjo in ostane v stalnem stiku, da vpraša, ali imam druge težave.

IPVanish nima namenske baze podatkov, zaradi česar je težje, kot bi bilo treba najti ustrezne informacije o storitvi.

Ni video vodnikov ali takšnih, zaradi katerih je vedno težje oceniti, kakšen vmesnik ali funkcije lahko pričakujemo, ko uporabniki kupijo izdelek.

Surfshark

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Ali je Surfshark primeren za Android? 25 minut 1 Da
Ali Surfshark sodeluje z Netflixom? 39 minut 1 Da
Ali lahko uporabljam Surfshark na več napravah? 20 minut 1 Da
Kako aktivirati prikritje na Surfsharku? 27 minut 1 Da

IPVanish

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Zakaj IPVanish ima sedež v ZDA (član Five Eyes)? 30 minut 1 Da
Je IPVanish dobra možnost za igranje iger? 42 minut 1 Da
Ali IPVanish deluje z Netflixom in drugimi VoD-ji? 37 minut 1 Da
Kako dobim vračilo od IPVanish? 52 minut 1 Da

Zmagovalec: Surfshark

Surfshark je zmagovalec

Na koncu tega napornega dvoboja Surfshark v vsakem oddelku presega svojega tekmeca. Z enostavnimi besedami uporabnikom ponuja boljšo vrednost za svoj denar.

Ni razloga, da se ne bi odločili za Surfshark, saj je na vrhu vseh kategorij, zaradi česar je eden najboljših ponudnikov VPN danes na trgu.

Podobni članki

 • PureVPN proti HideMyAss Primerjava 2020

  Kjer PureVPN stoji visok kot slaven “premija” VPN v panogi je HideMyAss priljubljena izbira med laičnimi uporabniki predvsem zaradi svojega privlačnega imena....

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me