PureVPN vs. PIA (zasebni dostop do interneta)

PureVPN proti PIA

Mnogi uporabniki se soočajo z veliko zmedo, ko poskušajo izbrati primeren VPN. Ta zmeda večinoma izvira iz dejstva, da uporabniki pogosto na storitve VPN gledajo iz ne usposobljenih oči.

Če se soočate z isto zmedo glede dveh vrhunskih storitev, tj. PureVPN in PIA, ste na pravem mestu. Za boljšo izbiro si oglejte to podrobno primerjalno analizo:

Poudarki

PureVPN PIA
 1. 2000+ strežnikov v 140 držav
 2. Na voljo so namenski IP-ji
 3. 5 Hkratna povezava
 4. Aplikacije za vse platforme / naprave
 5. Preverjena politika brez zapisov (revidirana)
 1. 3300+ strežnikov v 30 držav
 2. AES-256 bit Encryption
 3. 10 sočasnih povezav
 4. Aplikacije za vse platforme / naprave
 5. Preverjena politika brez zapisov (revidirana)

Cene in popusti

PureVPN PIA
Obdobje naročnine 1 mesec 1 mesec
1 leto 6 mesecev
2 leti 1 leto
Posebna ponudba 73-odstotni popust pri dvoletnem načrtu 67% popusta na enoletni načrt
Najvišja cena na mesec 10,95 USD 6,95 USD
Najnižja cena na mesec 1,65 dolarja 3,33 USD
Enoletna cena 69,72 USD 34,95 USD
Garancija za vračilo denarja 31-dnevi 7 dni

Kar se tiče cen, je med tema dvema zasebnima omrežjema zelo konkurenca. Še bolj presenetljivo pa je, da je zasebni dostop do interneta cenejši od PureVPN, če si ogledate oba njuna načrta cen..

To je neverjetno čudno, saj je PureVPN ena redkih Top VPN storitev, ki se je postavila kot cenovno dostopna storitev VPN, in tukaj je v tej primerjavi jasno, da je PIA vodilna.

PureVPN’s najboljšo ponudbo je njihov 5-letni posel, v katerem se stroški znižajo na neverjetnih 1,65 USD na mesec. 24-mesečna pogodba je tudi po ceni 3,29 dolarja na mesec in še vedno ne dosega dosega.

Kljub nizkim cenam, ki jih izvaja PureVPN, je’še vedno ni dovolj poceni v primerjavi s PIA’s cenovnimi načrti.

Večina ljudi ne misli na PIA kot poceni storitev VPN, vendar je treba to napačno predstavo odpraviti, ker če je vrhunski VPN cenejši od PureVPN, potem je zagotovo najbolj dostopen najboljši VPN tam.

Najdite to najboljšo ponudbo za PIA: Zmanjšajte stroške za 71%

Najdite to najboljšo ponudbo za PureVPN: Prihranite 73% za njihovo 2-letno posebno

Lastnosti

PureVPN PIA
Hkratne povezave 5 10
Aplikacije operacijskega sistema Windows, MacOS, Android, iOS, Linux in Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ročno namestite naprave Linux, usmerjevalniki, sprejemniki Nekaj ​​usmerjevalnikov
Split tuneliranje Da (vse aplikacije) Ne
Brezplačni dodatki Uradni dodatek za Kodi, zaviralec oglasov, skener zlonamerne programske opreme, razširitve brskalnika za Chrome in Firefox SOCKS5 Proxy in zaviralec oglasov / sledilcev

Izbira VPN-ja pomeni več kot samo pregled stroškov. Morate biti prepričani, da imate dostop do funkcij vrhunske storitve. Na srečo PureVPN v tem pogledu uspe precej dobro.

V primerjavi s PIA je ponudnik, ki temelji na Hong Kongu, še veliko miljo, saj uporabnikom ponuja ogromen seznam naprednih funkcij. Več dostopnosti dobite z izvornimi aplikacijami za vse platforme / naprave.

Za varnost in hudournike so uporabniki na voljo “Split tuneliranje” funkcija, ki pri PIA manjka’s aplikacijami. Poleg tega imate na voljo skener zlonamerne programske opreme, zaviralec oglasov in celo uradni dodatek Kodi.

PureVPN ponuja tudi edinstven nabor orodij, o katerem bom spodaj razpravljal za vaše udobje. Vse te lastnosti pozicionirajo VPN višje od PIA in drugih na trgu.

Odblokiranje sposobnosti

PureVPN PIA
Netflix Da Ne
Hulu Da Da
Sky Go Da Ne
Amazon Prime Da Ne
BBC iPlayer Da Ne
ABS Da Ne
DZS Da Da
NBC Da Da
ITV Da Da
Kanal 4 Da Da

Če govorimo o “deblokiranje”, ni boljše možnosti kot PureVPN. Vsi njegovi strežniki uporabljajo močne tehnologije za šifriranje in zaščito, ki omogočajo takojšen mimo geo-omejitev.

To uporabnikom omogoča odblokiranje vseh različic Netflixa, skupaj z drugimi hit platformami, kot so Amazon Prime, BBC iPlayer, Hulu in zdaj celo Disney +, medtem ko PIA ne ponuja enake dostopnosti.

Da ne omenjam, je PureVPN edini ponudnik na trgu, ki omogoča deblokiranje vseh priljubljenih VoD-jev neposredno prek razširitev brskalnika za Chrome in Mozilla Firefox.

Imate “priljubljena spletna mesta” na voljo možnost, ki navaja vsa znana spletna mesta, do katerih morda želite dostopati. Ko izberete tisto, ki jo želite odblokirati, vas PureVPN takoj preusmeri na lokalno različico, brez težav.

Kitajska

Od PureVPN ima sedež v Hong Kongu, bolje deluje za oba: Kitajski izseljenci in tisti, ki prebivajo v državi. Pravzaprav ponuja tudi 12 kitajskih strežnikov.

To je nekaj, česar niti najboljši ponudniki na trgu ne morejo ponuditi. Veliko VPN trdi, da delajo na Kitajskem, in medtem ko to počnejo, pozabijo poskrbeti za to “izseljenci” trg.

Na primer, PIA ne ponuja nobenih kitajskih strežnikov in nima namenske kitajske strani, s katero bi uporabniki lahko prenašali svoje aplikacije. Posledično se zdi PureVPN vsekakor boljša možnost.

Nastavitev in vmesnik

PureVPN PIA
Čarovnik za samodejno nastavitev Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Glavni izbor lokacije Na osnovi seznama Na osnovi seznama
Strani z dodatnimi nastavitvami Da Da
Mobilno prijazno Da Da

PureVPN se razlikuje od drugih ponudnikov na trgu, saj ponuja neverjetno uporabniku prijazne in enostavne aplikacije na več platformah / napravah, vključno s televizorji Android / Apple in Firestick.

Različica Windows / Mac se ponaša s čistim in čistim izgledom z veliko nastavljivimi možnostmi, ki so na voljo tehnično naravnanim posameznikom. Hkrati pa imate “neposredni” možnosti, ki so na voljo za nove igralce.

Medtem mobilne aplikacije uporabljajo “temnejši” videz, vendar tak, ki je enako impresiven. Na voljo imate posebne sezname strežnikov za vse potrebe, povezane z VPN, in dostop do namenskih IP-jev.

PureVPN Mac App

PIA’aplikacije še vedno potrebujejo delo in izboljšanje celotnega uporabniškega vmesnika. Njihove namizne različice sedijo v opravilni vrstici z večino funkcij, ki so dostopne neposredno z desnim klikom na ikono. To je lepo, ima pa tudi nekaj težav.

Ker se aplikacija skriva za sekundo, ki jo zmanjšate, postane moteče za tiste, ki poskušajo slediti navodilom za nastavitev ali konfiguracijo, saj morate nenehno klikniti ikono, da jo znova odprete.

To je’S svojimi mobilnimi aplikacijami so lepo oblikovani in so ponavadi brez težav. Vse možnosti so navedene lepo, povezava pa traja le nekaj sekund, kar je izjemno.

Aplikacija PIA Windows

Strežniki

PureVPN PIA
Države strežnika 140+ 30
Skupno število strežnikov 2.000 3.300

Kadar gre za primerjavo ponudnikov VPN na njihovi strežniški infrastrukturi, moramo upoštevati veliko različnih vidikov, kot so skupno število strežnikov, število svetovnih lokacij, namenski strežniški strežniki med drugimi.

Zato je bilo zapleteno analizirati obe storitvi v tem računu, saj so bile številke iz vsakega VPN-a zložene takole:

PureVPN trenutno ponuja okoli 2000+ strežnikov po vsem svetu, vključno z namenskimi strežniki Torrenting in P2P, toda dejavnik, kjer premaga vse ostale VPN, je število podprtih držav, ki presega 140 števcev.

PIA na drugi strani ponuja veliko več strežnikov kot PureVPN, torej 3300 vseh strežnikov, vendar so lokacije, ki jih ponuja, preveč omejene, da bi lahko kakršno koli jasno vodstvo pred PureVPN.

Strežnike ima samo v 33 državah, kar ni niti 1/4 mesta, ki jih ponuja PureVPN. Razsodba: Oba sta od vrat do vratu, ko gre za njihovo strežniško infrastrukturo, zato je težko določiti zmagovalca.

Hitrost

PureVPN PIA
Izguba hitrosti 9% 25%

PureVPN in PIA sta dve osnovni storitvi, ko gre za podporo dejavnosti pretakanja na spletnih mestih, kot sta Netflix in BBC iPlayer, zato obe zagotovo ponujata optimalne hitrosti.

Ko pa smo v obeh analizah izvedli hitrostne teste, smo v naši analizi ugotovili, da je PureVPN v naši analizi na štirih naključno izbranih strežnikih presegel 4.

Ti strežniki so imeli sedež v ZDA, Veliki Britaniji, Franciji in Kanadi. Pri testih hitrosti je PIA delovala s približno 25-odstotno izgubo hitrosti, PureVPN pa pri 9% v povprečju.

Razsodba o hitrosti: PureVPN je zmagovalec tukaj in uporabnikom bi priporočili, naj se za to odločijo, če je hitrost ena od njihovih glavnih težav pri naročanju na storitev VPN..

Varnost

PureVPN PIA
VPN protokoli PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
Šifriranje podatkov OpenVPN AES-256-CBC AES-128, AES-256
Šifriranje nadzornega kanala OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Navidezna tehnologija Noben Noben
Varnost aplikacij Kill stikalo in zaščita od uhajanja DNS Kill stikalo
Stanje DNS Zasebni DNS Zasebni DNS

PureVPN na seznam podprtih protokolov doda PPTP, L2TP, OpenVPN (TCP in UDP), SSTP in IKEv2. SSTP se večinoma uporablja na napravah Windows, IKEv2 pa je koristen dodatek za mobilne naprave.

Uporablja AES-256-CBC šifrir s HMAC SHA1 avtentikacijo za podatkovni kanal in AES-256-CBC šifrirano s HMAC SHA384 hash pristnosti in RSA-4096 šifriranje stiskanja za krmilni kanal.

Če govorimo o varnosti na splošno, je PureVPN zagotovo močnejši. Ponuja izboljšane varnostne možnosti, kot sta Double VPN in Split Tunneling, NAT Firewall in DDoS Protection.

Po drugi strani PIA ponuja samo podporo v protokolih L2TP / IPSec in OpenVPN. Za podatkovni kanal PIA uporablja 256-bitne šifre AES s SHA256 za preverjanje pristnosti podatkov in RSA-4096 za stiskanje roke.

PFE je na voljo prek DHE + RSA izmenjave. Za nadzorni kanal PIA uporablja iste šifre in overjanje, z vključitvijo SHA384 za preverjanje pristnosti. Perfect Forward Secrecy (PFE) je na voljo prek ECDHE + ECDSA.

Skratka, z obema ponudnikoma dobivate veliko zasebnosti. Vendar PureVPN presega kilometrino, saj ponuja dodatne funkcije za boljšo varnost uporabnikov po vsem svetu.

Zasebnost

PureVPN PIA
Sedež podjetja Hong Kong Združene države
Dnevniki povezav Noben Noben
Dnevniki dejavnosti Noben Noben
Podatki o prijavi Email naslov Email naslov
Anonimno plačilo Metode Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin in še več Mint, BitPay, 32 kripto valut, vključno z Bitcoin, Ethereum in Litecoin

PureVPN ima prednost pred PIA zahvaljujoč svoji strateški lokaciji v Hong Kongu, ki je oddaljena od radovednih zavezništev pet, devet in štirinajstih oči (prepuščanje hrambi podatkov in množičnemu nadzoru)

PIA ima svoj sedež v ZDA, ki je dobesedno vzor vseh invazivnih dejavnosti, tako na spletu kot v spletu. Če tako govorimo “dejavnik zaupanja”, Zdi se, da je PureVPN bolj zasebna možnost, saj gre tudi za storitev brez dnevnikov. .

Glede plačilnih načinov, kjer PIA podpira kripto valute Mint, BitPay, 32 kripto valut, vključno z Bitcoin, Ethereum in Litecoin, PureVPN na seznam doda še več, tako da v svojo prijavo vključi PaymentWall inc.

Konfiguracija

PureVPN PIA
Dodelitev naslova Deljeno / statično V skupni rabi
Statični IP-ji 7+ držav Ne
Zaščita DDoS Da Ne
NAT požarni zid Da Da

Glede na konfiguracijo PureVPN znova pridobi prednost nad PIA. To je zato, ker ponudnik s sedežem v ZDA podpira le skupno infrastrukturo z dinamičnimi IP-ji.

Po drugi strani PureVPN svojim uporabnikom ponuja več spodbud, podpira oboje; skupna in statična infrastruktura. Namenski IP-ji so na voljo v več kot 7+ državah po vsem svetu.

Pomembno je omeniti, da so namenski IP-ji na voljo kot dodatek z ločenimi cenami. Če se odločite za zaščito DDoS, boste morda morali celo plačati višje za namenski IP.

Pomoč strankam

PureVPN PIA
Video vodniki Da Da
Iskalna baza znanja  Da Da
Telefonska podpora Ne Ne
Podpora po e-pošti Da Da
Povprečni čas odziva po e-pošti 39 minut 45 minut
Podpora za vstopnice Da Da
Podpora v živo Da Da

Najboljša vrsta podpore strankam je prek možnosti za podporo v klepetu v živo, saj je njegova veliko bolj osebna, enostavna za uporabo in bolj prijazna kot e-poštna podpora, ki je okorna.

In če je to merilo za prilagajanje najboljše podpore strankam, potem PureVPN zagotavlja odlične roke strank v primerjavi s PIA. Ponuja neverjetno proaktiven sistem za klepet v živo.

Po drugi strani je PIA še vedno obtičala sredi leta 2010 s svojo podporo na podlagi e-pošte. PIA’s metoda podpore strankam danes ni pomembna’s svetom, zato ga bomo priporočili za nadgradnjo.

Ker pa je e-poštna podpora še vedno na voljo za oba ponudnika, sem se odločil, da jih preizkusim. Spodaj so podrobnosti o odzivnih časih vsakega ponudnika pri podpori po e-pošti.

PureVPN

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Je PureVPN dober za Torrenting? 25 minut 1 Da
Ali PureVPN deluje z Netflixom? 39 minut 1 Da
Ali lahko namestim PureVPN na LibreELEC 50 minut 1 Da
Kako namestiti PureVPN na Firestick? 44 minut 1 Da

Zasebni dostop do interneta (PIA)

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Zakaj se PIA nahaja v državi s petimi očmi? 1 uro 1 Da
Ali zasebni dostop do interneta vodi dnevnike? 45 minut 1 Da
Ali zasebni dostop do interneta deluje z Netflixom? 50 minut 1 Da
Kako dobim vračilo zasebnega dostopa do interneta? 44 minut 1 Da

Druge primerjave za odjavo

  1. ExpressVPN vs. IPVanish
  2. ExpressVPN v primerjavi s PureVPN
  3. PureVPN v primerjavi z IPVanish
  4. NordVPN vs. ExpressVPN

Zmagovalec: PureVPN

PureVPN je zmagovalec

Nedvomno je PureVPN veliko večja storitev v primerjavi s PIA in večina uporabnikov bo verjela, da je nepošteno, da primerjamo dve neenaki storitvi na istih meritvah.

Ker pa spadajo med glavna imena, je potrebna nepristranska primerjava. In kljub razliki v strežnikih nekaterih stvari ni mogoče prezreti, kot sta pomanjkanje klepeta v živo in Kill Switch.

PIA je odlična storitev VPN, vendar moramo PureVPN razglasiti za zmagovalca, ker se je pojavil kot več “Adept” VPN storitev v skladu s sodobnimi potrebami uporabnikov kot prejšnja.

Podobni članki

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me