PureVPN proti TunnelBear

PureVPN proti TunnelBear

Če PureVPN slovi kot storitev, ki je cenovno ugodna, vendar vrednotijo, je TunnelBear priljubljen med brezplačnimi že kar nekaj časa..

Danes bomo primerjali obe storitvi’ “premija” ponudbe za določitev, kateri ponudnik uporabnikom ponuja boljše spodbude.

Torej, brez dodatnih preiskav, preverite to poglobljeno analizo PureVPN v primerjavi s TunnelBear, kjer primerjamo oba glede na različne dejavnike:

Poudarki

PureVPN TunnelBear
 1. 2.000+ strežnikov v 140 držav
 2. Namenski IP-ji so na voljo
 3. 5 Hkratna povezava
 4. Aplikacije za vse platforme / naprave
 5. Preverjena politika brez zapisov (revidirana)
 1. 1.000+ strežnikov v 23 držav
 2. AES-256 bit Encryption
 3. 5 Hkratna povezava
 4. Uporabnikom je na voljo brezplačen načrt
 5. Opravili dve neodvisni reviziji varnosti

Cene in popusti

PureVPN TunnelBear
Obdobje naročnine 1 mesec prost
1 leto 1 mesec
2 leti 1 leto
Posebna ponudba 73-odstotni popust pri dvoletnem načrtu 50% popusta na enoletni načrt
Najvišja cena na mesec 10,95 USD 9,99 USD
Najnižja cena na mesec 1,65 dolarja 4,99 USD
Enoletna cena 69,72 USD 59,88 USD
Garancija za vračilo denarja 31-dnevi Noben

V zvezi s cenami imate na voljo več možnosti pri katerem koli ponudniku. Čeprav TunnelBear sledi a “freemium” model cen, zato njegova ponudba vključuje: “prost” različica tudi.

Nanjo se lahko prijavite tako, da vnesete svoj e-poštni naslov in upravičeni boste do omejenih 4 lokacij z omejitvijo pasovne širine 500 MB. Po drugi strani PureVPN ponuja “premija” naročnine.

Njihov mesečni načrt se začne pri 10,95 USD, medtem pa TunnelBear’s se začne pri 9,99 USD. Seveda, če se odločite za daljše načrte, lahko izkoristite boljše popuste in ponudbe.

Na primer, če se odločite za enoletni načrt PureVPN, boste plačali 5,81 USD / mesec. To znaša 69,72 dolarja za 12 mesecev. Nasprotno, TunnelBear’s enoletni načrt stane 4,99 USD na mesec.

Kot rezultat tega plačate le 59,88 USD za 12-mesečni dostop. TunnelBear ne ponuja več načrtov razen brezplačnih, enomesečnih in enoletnih, toda s PureVPN imate na voljo tudi dvoletni načrt.

Ti načrti zagotavljajo uporabnikom najboljšo vrednost, začenši z minimalnimi 3,49 USD / mesečno, kar se zaračuna kot 83 USD. Kot del svojih najnovejših poslov ponuja PureVPN tudi 5-letni načrt za 79 dolarjev za omejeno obdobje.

Kar se tiče denarja nazaj’Skrbimo, da PureVPN ponuja 31-dnevno garancijo vračila. TunnelBear je medtem ponujal 30-dnevno vračilo, vendar je to funkcijo odpovedal od nedavnega.

Najdite to najboljšo ponudbo za PureVPN: Prihranite 73% za njihovo 2-letno posebno

Pridobite to najboljšo ponudbo za TunnelBear: Prihranite 50% za njihovo enoletno posebno

Lastnosti

PureVPN TunnelBear
Hkratne povezave 5 5
Aplikacije operacijskega sistema Windows, MacOS, Android, iOS, Linux in Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ročno namestite naprave Linux, usmerjevalniki, sprejemniki Usmerjevalniki
Split tuneliranje Da (vse aplikacije) Da (VigilantBear)
Brezplačni dodatki Uradni dodatek za Kodi, zaviralec oglasov, skener zlonamerne programske opreme, razširitve brskalnika za Chrome in Firefox Najbližji predor, Wi-Fi zaščita, 500 MB brez

PureVPN ima prednost nad TunnelBear glede na lastnosti. Izstopa kot inovator in vplivnež, zahvaljujoč številnim naprednim tehnologijam za varnost in zasebnost.

Da ne omenjam, da imate na voljo aplikacije za vsako platformo / napravo, vključno z Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, Amazon Fire TV, Apple TV in celo dodatek za Kodi.

TunnelBear ponuja tudi enako združljivost aplikacij, razen namenskega dodatka za Kodi. Hkrati pa nima veliko uporabnih funkcij, ki so na voljo s PureVPN, ki so potrebne za uporabnike VPN.

Ponujajo razdelitev tunelov (vzdevek kot “Pazljivo”) v vseh aplikacijah, kar je precej koristno. Poleg tega imajo funkcijo GhostBear, ki zagotavlja večjo varnost (o tem bom podrobneje razložil spodaj).

V primerjavi s temi minimalnimi funkcijami ponuja PureVPN namenske IP-je, blokatorje oglasov / sledilcev, skenerje zlonamerne programske opreme, NAT požarni zid in številne druge tehnologije za večjo varnost in zasebnost.

Odblokiranje sposobnosti

PureVPN TunnelBear
Netflix Da Ne
Hulu Da Ne
Sky Go Da Ne
Amazon Prime Da Ne
BBC iPlayer Da Ne
ABS Da Ne
DZS Da Da
NBC Da Da
ITV Da Da
Kanal 4 Da Da

Odkar TunnelBear slovi med njimi “zastonj”, Na poti odblokiranja pretočnih platform nisem pričakoval veliko. Moje predpostavke so se pokazale resnične, potem ko sem preizkusila njihovo brezplačno in premijsko različico na različnih spletnih mestih.

VPN ni uspel na deblokiranju Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, Disney Plus in drugih priljubljenih spletnih mestih. Kot takšen morda ni najboljša možnost za uporabnike, ki želijo VPN za pretakanje.

Po drugi strani je PureVPN odklonil vse možnosti, da bi zagotovil odlične zmogljivosti za deblokiranje. VPN uporablja močne tehnologije zakrivanja za obhod geo-omejitev po vsem svetu.

Testiranje na različnih platformah za pretakanje je pokazalo, da se ponudnik pri vseh svojih aplikacijah ni spopadel s težavami pri odblokiranju priljubljenih storitev. Sem spadajo tudi njihovi “razširitve brskalnika” tudi.

Številni ponudniki lahko trdijo, da lahko deblokirajo VoD-je, kot je Netflix, prek razširitve za Chrome ali Mozilla. Vendar to omogoča PureVPN, kar daje prednost pred drugimi ponudniki.

Uporabnikom omogoča tudi: “priljubljena spletna mesta” možnost v vseh napravah, ki navajajo vsa znana spletna mesta za pretakanje. Preprosto kliknite na kanal, ki ga želite odblokirati, in takoj dostopajte do njega, brez težav.

Kitajska

The “Odličen požarni zid” na Kitajskem uporablja različne tehnike blokiranja VPN, kot so napadi globinske preiskave paketov (DPI), ugrabitev DNS, zastrupitev z DNS in VPN Blackholing, zaradi česar je obhod geo-omejitev neverjetno težaven.

Na žalost TunnelBear ni ponujal spodbud za izseljene ali rezidente na Kitajskem. Za prenos njihovih aplikacij v državi nimate zrcalnega spletnega mesta in tudi kitajskih strežnikov ni na voljo.

Ponudnik ne ponuja a “GhostBear” funkcija, ki uporablja prikritje na strežnikih, ki uporabljajo protokol TCP čez vrata 443, da prekine povezavo VPN kot redno “HTTPS” prometa, vendar se je to v naših testih izkazalo za neučinkovito.

Medtem je PureVPN deloval bolje tako za kitajske izseljence kot prebivalce. Ponuja spletno mesto z ogledali in je edini ponudnik na trgu, ki ponuja 12 kitajskih strežnikov (6 v Pekingu in 6 v Šanghaju).

Nastavitev in vmesnik

PureVPN TunnelBear
Čarovnik za samodejno nastavitev Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Glavni izbor lokacije Na osnovi seznama Na osnovi seznama
Strani z dodatnimi nastavitvami Da Da
Mobilno prijazno Da Da

PureVPN ponuja aplikacije za vse več naprav in platform. Te niso omejene na Windows, Mac, Android in iOS. VPN podpira večje zaslone televizorjev Android / Apple in celo požarne televizije.

Najboljši del vseh; enostavnost uporabe in intuitivnost na majhnih ali večjih zaslonih ne ogrožata. PureVPN ostaja dosleden pri odlični prijaznosti do uporabnika v vseh napravah.

Namizne aplikacije imajo zasnovo, ki poskrbi tako za novorojence kot za strokovnjake. Mobilne aplikacije imajo temnejši videz z enostavno dostopnostjo strežnikov, funkcij in konfiguracij.

Medtem so razširitve brskalnika prav tako neverjetne in uporabnikom celo omogočajo, da neposredno v brskalniku odklenejo pretočne platforme, kot je Netflix..

PureVPN Mac App

TunnelBear ne ponuja enake ravni združljivosti aplikacij. Imate namizne, mobilne in brskalniške aplikacije, vendar manjkajo podpora za požarne televizorje, Apple TV in Kodi.

Kar zadeva oblikovanje, so vse stranke videti super in ponavadi “zabavno za uporabo”. Njihove stranke so v primerjavi s PureVPN napolnjene z zabavno medvedjo grafiko in medvedjimi radostmi.

The “Splošno” zavihek ponuja možnosti, povezane z odjemalcem VPN, kot je “zaženite ob zagonu računalnika”, medtem pa “Varnost” zavihek omogoča dostop do funkcij, kot je “Pazljivo” in “GhostBear”.

Na splošno so aplikacije VPN obeh ponudnikov precej neverjetne, a v smislu “videz”, TunnelBear zagotovo pridobi vrhunsko mesto med raznolikimi storitvami na trgu.

Strežniki

PureVPN TunnelBear
Države strežnika 140+ 23
Skupno število strežnikov 2.000 1.000

V primerjavi s PureVPN je kanadski TunnelBear številčno zelo kratek, glede na celotno omrežno infrastrukturo. Imajo le 1.000 strežnikov v omejenih 23 državah po vsem svetu.

Medtem ima PureVPN večjo mrežo 2.000+ strežnikov v 140+ državah po vsem svetu. To je edini VPN, ki nudi podporo na tako številnih lokacijah po vsem svetu.

Zato določiti zmagovalca v tem pogledu ni težaven izziv. TunnelBear mora množično izboljšati število svojih strežnikov, če želi konkurirati premijskim strežnikom.

Hitrost

PureVPN TunnelBear
Izguba hitrosti 9% 30%

Opravil sem tudi analizo hitrosti pri obeh ponudnikih, da sem uporabnikom olajšal postopek odločanja. Proces je vključeval testiranje različnih strežnikov za vse internetne dejavnosti.

Mednje spadajo preprosto brskanje po internetu, igranje spletnih iger, nalaganje torrent datotek ali pretakanje na spletna mesta, kot je Netflix. Za nalogo smo izbrali 4 naključne strežnike iz Pure in TunnelBear.

Lokacije vključujejo Kanado, ZDA, Veliko Britanijo in Francijo. V hitrih testih hitrosti na 100 Mbps povezavi je PureVPN uspel prenesti povprečno 91 mbps pri nalaganju in prenosu, kar kaže na 9-odstotno izgubo hitrosti.

Medtem je Tunnelbear zabeležil povprečno hitrost 70 Mbps pri nalaganju in prenosu, kar kaže na 30-odstotno izgubo hitrosti. Brez dvoma lahko rečemo, da je PureVPN ta vidik zelo velik!

Varnost

PureVPN TunnelBear
VPN protokoli PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN L2TP / IPSec, IKEv2, OpenVPN
Šifriranje podatkov OpenVPN AES-256-CBC AES-256
Šifriranje nadzornega kanala OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Navidezna tehnologija Noben Noben
Varnost aplikacij Kill stikalo in zaščita od uhajanja DNS VigilantBear in GhostBear
Stanje DNS Zasebni DNS Zasebni DNS

PureVPN ponuja podporo za ogromno paleto protokolov. To vključuje PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP in OpenVPN (TCP in UDP), ki uporabnikom vseh vrst zagotavljajo svobodo izbire.

PureVPN sicer privzeto uporablja protokol OpenVPN v vseh napravah, razen naprav iOS, ki uporabljajo protokol IKEv2 za večje hitrosti in varnost.

Ponudnik za šifriranje za podatkovni kanal uporablja AES-256-CBC šifro s HHAC SHA1 avtentikacijo, kar je zelo impresivno in zelo varno.

Medtem pa uporablja šifro AES-256-CBC s HMAC SHA384 avtentikacijo in šifriranjem stiskanja RSA-4096 za nadzorni kanal.

Ni veliko ponudnikov, ki so se preusmerili na RSA-4096, toda PureVPN je med redkimi. Zato ima prednost pred drugimi ponudniki na trgu.

Sem spada tudi TunnelBear, ki podpira le tri protokole; OpenVPN, L2TP / IPsec in IKEv2. Podobno kot PureVPN tudi pri vseh napravah uporablja OpenVPN.

Uporabniki iOS-a lahko izbirajo bodisi s protokolom IKEv2 bodisi z L2TP / IPSec. Šifriranje je na voljo s šifri AES-256, vendar nekatere aplikacije lahko za preverjanje pristnosti podatkov uporabljajo starejšo 128-bitno šifriranje in SHA-1.

Preskusi puščanja

Za boljšo predstavo o varnosti aplikacij sem opravil test puščanja na PureVPN in TunnelBear. Proces je vključeval uporabo 6 različnih orodij za preverjanje;

Puščanje zahtev za WebRTC in HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS puščanja:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 in Torrent IP pušča:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

PureVPN se je preizkusil v vseh testiranjih iz 6 različnih orodij zgoraj in ni razkril naših prvotnih informacij o IP, DNS ali WebRTC. TunnelBear, prav tako ni imel puščanja IP na IPv4 in IPv6.

Vendar pa so pri uporabi IPv6 orodja zaznala puščanje WebRTC v aplikacijah Windows in Mac. Preprosta rešitev tega je onemogočanje povezav IPv6 v vaši napravi.

Zasebnost

PureVPN TunnelBear
Sedež podjetja Hong Kong Kanada
Dnevniki povezav Noben Noben
Dnevniki dejavnosti Noben Noben
Podatki o prijavi Email naslov Email naslov
Anonimno plačilo Metode Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin in še več Noben

Z enim pogledom na zgornjo tabelo in postalo je jasno, da PureVPN pridobi prednost pred TunnelBear glede splošne zasebnosti. Sedež je v Hong Kongu, proč od zavezništva 5.09.94.

Nasprotno ima TunnelBear sedež v Kanadi. Kot verjetno veste, je Kanada ustanovna članica Pet oči, in se prepušča množičnemu nadzoru in hrambi podatkov.

Če prejme naročilo, ki ga spremlja sodni poziv, bo moral VPN upoštevati pravne zahteve vlade. Kot tak vedno obstaja tveganje, da zaupate ponudniku.

Da ne omenjam, TunnelBear prav tako ne podpira ogromnega obsega kripto valut, razen Bitcoin. Medtem PureVPN podpira več kot 250 možnosti, zahvaljujoč uvedbi PaymentWall-a.

Kar zadeva beleženje, sta oba ponudnika sprva shranjevala dnevnike, zdaj pa sta se pridružila vrstam VPN storitev brez plezanja. PureVPN je pred kratkim revidiral AltiusIT.

Medtem je TunnelBear v preteklih letih opravil dve reviziji varnosti, obe je izvedel Cure53. Rezultate neodvisnih revizij si lahko ogledate tukaj.

Konfiguracija

PureVPN TunnelBear
Dodelitev naslova Deljeno / statično V skupni rabi
Statični IP-ji 7+ držav Ne
Zaščita DDoS Da Ne
NAT požarni zid Da Da

Glede na konfiguracijo PureVPN znova pridobi prednost nad TunnelBear. To je zato, ker kanadski ponudnik podpira le skupno infrastrukturo z dinamičnimi IP-ji.

Po drugi strani PureVPN svojim uporabnikom ponuja več spodbud, podpira oboje; skupna in statična infrastruktura. Namenski IP-ji so na voljo v več kot 7+ državah po vsem svetu.

Pomoč strankam

PureVPN TunnelBear
Video vodniki Da Da
Iskalna baza znanja  Da Da
Telefonska podpora Ne Ne
Podpora po e-pošti Da Da
Povprečni čas odziva po e-pošti 39 minut 1 uro
Podpora za vstopnice Da Da
Podpora v živo Da Ne

PureVPN in TunnelBear ponujata podporo v obliki pogovora v živo, video vodnikov, baze znanja, pogostih vprašanj, e-pošte in vstopnic. Vse to so dobre možnosti za prejemanje podpore.

Druga najboljša možnost za večino je e-poštna podpora. Tako sem šel še malo naprej s svojim testiranjem, da sem analiziral tudi odzivne čase obeh ponudnikov.

Spodaj si lahko ogledate statistiko obeh ponudnikov na podlagi štirih različnih vprašanj.

PureVPN

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Je PureVPN dober za Torrenting? 25 minut 1 Da
Ali PureVPN deluje z Netflixom? 39 minut 1 Da
Ali lahko namestim PureVPN na LibreELEC 50 minut 1 Da
Kako namestiti PureVPN na Firestick? 44 minut 1 Da

TunnelBear

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Ali je TunnelBear varen za temni splet? 1 uro 1 Da
Kako prekličem naročnino na TunnelBear? 48 minut 1 Da
Ali TunnelBear deluje za Netflix? 52 minut 1 Da
Kdo je lastnik VPN TunnelBear? 59 minut 1 Da

Zmagovalec: PureVPN

PureVPN je zmagovalec

PureVPN je nedvomno zmagal v tej primerjavi zaradi svoje večje strežniške infrastrukture, sposobnosti zaobiti GFW na Kitajskem, zmogljivosti za odblokiranje Netflixa in težav z ničelnim puščanjem.

TunnelBear je tudi dobra storitev, vendar kanadski sedež, težave s puščanjem, slabo število strežnikov in pomanjkanje zmogljivosti za deblokiranje pomenijo, da ima VPN še dolgo pot..

Podobni članki

 • PureVPN vs. CyberGhost

  Kadar je PureVPN visok kot proračunska in zanesljiva storitev, je CyberGhost prav tako impresiven ponudnik, ki ponuja veliko. Kateri VPN je...

 • ExpressVPN vs. TunnelBear

  Kjer je ExpressVPN vodilni na trgu “premija” VPN-ji, TunnelBear je že nekaj časa najljubši med brezplačnimi. Danes bom...

 • PureVPN vs. Windscribe

  Kjer je PureVPN visok kot cenjeni “premija” ponudnik v industriji, Windscribe sledi a “freemium” model in se uvršča med močne “prost” storitev...

 • PureVPN proti HideMyAss Primerjava 2020

  Kjer PureVPN stoji visok kot slaven “premija” VPN v panogi je HideMyAss priljubljena izbira med laičnimi uporabniki predvsem zaradi svojega privlačnega imena....

 • PureVPN vs. PIA (zasebni dostop do interneta)

  Mnogi uporabniki se soočajo z veliko zmedo, ko poskušajo izbrati primeren VPN. Ta zmeda večinoma izhaja iz dejstva, da uporabniki pogosto pogledajo storitve VPN...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me