PureVPN proti HideMyAss Primerjava 2020

PureVPN proti HideMyAss

Kjer PureVPN stoji visok kot slaven “premija” VPN v panogi je HideMyAss priljubljena izbira med laičnimi uporabniki predvsem zaradi svojega privlačnega imena.

Katera storitev je boljša? Če želite izvedeti, preberite to poglobljeno analizo PureVPN proti HideMyAss, kjer bom oba ponudnika ocenjevala na več ključnih vidikov:

Poudarki

PureVPN HMA VPN
 1. 2.000+ strežnikov v 140 držav
 2. Namenski IP-ji so na voljo
 3. 5 Hkratna povezava
 4. Aplikacije za vse platforme / naprave
 5. Pravilnik o dnevnikih (revidira AltiusIT)
 1. 1000+ strežnikov v 190 držav
 2. Šifriranje AES-256-GCM
 3. Povezava brez puščanja
 4. 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 5. Učinkovit sistem Kill Switch

Cene in popusti

PureVPN HMA VPN
Obdobje naročnine 1 mesec 1 mesec
1 leto 1 leto
2 leti 3 leta
Posebna ponudba 73-odstotni popust pri dvoletnem načrtu 67-odstotni popust na triletni načrt
Najvišja cena na mesec 10,95 USD 9,99 USD
Najnižja cena na mesec 2,91 dolarja 3,99 USD
Enoletna cena 49,92 USD 71,88 USD
Jamstvo za vračilo denarja 31-dnevi 30-dnevi

Kljub temu, da ponuja več funkcij, tehnologij in deblokiranja, je PureVPN po primerjavi s HMA VPN ponavadi cenejša..

Hongkongski ponudnik ponuja načrte treh raznolikih trajanj. Mesečnik se začne pri 10,95 USD, kar je še vedno 2 USD nižje od povprečnih cen v panogi.

Enoletni načrt stane 4,16 USD / mesečno, kar znaša minimalno 49,92 USD. Za najboljšo vrednost priporočam, da se odpravite na PureVPN’s 2-letna naročnina.

Ta načrt se začne s proračunom prijaznih 2,91 dolarja na mesec. Tako boste plačali le 69,84 dolarja za skupno 24 mesecev, kar ga uvršča med najbolj poceni VPN.

HMA VPN na drugi strani začne svoj mesečni načrt pri 9,99 USD. Vendar pa podobno kot PureVPN ponujajo popuste za dolgotrajne naročnine.

Na primer, enoletni načrt se začne s 5,99 USD / mesečno, kar vam daje 50% popust. Kot rezultat, za 12 mesecev plačate 71,88 dolarja, kar je za 21 dolarjev dražje kot PureVPN.

V triletnem načrtu imate 67-odstotni popust in znižate mesečne cene na 3,99 dolarja na mesec, zaračunanih na 143,64 dolarja. To je izjemno drago za storitev nizkega cenovnega razreda!

Kar se tiče denarja nazaj’Skrbimo, da PureVPN ponuja 31-dnevno garancijo vračila. HMA VPN medtem ponuja 30-dnevno vračilo, kar je dan manj.

Najdite to najboljšo ponudbo za PureVPN: Prihranite 73% za njihovo 2-letno posebno

Najdite to najboljšo ponudbo za HideMyAss: Prihranite 67% za njihovo dveletno posebno

Lastnosti

PureVPN HMA VPN
Hkratne povezave 5 5
Aplikacije operacijskega sistema Windows, macOS, Android, iOS, Linux in Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux in usmerjevalniki
Ročno namestite naprave Linux, usmerjevalniki, sprejemniki Usmerjevalniki, televizorji in še več
Split tuneliranje Da (vse aplikacije) Da (vse aplikacije)
Brezplačni dodatki Uradni dodatek za Kodi, zaviralec oglasov, skener zlonamerne programske opreme, razširitve brskalnika za Chrome in Firefox Smart Kill stikalo, IP Shuffle, Zaščita pred uhajanjem, DDoS zaščita

HideMyAss VPN in PureVPN ponujata dober seznam naprednih funkcij. To uporabnikom omogoča večjo anonimnost / varnost pri raziskovanju interneta.

Pri obeh ponudnikih imate namenjene aplikacije za Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, Fire TV, Android / Apple TV.

Čeprav PureVPN pridobi prednost pred HMA VPN tako, da ponudi domači dodatek za Kodi. Da ne omenjam, ponudnik ponuja celo vodnike za ročno nastavitev in predhodno konfigurirane usmerjevalnike.

V smislu hkratne povezave obe službi podpirata več prijav samo na 5 napravah. Vendar je nastavitev aplikacij precej enostavna in nezapletena.

Kar zadeva dodatne funkcije, PureVPN ponuja NAT požarni zid, razdelitev tunelov, blokiranje oglasov / sledilcev, zaščito pred uhajanjem IPv6, posredovanje vrat, zaščito DDoS in namenske IP.

Po drugi strani HMA VPN uporabnikom omogoča dostop do funkcij, kot so Smart Kill Switch, IP Shuffle, Zaščita pred uhajanjem, DDoS zaščita in Split Tunneling.

Odblokiranje sposobnosti

PureVPN HMA VPN
Netflix Da Ne
Hulu Da Ne
Sky Go Da Ne
Amazon Prime Da Ne
BBC iPlayer Da Ne
ABS Da Ne
DZS Da Ne
NBC Da Ne
ITV Da Ne
Kanal 4 Da Ne

Veliko spletnih strani za pregledovanje in sam ponudnik trdi, da HMA deluje za deblokiranje pretočnih platform in zaobčenje geografskih omejitev ali prepovedi VPN.

Nič ne more biti dlje od resnice, saj so moji testi na njihovih strežnikih pokazali, da nobeden od njih ne deluje brez težav za deblokiranje priljubljenih VoD-jev na trgu.

Po drugi strani je bil PureVPN precej uspešnejši pri izogibanju geo-omejitvam za Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar in celo Disney Plus.

Vse njegove aplikacije so opremljene z “priljubljena spletna mesta” meni, ki navaja vse znane platforme za pretakanje, kot so zgoraj. Preprosto kliknite ikono storitve, ki jo želite odblokirati.

Najboljši del tega: Ta meni je na voljo tudi v Chromu in Mozilli in uporabnikom omogoča, da v brskalniku odklenejo celo Netflix neposredno.!

Kitajska

Kitajska blokiranja VPN ne jemlje rahlo in “Veliki požarni zid” uporablja številne tehnologije in algoritme za zaustavitev prebivalcev / izseljencev iz njihove uporabe.

Na žalost HMA VPN ne ponuja nobene koristi niti enemu občinstvu. Ponudnik s sedežem v Veliki Britaniji ne ponuja dostopa do ogledalnega spletnega mesta, prav tako nima kitajskih strežnikov.

Po drugi strani PureVPN deluje tako za tiste, ki želijo VPN na Kitajsko za dostop do lokalne vsebine, kot tudi tiste v državi, ki potrebujejo delujoč VPN.

Ponudnik je edino ime v panogi, ki ponuja 12 kitajskih strežnikov (6 v Pekingu in 6 v Šanghaju). Hkrati ponuja aplikacije, ki delujejo v državi.

Trenutno je seznam omejen le na Windows, macOS in Android. To je še vedno precej dosežek, saj veliko VPN ne zagotavlja dostopa na Kitajskem!

Nastavitev in vmesnik

PureVPN HMA VPN
Čarovnik za samodejno nastavitev Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Glavni izbor lokacije Na osnovi seznama Na osnovi seznama
Strani z dodatnimi nastavitvami Da Da
Mobilno prijazno Da Da

PureVPN je med redkimi ponudniki na trgu, ki podpira skoraj vse platforme / naprave, vključno z Xbox One, PS4, Nvidia Shield in celo Nintendo Switch.

Njihove aplikacije so glede na uporabniški vmesnik dokaj enostavne za uporabo in intuitivne, saj omogočajo tako uporabnikom, kot tudi uporabnikom VPN in tech-y VPN, ki se ponašajo s čistim in čistim dizajnom.

Kot dodatno spodbudo PureVPN’s aplikacija ima celo možnost spreminjanja vrat, kar pomaga pri izogibanju geo-omejitvam in prepovedam VPN v državah s strogimi zakoni.

Tudi mobilne aplikacije imajo enak nabor funkcij, vendar se ponavadi razlikujejo po videzu. Ponašajo se s temnejšim dizajnom in uporabniškim vmesnikom, vendar takim, ki je neverjetno uporabniku prijazen.

PureVPN Mac App

V primerjavi s PureVPN se zloglasni HMA VPN ponaša s širšim vmesnikom in stilom. Njihova aplikacija zajema vsaj polovico zaslona na namizjih / prenosnih računalnikih.

Kot takega se ne more natančno šteti za uporabnika. Najboljše aplikacije odlikujejo minimalističen dizajn, vendar izpolnjujejo vse vidike enostavne uporabe, ki ni na voljo pri HMA.

Med aplikacijami za namizje / prenosni računalnik in pametne telefone ni veliko vidne razlike, saj so njihova barvna tema, dostopnost in navigacija precej enaki.

Samo velikost odjemalcev VPN se razlikuje od naprave do naprave in od platforme do platforme. Na primer, razširitve brskalnika se ponašajo z bolj minimalističnim videzom.

HMA Pro VPN vmesnik

Strežniki

PureVPN HMA VPN
Države strežnika 140+ 190+
Skupno število strežnikov 2.000 1.000+

V primerjavi s PureVPN britanski HMA VPN ponuja več v “države strežnika”. Pravzaprav je njihova omrežna infrastruktura med največjimi.

Imate dostop do 1000+ strežnikov v več kot 190 državah po vsem svetu. To veliko število strežnikov povzroči enakomerno porazdelitev uporabnikov na različnih strežnikih.

PureVPN se po drugi strani pohvali bolj “štetje strežnikov”. Ima 2000+ strežnikov v 140+ državah po vsem svetu, kar je precej dosežek.

Hitrost

PureVPN HMA VPN
Izguba hitrosti 9% 29,28%

Za boljšo predstavo o uspešnosti obeh ponudnikov sem opravil analizo hitrosti. Ta postopek je zahteval testiranje različnih strežnikov pri obeh ponudnikih na nešteto vidikov.

V hitrih testih hitrosti na 100 Mbps povezavi je PureVPN uspel zagotoviti povprečno 91 Mbps pri nalaganju in prenosu, kar kaže na 9-odstotno izgubo hitrosti.

HMA VPN je na drugi strani dosegel povprečno hitrost v povprečju pri 70,72 Mbps. To kaže na izgubo hitrosti več kot 29,28%, kar ni primerno za nobenega uporabnika VPN!

Varnost

PureVPN HMA VPN
VPN protokoli PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN OpenVPN, PPTP, IKEv2 / IPSec
Šifriranje podatkov OpenVPN AES-256-CBC AES-256-GCM
Šifriranje nadzornega kanala OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Navidezna tehnologija Noben Noben
Varnost aplikacij Kill stikalo in zaščita pred uhajanjem Kill stikalo in zaščita pred uhajanjem
Stanje DNS Zasebni DNS Zasebni DNS

PureVPN podpira veliko različnih protokolov. Ti vključujejo PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP in OpenVPN (TCP in UDP), ki uporabnikom omogočajo vse vrste svobode izbire.

PureVPN sicer privzeto uporablja protokol OpenVPN v vseh napravah, razen naprav iOS, ki uporabljajo protokol IKEv2 za hitrejše in hitrejše varnost.

Ponudnik za šifriranje za podatkovni kanal uporablja AES-256-CBC šifro s HHAC SHA1 avtentikacijo, kar je zelo impresivno in zelo varno.

Medtem pa uporablja šifro AES-256-CBC z avtentikacijo HHAC SHA384 in šifriranjem stiskanja RSA-4096 za nadzorni kanal.

Po drugi strani HMA VPN na vseh svojih napravah podpira samo protokol PPTP, IKEv2 / IPSec in OpenVPN. Vse njegove aplikacije kot privzeto uporabljajo OpenVPN.

Za šifriranje v sistemu Windows in Android uporablja AES-256-GCM skupaj s preverjanjem pristnosti SHA-256 in najmočnejšim 4096-bitnim RSA ključem za stiskanje rok.

V računalnikih Mac in iOS HMA uporablja isto šifro Galois Counter Mode, vendar z IKEV2 / IPSec, ki uporabnikom zagotavlja boljše hitrosti in zmogljivosti.

Preskusi puščanja

Za boljšo predstavo o varnosti aplikacij sem opravil test puščanja na PureVPN in HMA VPN. Proces je vključeval uporabo 6 različnih orodij za preverjanje;

Puščanje zahtev za WebRTC in HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS puščanja:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 in Torrent IP pušča:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

HMA VPN in PureVPN sta uspela počistiti teste iz 6 različnih orodij zgoraj in ni razkrila naših originalnih informacij o IP, DNS ali WebRTC..

Zasebnost

PureVPN HMA VPN
Sedež podjetja Hong Kong Združeno kraljestvo
Dnevniki povezav Noben Noben
Dnevniki dejavnosti Noben Noben
Podatki o prijavi Email naslov Email naslov
Anonimno plačilo Metode Različne kripto valute Noben

Glede zasebnosti je odločitev o zmagovalcu pravzaprav lahka naloga. PureVPN ima svoj sedež v sefu v Hong Kongu, medtem ko HMA VPN ima sedež v Veliki Britaniji.

Kot verjetno veste, je Velika Britanija ustanovna članica zveze Five Eyes Alliance, ki se prepušča obveščanju z uvedbo obveznega zakona o množičnem nadzoru in hrambi podatkov.

Zato morda ni dobra možnost, da se natančno prijavite pri HMA, kljub temu, da trdijo, da je “nič dnevnikov” ponudnik. Morali se bodo držati svoje države’s zakoni!

To je bilo preverjeno v dveh okoliščinah; pri čemer gre za primer nadlegovanja, ki je storilca storilca aretiral, potem ko je HMA izročil hlode.

V drugem primeru je HMA razkril osebne podatke enega od svojih kupcev, Codyja Kretsingerja, člana, obtoženega krampanja Sony Pictures.

Konfiguracija

PureVPN HMA VPN
Dodelitev naslova Deljeno / statično V skupni rabi
Statični IP-ji 8+ držav Noben
Zaščita DDoS Da Ne
NAT požarni zid Da Da

Kjer PureVPN podpira omrežno infrastrukturo v skupni rabi / statično, se HMA VPN drži tradicionalnega sistema IP samo v skupni rabi.

To je precej problematično, saj statični IP-ji služijo pomemben namen v industriji VPN. Uporabnikom omogočajo dostop do občutljivih bančnih informacij in dostop do njihovih omrežij LAN.

Na srečo ima PureVPN statične IP-je v 8+ državah. Sem spadajo ZDA, Velika Britanija, Avstralija, Kanada, Nemčija, Malta, Hong Kong, Singapur.

PureVPN Namenski IP-ji

Pomoč strankam

PureVPN HMA VPN
Video vodniki Da Da
Iskalna baza znanja  Da Da
Telefonska podpora Ne Ne
Podpora po e-pošti Da Da
Povprečni čas odziva po e-pošti 39 minut 30 minut
Podpora za vstopnice Da Da
Podpora v živo Da Da

PureVPN in HMA VPN ponujata dobro podporo prek več kanalov. Sem spadajo vozovnice, e-pošta, klepet v živo, pogosta vprašanja, zbirka znanja in video vodiči.

Ker je podpora za e-pošto za mnoge še vedno najboljša možnost, sem izvedel majhen test za njihov odzivni čas. Samo zato, da bi videli, kako proaktivni so njihovi predstavniki strank.

Spodaj si lahko ogledate statistiko obeh ponudnikov na podlagi štirih različnih vprašanj. Običajno ima PureVPN povprečni odzivni čas 39 minut, HMA pa 30 minut!

PureVPN

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Je PureVPN dober za Torrenting? 25 minut 1 Da
Ali PureVPN deluje z Netflixom? 39 minut 1 Da
Ali lahko namestim PureVPN na LibreELEC 50 minut 1 Da
Kako namestiti PureVPN na Firestick? 44 minut 1 Da

SkrijMyAss

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Kako močan je HMA VPN? 35 minut 1 Da
Koliko stane HideMyAss? 27 minut 1 Da
Ali HMA deluje z Netflixom? 22 minut 1 Da
Kako kupim HMA VPN? 33 minut 1 Da

Zmagovalec: PureVPN

PureVPN je zmagovalec

Po primerjavi obeh ponudnikov je varno reči, da je PureVPN zmagovalec. Čeprav je VPN, kljub temu, da je zelo prijazen do proračuna, stoji kot vsestranski uporabnik.

Sooči se s težavami pri odblokiranju platform, kot je Netflix, ponaša se z dobrim številom strežnikov, deluje na Kitajskem in ponuja celo namenske IP-je. Skratka, to je odlična storitev za nakup!

Podobni članki

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me