NordVPN vs. PIA (zasebni dostop do interneta)

Nordvpn proti PIA

NordVPN in PIA sta priljubljeni imeni na tržiščih VPN-jev, ki ju uporabljajo na tisoče po vsem svetu. Katera storitev je boljša z vidika varnosti, zasebnosti, pretakanja, hudournikov?

Če želite izvedeti, katera je v vseh pogledih zmagovalna, preberite to poglobljeno primerjavo NordVPN proti PIA. Tu bomo analizirali oba ponudnika na 10 dejavnikov:

Poudarki
NordVPN PIA
 1. 5200+ strežnikov v 58 državah
 2. Šifriranje AES-256-CBC
 3. 6 Hkratna povezava
 4. Odblokira vse pretočne platforme
 5. Revidirana politika brez zapisov
 1. 3300+ strežnikov v 30 državah
 2. AES-256 bit Encryption
 3. 10 sočasnih povezav
 4. Aplikacije za vse platforme / naprave
 5. Preverjena politika brez zapisov (revidirana)

Cene in popusti

NordVPN PIA
Obdobje naročnine 1 mesec 1 mesec
1 leto 6 mesecev
2 leti 1 leto
3 leta
Posebna ponudba 70-odstotni popust pri triletnem načrtu 67% popusta na enoletni načrt
Najvišja cena na mesec 11,95 USD 6,95 USD
Najnižja cena na mesec 3,49 USD 3,33 USD
Enoletna cena 83,88 USD 39,5 USD
Garancija za vračilo denarja 30-dnevi 7 dni

Cene so glavno prodajno mesto ponudnikov v industriji VPN. Uporabniki pogosto uporabljajo storitve, ki so ponavadi najcenejše VPN. Vendar pa lahko tudi z nekaj dragimi načrti izkoristite neverjetne ponudbe.

Na primer, mesečne cene za NordVPN se začnejo pri 11,95 USD. Če želite izkoristiti poceni cene, se lahko odločite za njihov dveletni načrt. Uporabnikom omogoča 24-odstotni popust, ki znaša le 54 dolarjev.

Zato je daljše trajanje naročnine, cenejše cene pri NordVPN. Recite, da greste po letnem načrtu. Plačati boste morali le 6,99 USD / mesec, kar pomeni 41% popust.

Za uporabnike, ki želijo izkoristiti najboljšo vrednost, se lahko odločite za dvoletni načrt. To zniža mesečne stroške na 4,99 USD, kar pomeni popust v višini 58%. To pomeni, da plačate samo 119,76 USD za 24 mesecev.

PIA vsekakor uspe biti cenejša od NordVPN. Ponuja nekaj najboljših cen na trgu. Tako je to najboljša izbira za proračunsko ozaveščene kupce.

Mesečne cene zasebnega dostopa do interneta (PIA) se začnejo pri 6,95 USD. Če želite boljši dogovor, se lahko odločite za njihov letni načrt. Zniža cene na 3,33 na mesec, kar pomeni, da prejmete velik popust v višini 52%.

Tako bodo uporabniki morali plačati le 39,96 dolarja. Za najboljšo vrednost se lahko uporabniki odločijo za dvoletni načrt. Zniža mesečne cene na 2,91 dolarja, uporabnikom pa daje velik 58-odstotni popust.

To pomeni, da morate samo dve leti plačati 69,84 dolarja. PIA za vračilo ponuja le 7-dnevno garancijo vračila denarja. Če se odpravite na NordVPN, lahko izkoristite 30-dnevno garancijo vračila.

Lastnosti

NordVPN PIA
Hkratne povezave 6 5
Aplikacije operacijskega sistema Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ročno namestite naprave Sprejemniki, usmerjevalniki in Linux Nekaj ​​usmerjevalnikov
Split tuneliranje Ni na voljo Ne
Brezplačni dodatki Razširitve brskalnikov za Chrome in Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay SOCKS5 Proxy in zaviralec oglasov / sledilcev

Ko gre za izbiro storitve VPN, morate imeti na voljo napredne funkcije. NordVPN je vedno stal na čelu inovacij zasebnosti.

Ponuja edinstven nabor orodij, ki sem ga spodaj navedel za vaše udobje. Vse te funkcije pozicionirajo VPN višje od drugih na trgu, saj ves čas prejmete največjo varnost / zasebnost.

Vendar se zdi, da tudi PIA ne odstopa. Ponudnik, kljub neverjetno poceni, stoji pred NordVPN. Ponuja večino enakih funkcij / tehnologij, ki so na voljo pri NordVPN.

Na žalost ne ponuja naprednih funkcij, kot sta DoubleVPN in Onion prek VPN, ki jih uživajo kupci NordVPN za izkoriščanje največje varnosti na spletu.

Odblokiranje sposobnosti

NordVPN PIA
Netflix Da Ne
Hulu Da Da
Sky Go Da Ne
Amazon Prime Da Ne
BBC iPlayer Da Ne
ABS Da Ne
DZS Da Da
NBC Da Da
ITV Da Da
Kanal 4 Da Da

Kar zadeva deblokiranje, je NordVPN vsekakor bolj proaktiven in zanesljiv. Vsi njegovi strežniki uporabljajo močne šifrirne in varnostne tehnologije za deblokiranje VoD-jev.

Ponudnik uspe odblokirati vse različice Netflixa in hkrati zagotoviti dostop do nekaterih najbolj prizadetih pretočnih platform, kot so Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime in še več.

PIA na drugi strani ne ponuja veliko na poti odblokiranja. Večinokrat je to scenarij uspešnic in zamudil. Najbolj zaskrbljujoče je pomanjkanje odklepanja Netflixa.

Če bi govoril na podlagi pretakanja, je NordVPN najboljša izbira. PIA mora še izboljšati svoje možnosti odklepanja, da upraviči ceno in kupce, ki jih kupujejo.

Kitajska

Da bi dobil boljšo predstavo o VPN aplikacijah NordVPN in PIA, sem se odločil za sprostitveni test. Ta postopek je vključeval povezavo z različnimi strežniki VPN.

Nato obiščite različna blokirana spletna mesta in preverite, ali VPN uspešno zaobide geo-omejitve. NordVPN je deloval neverjetno, še posebej, če je bil povezan s svojimi prikriti strežniki. Z lahkoto sem ga lahko zaobšel “Veliki požarni zid”.

Hkrati tudi nisem odpravil nobenih težav pri deblokiranju ameriškega Netflixa in njegove celotne knjižnice. Za PIA so bili rezultati vsaj malo razočarajoči.

PIA ne ponuja takšne tehnologije ali šifriranja, ki bi ji omogočala, da na Kitajskem deblokira spletna mesta. Za razliko od NordVPN, ki ponuja namensko spletno stran za kitajska ogledala, PIA kitajskemu občinstvu ne ponuja nobenih spodbud.

Uporabniki na Kitajskem lahko uporabnike NordVPN prenesejo od tukaj: http://nord-for-zh.com/

Nastavitev in vmesnik

NordVPN PIA
Čarovnik za samodejno nastavitev Windows, Mac, Android, iOS in Linux, Windows, Mac, Android, iOS
Glavni izbor lokacije Na zemljevidu Na osnovi seznama
Strani z dodatnimi nastavitvami Da Da
Mobilno prijazno Da Da

NordVPN se ponaša s preprostim, vendar interaktivnim uporabniškim vmesnikom, ki uporabnikom omogoča raziskovanje več funkcij / dodatkov, naj bo to na namizju ali manjših zaslonih.

Različice za namizja so opremljene z zemljevidom in a “posebnost” seznam, ki uporabnikom omogoča dostop do namenskih IP-jev, Double VPN-ja, Onion prek VPN-a in drugih tehnologij.

Medtem mobilne aplikacije uporabljajo isto zasnovo, vendar se znebite zemljevida in uvajajo zasnovan na seznamu zasnovo, ki strežnike deli na “država” in celo “regija (v aplikacijah za iOS).

PIA’aplikacije še vedno potrebujejo delo in izboljšanje celotnega uporabniškega vmesnika. Njihove namizne različice sedijo v opravilni vrstici z večino funkcij, ki so dostopne neposredno z desnim klikom na ikono.

Ker pa se aplikacija skriva za sekundo, ki jo zmanjšate, postane moteče za tiste, ki poskušajo upoštevati navodila za nastavitev ali konfiguracijo.

To je’S svojimi mobilnimi aplikacijami so lepo oblikovani in so ponavadi brez težav. Vse možnosti so navedene lepo, povezava pa traja le nekaj sekund, kar je izjemno.

Strežniki in zmogljivost

NordVPN PIA
Države strežnika 58 30
Skupno število strežnikov 5.200+ 3.300
Izguba hitrosti 5% 25%

Ker so VPN ključna orodja za deblokiranje / pretakanje / hudourništvo, je ključnega pomena, da dobite dobre hitrosti. Zadnja stvar, ki jo potrebujete, je trpinčenje želv.

Glede na to sem se odločil, da bom izvedel oceno uspešnosti obeh ponudnikov. To je vključevalo testiranje največjih pasovnih širin za prenos NordVPN in PIA za različne strežnike v različnih državah. Nato sem opazil povprečne prejete hitrosti.

Če govorim o NordVPN, so bili vsi strežniki zelo hitri. Seveda so tisti, ki se nahajajo daleč, prikazali povprečno predstavo. Povprečje je doseglo 43Mbps, kar kaže na 5-odstotno izgubo hitrosti.

Za zasebni dostop do interneta (PIA) rezultati za NordVPN niso bili enaki. Povprečne hitrosti so dosegle največ 38Mbps, kar pomeni 25-odstotno izgubo hitrosti. Obstaja velika potreba po izboljšanju hitrosti povezave za PIA!

Varnost

NordVPN PIA
VPN protokoli PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
Šifriranje podatkov OpenVPN AES-256 AES-128, AES-256
Šifriranje nadzornega kanala OpenVPN RSA-2048 RSA-4096
Navidezna tehnologija Obfsproxy Noben
Varnost aplikacij Kill stikalo, Wi-Fi, zaščita pred puščanjem DNS / WebRTC / IP Kill stikalo
Stanje DNS PrivateDNS PrivateDNS

Ena najboljših stvari o NordVPN mora biti njegova močna zasebnost in varnost. Ponudnik je zaradi svojega velikega nabora IP-jev v skupni rabi preprosto nezaznaven.

Dodajte to podpori NordVPN za vse protokole, vključno z IKEv2, L2TP / IPSec in OpenVPN. Lahko se počutite prepričani, da boste dobili največjo anonimnost. Za podatkovni kanal NordVPN uporablja 256-CBC šifre s HMAC SHA256 hash pristnosti.

Za svoj nadzorni kanal NordVPN uporablja isto zgoraj avtentikacijo in šifre zgoraj, z dodatkom RSA-2048. Močna izmenjava tipk DHE-4096 se uporablja za nastavitev popolne tajnosti naprej (PFS).

Če uporabljate iOS aplikacijo, NordVPN spremeni šifriranje. Vse povezave uporabljajo protokol IKEv2 s šifri AES-256-GCM z avtentikacijo podatkov HMAC SHA2-384.

Zasebni dostop do interneta (PIA) kljub temu, da ima sedež v ZDA, ohranja izjemno močno omrežje strežnikov. Uporabljajo močne šifrirne šifre v protokolih L2TP / IPSec in OpenVPN.

Za podatkovni kanal PIA uporablja zloglasni vojaški razred; AES-256-bitni šifri s SHA256 za preverjanje pristnosti podatkov in RSA-4096 za stiskanje roke. PFE je na voljo prek DHE + RSA izmenjave.

Za nadzorni kanal PIA uporablja iste šifre in overjanje, z vključitvijo SHA384 za preverjanje pristnosti. Perfect Forward Secrecy (PFE) je na voljo prek ECDHE + ECDSA.

Skratka, z obema ponudnikoma dobivate veliko zasebnosti. NordVPN pa presega kilometrino, saj ponuja protokol CyberSec in funkcije, kot so namenski IP-ji in čebula prek VPN.

Zasebnost

NordVPN PIA
Sedež podjetja Panama Združene države
Dnevniki povezav Noben Noben
Dnevniki dejavnosti Noben Noben
Podatki o prijavi Email naslov Email naslov
Anonimno plačilo Metode Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Mint, BitPay, 32 kripto valut, vključno z Bitcoin, Ethereum in Litecoin

Če primerjamo oba, je NordVPN ponavadi varnejša možnost zaradi svoje pristojnosti. Ponudnik je oddaljen od združenja Five, Nine, Fourteen Eyes Alliance s sedežem v varni Panami.

Po drugi strani ima zasebni internetni dostop (PIA) svoj sedež v ZDA. Država je ustanovna članica zveze 5/9/14 Oči in se ponaša z najbolj invazivnimi zakoni.

Ta pooblasti množični nadzor in hrambo podatkov, ne glede na to, ali gre za ponudnike internetnih storitev, telekomunikacijske ponudnike ali ponudnike virtualnih zasebnih omrežij.

Če želite ostati zaščitni pred radovednimi očmi vlade, obveščevalnih agencij in lovcev za kršenje avtorskih pravic, PIA ni zanesljiva možnost.

Konfiguracija

NordVPN PIA
Dodelitev naslova Deljeno / statično V skupni rabi
Statični IP-ji 40+ lokacij Ne
Zaščita DDoS Da Ne
NAT požarni zid Da Da

Glede konfiguracij NordVPN pridobi prednost pred ameriškim PIA. Kadar PIA sprejema skupno infrastrukturo in dodeljevanje naslovov, Nord podpira oboje: dinamično in statično.

Tako ponudnik s sedežem v Panami nudi več spodbud za svoje uporabnike, zlasti izseljence / popotnike, ki želijo oddaljeni dostop do pisarniških datotek in zaščito, medtem ko dostopajo do bančnih informacij.

Namenski IP-ji so na voljo kot dodatek pri NordVPN, kar pomeni, da boste morali zanje doplačati, funkcije, kot je zaščita DDoS, pa vas stanejo več. Spodaj je pregled cen in lokacij, kjer lahko dobite namenski IP:

NordVPN Namenski IP-ji

Storitev za stranke

NordVPN PIA
Video vodniki Da Da
Iskalna baza znanja  Da Da
Telefonska podpora Ne Ne
Podpora po e-pošti Da Da
Povprečni čas odziva po e-pošti 30 minut 39 minut
Podpora za vstopnice Da Da
Podpora v živo Da Da

Kar zadeva podporo, NordVPN v primerjavi s PIA opravlja veliko boljše delo pri pomoči strankam. Ponudnik ponuja 6 različnih medijev za pomoč, pri čemer vam PIA omogoča dostop samo do 4.

To dodajte neverjetno hitri podpori klepeta v živo 24 ur na dan in NordVPN daje najboljšo priložnost za vaš dolar. Nasprotno, PIA kljub temu, da je v industriji že kar nekaj let, ne ponuja klepeta v živo kot možnosti podpore. To je najmanj razočaranje.

Ponudnik, ki ima sedež v ZDA, ponuja samo podporo po e-pošti in vozovnicah in tudi pri tem dajejo pozne odgovore. Njihov povprečni odzivni čas je nekje med 7 in 8 ur, kar je precej veliko, zlasti če uporabniki zahtevajo takojšnjo pomoč pri poizvedbah.

Glede na bazo znanja PIA uporablja posnetke zaslona za pripravo svojih vaj, medtem ko NordVPN ponuja celovite video navodila za posebne naloge, kot je odpravljanje težav s povezljivostjo..

Izvedel sem celo test odzivnih časov vsakega ponudnika pri podpori po e-pošti. Postopek je vključeval pošiljanje obeh ponudnikov štiri vprašanja po e-pošti. Glej statiko za vsako VPN spodaj:

NordVPN

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Kakšna je vaša povezava “CloudVPN”? 12 minut 1 Da
Ali je možno konfigurirati NordVPN na Raspberry Pi? 40 minut 1 Da
Kako popraviti “Povezava je potekla” Napaka? 38 minut 1 Da
Kako aktivirate NordVPN’s prikrito strežniki? 30 minut 1 Da

Zasebni dostop do interneta (PIA)

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Zakaj se PIA nahaja v državi s petimi očmi? 1 uro 1 Da
Ali zasebni dostop do interneta vodi dnevnike? 45 minut 1 Da
Ali zasebni dostop do interneta deluje z Netflixom? 50 minut 1 Da
Kako dobim vračilo zasebnega dostopa do interneta? 44 minut 1 Da

Druge primerjave za odjavo

  1. ExpressVPN vs. IPVanish
  2. ExpressVPN v primerjavi s PureVPN
  3. PureVPN v primerjavi z IPVanish
  4. NordVPN vs. ExpressVPN

Zmagovalec: NordVPN

Ni dvoma, da sta NordVPN in PIA velika imena na trgu. Ko pa gre za določitev zmagovalca med obema, stvari postanejo povsem jasne. Verjamem, da NordVPN prevladuje PIA v nešteto vidikih.

Njegova lokacija je prav tako neverjetno strateška, medtem ko ima PIA svojo bazo poslovanja v ZDA (nevarna lokacija). Z vidika zasebnosti svetujem uporabo NordVPN!

Podobni članki

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me