NordVPN proti Surfsharku

Če Surfshark predstavlja novo pasmo vrhunskih VPN storitev, je NordVPN stari vojskovodja, ki mu ljudje že več let zaupajo.

Spodaj sem oba ponudnika nasprotoval drug drugemu in jih ocenil na več dejavnikov, povezanih z VPN, da sem ugotovil, kateri se zdi zmagovalni.

Poudarki

NordVPN Surfshark
 1. 5.200+ Strežniki v 58 držav
 2. Šifriranje AES-256-CBC
 3. 6 Hkratna povezava
 4. Odblokira vse pretočne platforme
 5. Revidirana politika brez zapisov
 1. 1040+ strežnikov v 61+ držav
 2. Na voljo so namenski IP-ji
 3. Neomejene sočasne povezave
 4. Aplikacije za vse platforme / naprave
 5. Preverjena politika brez zapisov (revidirana)

Cene in popusti

NordVPN Surfshark
Obdobje naročnine 1 mesec 1 mesec
1 leto 1 leto
2 leti 2 leti
3 leta
Posebna ponudba 70-odstotni popust pri triletnem načrtu 84-odstotni popust na 25-mesečni načrt
Najvišja cena na mesec 11,95 USD 11,95 USD
Najnižja cena na mesec 3,49 USD 1,91 dolarja
Enoletna cena 83,88 USD 71,88 USD
Garancija za vračilo denarja 30-dnevi 30-dnevi

Če govorimo o oblikovanju cen, je Surfshark ponavadi cenejša možnost med obema, kljub temu da začnemo z enakimi mesečnimi cenami. Če boste šli na mesečni načrt, boste morali plačati 11,95 dolarja za Surfshark in NordVPN.

Ker pa se še naprej odločamo za daljše načrte, cene še padajo. Če NordVPN pri enoletnem načrtu začne s 6,99 dolarja, kar znaša 83,88 dolarja, je Surfshark na voljo za 5,99 dolarja, zaračunanih pa 71,88 dolarja na leto.

NordVPN v primerjavi s Surfsharkom ponuja več stopenj, kot tudi dvoletni in triletni načrt. Medtem pa slednje zadeva le ponudbo dvoletnega načrta, kar je še vedno povsem smiselno.

Če želite iz NordVPN-a pridobiti najboljšo vrednost, pojdite na njihovo 3-letno pogodbo, ki zniža mesečne stroške na 3,49 USD. Po drugi strani pa Surfshark’Najboljša ponudba je 2-letni načrt, ki se začne z minimalno 1,91 USD / mesečno.

Kar zadeva brezplačna preskušanja, sta NordVPN in Surfshark zavrnila njegovo razpoložljivost. Vendar pri vsaki storitvi imate na voljo 30-dnevno garancijo za vračilo denarja, če s storitvijo niste zadovoljni.

Pridobite to najboljšo ponudbo za NordVPN: 70% popust na triletni načrt

Najdite to najboljšo ponudbo za Surfshark: Prihranite 84% za njihovo dveletno posebno

Lastnosti

NordVPN Surfshark
Hkratne povezave 6 Neomejeno
Aplikacije operacijskega sistema Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux, Kodi in Fire TV
Ročno namestite naprave Sprejemniki, usmerjevalniki in Linux Usmerjevalniki, sprejemniki in Linux
Split tuneliranje Ni na voljo Da (vse aplikacije)
Brezplačni dodatki Razširitve brskalnikov za Chrome in Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay Podpora Shadowsocks, Hacklock, Blindsearch, način NoBorders, TrustDNS

Kar zadeva funkcije, sta NordVPN in Surfshark ponavadi zelo inovativna, saj uvajata svoj nabor orodij in tehnologij, ki uporabnikom omogočajo maksimalno spletno zaščito in zasebnost.

Oba VPN-ja ponujata izvorne aplikacije za Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Apple TV in vnaprej nastavljeno aplikacijo usmerjevalnika. Čeprav za Kodi ni namenskega dodatka s seznama, lahko njihov VPN dobite tudi na požarnih televizorjih.

NordVPN in Surfshark ponujata tudi razširitve brskalnika za Google Chrome in Mozilla Firefox. Če oba primerjamo, sem’Recimo, da Surfshark ponuja boljšo varnost in takojšnjo povezljivost na obeh platformah.

Z NordVPN dobite dostop do orodij, kot je CyberSec (takoj blokira sumljiva spletna mesta), DoubleVPN (poveže se z dvema različnima strežnikoma VPN) in SmartPlay (takojšnje deblokiranje in pretakanje na VoD-jih).

Surfshark na drugi strani ponuja več spodbud s podporo Shadowsocks, funkcijo Hacklock (orodje za puščanje podatkov za zaščito pred krajo identitete), BlindSearch, načinom NoBorders (za dostop na Kitajskem) in še več.

Odblokiranje sposobnosti

NordVPN Surfshark
Netflix Da Da
Hulu Da Da
Sky Go Da Da
Amazon Prime Da Da
BBC iPlayer Da Da
ABS Da Da
DZS Da Da
NBC Da Da
ITV Da Da
Kanal 4 Da Da

NordVPN in Surfshark sta v primeru deblokiranja precej proaktivni in zanesljivi. Uspešno uspejo zaobiti omejitve vsebine, prepovedi VPN in geo-omejitve za različne storitve Video-on-Demand (VoDs).

Sem spadajo pretočne platforme, kot so Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu in celo Disney Plus. Postopek na obeh VPN-jih je preveč preprost in ne zahteva raketne znanosti.

Če želite na primer odblokirati ameriško različico Netflixa, se preprosto povežite s strežnikom v ZDA na katerem koli odjemalcu VPN, da dostopate do celotne knjižnice vsebin z vašimi najljubšimi filmi / TV oddajami.

Kitajska

NordVPN ima spletno mesto za preusmeritev na Kitajsko, vendar je glavna težava, s katero se bodo uporabniki spopadli s to storitvijo na Kitajskem, ta, da ne’Ne odzivam se včasih. Zmagal si’ne morete dostopati do ničesar za daljše časovno obdobje.

Surfshark je močnejši in odzivnejši, ko gre za ponujanje storitev kot VPN za Kitajsko. Pri tej VPN ni večjih težav, ko gre za obhod Great Firewall-a in odblokiranje storitev na Kitajskem.

Surfshark je za Kitajsko veliko bolj primeren VPN, saj njegovi strežniki lahko odklenejo številna spletna mesta na Kitajskem, kar pomeni, da se zelo dobro odzovejo in ne povzročajo težav, povezanih z odmorom..

Uporabniki na Kitajskem lahko Surfshark s svoje namenske kitajske strani prenesejo tukaj: https://shark-cn.com/

Uporabniki na Kitajskem lahko NordVPN s svoje namenske kitajske strani prenesejo tukaj: http://nord-for-zh.com/

Torrenting

NordVPN zaradi večjega števila strežnikov ne trpi, zato ima hitrejše hitrosti zaradi veliko boljšega jamstva za bližino strežnika. Prav tako pušča brezplačno in nadvse prijazno hudourništvo.

Surfshark na svojih strežnikih omogoča dejavnosti P2P in ne trpi. Edina težava je, da lahko nekateri uporabniki zaradi omejenega števila strežnikov v nekaterih omrežjih naletijo na slabe hitrosti.

Nastavitev in vmesnik

NordVPN Surfshark
Čarovnik za samodejno nastavitev Windows, Mac, Android, iOS in Linux, Windows, Mac, Android, iOS in Amazon Fire TV
Glavni izbor lokacije Na zemljevidu Na osnovi seznama
Strani z dodatnimi nastavitvami Da Da
Mobilno prijazno Da Da

Z NordVPN boste imeli aplikacije za zaščito vseh naprav, kot so Windows, Macs in iPhone. Ponudnik celo razširi prirojeno podporo usmerjevalnikom prek namenskih vodnikov za nastavitev.

Datoteka .apk je na voljo tudi za tiste, ki želijo VPN na Android nastaviti ročno. Aplikacija Firestick je na voljo tudi za pretakanje privržencev. Skupno gledano je združljivost, ki jo ponuja NordVPN, neverjetna.

Najboljši del vseh: NordVPN’aplikacije so stabilne in jih ne’t crash sploh, vendar je njihov vmesnik nekoliko neroden. Časi povezave so dobri, a niso odlični. Njegove aplikacije imajo dober uporabniški vmesnik / UX, vendar traja nekaj časa, da se navadi.

NordVPN vmesnik

Surfshark’Programi so zgrajeni na minimalističen način, zaradi česar so izredno prijazni do uporabnika. Aplikacija’s GUI so še posebej odlični, prav tako tudi arhitektura, zato ste zmagali’ne boste imeli večjih težav z navigacijo.

Tudi aplikacije so stabilne. Odzivni čas na strežniku je trenutno približno 10 sekund, kar je bistveno boljše kot NordVPN. Povezovanje z različnimi strežniki ne traja dolgo.

Lahko bi domnevali, da je Surfshark NordVPN’s enako, ampak to’ni tako. Prva se izkaže za boljše v smislu združljivosti in enostavnosti uporabnikov na večini številnih platform.

Surfshark Streaming način

Severs in zmogljivost

NordVPN Surfshark
Države strežnika 58 61
Skupno število strežnikov 5.200+ 1.040
Izguba hitrosti  19,2% 10,1%

NordVPN trenutno ima strežniško omrežje, ki obsega 5200 + strežnikov v 58 državah po vsem svetu. Ta možnost omogoča, da NordVPN vsem uporabnikom ponudi veliko boljšo izkušnjo kot drugi VPN-ji, vključno s Surfsharkom.

Veliko število strežnikov pomeni manjšo množico, saj se obremenitev uporabnikov enakomerno porazdeli. Ker so strežniki na voljo v 60 državah, jih večina lahko najde tudi v bližini svoje lokacije in s tem znatno zmanjša možnosti zaostanka..

Surfshark je imel pred tem 800+ strežnikov v 50+ državah. Vendar so do konca leta 2019 ta seznam razširili na več kot 1040 strežnikov v 61 državah po vsem svetu, vsi pa zagotavljajo velike hitrosti in zmogljivosti za deblokiranje.

Varnost

NordVPN Surfshark
VPN protokoli PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN
Šifriranje podatkov OpenVPN AES-256 AES-256
Šifriranje nadzornega kanala OpenVPN RSA-2048 RSA-2048
Navidezna tehnologija Obfsproxy Senčne nogavice
Dodatna zaščita Poti z dvojnim skokom in čebula prek VPN-ja CleanWeb, Multihop, Whitelister
Varnost aplikacij Kill stikalo, Wi-Fi, zaščita pred puščanjem DNS / WebRTC / IP Kill stikalo in zaščita pred puščanjem DNS / WebRTC / IP
Stanje DNS PrivateDNS TrustDNS

NordVPN ponuja podporo za vse posodobljene protokole, vključno z IKEV2, L2TP in industrijskim standardom OpenVPN. Na podatkovnem kanalu uporablja šifre AES-256-CBC s HMAc SHA256.

Za svoj nadzorni kanal NordVPN uporablja isto šifriranje in overjanje zgoraj, z vključitvijo RSA-2048. Perfect Forward Secret (PFS) je nastavljen z močno izmenjavo tipk DHE-4096.

Njihove mobilne aplikacije, med drugim, zlasti iOS, uporabljajo IKEv2 z AES-256-GCM šifro in HMAC SHA2-384 preverjanje pristnosti. PFE zagotavlja izmenjava DHE-3075.

Surfshark je po drugi strani velik ljubitelj protokola IKEv2 in ga uporablja kot “privzeto” po vseh njegovih napravah. Kljub temu imajo uporabniki možnost konfiguriranja OpenVPN na vseh platformah.

Uporablja šifre AES-256-GCM, tako da na podatkovnem kanalu ni zagotovljena dodatna avtentikacija. Za nadzorni kanal Surfshark uporablja šifro AES-256-GCM z izmenjavo tipk TLS, zavarovano z RSA-2048.

Popolno tajnost naprej zagotavlja izmenjava ključev ECDH- (384?). Če govorimo o varnosti na splošno, je Surfshark vsekakor močnejši. Za razliko od NordVPN, ki je bil pred kratkim vdrl, je Surf še vedno varen pred takšnimi ranljivostmi.

Zasebnost

NordVPN Surfshark
Sedež podjetja Panama britanski Deviški otoki
Dnevniki povezav Noben Noben
Dnevniki dejavnosti Noben Noben
Podatki o prijavi Email naslov Email naslov
Anonimno plačilo Metode Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Različne Crpytocurrencies

NordVPN se nahaja v Panami, državi, ki nima zakonov o hrambi podatkov. Panama tudi ni del nobenega zavezništva za izmenjavo podatkov. Torej NordVPN’S sedežem je v varnem območju.

NordVPN tudi ne’ne hranite dnevnikov kakršnih koli občutljivih podatkov o uporabniku. IP ni shranjen, vaše brskanje ni’t zabeleženi in vaši podatki niso’ni v skupni rabi s tretjimi osebami.

Surfshark se nahaja na Britanskih Deviških otokih, ki je enako varen kot Panama. BVI tudi ne’t nima nobenih obveznih zakonov o podatkih in niti ni član v 5/9/14 Eyes Alliance ali drugih agencijah za izmenjavo podatkov.

V Surfsharku ni večjega problema’tudi beleženje politike. Ponudnik je uspel ohraniti čisto svojo politiko zasebnosti in s tem je zagotovil, da si lahko uporabniki slepo zaupajo kot storitev brez zapisov.

Konfiguracija

NordVPN Surfshark
Dodelitev naslova Deljeno / statično Deljeno / statično
Statični IP-ji 40+ lokacij 6+ lokacij
Zaščita DDoS Da Noben
NAT požarni zid Da Da

Za konfiguracije NordVPN in Surfshark podpirata dinamične in statične naslove IP. Kadar Nord ponuja več možnosti pri izbiri lokacij, Surfshark doda dodatne varnostne funkcije.

Na primer, NordVPN podpira namenske IP-je na več kot 40+ lokacijah po vsem svetu. Surfshark trenutno ponuja samo statične IP-je na 6+ lokacijah v različnih mestih.

Namenski IP-ji so na voljo kot dodatek, kar pomeni, da boste morali zanje doplačati. Vendar pa so neverjetno priročno orodje, zlasti za popotnike, stremerje, hudournike itd.

Storitev za stranke

NordVPN Surfshark
Video vodniki Da Da
Iskalna baza znanja  Da Da
Telefonska podpora Ne Ne
Podpora po e-pošti Da Da
Povprečni čas odziva po e-pošti 30 minut 25 minut
Podpora za vstopnice Da Da
Podpora v živo Da Da

NordVPN’s podporo za klepet v živo je v redu. Odzivni čas se spreminja od minute do pet minut, kar je precej počasno. Ker pa obstaja sistem que, je te čase pričakovati.

Moja največja težava s tem klepetalnicami je, da so bili v svojih odzivih nekoliko mrzli in včasih prigrizejo, zaradi česar se počutim neljubega.

Surfshark’s podpora strankam je veliko boljša kot pri NordVPN. Odzivi minevajo hitro, čas za izvedbo podpore za klepet pa odgovori na vprašanje, krajše od 30 sekund.

Vsako tehnično poizvedbo obdelajo podrobno in iščejo vse možne rešitve, ki bi vam pomagale. Poleg tega so izvršitelji podpore za klepet vljudni in prijazni.

Izvedel sem celo test odzivnih časov vsakega ponudnika pri podpori e-pošte. Postopek je vključeval pošiljanje obeh ponudnikov štiri vprašanja po e-pošti. Glej statiko za vsako VPN spodaj:

NordVPN

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Ali NordVPN deluje z Netflixom? 12 minut 1 Da
Je NordVPN dober za Torrenting? 40 minut 1 Da
Kakšno šifriranje uporablja NordVPN? 38 minut 1 Da
Kako aktivirate NordVPN’s prikrito strežniki? 30 minut 1 Da

Surfshark

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Ali Surfshark sodeluje z Netflixom? 20 minut 1 Da
Je Surfshark dober za Torrenting? 25 minut 1 Da
Ali Surfshark deluje na Kitajskem? 30 minut 1 Da
Kako aktivirati prikritost? 24 minut 1 Da

Druge primerjave za odjavo

 1. PureVPN proti PIA
 2. NordVPN proti PIA
 3. PureVPN proti NordVPN
 4. NordVPN vs. ExpressVPN
 5. ExpressVPN v primerjavi s PureVPN

Zmagovalec: Surfshark

Surfshark je zmagovalec

Brez dvoma je NordVPN enako dober kot Surfshark. Na žalost je zaradi nedavnega škandala s tem, da je bil ta izruvan, izgubil vso verodostojnost in ugled.

Zato priporočam, da se odločite za veliko varnejšo in zanesljivejšo možnost, Surfshark, saj še nikoli ni bil vdrl niti ne hrani hlodov (preverjal in revidiral Cure53).

Je vsestranska storitev, ki deblokira vse priljubljene VoD-je, deluje na Kitajskem in ponuja vrhunske hitrosti za hudournike in pretakanje, hkrati pa je izjemno cenovno ugodna!

Podobni članki

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me