ExpressVPN vs. PIA (zasebni dostop do interneta)

ExpressVPN proti PIA

Ker je veliko možnosti, da VPN storitve gledajo iz ne usposobljenega očesa, se naročanje na storitve, ki ustreza njihovim potrebam in zahtevam, zdi težka naloga..

Če se z ExpressVPN proti PIA srečujete z isto zmedo, ste na pravem mestu. Oglejte si to podrobno analizo primerjave, da ugotovite boljšo izbiro.

Poudarki
ExpressVPN PIA
  1. 3.000+ strežnikov v 94 državah
  2. AES-256-CBC in AES-256-GCM
  3. 3 hkratne povezave
  4. Aplikacije za Windows, Mac, iOS & Android
  5. Preverjena politika brez zapisov (revidirana)
  1. 3300+ strežnikov v 30 držav
  2. AES-256 bit Encryption
  3. 10 sočasnih povezav
  4. Aplikacije za vse platforme / naprave
  5. Preverjena politika brez zapisov (revidirana)

Cene in popusti

ExpressVPN PIA
Obdobje naročnine 1 mesec 1 mesec
6 mesecev 6 mesecev
1 leto 1 leto
Posebna ponudba 35-odstotni popust pri enoletnem načrtu 67% popusta na enoletni načrt
Najvišja cena na mesec 12,95 USD 10,95 USD
Najnižja cena na mesec 8,32 USD 3,33 USD
Enoletna cena 99,5 USD 39,95 USD
Garancija za vračilo denarja 30-dnevi 7 dni

Ob primerjavi obeh storitev postane jasno, da je ExpressVPN nekoliko dražja storitev. V naročninah ima tri stopnje: mesečno, šest mesecev in letno.

Mesečni načrt se začne pri visokih 12,95 USD. Če pa se odločite za dolgotrajno naročnino, lahko med plačevanjem manj dobite vrednost.

Na primer, šestmesečni načrt vas bo stal 9,99 USD / mesec. (zaračunano 59,95 USD vsakih 6 mesecev), letno pa 8,32 USD na mesec. (zaračunano 99,95 USD vsakih 12 mesecev).

Po drugi strani je PIA na splošno precej dražja. Ponudnik ponuja tudi tri stopnje v naročninah: mesečno, 6-mesečno in letno.

Njihov mesečni se začne pri 10,95 USD, kar je 2 USD ceneje kot ExpressVPN. Šestmesečni načrt stane 5,99 USD / mesec, zaračunan pa je 35,95 USD, kar pomeni, da je za 24 dolarjev cenejši.

Za letni načrt PIA daje velik 67% popust v primerjavi z ExpressVPN’s 35%. To pomeni, da plačate 3,33 USD / mesečno, kar znaša 39,95 USD za 24 mesecev.

Kar zadeva vračilo denarja, ExpressVPN ponuja 30-dnevno garancijo vračila, PIA pa samo 7-dnevno vračilo. Vendar je to upravičeno, če upoštevamo njihove nizke cene.

Pridobite to najboljšo ponudbo za ExpressVPN: 35% popusta na enoletni načrt

Pridobite to najboljšo ponudbo za PIA: 67-odstotni popust na enoletni načrt

Lastnosti

ExpressVPN PIA
Hkratne povezave 3 10
Aplikacije operacijskega sistema Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, nekateri usmerjevalniki Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ročno namestite naprave Nekateri usmerjevalniki, sprejemniki Nekaj ​​usmerjevalnikov
Split tuneliranje Da (samo namizne aplikacije) Ne
Brezplačni dodatki Smart DNS Media Streamer, razširitve brskalnika za Chrome, Firefox in Safari SOCKS5 Proxy in zaviralec oglasov / sledilcev

Tako ExpressVPN kot zasebni dostop do interneta (PIA) ponujata veliko združljivost aplikacij. Imate domače odjemalce za Windows, Mac, iOS, Android, Linux in celo požarne televizorje.

Na voljo imate celo razširitve brskalnika za Google Chrome in Mozilla Firefox. ExpressVPN je zaradi svoje usmerjevalne podpore za televizorje Apple pridobil prednost nad PIA.

Ponudnik, ki temelji na BVI, je edini na trgu, ki ponuja domačo aplikacijo za usmerjevalnike DD-WRT in Tomato, skupaj s predhodno konfiguriranimi usmerjevalniki po razumnih cenah.

Split Tunneling je na voljo s namiznimi aplikacijami za ExpressVPN, vendar nobena od PIA’s aplikacijami. To je precej zaskrbljujoče, saj je funkcija ključnega pomena za hudournike in stremerje.

Vendar PIA to nadoknadi tako, da ponuja več na poti hkratnih povezav. Če imate samo 3 sočasne povezave z ExpressVPN, PIA ponuja 10 več prijav.

Odblokiranje sposobnosti

ExpressVPN PIA
Netflix Da Ne
Hulu Da Da
Sky Go Da Ne
Amazon Prime Da Ne
BBC iPlayer Da Ne
ABS Da Ne
DZS Da Da
NBC Da Da
ITV Da Da
Kanal 4 Da Da

Glede deblokiranja je ExpressVPN uspel doseči neverjetno zmogljivost. Po drugi strani pa PIA ni uspešno prišla mimo geo-omejitev in prepovedi VPN.

Do Netflixa in drugih VoD-jev sem lahko pristopil, vendar je bila uspešnost kar precej “nedosledno”. Da bi te pretočne platforme delovale, je treba preusmeriti na številne različne strežnike VPN.

Nasprotno pa ExpressVPN ni imel takšnih težav, kar je omogočilo nemoteno odklenitev izkušenj prek Netflixa, BBC iPlayerja, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar in celo na Disney Plus.

Kitajska

Kitajski prebivalci in izseljenci vedno iščejo “delujoč” Storitve VPN, ki lahko presežejo številne tehnologije, ki jih uporablja “Odličen požarni zid” na Kitajskem.

Na srečo za uporabnike ExpressVPN ponudnik ponuja namensko kitajsko stran. To omogoča prebivalcem v državi, da naložijo svoje aplikacije in se naročijo na ustrezen načrt.

Po drugi strani PIA kitajskim uporabnikom ne ponuja takšnih spodbud. Nimajo spletnega mesta s kitajskimi ogledali, zaradi česar ljudje ne bi mogli uporabljati njihovih storitev.

Nastavitev in vmesnik

ExpressVPN PIA
Čarovnik za samodejno nastavitev Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Glavni izbor lokacije Na osnovi seznama Na osnovi seznama
Strani z dodatnimi nastavitvami Da Da
Mobilno prijazno Da Da

ExpressVPN je pred kratkim opravil popolno prenovo zasnove in videza aplikacij. Iz prejšnjega “večji” in prepredene stajlinge so se odločile za nekaj minimalističnega.

Namizna aplikacija je precej kompaktna z lokacijskim menijem in gumbom za povezavo, ki je na voljo ob zagonu aplikacije v operacijskem sistemu Windows, Mac ali Linux.

Za spreminjanje konfiguracij je v zgornjem levem kotu strani gumb za hamburger. S klikom nanj boste imeli dostop do vseh vitalnih nastavitev in funkcij.

Kar zadeva mobilne aplikacije, ExpressVPN ohranja enak dizajn in doslednost v celotnem uporabniškem vmesniku, ki se ne moti niti pri uporabi na večjem zaslonu.

Vmesnik ExpressVPN

Po drugi strani pa PIA’s programi še vedno zahtevajo nekaj dela v celotnem uporabniškem vmesniku in videzu. Njihove različice namizja sedijo v opravilni vrstici, ki je dostopna z desnim klikom na ikono.

Čeprav je to lep dizajn, s seboj prinaša tudi nekaj težav. Aplikacija se v bistvu skriva drugič, ko pritisnete gumb za zmanjšanje. Zato morate stalno znova odpirati aplikacijo.

To je lahko zelo utrujajoče in frustrirajoče, še posebej, če poskušate upoštevati navodila za nastavitev ali konfiguracijo, saj je sledenje ogromnemu seznamu korakov lahko težka naloga.

To je’S svojimi mobilnimi aplikacijami so lepo oblikovani in so ponavadi brez težav. Vse možnosti so navedene lepo, povezava pa traja le nekaj sekund, kar je izjemno.

Aplikacija PIA Windows

Strežniki in zmogljivost

ExpressVPN PIA
Države strežnika 94 30
Skupno število strežnikov 3.000 3.300

Tako ExpressVPN kot PIA uporabljajo množico fizičnih in virtualnih lokacij za svojo omrežno infrastrukturo, da bi zadovoljili potrebe uporabnikov v različnih državah.

V številu strežnikov ni veliko razlik. Če ExpressVPN ponuja 3.000+ strežnikov, PIA na seznam doda še 300, kar daje prednost pred ponudnikom s sedežem v BVI.

Toda tisto, kar ExpressVPN primanjkuje številkam, to nadomešča tako, da pokriva več držav. Medtem PIA ponuja strežnike samo v 30 državah, kar je precej manj.

Hitrost

ExpressVPN PIA
Izguba hitrosti 9% 25%

ExpressVPN in PIA slovita po izjemno zanesljivih storitvah. Vendar pa ponujajo dovolj dobre zmogljivosti, da lahko uživate v vseh internetnih dejavnostih?

Da sem to ugotovil, sem izvedel poglobljeno analizo hitrosti pri obeh ponudnikih. Ta postopek je omogočil testiranje 5 strežnikov z različnih lokacij ExpressVPN in PIA.

Ti strežniki so imeli sedež v ZDA, Veliki Britaniji, Franciji, Avstraliji in Kanadi. V golih hitrostnih testih je PIA delovala s približno 25-odstotno izgubo hitrosti, ExpressVPN pa pri 9% v povprečju.

Varnost

ExpressVPN PIA
VPN protokoli PPTP, L2TP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
Šifriranje podatkov OpenVPN AES-256-CBC AES-128, AES-256
Šifriranje nadzornega kanala OpenVPN RSA-4096  RSA-4096
Navidezna tehnologija Šifra blokov verige Noben
Varnost aplikacij Kill stikalo Kill stikalo
Stanje DNS Zasebni DNS Zasebni DNS

ExpressVPN ponuja podporo za tri protokole: PPTP, L2TP in OpenVPN. Medtem PIA seznam doda še več, saj podpira tudi protokola IKEv2 in IPSec.

Ponudnik, ki temelji na BVI, uporablja OpenVPN kot privzeti protokol v vseh napravah. Uporablja šifre AES-256-CBC z avtentikacijo podatkov HMAC SHA-256 na podatkovnem kanalu.

Za nadzorni kanal uporablja šifre AES-256-GCM s stiskanjem RSA-384 in overjanje podatkov HMAC SHA-256.

Po drugi strani PIA uporablja AES-256-bitne šifre s SHA256 za preverjanje pristnosti podatkov in RSA-4096 za stisk roke na podatkovnem kanalu.

Za nadzorni kanal PIA uporablja iste šifre in overjanje, z vključitvijo SHA384 za preverjanje pristnosti. Perfect Forward Secrecy (PFE) je na voljo prek ECDHE + ECDSA.

Vendar je ExpressVPN bolj varna možnost, saj uporabljajo šifrirano verižno verigo in njihova TrustedServer Infrastruktura vse svoje trde diske preusmeri na model RAM, tako da takoj izbriše vse dnevnike..

Zasebnost

ExpressVPN PIA
Sedež podjetja britanski Deviški otoki Združene države
Dnevniki povezav Noben Noben
Dnevniki dejavnosti Noben Noben
Podatki o prijavi Email naslov Email naslov
Anonimno plačilo Metode Bitcoin in Mint 32 Kripto valute

En pogled na zgornjo tabelo postane jasno, kateri ponudnik je bolj varen. ExpressVPN ima svoj sedež na Britanskih Deviških otokih, PIA pa v Združenih državah Amerike.

Ker je BVI samostojen narod s svojim zakonskim sklopom, je brez invazivne taktike, ki jo je sprejela zavezništva 5/9/14 Eyes, kot sta množični nadzor in hramba podatkov.

Enako ne moremo reči za ZDA, ki je ustanovna članica Five Eyes-a. Tudi če se ponudnik ponaša s pravilnikom brez zapisov, je zaupanje v njih težka naloga.

Kar zadeva anonimna plačilna sredstva, ExpressVPN podpira samo Bitcoin in Mint. Po drugi strani PIA ponuja možnost prijave preko 32 kripto valut.

Konfiguracija

ExpressVPN PIA
Dodelitev naslova V skupni rabi V skupni rabi
Statični IP-ji Noben Noben
Zaščita DDoS Ne Ne
NAT požarni zid Da Da

Za konfiguracije tako ExpressVPN kot PIA uporabljata skupno omrežno infrastrukturo. Posledično jih je mogoče v tem vidiku obravnavati enako.

Pomanjkanje namenskih IP-jev je še vedno precej zaskrbljujoče, saj imajo mnogi uporabniki VPN potrebe, ki zahtevajo dostop do lokalnih omrežij zunaj svojega doma.

Storitev za stranke

ExpressVPN PIA
Video vodniki Da Da
Iskalna baza znanja  Da Da
Telefonska podpora Ne Ne
Podpora po e-pošti Da Da
Povprečni čas odziva po e-pošti 33 minut 45 minut
Podpora za vstopnice Da Da
Podpora v živo Da (zunanje izvajanje) Da (zunanje izvajanje)

Tako PIA kot ExpressVPN ponujata podporo prek klepetanja v živo, e-pošte in sistema vstopnic. Testiranje storitev klepetanja v živo je pokazalo, da so bili odzivi precej hitri.

Podpora za e-pošto / vozovnice je trajala nekaj časa s PIA (v povprečju 45 minut na odgovor), medtem ko je ExpressVPN skrajšala (v povprečju 33 minut).

Te teste smo izvedli tako, da smo vsakemu VPN poslali tri vprašanja po e-pošti. Med njimi sta bili dve splošni poizvedbi in dve nekoliko bolj tehnični. Oglejte si spodnjo statistiko:

ExpressVPN

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Ali je mogoče izslediti ExpressVPN? 15 minut 1 Da
Ali ExpressVPN shranjuje dnevnike? 18 minut 1 Da
Kako gledati Netflix z ExpressVPN? 55 minut 1 Da
Katere lastnosti ponuja ExpressVPN za hudourništvo? 47 minut 1 Da

PIA

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Zakaj se PIA nahaja v državi s petimi očmi? 1 uro 1 Da
Ali zasebni dostop do interneta vodi dnevnike? 45 minut 1 Da
Ali zasebni dostop do interneta deluje z Netflixom? 50 minut 1 Da
Kako dobim vračilo zasebnega dostopa do interneta? 44 minut 1 Da

Zmagovalec: ExpressVPN

ExpressVPN zmaga

Medtem ko oba pregledana VPN zagotavljata neverjetno zmogljivost, varnost, zasebnost in funkcije, je ExpressVPN vsekakor najboljša možnost.

Ponuja večjo mrežo strežnikov, uspešno odblokira Netflix, deluje na Kitajskem in celo ponuja aplikacijo za usmerjevalnik, ki deluje na usmerjevalnikih DD-WRT in Tomato.

Podobni članki

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me