ExpressVPN v primerjavi s PureVPN

Danes je izbira storitve VPN za številne težke naloge zaradi številnih možnosti, ki so na voljo. Skoraj vse storitve trdijo, da so najbolj varne, najhitrejše ali najboljše.

Vendar pa lahko boljšo izbiro določite le tako, da nagovarjate oba drug proti drugemu. V tej objavi je’s ExpressVPN vs. PureVPN; za njihovo primerjalno analizo si oglejte spodaj.

Poudarki
ExpressVPN PureVPN
 1. 3.000+ strežnikov v 94 državah
 2. AES-256-CBC in AES-256-GCM
 3. 3 hkratne povezave
 4. Aplikacije za Windows, Mac, iOS & Android
 5. Preverjena politika brez zapisov (revidirana)
 1. 2000+ strežnikov v 140 držav
 2. Na voljo so namenski IP-ji
 3. 5 Hkratna povezava
 4. Aplikacije za vse platforme / naprave
 5. Preverjena politika brez zapisov (revidirana)

Cene in popusti

ExpressVPN PureVPN
Obdobje naročnine 1 mesec 1 mesec
6 mesecev 1 leto
1 leto 2 leti
Posebna ponudba 3 mesece brezplačno 73-odstotni popust pri dvoletnem načrtu
Najvišja cena na mesec 12,95 USD 10,95 USD
Najnižja cena na mesec 8,32 USD 1,65 dolarja
Enoletna cena 99,5 USD 69,72 USD
Garancija za vračilo denarja 30-dnevi 31-dnevi

Če primerjate obe storitvi, ExpressVPN je ponavadi dražja možnost. Ponuja tri različna trajanja naročnine: mesečno, šest mesecev in enoletno.

Če se boste lotili mesečnega načrta, boste morali plačati visokih 12,95 USD. Nasprotno, če greste na daljšo naročnino, lahko plačate manj in pridobite boljšo vrednost.

Na primer, šestmesečni načrt vas bo stal 9,99 USD / mesec. (zaračunano 59,95 USD vsakih 6 mesecev), letno pa 8,32 USD na mesec. (zaračunano 99,95 USD vsakih 12 mesecev).

PureVPN je precej cenejši, saj se njihov mesečni načrt približa letnim stroškom Expressa. Za mesečno naročnino plačate le 10,95 USD.

Če pa se odločite za daljše trajanje, dobite boljše popuste. Svetujem, da gremo v petletni načrt, da dobite najboljšo vrednost. Začne se pri 1,65 dolarja na mesec. (zaračunana enkrat v višini 99 USD)!

Kar zadeva garancije za vračilo denarja, tako ExpressVPN kot PureVPN ponujata 30-dnevno vračilo z le enodnevno razliko med obema, kot lahko vidite zgoraj.

Pridobite to najboljšo ponudbo za ExpressVPN: Zmanjšajte stroške za 35%

Najdite to najboljšo ponudbo za PureVPN: Prihranite 73% za njihovo 2-letno posebno

Lastnosti

ExpressVPN PureVPN
Hkratne povezave 3 5
Aplikacije operacijskega sistema Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, nekateri usmerjevalniki Windows, MacOS, Android, iOS, Linux in Fire TV
Ročno namestite naprave Nekateri usmerjevalniki, set top boxi Linux, usmerjevalniki, sprejemniki
Split tuneliranje Da (samo namizne aplikacije) Da (vse aplikacije)
Brezplačni dodatki Smart DNS Media Streamer, razširitve brskalnika za Chrome, Firefox in Safari Uradni dodatek za Kodi, zaviralec oglasov, skener zlonamerne programske opreme, razširitve brskalnika za Chrome in Firefox

Tako ExpressVPN kot PureVPN ponujata uporabnikom veliko podporo na več platformah. Na voljo so vam aplikacije za Windows, Mac, Linux, Android, iOS in celo požarne televizorje.

Na voljo imate celo razširitve brskalnika za Google Chrome in Mozilla Firefox. PureVPN ima prednost pred ExpressVPN, saj ponuja celo domačo aplikacijo za Kodi.

Vendar je podpora usmerjevalnika, ki je na voljo pri ExpressVPN, v primerjavi s PureVPN neprimerljiva. Kot rezultat, boste morda dobili boljšo funkcionalnost s programom Express.

Split tunneling je na voljo z namiznimi aplikacijami za ExpressVPN in vsemi programi PureVPN. Vzpostavite lahko celo 5 hkratnih povezav s PureVPN in 3 s ExpressVPN.

Odblokiranje sposobnosti

ExpressVPN PureVPN
Netflix Da Da
Hulu Da Da
Sky Go Da Da
Amazon Prime Da Da
BBC iPlayer Da Da
ABS Da Da
DZS Da Da
NBC Da Da
ITV Da Da
Kanal 4 Da Da

ExpressVPN in PureVPN lahko odblokirata vse priljubljene VoD-je na trgu. Pred tem je PureVPN prinašal neslišno delovanje.

Vendar pa so zdaj edini ponudnik na trgu, ki lahko prek razširitv brskalnika neposredno odblokira pretočne platforme, kot sta Netflix in BBC iPlayer.

ExpressVPN tudi te platforme odklene, vendar nekateri strežniki morda ne bodo uspeli obiti geografskih omejitev, zaradi česar morate preizkusiti več strežnikov.

Kitajska

Od PureVPN ima sedež v Hong Kongu, bolje deluje za oba: Kitajski izseljenci in tisti, ki prebivajo v državi. Vendar ne ponuja namenske kitajske strani.

ExpressVPN na drugi strani ponuja kitajsko stran ki prebivalcem države omogoča dostop do njihovih aplikacij in naročanje na ustrezen plačilni načrt.

Na žalost strežnikov na Kitajskem ne ponujajo. Ker, PureVPN ponuja 12 strežnikov v državi, od tega 6 v Šanghaju in 6 v Pekingu.

V preprostih svetovih je ExpressVPN boljša izbira za tiste, ki prebivajo v državi, PureVPN pa za tiste, ki živijo zunaj Kitajske, vendar želijo dostopati do lokalne vsebine.!

Nastavitev in vmesnik

ExpressVPN PureVPN
Čarovnik za samodejno nastavitev Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS in Amazon Fire TV
Glavni izbor lokacije Na osnovi seznama Na osnovi seznama
Strani z dodatnimi nastavitvami Da Da
Mobilno prijazno Da Da

Po letih, ko sem pregledoval / testiral različne ponudnike v industriji VPN, sem priča, kako je vsaka storitev izboljšala svoj uporabniški vmesnik in splošni videz.

Kadar PureVPN še naprej eksperimentira s svojimi dizajni, se ExpressVPN ponavadi drži svojega tradicionalnega izgleda, pri čemer ohranja dosleden uporabniški vmesnik na vseh svojih namiznih in mobilnih aplikacijah.

Glavni zaslon je brez nereda in ima na sredini jasen in viden gumb za povezovanje za enostavno povezljivost, na dnu pa sta izbrana država in pametne lokacije.

Vmesnik ExpressVPN

Tudi na njihovih mobilnih napravah je to dosledno, vendar so možnosti konfiguracije manjše od različice za namizje. Manjkata tudi stikala za ustavljanje in izbira protokola.

Po drugi strani PureVPN uporablja drugačno zasnovo za razširitve namiznih, mobilnih in brskalnikov. Vmesnik je veliko večji od ExpressVPN’s in ponuja veliko možnosti.

Za začetnike lahko postane malo zmede, na splošno pa mi je všeč ideja izbire različnih načinov. Na primer, imate načine pretakanja, skupne rabe datotek, brskanja itd.

Mobilna aplikacija je bolj neredna, vendar ne ogroža funkcij. Na sredini sta velik gumb za povezovanje in drsna plošča za izbiro lokacije.

Razširitve brskalnika so najbolj zanimive. Sprejemajo enak slog kot mobilne aplikacije v bolj kompaktni obliki, vendar lahko platforme, kot je Netflix, deblokirajo neposredno prek brskalnika!

PureVPN Vmesnik

Strežniki in zmogljivost

ExpressVPN PureVPN
Države strežnika 94 140
Skupno število strežnikov 3.000 2.000

ExpressVPN ima ogromen seznam 3.000+ strežnikov v 94 državah in 160 lokacijah po vsem svetu. To je že več kot veliko njegovih konkurentov na trgu.

Zmogljivost na vsakem strežniku je prav tako neverjetna, ExpressVPN pa na podlagi mojih hitrostnih testov uspe v povprečju prenesti 85,29 Mbps pri prenosih in 76,92 Mbps..

Po drugi strani PureVPV ponuja 2.000+ strežnikov. Čeprav je to število manjše kot ExpressVPN, ga nadoknadijo tako, da dodajo strežnike v več kot 140 državah po vsem svetu.

Hitrosti so tudi povsem smiselne, saj se dotaknejo enakih povprečij, kot jih ima ExpressVPN. Oba uspešno odblokirata pretočne platforme in delujeta na Kitajskem.

Vendar pa velja omeniti, da oba ponudnika uporabljata virtualne lokacije. 82 od PureVPN’s lokacijo uporabljajo virtualne strežnike, medtem ko jih ExpressVPn uporablja le na 33 lokacijah.

Varnost

ExpressVPN PureVPN
VPN protokoli PPTP, L2TP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
Šifriranje podatkov OpenVPN AES-256-CBC AES-256-CBC
Šifriranje nadzornega kanala OpenVPN RSA-4096  RSA-4096
Navidezna tehnologija Šifra blokov verige Noben
Varnost aplikacij Kill stikalo Kill stikalo in zaščita od uhajanja DNS
Stanje DNS Zasebni DNS Zasebni DNS

ExpressVPN podpira tri protokole: PPTP, L2TP in OpenVPN (TCP in UDP). Uporablja šifre AES-256-CBC z avtentikacijo podatkov HMAC SHA-256 na podatkovnem kanalu, in AES-256-GCM šifre s stiskanjem RSA-384 in avtentizacijo podatkov HMAC SHA-256 na nadzornem kanalu.

Po drugi strani PureVPN na seznam podprtih protokolov doda SSTP in IKEv2. SSTP se večinoma uporablja na napravah Windows, IKEv2 pa je koristen dodatek za mobilne naprave, saj je hiter in omogoča samodejno ponovno povezovanje. Glede šifriranja je PureVPN enako močan kot ExpressVPN.

Uporablja AES-256-CBC šifrir s HMAC SHA1 avtentikacijo za podatkovni kanal in AES-256-CBC šifro s HMAC SHA384 hash pristnosti in RSA-4096 šifriranje stiskanja za krmilni kanal. Imate tudi veliko več funkcij s PureVPN in ne s ExpressVPN.

Vendar je ExpressVPN bolj varna možnost, saj uporabljajo šifriranje verižnega bloka in njihova TrustedServer Infrastruktura vse svoje trde diske preusmeri na model RAM, tako da takoj izbriše vse dnevnike. PureVPN še vedno dela na izboljšanju svoje infrastrukture z načrti o sprejetju modela MUD (Mind Your Data).

Zasebnost

ExpressVPN PureVPN
Sedež podjetja britanski Deviški otoki Hong Kong
Dnevniki povezav Noben Noben
Dnevniki dejavnosti Noben Noben
Podatki o prijavi Email naslov Email naslov
Anonimno plačilo Metode Bitcoin in Mint Različne kripto valute

ExpressVPN ima svoj sedež na Britanskih Deviških otokih. Kot takšni niso brez obveznih zakonov o hrambi podatkov ali množičnega nadzora, ki jim sledi britanski monarh.

Razlog za to je, da je BVI samostojen narod z lastnim nizom zakonov, ki spodbujajo zaupnost in zasebnost uporabnikov. Zato ExpressVPN dobiva dobro prednost pred drugimi na trgu.

Svojim gledalcem vedno sporočim, da nikoli ne zaupajo nobeni storitvi VPN, ki se nahaja v ZDA, razen če imajo dokazano izkušnjo, kot je PIA (ki je bila vključena v dva pravna primera, vendar nikoli niso razkrili nobenih podatkov o sečnji).

Po drugi strani je PureVPN lociran v Hong Kongu, ki je tehnično še vedno del Kitajske. Kljub temu, da ima svoj pravni okvir, je lokacija ponudnika VPN nekoliko drsna.

Verjetno nikoli ne vemo, kdaj bo kitajska vlada prevzela Hongkong in ga sprejela “Odličen požarni zid” Za zdaj je lokacija varna, saj ni nobenega zakona o množičnem nadzoru ali hrambi podatkov.

Oba ExpressVPN in PureVPN so prestali varnostno revizijo in preverili svoje trditve. Vendar ima PureVPN težavno zgodovino z zasebnostjo, zato Expressu prinašam zmago tukaj.

Konfiguracija

ExpressVPN PureVPN
Dodelitev naslova V skupni rabi V skupni rabi / namensko
Statični IP-ji Noben Da
Zaščita DDoS Noben Da
NAT požarni zid Da Da

Pri konfiguracijah PureVPN pridobi prednost nad Expressom. Če ponudnik, ki temelji na BVI, sprejme skupno infrastrukturo in dodeljevanje naslovov, PureVPN podpira tako dinamično kot statično.

To pomaga, da ponudnik s sedežem v Hongkongu ponuja več spodbud za svoje uporabnike, zlasti izseljence / popotnike, ki želijo oddaljeni dostop do pisarniških datotek in zaščito, medtem ko dostopajo do bančnih informacij.

PureVPN celo olajša prehod zemljepisnih omejitev na pretočnih platformah, saj uporabljate zasebni IP naslov in ga hkrati ne uporablja več različnih uporabnikov..

Namenski IP-ji so na voljo kot dodatek PureVPN, kar pomeni, da boste morali zanje doplačati, funkcije, kot je zaščita DDoS, pa vas stanejo več.

Storitev za stranke

ExpressVPN PureVPN
Video vodniki Da Da
Iskalna baza znanja  Da Da
Telefonska podpora Ne Ne
Podpora po e-pošti Da Da
Povprečni čas odziva po e-pošti 33 minut 39 minut
Podpora za vstopnice Da Da
Podpora v živo Da (zunanje izvajanje) Da (zunanje izvajanje)

Tako PureVPN kot ExpressVPN ponujata podporo prek klepetanja v živo, e-pošte in sistema vstopnic. Testiranje storitev klepetanja v živo je pokazalo, da so bili odzivi precej hitri.

Podpora za e-pošto / vozovnice je trajala nekaj časa s PureVPN (v povprečju 40 minut na odgovor), medtem ko jo je ExpressVPN skrajšala (v povprečju 33 minut).

Te teste smo izvedli tako, da smo vsakemu VPN poslali tri vprašanja po e-pošti. Med njimi sta bili dve splošni poizvedbi in dve nekoliko bolj tehnični. Oglejte si spodnjo statistiko:

ExpressVPN

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Ali je mogoče izslediti ExpressVPN? 15 minut 1 Da
Ali ExpressVPN shranjuje dnevnike? 18 minut 1 Da
Kako gledati Netflix z ExpressVPN? 55 minut 1 Da
Katere lastnosti ponuja ExpressVPN za hudourništvo? 47 minut 1 Da

PureVPN

Vprašanje Začetni odzivni čas Število e-poštnih sporočil Odgovor na vprašanje
Je PureVPN dober za Torrenting? 25 minut 1 Da
Ali PureVPN deluje z Netflixom? 39 minut 1 Da
Ali lahko namestim PureVPN na LibreELEC 50 minut 1 Da
Kako namestiti PureVPN na Firestick? 44 minut 1 Da

Zmagovalec: ExpressVPN

ExpressVPN zmaga

Medtem ko oba pregledana VPN zagotavljata neverjetno zmogljivost, varnost, zasebnost in funkcije, je ExpressVPN vsekakor najboljša možnost.

Ponuja večjo mrežo strežnikov, uspešno odblokira Netflix, deluje na Kitajskem in celo ponuja aplikacijo za usmerjevalnik, ki deluje na usmerjevalnikih DD-WRT in Tomato.

Na splošno dobite dobre hitrosti za pretakanje v 4k in nalaganje torrent datotek. Prav tako ima VPN preverjeno politiko brez dnevnikov, tudi turški organi tega niso mogli zaobiti.

VPN je vsestranska storitev, ki je vredna visokih stroškov. Če pa iščete cenejšo alternativo, ni boljše možnosti kot PureVPN!

Podobni članki

 • NordVPN vs. ExpressVPN

  Uporabniki redno naletijo na številna spletna mesta za pregledovanje, na katerih sta ta dva najboljša ponudnika na trgu. Kaj se zgodi, če postavite oba VPN-ja proti vsakemu...

 • ExpressVPN vs. TunnelBear

  Kjer je ExpressVPN vodilni na trgu “premija” VPN-ji, TunnelBear je že nekaj časa najljubši med brezplačnimi. Danes bom...

 • ExpressVPN vs. PIA (zasebni dostop do interneta)

  Ker je veliko možnosti, da VPN storitve gledajo iz ne usposobljenih oči, je naročanje na storitve, ki ustrezajo njihovim potrebam in zahtevam, težko....

 • PureVPN Vs NordVPN

  Na stotine storitev VPN, ki se tržijo kot najboljše. Pomembno se je zavedati teh prevar in jih vedno primerjati z enim in...

 • ExpressVPN vs. TorGuard

  ExpressVPN in TorGuard sta znani storitvi VPN, ki se poglabljata v ustvarjanje novih tehnologij in naprednih funkcij za maksimiranje spleta...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me