NordVPN Linux – Kako podesiti NordVPN na Linuxu putem Network Managera

Panamski pružatelj usluga iz dana u dan sve je više popularan, jer se kreće ka ciljanoj publici iz svih dobnih skupina i lokacija pokretanjem TV kampanja. Ako ste koristili NordVPN, vjerojatno imate ideju, VPN je optimiziran za sigurnost, a nudi preko 5150 poslužitelja u 62 županije i snažnu AES-256-CBC enkripciju s puno naprednih značajki za deblokiranje geo-ograničenog sadržaja i sudjelovanje u P2P / Torrenting. Ovaj se vodič usredotočuje na NordVPN Linux aplikaciju i njenu cjelovitu analizu. Za cjelovitu analizu dobavljača, pročitajte ovaj NordVPN pregled s BestVPN.co!


NordVPN Linux pregled

Koliko god zvučalo iznenađujuće, aplikacija NordVPN Linux službeno je debitirala prije samo dva mjeseca u kolovozu 2018. Dok smo očekivali nešto slično njegovom estetski plavom sučelju, izgrađenom oko mape svih podržanih lokacija, nažalost NordVPN Linux nudi samo aplikacija naredbenog retka bez GUI-ja (grafičko korisničko sučelje). Međutim, to ne znači da je aplikacija sisljiva, jer će Linux-korisnicima biti nevjerojatno lako postaviti i koristiti nego ručno konfiguriranje poslužitelja.

NordVPN Linux

U stvari, NordVPN Linux aplikacija dolazi integrirana s istim naprednim značajkama dostupnim na Windows i Mac kolegama. Na raspolaganju vam je DNS zaštita od curenja koja pomaže u čuvanju vašeg identiteta u svakom trenutku zaobilazeći sav mrežni promet putem sigurnog i šifriranog VPN tunela. Na raspolaganju je CyberSec protokol koji nudi trenutno blokiranje nametljivih oglasa, a istovremeno vas štiti od zlonamjernih internetskih prijetnji.

U nekim slučajevima, vaša VPN veza prestaje raditi ili pada, na raspolaganju vam je funkcija Automatska prekidač prekida koja će vaše računalo onemogućiti uspostavljanje veze, izvan šifriranog VPN tunela. Uz sve to, NordVPN nudi nejasne poslužitelje koji vam omogućavaju zaobići vatrozidove i algoritme u zemljama s restriktivnim režimima poput Kine, UAE, Iraka, Irana, Turske i više. To osigurava maksimalnu zaštitu gdje god da krenete!

NordVPN Linux pregled

Da li vam stvarno treba NordVPN za Linux?

Kada je riječ o pretplati na VPN, morate imati odgovarajuću softversku aplikaciju za uređaj koji koristite. To nije zato što vam je potreban VPN za Linux, već zbog potrebe da se stekne privatnost / anonimnost na mreži. Ipak, korisnici mogu biti sigurni da NordVPN pokriva sve aspekte vrhunske sigurnosti na mreži za Linux. Sa sjedištem u Panami, NordVPN je također udaljen od jurisdikcije poput EU-a i SAD-a, koji imaju obvezne zakone koji zahtijevaju prikupljanje dnevnika. Ostali razlozi zbog kojih ćete možda trebati NordVPN za Linux uključuju:

  1. Pristup geo-ograničenom sadržaju - VoD usluge poput Netflixa, Hulua, BBC iPlayera i Amazon Prime nameću geografska ograničenja koja korisnicima izvan odobrenog popisa država onemogućavaju pristup kompletnoj bazi podataka. Korištenjem NordVPN-a na svojim Linux uređajima, konačno možete deblokirati sav geo-ograničeni sadržaj povezivanjem sa poslužiteljima u zemljama u kojima je VoD usluga dostupna.
  2. Zaštita od lokalnih davatelja internetskih usluga - Kada je u pitanju gledanje filmova / TV emisija na mreži, većina korisnika odlučuje se platiti premijsku uslugu. Međutim, postoje neki rezači kabela koji se oslanjaju na besplatne usluge za strujanje omiljenog sadržaja. Budući da piratski sadržaj može stvoriti ozbiljne probleme s DMCA-om, korištenje VPN-a osigurava da vaša internetska aktivnost ostane potpuno skrivena od lokalnih lokalnih davatelja internetskih usluga.
  3. Sigurnost na javnom Wi-Fi-ju - Krađa identiteta, krađa identiteta, otkupnina i cyber-zlostavljanje neke su ozbiljne prijetnje od cyber-sigurnosti povezane s javnim Wi-Fi mrežama u pabovima, barovima, restoranima itd. Cyber-kriminala tjeraju korisnike u otkrivanje njihovih privatnih podataka. Spajanjem na VPN možete ih zbuniti jer će vaš identitet ostati skriven zajedno s vašom IP adresom.
  4. Uključite se u P2P / torrent - Bez obzira želite li preuzeti filmove, TV emisije, e-knjige, mangu, glazbu, dokumente, albume ili bilo koji drugi oblik digitalnih podataka, NordVPN torrenting nesumnjivo se pokazao kao najbolji izbor za mnoge računalne štreberke. Ako želite ostati sigurni prilikom preuzimanja bujica na svom Linux uređaju, tada je neophodno koristiti uslugu poput NordVPN.
  5. Ograničenja zaobilaznog prigušivanja - S ukidanjem zakona o neutralnosti mreže, davatelji internetskih usluga sada imaju potpunu moć nad informacijama kojima korisnici mogu pristupiti na temelju različitih cjenovnih planova. Korištenjem usluge kao što je NordVPN možete se osjećati sigurni da će zaobići sva takva ograničenja, što znači da ste postigli bolje brzine za streaming, bujicu ili uključenje u internetsko igranje.

NordVPN Linux - Kako podesiti NordVPN na Linuxu putem Network Managera

Kako podesiti NordVPN Linux

Kada je u pitanju postavljanje NordVPN-a na Linuxu, korisnicima su na raspolaganju dvije mogućnosti: ići na ručnu vezu ili preuzeti naredbenu liniju NordVPN aplikaciju (bez GUI). Ako krenete po prvi, bit će vam zadovoljstvo čuti da NordVPN nudi detaljne vodiče s uputama koji pomažu korisnicima u konfiguriranju usluge pomoću OpenVPN & IKEv2 / IPSec protokola. Ako se odlučite za potonje, tada je postupak vrlo jednostavan:

Korak 1: Preuzmite NordVPN .deb repo set za postavljanje klikom na ovu vezu ovdje

Korak 2: Otvorite terminal na vašoj Linux platformi za instaliranje NordVPN spremišta

3. korak: Pokrenite sljedeći kôd: sudo apt-get install {/path/to/}nordvpn-release_1.0.0_all.deb

4. korak: Ažurirajte popis paketa apt-get pokretanjem ove naredbe: sudo apt-get update

Korak 5: Dovršite postupak instalacije unosom: sudo apt-get install nordvpn

NordVPN za ostale uređaje Pregled

Kao što je spomenuto ranije, NordVPN aplikacija za Linux ne sadrži GUI, već koristi standardni izgled naredbenog retka. Iako želimo da je ona ponudila isti dizajn kao i ostali uređaji. Na primjer, Android i iOS aplikacije identične su samo s nekoliko elemenata koji se mogu smatrati različitim. Aplikacije za Windows i Mac opet imaju vrlo sličan izgled. Jedina razlika između ove dvije uključuje mogućnost odabira aplikacija koje treba blokirati za značajku Network Lock.

Kako podesiti NordVPN Linux

NordVPN Linux - Kako podesiti NordVPN na Linuxu putem Network Managera

NordVPN Linux Reddit recenzije

O ovom vremenu i vremenu opet razgovaramo u svim našim blogovima / vodičima. Pouzdanost i korisnost Reddita kao zajednice, u kojoj možete dobiti informacije o gotovo svemu, od svakodnevnih proizvoda do tehnologije do digitalnih usluga i šire. To je razlog zašto je to sjajna platforma za pronalaženje najboljih nepristranih recenzija vpn reddit-a o aplikaciji Linux. Ispod ćete pronaći vezu do Reddit teme na kojoj možete pronaći korisnike koji razgovaraju o nedavno predstavljenoj aplikaciji NordVPN Linux:

Dobre vijesti za sve NordVPN korisnike. Native Linux aplikacija nema iz Linuxa

NordVPN Linux - Kako podesiti NordVPN na Linuxu putem Network Managera

Zamotavanje stvari

Unatoč tužbi koja uključuje NordVPN i Tesonet, pružatelj VPN-a i dalje pravi valove na tržištu, braneći sve navode i stoji kao jak konkurent konkurentima poput ExpressVPN, PureVPN, Surfshark i VyprVPN. Iako zasigurno nismo uživali u nedostatku GUI aplikacije, NordVPN nudi mnogo udžbenika i vodiča koji olakšavaju postupak. Najvažnije je da ćete dobiti veliku sigurnost i anonimnost na mreži, jer VPN ne trpi zbog curenja WebRTC, IPv6 ili DNS.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me