Perbandingan Surfshark Vs IPVanish 2020

Surfshark vs IPVanish

Walaupun Surfshark adalah perkhidmatan yang agak baru, ia telah mengukir reputasi sebagai binatang atas anggaran, terima kasih kepada ciri-ciri yang tersedia pada kadar yang berpatutan.

IPVanish sebahagian besarnya masih berada di bawah radar, walaupun berada di pasaran sejak 2012, menimbulkan minat dalam seberapa baik ia berfungsi sebagai perkhidmatan.

Dengan perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai menjadi keperluan digital pada tahun 2020, di sini adalah BestVPN.co’perbandingan terperinci kedua-dua perkhidmatan merentasi 12 kategori untuk membuat keputusan anda lebih mudah!

Sorotan

Surfshark IPVanish
 1. 1040+ Server dalam 61+ Negara
 2. IP Dinamik / statik disediakan
 3. Sambungan Serentak Tidak Sempurna
 4. Aplikasi untuk Semua Platform / Peranti
 5. Tiada Polisi Log Yang Disahkan (Diaudit)
 1. 1300+ pelayan dalam 75+ negara
 2. IP khusus yang ada
 3. 10 Sambungan serentak
 4. AES 256-bit Encryption
 5. Jaminan Pulangan 7 Hari

Harga dan Diskaun

Surfshark IPVanish
Tempoh Langganan 1 bulan 1 bulan
1 tahun 3 bulan
2 tahun 1 tahun
2 tahun
Tawaran istimewa 83% Off pada Pelan 24-Bulan 66% pada Rancangan 2 Tahun
Harga tertinggi setiap bulan $ 11.95 $ 5.00
Harga terendah setiap bulan $ 1.99 $ 3.25
Harga satu tahun $ 71.88 $ 39
Jaminan Wang Balik 30 hari 7 hari

Surfshark adalah pilihan yang lebih mahal pada asas bulan-ke-bulan. Jika pengguna memilih untuk membuat pelan bulanan, mereka boleh mengharapkan untuk mengeluarkan $ 11.95 sebulan.

Walau bagaimanapun, harganya turun dengan ketara kepada $ 1.91, dan sejumlah $ 45.84, jika pengguna memilih pelan 2 tahun, menunjukkan diskaun 83%.

Sebaliknya, pengguna boleh memilih IPVanish dan mengharapkan untuk membayar hanya $ 5.00 sebulan melalui pelan pembayaran bulanannya. Jika pengguna membuat keputusan untuk pergi untuk pelan 1 tahun, mereka’akhirnya akan membayar $ 39 pada $ 3.25.mo.

Jika pada bila-bila masa anda tidak puas dengan prestasi, Surfshark memberikan anda jaminan wang balik 30 hari. Sebaliknya, IPVanish hanya menawarkan pengguna jaminan 7 hari.

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk Surfshark ini: Jimat 83% pada istimewa 2 tahun

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk IPVanish: Jimat 66% pada rancangan 2 tahun mereka

ciri-ciri

Surfshark IPVanish
Sambungan serentak Tidak terhad 10
Apps Sistem Operasi Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux
Pemasangan Peranti Manual Set-Top Box, Router, dan Linux Sesetengah Penghala
Split Tunneling Ya (Semua Aplikasi) Ya (Sahaja Android sahaja)
Ekstra Percuma Sokongan Shadowsocks, Hacklock, Blindsearch, NoBorders Mode, TrustDNS Pelanjutan Penyemak Imbas untuk Chrome dan Apl untuk Telefon Windows

Surfshark berdiri kepala dan bahu di atas IPVanish dari segi ciri inovatif yang mengukuhkan pengguna’ tidak mahu namanya disiarkan dan keselamatan dalam talian.

Kedua-duanya setanding sepenuhnya dengan Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Chrome dan Firefox. Walau bagaimanapun, Surfshark telah menambah sokongan untuk TV Kebakaran dan TV Apple.

Belum lagi, anda juga boleh mencari aplikasi yang berfungsi dengan Xbox One dan Nintendo Switch, yang sangat membantu, untuk mengatakan paling tidak untuk penonton pemain video!

Surfshark juga menawarkan sokongan Shadowsock, ciri Hacklock (alat bocor data untuk perlindungan kecurian identiti), BlindSearch, Mod NoBorders (untuk akses di China), dan banyak lagi.

IPVanish tidak mempunyai ciri-ciri terkini. Di samping itu, semasa Surfshark menyokong sambungan serentak tanpa had, IPVanish hanya terhad kepada sepuluh sambungan.

Keupayaan Unblocking

Surfshark IPVanish
Netflix Ya Tidak
Hulu Ya Tidak
Sky Go Ya Ya
Amazon Prime Ya Tidak
BBC iPlayer Ya Tidak
ABS Ya Ya
CBS Ya Ya
NBC Ya Ya
ITV Ya Ya
Saluran 4 Ya Ya

Surfshark mewakili pilihan yang jelas secara berkuasa dari segi membuka kunci kandungan. Saya mendapat keupayaan luar biasa untuk melangkau sekatan dan pengharaman VPN.

Ia boleh membantu pengguna memintas sebarang sekatan yang diletakkan di Netflix, BBC iPlayer, Perdana Video, Hulu, Voot, Hotstar, dan juga Disney Plus.

Di samping itu, dengan pelbagai pelayan, ia boleh menyahsekat mana-mana kandungan geo-terhad dari negara-negara yang berbeza untuk ex-pats. IPVanish, sebaliknya, tidak boleh menyahsekat laman-laman streaming ini.

Dari segi pembatalan VoD, IPVanish tidak mempunyai apa-apa yang luar biasa ditawarkan. Kebanyakan laman web yang saya lawati memberi saya “Kesilapan VPN / proksi yang dikesan,” yang agak mengecewakan.

China

Netizens Cina sentiasa mencari perkhidmatan yang membolehkan pengguna membuka kunci dalam negara atau mengakses kandungan tempatan dari China di tempat lain di dunia.

“Firewall Besar” mengamalkan pelbagai teknologi seperti perkhidmatan VPN blackholing, keracunan DNS, rampasan DNS, dan penapisan IP, yang menjadikan tugas sukar.

Di mana IPVanish gagal menyediakan sebarang insentif untuk sama ada penonton, Surfshark cenderung sangat mengesankan, terutama bagi mereka yang tinggal di negara ini.

Ia menawarkan laman web cermin Cina yang membolehkan individu memuat turun / memasang aplikasi mereka. Pada masa yang sama, ia menyediakan “NoBorders” mod.

Mod ini mengaktifkan Sursfhark’pelayan yang dikhaskan untuk mengubah lalu lintas VPN ke trafik HTTP biasa untuk memintas sekatan geo di China.

Walau bagaimanapun, tidak ada sokongan bagi mereka yang ingin membeli VPN ke China, seperti PureVPN, yang menawarkan 12 pelayan Cina khusus untuk mengakses kandungan tempatan.

Pengguna di China boleh memuat turun Surfshark dari halaman Cina mereka yang berdedikasi di sini: https://shark-cn.com/

Persediaan dan Antara Muka

Surfshark IPVanish
Wizard Persediaan Automatik Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Pemilihan Lokasi Utama Berasaskan senarai Berasaskan senarai
Halaman Tetapan Tambahan Ya Ya
Mudah Alih Mudah Alih Ya Ya

Surfshark menyokong semua platform utama yang digunakan pada kedua-dua desktop dan peranti mudah alih. Senarai ciri khasnya hanya menambah daya tarikan keseluruhannya sebagai pembekal VPN.

Antara muka pengguna mempunyai skim warna yang jelas, menjadikannya lebih mudah pada mata. Panel navigasinya, serta GUI keseluruhan, sangat mudah digunakan.

Masa tindak balas untuk sambungan pelayan tidak melebihi 10 saat dan menyediakan sambungan latar belakang yang stabil sepanjang penggunaan.

Mod Streaming Surfshark

IPVanish mempunyai antara muka yang lebih padat dan canggih. Walaupun tidak semestinya perkara yang buruk, ia boleh menjadi agak menakutkan bagi amatur.

Panel navigasi agak berantakan dan tidak menawarkan perasaan minimalis yang sama seperti pesaingnya.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa ciri penting seperti menyekat akses LAN atau menggunakan terowong perpecahan yang mungkin menarik pengguna.

Antara muka Persediaan IPVanish

Severs dan Prestasi

Surfshark IPVanish
Negara pelayan 61 51
Jumlah Pelayan 1,040+ 1,300+

Ini adalah salah satu daripada beberapa kategori di mana pertandingan itu kelihatan agak sukar. Surfshark kini mempunyai pelayan di lebih daripada 60 negara dengan lebih daripada 1040 pelayan.

Secara perbandingan, IPVanish mempunyai 1300+ pelayan di lebih daripada 50 buah negara. Walau bagaimanapun, sejak Surfshark mempunyai bilangan lokasi pelayan yang lebih tinggi, ia mungkin membuka kunci lebih banyak kandungan berbanding IPVanish.

Kelajuan

Surfshark IPVanish
Kerugian Speed 10.1% 25%

Kami mahu melihat cara terbaik untuk menilai kedua-dua perkhidmatan’ Tuntutan kelajuan adalah untuk menguji mereka sendiri melalui analisis kelajuan.

Kami meletakkan kedua-dua mereka untuk menjalankan tugas seperti melayari, mengalir, memuat turun, bermain permainan, dan menyerang dengan menyambungkannya ke pelayan rawak pada sambungan 100 Mbps.

Surfshark mencatatkan kelajuan purata 89.9 Mbps dalam muat naik dan muat turun, menunjukkan kehilangan 10.1% Begitu juga, IPVanish mencatatkan kadar 75 Mbps, menunjukkan kehilangan 25%.

Keselamatan

Surfshark IPVanish
Protokol VPN L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, OpenVPN
Penyulitan Data OpenVPN AES-256 AES-256-GCM
Penyulitan Saluran Kawalan OpenVPN RSA-2048  RSA-2048
Teknologi Cloaking Shadowsocks OpenVPC Obfuscation
Keselamatan Apl Membunuh Suis, Wi-Fi, Perlindungan Kebocoran DNS / WebRTC / IP Membunuh suis
Status DNS TrustDNS DNS Persendirian

Surfshark sangat bergantung pada protokol IKEv2nya. Ia adalah “lalai” pilihan di semua peranti, sebagai tambahan kepada memberi pengguna pilihan untuk mengkonfigurasi OpenVPN pada semua platform.

Selain itu, cipher AES-256-CBC adalah penyulitan pertama yang disediakan pada saluran data semasa menggunakan cipher yang sama dengan pertukaran utama TLS menggunakan penyulitan RSA-2048.

IPVanish, sebaliknya, mempunyai konfigurasi yang hampir sama. Ia disertakan dengan penyulitan AES-256-GCM. Bagaimanapun, suis bunuh tidak memberikan perlindungan kebocoran WebRTC atau IP.

Ujian Bocor

Untuk menjalankan penyiasatan yang boleh dipercayai dan tidak berparti tentang betapa selamatnya kedua aplikasi ini; Ujian kebocoran dijalankan pada kedua-dua menggunakan enam alat yang berbeza:

Kebocoran Permintaan WebRTC dan HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
Kebocoran DNS:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 dan Torrent IP Leaks:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Tidak mengejutkan, kedua-dua IPVanish dan Surfshark melepasi ujian dengan warna-warna terbang, tanpa namakan semua maklumat penting yang dapat dikenal pasti secara peribadi, menjaga anda dilindungi 24/7!

Privasi

Surfshark IPVanish
Ibu pejabat Kepulauan British Virgin Amerika Syarikat
Log Sambungan Tiada Tiada
Log Aktiviti Tiada Tiada
Maklumat Pendaftaran Alamat emel Alamat emel
Bayaran Anonim Kaedah Monero, Dash, Gridcoin, Apple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Tiada

Surfshark muncul sebagai pilihan yang lebih baik kerana pusat operasinya berada di Kepulauan British Virgin. Ini bermakna tidak ada 5/9/14 Mata pengawasan atau agensi perkongsian data.

Surfshark tidak mengekalkan sebarang sambungan atau aktiviti serta menyokong semua kriptokumen penting yang mengambil privasi kewangan anda ke sempadan digital.

Selain itu, Surfshark telah sepenuhnya diaudit oleh Cure53 untuk memastikan tiada log disimpan dalam bentuk atau bentuk apapun.

Sebaliknya, IPVanish yang terletak di dalam Amerika Syarikat mudah terdedah kepada semua jenis pengawasan, pengawasan, pengesanan, dan baru-baru ini membantu Keselamatan Tanah Air.

Ia mengekalkan log sambungan penuh tanpa memberikan apa-apa sokongan untuk apa-apa bentuk cryptocurrency.

Konfigurasi

Surfshark IPVanish
Peruntukan Alamat Dikongsi / Statik Dikongsi
IP Statik 6+ Lokasi Tiada
Perlindungan DDoS Ya Ya
NAT Firewall Ya Ya

Kedua-dua VPN menawarkan konfigurasi yang jauh berbeza sejauh alamat IP yang berkenaan. Surfshark menawarkan para penggunanya peluang untuk menggunakan IP dinamik dan statik.

Ini berada di lebih daripada 6+ lokasi tersebar di seluruh negara yang berbeza. Walau bagaimanapun, IPVanish tidak mempunyai sebarang akses kepada IP statik, yang agak membimbangkan.

Kedua-dua dari NAT Firewall memastikan tiada trafik masuk yang tidak diingini dengan menyahsemat pengepala paket. IPVanish perlu memperbaiki persembahan mereka, walaupun!

Khidmat Pelanggan

Surfshark IPVanish
Panduan Video Ya Ya
Pangkalan Pengetahuan yang Boleh Ditelusuri  Ya Ya
Sokongan Telefon Tidak Tidak
Sokongan E-mel Ya Ya
Purata Masa Maklum Balas E-mel 31 minit 55 minit
Sokongan Tiket Ya Ya
Sokongan Sembang Langsung Ya Ya

Surfshark’sokongan pelanggan s telah menjadi penanda aras dalam industri VPN. Mereka hangat dan profesional dalam cara mereka mengendalikan permintaan.

Terlepas dari bagaimana persoalan generik atau teknikal, pasukan itu mengendalikan setiap pertanyaan dengan profesionalisme dan tetap berkomunikasi secara terus untuk bertanya apakah saya mempunyai masalah lain.

IPVanish tidak mempunyai pangkalan data yang boleh dicari, menjadikannya lebih sukar daripada yang diperlukan untuk mencari maklumat yang relevan mengenai perkhidmatan tersebut.

Tidak ada panduan video atau itu menjadikannya semakin sukar untuk menilai apa antara muka atau ciri yang diharapkan apabila pengguna membeli produk tersebut.

Surfshark

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Adakah Surfshark sesuai untuk Android? 25 minit 1 Ya
Adakah Surfshark berfungsi dengan Netflix? 39 minit 1 Ya
Bolehkah saya Menggunakan Surfshark pada Peranti Pelbagai? 20 minit 1 Ya
Bagaimana Mengaktifkan Obfuscation pada Surfshark? 27 minit 1 Ya

IPVanish

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Mengapa IPVanish berpangkalan di Amerika Syarikat (Ahli Lima Mata)? 30 minit 1 Ya
IPVanish adalah pilihan yang baik untuk permainan? 42 minit 1 Ya
Adakah IPVanish bekerja dengan Netflix dan VoD lain-lain? 37 minit 1 Ya
Bagaimanakah saya mendapatkan bayaran balik dari IPVanish?? 52 minit 1 Ya

Pemenang: Surfshark

Surfshark adalah Pemenang

Pada akhir duel meletus ini, Surfshark melepasi pesaingnya di setiap jabatan. Secara ringkas, ia menawarkan pengguna nilai yang lebih baik untuk wang mereka.

Tidak ada sebab mengapa anda tidak patut memilih Surfshark kerana ia mendahului setiap kategori, menjadikannya salah satu penyedia VPN terbaik di pasaran hari ini.

Похожие статьи

 • Perbandingan PureVPN vs HideMyAss 2020

  Di mana PureVPN berdiri tinggi sebagai yang terkenal “premium” VPN dalam industri, HideMyAss adalah pilihan popular di kalangan pengguna awam kebanyakannya kerana nama yang menariknya....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me