Perbandingan PureVPN vs HideMyAss 2020

PureVPN vs HideMyAss

Di mana PureVPN berdiri tinggi sebagai yang terkenal “premium” VPN dalam industri, HideMyAss adalah pilihan popular di kalangan pengguna awam kebanyakannya kerana nama yang menarik.

Perkhidmatan mana yang lebih baik sekalipun? Untuk mengetahui, bacalah analisis perbandingan PureVPN vs HideMyAss yang mendalam ini, di mana saya akan menilai kedua-dua pembekal mengenai pelbagai aspek penting:

Sorotan

PureVPN HMA VPN
 1. 2,000+ pelayan dalam 140 negara
 2. IP khusus yang ada
 3. 5 Sambungan serentak
 4. Aplikasi untuk Semua Platform / Peranti
 5. Tiada Dasar Log (Diaudit oleh AltiusIT)
 1. 1000+ pelayan dalam 190 negara
 2. AES-256-GCM Encryption
 3. Kesambungan Bebas Kebocoran
 4. Jaminan Wang Balik 30 Hari
 5. Sistem Suis Bunuh Berkesan

Harga dan Diskaun

PureVPN HMA VPN
Tempoh Langganan 1 bulan 1 bulan
1 tahun 1 tahun
2 tahun 3 tahun
Tawaran istimewa 73% Off pada Rancangan 2 Tahun 67% Off pada Rancangan 3 Tahun
Harga tertinggi setiap bulan $ 10.95 $ 9,99
Harga terendah setiap bulan $ 2.91 $ 3.99
Harga satu tahun $ 49.92 $ 71.88
Jaminan Wang Balik 31 hari 30 hari

Walaupun menawarkan lebih banyak ciri, teknologi, dan keupayaan membuka kunci, PureVPN cenderung menjadi pilihan yang lebih murah, selepas membandingkannya dengan HMA VPN.

Pembekal berasaskan Hong Kong menawarkan pelan tiga tempoh yang berbeza-beza. Bulan bulanan bermula pada $ 10,95, yang masih $ 2 lebih rendah daripada harga purata industri.

Pelan 1 tahun berharga $ 4.16 / mo, berjumlah $ 49,92. Untuk nilai terbaik sekalipun, saya cadangkan untuk PureVPN’langganan 2 tahun.

Pelan ini bermula pada $ 2.91 / mo mesra bajet. Oleh itu, anda hanya akan membayar $ 69.84 untuk jumlah 24 bulan, menjadikannya salah satu daripada VPN paling murah.

HMA VPN, sebaliknya, memulakan pelan bulanan mereka pada $ 9,99. Walau bagaimanapun, sama seperti PureVPN, mereka menawarkan diskaun untuk langganan yang panjang.

Sebagai contoh, pelan 1 tahun bermula pada $ 5.99 / mo, memberikan anda diskaun sebanyak 50%. Akibatnya, anda membayar $ 71.88 untuk 12 bulan, iaitu $ 21 lebih mahal daripada PureVPN.

Pelan 3 tahun memberi anda diskaun 67%, menurunkan harga bulanan kepada $ 3.99 / mo, dibilkan sebagai $ 143.64. Ini sangat mahal untuk perkhidmatan rendah!

Selagi wang kembali’Sihat, PureVPN menawarkan jaminan bayaran balik 31 hari. Sementara itu, HMA VPN menawarkan bayaran balik 30 hari, iaitu hari yang lebih rendah.

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk PureVPN: Jimat 73% pada istimewa 2 tahun mereka

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk HideMyAss: Jimat 67% pada istimewa 2 tahun mereka

ciri-ciri

PureVPN HMA VPN
Sambungan serentak 5 5
Apps Sistem Operasi Windows, macOS, Android, iOS, Linux, dan TV Kebakaran Windows, macOS, Android, iOS, Linux, dan Penghala
Pemasangan Peranti Manual Linux, Router, Set-Top Box Penghala, TV, dan banyak lagi
Split Tunneling Ya (Semua Aplikasi) Ya (Semua Aplikasi)
Ekstra Percuma Kodi addon rasmi, penyekat iklan, pengimbas malware, pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome dan Firefox Suis Bunuh Pintar, Shuffle IP, Perlindungan Leak, Perlindungan DDoS

HideMyAss VPN dan PureVPN kedua-duanya menawarkan senarai ciri maju yang baik. Ini memberi pengguna keupayaan untuk memanfaatkan tanpa nama / keselamatan yang lebih baik apabila meneroka internet.

Dengan sama ada pembekal, anda mempunyai apl khusus untuk Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, TV Kebakaran, TV Android / Apple.

Walau bagaimanapun, PureVPN mendapat kelebihan berbanding HMA VPN dengan menawarkan tambahan asli untuk Kodi. Belum lagi, pembekal juga menawarkan panduan persediaan manual dan router yang telah dikonfigurasikan.

Dari segi sambungan serentak, kedua-dua perkhidmatan menyokong pelbagai log masuk pada 5 peranti sahaja. Walau bagaimanapun, penubuhan aplikasi adalah agak mudah dan tidak rumit.

Setakat ciri-ciri tambahan yang berkenaan, PureVPN menawarkan Firewall NAT, Split Tunneling, menyekat Iklan / Penjejak, Perlindungan Leak IPv6, Forwarding Port, Perlindungan DDoS, dan IP yang berdedikasi.

HMA VPN, sebaliknya, memberikan pengguna akses kepada ciri-ciri seperti Smart Kill Switch, IP Shuffle, Perlindungan Leak, Perlindungan DDoS, dan Split Tunneling.

Keupayaan Unblocking

PureVPN HMA VPN
Netflix Ya Tidak
Hulu Ya Tidak
Sky Go Ya Tidak
Amazon Prime Ya Tidak
BBC iPlayer Ya Tidak
ABS Ya Tidak
CBS Ya Tidak
NBC Ya Tidak
ITV Ya Tidak
Saluran 4 Ya Tidak

Banyak laman web ulasan dan penyedia itu sendiri mendakwa bahawa HMA berfungsi untuk membuka blokiran streaming platform dan melangkau sekatan geografi atau pengharaman VPN.

Tidak ada yang lebih jauh daripada kebenaran, kerana ujian saya pada pelayan mereka mendedahkan bahawa tiada seorang pun daripada mereka bekerja dengan lancar untuk membuka kunci VoDs popular di pasaran.

Sebaliknya, PureVPN adalah lebih berjaya dalam melangkau geo-larangan pada Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, dan juga Disney Plus.

Semua aplinya dilengkapi dengan a “laman web popular” menu yang menyenaraikan semua platform penstriman yang terkenal seperti yang di atas. Cukup klik pada ikon perkhidmatan yang ingin anda hapuskan.

Bahagian terbaik dari semua: menu ini juga boleh didapati di Chrome dan Mozilla dan membolehkan pengguna untuk menyahsekat walaupun Netflix secara langsung dari dalam penyemak imbas!

China

China tidak mengambil penyekatan VPN secara ringan dan “Firewall Besar” menggunakan banyak teknologi dan algoritma untuk menghalang penduduk / ekspatriat dari menggunakannya.

Malangnya, VPN HMA gagal menawarkan sebarang faedah kepada penonton. Pembekal yang berpangkalan di UK tidak menyediakan akses ke laman web cermin, tidak juga mempunyai pelayan Cina.

PureVPN, sebaliknya, berfungsi untuk kedua-dua: mereka yang mahu VPN ke China untuk mengakses kandungan tempatan dan mereka yang berada di negara ini, yang memerlukan VPN yang bekerja.

Pembekal adalah satu-satunya nama dalam industri yang menawarkan 12 pelayan Cina (6 di Beijing dan 6 di Shanghai). Pada masa yang sama, ia menawarkan aplikasi yang bekerja di negara ini.

Walau bagaimanapun, pada masa ini senarai hanya terhad kepada Windows, macOS, dan Android. Ini masih merupakan pencapaian, bagaimanapun, kerana banyak VPN gagal menyediakan akses di China!

Persediaan dan Antara Muka

PureVPN HMA VPN
Wizard Persediaan Automatik Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Pemilihan Lokasi Utama Berasaskan senarai Berasaskan senarai
Halaman Tetapan Tambahan Ya Ya
Mudah Alih Mudah Alih Ya Ya

PureVPN adalah antara beberapa pembekal di pasaran yang menyokong hampir semua platform / peranti, termasuk Xbox One, PS4, Nvidia Shield, dan bahkan Nintendo Switch.

Dari segi antara muka pengguna, aplikasi mereka agak mudah digunakan dan intuitif, memenuhi kedua-dua: pengguna rookie dan tech-y VPN, membanggakan reka bentuk yang kemas dan bersih.

Sebagai insentif tambahan, PureVPN’aplikasi walaupun mempunyai pilihan menukar pelabuhan, yang membantu dalam melangkau geo-larangan dan pengharaman VPN di negara-negara yang mempunyai undang-undang yang sukar.

Apl mudah alih juga mempunyai set ciri yang sama tetapi cenderung berbeza dalam penampilan. Mereka mempunyai reka bentuk yang lebih gelap dan UI, tetapi yang sangat mesra pengguna.

PureVPN Mac App

Berbanding dengan PureVPN, VPN HMA terkenal mempunyai antara muka dan gaya yang lebih luas. Aplikasi mereka meliputi sekurang-kurangnya separuh skrin pada desktop / komputer riba.

Oleh itu, ia tidak boleh dianggap pengguna mesra. Aplikasi terbaik mempunyai reka bentuk minimalis tetapi memenuhi semua aspek kemudahan penggunaan, yang tidak tersedia dengan HMA.

Tidak banyak perbezaan antara desktop / komputer riba dan aplikasi telefon pintar, kerana tema warna, aksesibilitas, dan navigasi mereka cukup serupa.

Hanya saiz pelanggan VPN yang bervariasi dari peranti ke peranti dan platform ke platform. Sebagai contoh, sambungan pelayar mempunyai penampilan yang lebih minimalis.

Antara muka VPN HMA Pro

Pelayan

PureVPN HMA VPN
Negara pelayan 140+ 190+
Jumlah Pelayan 2,000 1,000+

Berbanding dengan PureVPN, VPN HMA yang berpangkalan di UK menawarkan lebih banyak “negara pelayan”. Malah, infrastruktur rangkaian mereka adalah antara yang terbesar.

Anda mempunyai akses kepada 1000+ pelayan di lebih 190 negara di seluruh dunia. Kiraan pelayan yang tinggi ini menghasilkan pengedaran pengguna pada pelayan yang berbeza.

PureVPN, sebaliknya, mempunyai lebih banyak jalan “kiraan pelayan”. Ia mempunyai 2,000+ pelayan di 140+ negara di seluruh dunia, yang merupakan satu pencapaian.

Kelajuan

PureVPN HMA VPN
Kerugian Speed 9% 29.28%

Untuk mendapatkan idea yang lebih baik tentang prestasi kedua-dua pembekal, saya menjalankan analisis kelajuan. Proses ini memerlukan pengujian pelayan yang berbeza dari kedua-dua pembekal dalam pelbagai aspek.

Dalam ujian kelajuan kosong pada sambungan 100 Mbps, PureVPN berjaya menyampaikan purata 91 Mbps dalam muat naik dan muat turun, menunjukkan kehilangan kelajuan 9%.

HMA VPN, sebaliknya, menyampaikan kelajuan rata-rata purata pada 70.72 Mbps. Ini menunjukkan kehilangan kelajuan lebih dari 29.28%, yang tidak sesuai untuk mana-mana pengguna VPN!

Keselamatan

PureVPN HMA VPN
Protokol VPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN OpenVPN, PPTP, IKEv2 / IPSec
Penyulitan Data OpenVPN AES-256-CBC AES-256-GCM
Penyulitan Saluran Kawalan OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Teknologi Cloaking Tiada Tiada
Keselamatan Apl Membunuh Suis dan Perlindungan Leak Membunuh Suis dan Perlindungan Leak
Status DNS DNS Persendirian DNS Persendirian

PureVPN menyokong pelbagai jenis protokol. Ini termasuk PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP, dan OpenVPN (TCP dan UDP) untuk memberi pengguna semua jenis kebebasan pilihan.

Sebagai piawai, PureVPN menyebarkan protokol OpenVPN pada semua peranti, kecuali peranti iOS yang menggunakan protokol IKEv2 untuk kelajuan dan keselamatan yang lebih pantas.

Untuk penyulitan, pembekal menggunakan cipher AES-256-CBC dengan HMAC SHA1 hash pengesahan untuk saluran data, yang agak mengesankan dan sangat selamat.

Sementara itu, ia menggunakan cipher AES-256-CBC dengan pengesahan hash HMAC SHA384 dan penyulitan jabat tangan RSA-4096 untuk saluran kawalan.

HMA VPN, sebaliknya, hanya menyokong protokol PPTP, IKEv2 / IPSec dan OpenVPN pada semua perantinya. Sebagai lalai, semua aplinya menggunakan OpenVPN.

Untuk penyulitan pada Windows dan Android, ia menggunakan AES-256-GCM ditambah dengan pengesahan SHA-256 dan kunci RSA 4096-bit yang paling kuat untuk penshahan tangan.

Pada Mac dan iOS, HMA menggunakan cipher Mod Counter Galois yang sama, tetapi dengan IKEV2 / IPSec, untuk memberi pengguna kelajuan dan prestasi yang lebih baik.

Ujian Bocor

Untuk mendapatkan idea keselamatan app yang lebih baik, saya menjalankan ujian kebocoran pada PureVPN dan HMA VPN. Proses ini melibatkan penggunaan 6 alat yang berbeza untuk diperiksa;

Kebocoran Permintaan WebRTC dan HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
Kebocoran DNS:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 dan Torrent IP Leaks:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Kedua-dua HMA VPN dan PureVPN berjaya mengosongkan ujian dari 6 alat yang berbeza di atas dan tidak mendedahkan maklumat asal IP, DNS, atau WebRTC kami.

Privasi

PureVPN HMA VPN
Ibu pejabat Hong Kong United Kingdom
Log Sambungan Tiada Tiada
Log Aktiviti Tiada Tiada
Maklumat Pendaftaran Alamat emel Alamat emel
Bayaran Anonim Kaedah Pelbagai Cryptocurrencies Tiada

Dari segi privasi, menentukan pemenang sebenarnya merupakan tugas yang mudah. PureVPN mempunyai ibu pejabatnya di Hong Kong yang selamat, manakala HMA VPN berpangkalan di UK.

Seperti mana yang anda ketahui, UK adalah ahli pengasas Perikatan Lima Mata, yang terlibat dalam perkongsian perisikan dengan mengenakan pengawasan massa mandatori dan undang-undang pengekalan data.

Oleh itu, ia tidak mungkin menjadi pilihan yang tepat untuk mendaftar dengan HMA, walaupun mereka mendakwa sebagai seorang “log kosong” pembekal. Mereka perlu mematuhi negara mereka’undang-undang s!

Ini telah disahkan dalam dua keadaan; yang melibatkan kes gangguan, yang membawa kepada penangkapan pelaku setelah HMA menyerahkan balak.

Dalam kes lain, HMA mendedahkan maklumat peribadi salah seorang pelanggannya, Cody Kretsinger, seorang ahli yang dituduh menggodam Sony Pictures.

Konfigurasi

PureVPN HMA VPN
Peruntukan Alamat Dikongsi / Statik Dikongsi
IP Statik 8+ Negara Tiada
Perlindungan DDoS Ya Tidak
NAT Firewall Ya Ya

Di mana PureVPN menyokong infrastruktur rangkaian yang dikongsi / statik, HMA VPN melekat pada sistem alamat IP yang dikongsi tradisional sahaja.

Ini agak bermasalah, kerana IP statik berfungsi sebagai tujuan penting dalam industri VPN. Mereka membenarkan pengguna mengakses maklumat perbankan yang sensitif dan mengakses rangkaian LAN mereka.

Nasib baik untuk anda, PureVPN mempunyai IP statik di 8+ negara. Ini termasuk AS, UK, Australia, Kanada, Jerman, Malta, Hong Kong, Singapura.

IP Dedicated PureVPN

Sokongan pengguna

PureVPN HMA VPN
Panduan Video Ya Ya
Pangkalan Pengetahuan yang Boleh Ditelusuri  Ya Ya
Sokongan Telefon Tidak Tidak
Sokongan E-mel Ya Ya
Purata Masa Maklum Balas E-mel 39 minit 30 minit
Sokongan Tiket Ya Ya
Sokongan Sembang Langsung Ya Ya

PureVPN dan VPN HMA kedua-duanya menawarkan sokongan yang baik melalui pelbagai saluran. Ini termasuk tiket, e-mel, sembang langsung, Soalan Lazim, pengetahuan dan panduan video.

Oleh kerana sokongan e-mel masih menjadi pilihan untuk ramai, saya menjalankan ujian kecil untuk masa respons mereka. Ini hanya untuk melihat bagaimana proaktif wakil pelanggan mereka.

Di bawah ini anda dapat melihat statistik kedua-dua penyedia berdasarkan empat soalan yang berbeza. Biasanya, PureVPN mempunyai masa tindak balas purata sebanyak 39 minit dan 30 minit HMA!

PureVPN

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Adakah PureVPN baik untuk Torrenting? 25 minit 1 Ya
Adakah PureVPN berfungsi dengan Netflix? 39 minit 1 Ya
Bolehkah saya Pasang PureVPN pada LibreELEC 50 minit 1 Ya
Bagaimana untuk menyediakan PureVPN pada Firestick? 44 minit 1 Ya

HideMyAss

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Berapa kuatnya VPN HMA? 35 minit 1 Ya
Berapa kos HideMyAss? 27 minit 1 Ya
Adakah HMA berfungsi dengan Netflix? 22 minit 1 Ya
Bagaimana saya membeli VPN HMA?? 33 minit 1 Ya

Pemenang: PureVPN

PureVPN adalah Pemenang

Selepas membandingkan kedua-dua penyedia, selamat mengatakan bahawa PureVPN adalah pemenang. VPN, meski sangat mesra bajet, berdiri sebagai serba serbi.

Ia tidak menghadapi masalah membuka kunci platform seperti Netflix, mempunyai kiraan pelayan yang baik, berfungsi di China, dan juga menawarkan IP khusus. Ringkasnya, ia adalah satu perkhidmatan yang hebat untuk membeli!

Похожие статьи

 • Perbandingan Surfshark Vs IPVanish 2020

  Walaupun Surfshark adalah perkhidmatan yang agak baru, ia telah mengukir reputasi sebagai binatang atas anggaran, terima kasih kepada ciri-ciri yang tersedia...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me