NordVPN vs ExpressVPN

NordVPN vs ExpressVPN

Pengguna sering merujuk kepada banyak laman web ulasan yang menyenaraikan kedua-dua ini sebagai pembekal utama di pasaran. Apa yang berlaku jika anda meletakkan kedua-dua VPN terhadap satu sama lain?

Adakah mungkin untuk mengisytiharkan pemenang di antara kedua-duanya? Nah, panduan NordVPN vs ExpressVPN ini akan memberikan anda semua butiran berair. Lihat di bawah untuk analisis perbandingan mereka.

Sorotan
NordVPN ExpressVPN
 1. 5,300+ Pelayan di 58 Negara
 2. AES-256-CBC Encryption
 3. 6 Sambungan serentak
 4. Buka semua Platform Streaming
 5. Dasar Tiada Log Berlaku
 1. 3,000+ Pelayan di 94 Negara
 2. AES-256-CBC dan AES-256-GCM
 3. 3 Sambungan serentak
 4. Apps untuk Windows, Mac, iOS & Android
 5. Tiada Polisi Log Yang Disahkan (Diaudit)

Harga dan Diskaun

NordVPN ExpressVPN
Tempoh Langganan 1 bulan 1 bulan
1 tahun 6 bulan
2 tahun 1 tahun
3 tahun
Tawaran istimewa Diskaun 70% ke atas Rancangan 3 Tahun 3-Bulan Percuma dengan Pelan 1 Tahun
Harga tertinggi setiap bulan $ 11.95 $ 12.95
Harga terendah setiap bulan $ 3.49 $ 8.32
Harga satu tahun $ 83.88 $ 99.5
Jaminan Wang Balik 30 hari 30 hari

Apabila memilih pembekal VPN, harga memainkan peranan penting dalam proses membuat keputusan. Perkhidmatan terbaik mungkin sedikit mahal, tetapi anda sentiasa boleh memanfaatkan tawaran VPN yang murah namun menakjubkan.

Untuk NordVPN, harga bulanan bermula pada $ 11,95. Walau bagaimanapun, anda sentiasa boleh memilih langganan bi-tahunan mereka, yang memberikan anda diskaun 24% yang luar biasa.

Sudah tentu, lebih lama lagi, harga lebih murah. Jika anda pergi untuk setiap tahun, anda menerima diskaun 41%. Ini bermakna, anda hanya membayar $ 6.99 bulan.

Untuk mendapatkan nilai terbaik sekalipun, saya menasihati pengguna untuk pergi untuk pelan 3 tahun mereka, yang menurunkan kos bulanan kepada $ 3.49 (ditaksir sekali sebagai $ 125.64). 

ExpressVPN cenderung menjadi pilihan yang lebih mahal di antara keduanya, dengan kos $ 12.95 setiap bulan. Walau bagaimanapun, sama dengan Nord, anda boleh mendapatkan diskaun yang lebih baik dengan tempoh yang lebih lama.

Sebagai contoh, pelan enam bulan akan dikenakan bayaran sebanyak $ 9.99 / mo. (ditagih sebagai $ 59.95 setiap 6 bulan), dan tahunan $ 8.32 / mo. (dibilkan sebagai $ 99.95 setiap 12 bulan).

Berkenaan dengan jaminan wang kembali, kedua-dua ExpressVPN dan NordVPN menawarkan bayaran balik 30 hari, yang boleh anda gunakan jika anda tidak berpuas hati dengan mana-mana perkhidmatan.

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk NordVPN: Diskaun 70% ke atas rancangan 3 tahun

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk ExpressVPN: Jimat 35% pada satu tahun istimewa mereka

ciri-ciri

NordVPN ExpressVPN
Sambungan serentak 6 3
Apps Sistem Operasi Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV, dan Router
Pemasangan Peranti Manual Set-Top Box, Router, dan Linux Beberapa Penghala, Set Top Boxes
Split Tunneling Tidak boleh didapati Ya (Apl Desktop sahaja)
Ekstra Percuma Sambungan penyemak imbas untuk Chrome dan Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay Media Streamer Smart DNS, pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome, Firefox, dan Safari

Jika kita bercakap tentang keserasian dan ciri aplikasi, ExpressVPN dan NordVPN mempunyai kedudukan yang sama. Sudah tentu, ExpressVPN mendapat kelebihan melalui sokongan routernya.

Walau bagaimanapun, di mana ExpressVPN menawarkan aplikasi router yang serasi dengan penghala DD-WRT dan tomato, NordVPN menyediakan router VPN yang telah ditetapkan terlebih dahulu untuk penggunanya.

Berkenaan dengan perpindahan terowong, ExpressVPN tidak menyokongnya hanya pada aplikasi desktop, sedangkan NordVPN tidak menyertakan ciri ini dalam klien VPN mereka.

Walau bagaimanapun, mereka menyediakan senarai ciri berguna seperti CyberSec (perlindungan terhadap iklan / malware / penjejak), SmartPlay (streaming pantas), dan DoubleVPN.

Kebanyakannya hilang dengan ExpressVPN, selain Media Streamer yang kompetitif, yang membolehkan pengguna menikmati aliran yang lebih lancar pada perkhidmatan VoD.

Untuk keserasian pelayar, kedua-dua Ekspres ExpressVPN dan NordVPN menawarkan sambungan untuk Google Chrome, Mozilla Firefox, dan Safari. Jadi, ia adalah tali leher di sini lagi.

Berkenaan dengan sambungan serentak, ExpressVPN hanya menyokong 3 multi logins, sedangkan NordVPN menawarkan keupayaan untuk menubuhkan 6 multi-logins!

Keupayaan Unblocking

NordVPN ExpressVPN
Netflix Semua Perpustakaan Netflix 13 Perpustakaan
Hulu Ya Ya
Sky Go Ya Ya
Amazon Prime Ya Ya
BBC iPlayer Ya Ya
ABS Ya Ya
CBS Ya Ya
NBC Ya Ya
ITV Ya Ya
Saluran 4 Ya Ya

ExpressVPN dan NordVPN berdua boleh menyekat semua VoD popular di pasaran. ExpressVPN menghadapi masalah kecil dalam membuka kunci VoD pada beberapa pelayan.

Walau bagaimanapun, mereka masih dapat membuka kunci 13 perpustakaan Netflix yang berlainan. NordVPN, sebaliknya, cenderung menjadi lebih baik untuk streaming dan membuka kunci pada platform yang berbeza.

Jika anda mendekati pasukan sokongan mereka, mereka akan memberi anda senarai “bekerja” pelayan. Walau bagaimanapun, saya’telah menguji pelayan tidak termasuk senarai itu, dan Nord masih dapat aliran lancar pada semua saluran.

China

Jika saya benar-benar tidak berat sebelah, NordVPN dan ExpressVPN adalah pilihan yang hebat untuk mereka yang tinggal di China, tetapi bukan untuk ekspatriat yang mungkin ingin mengakses kandungan Cina di tempat lain.

Ini kerana kedua-dua Nord dan Express tidak menawarkan pelayan di China. Walau bagaimanapun, mereka menawarkan fungsi yang lebih baik kepada penduduk, kerana mereka menawarkan halaman Cina khusus.

Pengguna di China boleh memuat turun ExpressVPN dari halaman mereka yang berdedikasi di sini: http://exp4links4.net/ dan pengguna NordVPN dari sini: http://nord-for-zh.com/

Persediaan dan Antara Muka

NordVPN ExpressVPN
Wizard Persediaan Automatik Windows, Mac, Android, iOS, dan Linux, Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Tomat, dan Penghala DD-WRT
Pemilihan Lokasi Utama Berasaskan peta Berasaskan senarai
Halaman Tetapan Tambahan Ya Ya
Mudah Alih Mudah Alih Ya Ya

Jika kita bandingkan kedua-dua perkhidmatan, ExpressVPN cenderung untuk menerima pakai penampilan yang lebih mudah tetapi mesra pengguna. Mereka berpegang kepada pandangan tradisional mereka, dengan campuran warna merah dan putih dalam warna.

Ini tetap konsisten merentasi semua apl desktop dan mudah alihnya. Skrin utama bebas daripada kekacauan dan mempunyai butang bersambung yang jelas dan kelihatan di tengah untuk memudahkan sambungan.

Pilihan pemilihan negara dan pilihan pintar ditempatkan di bahagian bawah untuk mencari pelayan yang mudah, yang boleh anda gunakan untuk membuka kunci VoDs atau terlibat dalam p2p nuansa.

Untuk peranti mudah alih, pilihan konfigurasi lebih rendah daripada versi desktop mereka. Membunuh suis dan pemilihan protokol juga hilang, bersama dengan ciri terowong perpecahan.

Antara muka ExpressVPN

Sebaliknya, NordVPN mempunyai antara muka yang lebih luas. Aplikasi Windows dilancarkan dengan memaparkan lokasi pelayannya yang banyak pada peta dinamik.

Mereka juga menawarkan yang berasingan “Specialty” panel, di mana anda boleh memilih pelayan untuk tugas tertentu: perkongsian P2P / fail, mengakses IP berdedikasi, DoubleVPN, atau Bawang melalui VPN.

Jika anda klik pada “Tetapan”, anda mendapat akses ke senarai ciri seperti CyberSec, Internet Kill Switch, Gaib di LAN, yang meningkatkan privasi anda dalam talian.

NordVPN’aplikasi mudah alih s adalah sama seperti mesra pengguna, swiping memberikan anda akses kepada senarai lengkap pelayan, dan anda juga boleh mengaktifkan pelayan yang terpencil secara langsung.

Antara muka NordVPN

Pelayan dan Prestasi

NordVPN ExpressVPN
Negara pelayan 58 94
Jumlah Pelayan 5,300+ 3,000

ExpressVPN mempunyai senarai besar 3,000+ pelayan di 94 negara dan 160 lokasi di seluruh dunia. Ini sudah lebih daripada pesaingnya di pasaran.

Prestasi pada setiap pelayan juga agak luar biasa dan ExpressVPN berjaya menyampaikan purata 85.29 Mbps dalam muat turun dan 76.92 Mbps dalam muat naik, berdasarkan ujian kelajuan saya.

NordVPN, di sisi lain, menawarkan rangkaian kedua terbesar di pasaran VPN (yang pertama ialah CyberGhost), berjumlah 5,300+ pelayan di 58 negara di dunia

Kelajuan juga agak munasabah, menyentuh purata yang sama seperti yang dihantar oleh ExpressVPN. Kedua-duanya berjaya membuka kunci platform streaming dan bekerja di China.

Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa ExpressVPN menggunakan lokasi maya. 33 pelayan mereka adalah maya, sedangkan semua NordVPN’pelayan s adalah fizikal dan diperolehi daripada pihak ketiga.

Walau bagaimanapun, ini tidak berfungsi untuk mereka, seperti yang baru-baru ini NordVPN’s Finland pelayan dari Creanova digodam, mengakibatkan pengedaran kunci peribadi mereka (baca lebih lanjut di bahagian bawah).

Keselamatan

NordVPN ExpressVPN
Protokol VPN PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, OpenVPN
Penyulitan Data OpenVPN AES-256 AES-256
Penyulitan Saluran Kawalan OpenVPN RSA-2048 RSA-4096
Teknologi Cloaking Obfsproxy Cipher Block Chaining
Perlindungan tambahan Laluan Double-Hop dan Bawang melalui VPN
Keselamatan Apl Membunuh Suis, Wi-Fi, Perlindungan Kebocoran DNS / WebRTC / IP Membunuh suis
Status DNS PrivateDNS DNS Persendirian

Kedua-dua NordVPN dan ExpressVPN menawarkan privasi dan keselamatan yang menakjubkan kepada pengguna. Mereka menggunakan beberapa teknologi terbaik dan canggih untuk menjaga identiti pelanggan tanpa nama.

NordVPN menawarkan sokongan untuk semua protokol, termasuk OpenVPN, L2TP dan IKEv2. Untuk saluran data, pembekal menggunakan cipher AES-256-CBC dengan pengesahan hash HMAC SHA256.

Untuk saluran kawalannya, NordVPN menggunakan ciphers yang sama dan pengesahan hash di atas, dengan kemasukan RSA-2048. Kerahsiaan Hadapan Perfect (PFS) adalah persediaan menggunakan pertukaran utama DHE-4096 yang kuat.

Aplikasi iOS VPN, sebaliknya, menggunakan IKEv2 dengan pengekodan data AES-256-GCM dan HMAC SHA2-384. PFE disediakan oleh pertukaran DHE-3075.

Bagi pengguna yang mendaftar dengan ExpressVPN, anda boleh menjangkakan keselamatan yang sama seperti NordVPN. Perkhidmatan ini menyokong protokol OpenVPN, SSTP, L2TP / IPSec, dan PPTP.

Untuk keselamatan, anda menerima perlindungan melalui ciphers AES-256-CBC dan AES-256-GCM. Perbezaan antara keduanya adalah sesuatu yang dipanggil “serangan ciphertext yang dipilih”. AES-256-CBC menggunakan Kod Pengesahan Mesej yang selamat (MAC).

Sebaliknya, AES-256-GCM mempunyai kod pengesahan terbina dalam, yang menjadikan prosesnya jauh lebih cepat! Untuk keselamatan tambahan, ExpressVPN menggunakan kerahsiaan Perfect Forward melalui bursa utama DH-2048 Diffie-Hellman.

Oleh kerana kedua-dua pembekal berjaya menamakan alamat IP anda, mendedahkan tiada kebocoran WebRTC, DNS, atau IPv6, adalah sukar untuk menentukan pemenang dalam segmen privasi. Jadi, ia adalah 2 mata untuk setiap masa sekarang!

Teknologi

Dari segi teknologi cloaking, ExpressVPN menggunakan cipher blocking chaining dan NordVPN Obfsproxy yang terkenal, yang memperlihatkan lalu lintas VPN sebagai trafik HTTPS biasa.

Oleh itu, yang terakhir (Nord) pasti lebih baik, walaupun dari segi ciri-ciri, menawarkan perlindungan kebocoran suis, Wi-Fi, dan DNS / WebRTC / IP.

Malangnya, ciri-ciri ini tidak membantu pertahanan NordVPN daripada percubaan penggodaman, menyebabkan kunci persendirian mereka terdedah. Anda boleh membaca tentang kejadian lengkap di sini.

Privasi

NordVPN ExpressVPN
Ibu pejabat Panama Pulau British Virgin
Log Sambungan Tiada Tiada
Log Aktiviti Tiada Tiada
Maklumat Pendaftaran Alamat emel Alamat emel
Bayaran Anonim Kaedah Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Bitcoin dan Mint

NordVPN dan ExpressVPN kedua-duanya mempunyai ibu pejabat mereka dalam bidang kuasa yang selamat, jauh dari mata yang menyamar dari Lima, Sembilan, dan Empat Mata Aliansi.

Di mana ExpressVPN terletak di Kepulauan British Virgin, NordVPN mempunyai HQnya di Panama yang sangat selamat. Kedua-dua lokasi adalah bebas daripada pengekalan data wajib dan undang-undang pengawasan massa.

Oleh itu, anda boleh mengharapkan mereka menjadi lebih bertahan daripada VPN, yang terletak di Amerika Syarikat, Kanada, Australia, dan lain-lain, yang perlu mematuhi perintah dan permintaan gagak dari kerajaan.

Berkenaan dengan kaedah pembayaran tanpa nama, ExpressVPN hanya menyokong Bitcoin dan Mint, sedangkan NordVPN menerima Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin, dan lain-lain..

Konfigurasi

NordVPN ExpressVPN
Peruntukan Alamat Dikongsi / Statik Dikongsi
IP Statik 40+ Lokasi Tiada
Perlindungan DDoS Ya Tiada
NAT Firewall Ya Ya

Untuk konfigurasi, NordVPN memperoleh lebihan atas Express. Di mana penyedia berasaskan BVI mengguna pakai infrastruktur dan alokasi alamat yang dikongsi, Nord menyokong kedua-duanya: dinamik dan statik.

Ini membantu pembekal berpangkalan di Panama menawarkan lebih banyak insentif kepada penggunanya, terutamanya ekspatriat / pelancong yang ingin akses jauh ke fail pejabat dan perlindungan semasa mengakses maklumat perbankan.

Ia bahkan memudahkan NordVPN untuk memintas sekatan geografi pada platform penstriman, kerana anda menggunakan alamat IP yang bersifat peribadi dan tidak digunakan oleh banyak pengguna yang berbeza pada satu-satu masa.

IP yang berdedikasi boleh didapati sebagai tambahan oleh NordVPN, bermakna anda perlu membayar tambahan untuk mereka, dengan ciri-ciri seperti perlindungan DDoS yang memberi anda lebih banyak. Di bawah ini ialah gambaran keseluruhan mengenai harga dan lokasi di mana anda boleh mendapatkan IP khusus:

IP Dedicated NordVPN

Khidmat Pelanggan

NordVPN ExpressVPN
Panduan Video Ya Ya
Pangkalan Pengetahuan yang Boleh Ditelusuri  Ya Ya
Sokongan Telefon Tidak Tidak
Sokongan E-mel Ya Ya
Purata Masa Maklum Balas E-mel 30 minit 33 minit
Sokongan Tiket Ya Ya
Sokongan Sembang Langsung Ya Ya (Outsource)

Pesaing dalam industri VPN perlu belajar satu atau dua perkara dari NordVPN dan ExpressVPN. Kedua-dua pembekal melakukan tugas yang baik untuk memberikan sokongan pelanggan yang segera dan berguna.

Anda mempunyai banyak pilihan yang tersedia untuk menerima bantuan, tidak termasuk helpline telefon. Walau apa pun, anda masih boleh bergantung pada sembang langsung, sokongan e-mel, dan pengetahuan untuk jawapan.

Saya juga menjalankan ujian pada masa respons dari setiap pembekal. Proses itu termasuk menghantar kedua-dua penyedia soalan empat melalui e-mel. Lihat statistik bagi setiap VPN di bawah:

NordVPN

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Adakah NordVPN berfungsi dengan Netflix? 12 minit 1 Ya
Adakah NordVPN baik untuk Torrenting? 40 minit 1 Ya
Apa penyulitan yang digunakan oleh NordVPN? 38 minit 1 Ya
Bagaimana mengaktifkan NordVPN’pelayan yang dikhaskan? 30 minit 1 Ya

ExpressVPN

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Bolehkah ExpressVPN dikesan? 15 minit 1 Ya
Adakah ExpressVPN menyimpan Log? 18 minit 1 Ya
Bagaimana Menonton Netflix dengan ExpressVPN? 55 minit 1 Ya
Ciri-ciri apa yang ditawarkan oleh ExpressVPN untuk torrenting? 47 minit 1 Ya

Pemenang: ExpressVPN

ExpressVPN Menang

Tidak ada keraguan bahawa NordVPN sama baiknya dengan ExpressVPN. Malangnya, skandal terbaru yang digodam telah menyebabkan ia kehilangan semua kredibiliti dan reputasi.

Inilah sebabnya mengapa saya mencadangkan untuk memilih pilihan yang lebih selamat dan boleh dipercayai, ExpressVPN, kerana ia tidak pernah digodam dan tidak menyimpan log (disahkan apabila pihak berkuasa Turki merampas pelayan mereka).

VPN adalah perkhidmatan serba lengkap, yang bernilai tinggi. Walau bagaimanapun, jika anda sedang mencari alternatif yang lebih murah, jangan pertimbangkan untuk mendaftar dengan PureVPN berdasarkan Hong Kong!

Похожие статьи

 • NordVPN vs Surfshark

  Di mana Surfshark mewakili keturunan baru perkhidmatan VPN teratas, NordVPN adalah warhorse lama yang orang telah mempercayai selama berabad-abad. Di bawah saya telah berbincang...

 • ExpressVPN vs TunnelBear

  Di mana ExpressVPN berdiri sebagai pemimpin di pasaran “premium” VPN, TunnelBear adalah kegemaran antara freebies untuk beberapa waktu sekarang. Hari ini, saya akan menjadi...

 • ExpressVPN vs IPVanish

  Memilih perkhidmatan VPN telah menjadi tugas yang sukar, dengan banyak pilihan yang tersedia dalam talian, yang semuanya mendakwa sebagai yang terbaik di pasaran....

 • ExpressVPN vs TorGuard

  ExpressVPN dan TorGuard adalah kedua-dua perkhidmatan VPN terkenal yang menyelidiki mewujudkan teknologi baru dan ciri-ciri canggih untuk memaksimumkan dalam talian...

 • ExpressVPN vs PIA (Akses Internet Persendirian)

  Oleh kerana banyak prospek melihat perkhidmatan VPN dari mata yang tidak terlatih, melanggan kepada yang sesuai dengan keperluan dan keperluan mereka cenderung menjadi sukar...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me