PureVPN vs Windscribe

PureVPN vs Windscribe

Di mana PureVPN berdiri tinggi sebagai terkenal “premium” pembekal dalam industri, Windscribe berikut a “freemium” model dan pangkat sebagai yang kuat “percuma” perkhidmatan dengan pelan berbayar juga.

Perkhidmatan mana yang lebih baik sekalipun? Untuk mengetahui, bacalah analisis perbandingan PureVPN vs Windscribe yang mendalam ini, di mana saya akan menilai kedua-dua pembekal mengenai beberapa aspek penting:

Sorotan

PureVPN Bercerita
 1. 2,000+ pelayan dalam 140 negara
 2. IP khusus yang ada
 3. 5 Sambungan serentak
 4. Aplikasi untuk Semua Platform / Peranti
 5. Tiada Dasar Log (Diaudit oleh AltiusIT)
 1. 600+ pelayan masuk 60 negara
 2. AES-256 bit Encryption
 3. IP khusus yang ada
 4. Membina Pilihan Rencana Kustom
 5. Had GB 10 Bandwidth Percuma

Harga dan Diskaun

PureVPN Bercerita
Tempoh Langganan 1 bulan Percuma
1 tahun 1 bulan
2 tahun 1 tahun
Tawaran istimewa 73% Off pada Rancangan 2 Tahun 54% Off pada Rancangan 1 Tahun
Harga tertinggi setiap bulan $ 10.95 $ 9.00
Harga terendah setiap bulan $ 2.91 $ 4.08
Harga satu tahun $ 49.92 $ 49
Jaminan Wang Balik 31 hari 3 hari

Dari segi harga, kedua PureVPN dan Windscribe cenderung untuk menjadi pembekal mesra bajet. Yang kedua juga menyediakan pelan percuma untuk pengguna untuk memanfaatkan.

Pelan ini disertakan dengan had lebar jalur 10 GB. Jika kita membandingkannya dengan perkhidmatan lain seperti TunnelBear dan Hide.Me, batasnya tidak begitu buruk untuk perkhidmatan PERCUMA.

Pada masa yang sama, anda mempunyai pilihan terhad dalam pelayan dan ciri. Inilah sebab mengapa Windscribe juga menyediakan pelan premium untuk penggunanya.

Ia mempunyai dua peringkat: setiap bulan dan setiap tahun. Di mana bulanan bermula pada $ 9.00, setiap tahun memberikan diskaun 54%, mengurangkan kos kepada $ 4.08 / mo.

Sebagai pilihan lain, Windscribe juga memberi pengguna keupayaan untuk “membina rancangan”. Ini membolehkan mereka memilih tempoh langganan dan spesifikasi lain.

PureVPN, sebaliknya, tidak menawarkan a “percuma” merancang dan bukan a “langganan tersuai”. Mereka menawarkan rancangan tiga tempoh yang berbeza-beza.

Bulan bulanan bermula pada $ 10,95, sementara tahun ini memberikan anda diskaun 62%, bermula pada $ 4.16 / mo, bermakna anda hanya membayar $ 49.92 untuk 12 bulan, yang hampir tidak $ 1 lebih mahal daripada Windscribe.

Jika anda ingin mendapatkan nilai terbaik dari PureVPN walaupun, saya cadangkan untuk langganan 2 tahun mereka, yang bermula pada $ 2.91 / mo minimum.

Ini bermakna, pengguna dapat memanfaatkan diskaun 73% secara besar-besaran. Untuk sejumlah 24 bulan, anda hanya akan membayar yuran sekali sebanyak $ 69, yang sekali lagi agak berpatutan.

Selagi wang kembali’Sihat, PureVPN menawarkan jaminan bayaran balik 31 hari. Sementara itu, Windscribe hanya menawarkan bayaran balik 3 hari (yang tidak boleh digunakan jika anda menggunakan had 10GB).

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk PureVPN: Jimat 73% pada istimewa 2 tahun mereka

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk Bercinta: Jimat 54% pada tahun istimewa mereka

ciri-ciri

PureVPN Bercerita
Sambungan serentak 5 Tidak terhad
Apps Sistem Operasi Windows, macOS, Android, iOS, Linux, dan TV Kebakaran Windows, macOS, Android, iOS, Linux, TV Kebakaran
Pemasangan Peranti Manual Linux, Router, Set-Top Box Penghala, TV, dan banyak lagi
Split Tunneling Ya (Semua Aplikasi) Ya (Semua Aplikasi)
Ekstra Percuma Kodi addon rasmi, penyekat iklan, pengimbas malware, pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome dan Firefox R.O.B.E.R.T., Penjana Config, ScribeForce, Split Tunneling, DoubleHop

Kedua PureVPN dan Windscribe menawarkan set ciri unik mereka sendiri. Ini membolehkan pengguna menerima lebih banyak keselamatan dan perlindungan dalam talian untuk semua aktiviti berkaitan internet.

Jika kita bercakap mengenai keserasian aplikasi, kedua-dua VPN mempunyai pelanggan asli untuk Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, TV Kebakaran, TV Android / Apple.

PureVPN menambah kepada senarai ini sambungan khusus untuk Kodi. Setakat sokongan router yang berkenaan, anda mempunyai panduan persediaan manual untuk menyediakan kedua-dua pembekal pada peranti Tomato atau DD-WRT.

Di mana PureVPN menyokong sambungan serentak pada 5 peranti sahaja, Windscribe menyokong pelbagai log masuk tanpa had yang memberi kelebihan kepada penyedia lain di pasaran.

Setakat ciri-ciri tambahan yang berkenaan, PureVPN menawarkan NAT Firewall, Split Tunneling, Iklan / Tracker blocking, IPv6 Leak Protection, Port Forwarding, Kill Switch, DDoS Protection, dan IP yang berdedikasi.

Sebaliknya, bertuliskan, memberi pengguna akses kepada R.O.B.E.R.T., penjana konfigurasi, ScribeForce (akaun pasukan), port forwarding, terowong perpecahan, dan DoubleHop.

Keupayaan Unblocking

PureVPN Bercerita
Netflix Ya Tidak
Hulu Ya Tidak
Sky Go Ya Tidak
Amazon Prime Ya Tidak
BBC iPlayer Ya Tidak
ABS Ya Tidak
CBS Ya Ya
NBC Ya Ya
ITV Ya Ya
Saluran 4 Ya Ya

Dari segi unblocking, saya agak kecewa dengan prestasi yang disampaikan oleh Windscribe. PureVPN, sebaliknya, terbukti agak luar biasa “unblocker.”

Penolakan gagal dalam perkhidmatan unblocking seperti Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, Disney Plus walaupun selepas mencuba pelayan yang berbeza.

Laman-laman streaming itu berjaya mengunci, saya harus menghadapi masalah ketidakkonsistenan, downtime, dan pengesanan kesilapan proksi / VPN, yang agak mengecewakan.

Sebaliknya, PureVPN berjaya menyekat semua platform dengan warna terbang. Sebenarnya, semua aplikasi mereka dilengkapi dengan a “laman web popular” pilihan.

Menu ini menyenaraikan semua tapak streaming yang popular. Sekiranya anda mahu menyahsekat Netflix, hanya klik pada ikon, dan anda akan dialihkan ke versi AS yang tidak disekat dari laman web.

Bahagian terbaik dari semua: prestasi kekal konsisten walaupun pada pelayar Google Chrome dan Mozilla Firefox penyambungan, prestasi yang tidak pernah menjadi yang terbaik dalam industri telah mencapai setakat ini!

China

China mengambil perhatian serius terhadap VPN. Seperti, “Firewall Besar” menggunakan banyak teknologi dan algoritma untuk menghalang ekspatriat / penduduk dari memintas pembatasan geo.

Malangnya, Windscribe gagal menawarkan sebarang insentif kepada penonton. Pembekal yang berpangkalan di Kanada tidak mempunyai tapak web cermin untuk memuat turun aplikasi mereka di negara ini dan juga tidak mempunyai pelayan Cina.

Sebaliknya, PureVPN adalah satu-satunya penyedia dalam industri yang menawarkan 12 pelayan Cina (6 di Beijing dan 6 di Shanghai). Pada masa yang sama, ia menawarkan aplikasi yang bekerja di negara ini.

Walau bagaimanapun, pada masa ini senarai hanya terhad kepada Windows, macOS, dan Android. Walau bagaimanapun, ini masih merupakan pencapaian, kerana banyak pembekal gagal menyediakan akses ke China!

Persediaan dan Antara Muka

PureVPN Bercerita
Wizard Persediaan Automatik Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Pemilihan Lokasi Utama Berasaskan senarai Berasaskan senarai
Halaman Tetapan Tambahan Ya Ya
Mudah Alih Mudah Alih Ya Ya

PureVPN menyokong semua platform / peranti yang popular. Dari segi antara muka pengguna, semua aplikasi mereka cenderung sangat mudah digunakan dan memenuhi kedua-dua: pengguna rookie dan tech-y VPN.

Semua apl mengguna pakai menu pemilihan lokasi berdasarkan senarai dan anda juga mempunyai mod yang berbeza yang tersedia seperti perkongsian p2p / fail, streaming, membuka sekatan, dan sebagainya untuk menyambung ke pelayan yang berkaitan.

Sebagai insentif tambahan, PureVPN’aplikasi s malah mempunyai pilihan menukar pelabuhan. Ini membantu dalam melangkau geo-larangan dan pengharaman VPN pada tapak streaming dan negara dengan undang-undang yang sukar.

Apl mudah alih juga mempunyai set ciri yang sama tetapi cenderung berbeza dalam penampilan. Mereka mempunyai reka bentuk yang lebih gelap dan UI, tetapi yang sangat mesra pengguna.

PureVPN Mac App

Berbanding PureVPN, Windscribe’aplikasi s mempunyai antara muka yang lebih padat dan penggayaan; satu yang tetap konsisten pada semua aplikasi mereka untuk peranti / platform yang berbeza.

Tidak banyak perbezaan antara desktop / komputer riba dan aplikasi telefon pintar, kerana tema warna, aksesibilitas, dan navigasi mereka cukup serupa.

Hanya saiz pelanggan VPN yang bervariasi dari peranti ke peranti dan platform ke platform. Sebagai contoh, sambungan pelayar mempunyai penampilan yang lebih minimalis. e

Pelayan

PureVPN Bercerita
Negara pelayan 140+ 60
Jumlah Pelayan 2,000 600+

Berbanding dengan PureVPN, Windscribe yang berpangkalan di Kanada jatuh sangat pendek “nombor pelayan”. Malah, infrastruktur rangkaian mereka adalah antara yang terkecil.

Anda hanya mempunyai akses kepada 600+ pelayan di 60 negara di seluruh dunia. Kira pelayan miskin ini menghasilkan masalah kelajuan yang disebabkan oleh beban pengguna pada pelayan yang berbeza.

PureVPN, sebaliknya, mempunyai senarai besar 2,000+ pelayan di 140+ negara di seluruh dunia, memberikan lebih banyak fungsi kepada pengguna di negara yang berbeza.

Sebenarnya, VPN yang berpangkalan di Hong Kong mempunyai bilangan negara yang paling banyak disokong dari segi pelayan, yang merupakan prestasi hebat bagi pembekal yang mesra bajet.

Kelajuan

PureVPN Bercerita
Kerugian Speed 9% 30.75%

Untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengenai prestasi kedua-dua pembekal, saya menjalankan analisis kelajuan. Proses ini memerlukan pengujian pelayan yang berbeza dari kedua-dua pembekal dalam pelbagai aspek.

Ini termasuk penstriman di laman web seperti Netflix, menyemak imbas internet, memuat turun fail yang mencemarkan, atau bermain permainan dalam talian. Untuk tugas ini, kami mengambil 4 pelayan rawak dari PureVPN dan CyberGhost.

Dalam ujian kelajuan kosong pada sambungan 100 Mbps, PureVPN berjaya menyampaikan purata 91 mbps dalam muat naik dan muat turun, yang menunjukkan kehilangan kelajuan 9%.

Berang-berang, sebaliknya, menyampaikan kelajuan rata-rata purata pada 69.25 mbps. Ini menunjukkan kehilangan kelajuan lebih dari 30%, yang tidak sesuai untuk mana-mana pengguna VPN!

Keselamatan

PureVPN Bercerita
Protokol VPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN IKEv2 dan OpenVPN
Penyulitan Data OpenVPN AES-256-CBC AES-256-CBC
Penyulitan Saluran Kawalan OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Teknologi Cloaking Tiada Tiada
Keselamatan Apl Membunuh Suis dan Perlindungan Leak DNS Membunuh Suis dan Perlindungan Leak DNS
Status DNS DNS Persendirian DNS Persendirian

PureVPN menyokong pelbagai jenis protokol. Ini termasuk PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP, dan OpenVPN (TCP dan UDP) untuk memberi pengguna semua kebebasan pilihan.

Sebagai piawai, PureVPN menyebarkan protokol OpenVPN pada semua peranti, kecuali peranti iOS yang menggunakan protokol IKEv2 untuk kelajuan dan keselamatan yang lebih pantas.

Untuk penyulitan, pembekal menggunakan cipher AES-256-CBC dengan HMAC SHA1 hash pengesahan untuk saluran data, yang agak mengesankan dan sangat selamat.

Sementara itu, ia menggunakan cipher AES-256-CBC dengan pengesahan hash HMAC SHA384 dan penyulitan jabat tangan RSA-4096 untuk saluran kawalan.

Sebaliknya, bertuliskan, hanya menyokong protokol IKEv2 dan OpenVPN pada semua perantinya. Sebagai lalai, semua aplinya menggunakan OpenVPN.

Untuk penyulitan, Windscribe menggunakan ciphers AES-256 ditambah dengan pengesahan SHA-512 dan kunci RSA 4096-bit terkuat untuk handshaking -  sebagai tambahan kepada sokongan Kerahsiaan yang Sempurna menggunakan Diffie Hellman (DHE).

Ujian Bocor

Untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengenai keselamatan aplikasi, saya menjalankan ujian kebocoran pada PureVPN dan Windscribe. Proses ini melibatkan penggunaan 6 alat yang berbeza untuk diperiksa;

Kebocoran Permintaan WebRTC dan HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
Kebocoran DNS:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 dan Torrent IP Leaks:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Both PureVPn dan Windscribe berjaya mengosongkan ujian dari 6 alat yang berbeza di atas dan tidak mendedahkan maklumat asal IP, DNS, atau WebRTC kami.

Privasi

PureVPN Bercerita
Ibu pejabat Hong Kong Kanada
Log Sambungan Tiada Tiada
Log Aktiviti Tiada Tiada
Maklumat Pendaftaran Alamat emel Alamat emel
Bayaran Anonim Kaedah Pelbagai Cryptocurrencies Hanya Bitcoin

Dari segi privasi, memutuskan pemenang tidak benar-benar mengambil masa yang lama. PureVPN mempunyai ibu pejabatnya di tempat selamat, Hong Kong, sedangkan Windscribe berpusat di Kanada.

Seperti yang mungkin anda ketahui, Kanada adalah ahli pengasas Perikatan Lima Mata, yang terlibat dalam perkongsian perisikan dengan mengenakan pengawasan massa mandatori dan undang-undang pengekalan data.

Oleh itu, ia tidak boleh menjadi pilihan yang tepat untuk mendaftar dengan Windscribe, walaupun mereka mendakwa menjadi “log kosong” pembekal. Mereka perlu mematuhi negara mereka’undang-undang s!

Berang-berang juga tidak menjalani pemeriksaan polisi tanpa log mereka. Sementara itu, PureVPN baru-baru ini menyertai pangkat dengan mendapatkan perkhidmatan yang diaudit oleh AltiusIT.

Konfigurasi

PureVPN Bercerita
Peruntukan Alamat Dikongsi / Statik Dikongsi / Statik
IP Statik 8+ Negara 13 Lokasi
Perlindungan DDoS Ya Tidak
NAT Firewall Ya Ya

Kedua-dua PureVPN dan Windscribe menyokong infrastruktur yang dikongsi / statik untuk memenuhi permintaan pelbagai pelanggan mereka. Walau bagaimanapun, ketersediaan IP berbeza dengan pembekal.

Windscribe telah mendedikasikan IP dalam 13 lokasi yang terhad dengan kebanyakannya diedarkan di Amerika Syarikat, United Kingdom, dan Kanada.

PureVPN, sebaliknya, mempunyai IP statik di 8+ negara dengan kiraan yang lebih tinggi. Negara yang disokong termasuk AS, UK, Australia, Kanada, Jerman, Malta, Hong Kong, Singapura.

Sokongan pengguna

PureVPN Bercerita
Panduan Video Ya Ya
Pangkalan Pengetahuan yang Boleh Ditelusuri  Ya Ya
Sokongan Telefon Tidak Tidak
Sokongan E-mel Ya Ya
Purata Masa Maklum Balas E-mel 39 minit 45 minit
Sokongan Tiket Ya Ya
Sokongan Sembang Langsung Ya Tidak

PureVPN dan Windscribe menyokong kedua-dua tawaran dalam bentuk sembang langsung, panduan video, pangkalan pengetahuan, FAQ, e-mel, dan tiket. Semua ini adalah pilihan yang baik untuk menerima sokongan.

Pilihan terbaik kedua untuk kebanyakan ialah sokongan e-mel. Jadi, saya pergi sedikit lagi dengan ujian saya untuk menganalisis masa respons daripada kedua-dua pembekal juga.

Di bawah ini anda dapat melihat statistik kedua-dua penyedia berdasarkan empat soalan yang berbeza.

PureVPN

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Adakah PureVPN baik untuk Torrenting? 25 minit 1 Ya
Adakah PureVPN berfungsi dengan Netflix? 39 minit 1 Ya
Bolehkah saya Pasang PureVPN pada LibreELEC 50 minit 1 Ya
Bagaimana untuk menyediakan PureVPN pada Firestick? 44 minit 1 Ya

Bercerita

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Adakah Windscribe menyembunyikan IP anda? 42 minit 1 Ya
Adakah Windscribe baik untuk permainan? 1 jam 1 Ya
Adakah Windscribe bekerja dengan Netflix? 37 minit 1 Ya
Adakah Windscribe mempunyai suis pembunuh? 40 minit 1 Ya

Pemenang: PureVPN

PureVPN adalah Pemenang

Selepas menganalisis kedua-dua pembekal, ia menjadi jelas bahawa PureVPN muncul dan menang dengan betul. VPN adalah serba sederhana dalam kata-kata mudah.

Ia mesra bajet, mempunyai kiraan pelayan yang baik, menyekat semua platform streaming dengan lancar, dan berfungsi di China. Jika itu tidak mencukupi, ia juga disahkan oleh Forbes.

Похожие статьи

 • PureVPN vs TorGuard

  PureVPN terkenal kerana menjadi penyedia murah yang melawan nama-nama teratas di pasaran, tetapi adakah ia benar-benar lebih baik daripada yang sangat selamat dan...

 • PureVPN vs CyberGhost

  Di mana PureVPN berdiri tinggi sebagai perkhidmatan yang mesra bajet dan boleh dipercayai, CyberGhost adalah penyedia yang mengagumkan dengan banyak tawaran. VPN yang mana...

 • Perbandingan PureVPN vs HideMyAss 2020

  Di mana PureVPN berdiri tinggi sebagai yang terkenal “premium” VPN dalam industri, HideMyAss adalah pilihan popular di kalangan pengguna awam kebanyakannya kerana nama yang menarik....

 • PureVPN vs TunnelBear

  Di mana PureVPN terkenal sebagai perkhidmatan yang mesra bajet namun nilai yang digerakkan, TunnelBear adalah kegemaran antara freebies selama beberapa waktu sekarang. Hari ini, kita akan...

 • PureVPN vs PIA (Akses Internet Persendirian)

  Ramai pengguna menghadapi kekeliruan besar apabila cuba memilih VPN yang sesuai. Kekeliruan ini kebanyakannya berpunca daripada hakikat bahawa pengguna sering melihat perkhidmatan VPN...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me