PureVPN vs CyberGhost

PureVPN vs CyberGhost

Di mana PureVPN berdiri tinggi sebagai perkhidmatan yang mesra bajet dan boleh dipercayai, CyberGhost adalah penyedia yang mengagumkan dengan banyak tawaran. VPN yang lebih baik?

Untuk mendapatkan jawapannya, periksa analisis perbandingan PureVPN vs CyberGhost yang mendalam ini, di mana saya akan menyusun kedua-dua pembekal terhadap satu sama lain pada beberapa aspek penting:

Sorotan

PureVPN CyberGhost
 1. 2,000+ pelayan dalam 140 negara
 2. IP khusus yang ada
 3. 5 Sambungan serentak
 4. Aplikasi untuk Semua Platform / Peranti
 5. Tiada Dasar Log (Diaudit oleh AltiusIT)
 1. 6,100+ pelayan dalam 90 negara
 2. AES-256 bit Encryption
 3. 7 Sambungan serentak
 4. Perlindungan Kebocoran DNS dan IP
 5. Tiada Dasar Log (Diaudit oleh QSCert)

Harga dan Diskaun

PureVPN CyberGhost
Tempoh Langganan 1 bulan 1 bulan
1 tahun 1 tahun
2 tahun 2 tahun
3 tahun
Tawaran istimewa 73% Off pada Rancangan 2 Tahun 79% Off pada Rancangan 3 Tahun
Harga tertinggi setiap bulan $ 10.95 $ 12,99
Harga terendah setiap bulan $ 2.91 $ 2.75
Harga satu tahun $ 49.92 $ 71.88
Jaminan Wang Balik 31 hari 45 hari

Dari segi harga, kedua-dua PureVPN dan CyberGhost menyerang keseimbangan sempurna antara kemampuan dan nilai. Walau bagaimanapun, pelan bulanan mungkin kelihatan sedikit mahal.

Di mana PureVPN bermula pada minimum $ 10.95, CyberGhost mengenakan bayaran $ 12.99 untuk satu bulan. Sudah tentu, jika anda memilih langganan lebih lama, anda mendapat diskaun yang lebih baik.

PureVPN menawarkan dua pelan panjang: 1 tahun dan 2 tahun. Pelan tahunan membelanjakan pengguna hanya $ 4.16 / mo, memberikan anda diskaun sebanyak 62%. Akibatnya, anda hanya membayar $ 49,92 untuk 12 bulan.

Begitu juga, pelan 2 tahun itu mengurangkan kos dengan memberi diskaun 73% pada harga bulanan. Ini bermakna, anda membayar hanya $ 2.91 / mo, ditagih sebagai $ 69 selama 24 bulan.

Sebaliknya, CyberGhost menawarkan tiga pelan panjang: 1 tahun, 2 tahun, dan 3 tahun. Pelan tahunan menetapkan anda kembali $ 5.99 / mo, dibilkan $ 71.88 untuk 12 bulan ($ 21 mahal daripada PureVPN’s).

Pelan 2 tahun itu akan menurunkan harga lagi kepada $ 3.69 / mo, ditagih sebagai $ 88.56, tetapi ia masih cenderung agak mahal daripada PureVPN. VPN tidak melakukannya walaupun.

CyberGhost menawarkan pelan 3 tahun dengan 2 bulan percuma, memberikan anda diskaun 79% yang besar, mengurangkan kos sebulan kepada $ 2.75. Akibatnya, anda hanya membayar $ 99 selama 38 bulan!

Selagi wang kembali’Sihat, PureVPN menawarkan jaminan bayaran balik 31 hari. Sementara itu, CyberGhost meluangkan masa tambahan untuk menawarkan bayaran balik 45 hari, dalam usaha untuk meningkatkan kepercayaan pengguna.

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk PureVPN: Jimat 73% pada istimewa 2 tahun mereka

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk CyberGhost: Jimat 79% pada khas 3 tahun mereka

ciri-ciri

PureVPN CyberGhost
Sambungan serentak 5 7
Apps Sistem Operasi Windows, macOS, Android, iOS, Linux, dan TV Kebakaran Windows, macOS, Android, iOS, Linux, TV Kebakaran
Pemasangan Peranti Manual Linux, Router, Set-Top Box Penghala, TV, dan banyak lagi
Split Tunneling Ya (Semua Aplikasi) Ya (Semua Aplikasi)
Ekstra Percuma Kodi addon rasmi, penyekat iklan, pengimbas malware, pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome dan Firefox Perlindungan Wi-Fi, perlindungan DNS dan IP kebocoran

Apabila membandingkan kedua-dua penyedia berdasarkan ciri-ciri, ia menjadi jelas bahawa PureVPN dan CyberGhost sama-sama sepadan dengan lawan.

Kedua-dua pembekal menawarkan aplikasi untuk pelbagai peranti / platform, termasuk Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, TV Kebakaran, TV Android / Apple.

PureVPN menambah kepada senarai ini sambungan khusus untuk Kodi. Setakat sokongan router yang berkenaan, anda mempunyai panduan persediaan manual untuk menyediakan kedua-dua pembekal pada peranti Tomato atau DD-WRT.

Di mana CyberGhost menyokong sambungan serentak pada 7 peranti, PureVPN hanya menyokong pelbagai log masuk pada 5 peranti. Split Tunneling boleh didapati di semua aplikasi untuk kedua-dua pembekal.

PureVPN bahkan menawarkan IP yang berdedikasi, penghalang iklan / tracker, pengimbas malware, firewall NAT, dan pelbagai teknologi lain untuk meningkatkan keselamatan dan privasi anda (hilang dengan CyberGhost).

Keupayaan Unblocking

PureVPN CyberGhost
Netflix Ya Ya
Hulu Ya Ya
Sky Go Ya Tidak
Amazon Prime Ya Ya
BBC iPlayer Ya Ya
ABS Ya Tidak
CBS Ya Ya
NBC Ya Ya
ITV Ya Ya
Saluran 4 Ya Ya

Dari segi pembasmian, CyberGhost berjaya melakukannya dengan baik dalam ujian kami. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa bidang peningkatan, disebabkan ketidakseimbangan dalam prestasi.

VPN telah menyahsekat Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, Disney Plus dan laman popular lain, tetapi hanya selepas mencuba pelayan yang berbeza.

Anda mempunyai a “carian” bar sedia ada yang membolehkan anda mencari pelayan khusus untuk platform yang berbeza, tetapi kadang-kadang ia memberi sedikit masalah dalam menyampaikan blokir yang konsisten.

Sebaliknya, PureVPN bebas daripada isu-isu tersebut. Terima kasih kepada penggunaan teknologi penyembunyian yang kuat, memintas sekatan geo adalah sekeping kek.

Mengujinya pada platform penstriman yang berbeza menunjukkan bahawa pembekal tidak menghadapi sebarang masalah dalam membuka kunci perkhidmatan popular pada semua aplikasinya. Ini termasuk mereka “sambungan penyemak imbas” juga.

Semua apl juga dilengkapi dengan “laman web popular” pilihan di semua peranti yang menyenaraikan semua tapak streaming terkenal. Cukup klik pada saluran yang anda mahu untuk menyahsekat dan mendapatkan akses kepadanya dengan serta-merta, tolak apa-apa kerepotan.

China

Pelayan VPN Blackholing, keracunan DNS, rampasan DNS, dan Pemeriksaan Pakej Deep Packet (DPI) yang dikerahkan oleh “Firewall Besar” buat melangkau geo-larangan di China satu tugas menacing.

Malangnya, CyberGhost gagal menawarkan sebarang insentif kepada ekspatriat atau penduduk di China. Pembekal yang berpangkalan di Romania tidak mempunyai laman web cermin untuk memuat turun aplikasi di negara ini. Ia juga tidak mempunyai pelayan Cina.

PureVPN, sebaliknya, menyediakan pautan muat turun terus diakses di China untuk Windows, macOS, dan Android. Ia juga merupakan satu-satunya penyedia dalam industri, yang menawarkan 12 pelayan Cina.

Antara 6 ini terletak di Beijing dan 6 di Shanghai, menjadikan mereka yang terletak di luar negara untuk mengakses kandungan khusus China, di mana sahaja di dunia.

Persediaan dan Antara Muka

PureVPN CyberGhost
Wizard Persediaan Automatik Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Pemilihan Lokasi Utama Berasaskan senarai Berasaskan senarai
Halaman Tetapan Tambahan Ya Ya
Mudah Alih Mudah Alih Ya Ya

PureVPN menggunakan menu pilihan lokasi berdasarkan senarai pada semua aplinya. Versi desktop, macOS, dan linux agak mengesankan dan memberikan keramahan pengguna yang luar biasa.

Ketersediaan mod yang berbeza menjadikannya mudah bagi pengguna VPN untuk menyambung dengan pelayan yang relevan dan pilihan konfigurasi sangat sesuai untuk teknologi cerdas.

Pengguna bahkan mempunyai keupayaan menukar port secara manual, yang membantu dalam melangkau geo-larangan dan pengharaman VPN pada tapak streaming dan negara-negara yang mempunyai undang-undang internet yang sukar.

Sementara itu, aplikasi mudah alih mengamalkan penampilan yang lebih gelap dengan akses pelayan, ciri, dan konfigurasi mudah. Dan pelanjutan penyemak imbas juga membolehkan Netflix membuka sekatan terus dalam penyemak imbas.

PureVPN Mac App

CyberGhost’aplikasi desktop s mempunyai antara muka yang lebih luas, berbanding PureVPN. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna pelanggan mereka berkompromi dengan keramahan pengguna atau kemudahan penggunaan.

Malah, pelanggan CG7 telah bertambah baik dari segi estetika, kebolehcapaian pelayan / ciri. Ia kelihatan sangat baik dan mudah untuk dinavigasi, sama ada pada Windows atau macOS.

Aplikasi mudah alih sama-sama mengagumkan dan mempunyai reka bentuk gelap dan kuning yang sama. Mereka memberi pengguna keupayaan untuk membolehkan aplikasi memilih pelayan berdekatan, berdasarkan jarak dan beban.

Anda juga boleh memilih pelayan yang telah dioptimumkan untuk menganggu dan menstrim atau untuk mengakses platform yang berbeza seperti Netflix, BBC iPlayer, dan banyak lagi.

Antara muka Aplikasi CyberGhost

Pelayan

PureVPN CyberGhost
Negara pelayan 140+ 90
Jumlah Pelayan 2,000 6,100+

Sebagai perbandingan dengan CyberGhost, PureVPN jatuh sangat pendek “nombor pelayan”. Di mana CyberGhost menyokong infrastruktur rangkaian 6,100+ pelayan, PureVPN menjadi tuan rumah pangkalan data sebanyak 2,000+ sahaja.

Ini menjadikan CyberGhost penyedia utama dari segi pengiraan pelayan. Walau bagaimanapun, apa yang PureVPN kurang dalam kiraan pelayan, ia menjadikannya berasaskan “ketersediaan pelayan”.

CyberGhost rumah pelayan di hanya 90+ negara. Sementara itu, PureVPN mempunyai pelayan di lebih 140 negara di seluruh dunia, memberikan lebih banyak fungsi kepada pengguna di negara yang berbeza.

Kelajuan

PureVPN CyberGhost
Kerugian Speed 9% 9.2%

Untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengenai prestasi kedua-dua pembekal, saya menjalankan analisis kelajuan. Proses ini memerlukan pengujian pelayan yang berbeza dari kedua-dua pembekal dalam pelbagai aspek.

Ini termasuk penstriman di laman web seperti Netflix, penyemak imbas di internet, memuat turun fail yang mengutuk, atau bermain permainan dalam talian. Untuk tugas ini, kami mengambil 4 pelayan rawak dari PureVPN dan CyberGhost.

Dalam ujian kelajuan kosong pada sambungan 100 Mbps, PureVPN berjaya menyampaikan purata 91 mbps dalam muat naik dan muat turun, yang menunjukkan kehilangan kelajuan 9%.

CyberGhost menyentuh tangen yang sama, dengan hanya perbezaan .2% dalam kehilangan kelajuan, merakam kelajuan purata 90.80 Mbps dalam muat naik dan muat turun.

Keselamatan

PureVPN CyberGhost
Protokol VPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN L2TP / IPSec, PPTP, OpenVPN
Penyulitan Data OpenVPN AES-256-CBC AES-256-CBC
Penyulitan Saluran Kawalan OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Teknologi Cloaking Tiada Tiada
Keselamatan Apl Membunuh Suis dan Perlindungan Leak DNS Membunuh Suis dan Perlindungan Leak DNS
Status DNS DNS Persendirian DNS Persendirian

PureVPN menawarkan sokongan untuk pelbagai protokol yang besar. Ini termasuk PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP, dan OpenVPN (TCP dan UDP) untuk memberi pengguna kebebasan semua pilihan.

Sebagai piawai, PureVPN menyebarkan protokol OpenVPN pada semua peranti, kecuali peranti iOS yang menggunakan protokol IKEv2 untuk kelajuan dan keselamatan yang lebih pantas.

Untuk penyulitan, pembekal menggunakan cipher AES-256-CBC dengan HMAC SHA1 hash pengesahan untuk saluran data, yang agak mengesankan dan sangat selamat.

Sementara itu, ia menggunakan cipher AES-256-CBC dengan pengesahan hash HMAC SHA384 dan penyulitan jabat tangan RSA-4096 untuk saluran kawalan.

CyberGhost sama-sama berkuasa dan menawarkan sokongan untuk PPTP, L2TP / IPSec, IKEv2 dan OpenVPN (TCP dan UDP). Secara lalai, aplikasi Windows dan macOS mereka menggunakan protokol IKEv2.

Walau bagaimanapun, anda mempunyai keupayaan beralih ke OpenVPN, apabila diperlukan. Aplikasi Android menggunakan protokol OpenVPN dan aplikasi iOS juga menggunakan protokol IKEv2.

Untuk penyulitan, CyberGhost menggunakan cipher AES-256-CBC dengan pengesahan hash SHA-256 pada saluran data, dan penyulitan kunci RSA-4096 dan pengesahan hash SHA384 pada saluran kawalan.

Ujian Bocor

Untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengenai keselamatan aplikasi, saya menjalankan ujian kebocoran pada PureVPN dan CyberGhost. Proses ini melibatkan penggunaan 6 alat yang berbeza untuk diperiksa;

Kebocoran Permintaan WebRTC dan HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
Kebocoran DNS:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 dan Torrent IP Leaks:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Kedua-dua PureVPn dan CyberGhost menerima semua ujian daripada 6 alat yang berbeza di atas dan tidak mendedahkan maklumat IP asli, DNS, atau WebRTC.

Privasi

PureVPN CyberGhost
Ibu pejabat Hong Kong Romania
Log Sambungan Tiada Tiada
Log Aktiviti Tiada Tiada
Maklumat Pendaftaran Alamat emel Alamat emel
Bayaran Anonim Kaedah Pelbagai Cryptocurrencies Hanya Bitcoin

Dari segi privasi, PureVPN dan CyberGhost berjaya melakukannya dengan baik. Ibu pejabat mereka didasarkan pada lokasi yang jauh dari mata yang bersuara dari Perikatan 5/9/14.

Ini menjadikan pengguna selamat daripada bimbang tentang pengekalan data mandatori dan undang-undang pengawasan massa yang sebaliknya memicu rasa paranoia dalam individu yang berkongsi maklumat peribadi secara dalam talian.

Setakat pembalakan berkenaan, PureVPN dan CyberGhost adalah perkhidmatan tanpa loghat. PureVPN melakukan log sebelum ini, tetapi ia telah benar-benar mengubah dasar privasi mereka untuk membangunkan kepercayaan.

Sebenarnya, dasar log mereka tidak boleh disahkan melalui audit yang berjaya diselesaikan. PureVPN baru-baru ini telah diaudit oleh AltiusIT, sedangkan CyberGhost telah diaudit oleh QSCert.

Konfigurasi

PureVPN CyberGhost
Peruntukan Alamat Dikongsi / Statik Dikongsi / Statik
IP Statik 8+ Negara 7+ Lokasi
Perlindungan DDoS Ya Tidak
NAT Firewall Ya Ya

Both PureVPN dan CyberGhost menyokong infrastruktur yang dikongsi bersama / statik untuk memenuhi permintaan pelanggan yang berbeza. Walau bagaimanapun, ketersediaan IP berbeza dengan pembekal.

IP Dedicated CyberGhost

CyberGhost telah mendedikasikan IP di 7 lokasi terhad dengan 2 daripadanya terletak di Amerika Syarikat, 2 di United Kingdom, 1 di Perancis, 1 di Jerman dan 1 di Kanada.

IP Dedicated PureVPN

PureVPN, sebaliknya, mempunyai IP statik di 8+ negara dengan kiraan yang lebih tinggi. Negara yang disokong termasuk AS, UK, Australia, Kanada, Jerman, Malta, Hong Kong, Singapura.

Sokongan pengguna

PureVPN CyberGhost
Panduan Video Ya Ya
Pangkalan Pengetahuan yang Boleh Ditelusuri  Ya Ya
Sokongan Telefon Tidak Tidak
Sokongan E-mel Ya Ya
Purata Masa Maklum Balas E-mel 39 minit 1 jam
Sokongan Tiket Ya Ya
Sokongan Sembang Langsung Ya Tidak

PureVPN dan Cyberghost kedua-duanya menawarkan sokongan dalam bentuk sembang langsung, panduan video, pangkalan pengetahuan, FAQ, e-mel, dan tiket. Semua ini adalah pilihan yang baik untuk menerima sokongan.

Pilihan terbaik kedua untuk kebanyakan ialah sokongan e-mel. Jadi, saya pergi sedikit lagi dengan ujian saya untuk menganalisis masa respons daripada kedua-dua pembekal juga.

Di bawah ini anda dapat melihat statistik kedua-dua penyedia berdasarkan empat soalan yang berbeza.

PureVPN

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Adakah PureVPN baik untuk Torrenting? 25 minit 1 Ya
Adakah PureVPN berfungsi dengan Netflix? 39 minit 1 Ya
Bolehkah saya Pasang PureVPN pada LibreELEC 50 minit 1 Ya
Bagaimana untuk menyediakan PureVPN pada Firestick? 44 minit 1 Ya

CyberGhost

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Bagaimana Kerja VPN CyberGhost? 52 minit 1 Ya
Adakah CyberGhost VPN selamat digunakan? 59 minit 1 Ya
Bolehkah CyberGhost membuka kunci Netflix? 1 Jam 2 Minit 1 Ya
Adakah CyberGhost bekerja dengan Hulu?? 48 minit 1 Ya

Pemenang: PureVPN

PureVPN adalah Pemenang

Untuk sebahagian besar, PureVPN dan CyberGhost sama-sama memadankan pesaing. Walau bagaimanapun, kerana hanya ada SATU pemenang, saya perlu memberi ini kepada PureVPN yang murah namun boleh dipercayai.

CyberGhost tidak memberikan masa yang sukar kepada PureVPN, tetapi kekurangan insentif untuk pengguna China dan ketidakstabilan untuk membuka kunci laman streaming, mengakibatkan kehilangan beberapa mata.

Sementara itu, PureVPN adalah mesra bajet, mempunyai kiraan pelayan yang baik, menyekat semua platform streaming dengan lancar, dan berfungsi di China. Jika itu tidak mencukupi, ia juga dipuji oleh Trustpilot dan disahkan oleh Forbes.

Похожие статьи

 • PureVPN vs TorGuard

  PureVPN terkenal kerana menjadi penyedia murah yang melawan nama-nama teratas di pasaran, tetapi adakah ia benar-benar lebih baik daripada yang sangat selamat dan...

 • PureVPN vs TunnelBear

  Di mana PureVPN terkenal sebagai perkhidmatan yang mesra bajet namun nilai yang digerakkan, TunnelBear adalah kegemaran antara freebies selama beberapa waktu sekarang. Hari ini, kita akan...

 • Perbandingan PureVPN vs HideMyAss 2020

  Di mana PureVPN berdiri tinggi sebagai yang terkenal “premium” VPN dalam industri, HideMyAss adalah pilihan popular di kalangan pengguna awam kebanyakannya kerana nama yang menariknya....

 • PureVPN vs Windscribe

  Di mana PureVPN berdiri tinggi sebagai terkenal “premium” pembekal dalam industri, Windscribe berikut a “freemium” model dan pangkat sebagai yang kuat “percuma” perkhidmatan...

 • PureVPN vs PIA (Akses Internet Persendirian)

  Ramai pengguna menghadapi kekeliruan besar apabila cuba memilih VPN yang sesuai. Kekeliruan ini kebanyakannya berpunca daripada hakikat bahawa pengguna sering melihat perkhidmatan VPN...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me