Παροχείς VPN και η χρήση τους από ψεύτικους (εικονικούς) διακομιστές

Καθώς βαδίζω βαθύτερα στις τεχνικές λεπτομέρειες των υπηρεσιών VPN για να κρίνω την αυθεντικότητά τους, καταλήγω να σκαρφαλώνω στα στρώματα των πολυπλοκότητας που ακολουθούν. Φαίνεται εξωπραγματικό μερικές φορές.

Εάν οι χρήστες δεν παρακολουθούν για μπλοκ VPN ή Δικαιοσύνης Διαδικτύου, θα πρέπει να προσέχουν τις επεμβατικές πολιτικές καταγραφής και τις διαρροές διεύθυνσης WebRTC / DNS / IP Address.

Τώρα, πρέπει ακόμη να κρατήσετε τις άμυνές σας για τους παρόχους που χρησιμοποιούν τοποθεσίες διακομιστή FAKE. Ναι, αυτό είναι κάτι πολύ, δυστυχώς. Φυσικά, όσο περισσότερο ξέρετε, τόσο το καλύτερο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η BestVPN.co συνεργάζεται στενά με εμπειρογνώμονες πληροφορικής και δικτύου για να απαντήσει σε ερωτήσεις χρηστών, οι οποίες θέλουν να μάθουν τι’είναι η καλύτερη υπηρεσία VPN και ποια δεν είναι επικίνδυνη στη χρήση.

Υπό το φως αυτού, έχω δημιουργήσει αυτόν τον εμπεριστατωμένο οδηγό που αφορά “Fake τοποθεσίες διακομιστή VPN” αναφέρεται ως “Εικονικοί διακομιστές” από τους παρόχους στην αγορά. Ελπίζω να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας!

Contents

Καλύτερους διακομιστές VPN

 1. Είναι κακό ότι οι υπηρεσίες VPN χρησιμοποιούν εικονικούς διακομιστές?
 2. Γιατί οι πάροχοι VPN χρησιμοποιούν αυτούς τους ψεύτικους διακομιστές?
 3. Δοκιμάζοντας τους παρόχους VPN και τις τοποθεσίες διακομιστών τους
 4. Παροχείς που χρησιμοποιούν εικονικές τοποθεσίες

Τι είναι οι Τοποθεσίες του Virtual VPN Server?

Μερικοί πάροχοι στην αγορά μπορεί να μην είναι ακριβώς ειλικρινείς για τις προσφορές υπηρεσιών τους. Ισχυρίζονται ότι προσφέρουν φυσικούς διακομιστές σε ποικίλες τοποθεσίες, αλλά μερικές από αυτές είναι στην πραγματικότητα εικονικές.

Αυτό σημαίνει ότι συνδέεστε σε ένα διακομιστή που βρίσκεται σε μία χώρα, αλλά λαμβάνετε μια διεύθυνση IP από μια διεύθυνση που έχει εκχωρηθεί σε άλλη χώρα. Για παράδειγμα, ένας διακομιστής στην Κίνα θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι από τις ΗΠΑ.

Παίρνετε μια κινεζική διεύθυνση IP, αλλά η διαδρομή εντοπισμού υποδεικνύει τη δρομολόγηση σύνδεσης από ένα διακομιστή στις Η.Π.Α. Αυτό κάνει κάποιον να αναρωτιέται: έχουν VPNs πραγματικά διακομιστές σε εξωτικές τοποθεσίες?

Σε πολλές περιπτώσεις, η απάντηση είναι όχι, ειδικά για τις ελεύθερες παραβάσεις VPN. Εντούτοις, έχω βρει πολλές υπηρεσίες πριμοδότησης ένοχες για το ίδιο πράγμα, το οποίο θα συζητήσω παρακάτω με πραγματικά παραδείγματα.

Είναι κακό ότι οι υπηρεσίες χρησιμοποιούν Virtual Virtual VPN τοποθεσίες?

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο καλώ αυτούς τους εικονικούς διακομιστές “απομίμηση”. Είναι κακό, καθώς τα δεδομένα σας περνούν μέσω διακομιστών σε διάφορα μέρη του κόσμου, πριν φτάσουν στον τελικό προορισμό.

Τι σημαίνει ότι αυτοί οι εικονικοί διακομιστές είναι ασφαλείς από τους κυβερνοεγκληματίες, τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών ή τους κυνηγούς για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων; Δεν υπάρχει καμία εγγύηση!

Ένας διακομιστής θα μπορούσε να βρίσκεται σε μια δικαιοδοσία FVEY

Ένα απλό εργαλείο διαδρομής εντοπισμού μπορεί να υποδεικνύει από πού προέρχεται η διεύθυνση IP και, στη συνέχεια, μπορείτε να σκάψετε λίγο πιο βαθιά για να βρείτε το κέντρο δεδομένων για τη συγκεκριμένη διεύθυνση IP.

Με βάση τις δοκιμές μου, οι περισσότερες εικονικές τοποθεσίες προέρχονται από κέντρα δεδομένων σε δικαιοδοσίες 5, 9 και 14 οφθαλμών, οι οποίες λειτουργούν τις δικές τους υπηρεσίες, που πωλούν γυμναστήριο ή εικονικούς διακομιστές.

Αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό, καθώς οι χώρες χαρακτηρίζονται ως “Διαδικτυακοί Εχθροί” επιβάλλουν υποχρεωτικές πρακτικές διατήρησης δεδομένων για παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ, παρόχους τηλεπικοινωνιών και κέντρα δεδομένων.

Ως αποτέλεσμα, ακόμη και αν προσπαθήσετε να αποφύγετε την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα σε αυτές τις χώρες, μπορεί να καταλήξετε σε δρομολόγηση από ένα διακομιστή που υπάρχει στο FVEY, ο οποίος αποθηκεύει ημερολόγια περιόδου σύνδεσης / δραστηριότητας.

Οι χρήστες ενδέχεται να λάβουν φτωχές ταχύτητες λόγω της απόστασης διακομιστή

Όταν συνδέεστε σε έναν ψεύτικο (εικονικό) διακομιστή, αναμένετε μια τεράστια μείωση των επιδόσεων και των ταχυτήτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο πραγματικός διακομιστής θα μπορούσε να είναι πολύ μακριά από τη θέση που έχετε συνδέσει.

Για παράδειγμα, όταν συνδεθήκαμε σε ένα πακιστανικό διακομιστή της VyprVPN, μια διαδρομή εντοπισμού αναγνώρισε ότι ο πραγματικός διακομιστής βασίζεται στην πραγματικότητα στο Ισραήλ. Αυτό είναι αρκετά μεγάλη απόσταση για να καλύψει.

Αυτή η απόσταση κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας σύνδεσης VPN που είναι γρήγορη, σταθερή και συνεπής σε σύγκριση με μια που είναι ακανόνιστη και προκαλεί πολλά προβλήματα συνδεσιμότητας.

Οι πελάτες πληρώνουν μόνο για συνδρομές για πρόσβαση σε πλαστά διακομιστές

Οι πάροχοι ενδέχεται να χρησιμοποιούν ισχυρό μάρκετινγκ για να πουλήσουν την ιδέα της ιδιωτικής ζωής με ψεύτικες (εικονικές) τοποθεσίες, αλλά η αλήθεια παραμένει σταθερή: οι πελάτες δεν λαμβάνουν τις πραγματικές τοποθεσίες διακομιστή VPN που πληρώνουν.

Όταν συνδέεστε με μια υπηρεσία VPN και συνδέεστε σε ένα συγκεκριμένο διακομιστή, είναι λογικό να πιστεύετε ότι ο διακομιστής βασίζεται στη συγκεκριμένη χώρα.

Έτσι, οι πάροχοι VPN που βρίσκονται στην πραγματικότητα για την πραγματική θέση ενός SERVER είναι μια τεράστια προδοσία της εμπιστοσύνης και θα πρέπει να τους κρατήσετε υπεύθυνοι γι ‘αυτό, ειδικά εάν ισχυρίζονται ότι οι διακομιστές τους είναι όλα γυμνά!

Γιατί οι πάροχοι VPN χρησιμοποιούν αυτούς τους ψεύτικους διακομιστές?

Πολλοί πάροχοι δεν αποκαλύπτουν ότι χρησιμοποιούν φανταστικές τοποθεσίες. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν διακομιστές γυμνού μεταλλικού για την κάλυψη των απαιτήσεων γεωφωτισμού των πελατών τους.

Ωστόσο, αυτό ποικίλλει ανάλογα με τον πάροχο. Για παράδειγμα, μερικοί είναι ειλικρινείς για τη χρήση εικονικών θέσεων, δηλ. ExpressVPN, PureVPN, VyprVPN και Hide My Ass.

Μετά από την αναθεώρηση και τη δοκιμή των διακομιστών τους, ήξερα ότι η χρήση τέτοιων ψεύτικων διακομιστών είναι αρκετά ωφέλιμη για τους παρόχους. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους:

Οικονομικά αποδοτικό – Εξοικονόμηση χρημάτων

Ο πρώτος και πρωταρχικός λόγος για τους παρόχους που επενδύουν σε εικονικές τοποθεσίες είναι να εξοικονομήσουν χρήματα. Το κόστος για τους κεντρικούς διακομιστές μετάλλων μπορεί να είναι αρκετά ακριβό, ειδικά αν τις χρειάζεστε σε πολλαπλές τοποθεσίες.

Ως αποτέλεσμα, οι πάροχοι VPN αναθέτουν σε κέντρα δεδομένων σε διαφορετικές χώρες, αγοράζοντας σχέδια για εικονικούς διακομιστές. Η χρήση ενός διακομιστή για την πρόσβαση σε πολλές ψεύτικες τοποθεσίες μειώνει σημαντικά το κόστος.

Η εκτέλεση ενός ίδιου του VPN είναι αρκετά ακριβό, αφού οι πάροχοι πρέπει να πληρώσουν για ενημερώσεις / ανάπτυξη εφαρμογών, τεχνική υποστήριξη, επέκταση διακομιστών κλπ. Έτσι, ποιος πάροχος δεν θα ήθελε να εξοικονομήσει χρήματα?

Marketing Gimmick – Περισσότεροι εξυπηρετητές = High Appeal

Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να το αρνηθούν, αλλά αγοράζουν ψεύτικους (εικονικούς) εξυπηρετητές για μικρότερο κόστος για να κερδίσουν ώθηση στην αξιοπιστία και να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες. Και πάλι, αυτή είναι μια προδοσία της εμπιστοσύνης σας.

  Δοκιμή ταχύτητας VPN - 5 από τους 80 παρόχους έχουν την ανάγκη για ταχύτητα & rsquo;

Εάν ένας πάροχος χρησιμοποιεί ψεύτικες τοποθεσίες, θα πρέπει να είναι ειλικρινείς γι ‘αυτό, παρόμοιο με το ExpressVPN – το οποίο περιλαμβάνει ακόμη και το 3% των εικονικών εξυπηρετητών (που αντιπροσωπεύει το 1% της συνολικής κυκλοφορίας του).

Διαφορετικά, η διαφήμιση πολλών τοποθεσιών διακομιστών VPN είναι απλώς μια τακτική μάρκετινγκ για να καταστήσει το προϊόν πιο ελκυστικό για τους νεότερους, που θα καταλήξουν να πωλούν περισσότερες συνδρομές VPN.

Αιτήσεις πελατών – Διακομιστές σε δύσκολες τοποθεσίες!

Δεν είναι απαραίτητο όλοι οι πάροχοι που επενδύουν σε εικονικές τοποθεσίες να θεωρούνται σκιεροί. Μετά από να μάθω περισσότερα σχετικά με τους διαφορετικούς νόμους των χωρών, συνειδητοποίησα ότι οι servers είναι στην πραγματικότητα ένα δύσκολο έργο.

Οι πελάτες ζητούν συνεχώς τους παρόχους υπηρεσιών να εφαρμόσουν διακομιστές σε χώρες με σκληρούς νόμους στο διαδίκτυο, όπως το Ιράν, το Ιράκ, την Τουρκία, το Μπαγκλαντές, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, τη Ρωσία και την Κίνα.

Εάν ένας πάροχος δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν καλό διακομιστή, παρέχει μια τοποθεσία εικονικού διακομιστή για να δώσει στους πελάτες μια διεύθυνση IP στην επιθυμητή τοποθεσία τελικού σημείου. Εδώ είναι που ExpressVPN έχει να πει:

Το ExpressVPN διαθέτει αυστηρά πρότυπα για διακομιστές, ώστε να διασφαλίζεται ότι είστε σε θέση να συνδεθείτε με ασφάλεια, αξιόπιστα και σταθερά γρήγορες ταχύτητες. Σε ορισμένες χώρες, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν διακομιστές που πληρούν αυτά τα προσόντα. Οι τοποθεσίες διακομιστών εικονικού VPN σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε αυτές τις χώρες, παρέχοντας παράλληλα την ποιότητα σύνδεσης που περιμένετε από το ExpressVPN.

Δοκιμαστές και διακομιστές VPN

Με τόσο μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τους φυσικούς και εικονικούς διακομιστές, είναι σοφό μόνο οι χρήστες να διεξάγουν μια σωστή δοκιμή για τον προσδιορισμό της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Το έκανα το ίδιο και τα αποτελέσματα ήταν συναρπαστικά!

Θα αναφέρω κάποιους παρακάτω παρόχους που έχουν γνωστές εικονικές τοποθεσίες, ενώ θα αποκαλύπτουν επίσης τα αποτελέσματα για τους πραγματικούς φυσικούς διακομιστές. Για κάθε VPN, χρησιμοποίησα τέσσερα διαφορετικά εργαλεία για την επαλήθευση των πραγματικών τοποθεσιών:

 1. Το Εργαλείο εξέτασης Ping από τη Συνθετική Οθόνη CA App
 2. Το εργαλείο Traceroute από το CA Syntetical Monitor
 3. Το Toolkit BGP από τις Υπηρεσίες Ηλεκτρικού Τυφώνα
 4. Το εργαλείο “Εργαλείο προτροπής εντολών” (CMD) στα Windows 1

Για να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιώ αυτά τα εργαλεία σε συνδυασμό, έχω τονίσει τη διαδικασία δοκιμών σε βήματα παρακάτω. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις ίδιες οδηγίες για τη διεξαγωγή των δικών σας δοκιμών διακομιστή για διαφορετικά VPN.

Βήμα 1: Pinging του διακομιστή σε 90 διαφορετικές τοποθεσίες

Η διαδικασία συνίσταται στην πρώτη δοκιμή ενός διακομιστή μέσω του εργαλείου ping. Έχει πάνω από 90 διαφορετικές τοποθεσίες παγκοσμίως, καθιστώντας ευκολότερη την ανάλυση του χρόνου γύρου ταξιδιού (RTT) σε διάφορες χώρες και πόλεις. Όσο μικρότερος είναι ο χρόνος (ms), τόσο πιο κοντά είναι ο διακομιστής.

Για παράδειγμα, λέω ότι εξέτασα ένα διακομιστή που βρίσκεται στα ΗΑΕ. Ο χρόνος (ms) κατά τη διάρκεια της δοκιμής ping θα πρέπει να δείχνει χαμηλότερη RTT για κοντινές πόλεις όπως το Ντουμπάι, το Sharjah ή το Abu Dhabi. Ωστόσο, στην πραγματικότητα τείνει να είναι πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με μια τοποθεσία εντελώς μακριά, στις ΗΠΑ.

Εάν ο χρόνος RTT είναι χαμηλός για τις Η.Π.Α. αλλά υψηλότερος για την ίδια την τοποθεσία του UAE – μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ο διακομιστής βρίσκεται κάπου στις Η.Π.Α. και έχετε απλώς πρόσβαση σε μια διεύθυνση IP με τον προορισμό τελικού σημείου των ΗΑΕ. Χρησιμοποιείτε διακομιστή VIRTUAL.

Βήμα 2: Παρακολούθηση του διακομιστή μέσω ASM και CMD

Για να επιβεβαιώσετε αυτά τα ευρήματα, το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο traceroute. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να μετρήσουν την απόσταση από το δίκτυο στον τελικό διακομιστή. Για παράδειγμα, ένα traceroute προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δείχνει ότι ο διακομιστής VPN απέχει 20 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται πολύ μακριά.

Ωστόσο, αν ήταν μόνο 2ms μακριά, μπορείτε να πάρετε μια σαφή ματιά ότι ο διακομιστής είναι στην πραγματικότητα βασίζεται στα ΗΑΕ. Αυτό είναι όπου η CMD “tracert” έρχεται σε πρακτικό, επιτρέποντάς σας να καταλάβετε από πού ξεκινά η σύνδεση πριν από την ping προς τη διεύθυνση IP του τελικού σημείου.

Βήμα 3: Έλεγχος της διεύθυνσης IP και της τοποθεσίας του Data Center

Τώρα, παίρνω απλά την IP και στη συνέχεια την επικολλήσω στο εργαλείο BGP από την υπηρεσία Hurricane Electric Services, η οποία είναι ένας κατάλογος διευθύνσεων IP που διαχωρίζονται από ISPs σε όλο τον κόσμο.

Αν η διεύθυνση IP αποκαλύψει ότι το κέντρο δεδομένων είναι εγκατεστημένο στις ΗΠΑ, μπορείτε να επαληθεύσετε ότι χρησιμοποιείτε FAKE UAE SERVER. Αυτό δεν σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την απεμπλοκή ιστοτόπων που βασίζονται στα ΗΑΕ.

Παροχείς που χρησιμοποιούν εικονικές τοποθεσίες

  1. Θέσεις διακομιστή VyprVPN
  2. Θέσεις διακομιστή ExpressVPN
  3. Τοποθεσίες διακομιστή Surfshark
  4. Τοποθεσίες διακομιστή HideMyAss
  5. Τοποθεσίες διακομιστή PureVPN

VyprVPN

Με έδρα την Ελβετία και το Golden Frog, η VyprVPN εισήλθε στην αγορά το 2009. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχει καταφέρει να αναπτύξει μια ισχυρή φήμη για την ταχύτητα και την αξιοπιστία.

Έχουν επίσης μια επαληθευμένη πολιτική μη καταγραφής, η οποία ελέγχεται από την Ομάδα Ασφαλείας Leviathan. Ο πάροχος δεν αμφισβητεί τη χρήση εικονικών τοποθεσιών και έχει αφιερωμένη σελίδα για το θέμα.

Διευθύνσεις διακομιστή VyprVPN

Τελικά, η εγγραφή με τον πάροχο εξαρτάται από τους καταναλωτές, δείχνω ακριβώς τι μοιάζει με έναν εικονικό διακομιστή. Γι ‘αυτό, πρώτα έχω πρόσβαση στις διευθύνσεις του διακομιστή VyprVPN από τη σελίδα υποστήριξής τους.

Διάλεξα τον πακιστανικό-διακομιστή του Καράτσι για δοκιμή: pk1.vpn.goldenfrog.com. Αντιγραφή και επικόλληση αυτού του διακομιστή στο εργαλείο ελέγχου Ping από την ASM.

Test VyprVPN ASM Ping - Πακιστανικός διακομιστής

Το εργαλείο στρέψε το διακομιστή σε περισσότερες από 90 διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά κανένας δεν ήταν πολύ κοντά σε χώρες της Νότιας Ασίας ή ακόμα και στη γειτονική χώρα, την Ινδία.

Λάβετε υπόψη σας όσο χαμηλότερη είναι η τιμή RTT, τόσο πιο κοντά βρίσκεται ο διακομιστής. Και, το min.rtt από το πακιστανικό διακομιστή ήρθε από μια ισραηλινή θέση – Kiryat-Matalon.

VyprVPN Test ASM Ping - Πακιστανικός διακομιστής 2

Για να το επιβεβαιώσω αυτό, διεξήγαγα πρώτα ένα traceroute από ένα διακομιστή στο Πακιστάν, αλλά η RTT ήταν αρκετά υψηλή. Στη συνέχεια αποφάσισα να εκτελέσω ένα άλλο traceroute, αλλά αυτή τη φορά από το Ισραήλ – Kiryat-Matalon.

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, οι χρόνοι ping ήταν απίστευτα γρήγοροι, παρουσιάζοντας χαμηλό (ms) από τη διεύθυνση IP Ισραήλ – Kiryat-Matalon. Αυτό επιβεβαιώνει ότι ο διακομιστής βασίζεται πράγματι στο Ισραήλ.

  Ο τελευταίος οδηγός προστασίας προσωπικών δεδομένων

VyprVPN Δοκιμή Traceroute ASM - Πακιστανικός διακομιστής

Για περαιτέρω επαλήθευση, πραγματοποίησα μια άλλη δοκιμή traceroute από το εργαλείο CMD απευθείας μέσω του “tracert” εντολή. Αυτό διευκολύνει την κατανόηση ολόκληρης της διαδικασίας pinging του διακομιστή.

VyprVPN CMD Traceroute Test - πακιστανικός διακομιστής

Λαμβάνω απλά τη διεύθυνση IP, πριν από το τελικό ping και τώρα χρησιμοποιώ το BGP toolkit από τις υπηρεσίες Hurricane Electric Services για να προσδιορίσω την τοποθεσία του κέντρου δεδομένων.

Εάν αναρωτιέστε γιατί λείπουν ορισμένες διευθύνσεις IP από τη δοκιμή ping, τις έχω θολώσει για να προστατεύσω το δικό μου απόρρητο και την τοποθεσία, αλλά τα αποτελέσματα από το BGP επιβεβαιώνουν όλες τις δοκιμές μας:

VyprVPN BGP Toolkit Test - Πακιστανικός διακομιστής στο Ισραήλ

Αυτός είναι ο τρόπος που ελέγχετε την αυθεντικότητα των διακομιστών και αν βασίζονται στην τοποθεσία που ισχυρίζονται. Ο πακιστανικός διακομιστής είναι μια εικονική τοποθεσία με το φυσικό διακομιστή που υπάρχει στο Ισραήλ.

Για το VyprVPN, αποκαλύπτουν στην πραγματικότητα τη χρήση εικονικών τοποθεσιών στη λίστα διευθύνσεων VPN του εξυπηρετητή τους, οπότε όλα είναι καλά. Εκτός από τον πακιστανικό διακομιστή τους, εδώ βρίσκονται οι άλλες πλασματικές τοποθεσίες διακομιστών VPN που βρέθηκαν με το VyprVPN.

Αυστραλία (μέσω της Σιγκαπούρης) Γερμανία (μέσω Ολλανδίας) Πορτογαλία (μέσω Ολλανδίας)
Αυστρία (μέσω Ολλανδίας) Ινδονησία (μέσω Σιγκαπούρης) Πολωνία (μέσω Ολλανδίας)
Αργεντινή (μέσω ΗΠΑ) Ιταλία (μέσω Ολλανδίας) Φιλιππίνες (μέσω Σιγκαπούρης)
Αλγερία (μέσω Ισραήλ) Ισλανδία (μέσω Η.Π.Α.) Πόλη του Παναμά (μέσω Η.Π.Α.)
Βραζιλία (μέσω Η.Π.Α.) Ινδία (μέσω ΗΑΕ) Κατάρ (μέσω ΗΑΕ)
Μπαχρέιν (μέσω ΗΑΕ) Ιρλανδία (μέσω ΗΠΑ) Ρωσία (μέσω Ολλανδίας)
Βουλγαρία (μέσω Ολλανδίας) Λετονία (μέσω της Σιγκαπούρης) Ρουμανία (μέσω Ολλανδίας)
Βέλγιο (μέσω Ολλανδίας) Λουξεμβούργο Ισπανία (μέσω Ολλανδίας)
Τσεχική Δημοκρατία (μέσω Ολλανδίας) Λιθουανία Σλοβακία
Κόστα Ρίκα (μέσω Η.Π.Α.) Λιχτενστάιν (μέσω Ολλανδίας) Σλοβενία
Κολομβία (μέσω Η.Π.Α.) Μαλαισία (μέσω Σιγκαπούρης) Σουηδία (μέσω Ολλανδίας)
Δανία (μέσω Ολλανδίας) Μεξικό (μέσω Η.Π.Α.) Σαουδική Αραβία (μέσω ΗΑΕ)
Αίγυπτος (μέσω Ισραήλ) Μαλδίβες (μέσω Σιγκαπούρης) Ταϊβάν (μέσω Χονγκ Κονγκ)
Γαλλία (μέσω Ολλανδίας) Μακάο (μέσω Χονγκ Κονγκ) Τουρκία (μέσω Ολλανδίας)
Φινλανδία (μέσω Ολλανδίας) Νήσοι Μάρσαλ (μέσω της Σιγκαπούρης) Ταϊλάνδη (μέσω Σιγκαπούρης)
Ελλάδα (μέσω του Ισραήλ) Νορβηγία Ουκρανία (μέσω Ολλανδίας)
Βιετνάμ

Το μόνο πράγμα που είναι ύποπτο για το VyprVPN’είναι η πλειοψηφία των κατοίκων τους στην Ολλανδία και τη Σιγκαπούρη με τα κέντρα δεδομένων τους που είναι εγκατεστημένα στις ΗΠΑ.

Μετά την ανάλυση πολλών διευθύνσεων IP τελικού σημείου σε πολλούς διακομιστές, ονόματα όπως το SoftLayer, το Data Foundry και η Διαχείριση Powerhouse επανέρχονται επανειλημμένα.

Λάβετε υπόψη ότι τα κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ πρέπει να συμμορφώνονται με τους υποχρεωτικούς νόμους περί διατήρησης δεδομένων. Για να μην αναφέρουμε, η χώρα είναι μια συμμαχία FVEY.

ExpressVPN

Βασισμένη στις Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, το ExpressVPN υπάρχει ως ολοκληρωμένο στην αγορά των VPN, προσφέροντας εξαιρετικά χαρακτηριστικά / εργαλεία, απόδοση, αξιοπιστία και ανωνυμία στους χρήστες.

Παρόμοια με το VyprVPN, το ExpressVPN δεν κρύβει ότι χρησιμοποιεί εικονικές τοποθεσίες. Στην πραγματικότητα, έχουν μια αφιερωμένη σελίδα που παρέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους διακομιστές τους.

Για λιγότερο από 3% του ExpressVPN’ο αριθμός καταγεγραμμένων διευθύνσεων IP αντιστοιχεί στη χώρα στην οποία έχετε επιλέξει να συνδεθείτε, ενώ ο διακομιστής βρίσκεται σε άλλη χώρα, συνήθως κοντά. Αυτές ονομάζονται εικονικές τοποθεσίες διακομιστών VPN και βοηθούν να διασφαλιστεί η γρήγορη, ασφαλής και αξιόπιστη σύνδεσή σας.

Έχω τις δοκιμάσει ακόμα για να ενημερώσω τους χρήστες ότι ανεξάρτητα από το πόσο αξιόπιστη / δημοφιλής είναι μια υπηρεσία, μπορείτε ακόμα να περιμένετε από αυτούς να απολαύσουν διάφορες σκιερές πρακτικές για να διατηρήσουν το προϊόν τους σε λειτουργία.

Για αυτό, συνδεθήκαμε στο λογαριασμό ExpressVPN μου και έκανα κλικ “Ρύθμιση ExpressVPN” και στη συνέχεια “Εγχειρίδιο ρύθμισης παραμέτρων”. Εδώ μπορείτε να βρείτε διευθύνσεις διακομιστών για OpenVPN και PPTP & Συνδέσεις L2TP / IPSec.

Διευθύνσεις διακομιστή ExpressVPN

Οι διευθύνσεις διακομιστή είναι ήδη διαθέσιμες για το PPTP & Συνδέσεις L2TP / IPSec. Επομένως, εάν θέλετε να δοκιμάσετε ένα διακομιστή, απλά επιλέξτε μια θέση και χρησιμοποιήστε το εργαλείο ASM ping για να δοκιμάσετε τις ώρες γύρου-ταξιδιού.

Εάν κάνετε λήψη ενός αρχείου .ovpn, μπορείτε απλά να το ξεκινήσετε μέσω του προγράμματος περιήγησης Chrome για να βρείτε τη διεύθυνση του διακομιστή. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και δεν απαιτεί πρόσθετη προσπάθεια.

ExpressVPN .ovpn Ταυτότητα διεύθυνσης διακομιστή

Για τις δοκιμές μου, διάλεξα πρώτα έναν ινδονησιακό διακομιστή από το PPTP & Κατηγορία L2TP / IPSec. Η διεύθυνση του διακομιστή έχει ως εξής: indonesia-ubuntu-l2tp.xvnet.net.

Επέστρεψα τη διεύθυνση του διακομιστή στη δοκιμή Ping Test Synthetic App Monitor και περίμενε μέχρι το εργαλείο να σβήνει το διακομιστή σε περισσότερες από 90 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Test ExpressVPN ASM Ping - Ινδονησιακός διακομιστής

Όσον αφορά τα αναμενόμενα αποτελέσματα, εάν δοκιμάζω ένα διακομιστή στην Ινδονησία, θα πρέπει να βρίσκεται στη χώρα. Ωστόσο, η RTT’s παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Αν και η RTT είναι πολύ μικρότερη για την Ινδονησία από ό, τι οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο, τα πιο σημαντικά αποτελέσματα που έλαβα προέρχονταν από έναν τραγουδιστή της Ping από τη Σιγκαπούρη.

Test ExpressVPN ASM Ping - Ινδονησιακός διακομιστής 2

Εάν δείτε παρακάτω, θα παρατηρήσετε ότι ο ελάχιστος, ο μέσος όρος και ο μέγιστος χρόνος γύρου-ταξιδιού για τον ινδονησιακό εξυπηρετητή είναι πολύ μικρότερος στη Σιγκαπούρη από ό, τι στην ίδια την Ινδονησία.

Όπου η Ινδονησία έφθασε τα 15.904 έως 16.683 (ms) στο μέγιστο, ο ping σε ένα διακομιστή της Σιγκαπούρης έφτανε σε ταχύτητα 2.042 έως 2.208 (ms) στο μέγιστο.

Test ExpressVPN ASM Ping - Ινδονησιακός διακομιστής 3

Αυτό σημαίνει ότι ο διακομιστής βρίσκεται στη Σιγκαπούρη και ο μόνος τρόπος για να το επιβεβαιώσετε είναι να πραγματοποιήσετε ένα traceroute από το ASM και το CMD.

Στην ASM, πραγματοποίησα πραγματικά ένα traceroute από τη Σιγκαπούρη. Όπως μπορείτε να δείτε, το traceroute δείχνει ότι το RTT (ms) από τη Σιγκαπούρη παίρνει μόλις 1.877.

ExpressVPN ASM Traceroute Test - Ινδονησιακός διακομιστής

Στο CMD, μπορείτε να δείτε ότι χωρίς να εισάγετε από πού να διεξάγετε το traceroute, το IP τελικό σημείο είναι το ίδιο από τη δοκιμή ASM Traceroute: 174.133.118.131.

ExpressVPN CMD Traceroute Test - Ινδονησιακός διακομιστής

Για περαιτέρω επαλήθευση, επικολλήσω αυτήν τη διεύθυνση IP στο εργαλείο BGP από τις υπηρεσίες Hurricane Electric Services για να προσδιορίσω τη θέση του κέντρου δεδομένων.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την κερδοσκοπία μας. ExpressVPN’ο ινδονησιακός διακομιστής είναι στην πραγματικότητα VIRTUAL, δρομολογώντας από τη Σιγκαπούρη αλλά μέσω ενός κέντρου δεδομένων από τις ΗΠΑ: http://www.softlayer.com.

ExpressVPN BGP Toolkit - Ινδονησιακός διακομιστής στις Η.Π.Α.

Εκτός από την Ινδονησία, υπάρχουν και άλλες τοποθεσίες διακομιστών VPN Express (που είναι πλασματικές). Ο κατάλογος εκτείνεται σε 33 διακομιστές, αντιπροσωπεύοντας το 3% των παρόχων’ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αρμενία (μέσω Ολλανδίας) Λάος (μέσω της Σιγκαπούρης)
Ανδόρα (μέσω Ολλανδίας) Μακεδονία (μέσω Ολλανδίας)
Μπρουνέι (μέσω Σιγκαπούρης) Μαυροβούνιο (μέσω Ολλανδίας)
Μπουτάν (μέσω Σιγκαπούρης) Μονακό (μέσω Ολλανδίας)
Λευκορωσία (μέσω Ολλανδίας)) Μυανμάρ (μέσω Σιγκαπούρης)
Μπαγκλαντές (μέσω της Σιγκαπούρης) Μογγολία (μέσω Σιγκαπούρης)
Βοσνία και Ερζεγοβίνη (μέσω Ολλανδίας) Μάλτα (μέσω Ολλανδίας)
Καμπότζη (μέσω Σιγκαπούρης) Νεπάλ (μέσω Σιγκαπούρης)
Εκουαδόρ (μέσω Κολομβίας) Περού (μέσω Κολομβίας)
Γουατεμάλα (μέσω Κολομβίας) Φιλιππίνες (μέσω Σιγκαπούρης)
Ινδονησία (μέσω Σιγκαπούρης) Πακιστάν (μέσω Σιγκαπούρης)
Νήσος Μαν (μέσω Ολλανδίας) Σρι Λάνκα (μέσω Σιγκαπούρης)
Ινδία (μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου) * Τουρκία (μέσω Ολλανδίας)
Τζέρσεϊ (μέσω Ολλανδίας) Ουρουγουάη (μέσω Αργεντινής)
Καζακστάν (μέσω Σιγκαπούρης) Βιετνάμ
Λιχτενστάιν (μέσω Ολλανδίας) Βενεζουέλα (μέσω Βραζιλίας)
  Οι περισσότεροι διαφανείς πάροχοι VPN - ΜΟΝΟ 4 από τους 16 είναι αξιόπιστοι

Surfshark

Με έδρα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, το Surfshark είναι μια νέα υπηρεσία VPN, η οποία εισέρχεται στην αγορά την άνοιξη του 2023. Κατά τη διάρκεια αυτού του σύντομου χρονικού διαστήματος, ο πάροχος έχει γίνει αρκετά διάσημος.

Προσφέρει εφαρμογές για όλες τις πλατφόρμες / συσκευές, προηγμένα εργαλεία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ισχυρή τεχνική υποστήριξη και οτιδήποτε περιμένετε από μια υπηρεσία VPN που έχει χτυπήσει. Surfshark δεν είναι ειλικρινής όμως.

Surfshark Virtual Locations - Μεταγραφή συνομιλίας

Προσεγγιστώ την υποστήριξή τους για ζωντανή συνομιλία για να μάθω περισσότερα σχετικά με τις προσφορές εικονικών / φυσικών διακομιστών, αλλά ο εκπρόσωπος αρνήθηκε εντελώς να έχει οποιεσδήποτε πλασματικές τοποθεσίες.

Αυτό ήταν ένα ψέμα, επειδή το Surfshark χρησιμοποιεί πράγματι εικονικούς διακομιστές. Πραγματοποίησα μια δοκιμή στον ινδικό διακομιστή τους in-mum.prod.surfshark.com πρώτα μέσω ASM’s εργαλείο ελέγχου Ping.

Surfshark ASM Ping Test - Ινδικό διακομιστή

Παρόμοια με τα παραπάνω αποτελέσματα των δοκιμών, η RTT στην Ινδία – Μουμπάι ίδια ήταν υψηλότερη από την RTT στις Κάτω Χώρες – στο Άμστερνταμ. Γιατί αλλιώς θα συμβεί αυτό, αν ο διακομιστής δεν είχε την έδρα του στις Κάτω Χώρες?

Surfshark ASM Ping Test - Ινδικό διακομιστή 2

Ελέγξτε τη διαφορά στους χρόνους πινγκ πάνω και κάτω. Για την Ινδία, το Mumbai (η θέση του διακομιστή), ο μέσος όρος RTT κυμαίνεται μεταξύ 118,977 (ms) και 119,709 (ms), αλλά για τις Κάτω Χώρες είναι 3,349 (ms) και 5.066 (ms).

Surfshark ASM Ping Test - Ινδικό διακομιστή 3

Τώρα, απλά έπρεπε να διενεργήσω μια δοκιμασία traceroute για να διαπιστώσω αν αυτό είναι αλήθεια και τα παρακάτω αποτελέσματα δείχνουν ότι ένα traceroute από την Ολλανδία (Άμστερνταμ) στην Ινδία είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο κοντά.

Surfshark Δοκιμή ASM Traceroute - Ινδικός διακομιστής

Έτρεξα μια εντολή tracert και στην CMD. Αν κοιτάξετε το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, θα παρατηρήσετε ότι το IP τελικού σημείου είναι το ίδιο με αυτό στο tracert ASM (παρά το γεγονός ότι δεν αναφέρεται το πού να οδηγεί το traceroute από).

Surfshark CMD Traceroute Test - Ινδικό διακομιστή

Μετά την επικόλληση αυτής της διεύθυνσης IP: 5.225.86.229 στο εργαλείο BGP από την υπηρεσία Hurricane Electric Services, η τοποθεσία του κέντρου δεδομένων αποδείχτηκε επίσης στην Ολλανδία.

Surfshark BGP Toolkit - Ινδικό διακομιστή στην Ολλανδία

Τα αποτελέσματα των δοκιμών μας δείχνουν ότι ο ινδικός διακομιστής είναι στην πραγματικότητα εικονικός με τον φυσικό διακομιστή γυαλιού που υπάρχει σε ένα κέντρο δεδομένων που βρίσκεται στην Ολλανδία. Αυτό σημαίνει, Surfshark’είναι λανθασμένες.

Τους ρώτησα ακόμη και αν είναι εγγύηση ότι όλοι οι διακομιστές τους είναι φυσικοί και είπαν “Ναί”, αλλά τα αποτελέσματα από αυτές τις δοκιμές δείχνουν διαφορετικά. Ευτυχώς, αυτό ήταν μόνο για ΔΥΟ διακομιστές.

Ο πρώτος διακομιστής είναι της Ινδίας, τον οποίο μόλις αποκάλυψα τις δοκιμές. Ένα άλλο είναι το Surfshark’s Βιετνάμ – διακομιστής του Ho Chi Minh City, ο οποίος δρομολογεί από το Βέλγιο μέσω ενός κέντρου δεδομένων που βρίσκεται στην Ολλανδία.

Προσωπική μου γνώμη σχετικά με τις εικονικές τοποθεσίες

Αναστενάζω … όλες αυτές οι δοκιμές με κάνουν να κουραστεί πραγματικά. Ενισχύει επίσης την απογοήτευσή μου, ειδικά όταν έρχομαι σε παρόχους που δεν είναι ειλικρινείς για τις προσφορές τους.

Με κάθε εικονική τοποθεσία που βρήκα, μπορείτε να δείτε ότι τα εργαλεία που χρησιμοποίησα ήρθαν στο χέρι αποκαλύπτοντας την ίδια θέση, ενώ ακόμα και σας δείχνοντας πού βρίσκεται το DATA CENTER.

Δεν έχει σημασία σε ποιο διακομιστή συνδέεστε, θα μπορούσαν πάντα να υπάρχουν διαφορετικές μεταβλητές και λυκίσκοι στην υποδομή ενός εικονικού δικτύου και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα αν θέλετε:

 1. Να παραμείνετε μακριά από ορισμένες χώρες (όπως αυτές που εδρεύουν στις δικαιοδοσίες 5, 9 και 14 Eyes).
 2. Για να λαμβάνετε καλή απόδοση VPN, η οποία δεν είναι δυνατή αν ο διακομιστής βρίσκεται μακριά.
 3. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένο / περιορισμένο περιεχόμενο, αλλά δεν μπορείτε επειδή χρησιμοποιείτε ψεύτικο διακομιστή.

Το πιο σημαντικό, μπορεί να είναι ένα θέμα απογοήτευσης, αν περιμένετε ότι ο διακομιστής θα βρίσκεται εκεί που το VPN λέει ότι είναι, αλλά στην πραγματικότητα είναι πραγματικά ψέματα.

Οι τοποθεσίες Virtual Virtual Server VPN είναι ποτέ αποδεκτές?

Αλήθεια, δεν νομίζω ότι οι εικονικές τοποθεσίες είναι τόσο μεγάλες. Φυσικά, έχουν κάποια μειονεκτήματα, αλλά αποδεικνύονται χρήσιμα και σε περιστάσεις:

 1. Όταν ένας πάροχος δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε αναπτυσσόμενες χώρες.
 2. Οι υπηρεσίες VPN ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα φιλοξενίας διακομιστών VPN, λόγω των υποχρεωτικών νόμων διατήρησης δεδομένων.

Για παράδειγμα, η NordVPN πρόσφατα κατάργησε τους ρωσικούς διακομιστές τους, αφού έλαβε μια ειδοποίηση συνεργασίας με την κυβέρνηση και αποκάλυψε όλα τα δεδομένα (αν υπάρχουν) από τους κεντρικούς διακομιστές τους.

Στο τέλος της ημέρας, πιστεύω ότι είναι πολύ απλά για την ακεραιότητα και τη διαφάνεια. Εάν χρησιμοποιείτε εικονικές τοποθεσίες, ενημερώστε τους χρήστες για αυτό, αντί να ξαπλώνετε κατά λάθος.

Με αυτόν τον τρόπο, οι ίδιοι οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν τις καλύτερες τοποθεσίες διακομιστών για ένα VPN και να αποφασίζουν αν θέλουν ή όχι να εμπιστεύονται τα δεδομένα τους με τον πάροχο!

Τυλίξτε τα πράγματα

Με αυτό, τελειώνω αυτόν τον εικονικό οδηγό τοποθεσιών. Η βασική προϋπόθεση της οποίας είναι η ενημέρωση των χρηστών σχετικά με τη διεύθυνση του διακομιστή VPN και τον τρόπο με τον οποίο ζητούν από τους παρόχους, όσον αφορά τις προσφορές τους για φυσικούς και εικονικούς διακομιστές, πριν από την εγγραφή τους.

Σε τελική ανάλυση, δεν θα θέλατε να διακινδυνεύσετε να συνδεθείτε σε ένα διακομιστή σε μια χώρα, μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν βρίσκεται εκεί και θα μπορούσε να διακινδυνεύσει την ιδιωτικότητα / ανωνυμία σας.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις / ερωτήσεις, μην διστάσετε να σχολιάσετε παρακάτω. Θα απαντήσω προσωπικά και θα προσπαθήσω να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια.

Επίσης, βοηθήστε έναν αδερφό από την κοινή χρήση αυτού του οδηγού σε άλλους που θέλουν να μάθουν περισσότερα σχετικά με φυσικούς και εικονικούς διακομιστές VPN. Σας ευχαριστώ και έχετε μια ωραία μέρα μπροστά!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me