Δοκιμή διαρροής VPN – Μόνο 18 (από 105) VPNs πέρασαν τον έλεγχό μας [Εβδομαδιαία ενημέρωση]

Η αξιοποίηση του σε απευθείας σύνδεση ιδιωτικού απορρήτου έχει γίνει μια αδύνατη πτυχή τον τελευταίο καιρό. Χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία πιέζουν νόμους για να επιβάλλουν υποχρεωτική διατήρηση δεδομένων και να συμμετέχουν στη μαζική επιτήρηση.

Οι κυβερνήσεις στο πλαίσιο της FVEY ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ τους πολίτες τους, καταγράφοντας κάθε ψηφιακή αλληλεπίδραση και δραστηριότητα. Στη συνέχεια, έχετε περιπτώσεις cyberstalking, κλοπής ταυτότητας και ransomware.

Όλα αυτά αναγκάζουν το χέρι των netizens να επενδύσουν σε μια λύση VPN, η οποία παρέχει ανωνυμία, καλύπτοντας τη διεύθυνση IP σας, κρύβοντας τις δραστηριότητες περιήγησης και τις αλληλεπιδράσεις.

Η κρυπτογράφηση διατηρεί τα δεδομένα σας ανώνυμα από τους τοπικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, επιτρέποντας ταυτόχρονα την αποφυγή του περιεχομένου γεωγραφικών περιορισμών και λογοκρισίας. Ωστόσο, τα περισσότερα δίκτυα VPN αποτυγχάνουν στις υποσχέσεις τους.

Οι περισσότεροι συμμετέχουν στην καταγραφή των συνόδων / δεδομένων σύνδεσης. Για να μην αναφέρω, “ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ” γίνονται όλο και πιο συνηθισμένοι, υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των VPN, εκθέτοντας την πραγματική θέση και τις δραστηριότητές σας.

Είναι σαν να αγοράζετε ένα πράσινο όχημα μόνο για να το πετάξετε από την εξάτμιση στο περιβάλλον, το οποίο αγνοεί εντελώς τον σκοπό του.

Ως εκ τούτου, γιατί το BestVPN.co δημιούργησε αυτόν τον οδηγό δοκιμής VPN, αναλύοντας θέματα σχετικά με τη διαρροή από περισσότερους από 100 διαφορετικούς παρόχους!

Contents

Αναφορά δοκιμής διαρροής VPN -

 1. Διαρροή WebRTC
 2. Διαρροές διεύθυνσης IP (IPv4 και IPv6)
 3. Διαρροές DNS
 4. Δοκιμές 100+ παρόχων για διαρροές IP / DNS / WebRTC
 5. Πώς πραγματοποίησα δοκιμές διαρροής σε VPN?
 6. VPN που δεν έχουν διαρροή
 7. VPN που υποφέρουν από διαρροές
 8. Ελαττωμένα πρωτόκολλα / σφάλματα που συνδέονται με διαρροές VPN
 9. Συμβουλές / ρυθμίσεις για την πρόληψη όλων των διαρροών VPN διαρροών

Εξηγώντας τις πολυπλοκότητες διαφόρων διαρροών VPN

Ένα βρώμικο μυστικό για τη βιομηχανία εργαλείων απορρήτου: τα περισσότερα VPN διαρροή! Ένα λεπτομερές ερευνητικό κομμάτι από την CSIRO διαπίστωσε ότι το 84% των δωρεάν VPN για το Android διαρρέει τους χρήστες’ διεύθυνση IP.

Μια άλλη μελέτη από το top10VPN.com, που περιλαμβάνει τη δοκιμή 150 δωρεάν εφαρμογών VPN με εγκατάστασης άνω των 260M στο Google Play, αποκάλυψε ότι το 25% υποφέρει από διαρροές DNS και το 85% απαιτεί σκιερό ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ.

Είμαι πάντα σκεπτικός σχετικά με τους παρόχους που ισχυρίζονται ότι είναι “Ελεύθερος”. Δεν μπορούν να εμπιστευθούν, καθώς η διαχείριση μιας υπηρεσίας VPN συνεπάγεται την πληρωμή δώδεκα διαφορετικών όψεων.

Φυσικά, υπάρχουν άφθονοι πληρωμένοι ομολόγοι που πάσχουν από διαρροές επίσης, και είναι σημαντικό να τους αποφύγετε. Αυτός είναι ο λόγος που δημιούργησα αυτόν τον οδηγό.

Ωστόσο, πριν πάω στις λεπτομέρειες αυτών “σπασμένος” παρόχους, είναι σημαντικό να κατανοείτε διαφορετικές διαρροές για δοκιμές ασφάλειας VPN. Ας αρχίσουμε λοιπόν με τα βασικά:

Διαρροή WebRTC

Το WebRTC είναι ένας ορισμός API ανοιχτού κώδικα που παρέχει εφαρμογές και προγράμματα περιήγησης με RTC. Επιτρέπει βίντεο και φωνητικές συνομιλίες, μαζί με P2P / File sharing σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, εξαλείφοντας την ανάγκη για plug-ins ή επεκτάσεις. Είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο API για προγράμματα περιήγησης, όπως το Mozilla και το Firefox.

Τι είναι το WebRTC

Πώς εμφανίζεται διαρροή WebRTC?

Για να επιτρέψει τη λειτουργία P2P και τις συνομιλίες βίντεο / φωνής, το WebRTC χρησιμοποιεί έναν ειδικό μηχανισμό. Ένας που καθορίζει τη δημόσια διεύθυνση IP, ακόμα και αν βρίσκεται πίσω από NAT.

Με λίγες εντολές JavaScript, το WebRTC μπορεί να στείλει πακέτα UDP σε έναν εξυπηρετητή Session Traversal Utilities (STUN), ο οποίος στέλνει πίσω ένα πακέτο που περιέχει τη διεύθυνση IP του ποιος ξεκίνησε το αίτημα.

Αυτό δημιουργεί ειδικά κανάλια επικοινωνίας από το πρόγραμμα περιήγησης στον ιστότοπο. Ωστόσο, μερικές φορές τα κανάλια αυτά μπορούν να παρακάμψουν την κρυπτογραφημένη σήραγγα των VPN, υποδεικνύοντας διαρροή.

Μια τέτοια διαρροή θα επιτρέψει στον ιστότοπο να αποκτήσει πρόσβαση στην πραγματική IP σας, ενώ θα εμφανίζει δύο δημόσιες διευθύνσεις IP στους ISP σας, προκαλώντας έτσι ότι ο ιστότοπος ενδέχεται να σας αποκλείσει και ο ISP σας μπορεί να καταλήξει να σας αναφέρει.

Πώς εμφανίζεται διαρροή WebRTC

Πώς να λαμβάνετε προστασία από διαρροές WebRTC?

Ο διακομιστής STUN λαμβάνει αιτήματα εκτός της κανονικής XMLHttpRequest. Αυτά δεν είναι ορατά στην κονσόλα προγραμματιστή. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αποκλειστεί η αξιοπιστία τους ακόμη και με πρόσθετα όπως το μπλοκ WebRTC.

Ο μόνος τρόπος για να λάβετε προστασία από διαρροές WebRTC χρησιμοποιεί τους προσαρμοσμένους κανόνες τείχους προστασίας. Ένας που επιβάλλει την κυκλοφορία μόνο μέσω της κρυπτογραφημένης σήραγγας VPN.

Τα πιο πληρωμένα VPN με καθιερωμένη φήμη θα το ορίσουν από προεπιλογή για να αποτρέψουν τη διαρροή WebRTC. Ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθείτε να χρειάζεται να εκτελέσετε μια σωστή δοκιμή σύνδεσης VPN.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε την επέκταση WebRTC Leak Prevent που διατίθεται στα Chrome, Opera και Mozilla Stores, η οποία ενισχύει περαιτέρω την ανωνυμία σας κατά τη χρήση ενός VPN.

Πώς να λαμβάνετε προστασία από διαρροές WebRTC

Διαρροές διεύθυνσης IP (IPv4 και IPv6)

Τα IPv4 και IPv6 είναι και οι δύο διευθύνσεις που αναγνωρίζουν μηχανήματα που είναι συνδεδεμένα σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο. Κατ 'αρχήν, είναι το ίδιο, αλλά ο τρόπος λειτουργίας τους είναι διαφορετικός. Το IPv4 ήταν η πρώτη έκδοση του IP, που αναπτύχθηκε το 1974 και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Το IPv6 δημιουργήθηκε στις αρχές του 1994.

Το IPv4 είναι ένα πρωτόκολλο χωρίς σύνδεση που απαιτεί λιγότερη μνήμη, προσφέρει βιβλιοθήκες / συνέδρια βίντεο και ήδη υποστηρίζεται από εκατομμύρια συσκευές. Το IPv6 είναι μια καλή αντικατάσταση για την πρώτη, υιοθετώντας μια ιεραρχική υποδομή δρομολόγησης, ιδανική για τη γειτονική αλληλεπίδραση κόμβων.

Τι είναι οι διαρροές διευθύνσεων IP;

Πώς εμφανίζεται διαρροή IPv4 / IPv6?

Το IPv4 / IPv6 συνήθως συμβαίνει όταν υπάρχει κάποια αναντιστοιχία στη διαμόρφωση μεταξύ του λειτουργικού συστήματος, του ISP σας, του παροχέα VPN και ακόμη και μεμονωμένων συσκευών.

Εάν η διαμόρφωση δεν ταιριάζει, η διαρροή μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Ενώ τα περισσότερα δίκτυα VPN δεν υποστηρίζουν το IPv6, εξακολουθούν να υποφέρουν από διαρροές IPv4.

Αυτό μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο, ειδικά αν θέλετε να μείνετε ανώνυμοι online. Μόνο μια συνολική διαμόρφωση σε όλα τα μέτωπα μπορεί να αποτρέψει τη διαρροή της διεύθυνσης IP!

Πώς συμβαίνει μια διαρροή IPv4-IPv6

Πώς να λαμβάνετε προστασία από διαρροές IPv4 / IPv6?

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ένα ισχυρότερο πρωτόκολλο σήραγγας και κρυπτογράφηση. Επί του παρόντος, το βιομηχανικό πρότυπο είναι στρατιωτικός βαθμός AES-256-CBC κρυπτογράφηση στο OpenVPN (πρωτόκολλα UDP και TCP).

Πώς να λαμβάνετε προστασία από διαρροές IPv4-IPv6

Μια άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο κανόνες τείχους προστασίας που εμποδίζουν όλη την κίνηση εκτός VPN. Το IPv6 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για καλύτερη ασφάλεια, αλλά η σταδιακή μετάβαση από το IPv4 εξακολουθεί να οφείλεται.

Η πιο απλή λύση όμως είναι να αποκτήσετε ένα VPN που δεν διαρρέει διευθύνσεις IPv4 ή IPv6. Ένας που έχει δοκιμαστεί έντονα σε πολλούς διακομιστές για επιβεβαίωση της προστασίας από διαρροή IP.

Διαρροές DNS

Το Σύστημα Ονομάτων Τομέα (DNS) είναι ένα σύστημα που καλύπτει τα ονόματα τομέα, όπως το bestvpn.co, σε μια αριθμητική διεύθυνση IP: 139.59.140.254 - η οποία είναι πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Η διαδικασία μετάφρασης γίνεται από τον ISP σας. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα αιτήματα DNS είναι πλήρη αρχεία κειμένου κάθε ιστοτόπου που επισκέπτεστε, μπορεί να είναι αρκετά προβληματικά.

Τι είναι οι διαρροές DNS

Πώς εμφανίζεται διαρροή DNS?

Μια διαρροή DNS εμφανίζεται όταν τα αιτήματα μετάφρασης είναι ορατά από τη σήραγγα VPN, εκθέτοντας τη διεύθυνση IP και τη θέση του ISP σας, μαζί με το ιστορικό περιήγησής σας.

Ως εκ τούτου, όταν αυτά τα αιτήματα DNS περνούν από τον ISP σας, η ταυτότητά σας γίνεται ευάλωτη. Όλες οι ηλεκτρονικές σας δραστηριότητες γίνονται ορατές στον παροχέα υπηρεσιών σας.

Εάν ασχολείστε με πειρατικές streaming ή torrenting, ο ISP σας μπορεί να αναφέρει τις παράνομες δραστηριότητες σας σε κυνηγούς παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καταβολή μεγάλων προστίμων DMCA!

Όσο για τον ιστότοπο που επισκέπτεστε, εάν είναι γεωγραφικά περιορισμένος - θα αποκλείσετε την πρόσβαση στο περιεχόμενο και θα λάβετε “Σφάλμα ροής” ή “περιεχόμενο που δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα σας” λάθος.

Πώς εμφανίζεται διαρροή DNS

Πώς να ελέγξετε το VPN και να λάβετε προστασία από διαρροές DNS?

Εάν θέλετε να λάβετε προστασία από διαρροές DNS, θα πρέπει να επενδύσετε σε έναν αξιόπιστο πάροχο. Ένας που έρχεται εξοπλισμένος με προηγμένες λειτουργίες όπως WebRTC / DNS / IPv4 Διαρροή Προστασίας και διακόπτης διαδικτύου σκοτώσει.

Ο πρώτος ενεργοποιεί ένα πρωτόκολλο για ασφαλές DNS και ο τελευταίος απενεργοποιεί τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο κατά την αποσύνδεση του προγράμματος-πελάτη VPN, αποτρέποντας τη διαρροή του IP / DNS.

Πώς να λαμβάνετε προστασία από διαρροές DNS

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη διεύθυνση DNS για περαιτέρω προστασία. Εάν χρησιμοποιείτε παροχείς VPN’ DNS, θα σας παράσχουν εναλλακτικές διευθύνσεις διακομιστών.

Εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο διακομιστή, τότε ένας διακομιστής DNS όπως αυτοί που προσφέρονται από το Comodo Secure DNS, το OpenDNS και το Google Public DNS θα πρέπει να είναι χρήσιμοι:

Comodo Secure DNS

 • Προτιμώμενος διακομιστής DNS:26.56.26
 • Εναλλασσόμενος διακομιστής DNS:20.247.20

OpenDNS

 • Προτιμώμενος διακομιστής DNS:67.222.222
 • Εναλλασσόμενος διακομιστής DNS:67.222.220

Δημόσιο DNS Google

 • Προτιμώμενος διακομιστής DNS:8.8.8
 • Εναλλασσόμενος διακομιστής DNS:8.4.4

Δοκιμές 100+ παρόχων για διαρροές IP / DNS / WebRTC

Ίσως έχετε μια καλή ιδέα τώρα πώς VPNs ότι διαρροή θα μπορούσε να διακινδυνεύσει online ανωνυμία σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε σε έναν πάροχο που υποφέρει από προβλήματα διαρροής WebRTC / DNS / IP.

Υπό το πρίσμα αυτό, πραγματοποίησα μια σε βάθος ανάλυση πάνω από 100+ παρόχους στην αγορά. Δημιούργησα ξεχωριστές καταχωρίσεις για VPN που είναι ασφαλή (χωρίς διαρροή) και επικίνδυνα (χωρίς προστασία από διαρροές):

Πώς πραγματοποίησα δοκιμές διαρροής σε VPN?

Η διαδικασία δοκιμής VPN περιελάμβανε την αξιολόγηση των παρόχων για ενδείξεις διαρροής. Περιλαμβάνει το δικό μας δοκιμαστικό VPN όπως τον έλεγχο για διαρροές IP μέσω ενός διακόπτη λείπουν ή ελαττωματικό kill, απενεργοποιώντας και επανενεργοποιώντας την κάρτα δικτύου.

Ή σαν να αποσυνδέετε τη σύνδεση δικτύου για οπουδήποτε μεταξύ 10 και 50 δευτερολέπτων για να καθορίσετε την IP αμέσως μετά την επανασύνδεση.

Εκτός από αυτό, χρησιμοποίησα επίσης διάφορα εργαλεία δοκιμής VPN για τον υπολογισμό του ακριβούς κινδύνου που σχετίζεται με διάφορα προϊόντα στην αγορά:

Οι διαρροές αιτήσεων WebRTC και HTTP ελέγχθηκαν μέσω:

 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/

Διαρροές DNS που ελέγχθηκαν μέσω:

 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/

Διαρροές IPv4 / IPv6 και Torrent IP δοκιμασμένες μέσω:

 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Έχω χρησιμοποιήσει ένα συνδυασμό όλων αυτών των εργαλείων VPN για να αξιολογήσω την ακριβή απόδοση και ασφάλεια ενός παρόχου, αλλά έχω δείξει αποτελέσματα μόνο από μερικές από αυτές τις υπηρεσίες.

Αυτό ήταν για να αποθηκεύσετε τους χρήστες την ταλαιπωρία της κύλισης σθεναρά, καθώς ο συγκεκριμένος οδηγός δοκιμής VPN είναι αρκετά μακρύς. Η προσθήκη πολλών εικόνων μοιάζει αρκετά ακατάλληλη, συμβάλλοντας στην εμπειρία των χρηστών.

VPN που έχουν διαρροή - Πώς να ελέγξετε αν το VPN σας λειτουργεί!

 1. ExpressVPN
 2. NordVPN
 3. Surfshark
 4. VyprVPN
 5. Ivacy VPN
 6. StrongVPN
 7. IPVanish
 8. TunnelBear
 9. Εγγραφείτε
 10. PureVPN
 11. TorGuard
 12. CyberGhost
 13. IVPN
 14. Buffered
 15. ZenMate
 16. Mullvad
 17. GooseVPN
 18. Ιδιωτική πρόσβαση στο Internet (PIA)

1) ExpressVPN

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμή VPN: Γερμανία

Ο πάροχος που βασίζεται στην BVI τείνει να είναι ένα all-rounder, προσφέροντας εξαιρετικές δυνατότητες απορρήτου / ασφάλειας, streaming / torrenting και μια ποικιλία προηγμένων λειτουργιών.

Δοκίμασα τον παροχέα σε διάφορους διακομιστές, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία. Τα αποτελέσματα που βλέπετε παρακάτω είναι για το ExpressVPN’στη Γερμανία από τον ιστότοπο δοκιμών IPLeak VPN.

ExpressVPN IPLeak Test Γερμανία διακομιστή

Όπως μπορείτε να δείτε, η δοκιμή διαρροής DNS του ExpressVPN, μαζί με τη διεύθυνση IPv4, δεν διαρρέει WebRTC. Παρόλο που οι διακομιστές της Γερμανίας εμφάνισαν αρκετές διαφορετικές διευθύνσεις DNS.

Εξακολουθεί να μην αποκαλύπτεται η πραγματική τοποθεσία μας στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα παρέμειναν σταθερά σε όλες τις δοκιμές που διεξήχθησαν στο IPLeak.net και doileak.com.

Ο πάροχος επίσης δεν διέφυγε οποιαδήποτε πληροφορία κατά τη διεξαγωγή δοκιμής ανίχνευσης διεύθυνσης p2p VPN, υποδεικνύοντας ότι το ExpressVPN είναι μια υπηρεσία χωρίς διαρροή!

ExpressVPN Δοκιμή DoILeak Γερμανίας

2) NordVPN

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμή VPN: Ηνωμένες Πολιτείες

Παρόμοια με το ExpressVPN, διεξήγαγα δοκιμές σε διάφορους διαφορετικούς διακομιστές του NordVPN. Έφτασα μάλιστα σε έναν εκπρόσωπο που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συνδεθεί με έναν από τους διακομιστές των ΗΠΑ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εγώ ο ίδιος βασίζομαι στις ΗΠΑ, οπότε για να λαμβάνω ακριβή αποτελέσματα χρειαζόμουν κάποιον να δοκιμάσει διακομιστή VPN από διαφορετική τοποθεσία.

Δοκιμή IPLLeak NordVPN ΗΠΑ

Όπως μπορείτε να δείτε, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το NordVPN καλύπτει με επιτυχία την πραγματική σας θέση, αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP, τον WebRTC και τη διεύθυνση DNS.

Πέρασε ακόμη και τις δοκιμές ανίχνευσης διεύθυνσης p2p, χρησιμοποιώντας την ίδια διεύθυνση IPv4. Για να κάνετε διπλό έλεγχο, μπορείτε επίσης να δείτε τα αποτελέσματα από το doileak.com.

Σε σύγκριση με το ExpressVPN, ο παροχέας με βάση τον Παναμά δεν αποκάλυψε καμία πηγή αιτήματος DNS. Αυτό εγγυάται ότι το NordVPN είναι ένας ασφαλής πάροχος δωρεάν σύνδεσης που μπορείτε να εμπιστευτείτε!

Δοκιμή NordVPN DoILeak ΗΠΑ

3) Surfshark

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμή VPN: Ολλανδία

Το Surfshark μπορεί να είναι ένας σχετικός νεοεισερχόμενος, αλλά ο προμηθευτής που βασίζεται στην BVI συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους χρήστες που έχουν συνείδηση ​​της ιδιωτικής ζωής. Προσφέρει μεγάλο ξεκλείδωμα, torrenting, και ανωνυμία.

Πραγματοποίησα δοκιμές σε διάφορες τοποθεσίες, αλλά σας έδειξα τα αποτελέσματα στον ολλανδικό διακομιστή. Μπορείτε να δείτε, ο πάροχος πάσχει χωρίς διαρροές απολύτως.

Surfshark IPLeak Test Ολλανδία

Η διεύθυνση IPv4 μου είναι ασφαλής, το WebRTC είναι ανιχνεύσιμο και η διεύθυνση DNS αποκαλύπτει επίσης την ίδια διεύθυνση IPv4 - υποδεικνύοντας ότι το Surfshark προσφέρει ισχυρή ιδιωτικότητα.

Ελέγξαμε τα αποτελέσματα με το doileak.com και άλλους ιστότοπους δοκιμών διαρροών. Η απόδοση του Surfshark παρέμεινε συνεπής, ακόμη και όταν πραγματοποιούσε ένα torrent VPN test.

Surfshark DoILeak Test Ολλανδία

4) VyprVPN

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμή VPN: Ρουμανία

Με έδρα την Ελβετία, η VyprVPN είναι ένας από τους λίγους παρόχους που διαθέτουν αξιόπιστες δηλώσεις μη καταχωρημένων στο κοινό που ελέγχθηκαν από την Leviathan Security Group Incorporated.

Κατά τη δοκιμή των διακομιστών τους, ο πάροχος δεν εμφάνισε σημάδια διαρροών διευθύνσεων WebRTC, IPv4, DNS ή P2P. Το πραγματικό IP της χώρας μου είναι κρυμμένο και ασφαλές.

VyprVPN IPLeak Test Ρουμανία

Ωστόσο, κατά τη δοκιμή του παροχέα για p2p / torrenting, το VyprVPN θα αλλάξει αυτόματα το DNS του σε μια ολλανδική διεύθυνση, επομένως τα αποτελέσματα μπερδεύονται παρακάτω.

Δείχνει ότι είστε συνδεδεμένοι με ένα DNS στη Ρουμανία και την Ολλανδία. Αυτό εξακολουθεί να μην υποδηλώνει διαρροή, καθώς η επίσημη διεύθυνση DNS μας από τις ΗΠΑ ήταν μη ανιχνεύσιμη.

VyprVPN DoILeak Test Ρουμανία

5) Ivacy VPN

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμή VPN: Δανία

Διαπιστευμένος με τα Βραβεία Καλύτερης Αξίας και Επιτάχυνσης από το BestVPN.com, η Ivacy είναι ένας πάροχος που βασίζεται στη Σιγκαπούρη και βρίσκεται στην αγορά από το 2007.

Δοκίμασα τον παροχέα σε διάφορες τοποθεσίες, παρόμοια με τα παραπάνω ονόματα. Τα αποτελέσματα που βλέπετε παρακάτω προέρχονται από την τελική δοκιμή του δικού μου διακομιστή στη Δανία.

Ivacy IPLeak Test Δανία

Όπως βλέπετε, ο πάροχος δεν διαχέει καμία πληροφορία. Η διεύθυνση IPv4, WebRTC και DNS προστατεύονται όλα. Οι χρήστες λαμβάνουν ακόμη τη μέγιστη ασφάλεια για torrenting.

Η δοκιμή ανίχνευσης διεύθυνσης P2P ήταν σαφής και χρησιμοποίησε την ίδια διεύθυνση IPv4, υποδεικνύοντας ισχυρή ιδιωτικότητα. Τα αποτελέσματα παραμένουν συνεπή και στο doileak.com, επαληθεύοντας ότι το Ivacy δεν είναι log-free!

Δοκιμή Ivacy DoILeak Δανία

6) StrongVPN

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμή VPN: Μεξικό

Ιδρύθηκε το 2005, το StrongVPN υπάρχει ως ένας από τους παλαιότερους παρόχους στην αγορά των VPN. Βασίζεται στις Η.Π.Α., γεγονός που μπορεί να αποτρέψει τους χρήστες από την εμπιστοσύνη τους.

Ωστόσο, δεν θα το βρω σε αυτό, καθώς εκτιμώ την υπηρεσία με βάση διαρροές VPN. Για το σκοπό αυτό, διεξήγαγα δοκιμές σε διακομιστές στη Γαλλία, την Αυστραλία, την Αμερική και το Μεξικό.

StrongVPN IPLeak Test Μεξικό

Τα αποτελέσματα που βλέπετε παρακάτω προέρχονται από την τελική δοκιμή στην τοποθεσία του στο Μεξικό, η οποία είναι σαφής από οποιαδήποτε διαρροή IPv4, WebRTC και DNS. Οι δοκιμές ανίχνευσης διεύθυνσης p2p κατέστησαν επίσης σαφείς.

Παρόμοια με άλλους παρόχους, έχω ελέγξει και πάλι την ιδιωτικότητα / ασφάλεια που προσφέρει το StrongVPN σε άλλα εργαλεία δοκιμής διαρροών, τα οποία, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, βγήκαν επίσης σαφή!

StrongVPN Δοκιμή DoILeak Μεξικό

7) IPVanish

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμή VPN: Ηνωμένο Βασίλειο

Ο πάροχος που εδρεύει στις ΗΠΑ διαθέτει πληθώρα εγκρίσεων και χορηγιών, προσφέροντας γρήγορες ταχύτητες, φιλικές προς το χρήστη εφαρμογές, ισχυρή κρυπτογράφηση και ανώνυμη δυνατότητα torrent.

Δοκίμασα το διακομιστή σε πολλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων άλλων χωρών Five Eyes όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

IPVanish IPLeak Test UK

Τα αποτελέσματα που βλέπετε είναι από την τελική δοκιμή μου στους διακομιστές του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως μπορείτε να δείτε, το VPN προσφέρει ισχυρή προστασία, καθώς τα WebRTC, IPv4 και DNS σας παραμένουν ασφαλή.

Η δοκιμή ανίχνευσης διεύθυνσης p2p κατέστη σαφής, υποδεικνύοντας ότι ο πάροχος είναι ασφαλής στη χρήση για να αποκρύψει την ταυτότητά σας, τουλάχιστον όσον αφορά την ισχυρή κρυπτογράφηση.

IPVanish DoILeak Test UK

8) Tunnelbear

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμή VPN: Σιγκαπούρη

Βασισμένη στον Καναδά (Συμμαχία Five Eyes), το TunnelBear χρησιμοποιεί ένα μοντέλο freemium. Έχει ένα ελεύθερο σχέδιο και συνδρομές επί πληρωμή διαθέσιμες την ίδια στιγμή, ως εκ τούτου γιατί είναι δημοφιλές στην αγορά.

Από τη σκοπιά μόνο των διαρροών VPN, ο πάροχος προσφέρει μεγάλη ανωνυμία σε απευθείας σύνδεση. Το έχω δοκιμάσει σε όλες τις τοποθεσίες Five Eyes και σε άλλους διακομιστές, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης.

TunnelBear IPLeak Test Σιγκαπούρη

Τα αποτελέσματα που βλέπετε είναι για το τελικό μου τεστ στη Σιγκαπούρη, το οποίο μπορείτε να δείτε είναι CLEAR. Ο παροχέας δεν υπέστη καμία διαρροή IPv4, DNS και WebRTC.

Όπως μπορείτε να δείτε, το VPN έστω και εκκαθάρισε τις δοκιμές ανίχνευσης διεύθυνσης p2p, παρόλο που το ίδιο το TunnelBear δεν προσφέρει υποστήριξη P2P για κακοποιούς.

TunnelBear DoILeak Δοκιμή Σιγκαπούρης

9) Εγγραφή στο διαδίκτυο

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμή VPN: Ολλανδία

Ο παροχέας με βάση τον Καναδά, το Windscribe προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα και συνδρομές επί πληρωμή, παρόμοιες με το TunnelBear. Ωστόσο, εισήλθε στην αγορά το 2018.

Ακόμα κι έτσι, το Windscribe έχει αυξηθεί πάρα πολύ, παρά το γεγονός ότι βασίζεται σε μια χώρα πέντε ματιών. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σχετικά με τη FVEY, αλλά μιλάω μόνο από μια προοπτική διαρροών VPN.

Ολοκλήρωση κατάθεσης IPLeak Ολλανδικού διακομιστή

Έχω συνδεθεί σε 8 διαφορετικές τοποθεσίες με την υπηρεσία "Εγγραφή στο αεροδρόμιο", ενώ η τελευταία ήταν η Ολλανδία. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται παρακάτω. Η διεύθυνση IPv4 είναι ασφαλής και WebRTC επίσης.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα με τις διευθύνσεις DNS. Το εργαλείο IPLeak.net αντιμετώπισε 21 λάθη που αξιολόγησαν το DNS, αλλά ακόμα δεν αποκάλυψε την πραγματική τοποθεσία μας στις ΗΠΑ, γι 'αυτό είναι ένα καλό σημάδι.

Εγγραφείτε στο DoILeak Test Ολλανδία

10) PureVPN

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμή VPN: Νέα Ζηλανδία

Λειτουργούμενη από την GZ Systems και με έδρα το Χονγκ Κονγκ, το PureVPN είναι διάσημο για την παροχή φιλικού προς τον προϋπολογισμό πάροχο υπηρεσιών.

Αφού αντιμετώπισε πολλή κριτική, το PureVPN εργάστηκε σκληρά για τη βελτίωση της υπηρεσίας του. Δεν διαρκούν πλέον οι διακομιστές τους να διαρρέουν κάθε είδους ζωτικής σημασίας πληροφορίες που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά σας.

PureVPN IPLeak Test Νέα Ζηλανδία

Δοκίμασα τον πάροχο σε 8 διαφορετικές τοποθεσίες, με τη Νέα Ζηλανδία να είναι η τελευταία. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα για τα παρακάτω, τα οποία δείχνουν μηδενικές διαρροές IPv4, WebRTC και DNS.

Ο πάροχος πέρασε ακόμη και τις δοκιμές ανίχνευσης διεύθυνσης P2P που σηματοδοτεί ότι είναι εξαιρετικά κατάλληλη για δραστηριότητες Torrenting. Αλλά αν θέλετε ακόμα να είστε διπλοί σίγουροι ότι είστε ασφαλείς κάθε φορά που συνδέεστε στον παροχέα’s, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PureVPN’s για να επιβεβαιώσετε ότι δεν διανέμετε την πραγματική IP σας στο διαδίκτυο.

Δοκιμή PureVPN DoILeak στη Νέα Ζηλανδία

11) TorGuard

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμή VPN: Ολλανδία

Το TorGuard εδρεύει στις ΗΠΑ, επομένως ενδέχεται να απενεργοποιήσει τους πιθανούς πελάτες, λόγω της τοποθεσίας που είναι ένας από τους ιδρυτές του Συλλόγου Five Eyes.

Ωστόσο, προσφέρει μεγάλη ασφάλεια σε απευθείας σύνδεση και μια εκπληκτική ποικιλία αποκλειστικών διευθύνσεων IP, η οποία δεν είναι πολύ κοινή για τα περισσότερα δίκτυα VPN στην αγορά (συνήθως επιλέγουν δυναμικά IP).

TorGuard IPLeak Test Ολλανδία

Παρόμοια με τους παραπάνω παρόχους, η TorGuard κατάφερε να διατηρήσει με επιτυχία την ταυτότητά της ιδιωτική, αφού συνδεόταν με ένα διακομιστή στην Ολλανδία.

Όπως μπορείτε να δείτε από τα παρακάτω αποτελέσματα, η ταυτότητά μας και η αρχική διεύθυνση IP των ΗΠΑ είναι αόρατες. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς για να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο με το TorGuard.

Δοκιμή διαρροής προγράμματος περιήγησης TorGuard Ολλανδία

12) Ιδιωτική Πρόσβαση στο Διαδίκτυο (PIA)

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμή VPN: Αυστραλία

Η PIA αποδείχθηκε αξιόπιστη υπηρεσία - χάρη στις πολιτικές καταγραφής της, οι οποίες έχουν επαληθευτεί κατά τη διάρκεια μιας υπόθεσης του FBI. Ωστόσο, το VPN παραμένει συνεπές προσφέροντας πλήρη ανωνυμία στο διαδίκτυο?

Ναι είναι! Για να αποκτήσω μια αμερόληπτη γνώμη σχετικά με την ανωνυμία της PIA, αποφάσισα να εκτελέσω μια δοκιμή στα IPLeak.net και doileak.com. Έχω συνδεθεί με ένα διακομιστή στη Βικτώρια, Αυστραλία από την τοποθεσία μας στις ΗΠΑ.

PIA IPLeak Test Αυστραλία

Μπορείτε να δείτε τα παρακάτω αποτελέσματα, τα οποία αποκαλύπτουν μηδενικές πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεσή μας με έναν αυστραλιανό διακομιστή από τις Ηνωμένες Πολιτείες (η πραγματική μου θέση).

Δεν υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με την αρχική διεύθυνση IP. Το IPv4, το WebRTC και το DNS δείχνουν ότι βασίζεστε στην Αυστραλία, εξασφαλίζοντας το μέγιστο επίπεδο ανωνυμίας.

Δοκιμή PIA DoILeak στην Αυστραλία

13) CyberGhost

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμές: Γερμανία

Βασισμένο στη Ρουμανία, το CyberGhost VPN προσφέρει μεγάλη ποικιλία στη βάση χρηστών του. Έχει πάνω από 3000 διακομιστές σε 60 χώρες παγκοσμίως και υποστηρίζει όλα τα υποχρεωτικά χαρακτηριστικά / εργαλεία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Είναι πάντα καλό να λαμβάνετε γνώση σχετικά με ζητήματα διαρροών με παρόχους VPN. Τώρα, μπορείτε να επιλέξετε να το κάνετε με το χέρι, αλλά τότε γιατί οι τοποθεσίες όπως IPLeak.net έρχονται σε πρακτικό.

CyberGhost VPN IPLeak Test Γερμανία

Αν κοιτάξετε τα παρακάτω αποτελέσματα, μπορείτε να δείτε - δεν υπάρχουν ενδείξεις διαρροής από οποιαδήποτε άποψη. Η διεύθυνση IP είναι εκείνη μιας γερμανικής τοποθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής IP.

Ο διακομιστής DNS είναι επίσης ο ίδιος με τον IP cloaked, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαρροές! Μπορείτε να ελέγξετε τη δοκιμή από το browserleaks.com για να επαληθεύσετε την ανωνυμία τους επίσης.

CyberGhost Browser Διαρροή Test Γερμανία

14) IVPN

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμές: Ιταλία

Βασισμένο στο Γιβραλτάρ και καθιερωμένο το 2009, το IVPN βρίσκεται στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό, προσφέροντας την εκπληκτική υποστήριξη πλατφόρμας, εμπειρία χωρίς καταγραφή και άμεσο ξεκλείδωμα του Netflix.

Ευτυχώς, δεν βρέθηκαν κενά κατά τη δοκιμή IVPN. Η προεπιλεγμένη διεύθυνση IPv4 βρίσκεται σε μια τοποθεσία στην Ιταλία και ακόμη και η διεύθυνση DNS δεν παρέχει ενδείξεις για το τι είναι στην πραγματικότητα η αρχική τοποθεσία μας.

IVPN IPLeak Test Ιταλία

Διεξήγαγα ξεχωριστή δοκιμή διαρροής WebRTC από Διαρροές προγράμματος περιήγησης, συνδέοντας σε ένα διακομιστή στο Μιλάνο της Ιταλίας. Αν δείτε τα παρακάτω αποτελέσματα, θα παρατηρήσετε ότι μόνο ένας DNS διακομιστής είναι ορατός, ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία.

Αυτό σημαίνει ότι η ταυτότητά σας είναι απόλυτα ασφαλής με το IVPN, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δείχνουν την επίσημη τοποθεσία μας στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τη διεύθυνση DNS. Το IVPN είναι πάροχος χωρίς διαρροές!

Δοκιμή διαρροής προγράμματος περιήγησης IVPN στην Ιταλία

15) Ρυθμισμένη

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμές: Δανία

Βασισμένη στο Γιβραλτάρ, το Buffered είναι ένα σχετικά νέο όνομα στην αγορά, προσφέροντας αξιόλογα χαρακτηριστικά ασφαλείας, τεράστιο κατάλογο εξυπηρετητών και ανταποκρινόμενη εξυπηρέτηση πελατών.

Ο πάροχος επιτυχώς καταφέρνει να καλύψει όλες τις προσδοκίες. Η παρακάτω δοκιμή δεν παρουσιάζει διαρροή τοπικών διευθύνσεων IP, διευθύνσεων WebRTC, DNS ή IPv4!

Δυτική δοκιμή VPN με μνήμη Buffer

Αυτό εξασφαλίζει ότι δεν διαρρέουν πληροφορίες σε κυβερνοεγκληματίες, κυβερνητικούς οργανισμούς και τοπικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Υπάρχουν μόνο λεπτομέρειες σχετικά με μια διεύθυνση IP από τη Δανία.

Η διεύθυνση DNS εμφανίζει επίσης δύο τοποθεσίες: μία από την Αυστρία και άλλη από τη Νορβηγία. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με την τοπική μας IP από τις ΗΠΑ!

Δοκιμασμένο DoILeak Test Δανία

16) ZenMate

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμές: Ελβετία

Το ZenMate έφτασε στην αγορά το 2014. Αρχικά, η υπηρεσία ήταν μια επέκταση ιδιωτικού απορρήτου για το Chrome. Ωστόσο, αργότερα πήδηξε το αμειβόμενο γκρουπ.

Για να διασφαλίσω ότι το ZenMate είναι ασφαλές στη χρήση, πραγματοποίησα μια πλήρη ανάλυση προσωπικών δεδομένων. Από τα παρακάτω αποτελέσματα, μπορείτε να δείτε την αληθινή τοποθεσία μας στις ΗΠΑ να είναι κρυμμένη.

ZenMate VPN IPLeak Test Ελβετία

Η διεύθυνση IPv4 υποδεικνύει μια τοποθεσία που βασίζεται στην Ελβετία, μαζί με το DNS. Ο WebRTC είναι ανιχνεύσιμος, που σημαίνει ότι είστε ασφαλής στο διαδίκτυο.

Για να ελέγξω διπλά, διεξήγαγα μια άλλη δοκιμή για το Perfect Privacy’με το εργαλείο δοκιμής διαρροών DNS, το οποίο παρουσίασε επίσης την ίδια διεύθυνση όπως στις δοκιμές από το IPleak.net.

Το ZenMate Perfect Privacy DNS Test Διαρροής στην Ελβετία

17) Mullvad

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμές: Σιγκαπούρη

Με βάση τη Σουηδία, η Mullvad είναι αναμφισβήτητα μία από τις υπηρεσίες VPN που επικεντρώνονται περισσότερο στην προστασία της ιδιωτικής ζωής στην αγορά. Το VPN προσφέρει μια τεράστια ποικιλία προηγμένων χαρακτηριστικών για μέγιστη ασφάλεια.

Παρακάτω έκανα μια πλήρη ανάλυση προσωπικών δεδομένων από το IPleak.net. Η διαδικασία περιελάμβανε σύνδεση σε πολλαπλούς διακομιστές σε 8 τοποθεσίες, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι χώρες Five Eyes και η Σιγκαπούρη.

Mullvad IPLeak Test Σιγκαπούρη

Όπως μπορείτε να δείτε, τα παρακάτω αποτελέσματα δείχνουν ότι η Mullvad με επιτυχία κατάφερε να καλύψει την ταυτότητά σας, χωρίς διαρροές! Η διεύθυνση IP είναι αυτή της τοποθεσίας της Σιγκαπούρης, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής IP.

Ο διακομιστής DNS είναι επίσης ο ίδιος με τον IP cloaked, επιβεβαιώνοντας ότι η ταυτότητά σας παραμένει ασφαλής, τοποθετώντας το Mullvad σε μια αξιόπιστη λίστα παρόχων χωρίς διαρροή.

Mullvad Perfect Privacy Test Σιγκαπούρη

18) GooseVPN

Server που χρησιμοποιείται για δοκιμές: Ηνωμένες Πολιτείες

Το GOOSE VPN, που ξεκίνησε το 2016 και έχει την έδρα της στην Ολλανδία, μπορεί να μην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές των ηγετών της αγοράς, αλλά γίνεται δημοφιλής καθημερινά.

Είναι μια πολλά υποσχόμενη νέα υπηρεσία, προσφέροντας αρκετά ελκυστικά χαρακτηριστικά. Αυτές περιλαμβάνουν απεριόριστες ταυτόχρονες συνδέσεις και το δικό του δίκτυο VPN.

Goose IP VPN δοκιμή Goose ΗΠΑ

Ενώ έκανα την έρευνά μου στο GOOSE VPN, συναντήθηκα πολλοί χρήστες που παραπονιούνται ότι η υπηρεσία διαρρέει το DNS και το WebRTC, ειδικά στον διακομιστή των ΗΠΑ.

Ωστόσο, αν δείτε τα παραπάνω αποτελέσματα, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι όλοι οι έλεγχοι γεωγραφικής κατανομής φαίνεται να βρίσκονται στη διαφημιζόμενη τοποθεσία τους. Ένας εκπρόσωπος διεξήγαγε τη δοκιμή από το Ηνωμένο Βασίλειο.

VPN που υποφέρουν από διαρροές

Δυστυχώς, κάθε πάροχος VPN δεν είναι διαρρεύσιμος ή παρέχει γρήγορες ταχύτητες (διαβάστε τον οδηγό δοκιμής ταχύτητας VPN). Είναι επίσης σημαντικό να είστε επιφυλακτικοί με ονόματα που διαρρέουν τις διευθύνσεις σας WebRTC, DNS και IPv4 / IPv6.

Λάβετε υπόψη ότι οι διαρροές υπονομεύουν εντελώς τη χρησιμότητα των VPN, εκθέτοντας τις πραγματικές τοποθεσίες και δραστηριότητες σας πριν από τα αδιάκριτα μάτια των εγκληματιών του κυβερνοχώρου, των μυστικών υπηρεσιών και των τοπικών ISPs.

Μην εγγραφείτε σε παρόχους που έχουν φήμη διαρροής ζωτικών δεδομένων. Αν το κάνετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει το VPN σας, όπως έκανα με τα παραπάνω ονόματα.

Για τα VPN που παρατίθενται παρακάτω, η διαδικασία δοκιμής ήταν ίδια. Έχω συνοψίσει τις συχνές διαρροές:

 1. VPN Gate - Βασισμένο στην Ιαπωνία, το VPN Gate είναι μια δωρεάν υπηρεσία VPN που υποφέρει από προβλήματα διαρροής DNS. Δεν θα εμπιστευόμουν τον πάροχο με την ψηφιακή μου ιδιωτικότητα. Οι δωρεάν υπηρεσίες VPN είναι απάτη. Αν δεν διαρρέουν το IPv4 ή το DNS σας, αποθηκεύουν τα αρχεία καταγραφής που πωλούνται σε υπηρεσίες τρίτων μερών για χρήματα.
 2. TouchVPN - Με έδρα στις ΗΠΑ (Five Eyes Country), το TouchVPN είναι μια άλλη δωρεάν υπηρεσία. Είναι αργή, καταγράφει τις πληροφορίες σας και δεν υποστηρίζει VoD. Το χειρότερο μέρος, ωστόσο, είναι η διαρροή της διεύθυνσης IPv4 - αψηφώντας τον σκοπό της χρήσης ενός VPN στην πρώτη θέση.
 3. Betternet - Βρίσκεται στον Καναδά (Five Eyes Country), η Betternet προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα και συνδρομές επί πληρωμή. Παρόλο που τα Windows, τα Android και άλλοι πελάτες είναι ασφαλείς από διαρροές, η επέκταση του Chrome διαρρέει τη διεύθυνση IP σας.
 4. Επιτάχυνση - Ο προμηθευτής με έδρα τις ΗΠΑ αντιμετωπίζει ήδη πολύ θερμότητα, λόγω της μη ασφαλούς τοποθεσίας του. Ωστόσο, εάν αυτό δεν ήταν αρκετά κακό, το Speedify υποφέρει επίσης από προβλήματα διαρροής DNS. Δεν θα ήθελα να συστήσω τη χρήση του παρόχου, αν είναι απόρρητο ότι είστε λαχτάρα.
 5. SecureVPN - Ένας σπάνιος πάροχος που δεν έχει κεντρική έδρα, η SecureVPN δηλώνει με τόλμη ότι κρατάει το “κλειδί για την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο”. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός είναι FALSE, καθώς ο πάροχος υποφέρει από προβλήματα διαρροής IP και DNS, σε όλες τις δοκιμές που διεξήγαμε.
 6. VPN ht - Με έδρα το Χονγκ Κονγκ, το VPN.ht έχει κερδίσει μεγάλη φήμη στην αγορά. Δεν καταγράφει καμία πληροφορία και υπάρχει εκτός των χωρών με τα μάτια της επιτήρησης. Δυστυχώς, ο πάροχος διαρρέει τη διεύθυνση IPv4 και DNS, θεωρώντας ότι δεν αξίζει να σας προστατεύσουμε στο διαδίκτυο!
 7. Hola VPN - Με έδρα το Ισραήλ (στενός συνεργάτης της αμερικανικής κυβέρνησης), το VPN Hola είναι μια ίδια η επικίνδυνη επιλογή που απαιτεί πολλή τυφλή εμπιστοσύνη. Εάν είσαι υπάλληλος “παρατηρητής” για το FVEY δεν ήταν αρκετό για το Ισραήλ, το VPN Hola διαρρέει επίσης τη διεύθυνση WebRTC και DNS, αποτυγχάνοντας όλες τις δοκιμές μας.
 8. Hoxx VPN - Βρίσκεται στις Η.Π.Α., το Hoxx VPN δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη για να διατηρήσει την ταυτότητά σας ασφαλή ούτως ή άλλως, αλλά τα πράγματα επιδεινώνονται όταν ανακαλύψετε, διαχέουν επίσης το DNS σας, το WebRTC σε διάφορους πελάτες και υποφέρουν με περισσότερες διαρροές στην επέκταση του Chrome.
 9. BTGuard - Ο παροχέας με βάση τον Καναδά έχει ήδη να αντιμετωπίσει πολλή ζέστη, λόγω του ότι βρίσκεται σε μια χώρα της Συμμαχίας Πέντε Eyes. Ωστόσο, το VPN απέτυχε επίσης στις δοκιμές διαρροής, δίνοντας την πραγματική διεύθυνση DNS - η οποία επίσης οδήγησε σε ένα άμεσο μπλοκάρισμα ενώ torrenting!
 10. Ra4W VPN - Μια άλλη υπηρεσία VPN με έδρα τις ΗΠΑ, το Ra4W VPN προσφέρει καλή εξυπηρέτηση πελατών. Τίποτα περισσότερο από αυτό. Ο πελάτης τους βρέθηκε να διαρρέει διευθύνσεις DNS και να περιέχει ακόμη κακόβουλα προγράμματα στο αρχείο εγκατάστασης. Δεν θα εμπιστευόμουν τον παροχέα λίγο!
 11. DotVPN - Με έδρα το Χονγκ Κονγκ, το DotVPN ξεκίνησε πραγματικά καλά. Η θέση τους έδωσε ένα στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων στην αγορά. Δυστυχώς, η κρυπτογράφηση που προσφέρεται από τον πάροχο είναι αρκετά αδύναμη, διαρροή WebRTC στις δοκιμές μας.
 12. AceVPN - Με έδρα τις ΗΠΑ, το AceVPN δεν βασίζεται μόνο σε ένα “Διαδικτυακός εχθρός” τοποθεσία, αλλά βρήκε επίσης την καταγραφή ζωτικών πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες. Για να το ξεπεράσουμε, το VPN απέτυχε ακόμη και στις δοκιμές διαρροών WebRTC και DNS. Δεν θα θεωρούσα ότι είναι μια ασφαλής επιλογή καθόλου.

Ελαττωμένα πρωτόκολλα / σφάλματα που συνδέονται με διαρροές VPN

Το απόρρητο και η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι συνεχώς ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού. Κανένα σύστημα δεν περιέχει σφάλματα. Με το πέρασμα του χρόνου, μπορείτε επίσης να αποκαλύψετε πολλές ευπάθειες.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπηρεσίες VPN. Οι πάροχοι ενδέχεται να προσπαθήσουν να σας προστατεύσουν χρησιμοποιώντας διάφορους αλγόριθμους και συνδυασμούς κρυπτογραφημάτων, αλλά υπάρχουν σφάλματα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ιδιωτική σας ζωή όπως:

Καρδιάς

Ένα σφάλμα ασφαλείας βρέθηκε στη βιβλιοθήκη κρυπτογράφησης OpenSSL (που χρησιμοποιήθηκε στο πρωτόκολλο TLS), το οποίο εισήχθη το 2012 και δημοσιοποιήθηκε στις 24 Απριλίου. Επιτρέπει την απόκρυψη προστατευμένων πληροφοριών από την εκμετάλλευση της κρυπτογράφησης SSL / TLS.

Το σφάλμα επέτρεψε σε οποιονδήποτε στο διαδίκτυο να διαβάσει τη μνήμη του λογισμικού OpenSSL, θέτοντας σε κίνδυνο τα μυστικά κλειδιά που χρησιμοποιούνται για την κρυπτογράφηση της κυκλοφορίας και τον εντοπισμό των παρόχων υπηρεσιών. Επίσης αποκαλύπτει τα ονόματα και τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών.

Ελαττωμένα πρωτόκολλα / σφάλματα που συνδέονται με διαρροές VPN

Ως εκ τούτου, το εκμεταλλευόμενο επέτρεψε στους επιτιθέμενους να κατασκοπεύουν τους νετρονικούς, με την υποκλοπή φορέων. Αυτό που δημιούργησε επίσης ήταν μια διαδρομή για τους χάκερς να δημιουργήσουν πλαστοπροσωπίες διακομιστών OpenVPN που βασίζονται στην κρυπτογραφία OpenSSL.

Τα ιδιωτικά κλειδιά που υποστηρίζουν τις συνδέσεις VPN ήταν ευάλωτα στην Heartbleed, με εξαίρεση τους παρόχους που χρησιμοποιούν το OpenVPN με έλεγχο ταυτότητας TLS, καθώς χρησιμοποιούν ξεχωριστό ιδιωτικό κλειδί για κρυπτογράφηση και έλεγχο ταυτότητας TLS.

Privilege Escalation Bug

Ένα σφάλμα κλιμάκωσης προνομίων έκανε τους τίτλους πριν από 6 μήνες σε δημοφιλείς πελάτες VPN: NordVPN και ProtonVPN. Ανακαλύφθηκε από τον Paul Rascagneres της Cisco Talos, το σφάλμα χρησιμοποίησε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα που εμπόδισε την εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα με δικαιώματα διαχειριστή.

Φυσικά, και οι δύο πάροχοι κυκλοφόρησαν αμέσως μια λύση για το σφάλμα. Ωστόσο, η εκμετάλλευση της σήραγγας OpenVPN για την απόκτηση αυξημένων προνομίων ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη και απλώς δείχνει πόσο έξυπνοι είναι κάποιοι χάκερ, όταν πρόκειται για πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα.

Privilege Escalation Bug

Το σφάλμα συνήθως επέτρεψε στα αρχεία ρυθμίσεων OpenVPN να περιέχουν κακόβουλο κώδικα για να κερδίσουν υπό υψηλά δικαιώματα στα Windows. Μια επίδειξη από τον Rascagneres δείχνει πώς το σφάλμα του επέτρεψε να ανοίξει το notepad.exe με την υπηρεσία ProtonVPN.

Τα σφάλματα παρακολουθούνται σήμερα ως CVE-2018-4010 για το NordVPN και CVE-2018-3952 για το ProtonVPN. Και οι δύο πάροχοι χρησιμοποίησαν μια ξεχωριστή προσέγγιση για την καταπολέμηση του σφάλματος. Ο Proton τοποθετούσε το OpenVPN στον κατάλογο εγκατάστασης για να αποτρέψει την αλλαγή και ο NordVPN χρησιμοποίησε μια λύση XML.

Συμβουλές / ρυθμίσεις για την πρόληψη όλων των διαρροών VPN διαρροών

Οι παραπάνω συμβουλές για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση διαρροών WebRTC, DNS και IPv4 / IPv6 θα αποδειχθούν χρήσιμες. Ωστόσο, εάν είστε απίστευτα συνειδητοποιημένοι στην ιδιωτική ζωή, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες.

Φυσικά, είναι απαραίτητη η επιλογή του σωστού VPN που προσφέρει μέγιστη ανωνυμία, αλλά εκτός από αυτό - μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για πρόσθετη ασφάλεια από ζητήματα διαρροής:

Απενεργοποιήστε το WebRTC στον περιηγητή σας

Τα διάσημα προγράμματα περιήγησης όπως το Opera, το Mozilla Firefox και το Google Chrome έχουν όλα προεπιλογή από το WebRTC. Ο Internet Explorer και το Safari δεν είναι, επομένως δεν επηρεάζονται από διαρροές.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αν πραγματοποιήσετε δοκιμή του VPN σας και επηρεαστείτε, έχετε δύο επιλογές: μεταβείτε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν χρησιμοποιεί WebRTC ή εγκαταστήστε μια επέκταση για να αποκλείσετε το script.

 • Chrome και Opera - Μπορείτε να εγκαταστήσετε την επέκταση ScriptSafe από το Chrome Web Store για να απενεργοποιήσετε το WebRTC στα προγράμματα περιήγησης. Οι χρήστες του Opera μπορούν επίσης να προσθέσουν αυτήν την επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησής τους μέσω του καταστήματος των πρόσθετων στοιχείων της Opera (στο παρελθόν έπρεπε να απολαύσετε μια διαδικασία χειρωνακτικής εγκατάστασης).
 • Mozilla Firefox - Έχετε δύο επιλογές για αυτό το πρόγραμμα περιήγησης. Μεταβείτε στην καρτέλα ρυθμίσεων πληκτρολογώντας ‘σχετικά με: config’ και την αλλαγή του “media.peerconnection.enabled” θέτοντας σε ψευδή ή εγκαθιστώντας την αποκλειστική επέκταση WebRTC και NoScript από το αποκλειστικό κατάστημα.

Συμβουλές και ρυθμίσεις για την πρόληψη όλων των διαρροών διαρροών VPN

Ρύθμιση VPN στον οικιακό σας δρομολογητή

Αυτή η διαδικασία μπορεί να ακούγεται λίγο περίπλοκη, αλλά εγώ’θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολο να καταναλώσουμε. Πρώτον, ορισμένοι δρομολογητές υποστηρίζουν συνδέσεις VPN και άλλοι όχι.

 1. Για να καταλάβετε αν το κάνετε, θα πρέπει να συνδεθείτε στο ταμπλό του δρομολογητή σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό είτε πληκτρολογώντας το 192.168.0.1 είτε το 192.168.1.1 στη διεύθυνση URL του προγράμματος περιήγησής σας.
 2. Μόλις ολοκληρωθεί, εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια σας. Μπορείτε να τα βρείτε στο εγχειρίδιο του δρομολογητή, συμβουλευόμενος τον ISP σας ή να μεταβείτε στα προεπιλεγμένα στοιχεία σύνδεσης του μοντέλου του δρομολογητή σας.
 3. Τώρα στο ταμπλό του δρομολογητή, αναζητήστε έναν τρόπο ρύθμισης μιας σύνδεσης VPN. Οι περισσότεροι δρομολογητές θα έχουν ένα “Υπηρεσίες” καρτέλα, μετά από ένα “VPN” υπο-ετικέτα.
 4. Αν δεν υπάρχει, θα πρέπει να αναβαθμίσετε το υλικολογισμικό σε ένα αντίγραφο ανοιχτού κώδικα, το DD-WRT. Κατεβάστε τη διαμόρφωση από τη βάση δεδομένων του δρομολογητή εδώ.
 5. Κάντε κλικ στο “Ενημέρωση υλικολογισμικού” στο ταμπλό του δρομολογητή σας, μεταφορτώστε τη διαμόρφωση που κατεβάσατε και κατευθυνθείτε στην υπο-καρτέλα VPN.
 6. επιτρέπω “Ξεκινήστε το OpenVPN Client” επιλογή και συμπληρώστε τα απαραίτητα στοιχεία βάσει του παροχέα VPN που επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε.

Ρύθμιση VPN στον οικιακό σας δρομολογητή

Λήψη προρυθμισμένου δρομολογητή VPN

Για τους μη τεχνικούς χρήστες, η παραπάνω διαδικασία μπορεί να φαίνεται πολύ περίπλοκη για τον έλεγχο της ασφάλειας VPN. Μην ανησυχείτε όμως, καθώς έχω μια εναλλακτική λύση διαθέσιμη για εσάς.

Έρχεται με τη μορφή αγοράς ενός VPN-secured router. Αυτές οι συσκευές έρχονται προεγκατεστημένες με ένα συγκεκριμένο λογισμικό παροχής, το οποίο εγγυάται συνεπή προστασία.

Μπορείτε να βρείτε προρυθμισμένους δρομολογητές DD-WRT και Tomato VPN από τους ειδικούς στους δρομολογητές Flash. Οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους επιλογές 16 διαφορετικών παρόχων.

Θα ήθελα προσωπικά να συστήσω τη χρήση του ExpressVPN’s, λόγω των διαφόρων επιλογών διαμόρφωσης. Ο δρομολογητής τους έρχεται επίσης με μια ενσωματωμένη εφαρμογή που ονομάζεται “Εφαρμογή δρομολογητή ExpressVPN”

Εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν την εφαρμογή, είναι δωρεάν για χρήστες συγκεκριμένων μοντέλων δρομολογητών Linksys. Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. WRT1900AC 13J1
 2. WRT1900AC 13J2
 3. WRT1900ACS
 4. WRT1200AC

Λήψη προρυθμισμένου δρομολογητή VPN

Τυλίξτε τα πράγματα

Με αυτό, έρχομαι στο τέλος αυτού του Οδηγού δοκιμής διαρροών VPN. Ελπίζω ότι οι πληροφορίες σας βοηθούν στην εξεύρεση κατάλληλου παρόχου που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

Απλά θυμηθείτε ότι είναι πάντα καλό να διεξάγετε διαρροή ή δοκιμή ταχύτητας VPN οποιασδήποτε υπηρεσίας πριν εγγραφείτε. Ένα VPN μπορεί να φαίνεται καλό στο εξωτερικό, αλλά μπορεί να έχει πολλά προβλήματα που θα μπορούσαν να διακυβεύσουν την ανωνυμία σας.

Λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες απαιτούν όλο και περισσότερο τον έλεγχο των δεδομένων των χρηστών, είναι σοφό να είστε απόλυτα σίγουροι για την απόφασή σας για ένα VPN.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις / ανησυχίες, μη διστάσετε να αποφύγετε ένα σχόλιο παρακάτω. Θα απαντήσω προσωπικά και θα προσπαθήσω να παρέχω όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια.

Επίσης, βοηθήστε έναν αδερφό από την κοινή χρήση αυτού του οδηγού σε άλλους χρήστες που έχουν συνείδηση ​​της ιδιωτικής ζωής που θέλουν να μάθουν περισσότερα σχετικά με θέματα διαρροής VPN. Έχετε μια υπέροχη μέρα μπροστά!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me