Παράκαμψη μπλοκ VPN χρησιμοποιώντας τη δύναμη της δυσφήμησης

Οι εχθροί του Διαδικτύου όπως η Κίνα, το Ιράν, η Ρωσία, η Συρία και η Αίγυπτος επικεντρώνονται τώρα στο κλείδωμα VPN - μια τεχνική για την αναχαίτιση των κρυπτογραφημένων σηράγγων πρωτοκόλλων που κρατούν ανώνυμα νετρονίων.


Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως το Hulu, το Netflix και το BBC iPlayer ακολουθούν επίσης το παράδειγμα, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε χρήστες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας τα VoD με υπηρεσία VPN για να ξεμπλοκάρουν το γεωγραφικό περιεχόμενο.

Ήταν αρκετά κακό που οι χρήστες έπρεπε να προσέχουν τις πολιτικές καταγραφής και να διαρρεύσουν ζητήματα, αλλά τώρα πρέπει επίσης να εξασφαλίσουν ότι το VPN που επιλέγουν είναι ασφαλές από τέτοια μπλοκαρίσματα!

Εξάλλου, ολόκληρος ο σκοπός της χρήσης ενός VPN είναι να διατηρήσετε την ταυτότητά σας ανώνυμη, ακόμη και σε χώρες που είναι γενικά αυστηρές όσον αφορά τη διάθεση ορισμένων πληροφοριών στο κοινό.

Αυτό είναι όπου ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Συσκότιση” έρχεται βολικό - a.k.a. “StealthVPN” από τους περισσότερους παρόχους στην αγορά, γεγονός που επιτρέπει την παράκαμψη του αποκλεισμού VPN.

Έτσι, αυτός ο οδηγός BestVPN.co είναι για τους χρήστες που έχουν συνείδηση ​​της ιδιωτικής ζωής “Διαδικτυακός εχθρός” τοποθεσίες. Εδώ θα παράσχω εμπεριστατωμένες πληροφορίες σχετικά με την παραμόρφωση, τον τρόπο λειτουργίας της και τις πολλές χρήσεις της!

Contents

Λεπτομερής οδηγός περί θολώματος VPN 2019

 1. Πώς χρησιμοποιείται η συμπλοκή του VPN?
 2. Πώς μετασχηματίζονται τα δεδομένα VPN ‘Κατακερματισμένη’ Πακέτα
 3. Διαμάχη για την παραφροσύνη του XOR
 4. Τι είναι το Obfsproxy?
 5. VPN που προσφέρουν “Συσκότιση”
 6. Πού υπάρχει η δυσλειτουργία του VPN;?

Τι είναι η Καταιγίδα?

Σε γενικές γραμμές, η παραμικροποίηση συνεπάγεται τη χρήση διαφορετικών τεχνολογιών και κώδικα προγραμματισμού για να γίνει κάτι δύσκολο να κατανοηθεί.

Διάφορα διαφορετικά προϊόντα / υπηρεσίες χρησιμοποιούν τη θωράκιση για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας εμποδίζοντας τους επιτιθέμενους από την αντίστροφη μηχανική να δημιουργήσουν ένα ιδιόκτητο λογισμικό.

Η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει κρυπτογράφηση κώδικα, μετονομασία ονομάτων μεταβλητών σε σημασίες χωρίς νόημα, προσθήκη αχρησιμοποίητου κώδικα σε βιβλιοθήκη εφαρμογών ή απενεργοποίηση αποκαλυπτικών μεταδεδομένων.

Τα Obfuscators συνήθως χρησιμοποιούνται για την αυτόματη μετατροπή του πηγαίου κώδικα απλά προς τα εμπρός σε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί όπως το αρχικά προοριζόμενο, αλλά είναι δυσκολότερο να το διαβάσει / καταλάβει.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εμπλοκή είναι μια τέτοια αξιόπιστη μέθοδος για την απόκρυψη της επισκεψιμότητας VPN, συγκαλύπτοντας την κυκλοφορία για να μοιάζει με κανονική μη κρυπτογραφημένη κίνηση, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακάμπτουν τις μπλοκ VPN.

Αυτό επιτυγχάνεται με την απόκρυψη όλων των αιτημάτων που στέλνονται και λαμβάνονται πίσω από την τυπική κρυπτογράφηση HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure), όπως κατά τη σύνδεση με έναν τραπεζικό ιστότοπο μέσω της θύρας 443.

Πώς χρησιμοποιείται η συμπλοκή του VPN?

Τα δίκτυα VPN επιτρέπουν τη σύνδεσή σας στο Internet για να περάσει από ένα ασφαλές και κρυπτογραφημένο τούνελ. Κρύβουν επίσης την τοποθεσία σας, δίνοντάς σας μια νέα διεύθυνση IP με βάση το διακομιστή στον οποίο συνδέεστε, διατηρώντας σας ανώνυμους από τα αδιάκριτα βλέμματα των κυβερνητικών υπηρεσιών, των εγκληματιών του κυβερνοχώρου και των κυνηγών πνευματικών δικαιωμάτων.

Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο αυτά τα εργαλεία είναι τόσο δημοφιλή για τους ψηφιακούς νομάδες και τον κοινό άνθρωπο, όπου υπάρχει αποκλεισμός διευθύνσεων IP, θυρών, DNS και πρωτοκόλλων. Ωστόσο, τα δίκτυα VPN είναι στόχος οι ίδιοι σε χώρες που χρησιμοποιούν Deep Packet Inspection (DPI) για την παρεμπόδιση στοχευμένων εφαρμογών / πρωτοκόλλων.

Από το DPI’με βάση τον τύπο του πακέτου και όχι τον αριθμό θύρας, δεν μπορείτε να λάβετε πλήρη προστασία από αυτές τις απαγορεύσεις έως ότου χρησιμοποιήσετε “Συσκότιση”. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα διάγραμμα που υπογραμμίζει τον τρόπο εμφάνισης μιας κανονικής σύνδεσης χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο OpenVPN.

Πώς χρησιμοποιείται η συμπλοκή του VPN

Η θωράκιση λειτουργεί πολύ διαφορετικά και χρησιμοποιεί συνδέσεις που μπορούν να συνδεθούν, για να εξισορροπήσουν την κυκλοφορία σε σήραγγες που αποκρύπτουν, οι οποίες είναι πιο δύσκολο να ταυτιστούν ή να περάσουν.

Τα περισσότερα VPN χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο OpenVPN για υλοποίηση “XOR Συμφήγηση” a.k.a. OpenVPN Scramble, το οποίο αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο κατά τη βαθιά επιθεώρηση πακέτων (DPI).

Το OpenVPN Scramble χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης XOR για την κατάκτηση προηγμένων μπλοκ VPN που χρησιμοποιούνται από χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν, η Ρωσία, η Συρία και η Αίγυπτος.

Τι είναι η παραμόρφωση του VPN

Ο κρυπτογράφος XOR

Εκφώνησε ως “Ex-ή”, XOR - σημαίνει Αποκλειστική ή. Πρόκειται για έναν τύπο μαθηματικής λειτουργίας που χρησιμοποιεί τον κρυπτογράφο XOR, ο οποίος αντικαθιστά κάθε αλφαριθμητικό σε μια συμβολοσειρά, τροφοδοτείται σε έναν άλλο αριθμό.

Επειδή ο αλγόριθμος είναι αναστρέψιμος, μπορείτε να τροφοδοτήσετε την έξοδο string στον ίδιο κρυπτογράφο, καταλήγοντας με την αρχική συμβολοσειρά και να αφαιρέσετε τον κρυπτογράφο.

Αυτό το είδος κρυπτογράφου που χρησιμοποιείται από το XOR είναι επίσης γνωστό ως “Συμπληρωματικό κρυπτογράφημα” ή ROT13, την οποία χρησιμοποιούν έξυπνοι τεχνικοί για τη δημιουργία μυστικών μηνυμάτων.

Πόσο αποτελεσματικό είναι το Openvpn Scramble (XOR Obfuscation)?

Όταν συνδέεστε σε ένα διακομιστή που χρησιμοποιεί το XOR Obfuscation, τα κρυπτογραφημένα δεδομένα OpenVPN με τους κρυπτογράφους XOR καθιστούν πιο δύσκολο για DPI και συστήματα όπως “Το Μεγάλο Τείχος προστασίας” στην ταυτότητα.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους έχει λάβει αρκετά την φήμη στην αγορά των VPN, επειδή υιοθετεί επίσης μια εύκολη τεχνική εφαρμογής.

Μπορείτε να βρείτε ακόμη και προγραμματιστές κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιούν την αποκρυπτογράφηση για να κρύψουν τα άσχημα κομμάτια κώδικα από ανίχνευση κατά του κακόβουλου λογισμικού. Χρησιμοποιούν μια τιμή 1 byte που παίζει ρόλο α “κλειδί”.

Ο κωδικοποιημένος κώδικας στη συνέχεια κωδικοποιεί σε κάθε byte δεδομένων, XOR’κάθε byte με το επιλεγμένο πλήκτρο. Ωστόσο, είναι δυνατή η χρήση και μεγαλύτερων κλειδιών, τα οποία χρησιμοποιούν τα περισσότερα δίκτυα VPN.

Συνήθως, η αποτελεσματικότητα του XOR για την κρυπτογράφηση δεδομένων εξαρτάται εντελώς από το πόσο τυχαίο είναι ένα κλειδί που χρησιμοποιεί, γι 'αυτό και γιατί είναι τόσο αποτελεσματικό - το οποίο μπορεί επίσης να επαληθευτεί από τη διαδεδομένη χρήση του.

Μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή. Ενεργοποιήστε ένα κανονικό VPN και δοκιμάστε το στο Wireshark. Η κίνηση θα θεωρηθεί OpenVPN. Με την ενεργοποίηση του Obfuscation, το Wireshark δεν θα αναγνωρίσει πλέον την επισκεψιμότητα ως OpenVPN.

Ανοίξτε το OpenVPN (θόρυβος XOR)

Πώς μετασχηματίζονται τα δεδομένα VPN ‘Κατακερματισμένη’ Πακέτα

Όταν συνδέεστε σε ένα “Ολοκληρωμένος διακομιστής” ή να ενεργοποιήσετε το “StealthVPN” χαρακτηριστικό, ωθεί προς τα εμπρός έναν μηχανισμό που καθιστά αδύνατον να μπλοκάρει τις σήραγγες VPN.

Λάβετε υπόψη ότι αν και η διαδικασία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της παραφροσύνης. Δεδομένου ότι τα περισσότερα δίκτυα VPN χρησιμοποιούν τη μέθοδο καταστροφής XOR, έχω επισημάνει τα βήματα για αυτήν τη συγκεκριμένη λειτουργία:

Βήμα # 1 - Ενεργοποίηση τακτικής κρυπτογραφημένης σύνδεσης OpenVPN

Τα πακέτα δεδομένων OpenVPN αποτελούνται από δύο μέρη: την επικεφαλίδα και το φορτίο. Ο πρώτος έχει πληροφορίες ταυτοποίησης πακέτων και δρομολόγησης. Το τελευταίο είναι το κρυπτογραφημένο τμήμα αυτών των πακέτων δεδομένων, τα οποία διαβιβάζει ο διακομιστής VPN στη σχετική διεύθυνση ιστού.

Δεδομένου ότι η κεφαλίδα έχει αναγνωρίσιμες πληροφορίες για την πηγή ενός πακέτου, περιλαμβάνει επίσης τον αριθμό θύρας (#) μαζί με δεδομένα που αναγνωρίζουν τα πακέτα ως “OpenVPN”. Αυτό είναι που επιτρέπουν τυπικά στα συστήματα Block VPN και στην Deep Packet Inspection (DPI) να αναγνωρίζουν ότι χρησιμοποιείτε VPN.

Βήμα # 2 - Εξάλειψη δεδομένων VPN από την κεφαλίδα

Ο πάροχος θα χρησιμοποιήσει τώρα “XOR Συμφήγηση” για να καταργήσετε όλα τα μεταδεδομένα από την κεφαλίδα πακέτων, μετατρέποντάς τα σε πληροφορίες χωρίς νόημα, για να αποτρέψετε την ταυτοποίηση ενός πρωτοκόλλου VPN.

Σκεφτείτε ότι είναι παρόμοιο με το αυτοκίνητο, αλλά κάποιος έχει αφαιρέσει την πινακίδα, τον αριθμό του κινητήρα, την επωνυμία και άλλες ετικέτες - καθιστώντας αδύνατη την ταυτοποίηση του μοντέλου / μάρκας.

Βήμα # 3 - Αντιμετώπιση των δεδομένων VPN ως HTTP

Βήμα 3 είναι όπου ο ρόλος του “XOR Συμφήγηση” τελειώνει και αρχίζει η διαδικασία της συγκάλυψης. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη μετατροπή του “κατακερματισμένη” κυκλοφορίας σε κρυπτογραφημένη διαδικτυακή επισκεψιμότητα HTTPS.

Για να γίνει αυτό, οι πάροχοι θα χρησιμοποιήσουν δύο εμφανή χαρακτηριστικά των δεδομένων https: κρυπτογράφηση SSL / TLS και θύρα # 443, επιτρέποντας στους χρήστες να γλιστρήσουν μέσα από τείχη προστασίας χωρίς ανίχνευση.

Κρυπτογράφηση SSL / TLS

Τα παγωμένα πακέτα δεδομένων OpenVPN περνούν τώρα από ένα δεύτερο επίπεδο κρυπτογράφησης, το οποίο χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL ή TLS. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την υπηρεσία VPN.

Θύρα # 443

Μετά την προσθήκη ενός επιπλέον επιπέδου κρυπτογράφησης, τα δεδομένα VPN εκχωρούνται στη θύρα # 443 (που χρησιμοποιείται από την επισκεψιμότητα HTTPS), κάνοντας τα πακέτα σχεδόν παρόμοια με τα κανονικά δεδομένα HTTPS, τα οποία είναι αδύνατο να μπλοκάρουν!

Διαμάχη για την παραφροσύνη του XOR

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το XOR Obfuscation είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την ενίσχυση της ανωνυμίας σας στο διαδίκτυο, προστατεύοντάς σας από τις κυβερνητικές προσπάθειες να εμποδίσετε την κυκλοφορία του OpenVPN.

Είναι πιο σίγουρο ότι είναι πολύπλοκο να εντοπιστεί η επισκεψιμότητα VPN κατά την ενσωμάτωση της παρατήρησης του XOR, αλλά ορισμένοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να μην αποδίδει πάντα αυτή την αποτελεσματικότητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το openvpn_xorpatch έχει απορριφθεί ως εφαρμογή σε οποιαδήποτε επίσημη έκδοση του OpenVPN, ενώ οι πάροχοι δημιουργούν τα δικά τους μπαλώματα για να προσεγγίσουν το θέμα των μπλοκ VPN.

“Αποθαρρύνουμε ιδιαίτερα τη χρήση μιας τέτοιας προσέγγισης όταν υπάρχει μια πολύ καλύτερη λύση, που χρησιμοποιείται από την κοινότητα των ΤΑΠ. Ονομάζεται obfsproxy και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με το OpenVPN χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε ανασυγκρότηση του OpenVPN.”

Tunnelblick’Προβολή

Σε περίπτωση που οι προγραμματιστές του OpenVPN GUI δεν περιλαμβάνουν την ενημερωμένη έκδοση κώδικα "Διόγκωση XOR", η Tunnelblick εξακολουθεί να θεωρεί μια καλή επιλογή, λόγω της εύκολης υλοποίησής της.

“Απλά εφαρμόστε την ενημερωμένη έκδοση κώδικα τόσο στον εξυπηρετητή OpenVPN όσο και στον client OpenVPN και προσθέστε μία και μοναδική επιλογή στα αρχεία ρυθμίσεων για κάθε μία από αυτές. Η χρήση του obfsproxy είναι πιο περίπλοκη επειδή περιλαμβάνει την εκτέλεση ενός άλλου ξεχωριστού προγράμματος τόσο στον εξυπηρετητή όσο και στον πελάτη.”

Αυτή η ευκολία εκτέλεσης τους επέτρεψε να συμπεριλάβουν το δικό τους τροποποιημένο έμπλαστρο σε όλες τις εκδόσεις του OpenVPN που περιλαμβάνονται στην κατασκευή του Tunnelblick 4420.

Αυτή η τροποποιημένη ενημερωμένη έκδοση κώδικα έχει πραγματοποιηθεί μέσω λεπτομερούς επανεξέτασης για σφάλματα ασφαλείας, κωδικοποίησης και προστασίας ιδιωτικού απορρήτου σχετικά με την υπερχείλιση του buffer, τις παραλήψεις μηδενικού δείκτη και την ανεπαρκή επικύρωση παραμέτρων.

Οι περισσότεροι πάροχοι VPN που προσφέρουν “Ανοιχτός Κανόνας” χρησιμοποιήστε αυτήν τη βελτιωμένη ενημερωμένη έκδοση κώδικα XOR ή κάντε παρόμοιες αλλαγές στο πρωτότυπο. Οι προγραμματιστές του OpenVPN, ωστόσο, επιμένουν στην ιδέα ότι το Obfsproxy είναι πολύ καλύτερο.

Τι είναι το Obfsproxy?

Μια άλλη μέθοδος “Συσκότιση”, που αναπτύχθηκε από το Δίκτυο Tor, το Obfsproxy είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για τους κρυπτογράφους XOR. Επικαλύπτει τα δεδομένα σε ένα στρώμα εμπλοκής που χρησιμοποιεί μεταφορικές συνδέσεις.

Αυτά ανακατεύουν την κίνηση VPN (ή Tor), επιτρέποντας στους χρήστες να παρακάμπτουν “Το Μεγάλο Τείχος προστασίας” και παρακάμπτουν τους γεωπεριβάλλοντες περιορισμούς, προστατεύοντάς σας ταυτόχρονα από την ανίχνευση VPN και την ενδεχόμενη παρεμπόδιση.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι επίσης η προτιμώμενη επιλογή σύμφωνα με τους χρήστες του OpenVPN, καθώς δεν απαιτεί ανασυγκρότηση του OpenVPN, κάτι που δεν ισχύει για την παραβίαση του XOR.

Πώς λειτουργεί το Obfsproxy?

Παρόμοια με το XOR, το Obfsproxy καθιστά την σύνδεση VPN αόρατη σε ιστότοπους / τείχη προστασίας, αλλάζοντας τον τρόπο εμφάνισης της ροής της διαδικτυακής επισκεψιμότητας. Αυτό βοηθά στην παράκαμψη όλων των ειδών μπλοκ VPN.

Η ιδιωτικότητα / ασφάλεια παραμένει συνεπής ακόμη και για τα τείχη προστασίας που χρησιμοποιούν αλγόριθμους DPI, καθώς ταξινομούν την κίνηση στο Internet καθορίζοντας τον τύπο κίνησης δηλαδή VPN, SSL, HTTP ή HTTP.

Δεδομένου ότι το Obfsproxy μπερδεύει αποτελεσματικά την κυκλοφορία OpenVPN για να φανεί σαν κανονική αβλαβής κυκλοφορία HTTP, ακόμη και οι αλγόριθμοι DPI δεν μπορούν να καταλάβουν αν ο χρήστης βρίσκεται σε VPN ή όχι.

Αυτό γίνεται με τη χρήση του “obfs2” modules που προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο κρυπτογράφησης γύρω από την κίνηση, είτε είναι OpenVPN είτε Tor. Αυτή η κρυπτογράφηση χρησιμοποιεί μια διαδικασία χειραψίας χωρίς αναγνωρίσιμα μοτίβα byte.

Πού υπάρχει η δυσλειτουργία του VPN;?

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης για χρήση του Obfuscation είτε με τη μορφή XOR είτε Obfsproxy. Για μερικούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αυτή η τεχνολογία είναι απόλυτη αναγκαιότητα.

Άλλοι θέλουν να αποφύγουν τον περιορισμό ή τη συμμετοχή σε δραστηριότητες κοινής χρήσης p2p / αρχείων για να διατηρήσουν την ταυτότητά τους κρυμμένη και ανώνυμη με το max. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, η χρήση του Obfuscation είναι πολύ ευρύτερη:

Περικοπή μπλοκ σε χώρες με απαγόρευση VPN

Η χρήση των VPN επιτρέπει στους νέους όπως εσείς και εγώ να αποφύγουμε όλες τις κυβερνήσεις και τις προσπάθειες να ρυθμίσουμε το διαδίκτυο, τις πληροφορίες λογοκρισίας ή να επιδοθούν σε μαζική επιτήρηση.

Μια τέτοια παραίτηση από τους πολίτες είναι απαράδεκτη για τις περισσότερες υπηρεσίες πληροφοριών και χώρες με κατασταλτικούς νόμους που εμποδίζουν την ελευθερία του λόγου και του Τύπου.

Αυτό παροτρύνει αυτές τις επεμβατικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να καταβάλουν προσπάθειες για να αποκλείσουν τα VPN. Η θωράκιση βοηθά στην παράκαμψη αυτών των απαγορεύσεων, δίνοντας την ελευθερία σας πίσω.

Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες χώρες όπου η χρήση VPN είναι παράνομη. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι με την ενεργοποίηση της μπερδείας μπορείτε να αποφύγετε νομικές συνέπειες:

Κίνα

Η χώρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της απαγόρευσης και του αποκλεισμού των υπηρεσιών VPN, προτρέποντας τους κινέζους κυβερνητικούς φορείς να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Μια περίπτωση έβλεπε ακόμα έναν Κινέζο που έλαβε πέντε χρόνια’ ποινή φυλάκισης για την εκτέλεση κινεζικού VPN. Η χώρα είναι από τις λίγες που απαιτούν πλήρη έλεγχο όλων των τοπικών παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου.

Χρησιμοποιούν επίσης Deep Packet Inspection (DPI) για την παρακολούθηση της κίνησης που εισέρχεται στην κινεζική Cybersphere, εντοπίζοντας και αποκλείοντας όλες τις συνδέσεις από υπηρεσίες VPN.

ΗΑΕ

Η χώρα και η περίφημη πόλη της “Ντουμπάι” όπως και το Λας Βέγκας της Μέσης Ανατολής μπορεί να είναι γνωστό για την τεράστια τουριστική βιομηχανία. Εντούτοις, είναι αρκετά παλινδρόμηση όσον αφορά τους νόμους του Διαδικτύου.

Το 2016, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ψήφισαν έναν νόμο που έκανε τη χρήση ενός VPN που τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι 2 εκατομμύρια dirham (περίπου $ 540.000) και προσωρινή φυλάκιση.

Ενώ υπάρχουν ορισμένες αποδεκτές χρήσεις για VPN, η κυβέρνηση παίρνει το απόρρητό της στο επόμενο επίπεδο απαγορεύοντας κλήσεις VoIP και πολλές ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένου του NETFLIX.

Ιράν

Παρόμοια με την Κίνα, το Ιράν ψήφισε νόμο το 2013 που εμπόδισε την πρόσβαση σε υπηρεσίες VPN του εξωτερικού. Προέτρεψαν ότι μόνο παραχωρημένοι πάροχοι από την ιρανική κυβέρνηση μπορούν να παραμείνουν επιχειρησιακοί.

Η πώληση ή η προώθηση υπηρεσιών VPN είναι ένα έγκλημα στη χώρα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε νομική τιμωρία, αλλά η χρήση τέτοιων εργαλείων εξακολουθεί να είναι αρκετά κοινή μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και πολιτών.

Ιράκ

Το ISIS έχει ισχυρή διαδικτυακή παρουσία, δημιουργώντας όλα τα είδη των βίντεο που σχετίζονται με αποκεφαλισμό, βομβιστικές επιθέσεις και τι όχι. Για να αντιμετωπιστεί η εκδήλωσή τους, η κυβέρνηση του Ιράκ έλαβε σκληρά βήματα.

Αυτό περιλαμβάνει την απαγόρευση των υπηρεσιών VPN και των πλατφορμών SM και τη δημιουργία τακτικών διακοπών στο διαδίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα. Παρόλο που η χώρα είναι απαλλαγμένη από την πολιορκία ISIS, οι περιορισμοί στο Διαδίκτυο παραμένουν σε ισχύ.

Ομάν

Πριν από 9 χρόνια, η κυβέρνηση του Ομάν εισήγαγε νόμο που καθιστά παράνομη τη χρήση υπηρεσιών VPN. Όποιος αλιεύεται παραβιάζοντας αυτόν τον νόμο θα μπορούσε να υποβληθεί σε 500 πρόστιμο riyal (μεταφράζοντας σε περίπου 1.300 δολάρια).

Οι επιχειρήσεις που απαιτούν τη χρήση VPN μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άδεια χρήσης ενός εγκεκριμένου από την κυβέρνηση, αλλά η διακοπή του κύκλου θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα 1,000 riyal πρόστιμο.

Τουρκία

Μετά την εξουσία του Ερντογάν, η κυβέρνηση άρχισε να εμποδίζει τις υπηρεσίες Tor και VPN το 2016. Η Τουρκία χρησιμοποιεί τώρα τεχνικές DPI, που αντικατοπτρίζουν την Κίνα’η δυνατότητα ανίχνευσης και παρεμπόδισης της κυκλοφορίας με επένδυση.

Εάν κάποιο άτομο βρεθεί χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία VPN, το άτομο γίνεται ενδιαφέρον για την επιβολή του νόμου, ωστόσο η χρήση του VPN είναι αρκετά διαδεδομένη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μπλοκ της Τουρκίας για την παρακολούθηση της λογοκρισίας στη χώρα.

Λευκορωσία

Όπως και σε άλλες χώρες που προστέθηκαν σε αυτόν τον κατάλογο αποκλεισμού VPN, η κυβέρνηση της Λευκορωσίας εργάζεται επίσης σκληρά για τον περιορισμό της πρόσβασης σε ξένες υπηρεσίες / εφαρμογές, επιβάλλοντας περιορισμούς περιεχομένου / μπλοκ.

Το 2015, η χώρα απαγόρευσε τη χρήση υπηρεσιών VPN και Tor, καθιστώντας την παράνομη. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τους Λευκορώσους να κάνουν αυτό που θέλουν, παρακάμπτοντας τους νομικούς / τεχνολογικούς φραγμούς.

Ουγκάντα

Η Ουγκάντα ​​είναι μάλλον μια από τις λίγες μόνο χώρες όπου ισχύουν νόμοι, οι οποίοι επιβάλλουν καθημερινούς φόρους στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και σε άλλες υπερσύγχρονες υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση της Ουγκάντα ​​διέταξε ακόμη και το κλείδωμα των υπηρεσιών VPN από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει σταθερή νομοθεσία κατά αυτών των εργαλείων προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Βενεζουέλα

Στις 27 Ιουνίου 2018 - Σύμφωνα με την NGO Access Now, η χώρα’του μεγαλύτερου παρόχου ISP γνωστού ως “CANTV” εμπόδισε τη χρήση των δικτύων Tor και VPN που χρησιμοποιούν οι Βενεζουέλα.

Αυτό έγινε με τη λήψη εντολών από την κυβέρνηση, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν δημιουργήσει μια πολύ απλή τεχνική για την παρεμπόδιση και των δύο εργαλείων.

Αίγυπτος

Μετά την Αιγυπτιακή Επανάσταση το 2011, η Κυβέρνηση προέτρεψε τη χρήση του Deep Packet Inspection (DPI) για την παρεμπόδιση των συνδέσεων VPN για να αποτρέψει την πρόσβαση των πολιτών σε περιορισμένο περιεχόμενο.

Η λογοκρισία στοχεύει διάφορα πρωτόκολλα όπως το PPTP, το L2TP και το OpenVPN, έτσι ώστε οι χρήστες να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους αντιληπτών μέσων και εφημερίδων, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Απεμπλοκή ιστοσελίδων στο σχολείο / Πανεπιστήμιο / Εργασία

Εκτός από την καταστρατήγηση των μπλοκ VPN σε διάφορες χώρες, η δυσφήμηση αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους επιθυμούν να ξεμπλοκάρουν το διαδίκτυο στο σχολείο / πανεπιστήμιο / δίκτυα εργασίας.

Εφόσον το Obfuscation προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο κρυπτογράφησης που καλύπτεται μέσω της διεύθυνσης HTTP, είναι αδύνατο για το Network Firewall να αποκλείσει τη σύνδεσή σας με εξωτερικές υπηρεσίες.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN χωρίς συστολή, το τείχος προστασίας ίσως εξακολουθεί να έχει ένδειξη της επισκεψιμότητας VPN και να αποκλείει τη διεύθυνση IP. Η θωράκιση εμποδίζει αυτό να συμβεί κρατώντας σας ανώνυμο.

Ο Διαχειριστής του Δικτύου δεν θα είναι κανένας σοφότερος και δεν θα είναι σε θέση να εντοπίσει το ακριβές σας IP, επίσης λόγω της μετατόπισης της θέσης, οπότε δεν ανησυχείτε για να μιλήσετε σε μια δύσκολη συνάντηση!

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ένα VPN σε ένα σχολείο ή δίκτυο εργασίας για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιστότοπους που ενδέχεται να μπλοκαριστούν από το τείχος προστασίας δικτύου (συνηθισμένα παραδείγματα θα είναι το Facebook, το YouTube ή οι ιστότοποι τυχερών παιχνιδιών).

Αποτρέψτε το εύρος ζώνης / την απώλεια δεδομένων από τους ISP

Γίνεται όλο και κοινό για τους ISPs να επιβραδύνουν τα δίκτυα, παρά το γεγονός ότι πολλές χώρες απωθούν τους νόμους της Net Neutrality, γεγονός που τους επιτρέπει να χρεώνουν ό, τι θέλουν για διαφορετικές υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να συμμετάσχετε στην ψυχαγωγία, θα πρέπει να αγοράσετε ένα ξεχωριστό πακέτο για να λάβετε περισσότερα εύρος ζώνης / δεδομένα.

Ωστόσο, παρά τις αλλαγές αυτές, οι πάροχοι ISP έχουν περιορίσει το εύρος ζώνης. Οι καταστάσεις είναι χειρότερες σε μέρη όπου πρέπει να αγοράσετε πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ένα ξενοδοχείο.

Με την ενεργοποίηση του XOR Obfuscation ή ενός διακομιστή StealthVPN όμως, μπορείτε να αποφύγετε τον περιορισμό των πακέτων VPN, διατηρώντας τις ταχύτητές σας στο μέγιστο διατηρώντας ταυτόχρονα τη συνέπεια.

Λήψη επιπλέον απόρρητο / ανωνυμία σε απευθείας σύνδεση

Για το επιπλέον πλήθος συνειδητοποίησης της ιδιωτικής ζωής, χαρακτηριστικά όπως το StealthVPN (Obfuscation), το DoubleVPN, το κρεμμύδι μέσω VPN είναι τρόποι για να λαμβάνετε περισσότερη ανωνυμία και προστασία της ιδιωτικής ζωής online.

Αυτό θα μπορούσε να είναι για ανθρώπους που είναι γενικά μυστικοπαθείς, ή να επιδοθούν σε θέματα που απαιτούν μεγάλη προστασία της ιδιωτικής ζωής, η οποία περιλαμβάνει την αποστολή εγγράφων σε ένα ιδιωτικό δίκτυο προσβάσιμο παγκοσμίως.

Μόλις ενεργοποιήσετε τους Stealth / Obfuscated Servers, ακόμη και οι εθνικοί οργανισμοί κατασκοπείας όπως ο NSA δεν θα είναι σε θέση να σας αναγνωρίσουν, επειδή όλη η κίνηση περνά μέσω της σήραγγας HTTPS.

Όχι μόνο αυτό σας προστατεύει από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι παραμένετε αόρατοι για τους κυνηγούς που διαπράττουν παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

VPN που προσφέρουν “Συσκότιση”

Ίσως έχετε μια καλή ιδέα τώρα για το τι “συσκότιση” είναι και πώς ενισχύει την ιδιωτική σας ζωή στο διαδίκτυο, αλλά τι γίνεται με τα VPN που προσφέρουν αυτήν την δυνατότητα?

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, έχω αναφέρει κάποιους από τους καλύτερους παρόχους που προσφέρουν StealthVPN, λειτουργία καταστολής ή επιλεγμένους εξυπηρετητές κατακερματισμού σε διάφορες χώρες:

 1. NordVPN
 2. ExpressVPN
 3. VPN.AC
 4. VPNArea
 5. VyprVPN

NordVPN

Βασισμένη στον Παναμά (μακριά από τις Δικαιώματα Εχθρού του Διαδικτύου), το NordVPN τείνει να είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία VPN, με όλες τις σχετικές προηγμένες λειτουργίες / τεχνολογίες για την ενίσχυση της ανωνυμίας σας.

Οι κρυμμένοι διακομιστές τους είναι διαθέσιμοι μόνο σε συσκευές Windows και Android, όπως έχω ήδη αναφέρει σε αυτήν την αναθεώρηση του NordVPN 2019. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία (στα Windows):

Πώς να ενεργοποιήσετε τους κρυπτογραφημένους διακομιστές NordVPN

 1. Κατεβάστε την εφαρμογή NordVPN των Windows
 2. Εισαγω τα διαπιστευτήριά σας σύνδεσης για να χρησιμοποιήσετε το VPN
 3. Πηγαίνω προς το “Ρυθμίσεις” και Κάντε κλικ επί “Προηγμένες ρυθμίσεις”
 4. Ελεγχος ο “Ξέρω τι κάνω” κουτί
 5. επιτρέπω ο “Κατακερματισμένοι διακομιστές” επιλογή
 6. Απολαμβάνω παρακάμπτοντας τα μπλοκ VPN σε περιορισμένες χώρες.

VPN που προσφέρουν ζόμπι

ExpressVPN

Με έδρα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, το ExpressVPN είναι ένα από τα κορυφαία εργαλεία προστασίας της ιδιωτικής ζωής στην αγορά, προσφέροντας απαράμιλλη ασφάλεια και ιδιωτικότητα στους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Προσφέρουν “StealthVPN” μόνο σε διακομιστές στο Χονγκ Κονγκ, ειδικά σχεδιασμένο για να νικήσει τη λογοκρισία στην ηπειρωτική Κίνα, αλλά θα πρέπει να είναι χρήσιμο και σε άλλες χώρες όπου έχουν αποκλειστεί VPN.

Πώς να ενεργοποιήσετε την κακοποίηση στο ExpressVPN

 1. Κατεβάστε την εφαρμογή ExpressVPN των Windows
 2. Κούτσουρο στο λογαριασμό σας και εισάγετε τον κωδικό ενεργοποίησης
 3. Συνδέω-συωδεομαι σε διακομιστές που προορίζονται για χρήστες της Κίνας (ρωτήστε ομάδα υποστήριξης)
 4. Για παράδειγμα, το Χονγκ Κονγκ - 2 χρησιμοποιεί την αποκρυπτογράφηση
 5. Απολαμβάνω παρακάμπτοντας τα μπλοκ VPN!

Πώς να ενεργοποιήσετε την κακοποίηση στο ExpressVPN

VPN. Μετα Χριστον

Με έδρα τη Ρουμανία, VPN. Ο AC είναι ένας παροχέας που εστιάζει στην ασφάλεια και προσφέρει καλές επιδόσεις και δυνατότητες απεμπλοκής. Είναι μια από τις λίγες υπηρεσίες που δουλεύουν στην Κίνα.

Ο παροχέας προσφέρει παρεξηγήσεις στις προηγμένες ρυθμίσεις τους, οι οποίες μετατρέπουν πάλι την κυκλοφορία VPN σε κυκλοφορία HTTPS για να σας κάνουν αόρατες τις τεχνικές Deep Packet Inspection (DPI).

Πώς να ενεργοποιήσετε την κακοποίηση στο VPN. ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ

 1. Κατεβάστε το σχετικό VPN. Εφαρμογή AC για τη συσκευή σας
 2. Κούτσουρο στην εφαρμογή πληκτρολογώντας τα διαπιστευτήριά σας
 3. Εντός της εφαρμογής, πηγαίνω στο “Προχωρημένος” μενού
 4. Μεταβάλλω επί “Είμαι στην Κίνα ή άλλη λογοκριμένη χώρα”
 5. Κτύπημα “Συνδέω-συωδεομαι” και επιλέγω ένα διακομιστή από το “Η ΚΙΝΑ OPTIMIZED” λίστα
 6. Απολαμβάνω παρακάμπτοντας μπλοκ VPN και έχοντας ένα απεριόριστο διαδίκτυο

Πώς να ενεργοποιήσετε την κακοποίηση στο VPN. ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ

VPNArea

Βασισμένη στη Βουλγαρία (μακριά από τις Δικαιώματα Διαδικτύου), η VPNArea έχει βαθμολογία Trustpilot 7,9 και φημίζεται για τη φθηνότερη τιμολόγηση της VPN και την καταχώρισή της αποκλειστικής IP

Ο πάροχος προσφέρει θόλωση με τη μορφή διακομιστών X-Stunnel, που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούν τη μέθοδο XOR Obfuscation ή Obfsproxy για τη μετατροπή της επισκεψιμότητας VPN σε HTTPS.

Πώς να ενεργοποιήσετε την κακοποίηση στο VPNArea

 1. Παίρνω την κατάλληλη εφαρμογή VPN για τη συσκευή σας
 2. Ανοιξε την εφαρμογή και καταχωρίστε τα στοιχεία σύνδεσης
 3. Κάντε κλικ επί “Διακομιστές” και επιλέγω “Ειδικός”
 4. Επιλέγω Ένα από “X-Stunnel” διαθέσιμους διακομιστές
 5. Απολαμβάνω παρακάμπτοντας μπλοκ VPN σε οποιαδήποτε χώρα!

Πώς να ενεργοποιήσετε την κακοποίηση στο VPNArea

VyprVPN

Με έδρα την Ελβετία, η VyprVPN είναι ένας από τους λίγους παρόχους που έχουν ελεγχθεί από μια τρίτη εταιρεία, η οποία διατίθεται για προβολή για το κοινό.

Ο παροχέας χρησιμοποιεί μια προηγμένη μέθοδο κατακερματισμού σε ένα αυτο-αναπτυγμένο πρωτόκολλο γνωστό ως “Πρωτόκολλο Χαμαιλέοντος”, το οποίο υπονομεύει όλη την επισκεψιμότητα VPN για να μοιάζει με κανονική επισκεψιμότητα HTTPS.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη δυσφήμηση στο VyprVPN

 1. Κατεβάστε την εφαρμογή VyprVPN για τη σχετική συσκευή
 2. Εισαγω το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθείτε
 3. Κάντε κλικ στο “Επιλογές / Προτιμήσεις” επιλογή
 4. Επιλέγω “Χαμαιλέοντας” για το πρωτόκολλο VPN
 5. Συνδέω-συωδεομαι στον ταχύτερο διαθέσιμο διακομιστή
 6. Παράκαμψη Το VPN μπλοκάρει στις περιοριστικές χώρες!

Πώς να ενεργοποιήσετε τη δυσφήμηση στο VyprVPN

Εναλλακτικές λύσεις για το OpenVPN Scramble

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παραβίαση του XOR ή η ασφάλεια που παρέχεται από το Obfsproxy είναι εξαιρετικές για την αποτροπή της κρυφής σας ταυτότητας, την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας και την ανωνυμία όλων των δραστηριοτήτων.

Κρύβουν το γεγονός ότι η επισκεψιμότητά σας είναι κρυπτογραφημένη, αλλά η έλλειψη εμπλοκής δεν θα πρέπει να αποκλείει ένα κατά τα άλλα εξαιρετικό VPN. Ακολουθούν ορισμένοι άλλοι τρόποι για να αποκρύψετε την επισκεψιμότητα VPN:

Σήραγγα SSL / TLS A.k.a. Stunnel

Αυτή είναι μια άλλη τακτική ταλαντοποίησης που λειτουργεί με τη δρομολόγηση της επισκεψιμότητας VPN μέσω ασφαλούς και κρυπτογραφημένης σήραγγας TLS / SSL, η οποία χρησιμοποιείται από συνδέσεις HTTPS.

Ως εκ τούτου, όταν οι συνδέσεις OpenVPN μετακινούνται μέσω της ίδιας κρυπτογράφησης, δεν μπορείτε να τους ξεχωρίσετε από την κανονική επισκεψιμότητα HTTPS, παρόμοια με τη χρήση του XOR Obfuscation ή του Obfsproxy.

Δεδομένου ότι τα δεδομένα του OpenVPN αναδιπλώνουν μέσα σε ένα πρόσθετο επίπεδο κρυπτογράφησης TLS / SSL, ακόμη και το Deep Packet Inspect (DPIs) δεν μπορεί να διεισδύσει σε αυτό το δίκτυο, διατηρώντας σας ανώνυμα ανά πάσα στιγμή.

Tor Browser

Σύντομα για “Ο δρομολογητής κρεμμυδιών” (που απεικονίζεται επίσης στο λογότυπο του προγράμματος περιήγησης), ο Tor σχεδιάστηκε αρχικά για το Ναυτικό των ΗΠΑ στις 20 Σεπτεμβρίου 2002. Περιείχε ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών που επέτρεπε στους χρήστες να περιηγούνται στο διαδίκτυο με ασφάλεια και ανώνυμα.

Τώρα, το προϊόν έχει στραφεί προς το μη κερδοσκοπικό τμήμα, εξάπλωσης της σημασίας της ανάπτυξης και της έρευνας των ηλεκτρονικών εργαλείων απορρήτου. Χρησιμοποιεί ένα αποκεντρωμένο δίκτυο, το οποίο προσφέρει πολλά επίπεδα προστασίας για τα δεδομένα χρήστη.

Κατευθύνει την κίνηση στο Διαδίκτυο μέσω επικάλυψης διακομιστών σε όλο τον κόσμο που αποτελείται από περισσότερα από επτά χιλιάδες ρελέ. Αυτό επιτρέπει τη σωστή απόκρυψη των χρηστών’ τοποθεσία, εμποδίζοντας οποιονδήποτε να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας.

Σήραγγα SSH

Οι σήραγγες SSH είναι μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιείται από τα VPN για την κάλυψη δεδομένων με ένα πρόσθετο επίπεδο κρυπτογράφησης, παρακάμπτοντας τις υπηρεσίες φιλτραρίσματος που δεν έχουν εντοπιστεί.

Διατίθεται σε πλήθος διαφορετικών εφαρμογών. Για παράδειγμα, όταν στέλνετε και λαμβάνετε αρχεία μέσω FTP, οι σήραγγες SSH μεταφέρουν με ασφάλεια όλα τα δεδομένα, χωρίς παρακολούθηση ή μπλοκάρισμα.

Το μόνο πρόβλημα με τη σήραγγα SSH είναι ότι μπορεί να έχει αντίκτυπο στις ταχύτητες που λαμβάνετε, γι 'αυτό και δεν είναι κατάλληλη επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν streaming.

SOCKS5 Proxy (ShadowSocks)

Εισήχθη ως λύση για την απόκτηση πρόσβασης χωρίς περιορισμούς σε χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν, το Ιράκ, η Τουρκία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που χρησιμοποιούν τεχνικές DPI - ο διακομιστής μεσολάβησης SOCKS5 χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Socket Secure 5.

Το πρωτόκολλο αυτό είναι εξαιρετικά ασφαλές και επιτρέπει την ομαλή μεταφορά δεδομένων χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία proxy, προσθέτοντας ένα επίπεδο επαλήθευσης ταυτότητας μόνο στον χρήστη που μπορεί να έχει πρόσβαση.

Όχι μόνο αυτό αποδεικνύεται χρήσιμο για χρήστες που συμμετέχουν σε P2P / κοινή χρήση αρχείων, αλλά τείνει επίσης να είναι πιο αξιόπιστος και ταχύτερος από μερικές από τις μεθόδους που έχουμε διερευνήσει παραπάνω.

Τυλίξτε τα πράγματα

Σε χώρες με σκληρούς νόμους διαδικτύου και μπλοκ VPN, τα χαρακτηριστικά όπως η θωράκιση δρουν ως ιππότης σε λαμπερή θωράκιση για τα άτομα που έχουν συνείδηση ​​της ιδιωτικής ζωής και εκείνοι που θέλουν να παρακάμψουν τους περιορισμούς.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία, εάν κατοικείτε σε μια χώρα που υποχωρεί. Οι παραπάνω προτάσεις VPN πρέπει να σας παρέχουν αρκετές πληροφορίες για να επιλέξετε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σας.

Φυσικά, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις / ερωτήσεις, μην διστάσετε να σχολιάσετε παρακάτω. Θα απαντήσω προσωπικά και θα παράσχω όση βοήθεια μπορώ.

Επίσης, βοηθήστε έναν αδερφό να μοιραστεί αυτόν τον οδηγό με άλλους χρήστες που ασχολούνται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής αναζητώντας λύσεις για την ενίσχυση της ανωνυμίας τους στο διαδίκτυο. Έχετε μια υπέροχη μέρα μπροστά!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me