Πώς να παρακάμψετε το Geo-blocking και το περιορισμό περιεχομένου

Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά ο μέσος άνθρωπος έχει πρόσβαση μόνο στο 0,004% του διαδικτύου. Το υπόλοιπο του 99,996% αποτελείται από το “Deep Web” και ουσιαστικά οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, το οποίο δεν έχει αναπροσαρμοστεί από μηχανές αναζήτησης όπως το Google ή το Bing.


Ωστόσο, ακόμη και σε αυτό το 0,004% του διαδικτύου έχουμε πρόσβαση σε, πολλές ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο επιδίδονται στη δραστηριότητα του geo-blocking, περιορίζοντας περαιτέρω το περιεχόμενο προσβάσιμο. Έτσι, αυτός ο οδηγός επικεντρώνεται στο γεω-μπλοκαρίσματος και πώς να το παρακάμψει. Αλλά πρώτα…

Τι ακριβώς είναι το Geoblocking?

Το Geoblocking περιλαμβάνει διάφορες μεθόδους και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τη δραστηριότητα περιορισμού της πρόσβασης στο διαδίκτυο, βασισμένη σε μία’s γεωγραφική θέση. Οι ιστότοποι / υπηρεσίες που εγκαθιστούν το geo-blocking εντοπίζουν πρώτα τις διευθύνσεις IP και στη συνέχεια τους επαληθεύουν από μια μαύρη λίστα ή το whitelist.

Οποιαδήποτε IP διεύθυνση που δεν βρίσκεται στην εγκεκριμένη λίστα και μπείτε στη μαύρη λίστα αποκλείεται αμέσως από την ολοκλήρωση της σύνδεσης στον εξυπηρετητή ιστότοπου / υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ένα σφάλμα όπως “ιστοσελίδα που δεν είναι προσβάσιμη στην τοποθεσία / περιοχή σας.”

Γιατί υπάρχει το Geoblocking?

Το Geoblocking διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στον περιορισμό της πρόσβασης σε περιεχόμενο πολυμέσων πολυμέσων στο διαδίκτυο, όπως τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, λόγω αδειών και ζητημάτων σχετικών με τα πνευματικά δικαιώματα. Τυπικά, τα σπίτια παραγωγής χάνουν χρήματα, όταν κάποιος εκτός της χώρας προσεγγίζει το περιεχόμενό τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπετε πολλές πλατφόρμες συνεχούς ροής όπως Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, HBO NOW και περιορίζοντας την πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο ή διαθέτοντας μια διαφορετική έκδοση των ιστοτόπων τους, ώστε να αποτρέπεται η αποδέσμευση της πλήρους βιβλιοθήκης τίτλων από τους χρήστες.

Πηγαίνουν ακόμη περισσότερο με την απαγόρευση υπηρεσιών VPN που χρησιμοποιούνται για την παράκαμψη των γεωγραφικών αποκλεισμών και των αποκλεισμών περιεχομένου σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, το geoblocking διαδραματίζει επίσης ρόλο στην επιβολή διακρίσεων ως προς τις τιμές, στην παρεμπόδιση της κακόβουλης κίνησης, του τυχερού παιχνιδιού σε απευθείας σύνδεση, στην πρόληψη της απάτης και στον έλεγχο της ταυτότητας της τοποθεσίας.

Χειριστείτε το Geoblocking με ένα Proxy

Κυρίως όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν γεωγραφικούς αποκλεισμούς, συνιστάται να χρησιμοποιούν μια υπηρεσία πληρεξουσίου. Αυτά τα πολύτιμα εργαλεία δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να συνδεθούν σε ένα διακομιστή σε διαφορετική χώρα με μια νέα διεύθυνση IP για την απεμπλοκή διαφορετικών ιστοτόπων / υπηρεσιών.

Ωστόσο, όταν η χρήση ενός πληρεξουσίου στο παρελθόν ήταν μια εύκολη λύση στους γεωγραφικούς αποκλεισμούς, δεν υπάρχει πλέον ως βιώσιμη επιλογή. Πολλοί ιστότοποι / υπηρεσίες μπορούν εύκολα να ανιχνεύσουν μια υπηρεσία πληρεξουσίου, αποκλείοντας τους αμέσως, θεωρώντας τους τεχνικά άχρηστους.

Οι υπηρεσίες διακομιστή μεσολάβησης μετατοπίζουν μόνο τη διεύθυνση IP σας, αλλά δεν προσφέρουν κρυπτογράφηση που εμποδίζει τους ιστότοπους να διαπιστώσουν ότι χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι αντιμετωπίζετε ένα “εντοπιστεί σφάλμα μεσολάβησης”, γι 'αυτό συστήνω τη χρήση αξιόπιστης υπηρεσίας VPN.

Χειριστείτε το Geoblocking με ένα VPN

Τα VPN συνήθως δρομολογούν τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο μια ασφαλή και κρυπτογραφημένη σήραγγα, που κρύβει τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο και διατηρεί την ταυτότητά σας ιδιωτική. Όλη η διαδικτυακή επισκεψιμότητα που επρόκειτο να μεταβεί απευθείας από τον ISP στον ιστότοπο που επισκεφθήκατε, περνά πλέον από ένα πρόσθετο επίπεδο κρυπτογράφησης με διαφορετική διεύθυνση IP.

Ως εκ τούτου, ο ιστότοπος προορισμού βλέπει τώρα δεδομένα από τον διακομιστή που επιλέξατε μέσω του προγράμματος-πελάτη VPN. Δεν είναι η πραγματική σας τοποθεσία και η διεύθυνση IP που αποκτήθηκε από τον ISP σας, διατηρώντας σας ανώνυμα ανά πάσα στιγμή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το geoblocking με ένα VPN είναι πιο βιώσιμη και εφικτή επιλογή, αν και πρέπει να πληρώσετε για μια premium υπηρεσία VPN.

Είναι παράκαμψη Geoblocking Νομική?

Αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη χώρα στην οποία βρίσκεστε και από την ιστοσελίδα / υπηρεσία στην οποία έχετε πρόσβαση. Ορισμένες χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν, το Ιράκ, η Τουρκία, η Αίγυπτος κ.λπ. απαγορεύουν τις υπηρεσίες VPN συνολικά επειδή αποθαρρύνουν το geoblocking να έχει πρόσβαση σε ένα απεριόριστο διαδίκτυο.

Ως εκ τούτου, αν βρεθείτε χρησιμοποιώντας ένα VPN για να παρακάμψετε τους γεωγραφικούς αποκλεισμούς, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε νομικές παρενοχλήσεις και ίσως χρειαστεί να καταβάλλετε μεγάλα πρόστιμα. Για ιστότοπους που αποθαρρύνουν την παράκαμψη του geoblocking, δεν λαμβάνονται τέτοιες αυστηρές ενέργειες και ούτε οι προσωπικοί σας λογαριασμοί τερματίζονται.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι ιστότοποι έχουν μια ρήτρα σχετικά με το geoblocking τους “όρους χρήσης / χρήσης”. Επομένως, αν έχετε διπλό πνεύμα για τη δραστηριότητα, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους κανόνες, για να αποφύγετε να απαγορευτείτε ή να κλειδώσετε έξω από τους λογαριασμούς σας.

Άλλοι τρόποι για την παράκαμψη των κλειδαριών Geoblocking

Εκτός από τη χρήση υπηρεσίας μεσολάβησης ή VPN, τα άτομα μπορούν να βασίζονται στον Tor για την παράκαμψη των γεωγραφικών φραγμών. Ο Tor έχει συνήθως ένα αποκεντρωμένο δίκτυο που προστατεύεται από πολλά επίπεδα κρυπτογράφησης, κατευθύνει την κυκλοφορία μέσω διαδικτύου μέσω επικάλυψης διακομιστών.

Αυτή η επικάλυψη διακομιστών αποτελείται από περισσότερα από επτά χιλιάδες ρελέ, επιτρέποντας τη σωστή απόκρυψη των χρηστών’ ενώ εμποδίζετε οποιονδήποτε άλλον να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας, είτε πρόκειται για άμεσα μηνύματα, για κοινωνικά μέσα ή για άλλες πλατφόρμες.

Το Tor μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με VPN μέσω δύο διαμορφώσεων. Tor μέσω VPN ή VPN μέσω του Tor. Ο πρώτος περιλαμβάνει τη σύνδεση στον διακομιστή VPN πρώτα και στη συνέχεια το δίκτυο Tor, ενώ το τελευταίο πηγαίνει αντίστροφα.

Παρακολουθώντας τη γερμανική τηλεόραση στο εξωτερικό μέσω του Διαδικτύου

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τη γερμανική τηλεόραση στο εξωτερικό, δεν απαιτείται επιστήμη πυραύλων. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απολαύσετε απεριόριστη πρόσβαση οπουδήποτε:

  1. Εγγραφείτε σε μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN όπως το NordVPN ή το Surfshark
  2. Κατεβάστε τη σχετική εφαρμογή για την πλατφόρμα / τη συσκευή που χρησιμοποιείτε
  3. Εγκαθιστώ η εφαρμογή, Άνοιξε μόλις έγινε, και εισαγω τα διαπιστευτήριά σας σύνδεσης
  4. Συνδέω-συωδεομαι σε οποιοδήποτε διακομιστή στη Γερμανία (Βερολίνο, Μόναχο, Αμβούργο Φρανκφούρτη)
  5. Επίσκεψη ARD, ZDF, Arte, n-TV, ProSieben, Netflix DE ή οποιαδήποτε άλλη γερμανική ειδική τηλεοπτική ιστοσελίδα
  6. Θα παρατηρήσετε τώρα ότι ο ιστότοπος είναι προσβάσιμος και δεν εμφανίζει σφάλμα τοποθεσίας!
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me