Εύκολη Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου για αρχάριους | BestVPN.co

“Όλοι μας συνδέουμε τώρα μέσω του Διαδικτύου, όπως οι νευρώνες σε ένα γιγάντιο εγκέφαλο”


Πρέπει να το χρωστάμε στον Stephen Hawking, για να συνοψίσουμε τα πράγματα με ακρίβεια, αφήνοντας όμως τόσο πολύ στη δική μας φαντασία. Αυτό που είπε σχετικά με το Διαδίκτυο είναι ως επί το πλείστον TRUE. Ορισμένοι μπορεί να το θεωρούν αξιέπαινο: το ‘ψηφιακό κόσμο’. Τι ώρα είναι ζωντανός, ε; Ταυτόχρονα, άλλοι μπορεί να είναι σκεπτικοί σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου. Εμείς στο BestVPN.co καταλαβαίνουμε και τις δύο πλευρές, αλλά έχουμε κάποιες από τις δικές μας σκέψεις για το θέμα.

Όπως όλα τα άλλα στη ζωή, υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα στο Διαδίκτυο. Είναι ένας απίστευτος μαθησιακός πόρος, παρέχει πρόσβαση σε στιγμιαία ψυχαγωγία, διευκολύνει την εργασία με τα εργαλεία SaaS και βοηθά στην απόκτηση της ατομικής έκθεσης μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης (παρουσιάζοντας πολλές ευκαιρίες να γίνει το δικό σου αφεντικό). Παράλληλα, υπάρχουν απειλές για την προσωπική σας ασφάλεια και ιδιωτικότητα, θέτοντας σε κίνδυνο την οικογένεια / επιχείρηση / χρήματά σας!

Contents

Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο!

Δυστυχώς, υπάρχουν άτομα που’θα εκμεταλλευτεί το διαδίκτυο αφαιρώντας τις εγκληματικές δραστηριότητες, απατώντας τους χρήστες μέσω κακόβουλου λογισμικού, αποκτώντας δεδομένα μέσω ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) ή δημιουργώντας προγράμματα που εξαπατούν τα άτομα από τα χρήματά τους. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου γίνονται όλο και πιο έξυπνοι και πιο εξελιγμένοι στις επιχειρήσεις τους χρησιμοποιώντας δημιουργικά μέτρα για να κλέψουν ταυτότητες, να διαπράξουν απάτες ή ακόμα και να ξεκινήσουν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον άλλων.

Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Αν αυτό δεν ήταν’t, το διαδίκτυο είναι γεμάτο από βία, σκοτεινούς πειρασμούς και ανηθικότητα με εταιρείες / άτομα που αναζητούν ενεργά χρήστες έξω, ΚΑΝΕΝΑΣΤΕ! Κυβερνήσεις’δεν θέλουν να εμπιστεύονται τους πολίτες τους και να επιβάλλουν νόμους διαδικτύου που επιτρέπουν την παρακολούθηση / παρακολούθηση του κοινού ανθρώπου. Όλα αυτά σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε ότι η διατήρηση του SAFE online δεν είναι πλέον δεδομένη, αλλά μια απαραίτητη εξωσχολική δραστηριότητα.

Μήνας ευαισθητοποίησης στον κυβερνοχώρο

Τώρα, ξέρουμε τι μπορείτε’ξανασκεφτόμαστε, όλα αυτά φαίνονται ασταθή και επιφανειακά, σωστά; Ωστόσο, μπορούμε να το διαβεβαιώσουμε’t! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο εθνικός μήνας ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (NCSAM), εμείς’έλαβε την απόφαση να πάει all-out με βοηθώντας τους πελάτες να μείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο. Με λίγη κοινή λογική και γνώση για το κάνουμε’s / don’ts, μπορείτε να πλοηγηθείτε στο ‘καθαρή.

Τι προβλήματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο αντιμετωπίζουμε σήμερα?

Το Διαδίκτυο χρησιμεύει ως ένα θαυμάσιο εργαλείο για την αυτο-έκφραση, την ενίσχυση της γνώσης, και τη δυνατότητα να παραμείνουν συνδεδεμένοι με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η ευρεία διαθεσιμότητα των συσκευών με δυνατότητα Internet παρέχει σε όλους την πρόσβαση όλο το 24ωρο σε αγορές, πιστωτικές / χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, άμεση ψυχαγωγία, διαχείριση σχέσεων, συμμετοχή σε σεξουαλικά ένστικτα και ακόμη και λήψη βοήθειας / συμβουλών!

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Διαδίκτυο έχει πράγματι αλλάξει / βελτιώσει τη ζωή μας με πολλούς τρόπους, ότι τώρα είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς έναν κόσμο χωρίς αυτό. Ωστόσο, μόνο όταν συνειδητοποιείτε πόσα επικίνδυνα πράγματα μπορούν να πάρουν στο διαδίκτυο, ανησυχείτε για την ιδιωτικότητα / ασφάλεια. Παρακάτω θα συζητήσουμε μερικούς σοβαρούς κινδύνους προσωπικής ασφάλειας, που θα μπορούσατε να καταλήξετε να κολλήσετε:

Θέματα ασφαλείας στο Διαδίκτυο αντιμετωπίζουμε σήμερα

 • Ransomware - Ένα κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιεί cyptovirology, αναλαμβάνει τον υπολογιστή σας και απειλεί να δημοσιεύσει το θύμα’έως ότου καταβληθεί ένα λύτρο. Σημαντικά παραδείγματα περιλαμβάνουν τα Fusob, WannaCry, Petya, Bad Rabbit και SamSam, τα οποία βρέθηκαν χρησιμοποιώντας παρόμοια μοτίβα για την κρυπτογράφηση αρχείων χρηστών.
 • Κλοπή ταυτότητας - Didn’Δεν νομίζω ότι ήταν δυνατό σωστά; Αυτό συμβαίνει όμως! Οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιούν τεχνικές όπως η φύτευση phishing ή κακόβουλου λογισμικού για να σας ξεγελάσουν για να αποκαλύψουν τις οικονομικές σας πληροφορίες, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούν για να διαπράξουν απάτη υποκλοπώντας σας. Τα σκατά φτάνουν πολύ γρήγορα στο ταβάνι!
 • Cyberstalking - Ένα πολύ σοβαρό έγκλημα, λόγω του οποίου πολλές γυναίκες πρέπει να υποφέρουν από παρενόχληση και διανοητικά βασανιστήρια! Σε αυτό το σενάριο, ένας εισβολέας χρησιμοποιεί επανειλημμένα ηλεκτρονικές επικοινωνίες για να τρομάξει ή να τρομάξει ένα θύμα. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει δυσφήμιση, συκοφαντία, δυσφήμιση και ψευδείς κατηγορίες.
 • Sextortion - Σκέψου ότι ο πραγματικός κόσμος είναι ένα b ** ch; Ο ψηφιακός κόσμος είναι χειρότερος! Ορισμένοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες να στέλνουν γυμνές / σεξουαλικές εικόνες των ίδιων. Αργότερα, αυτές οι εικόνες χρησιμοποιούνται για να εξορκίσουν τα χρήματα ή τις σεξουαλικές εύνοιες από το θύμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή κατάθλιψη / άγχος!
 • Cyberbullying - Η εύκολη έκθεση στη βία, οι γραφικές εικόνες / βίντεο και η ασήμαντη πολιτική είναι κάτι που τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης γίνονται αρκετά διάσημα! Ωστόσο, τα πράγματα παίρνουν μια σοβαρή στροφή, όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ψηφιακό κόσμο για να εκφοβίσουν τους ανθρώπους στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δυσφήμιση, ιικά μιμίδια και πολλά άλλα!
 • Online Predation - Το Διαδίκτυο είναι ένας επικίνδυνος χώρος ιδιαίτερα για τα παιδιά, καθώς έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με τους ανθρώπους δύο φορές / τρεις φορές την ηλικία τους. Ορισμένοι αθώοι έφηβοι μπορεί να γίνουν θύματα χειραγώγησης / εξαναγκασμού από τους διαδικτυακούς αρπακτικούς, οι οποίοι έχουν μεταγενέστερα καταχρηστικά / σεξουαλικά κίνητρα.
 • Spamming - Πολλές φορές, όταν συμμετέχετε σε έναν νέο ιστότοπο ή έναν ιστότοπο κοινωνικών μέσων, μπορείτε να κάνετε κλικ κάπου που δεν βρίσκεστε’t υποτίθεται, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχετε να αντιμετωπίσετε εκατοντάδες και χιλιάδες spammy διαφημίσεις, ανεπιθύμητα μαζικά μηνύματα, το οποίο ανοίγει την πόρτα σε κακόβουλο λογισμικό και phishing!
 • Περιεχόμενο χωρίς προσοχή - Ενώ το Διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα ευτυχές μέρος για πολλούς, μπορεί επίσης να είναι απίστευτα σκοτεινό και επικίνδυνο. Υπάρχουν τόνοι άσχημου περιεχομένου που διατίθενται με τη μορφή πληροφοριών / εικόνων / βίντεο που περιέχουν βόμβες gore / kill / bomb και άλλο δυσάρεστο περιεχόμενο.

Θέματα ασφαλείας στο Διαδίκτυο

Πώς μπορούν οι χρήστες να αξιοποιήσουν τη μέγιστη δυνατή προστασία στο διαδίκτυο?

Εμείς’βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε σχετικά με τους κινδύνους που προαναφέρθηκαν’Σας έβαλα λίγο φανερή! Μετά από όλα, ποιος θα μπορούσε’ve ποτέ όμως, τέτοια πράγματα συμβαίνουν επίσης, σωστά; Γιατί μπορεί να’οι άνθρωποι απλώς μαθαίνουν να είναι πολιτισμένοι και να μην είναι πόνος στο $$ για τους άλλους; Υποθέτουμε ότι είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να κάνει η BestVPN.co, είναι η αξιοποίηση της μέγιστης προστασίας σε απευθείας σύνδεση για να προστατευθεί από τέτοιες απειλές στο διαδίκτυο!

Πριν ξεκινήσουμε όμως, επιτρέψτε μου να το βάλω μόνο εκεί έξω. Αυτό δεν συμβαίνει’t ένα από αυτά τα κλισέ, αναδιαμορφωμένους σε απευθείας σύνδεση οδηγούς, όπου το μόνο συμβουλές που παίρνετε για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας περιστρέφονται γύρω από ξεπερασμένες μεθόδους. Ενώ ερευνούσαμε, ήμασταν κυριολεκτικά έκπληκτοι από τον τύπο του περιττού περιεχομένου που διατίθεται στο Διαδίκτυο. Επομένως, ελπίζουμε να βρείτε την έρευνά μας εντυπωσιακή, καθώς προσπαθούμε λίγο πιο ευρεία!

Εύκολη Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου για αρχάριους | BestVPN.co

Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου: Βασικοί κανόνες

 1. Παρόμοια με το πώς μπορείτε να αποφύγετε το περπάτημα από σκιερές γειτονιές, αποφύγετε να επισκέπτεστε επικίνδυνες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, καθώς ενδέχεται να περιέχουν ransomware, ιούς ή κακόβουλα προγράμματα.
 2. Πάντα να περιορίζετε το ποσό των πληροφοριών που αποκαλύπτετε στο διαδίκτυο. Οι πιθανοί εργοδότες και οι πελάτες δεν είναι’t πρέπει να γνωρίζετε τη διεύθυνση κατοικίας ή την προσωπική σας κατάσταση (duh!).
 3. Αποφύγετε τη λήψη λογισμικού / εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών, καθώς ενδέχεται να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό ή να προσπαθήσουν να κλέψουν πληροφορίες. Πηγαίνετε για εφαρμογές / λογισμικό που πιστοποιούνται / επαληθεύονται από τις αρμόδιες αρχές.
 4. Το διαδίκτυο δεν συμβαίνει’t έχει ένα πλήκτρο διαγραφής. Αφού αναρτηθεί, ζει για πάντα στους βαθύτερους, σκοτεινότερους συμμάχους των κρύπτων ή των αντιγράφων που ενδέχεται να έχουν κάνει άλλοι, χωρίς να το γνωρίζετε.
 5. Αν έχετε καταφύγει’Δεν έχετε ήδη ένα, χρησιμοποιήστε έναν κωδικό ασφαλείας στο τηλέφωνό σας. Μπορεί να είναι ένας κωδικός πρόσβασης, ένας κωδικός PIN ή ένα μοτίβο ξεκλειδώματος. Ανεξάρτητα από το τι επιλέγετε, η χρήση ενός είναι απαραίτητη για την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο!
 6. Βεβαιωθείτε ότι οι λογαριασμοί κοινωνικών μέσων είναι ιδιωτικοί. Μόνο η στενή οικογένεια και οι φίλοι σας θα πρέπει να μπορούν να δουν κάτι για εσάς. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα cyberstalker!
 7. Ενημερώστε τακτικά το λειτουργικό σας σύστημα και το λογισμικό για να αποτρέψετε τους κυβερνοεγκληματίες να εκμεταλλεύονται παλιά σφάλματα και κενά στην ασφάλειά σας, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια όλων των προσωπικών δεδομένων.
 8. ΠΟΤΕ μην συνδεθείτε σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi σε καφετέριες ή εστιατόρια χωρίς να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN, καθώς αυτά τα μέρη είναι πιθανότατα scammed / hacked / εξαπατημένα από έξυπους κυβερνοεγκληματίες.
 9. Η μνήμη όλων των κωδικών πρόσβασης μπορεί να είναι ένας τεράστιος πόνος στους γλουτούς εκτός από εσάς’Έχω εξαιρετική μνήμη που θυμίζει δεξιότητες. Για τον μέσο όρο joe, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης.
 10. Αποφύγετε να γράφετε μηνύματα μίσους ή να επιδοθείτε σε οποιοδήποτε είδος κακοποίησης / ρατσισμού / βίας, καθώς μπορεί να σας οδηγήσει σε σοβαρό πρόβλημα. Απλά γράφοντας ένα απειλητικό μήνυμα μπορεί να σας οδηγήσει σε νομικές ταλαιπωρίες!

Βασικοί κανόνες ασφαλείας στο Διαδίκτυο

Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου: Προστατεύστε τον εαυτό σας από το Ransomware

 1. Μερικές φορές η ζωή απλά συνεχίζει να σας δίνει λεμόνια και εκεί’Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι 'αυτό. Ransomware’s είναι δύσκολο, οπότε πρέπει να κάνετε μια συνήθεια να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας σε τακτική βάση.
 2. Χρησιμοποιήστε ένα λογισμικό προστασίας από ιούς ή λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό που σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τις παραμέτρους αναζήτησης για να σαρώσετε αρχεία αρχειοθέτησης και συμπιεσμένα αρχεία,’s πώς οι περισσότεροι ransomware παίρνουν τον έλεγχο του συστήματός σας.
 3. Δεν συμβαίνει’Εάν έχετε επισκεφθεί έναν ιστότοπο, έχετε πρόσβαση σε λογισμικό ή απλά περιηγείστε σε διαφορετικά παιχνίδια / προγράμματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνεχώς ενεργοποιήσει το τείχος προστασίας.
 4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει τακτικά ενημερώσεις για το λειτουργικό σας σύστημα και το λογισμικό προστασίας από ιούς / κακόβουλο λογισμικό, ώστε να έχετε ένα ενημερωμένο υλικολογισμικό που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ύποπτο αρχείο!
 5. Είναι επιτακτική ανάγκη οι χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνουν κλικ σε συνδέσμους ή συνημμένα, ιδιαίτερα εκείνα που φαίνονται ύποπτα. Αναλύστε το σύνδεσμο για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα πριν το κάνετε κλικ σε αυτό.

Εύκολη Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου για αρχάριους | BestVPN.co

Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου: Μείνετε προστατευμένοι από κλοπή ταυτότητας

 1. Να θυμάστε πάντα ότι δεν θα χρησιμοποιείτε εφαρμογές P2P / File-Sharing, αν δεν διαθέτουν’t προσφέρουν ασφάλεια δεδομένων και ιδιωτικότητα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία VPN αν το κάνετε, καθώς αυτό θα κρατήσει την ταυτότητά σας ανώνυμα ανά πάσα στιγμή.
 2. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ποτέ δεν ψωνίζετε από ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν κακή φήμη, ιδιαίτερα εκείνα που έχουν ιστορικό ότι υποφέρουν από παραβιάσεις δεδομένων στην ‘πρόσφατος’ το παρελθόν.
 3. Είναι επιτακτική ανάγκη να είστε ενεργά για τα οικονομικά σας στοιχεία ανά πάσα στιγμή. Κάνετε τη δέουσα επιμέλεια σας για τον έλεγχο των τραπεζικών και πιστωτικών σας δηλώσεων κάθε μήνα για να εντοπίσετε γρήγορα παρατυπίες.
 4. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρείτε την ταυτότητά σας και τις πληροφορίες σας ασφαλείς ανά πάσα στιγμή αλλάζει τους κωδικούς πρόσβασης των οικονομικών λογαριασμών σας σε τακτική βάση. Οι παραβιάσεις συχνά παραμένουν απαρατήρητες για εβδομάδες!
 5. Βεβαιωθείτε ότι στέλνετε πάντα όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα μηνύματα με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο ή χρησιμοποιείτε μια αποκλειστική διεύθυνση IP από μια υπηρεσία VPN για να αξιοποιείτε πάντα ένα άθραυστο επίπεδο ασφάλειας.

Εύκολη Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου για αρχάριους | BestVPN.co

Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου: Μάθετε πώς να Αντιμετωπίζετε το Cyberstalking

 1. Εάν είστε cyberstalked, είναι ζωτικής σημασίας να αποθηκεύσετε όλες τις επικοινωνίες με τον δράστη για αποδείξεις. Μπορεί να ακούγεται σκληρή, αλλά πρέπει να την αναφέρετε στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
 2. Εάν διαλύσετε έναν οικείο συνεργάτη, βεβαιωθείτε ότι επαναφέρετε όλους τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα κοινωνικά μέσα και τις τραπεζικές πληροφορίες, ώστε να μην είναι σε θέση να σας χειριστούν με οποιονδήποτε τρόπο.
 3. Όταν πρόκειται για τη χρήση κοινωνικών μέσων, ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή chat rooms, είναι επιτακτικό να είστε προσεκτικοί σχετικά με τις πληροφορίες που μοιράζεστε, αλλιώς μπορείτε να διευκολύνετε τους stalkers να συλλέγουν τις φωτογραφίες / τις αναρτήσεις σας!
 4. Αν δεν είναι υποχρεωτική, αποφύγετε να συμπληρώσετε πεδία που ζητούν τα προσωπικά σας στοιχεία όπως η ημερομηνία γέννησής σας κατά την εγγραφή / εγγραφή σας για κάτι στο διαδίκτυο. Ποιος ξέρει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες!
 5. Όταν δημοσιεύετε μια φωτογραφία στο διαδίκτυο (ειδικά αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το να είστε cyberstalked), βεβαιωθείτε ότι δεν αποκαλύπτει την τοποθεσία σας. Πηγαίνετε για ένα με ένα απλό φόντο.

πώς να αντιμετωπίσετε το Cyberstalking

Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου: Μείνετε Ανησυχείτε για το Sextortion

 1. Το Sextortion δεν περιορίζεται μόνο στους ηλικιωμένους άνδρες, αλλά ακόμη και οι έφηβοι έχουν κριθεί ένοχοι τέτοιων πράξεων. Οι ζηλιάρης εξάδες μπορεί να κάνουν τη ζωή μια κόλαση ζωντανή. Υφηγητής’μην διστάσετε να τα αναφέρετε αμέσως!
 2. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με gadgets και εφαρμογές που έχουν τις πιο περίεργες χρήσεις. Ξέρετε ότι υπάρχουν και εφαρμογές spyware; Βελτιώστε την ασφάλεια σας στο διαδίκτυο εγκαθιστώντας ένα πρόγραμμα προστασίας από spyware. Ενημερώστε την καθημερινά!
 3. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσετε αυτό το πολύτιμο μάθημα της ζωής: οι άνθρωποι μπορούν να προσποιούνται ότι είναι μερικοί’δεν είναι. Να είστε επιλεκτικοί για τα άτομα που επιλέγετε να προσθέσετε στα κοινωνικά σας μέσα.
 4. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι γονείς πρέπει να συμμετέχουν στη ζωή των παιδιών τους. Αποφασίστε ποιες εφαρμογές και πλατφόρμες SM είναι κατάλληλες για αυτούς και επανεξετάστε τακτικά τη δραστηριότητά τους σε όλους.
 5. Κάντε τη συνήθεια να απενεργοποιείτε ηλεκτρονικές συσκευές και κάμερες, ειδικά όταν δεν τους χρησιμοποιείτε. Οι χάκερ / εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορεί να εισχωρήσουν στην κάμερα, να καταγράψουν βίντεο και στη συνέχεια να σας εκβιάσουν!

Μείνετε αέρας για το Sextortion

Συμβουλές για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Πώς να χειριστείτε τον ηλεκτρονικό αποκλεισμό

 1. Το’Είναι σημαντικό ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουν μια ηθική πυξίδα. Εάν βλέπετε κάποιον που γνωρίζετε ποιος είναι θύμα της διαδικτυακής εκφοβισμού, don’Μη κάθεστε ήσυχα! Αναφερθείτε σε έναν ενήλικα το συντομότερο δυνατόν.
 2. Όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο υπολογιστή ή κάποιον άλλο’για να αποκτήσετε πρόσβαση στους λογαριασμούς / ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των κοινωνικών μέσων σας, φροντίστε να αποσυνδεθείτε, καθώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το λογαριασμό σας για τα δικά τους δευτερεύοντα κίνητρα.
 3. Αποφύγετε να μοιράζεστε τους κωδικούς πρόσβασης και τις πληροφορίες λογαριασμών σας με οποιονδήποτε, καθώς θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την καλοσύνη σας και να επιδοθούν σε δραστηριότητες που πιθανόν να χτυπάνε τους γλουτούς σας αργότερα!
 4. Είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους να γνωρίζουν τις συνέπειες αυτού που γράφουν ή δημοσιεύουν online. Αποφύγετε να μοιράζεστε τίποτα που θα μπορούσε να σας βλάψει / να σας ενοχλήσει στο μέλλον. Το διαδίκτυο είναι ένα βρώμικο μέρος!
 5. Όσο και εμείς’θα ήθελα να αποφύγω την απογοήτευση και την οργή μας για τους ανθρώπους που στέλνουν απειλητικά και προσβλητικά μηνύματα, είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε ανεκτικοί και να μην δίνουμε δύο βάρκες. Τίποτα δεν μπορεί να βλάψει περισσότερο από το κλείδωμα τους αμέσως.

Πώς να χειριστείτε την παρενόχληση στον κυβερνοχώρο

Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου: Μάθετε να αποφεύγετε την υποκλοπή στο Διαδίκτυο

 1. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ασχολείστε με τα παιδιά σας, ειδικά εάν χρησιμοποιούν κοινωνικά μέσα. Ρωτήστε τους αν υπάρχουν’είναι ο καθένας που τους κάνει να αισθάνονται άβολα σε απευθείας σύνδεση, ώστε να μπορείτε να αναφέρετε αυτό το άτομο ASAP!
 2. Όταν μιλάμε για τους γονείς που είναι πολύ προσεκτικοί για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, εμείς’t σημαίνει ότι θα πρέπει να εισβάλει το απόρρητό τους. Απλά εποπτεύετε τη χρήση συσκευών που έχουν συνδεθεί στο διαδίκτυο.
 3. Πείτε στα παιδιά σας ότι ποτέ να μην μιλήσετε με άτομα που φαίνεται να είναι μεγαλύτερα σε ηλικία και να αποφύγετε το άνοιγμα / λήψη οποιασδήποτε εικόνας που αποστέλλεται από άτομα που δεν’δεν ξέρω.
 4. Είναι επιτακτική ανάγκη να διδάσκετε στα παιδιά ότι κάνουν’s και don’ts των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, που περιλαμβάνουν την αποφυγή ξένων. Καταστήστε σαφές ότι δεν πρέπει ποτέ να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον από το διαδίκτυο!
 5. Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας να είναι έξυπνα για να μοιράζονται τα προσωπικά τους στοιχεία. Διδάξτε τους να μην μιλάνε ποτέ για το σχολείο, το σπίτι τους και άλλα προσωπικά πράγματα. Πρέπει να τερματίσουν τη συζήτηση αμέσως.

Εύκολη Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου για αρχάριους | BestVPN.co

Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου: Είναι’Ώρα να ξεφορτωθεί το spam

 1. Χρησιμοποιήστε μια δευτερεύουσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε στιγμές που δεν είστε σίγουροι για την επίσκεψη σε συγκεκριμένο δημόσιο κατάλογο, δίκτυο κοινωνικών μέσων ή δωμάτιο συνομιλίας, για να αποφύγετε την εμφάνιση μηνύματος spam στο αρχικό αναγνωριστικό σας.
 2. Πολλοί χρήστες δεν είναι’δεν γνωρίζω αλλά υπάρχουν τρόποι για να αποφύγετε τη λήψη μηνυμάτων spam. Ένα από τα πιο σημαντικά και αποδεδειγμένα hacks περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός εργαλείου φιλτραρίσματος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.
 3. Οι spammers είναι πολύ δύσκολοι με την τακτική τους να στείλουν περισσότερα ανεπιθύμητα μηνύματα. Ποτέ μην κάνετε κλικ στο “διαγραφή” συνδέστε με όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι ενεργή.
 4. Υφηγητής’t δίνετε τη διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε οποιονδήποτε. Αυτές οι λεπτομέρειες πρέπει να είναι ιδιωτικές και να παρέχονται μόνο σε εκείνους τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε εντελώς και τυφλά.
 5. Κατά την εγγραφή σας σε διαφορετικές υπηρεσίες, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας κρυφή, διαμορφώνοντας τις ρυθμίσεις και μετατοπίζοντας την έκθεση “Μόνο εγώ” ή κάτι παρόμοιο.

Εύκολη Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου για αρχάριους | BestVPN.co

Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου: Αποκλεισμός προσβλητικού περιεχομένου

 1. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από την επίσκεψη σε έναν ιστότοπο μόνο για να βρείτε γυμνές εικόνες και άλλο άσεμνο περιεχόμενο με τη μορφή διαφημίσεων. Για να απαλλαγείτε από αυτά, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο αποκλεισμού διαφημίσεων.
 2. Εάν θέλετε να αποκλείσετε τα ρητά αποτελέσματα αναζήτησης επειδή έχετε παιδιά στο σπίτι ή απλώς μισείτε την ανεπιθύμητη έκθεση αυτού του περιεχομένου, είναι καλό να ενεργοποιήσετε “Ασφαλής αναζήτηση” στο Google.
 3. Αν βρείτε οποιοδήποτε περιεχόμενο που μπορεί να αντιμετωπίσει ως προσβλητικό / ρατσιστικό / υποτιμητικό, είναι η δουλειά σας να το αναφέρετε αμέσως στον αρμόδιο διαχειριστή για να αποφύγετε την περαιτέρω διάδοση του λόγου μίσους.
 4. Τα κοινωνικά μέσα έχουν φορτωθεί με άσεμνες φωτογραφίες, πορνογραφικές εικόνες και μερικές φορές με περιεχόμενο gore. Αναφέρετε τα στιγμιαία για να κατεβάσετε τις θέσεις, καταργώντας παράλληλα παρόμοια αποτελέσματα.
 5. Μπορεί να είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να προσέχουν για προσβλητικό / άσεμνο περιεχόμενο σε ιστοσελίδες, καθώς εμφανίζονται τόσο απροσδόκητα. Είναι μια σοφή επιλογή να εγκαταστήσετε ένα εργαλείο φιλτραρίσματος στο Web.

Εύκολη Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου για αρχάριους | BestVPN.co

Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου: Αναγνώριση πλαστών από πραγματικό (phishing)

 1. Το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" είναι απίστευτα δύσκολο, καθώς χρησιμοποιεί αντίγραφα των επίσημων ιστότοπων για να ξεγελάσει τους πελάτες που δίνουν τις πληροφορίες τους. Εγκαταστήστε ένα λογισμικό αντιμετώπισης ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) ή μια επέκταση του προγράμματος περιήγησης για να σας ειδοποιήσουμε άμεσα για τέτοιες τοποθεσίες!
 2. Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΒΟΥ: ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΤΕ τα οικονομικά σας στοιχεία σε οποιοδήποτε πρόσωπο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανεξάρτητα από το πόσο τους εμπιστεύεστε. Απλά επειδή δεν είναι ένας ασφαλής τρόπος για τη μετάδοση αυτών των πληροφοριών.
 3. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι’γνωρίζω αυτό, μέχρι να ξεγελαστούν πραγματικά κάνοντας κλικ σε έναν αναδυόμενο σύνδεσμο. Μερικά από αυτά τα δύσκολα αναδυόμενα παράθυρα είναι συνήθως απόπειρες ηλεκτρονικού "ψαρέματος". Πάντα πατήστε κοντά για να αποφύγετε τυχόν περιστατικά.
 4. Όταν πρόκειται για την αξιοποίηση της κορυφαίας ασφάλειας από επιθέσεις phishing, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ισχυρό λογισμικό τείχους προστασίας. Αυτό θα τους εμποδίσει να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυό σας / στον υπολογιστή σας.
 5. Αν ναι’δεν γνωρίζετε τον αποστολέα που σας στέλνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποφεύγετε να κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο και το πιο σημαντικό DON’T κατεβάζετε όλα τα αρχεία, εάν είναι ορατά. Οι μη αξιόπιστοι αποστολείς δεν πρέπει να μπλέκονται!

Εύκολη Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου για αρχάριους | BestVPN.co

Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου: Καταστρέψτε τα κακόβουλα προγράμματα και προστατέψτε τα δεδομένα σας!

 1. Εάν θέλετε να διατηρείτε πάντα ασφαλή το smartphone / φορητό υπολογιστή σας, εγκαταστήστε ένα ισχυρό λογισμικό προστασίας από ιούς / κακόβουλο λογισμικό για άμεση ανίχνευση και διαγραφή απειλών.
 2. Ποτέ μην συνδέεστε με ιστοσελίδες που δεν διαθέτουν’t χρησιμοποιούν HTTPS. ο “μικρό” στο τέλος είναι ασφαλές. Χρησιμοποιήστε το HTTPS Παντού για ιστότοπους που δεν διαθέτουν’t το εφαρμόζουν. Αυτό θα διατηρήσει τις online επικοινωνίες σας ασφαλείς!
 3. Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν μετά την εγκατάσταση ενός λογισμικού προστασίας από ιούς / κακόβουλο λογισμικό ξεχνούν ότι υπήρχαν ποτέ. Υφηγητής’t να είναι αυτό το απρόσεκτο άτομο και φροντίστε να εκτελέσετε σαρώσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 4. Μερικοί σύνδεσμοι μπορεί να σας οδηγήσουν σε μια σελίδα ιστότοπου που μοιάζει με το πρωτότυπο. Να είστε προσεκτικοί των τακτικών κοινωνικής μηχανικής όπως το phishing. Βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε πάντα τη διεύθυνση του συνδέσμου για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα.
 5. Αλλάξτε το προεπιλεγμένο SSID (όνομα του δικτύου Wi-Fi) και χρησιμοποιήστε κρυπτογράφηση WPA2 για να αποτρέψετε την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων χρηστών στη σύνδεσή σας και την φύτευση οποιουδήποτε ύποπτου.

Εύκολη Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου για αρχάριους | BestVPN.co

Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου: Don’t Get Fooled από online απάτες

 1. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο σκληρό, δεδομένου ότι τα κοινωνικά μέσα είναι για τη δικτύωση, αλλά αποφεύγετε να κάνετε άσκοπους φίλους (ειδικά με τους ανθρώπους που έχετε καταφύγει’δεν γνώρισα ή δεν γνωρίζω).
 2. Δεν συμβαίνει’αν έχετε κάποιον φίλο τεχνολογίας ή κάποιον που γνωρίζει κάποιο άλλο άτομο, το μόνο άτομο που πρέπει να έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας εξ αποστάσεως είναι ο τοπικός σας ISP.
 3. Υπάρχουν πολλές νέες ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου που ανοίγουν στις μέρες μας, αλλά δεν είναι όλες ασφαλείς. Επιδοθείτε μόνο σε ηλεκτρονικές αγορές από νόμιμους πόρους όπως το eBay, το Ali Express ή το Amazon!
 4. Οι απατεώνες μπορούν εύκολα να πλαστογραφήσουν τα αναγνωριστικά καλούντος και να σας ξεγελάσουν να σας δώσουν τα οικονομικά σας στοιχεία. Εάν κάποιος καλέσει και ζητήσει τα πιστωτικά σας δεδομένα, κλείστε το τηλέφωνο και καλέστε ξανά για να ελέγξετε αν ο καλών είναι γνήσιος.
 5. Ποτέ μην εμπιστεύεστε τις online υπηρεσίες που μπορούν να παρέχουν ελάφρυνση του χρέους και υποθήκη βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι πολύ πιθανό απάτη υπηρεσίες, ώστε να αποφύγετε το λάθος να πληρώσετε εκ των προτέρων!

Εύκολη Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου για αρχάριους | BestVPN.co

Συμβουλές ασφαλείας για το Διαδίκτυο: Πώς να αποτρέψετε την παρακολούθηση Wi-Fi

 1. Για τους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν συχνά δίκτυα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως παμπ, καφετέριες και εστιατόρια, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN για να διατηρείτε την ταυτότητά σας ανώνυμη και κρυπτογραφημένη για σύνδεση.
 2. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αποφύγετε τυχόν μη ασφαλείς ιστότοπους που έχουν μόνο “HTTP” πριν από τη διεύθυνση. Βεβαιωθείτε ότι οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε χρησιμοποιούν το “HTTPS” ετικέτα. Αυτό υποδηλώνει μια ασφαλή σύνδεση.
 3. Όταν χρησιμοποιείτε δημόσια Wi-Fi’ποτέ να απενεργοποιήσετε τα προγράμματα αντιμετώπισης ιών, κατά του κακόβουλου λογισμικού ή του τείχους προστασίας, καθώς υπάρχουν πολλοί ιοί / κακόβουλο λογισμικό που μπορούν να εισέλθουν στο δίκτυο.
 4. Μερικοί χάκερ πηγαίνουν το πρόσθετο μίλι για να ξεγελάσουν τους πελάτες δημιουργώντας ψεύτικα Wi-Fi Hotspots κοντά σε νόμιμα δημόσια δίκτυα. Στη συνέχεια κλέβουν τα δεδομένα των χρηστών και συνεχίζουν να επιδίδονται στην κλοπή ταυτότητας.
 5. Χρησιμοποιείτε πάντα Ασύρματα Hotspots που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Μιλήστε με τον διευθυντή / εκπρόσωπο στο καφέ ή το εστιατόριο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας όταν συνδέεστε σε Wi-Fi.

Εύκολη Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου για αρχάριους | BestVPN.co

Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου: Κρατήστε τα παιδιά ασφαλή online!

 1. Κρατήστε τα παιδιά σας’του υπολογιστή και άλλων διαδικτυακών συσκευών σε έναν κοινόχρηστο χώρο, όχι σε μεμονωμένα υπνοδωμάτια. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο σκληρό, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένας καλός τρόπος για να παρακολουθεί τη χρήση τους.
 2. Μοιραστείτε ένα κοινωνικό μέσον ή ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα παιδιά σας, έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε μηνύματα και να ελέγχετε αν δεν βλέπει άσεμνο περιεχόμενο στο YouTube Kids ή μιλάει σε ξένους!.
 3. Πείτε στα παιδιά σας αυτό’ποτέ δεν είναι εντάξει να αγοράσετε τίποτα από το διαδίκτυο χωρίς να σας ρωτήσω πρώτα! Ορισμένες διαφημίσεις ενδέχεται να σας εξαπατήσουν προσφέροντας δωρεάν τα πράγματα για να σας παρασύρουν στην αποκάλυψη των προσωπικών σας πληροφοριών.
 4. Ακολουθήστε τις οδηγίες ασφαλείας από το Facebook, το Twitter, το Instagram και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας συμμετέχουν μόνο μετά την εκπλήρωση των ελάχιστων απαιτήσεων ηλικίας.
 5. Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας ώστε να είναι έξυπνοι στο διαδίκτυο. Διδάξτε τους να μην δημοσιεύουν ή να εμπορεύονται προσωπικές φωτογραφίες, να αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες, να συμφωνούν να συναντούν έναν ξένο ή να ανταποκρίνονται σε απειλητικά μηνύματα!

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για παιδιά

Τυλίξτε τα πράγματα

Με αυτό, φτάνουμε στο τέλος αυτού του Οδηγού Συμβουλών Ασφάλειας Διαδικτύου για τον Μήνα Ευαισθητοποίησης της Cyber ​​Security. Ελπίζουμε ότι εκτιμάτε τη συμβολή μας στη διάδοση του μηνύματος σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ας διευκρινίσουμε ότι δεν έχουμε’να αρνηθεί τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα του Διαδικτύου.

Έχει προετοιμάσει το δρόμο για ζωτικές προόδους στο οικονομικό, τεχνολογικό και κοινωνικό τοπίο. Ωστόσο, χρειάζεστε επίσης προστασία από τις σκοτεινές πλευρές μιας τέτοιας πλατφόρμας και αυτό ακριβώς είναι η αποστολή μας! Υφηγητής’μην διστάσετε να μοιραστείτε περαιτέρω τον οδηγό. Κάντε μια ωραία μέρα και απολαύστε ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο!

Εύκολη Συμβουλές Ασφάλειας Διαδικτύου για αρχάριους | BestVPN.co

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me