100+ πολιτικές καταγραφής VPN που εκτίθενται – 37 VPNs Κρατήστε τα αρχεία καταγραφής & 15 Don & rsquo; t

Στο γρήγορο ρυθμό “ψηφιακό” κόσμο που έχουμε δημιουργήσει, “μυστικότητα” είναι συχνά μια κοινή ανησυχία. Η αλήθεια είναι ότι ό, τι κάνετε online, αφήνει ένα ψηφιακό αποτύπωμα που την καθιστά αξιοσημείωτη εδώ και δεκαετίες.

Το Διαδίκτυο δεν ξεχνά τίποτα, και θα είναι ανόητο να περιμένετε διαφορετικά. Αν αυτό δεν ήταν αρκετό, έχετε κυβερνήσεις, μυστικές υπηρεσίες και χάκερ που σας κατασκοπεύουν.

Χώρες από χώρες, προστίθενται στο “Εκθέσεις χωρίς σύνορα” με την ένδειξη "τι λέμε" “εχθρούς στο διαδίκτυο”, επιδίδοντας στις δραστηριότητες μαζικής επιτήρησης στους πολίτες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση των VPNs γίνεται δημοφιλής για να κρατήσει την ταυτότητά σας κρυφή και τις online δραστηριότητες ανώνυμη. Ωστόσο, αυτές οι υπηρεσίες τρίτων ενδέχεται να μην είναι ακριβώς ασφαλείς.

Διάφοροι πάροχοι VPN επιδίδονται σε δραστηριότητες καταγραφής ή υποφέρουν από ζητήματα διαρροών που θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή σας. Υπό το πρίσμα αυτό, η Bestvpn.co δημιούργησε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό σχετικά με τα κούτσουρα. Ελπίζω να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας!

Contents

37 VPN Κρατήστε τα αρχεία καταγραφής & 15 Don’t

 1. Τύποι αρχείων καταγραφής VPN
 2. Γιατί τα δεδομένα καταγραφής VPN
 3. Διαταραχές VPN που αποθηκεύουν πληροφορίες καταγραφής
 4. Αξιόπιστα VPN με αυστηρή “Δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής” Πολιτική

Τύποι αρχείων καταγραφής VPN

Πριν προχωρήσω σε βάθος στην εξήγηση των διαφόρων τύπων αρχείων καταγραφής Virtual Protected Network, επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ότι όλοι οι πάροχοι επιδίδονται σε κάποια καταγραφή / αποθήκευση πληροφοριών. Έχουν υπάρξει μόνο λίγες σπάνιες περιπτώσεις, όπου οι πάροχοι τέθηκαν σε δοκιμή, επαληθεύοντας τους ισχυρισμούς LOGLESS.

Μέχρι να συμβεί κάποιο περιστατικό σχετικά με κλήτευση από την Κυβέρνηση, δεν μπορείτε πραγματικά να πείτε εάν ένα συγκεκριμένο VPN είναι ασφαλές ή όχι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε εντελώς, μόνο και μόνο ότι μπορεί να μην είναι όλα τα ηλιοφάνεια και τα ουράνια τόξα, ακόμη και με ένα RELIABLE προϊόν.

Τύποι αρχείων καταγραφής VPN

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένα VPN που είναι διαφανή σχετικά με τις πληροφορίες καταγραφής που καταγράφουν. Ανεξάρτητα από αυτό, είναι απαραίτητο να αποδεχθείτε ότι όταν εγγράφεστε με ένα VPN, ενδέχεται να είστε ακόμα υπό παρακολούθηση. Απλά όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τον ίδιο τον πάροχο.

Αυτό θα μπορούσε να είναι για πολλούς λόγους (κάτι που θα συζητήσω παρακάτω). Μέχρι τότε, αν μιλάμε για τους τύπους αρχείων καταγραφής VPN, υπάρχουν δύο: Αρχεία δραστηριότητας / χρήσης και αρχεία καταγραφής σύνδεσης. Το πρώτο δίνει μεγαλύτερη εισβολή στην ιδιωτική ζωή, ενώ η δεύτερη τείνει να είναι σχετικά αβλαβής (διαγράφεται μετά από 1-15 ημέρες).

Δραστηριότητες / Καταγραφές χρήσης

Όπως υπονοεί το όνομα, αυτά τα αρχεία καταγραφής VPN αναφέρονται σε όλα τα δεδομένα που συλλέγονται κατά τη χρήση του διαδικτύου. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο, που είναι μια συλλογή μεταδεδομένων, διευθύνσεων IP, χρόνων σύνδεσης και αρχείων καταγραφής κίνησης, όπως ιστορικό περιήγησης, μηνύματα που αποστέλλονται, αρχεία που έχουν ληφθεί, πραγματοποιηθείσες αγορές και λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε.

Μερικοί πάροχοι ενδέχεται να καταγράφουν μόνο συγκεκριμένες πτυχές της δραστηριότητας / χρήσης σας. Άλλοι που είναι λιγότερο αξιόπιστοι μπορούν να αποθηκεύσουν όλες τις πληροφορίες που αναφέρονται παραπάνω. Αυτή η παρακολούθηση και η καταγραφή των δεδομένων χρήσης μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια από άποψη προστασίας της ιδιωτικής ζωής και να αποτρέψει το σκοπό της χρήσης ενός VPN στην πρώτη θέση.

Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω όμως, οι περισσότερες υπηρεσίες VPN που ασχολούνται με την καταγραφή αυτών των δραστηριοτήτων τείνουν να είναι ΔΩΡΕΑΝ. Έχετε υπόψη ότι αυτές οι υπηρεσίες πρέπει να πληρώσουν για κέντρα δεδομένων, επέκταση διακομιστών, ενημερώσεις λογισμικού, τεχνική υποστήριξη και δαπάνες ιστοτόπου. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να πωλήσετε τις πληροφορίες σας σε υπηρεσίες τρίτου μέρους.

Τα δεδομένα που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός προφίλ γύρω από ποικίλους χρήστες είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα. Φανταστείτε την αξία διαρροής προσωπικών πληροφοριών. Αν ζείτε σε δικαιοδοσία των οφθαλμών στις 5/9/14, αυτές οι ίδιες πληροφορίες θα μπορούσαν επίσης να παραδοθούν σε κυβερνητικές ή μυστικές υπηρεσίες.

Από το νόμο, τα περισσότερα “εχθρούς στο διαδίκτυο” καθιστούν υποχρεωτική την αποθήκευση των δεδομένων σας από τους ISP για οπουδήποτε μεταξύ 6 μηνών και 2 ετών. Αυτός είναι ο λόγος που πάντα συμβουλεύω τους χρήστες να πάνε για πληρωμένες υπηρεσίες VPN που επαληθεύονται, καθιστώντας αυτά τα δεδομένα αόρατα, αποφεύγοντας παράλληλα τις πρακτικές καταγραφής που βρέθηκαν σε ΔΩΡΕΑΝ αντίγραφα.

Σύνδεση αρχείων καταγραφής

Όπου τα αρχεία καταγραφής δραστηριότητας καταλήγουν κυριολεκτικά να καταστρέψουν την ηλεκτρονική σας ανωνυμία, τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης είναι λιγότερο αβλαβή. Παρόλα αυτά, η καταγραφή τέτοιων πληροφοριών θα πρέπει να δικαιολογείται από τον πάροχο VPN με έγκυρη αιτιολογία. Για να μην αναφέρουμε, η υπηρεσία πρέπει επίσης να διευκρινίσει τη διάρκεια διαγραφής αυτών των αρχείων καταγραφής VPN.

Τα αρχεία καταγραφής συνδέσεων περιλαμβάνουν συνήθως διευθύνσεις IP, χρόνο σύνδεσης, ημερομηνία και τοποθεσία. Αυτά είναι τα πιο συχνά καταγεγραμμένα αρχεία καταγραφής από τους περισσότερους παρόχους VPN. Αν και δεν αποκαλύπτουν άμεσα την ταυτότητά σας, οι ημερομηνίες σύνδεσης, οι χρόνοι και η τοποθεσία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί.

Μερικά παραδείγματα VPN που διατηρούν αρχεία καταγραφής σύνδεσης, παρά το γεγονός ότι ισχυρίζονται ότι αποθηκεύουν NONE, είναι τα TunnelBear, το Windscribe, το PureVPN, το Betternet και το ProtonVPN. Το καλό μέρος είναι ότι τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης αποθηκεύονται μόνο προσωρινά. Διατηρούνται οπουδήποτε μεταξύ 1 και 15 ημερών, ανάλογα με την υπηρεσία.

Κάποιοι μπορεί ακόμη να παρατείνουν τη διάρκεια. Για παράδειγμα, το HideMyAss διατηρεί αυτές τις πληροφορίες για 6 μήνες. Από την άποψη της ιδιωτικής ζωής, αυτή η καταγραφή είναι μόνο ελαφρώς ενοχλητική και μπορεί να είναι δύσκολο να αναδημιουργήσετε την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα χρησιμοποιώντας αυτά.

Εντολή των Καναρίων Νήσων

Στις 5/9/14 θα μπορούσαν να λάβουν οι δικαιοδοσίες μάτις και άλλες χώρες, οι ISP και οι υπηρεσίες VPN “μυστικά εντάλματα” με τη μορφή επιστολών εθνικής ασφάλειας ή κλήσεων της κυβέρνησης. Τα εν λόγω δελτία επιτρέπουν στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να ζητούν πληροφορίες για τους πελάτες τους για έρευνα.

Τα περισσότερα από αυτά τα εντάλματα έρχονται με παραγγελία. Αυτό εμποδίζει την υπηρεσία ISP ή VPN από την κοινοποίηση του στόχου της πτώσης που υπόκειται σε επιτήρηση. Εδώ έρχονται τα Καναρίνια Warrant, τα οποία δεν σχετίζονται καθόλου με την καταγραφή της δραστηριότητας / των πληροφοριών σύνδεσης.

Αυτές οι σελίδες προορισμού που διαφημίζονται από τους παρόχους βοηθούν στη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής. Έχουν δημοσιεύσει τακτικά δηλώσεις σε μια συγκεκριμένη σελίδα, επιβεβαιώνοντας ότι η υπηρεσία δεν έχει λάβει μυστικό ένταλμα. Εάν μια σελίδα σταματήσει να δημοσιεύει κανονικές δηλώσεις, η δήλωση καναριού καταργείται.

Αυτό σημαίνει ότι έχει εκδοθεί κλήτευση και το VPN απαγορεύεται να το αναφέρει. Ως εκ τούτου, οι χρήστες που έχουν συνείδηση ​​της ιδιωτικής ζωής μπορούν στη συνέχεια να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η ταυτότητά τους παραμένει ασφαλής. Αν και αυτή η χρήση ενός “Εγγύηση Canary” δημιουργεί το δικό του σύνολο ερωτήσεων για τους παρόχους.

Εάν ένα VPN ισχυρίζεται ότι είναι κανένας πάροχος αρχείων καταγραφής, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τη δημιουργία μιας τέτοιας σελίδας, σωστά; Επίσης, το γεγονός ότι ενημερώνονται μόνο μία φορά το μήνα τους καθιστά άχρηστους. Παρ 'όλα αυτά, ήταν σημαντικό να παρέχουμε διορατικότητα και θα συζητήσουμε σχετικούς παρόχους στην παρακάτω θέση.

Γιατί τα VPN καταγράφουν τα δεδομένα χρηστών και προχωρούν στην υπόσχεσή τους για ιδιωτικό απόρρητο?

Χάρη σε πρωτοβουλίες όπως ο Μήνας Ευαισθητοποίησης στο Διαδίκτυο και η Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου (SID), οι αστυνομικοί σε όλο τον κόσμο συνειδητοποιούν την αξία των ONLINE DATA τους. Οι χρήστες με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής αρχίζουν αμέσως να χρησιμοποιούν υπηρεσίες VPN, αλλά αργότερα αντιμετωπίζουν διλήμματα λόγω της αποθήκευσης κορμών.

Γιατί τα VPN καταγράφουν τα δεδομένα χρηστών και προχωρούν στην υπόσχεσή τους για ιδιωτικό απόρρητο

Έτσι, το ερώτημα που χρειάζεται ο περισσότερος κόσμος είναι να απαντήσει. γιατί τα VPN καταγράφουν δεδομένα χρηστών; αυτό δεν συμβαίνει ενάντια στην υπόσχεσή τους για ιδιωτικότητα; Αποφάσισα να δώσω λίγη αιτιολογία, αφού επικοινωνούσα με διάφορες υπηρεσίες VPN μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (φυσικά μόνο μερικοί παραδέχτηκαν για την αποθήκευση κούτσουρων στην πρώτη θέση).

Αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με VPN

Ο συνηθέστερος λόγος για την καταγραφή VPN είναι να διορθώσετε προβλήματα με την υπηρεσία τους. Για παράδειγμα, ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα σύνδεσης ή ακόμα και να αντιμετωπίσουν διαρροές DNS, WebRTC.

Η αποθήκευση τέτοιων δεδομένων μπορεί να αποδειχθεί εύχρηστη για τη βελτιστοποίηση του δικτύου των υπηρεσιών VPN. Συνήθως, η αντιμετώπιση προβλημάτων απαιτεί τη συντήρηση ελάχιστων αρχείων καταγραφής σύνδεσης.

Περιορισμός ταυτόχρονων συνδέσεων

Προσωπικά θεωρώ ότι ο λόγος αυτός είναι αντιφατικός, ειδικά για “δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής” Υπηρεσίες VPN. Όλοι οι πάροχοι επιβάλλουν όρια στον αριθμό των διαθέσιμων ταυτόχρονων συνδέσεων.

Σε μια ενιαία συνδρομή, ορισμένοι πάροχοι επιτρέπουν 3, 5, 6 ή ακόμα και απεριόριστες πολλαπλές συνδέσεις. Αυτή η ενέργεια απαιτεί ακόμα κάποια μορφή καταγραφής (για να καταλάβουμε πόσες συσκευές συνδέονται).

Επομένως, ζητήστε πάντα την υπηρεσία VPN με την οποία συνδέεστε, πώς τείνουν να επιβάλλουν αυτούς τους περιορισμούς σύνδεσης, ενώ ισχυρίζονται ότι δεν αποθηκεύουν κανένα αρχείο καταγραφής.

Τα μόνα VPN μέχρι σήμερα που ακολουθούν μια αυστηρά μηδενική πολιτική καταγραφής και επιτρέπουν στους χρήστες απεριόριστες ταυτόχρονες συνδέσεις είναι το Perfect Privacy and Surfshark.

Δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής = δεν υπάρχουν περιορισμοί. Είναι τόσο απλό!

Επιβολή περιορισμών εύρους ζώνης

Ακριβώς όπως οι πληροφορίες καταγραφής των υπηρεσιών VPN για τον περιορισμό των πολλαπλών συνδέσεων, μπορούν επίσης να επιβάλουν περιορισμούς εύρους ζώνης. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται την καταγραφή ορισμένων ημερολογίων VPN δραστηριότητας / χρήσης, κάτι που είναι αρκετά επικίνδυνο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν εμπιστεύομαι τους παρόχους που επιβάλλουν περιορισμούς εύρους ζώνης, ακόμη και σε συνδρομές επί πληρωμή. Θέλω να πω, αψηφεί ολόκληρο το σκοπό της χρήσης ενός VPN. Θέλω προστασία κάθε φορά που χρησιμοποιώ το Διαδίκτυο.

Το πιο σημαντικό, θέλω να αξιοποιήσω καλές ταχύτητες για streaming και λήψη torrent. Επομένως, αν οποιοδήποτε VPN επιβάλλει τέτοιους περιορισμούς και ισχυρισμούς ότι είναι “δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής”, δεν τους εμπιστεύεστε.

Μερικά παραδείγματα υπηρεσιών VPN που το κάνουν περιλαμβάνουν το Windscribe και το TunnelBear, τα οποία και προσφέρουν “δωρεάν δοκιμές” που περιορίζουν το εύρος ζώνης.

Σύνδεση με διακομιστές ενοικίασης (VPS)

Είναι μια σκιερή πρακτική, αλλά πολλοί πάροχοι χρησιμοποιούν διακομιστές ενοικίασης στις μέρες μας. Μπερδεύουν τους χρήστες να σκέφτονται ότι έχουν κέντρα δεδομένων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν απλώς Virtual Private Servers (VPS).

Τείνουν να είναι τρόπος φθηνότερο vpn από τους κεντρικούς διακομιστές μετάλλων. Ωστόσο, δεν προσφέρουν το ίδιο επίπεδο ιδιωτικότητας. Οι πάροχοι VPS θα διατηρούν συχνά αρχεία καταγραφής των δραστηριοτήτων του διακομιστή.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει μόνο να ανησυχείτε για τις πληροφορίες εγγραφής VPN, αλλά οποιοσδήποτε αριθμός παρόχων VPS θα μπορούσε να πάρει τα προσωπικά σας δεδομένα.

Ταυτόχρονα, η χρήση του VPS προσφέρει προστασία από τις τοπικές αρχές, οι οποίες προηγουμένως θα κατευθυνθούν απευθείας στο κέντρο δεδομένων για να λάβουν ό, τι χρειάζονται.

Κυβερνητικές νομοθεσίες και υπηρεσίες πληροφοριών

Οι χώρες που ανήκουν στα Πέντε, Εννέα και Δεκατέσσερα Μάτια επιβάλλουν, ειδικότερα, αυστηρούς νόμους που απαιτούν από τις εταιρείες να καταγράφουν και / ή να παραδίδουν πληροφορίες ιδιωτών χρηστών.

Για παράδειγμα, το νομοσχέδιο για τις ανακριτικές δυνάμεις στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει την αποθήκευση των κορμών και τη διατήρησή τους για 12 μήνες. Αυτό μπορεί να εμποδίσει πραγματικά την ιδιωτικότητά σας.

Η NSA και η GCHQ έχουν κατασκοπεύσει ακόμη και σε εταιρείες τεχνολογίας εντός των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων χωρών, στο πλαίσιο του προγράμματος PRISM τους από το 2010.

Ζητούν απλώς την καταγραφή αρχείων εκδίδοντας ένα “gag order”. Αυτό καθιστά παράνομη οποιαδήποτε εταιρεία τεχνολογίας να μην αποκαλύψει τις απαιτούμενες πληροφορίες.

Σύνδεση μεταξύ πολιτικών καταγραφής και δικαιοδοσιών

Βλέπετε, υπάρχουν συνέπειες της εγγραφής με έναν πάροχο, με βάση μια επικίνδυνη δικαιοδοσία. Διαφορετικές χώρες επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους διατήρησης δεδομένων και επιτήρησης.

Όπου ορισμένοι επιλέγουν να σέβονται το απόρρητο των χρηστών, οι άλλοι προσπαθούν να παρακολουθήσουν ΟΛΑ τα πάντα! Μπορείτε να μάθετε όλα όσα θέλετε σχετικά με αυτές τις χώρες σε αυτόν τον οδηγό. Μερικοί μάλιστα συμμετέχουν στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών για να κατασκοπεύουν ο ένας στον άλλο’με τους πολίτες της.

Τώρα, εάν ένα VPN βασίζεται σε μια δικαιοδοσία που χαρακτηρίζεται ως εχθρός διαδικτύου, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι επιβάλλουν νόμους που επιβάλλουν την καταγραφή δεδομένων σε ISPs, παρόχους τηλεπικοινωνιών και EVEN VPNs.

Δεν υπάρχει λύση γι 'αυτό. Ακόμα κι αν αποφύγουν την προσοχή, μια κλήτευση με παραγγελία από την NSA, το GCHQ ή το FBI είναι το μόνο που θα χρειαστεί να συνεργαστούν. Στη συνέχεια, αυτοί οι πάροχοι πρέπει φυσικά να καταγράφουν όλα τα δεδομένα χρήστη, επομένως γιατί πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη χώρα σας’του νόμου για το διαδίκτυο.

Εάν εδρεύετε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα, υπάρχουν χώρες που αποτελούν μέρος των 14 Συμμαχιών για τα μάτια και επίσης εκείνες που δεν είναι και μπορούν να θεωρηθούν “Φιλικό προς το Διαδίκτυο”.

Ανεξάρτητα από το πού κατοικείτε ακριβώς, θα λάβετε προστασία στις περισσότερες περιπτώσεις από το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) της ΕΕ, η οποία προωθεί την προστασία των δεδομένων και την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε όλους τους χρήστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Σίγουρα δεν το ξέρεις μέχρι τώρα, σωστά?

Διαταραχές VPN που αποθηκεύουν πληροφορίες καταγραφής

Μέχρι τώρα, ελπίζω να έχετε μια σαφή ιδέα για τους τύπους αρχείων καταγραφής που καταγράφονται από τα VPN, γιατί καταγράφονται και τη σχέση μεταξύ καταγραφής και δικαιοδοσιών.

Διαταραχές VPN που αποθηκεύουν πληροφορίες καταγραφής

Για το σημαντικό μέρος, έχω δημιουργήσει μια σε βάθος ανάλυση σχετικά με τις πολιτικές καταγραφής VPN 100+ παρόχων. Παρακάτω θα λάβετε πληροφορίες σχετικά με 24 παρόχους που παρακολουθούν / αποθηκεύουν δεδομένα και θα πρέπει να αποφεύγονται.

1. Astrill VPN - με έδρα στις Σεϋχέλλες

Παρά τις ασφαλείς τοποθεσίες των Σεϋχελλών, μακριά από τις συμμαχίες των ματιών των 5/9/14, εξακολουθούν να είναι ένοχοι για την καταγραφή των αρχείων καταγραφής σύνδεσης. Είναι πραγματικά αστείο επίσης!

Όταν επισκέπτεστε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου, αρχικά ισχυρίζονται ότι επιβάλλουν πολιτική VPN No Logs. Με την ανάγνωση των πρώτων σημείων, δηλώνουν:

“Το σύστημά μας παρακολουθεί τις ενεργές περιόδους σύνδεσης - το χρόνο σύνδεσης, τη διεύθυνση IP, τον τύπο συσκευής και την έκδοση εφαρμογής Astrill VPN κατά τη διάρκεια της περιόδου σύνδεσης VPN. Επιπλέον, διατηρούμε τις τελευταίες 20 εγγραφές σύνδεσης που περιλαμβάνουν: χρόνο σύνδεσης, διάρκεια σύνδεσης, χώρα, τύπο συσκευής και αριθμό έκδοσης εφαρμογής πελάτη Astrill”

Σύμφωνα με αυτή τη δήλωση, το “Πραγματικός” αρχεία καταγραφής που συλλέγονται από την Astrill: Σύνδεση timestamps, τη χώρα σας, τη συσκευή σας, ακόμα και τη διεύθυνση IP σας.

Στις ενότητες "Συχνές ερωτήσεις", ο παροχέας ισχυρίζεται ότι το κάνουν αυτό μόνο για τις συνεδρίες ACTIVE, προκειμένου να παρακολουθήσει τον αριθμό των ταυτόχρονων συνδέσεων από μία συνδρομή.

Ισχυρίζονται ότι καταργούν αυτά τα αρχεία καταγραφής αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου σύνδεσης. Μπορείτε να κρατήσετε πραγματικά το λόγο τους όμως, ειδικά αφού σκεφτείτε πώς ισχυρίστηκαν για πρώτη φορά “χωρίς λογότυπο”?

2. AnonVPN - με έδρα τις ΗΠΑ

Με βάση τις ΗΠΑ, το AnonVPN χάνει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της αξιοπιστίας του (αν υπάρχει). Ο πάροχος είναι μέλος μιας χώρας που είναι ο ιδρυτής της Five Eyes (συμφωνία UKUSA).

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση ζητά από τους ISPs και τα VPN να αποθηκεύουν αρχεία καταγραφής. Φυσικά, το AnonVPN το ισχυρίζεται αυτό “Δεν τηρούμε αρχεία καταγραφής χρόνου σύνδεσης, δραστηριότητας ή IP προέλευσης. Τι δεν κάνουμε’t δεν μπορεί να ζητηθεί.”

Ωστόσο, δεν μπορώ να πιστέψω αυτή τη δήλωση, όταν έχουν επίσης ένα Canary Warrant που δηλώνει ότι δεν έχει παραγγελίες gag. Γιατί να περάσετε από την ταλαιπωρία να το αναφέρετε, όταν δεν κρατάτε κούτσουρα?

Αν επισκεφτείτε τους “Όροι χρήσης” σελίδα, υπάρχει μια δήλωση που διευκρινίζει, “Δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι άλλα μέσα επικοινωνίας (π.χ. ταχυδρομείο, τηλεομοιοτυπία και υπηρεσία φωνητικής τηλεφωνίας) θα είναι πάντα 100% ασφαλή. Επομένως, πάντα συνιστούμε να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική.”

3. Ανώνυμος - με έδρα στις ΗΠΑ

Ο ανώνυμος είναι μέρος μιας χώρας που έχει επισημανθεί ως ένα “Διαδικτυακός εχθρός” από τους δημοσιογράφους χωρίς σύνορα. Ακολουθεί τους νόμους μιας κυβέρνησης που συμμετέχει στις Συμμαχίες της 5/9/14.

Αυτό σημαίνει ότι ο πάροχος αποθηκεύει τα αρχεία καταγραφής, σε περίπτωση έκδοσης κλήτευσης με εντολή gag - δεν θα είναι σε θέση να αρνηθεί οποτεδήποτε - γιατί θα ήταν παράνομη. Η σελίδα των όρων υπηρεσίας έχει καταργηθεί, αλλά ένα προηγούμενο στιγμιότυπο φέρνει φως στη δήλωση αυτή:

“Στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από το εφαρμοστέο δίκαιο, ο Anonymizer μπορεί να παρακολουθεί μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλες ηλεκτρονικές επικοινωνίες και μπορεί να αποκαλύψει τέτοιες πληροφορίες σε περίπτωση που έχει λόγους καλής πίστης να πιστεύει ότι είναι απαραίτητος για λόγους διασφάλισης της συμμόρφωσής σας με την παρούσα Συμφωνία και την προστασία των δικαιωμάτων, της περιουσίας και των συμφερόντων των συμβαλλομένων μερών Anonymizer ή οποιουδήποτε πελάτη ενός μέρους Anonymizer.”

Εν ολίγοις, ο Αμερικανός πάροχος καταγράφει ό, τι μπορεί, ενώ κάνει έναν ανόητο από όλους τους άλλους, δηλώνοντας, “Εσείς’ποτέ δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για την παρακολούθηση της χρήσης ή των συνδέσεων σας” στην αρχική τους σελίδα. Τι υποκρισία?!

4. Ace VPN - Κεντρικά στις ΗΠΑ

Θα αποφύγω να το επαναλάβω, αλλά το Ace VPN έχει την έδρα του στις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, είναι ήδη μέρος του προβλήματος και κάνει το ZINCH για την ιδιωτική σας ζωή.

Πολύ έξυπνα δηλώνουν στη σελίδα Πολιτική Απορρήτου, “Δεν καταγράφουμε επισκεψιμότητα VPN. Δεν κατασκοπεύουμε τους χρήστες μας ούτε παρακολουθούμε το εύρος ζώνης τους ή τη χρήση του Διαδικτύου. Οι διακομιστές VPN δεν αποθηκεύουν προσωπικές πληροφορίες ταυτοποίησης (PII).”

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, παραδέχονται “τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών που παρέχονται από χρήστες του ιστότοπου. “Προσωπικές πληροφορίες” περιλαμβάνει το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, τις πληροφορίες πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ημερομηνία γέννησης, τη διεύθυνση IP”

Θέλω να πω, είμαι ειλικρινής ότι πράγματι αποθηκεύετε κούτσουρα. Ίσως η διαφάνεια θα φέρει περισσότερους πελάτες και όχι απροκάλυπτα ψέματα για να ξεγελάσουν τις δικές σας προοπτικές?

5. AirVPN - εδρεύει στην Ιταλία

Δεδομένου ότι η Ιταλία είναι μια χώρα με 14 μάτια, η AirVPN χάνει σίγουρα την αξιοπιστία της στην αγορά. Ο πάροχος είναι στην πραγματικότητα αρκετά εκπληκτικό, παρέχοντας εκπληκτική απόδοση, αξιοπιστία και υποστήριξη.

Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς απλώς να εμπιστευτεί οποιαδήποτε χώρα στις 14 δικαιοδοσίες των οφθαλμών. Εξουσιοδοτούν ακόμα τις δραστηριότητες διατήρησης και παρακολούθησης δεδομένων, τις οποίες οι υπηρεσίες VPN δεν μπορούν να πολεμήσουν.

Μέσα στο Συχνές ερωτήσεις, Το AirVPN έδωσε μια ερώτηση, “Διατηρείτε αρχεία καταγραφής συνεδριών ή οποιοδήποτε άλλο είδος αρχείου καταγραφής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της ταυτότητας και της δραστηριότητας δικτύου?”

Απάντησαν λέγοντας, “Δεν εμείς δεν’να τηρούν κούτσουρα αυτού του είδους”. Ωστόσο, όταν τα ελέγχετε Πολιτική Απορρήτου, ισχυρίζονται “Οι διακομιστές αέρα και οι διαδικασίες λογισμικού αποκτούν μόνο τα προσωπικά δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για την τεχνική λειτουργία της υπηρεσίας, για παράδειγμα διεύθυνση IP”

Οι πάροχοι τονίζουν ότι τα δεδομένα συγκεντρώνονται σε ανώνυμη μορφή και δεν μπορούν να συσχετιστούν με μεμονωμένους χρήστες. Είναι πραγματικά αλήθεια όμως; Κανείς δεν ξέρει μέχρι να τεθεί σε δοκιμασία όταν εκδοθεί μια κλήτευση ή μια εντολή gag!

6. Avira Phantom VPN - που εδρεύει στη Γερμανία

Η Γερμανία είναι μια άλλη χώρα των 14 ματιών και μπορεί να μην είναι η ασφαλέστερη τοποθεσία για μια υπηρεσία VPN. Το Avira Phantom μπορεί να είναι καλό για να διατηρήσει την ανωνυμία σας online.

Ωστόσο, είναι η χώρα’που δεν μπορώ να εμπιστευτώ. Όπως ανέφεραν αμέτρητες φορές πριν, τέτοια δίκτυα VPN θα πρέπει να συνεργάζονται με την κυβέρνηση, όταν το απαιτούν.

Ο Avira Phantom ισχυρίζεται επίσης ότι δεν αποθηκεύει ημερολόγια δραστηριότητας / χρήσης. Ακριβώς όπως οι περισσότεροι πάροχοι, όμως, αποθηκεύουν αρχεία καταγραφής σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένου του χρησιμοποιούμενου εύρους ζώνης και των δεδομένων διάγνωσης.

Παρόλο που αυτό μπορεί να μην εμποδίζει αναγκαστικά την ιδιωτική σας ζωή, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν πότε θα καταργηθούν αυτά τα αρχεία καταγραφής. Επομένως, δεν μπορώ να θεωρήσω την Avira Phantom ως ασφαλή υπηρεσία VPN.

7. Buffered - με έδρα το Γιβραλτάρ

Με βάση το Γιβραλτάρ, το Buffered είναι μια ασφαλής υπηρεσία VPN, καθώς η θέση του δεν ανήκει στις συμμαχίες των ματιών των 5/9/14. Ούτε ο πάροχος διατηρεί κανένα ημερολόγιο κυκλοφορίας, έτσι είναι ένα άλλο πλεονέκτημα.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι συλλέγουν: τη διεύθυνση IP, το λειτουργικό σύστημα, το πρόγραμμα περιήγησης, τα δεδομένα εύρους ζώνης και τις χρονικές σημάνσεις σύνδεσης, μαζί με άλλες γενικές πληροφορίες.

Αυτά τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης ενδέχεται να είναι λιγότερο επικίνδυνα, αλλά εξακολουθούν να αποδειχθούν επιζήμια για την ψηφιακή σας ιδιωτικότητα. Σύμφωνα με το TOC, η πραγματική διεύθυνση IP, το εύρος ζώνης που καταναλώνεται και η διάρκεια σύνδεσης αποθηκεύονται για 30 ημέρες!

Φυσικά, δεδομένου ότι το Buffered δεν βασίζεται σε ένα “Διαδικτυακός εχθρός” τοποθεσία, μπορείτε να πιστέψετε ότι είναι ασφαλείς. Για να μην αναφέρουμε, δεν ψεύκαν για τα κούτσουρά τους και ήταν στην πραγματικότητα διαφανή.

Έτσι, ίσως να μην αρέσει η καταγραφή των αρχείων καταγραφής σύνδεσης, αλλά ΚΑΘΕ VPN απολαμβάνει κάποιου είδους καταγραφή. Το μόνο σημαντικό μέρος είναι να είμαστε ειλικρινείς γι 'αυτό, και ότι το Buffered VPN είναι!

8. BolehVPN - εδρεύει στη Μαλαισία

Δεδομένου ότι η BolehVPN έχει την έδρα της στη Μαλαισία, υπάγεται σε ένα “Ασφαλής Δικαιοδοσία”. Αυτό δίνει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες υπηρεσίες VPN. Ωστόσο, αποτυγχάνει να διατηρήσει την ταυτότητά σας ασφαλή. Εάν επισκεφθείτε τη σελίδα του TOC, ισχυρίζονται:

“Το BolehVPN δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής δραστηριότητας χρήστη ή πρόσβασης. Διατηρούμε τα αρχεία καταγραφής της γενικής επισκεψιμότητας των διακομιστών μας για να διαπιστώσουμε τη φόρτωση και τη χρήση των εξυπηρετητών μας, αλλά όχι σε ατομικό επίπεδο. Ωστόσο, εάν παρατηρήσουμε οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα στους διακομιστές μας (φόρτωση με υψηλό εύρος ζώνης, υψηλός αριθμός συνδέσεων ή χρήση CPU), μπορούμε να ενεργοποιήσουμε προσωρινά τα αρχεία καταγραφής για να εντοπίσουμε την κατάχρηση των υπηρεσιών μας (όπως DDoS ή spamming μέσω των διακομιστών μας).”

Πριν από την ενημέρωση αυτού “Πολιτική καταγραφής” BolehVPN ισχυρίστηκε ακόμη ότι αυτό συνέβη “μια χούφτα φορές στα πολλά χρόνια λειτουργίας μας.” Αυτό που υποδηλώνει είναι ότι ο πάροχος μπορεί ακόμη και να συνεργαστεί εάν λάβει μια κλήση για την αποκάλυψη κορμών σε συγκεκριμένους στόχους.

9. Betternet - με έδρα τον Καναδά

Με βάση τον Καναδά, η Betternet μπορεί να έχει ξεγελάσει πολλούς “ΔΩΡΕΑΝ VPN” αλλά οι δραστηριότητες εξόρυξης δεδομένων θα αποκαλυφθούν αργά ή γρήγορα.

Η θέση του εμποδίζει ήδη την ιδιωτική ζωή, καθώς ο Καναδάς είναι μέλος της Συμμαχίας Five Eyes. Στη συνέχεια, η υπηρεσία αποθηκεύει περαιτέρω “Μητρώα κυκλοφορίας” όπως η διεύθυνση IP και η δραστηριότητα περιήγησης.

Η πολιτική απορρήτου τους δηλώνει αυτό “Η Betternet δεν συλλέγει, δεν καταγράφει, αποθηκεύει, δεν μοιράζεται κανένα αρχείο καταγραφής δεδομένων που ανήκει στους χρήστες.” Την ίδια στιγμή, όμως, το VPN βρίσκεται συγκεντρωτικά σε δεδομένα σχετικά με τους ιστότοπους που επισκέφτηκαν.

Κρίνοντας ότι η υπηρεσία είναι “Ελεύθερος” και υποτίθεται ότι λειτουργεί με μοντέλο διαφημιστικών εσόδων, είναι επίσης ασφαλές να υποθέσουμε ότι πωλούν κορμούς και ιδιωτικές πληροφορίες σε τρίτους.

10. FlyVPN - με έδρα στις ΗΠΑ

Το FlyVPN είναι μια άλλη υπηρεσία που βασίζεται στις ΗΠΑ. Αυτό μειώνει αυτόματα την αξιοπιστία του, καθώς ο πάροχος πρέπει να αποθηκεύει τα αρχεία καταγραφής, έναν νόμο που καθίσταται υποχρεωτικός από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, αυτό που μου αρέσει σχετικά με τον πάροχο είναι ότι δεν ψεύδονται για τα στοιχεία καταγραφής τους. Δηλώνουν ανοιχτά στη σελίδα τους TOC, “Όταν χρησιμοποιείτε το FlyVPN, θα καταγράψουμε τις ακόλουθες πληροφορίες:

 • Η τοπική σας IP
 • Το ονοματεπώνυμο σου
 • η ηλεκτρονική σου διεύθυνση
 • Τον αριθμό του τηλεφώνου σας
 • Σύνδεση χρονικών σημείων
 • Αναγνωρισμένος αριθμός θύρας
 • Εκχωρημένη διεύθυνση IP
 • Χρονόμετρα αποσύνδεσης

Ως εκ τούτου, είναι ένοχοι για την αποθήκευση των δύο: Δραστηριότητα / Χρήση και Συνδεσιμότητα Logs, συμπεριλαμβανομένης της IP σας, timestamps, IP προορισμού, και αριθμός θύρας, η οποία μπορεί να συνδεθεί άμεσα προς εσάς.

11. Faceless.me - με έδρα στην Κύπρο

Η Κύπρος δεν ανήκει στις δικαιοδοσίες των 5, 9 και 14 ματιών. Αυτό δίνει στο Faceless.me ένα καλό πλεονέκτημα στην αγορά, αλλά δυστυχώς καταγράφει πληροφορίες χρήστη.

Σε μια δήλωση από τις Συχνές Ερωτήσεις τους, το Faceless.me ισχυρίζεται “Εμείς μόνο να παρακολουθείτε τη χρήση των δεδομένων σας σύνολα και σας διεύθυνση IP, που απαιτείται για την εσωτερική λογιστική μας. Και ακόμα και αυτά τα δεδομένα διατηρούνται στους διακομιστές μας για περιορισμένο χρονικό διάστημα.”

Ταυτόχρονα, μπορούν να καυχηθούν έχοντας μια πολιτική VPN χωρίς logs και με υπερηφάνεια δηλώνουν στην αρχική σελίδα τους, “Εμείς’Μην κρατάτε αρχεία καταγραφής της δραστηριότητάς σας, έτσι σε περίπτωση που το FBI ρωτά - εκεί’δεν είναι τίποτα.”

Είναι ξεκαρδιστικό πόσο ανόητοι είναι αυτές οι υπηρεσίες VPN και οι αντιφατικές δηλώσεις τους. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, το Faceless.me δεν είναι μια ασφαλής επιλογή!

12. VPN ροής - εδρεύει στον Καναδά

Βασισμένη στον Καναδά (μέρος της Συμμαχίας Five Eyes), το FlowVPN έχει αναπτύξει αρκετά μεγάλη φήμη στην αγορά. Ωστόσο, όπως πολλοί, αποτυγχάνει να προστατεύσει την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο.

Εάν επισκεφθείτε τη σελίδα του TOC, ο πάροχος αναφέρει, “Διατηρούμε τα δικαιώματα για την καταγραφή των πληροφοριών συνδρομής (συμπεριλαμβανομένων των αναφορών συναλλαγών), τη σύνδεση της διεύθυνσης IP, των αιτημάτων εξακρίβωσης ταυτότητας, των δεδομένων συνεδρίας (καθορισμένη IP, ημερομηνία σύνδεσης, ώρα, διάρκεια κ.λπ.)“

Αυτή η δήλωση είναι καλά κρυμμένη, έτσι ώστε το VPN Flow μπορεί να ξεγελάσει τους δικούς του πελάτες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το χειρότερο μέρος. Αναφέρονται περαιτέρω:

“Για να συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις των παροχέων εύρους ζώνης διατηρούμε το δικαίωμα να καταγράφουμε δραστηριότητα στο δίκτυο μας και να χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένα συστήματα για την παρακολούθηση της δραστηριότητας δικτύου για κακοποίηση (όπως χρήση BitTorrent και παρόμοια κοινή χρήση αρχείων από ομότιμους χρήστες).”

Αυτό σημαίνει άμεσα ότι, όταν εγγραφείτε στην υπηρεσία, συμφωνείτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία καταγραφής. Αμφιβάλλω ότι αυτό το VPN μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές από οποιαδήποτε γωνία.

13. Freedom-IP - Κεντρικά γραφεία στη Γαλλία

Η Freedom-IP έχει το γραφείο της στη Γαλλία, η οποία είναι μια 14-Eyes Country, διάσημη για τις αυστηρές πολιτικές της σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου. Η τοποθεσία δίνει ήδη στο VPN την εντελώς αρνητική εντύπωση.

Όπου κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι θα ξεγελάσουν τους πελάτες, είναι πραγματικά ειλικρινείς σχετικά με τις πολιτικές καταγραφής τους. Μια δήλωση από τη σελίδα απορρήτου τους διευκρινίζει ότι δεν καταγράφουν περιεχόμενο επικοινωνίας.

Ωστόσο, είναι αρκετά απλή όσον αφορά τα δεδομένα που συλλέγουν κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας, η οποία περιλαμβάνει πολλές ανησυχητικές πληροφορίες που μπορούν να ανιχνευθούν από εσάς:

 • Διεύθυνση IP της σύνδεσης
 • Ώρα έναρξης της συνεδρίασης
 • Τέλος της περιόδου λειτουργίας
 • Δεδομένα που ελήφθησαν από τη συνεδρία
 • Τα δεδομένα αποστέλλονται από τη συνεδρία
 • Χρονοσήμανση σύνδεσης

14. HolaVPN - με έδρα το Ισραήλ

Το Ισραήλ μπορεί να μην είναι μέρος των συμμαχιών των 5, 9 και 14 ματιών, αλλά θεωρείται σύμμαχος. Ως εκ τούτου, η τοποθεσία δεν είναι ένας ασφαλής χώρος για τα VPN, ειδικά εάν αναζητάτε ιδιωτικότητα.

Όπως και οι περισσότεροι πάροχοι, το VPN δηλώνει, “Δεν μοιραζόμαστε τις Προσωπικές σας Πληροφορίες με τρίτους εκτός από τη συγκεκριμένη συγκατάθεσή τους σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου ή εάν απαιτείται από τους ισχύοντες νόμους ή δικαστικές αποφάσεις“.

Ωστόσο, όταν τηρείτε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, το VPN ισχυρίζεται ότι καταγράφει πληροφορίες, όπως το μοναδικό αναγνωριστικό που δημιουργείται από τη συσκευή σας, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τους χρόνους και τις ημερομηνίες πρόσβασης, τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, τον χρόνο που αφιερώνετε σε αυτές τις σελίδες, διεύθυνση.

“Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά σε συγκεντρωτική μορφή και δεν συνδυάζεται με καμία προσωπική πληροφορία.” Σαφώς ένας αριθμός τηλεφώνου είναι PII, και έτσι είναι αποτελεσματικά μια διεύθυνση IP.

15. HideMyAss - εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο επίσημος ιδρυτής της συμφωνίας UKUSA. Η τοποθεσία και οι υπηρεσίες VPN σίγουρα δεν είναι αξιόπιστες για να αποκρύψουν την ταυτότητά σας.

Οι κυβερνητικοί νόμοι και οι παραγγελίες από την GCHQ και από άλλες μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών καθιστούν υποχρεωτική την παροχή αποθηκευμένων αρχείων καταγραφής σε παρόχους όπως η HMA.

Φυσικά, ο πάροχος απορρίπτει τέτοιες αξιώσεις και πωλεί την ίδια ιστορία, “ΔΕΝ αποθηκεύουμε λεπτομέρειες ή παρακολουθούμε τους πόρους (συμπεριλαμβανομένων των ιστοτόπων) στους οποίους συνδέεστε ή οποιοδήποτε από τα δεδομένα που αποστέλλονται ή λαμβάνονται μέσω του δικτύου μας”

Ωστόσο, ο πάροχος έχει συλλάβει χρονόμετρα σύνδεσης, δεδομένα εύρους ζώνης, πραγματική διεύθυνση IP και διεύθυνση VPN. Πίσω το 2011, η HMA συμμετείχε σε μια υπόθεση του FBI, όπου απέστειλε αυτές τις λεπτομέρειες στο πρακτορείο πληροφοριών για να εντοπίσει έναν LulzSec Hacker!

16. HideIP VPN - με έδρα τη Μολδαβία

Η Μολδαβία είναι μια ασφαλής τοποθεσία, καθώς δεν είναι μέρος των διεισδυτικών συμμαχιών ή είναι ετικετοποιημένη “Διαδικτυακός εχθρός”. Δυστυχώς, το ίδιο το VPN αποδεικνύεται ότι δεν είναι ασφαλές, παραβλέποντας το δικαίωμά σας στην ιδιωτικότητα.

Τα κράτη τους TOC, “HideIPVPN δεν θα παρακολουθεί εκ προθέσεως τα ιδιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται ή λαμβάνονται από τους πελάτες της, εκτός εάν απαιτείται από το νόμο, την κυβερνητική αρχή ή όταν διακυβεύεται η δημόσια ασφάλεια.”

Αυτό σημαίνει ότι είναι μια συνεταιριστική εταιρεία και αποθηκεύουν κούτσουρα για παράδοση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Το χειρότερο όμως από όλα είναι η δική τους δυσπιστία στις ικανότητές τους ως παροχέα.

Κατά την εξέταση της πολιτικής απορρήτου τους, βρήκα αυτή τη μάλλον αστεία δήλωση, “HideIPVPN παροτρύνει τους πελάτες της να υποθέσουν ότι όλες οι ηλεκτρονικές τους επικοινωνίες είναι ανασφαλείς”.

17. Hotspot Shield - με έδρα στην Ελβετία

Μακριά από τις μυστικές συμμαχίες, όμως μια τέτοια ανασφαλής υπηρεσία. Το Hotspot Shield ξεκίνησε πραγματικά καλά, αλλά σύντομα κατέρρευσε - καθώς οι σκιερές δραστηριότητες τους έφεραν στο φως.

Φυσικά, το VPN τα ισχυρίζεται “συλλέγουν μόνο ανώνυμα, συγκεντρωτικά δεδομένα σχετικά με τους ιστότοπους που επισκέπτονται οι χρήστες μας και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι χρήστες μας”

Ωστόσο, αυτό είναι καθαρά ψευδές, καθώς μια μελέτη CSIRO απέδειξε ότι το Hotspot Shield χρησιμοποιεί κώδικες παρακολούθησης για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες ώστε να τις πουλήσουν σε διαφημιζόμενους.

Μια ομάδα υπεράσπισης ιδιωτικού απορρήτου επιβάρυνε επίσης το VPN με μια καταγγελία, ως μέρος των αμφιλεγόμενων δραστηριοτήτων τους, οι οποίες περιλαμβάνουν την ανακατεύθυνση της επισκεψιμότητας μέσω συνδέσμων θυγατρικών.

18. IPVanish - εδρεύει στις ΗΠΑ

Η έδρα στις ΗΠΑ δεν είναι αρκετά κακή, αλλά η IPVanish έχει επίσης κριθεί ένοχη για διαρροή πληροφοριών σε κυβερνητικές αρχές. Ναι, είναι θλιβερή είδηση, αλλά ο πάροχος είναι αναξιόπιστος.

Φυσικά, το VPN ισχυρίστηκε για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, “Η αυστηρή πολιτική μηδενικών αρχείων καταγραφής διατηρεί την ταυτότητά σας υπό περιτύλιξη. Δεν καταγράφουμε καμία από τις δραστηριότητές σας, ενώ συνδέεστε με τις εφαρμογές μας, προκειμένου να διατηρήσουμε το αστικό σας δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή.”

Ωστόσο, αυτό είναι εξαιρετικά αναληθές, καθώς το VPN παρέδωσε αρχεία καταγραφής στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS), σε μια υπόθεση που αφορούσε κακοποίηση παιδιών και πορνογραφία το 2016.

Διαβάστε αυτή την εγκληματική ένορκη δήλωση για περισσότερες πληροφορίες, όπου μπορείτε να δείτε το IPVanish να διατηρεί αρχεία καταγραφής των υπόπτων’ Διεύθυνση IP, χρονικά σήματα σύνδεσης / αποσύνδεσης, πλήρες όνομα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όνομα χρήστη, κατάσταση λογαριασμού και διάφορα άλλα στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης.

19. Ιδρυτής στην Κύπρο

Η Κύπρος είναι μια ασφαλής τοποθεσία, καθώς η κυβέρνησή της δεν εκδίδει νόμους περί υποχρεωτικής διατήρησης δεδομένων. Για να μην αναφέρουμε, πιστεύουν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

Το IPredator κερδίζει φήμη στην αγορά για αυτόν ακριβώς τον λόγο, αλλά σύμφωνα με τους “Νομικός” σελίδα, ο πάροχος κάνει επιρροή σε κάποια καταγραφή.

“Ελαχιστοποιούμε τη χρήση των αρχείων καταγραφής στα συστήματά μας και παρέχουμε πρόσβαση σε αυτά μόνο σε έναν επιλεγμένο αριθμό προσωπικού για σφάλμα όταν η ποιότητα της υπηρεσίας είναι ένα ζήτημα.”

Οι πληροφορίες που συλλέγονται από την παροχή περιλαμβάνουν το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα δεδομένα πληρωμής. Άλλα δεδομένα συνεδρίας καταγράφονται μόνο για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

20. IPinator - με έδρα τις ΗΠΑ

Με βάση τις ΗΠΑ, το IPinator χάνει αυτόματα το μεγαλύτερο μέρος του παράγοντα εμπιστοσύνης του. Η χώρα επιβάλλει υποχρεωτικούς νόμους για τη διατήρηση δεδομένων, τους οποίους πρέπει να ακολουθήσουν τα VPN όπως το IPinator.

Αν τα ελέγξετε “Όροι χρήσης” σελίδα, αρχικά ισχυρίζονται ότι δεν τηρούν κανένα αρχείο καταγραφής. Δηλώνουν ότι δεν υποστηρίζουν την ανταλλαγή ιδιωτικών πληροφοριών σε τρίτους.

Ωστόσο, εάν λάβουν οποιεσδήποτε απαιτήσεις από την κυβέρνηση, ο πάροχος θα κάνει ό, τι απαιτείται από το νόμο. Αυτή η δήλωση έρχεται σε αντίθεση με τους “δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής περιεχομένου”.

Αναφέρουν περαιτέρω, “Το IPinator.com μπορεί να παρακολουθεί ορισμένες πτυχές του δικτύου για τη διαχείριση της κατάχρησης, τη συντήρηση και / ή τη βελτίωση των υπηρεσιών”. Αυτό υποδεικνύει ότι καταγράφουν πληροφορίες περιόδου λειτουργίας.

21. IronSocket - με έδρα το Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ είναι ασφαλής δικαιοδοσία όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά το ίδιο το IronSocket θεωρείται ένοχο ότι καταγράφει και τα δύο: αρχεία καταγραφής δραστηριότητας και συνδεσιμότητας.

Φυσικά, το δηλώνουν αυτό “ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ή καταγράφουμε με οποιονδήποτε τρόπο το περιεχόμενο στο οποίο έχετε πρόσβαση ενώ χρησιμοποιείτε την Υπηρεσία μας” στη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, ισχυρίζονται ότι κατά τη χρήση των υπηρεσιών, συνδέουν πληροφορίες περιόδου λειτουργίας για 72 ώρες πριν καθαριστούν. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν:

 • Ώρα και ημερομηνία σύνδεσης και αποσύνδεσης
 • Πραγματική διεύθυνση IP και εκείνες που αντιστοιχίζονται ανάλογα με το διακομιστή
 • Αριθμητική αναπαράσταση που δείχνει το εύρος ζώνης που καταναλώνεται ανά συνεδρία

22. PureVPN - με έδρα το Χονγκ Κονγκ

Βασισμένη στο Χονγκ Κονγκ, το PureVPN δεν καταφέρνει να παραμείνει μακριά από τις επεμβατικές υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών των πέντε, εννέα και δεκατεσσάρων ματιών,.

Ο πάροχος για τη μακρύτερη δήλωσε ότι έχει “Μηδενική πολιτική αρχείων καταγραφής”. Ωστόσο, όταν ανέτρεψαν δεδομένα σε υπόθεση του FBI πριν από 2 χρόνια, έχασαν όλη τη φήμη τους.

Η υπόθεση αποκάλυψε ότι το PureVPN έχει αρχεία όλων των δεδομένων που αφορούν: το όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση IP, την κατανάλωση εύρους ζώνης και τις χρονικές σημάνσεις σύνδεσης.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το FBI μπόρεσε να εντοπίσει τον ατομικό υπεύθυνο για το αδίκημα του κυβερνοχώρου και του ηλεκτρονικού μαστού. Ενώ η υπόθεση εγείρει μια ηθική ερώτηση: πόσα περισσότερα βασανιστήρια θα περάσει το κορίτσι, αν η υπόθεση δεν είχε κλείσει?

Επίσης δημιουργεί ανησυχία για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Μια τέτοια περίπτωση υψηλού προφίλ σίγουρα δεν ήταν καλή για τις επιχειρήσεις και μπορώ να δω ότι το PureVPN προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του από τους χρήστες.

Η αλήθεια είναι ότι η υπηρεσία είναι στην πραγματικότητα αρκετά καλή, μόνο εάν είχαν διαφανείς με τους πελάτες τους για να ξεκινήσουν, το PureVPN ίσως να το έχει μετατρέψει σε κάτι θετικό!

23. proXPN - Βασίζεται στις ΗΠΑ

Πριν από μερικά χρόνια, θα εμπιστευόμουν μια αμερικανική υπηρεσία. Ωστόσο, πριν από τον Edward Snowden διαρρεύσαν έγγραφα που αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τις συμμαχίες των 5, 9 και 14 ματιών.

Από τότε που έχω διαβάσει για ποιους οργανισμούς σε αυτές τις χώρες ήταν μέχρι, δεν μπορώ απλά να συστήσω τη χρήση παρόχου που βασίζεται στις ΗΠΑ.

proXPN αν και έχει μια πολύ ισχυρή εικόνα στην αγορά. Το VPN δεν έχει ποτέ καταγραφεί αποκαλύπτοντας δεδομένα σε πρακτορεία πληροφοριών των ΗΠΑ, και η πολιτική απορρήτου είναι αρκετά λεπτομερής.

Δηλώνουν επίσης με τόλμη στην αρχική σελίδα τους, “proXPN’s VPN σας επιτρέπει να σερφάρετε στο διαδίκτυο με τον τρόπο που προοριζόταν: “ανώνυμα και χωρίς καταγραφή και παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας”

Μέχρι στιγμής δεν βρήκα καμία πληροφορία σχετικά με την αποθήκευση αρχείων δραστηριότητας / χρήσης ή αρχείων συνδεσιμότητας. Τελικά, η απόφαση να εγγραφείτε με τον πάροχο εξαρτάται από τις προοπτικές.

24. PrivateVPN - Βασισμένο στη Σουηδία

Δυστυχώς, το PrivateVPN δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής πάροχος, γιατί έχει την έδρα του σε μια δικαιοδοσία δεκατεσσάρων οφθαλμών. Φυσικά, η Σουηδία μπορεί να είναι επιεική όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

Ωστόσο, αν υπάρχει κάποιο περιστατικό παρόμοιο με αυτό που έπρεπε να αντιμετωπίσει το ExpressVPN και το PIA, το PrivateVPN δεν θα είναι σε θέση να αντεπιτεθεί.

Μια κλήση από την κυβέρνηση που συνοδεύεται από μια εντολή gag είναι το μόνο που θα χρειαζόταν ο πάροχος να παραδώσει τις πληροφορίες καταγραφής.

Φυσικά, το PrivateVPN αρνείται να αποθηκεύσει αρχεία καταγραφής, αλλά όπως και οι περισσότεροι πάροχοι σε αυτόν τον κατάλογο. Καταγράφουν ελάχιστα αρχεία καταγραφής σύνδεσης, τα οποία ενδέχεται / δεν μπορούν να συνδεθούν πίσω σε εσάς!

25. ProtonVPN - που εδρεύει στην Ελβετία

Με βάση την Ελβετία, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι το ProtonVPN είναι μια ασφαλής υπηρεσία VPN. Είναι εκπληκτικό, προκαλεί καλά, είναι δωρεάν. Και, ακριβώς αυτό με έκανε να σκάψω στον πάροχο.

Αποδεικνύεται ότι το VPN αντιμετωπίζει σήμερα ισχυρισμούς ότι συνδέεται με μια εταιρεία εξόρυξης δεδομένων γνωστή ως “Tesonet”, που έχει ακόμα υπογράψει την εφαρμογή Android του στο Google Play Store.

Φυσικά, ProtonVPN’s της αρχικής σελίδας, “Ως πάροχος υπηρεσιών VPN της Ελβετίας, δεν καταχωρούμε δραστηριότητα χρήστη ή δεν μοιραζόμαστε δεδομένα με τρίτους”. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί καθιστούν την κατάσταση λίγο δύσκολη.

Περνώντας στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τους, έμαθα ότι το ProtonVPN διατηρεί απεριόριστα χρονικά σήματα σύνδεσης, τα οποία μπορεί να συνδέονται με λογαριασμούς χρηστών ή με πραγματικές διευθύνσεις IP.

26. Seed4.me - εδρεύει στην Ταϊβάν

Παρά το γεγονός ότι η Seed4 δεν βασίζεται σε ένα “Διαδικτυακός εχθρός” δικαιοδοσία, εξακολουθούν να τηρούν κορμούς. Αυτό ακριβώς προσπαθώ να επεξεργαστώ παντού πηγαίνω. Ανεξάρτητα από την υπηρεσία, θα καταγράψουν!

Δεν υπάρχει τρόπος γύρω από αυτό. Μια υπηρεσία VPN επιδίδεται σε κάποιο είδος καταγραφής, και στην περίπτωση του Seed4.me - είναι πολύ ειλικρινείς γι 'αυτό.

Σε ένα blog, δηλώνει ο Seed4.me, “Συχνά μας ρωτάμε: “Κρατάτε αρχεία καταγραφής?” και η απάντηση είναι “Ναι, το κάνουμε”. Το ίδιο με τους υπόλοιπους παρόχους VPN στον κόσμο!”

Αναφέρουν περαιτέρω, “Αν κάποιος λέει ότι η εταιρεία VPN δεν κρατάει ΚΑΝΕΝΑ κούτσουρα, ψέματα”. Το Seed4.me καταγράφει κάποια αρχεία καταγραφής συνδεσιμότητας, αλλά αυτές οι πληροφορίες διαγράφονται μετά από 7 ημέρες.

Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον να δούμε ότι ο πάροχος δεν έχει πολιτική απορρήτου ή TOC. Απευθύνουν όλα τα σχετικά ερωτήματα VPN στην ανάρτηση ιστολογίου που υπερσυνδέθηκα νωρίτερα.

Αυτός ο παροχέας δεν έχει πολιτική απορρήτου και δεν καλύπτει τα αρχεία καταγραφής στη δήλωση TOS. Αντίθετα, εξετάζει το ζήτημα των αρχείων καταγραφής σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

27. SunVPN - εδρεύει στις ΗΠΑ

Με βάση την δικαιοδοσία 5-Eyes, η SunVPN πράγματι καταγράφει πληροφορίες συνδεσιμότητας και διευθύνσεις IP. Επίσης, δηλώνουν ανοιχτά σχετικά με τη συνεργασία τους με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου όποτε χρειάζεται.

“Εάν έχουμε βάσιμους λόγους να υποψιαζόμαστε ότι ένας τελικός χρήστης συμμετέχει σε εγκληματικές δραστηριότητες στο διαδίκτυο, διατηρούμε το δικαίωμα να ειδοποιούμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.”

Η πολιτική απορρήτου είναι πολύ λεπτομερής αλλά συνοπτική και περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που έχει καταγράψει ο πάροχος με τη μορφή μιας λίστας, η οποία περιλαμβάνει τη διεύθυνση IP, τις χρονικές σφραγίδες και το εύρος ζώνης που καταναλώνεται.

28. StrongVPN - με έδρα τις ΗΠΑ

Δεν θα πάω πολύ σε βάθος για να εξηγήσω γιατί ο StrongVPN θεωρείται ως ασφαλής πάροχος. Εάν το θέσω με απλά λόγια, πρόκειται για έναν παροχέα με έδρα τις ΗΠΑ, που απλά δεν μπορεί να εμπιστευτεί.

Φυσικά, οι ισχυρισμοί της πολιτικής παροχής απορρήτου, “Το StrongVPN δεν συλλέγει ή καταγράφει οποιαδήποτε κίνηση ή χρήση της υπηρεσίας του εικονικού ιδιωτικού δικτύου”

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί πραγματικά να είναι σίγουρος μέχρι να εξακριβωθούν οι ισχυρισμοί αυτοί για οποιοδήποτε λόγο. Μέχρι τότε, θα το αφήσω στις προοπτικές να αποφασίσουν εάν θέλουν ή όχι να εμπιστευτούν την υπηρεσία.

29. SaferVPN - εδρεύει στις ΗΠΑ

Το SaferVPN είναι μια άλλη υπηρεσία που βασίζεται στις ΗΠΑ. Με αυτό που λέγεται, δεν μπορεί κανείς να σταματήσει να ανησυχεί για το ότι η NSA και το FBI κατασκοπεύουν τους.

Το ίδιο το VPN δεν έχει πολύ ισχυρή φήμη στην αγορά, γεγονός που μειώνει περαιτέρω την αξιοπιστία του ως αξιόπιστης ή ασφαλούς επιλογής.

Ωστόσο, ο πάροχος είναι αρκετά σαφής στην ενημέρωση σχετικά με τα μεταδεδομένα που καταγράφουν στη σελίδα απορρήτου τους. Αυτό περιλαμβάνει τη σύνδεση τοποθεσίας διακομιστή, το εύρος ζώνης που καταναλώνεται και τα χρονικά σήματα σύνδεσης / αποσύνδεσης.

Καταγράφουν περαιτέρω τη χώρα από την οποία συνδέσατε, ενώ ισχυρίζεστε ότι δεν καταγράφουν διεύθυνση IP. Δεν το πιστεύω όμως αυτό. Θα μπορούσε να είναι ένα τέχνασμα για να τους εμπιστευτεί!

30. TunnelBear - εδρεύει στον Καναδά

Ο Καναδάς υπάγεται στον κατάλογο της πρώτης χώρας, η οποία επεκτάθηκε στη Συμφωνία UKUSA, προσθέτοντας τελικά δύο ακόμα για να σχηματίσουν το Five Eyes Alliance.

Με αυτό το πνεύμα, το TunnelBear βασίζεται στον Καναδά είναι σχεδόν ένα θετικό σημάδι. Για να μην αναφέρουμε, πωλεί το ίδιο “Δωρεάν αρχεία καταγραφής VPN” εξαπάτηση, η οποία είναι στην πραγματικότητα πιο επικίνδυνη.

Ο παροχέας’η πολιτική απορρήτου της Google υποστηρίζει ότι δεν συλλέγει ημερολόγια επισκεψιμότητας ούτε παρακολουθεί οποιαδήποτε δραστηριότητα χρήστη. Ωστόσο, συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος, την έκδοση της εφαρμογής TunnelBear, την Ενεργή για το μήνα (1 ή 0) και τη χρήση μηνιαίου εύρους ζώνης.

Για να είμαστε δίκαιοι, το TunnelBear που καταγράφει αυτή την πληροφορία μοιάζει να παίζει “παιχνίδια λέξεων” όταν πρόκειται για αρχεία καταγραφής, για να κρύψουν τα αληθινά τους χρώματα. Δεν θα ήθελα να συστήσω τον πάροχο, αν η ιδιωτικότητα είναι αυτό που θέλεις!

31. TorGuard - με έδρα τις ΗΠΑ

Ήμουν λίγο διπλός-minded για την προσθήκη TorGuard σε αυτή τη λίστα. Ειδικά θεωρώντας ότι ο πάροχος προσφέρει εξαιρετικά εργαλεία απορρήτου, μαζί με μια αρκετά αξιόλογη λίστα αποκλειστικών διευθύνσεων IP.

Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή βασίζονται στις ΗΠΑ, αισθάνομαι λίγο ασφαλής για την εγγραφή με τον πάροχο - για τη διατήρηση της ανωνυμίας μου στο διαδίκτυο.

Η πολιτική απορρήτου τους, ως επί το πλείστον, ήταν σαφής και δεν ήταν γεμάτη αντιφάσεις. Η TorGuard το ισχυρίζεται “δεν αποθηκεύει ούτε καταγράφει οποιαδήποτε κίνηση ή χρήση από το Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN) ή το Proxy.”

Ωστόσο, αυτό μπορεί να επαληθευτεί μόνο αν συναντήσουν κλήτευση ή παραγγελία από μια υπηρεσία πληροφοριών ή την κυβέρνηση. Μέχρι τότε, θα αφήσω την εμπιστοσύνη του παρόχου σε προοπτικές!

32. TigerVPN - εδρεύει στη Σλοβακία

Το TigerVPN είναι αρκετά ασφαλές πάροχο από την άποψη της δικαιοδοσίας. Οι χρήστες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τον πάροχο που συνεργάζεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών σε άλλες χώρες.

Ισχυρίζονται ότι έχουν δεσμευτεί για το απόρρητό τους στο TOC, διασφαλίζοντας ότι δεν συλλέγουν ή καταγράφουν δεδομένα κίνησης. Ωστόσο, αυτό δεν επεκτείνεται στα αρχεία καταγραφής συνδεσιμότητας.

“Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο και δεν συλλέγουμε ή καταγράφουμε δεδομένα κίνησης ή δραστηριότητα περιήγησης από μεμονωμένους χρήστες συνδεδεμένους στο VPN μας.”

Ο πάροχος διατηρεί τις χρονικές μάρκες σύνδεσης / αποσύνδεσης και τις πληροφορίες για το εύρος ζώνης. Το καλό είναι ότι το VPN δεν αποθηκεύει πραγματικές διευθύνσεις IP χρηστών.

Ως εκ τούτου, εξακολουθείτε να είστε αρκετά ασφαλείς με την υπηρεσία VPN. Φυσικά, η εγγραφή με τον πάροχο είναι εξ ολοκλήρου σε προοπτικές. Είμαι μόνο ο πληροφοριοδότης!

33. VPNSecure - με έδρα στην Αυστραλία

Το VPNSecure έχει το κεντρικό του κέντρο στην Αυστραλία, η οποία είναι μια χώρα πέντε ματιών. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή, καθώς η χώρα απολαμβάνει μαζικής επιτήρησης και ανταλλαγής πληροφοριών.

Αυτό καθιστά υποχρεωτικό για τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, τις τηλεπικοινωνίες και τις υπηρεσίες VPN να διατηρούν δεδομένα, τα οποία η κυβέρνηση ή οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να έχουν πρόσβαση όποτε απαιτείται, με την έκδοση εντολής ή παραγγελίας gag.

Ο ίδιος ο πάροχος προσπαθεί να διασφαλίσει ότι δεν αποθηκεύει καμία προσωπική πληροφορία και εγγυάται ότι δεν καταγράφει τη διεύθυνση IP, τις χρονικές σφραγίδες, το χρησιμοποιούμενο εύρος ζώνης ή τις αιτήσεις DNS.

Ωστόσο, παρόλο που δεν έχουν καταγραφεί τα αρχεία καταγραφής, παρήγαγαν ένα “Εντολή Κανάρια”, που δίνει αυτή τη στιγμή “Μπορούμε’t φαίνεται να βρει τη σελίδα εσείς’ψάχνετε” σφάλμα, υποδεικνύοντας ότι η υπηρεσία ενδέχεται να έχει εκδώσει κλήτευση ή εντολή gag από την κυβέρνηση ή το DIO, ASD, ASIO ή ASIS.

34. VPN Unlimited - με έδρα στις ΗΠΑ

Βασισμένο σε δικαιοδοσία 5 οφθαλμών, το VPN Unlimited που παρέχεται από την KeepSolid Inc, μπορεί να μην είναι μια ασφαλής επιλογή για πολλούς. Η ίδια η θέση επιβάλλει υποχρεωτικούς νόμους για τη διατήρηση δεδομένων.

Φυσικά, το VPN Unlimited ισχυρίζεται διαφορετικά στη σελίδα πολιτικής προστασίας απορρήτου, όπως τα παραπάνω ονόματα. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

“Η KeepSolid Inc. ΔΕΝ συλλέγει και δεν καταγράφει καμία δραστηριότητα χρηστών κατά τη χρήση οποιασδήποτε από τις υπηρεσίες VPN, εκτός από το συνολικό ποσό επισκεψιμότητας ιστού για κάθε συνεδρία και ημερομηνίες συνεδριάσεων, για την εμφάνισή τους στο χρήστη’καθώς και μέσα από τις εφαρμογές προγράμματος-πελάτη VPN.”

Αυτή η δήλωση έρχεται σε αντίθεση με τους “ΔΕΝ συλλέγει και δεν καταγράφει” καθώς εξακολουθούν να αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία ιστού, τις χρονικές σημάνσεις σύνδεσης, τον τύπο της συσκευής και τον τύπο κρυπτογράφησης.

35. Πύλη VPN - εδρεύει στην Ιαπωνία

Η πύλη VPN ενδέχεται να βρίσκεται στην Ιαπωνία, αλλά δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ιδιωτική ζωή των χρηστών. Ωστόσο, το καλό είναι ότι είναι ανοικτά για τις πολιτικές καταγραφής τους.

Εάν επισκεφθείτε τη σελίδα πολιτικής κατά της κατάχρησης, ο πάροχος αξιώνει “Διατηρούμε πάντα τα αρχεία σύνδεσης VPN των VPN Gate VPN Servers για τρεις ή περισσότερους μήνες.”

Οι πληροφορίες που καταγράφονται από την υπηρεσία περιλαμβάνουν χρονικά σήματα σύνδεσης, διεύθυνση IP, διακομιστή VPN προορισμού, πρωτογενή διεύθυνση IP και όνομα κεντρικού υπολογιστή του πελάτη κ.λπ..

36. Windscribe - με έδρα τον Καναδά

Από τη στιγμή που η Airscribe έχει την έδρα της σε δικαιοδοσία Five Eyes, δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής επιλογή, ειδικά εάν θέλετε να αξιοποιήσετε πλήρως την ψηφιακή ιδιωτικότητα.

Έχουν δωρεάν και αμειβόμενα σχέδια διαθέσιμα. Για τους πρώτους, καταγράφουν το συνολικό ποσό του εύρους ζώνης που καταναλώνεται σε περίοδο ενός μηνός.

Ωστόσο, ο πάροχος βρήκε επίσης την καταγραφή των χρονικών σημείων των χρηστών. Ισχυρίζονται ότι αυτές οι πληροφορίες δεν συνδέονται με λογαριασμούς ή διευθύνσεις IP, αλλά ίσως δεν γνωρίζουμε ποτέ με βεβαιότητα.

Πραγματοποιούν την υποβολή αιτήσεων δεδομένων από τα όργανα επιβολής του νόμου σε πραγματικό χρόνο στη σελίδα αναφορών διαφάνειας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτές τις ειδοποιήσεις.

37. ZenMate - με έδρα τη Γερμανία

Με έδρα τη Γερμανία, το ZenMate χάνει την αξιοπιστία του, λόγω του ότι συνδέεται με μια χώρα 14 ματιών. Ο πάροχος ακριβώς όπως και οι πολλοί παραπάνω ισχυρίζονται ότι λειτουργούν με μια πολιτική μη-logs.

Ωστόσο, δεδομένου ότι έχουν διαθέσιμο δωρεάν σχέδιο, αυτό είναι δύσκολο να πιστέψουμε. Μπορεί να διατηρούν τα αρχεία καταγραφής και εύρους ζώνης για παρακολούθηση.

Στη σελίδα πολιτικής απορρήτου, αναφέρουν επίσης την καταγραφή διευθύνσεων IP, αλλά δηλώνουν ότι έχουν υποστεί μόνο προσωρινή επεξεργασία. Τελικά, η εμπιστοσύνη στο VPN εξαρτάται από τις προοπτικές.

Αξιόπιστοι πάροχοι με αυστηρή πολιτική μη αρχείων καταγραφής VPN

Τώρα που γνωρίζετε τι υπηρεσίες VPN πρέπει να αποφύγετε. Σκέφτηκα ότι θα ήταν σημαντικό να σας δώσουμε πληροφορίες σχετικά με παρόχους που είναι λιγότερο επικίνδυνοι όσον αφορά την υλοτομία.

Αξιόπιστα δίκτυα VPN με αυστηρή & μη

Φυσικά, υπάρχουν μόνο λίγοι με το VERIFIED “δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής” πολιτικές, έτσι ώστε να είναι πιο εμπεριστατωμένες. Ελπίζω να εκτιμήσετε την προσπάθεια, γιατί μου χρειάστηκαν 72 ώρες για να φτιάξω αυτή την έρευνα και την εγγραφή!

1. Avast SecureLine - που εδρεύει στην Τσεχική Δημοκρατία

Η Avast SecureLine, μακριά από τις 5, 9 και 14 οθόνες δικαιοσύνης, έχει την έδρα της στην Τσεχική Δημοκρατία, η οποία είναι μια χώρα φιλική προς το Διαδίκτυο. Αυτό ενισχύει την αξιοπιστία της στην αγορά.

Φυσικά, ο ίδιος ο πάροχος είναι αρκετά καταπληκτικό, προσφέροντας μια σουίτα εργαλείων απορρήτου για να κρατήσει την ταυτότητά σας κρυμμένη στην αγορά.

Το Avast VPN διατηρεί αρχεία καταγραφής; Με χαρά, ο πάροχος είναι ασφαλής από οποιοδήποτε αρχείο δραστηριότητας / χρήσης. Το μόνο πράγμα που καταγράφουν είναι η ώρα και η θέση δικτύου των συνδέσεων VPN.

Αυτές οι πληροφορίες διαγράφονται μετά από 30 ημέρες και δεν θα συνδέσουν πραγματικά την ταυτότητά σας. Ως εκ τούτου, μπορείτε να θεωρήσετε την Avast ως ασφαλή επιλογή για το ιδιωτικό απόρρητό σας στο διαδίκτυο.

Περιμένετε ένα δευτερόλεπτο: Διαβάστε την αναθεώρηση VPN του Avast SecureLine για περισσότερες λεπτομέρειες.

2. CyberGhost - που εδρεύει στη Ρουμανία

Πιθανώς ένα από τα ασφαλέστερα VPN στην αγορά, η CyberGhost έχει την έδρα της στη Ρουμανία, η οποία είναι μια φιλική προς το Διαδίκτυο τοποθεσία. Ένας που πιστεύει στο ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών (αρκετά σπάνιο).

Ως εκ τούτου, ο ίδιος ο πάροχος δεν έχει υποχρέωση να αποθηκεύει ημερολόγια στους χρήστες. Αυτό τους επιτρέπει να εκπληρώνουν την υπόσχεσή τους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, κάτι που ίσως χρειαστεί κάθε ΚΑΘΕ.

Στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, το CyberGhost στεγάζει,

Μέσω της αυστηρής πολιτικής μας για μη λογαρίσματα, διασφαλίζουμε ότι δεν παρακολουθούμε την επισκεψιμότητα των χρηστών που πραγματοποιείται στο εσωτερικό της σήραγγας VPN CyberGhost όπως: ιστορικό περιήγησης, προορισμό επισκεψιμότητας, προτιμήσεις αναζήτησης, περιεχόμενο δεδομένων, διευθύνσεις IP ή ερωτήματα DNS.

Το μόνο που καταγράφουν είναι “προσπάθειες σύνδεσης” για να διαπιστωθεί εάν ήταν επιτυχείς ή όχι. Ωστόσο, ακόμη και αυτές οι πληροφορίες δεν συνδέονται με τους λογαριασμούς χρηστών. Αναμφισβήτητα, το CyberGhost είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους χρήστες με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε όλο τον κόσμο!

3. ExpressVPN - που εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

Προσωπικά θεωρώ το ExpressVPN ως την ασφαλέστερη επιλογή στην αγορά. Ένα VPN που δεν συμβαίνει’Δεν τηρούν κούτσουρα και είναι μακριά από “Διαδικτυακός εχθρός” δικαιοδοσίες, εμπίπτει σίγουρα στην αρμοδιότητα “σέβεται την ιδιωτική ζωή των χρηστών” κατηγορία.

Τον Ιανουάριο του 2017, οι τουρκικές αρχές εισέβαλαν σε κέντρα δεδομένων ExpressVPN για να διερευνήσουν τη δολοφονία του Andrei Karlov (Ρώσος Πρέσβης της Τουρκίας), που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2016 από τον Mevlüt Mert Altıntaş (αστυνομικό υπάλληλο εκτός υπηρεσίας).

Ενώ αυτό είναι πολύ σαφές, η έρευνα δεν σταμάτησε. Οι αρχές προσπάθησαν να βρουν συνδέσμους με άλλα εμπλεκόμενα άτομα, μόνο για να ανακαλύψουν τον αστυνομικό’Το Facebook και το Gmail διαγράφηκαν.

Τα ψηφιακά ίχνη αποκάλυψαν ότι η δράση έγινε μέσω ιδιωτικής σύνδεσης, η οποία λειτούργησε από την ExpressVPN. Μετά την κατάσχεση του εν λόγω διακομιστή και τη διενέργεια εμπεριστατωμένης επιθεώρησης, δεν αποκαλύφθηκαν χρήσιμες πληροφορίες.

Αυτοί οι αναγκασμένοι ερευνητές επικοινωνούν απευθείας με το ExpressVPN για τα αρχεία καταγραφής. Ο πάροχος ανέφερε σχετικά με την πολιτική NO LOGS, που βρίσκεται στο προσκήνιο της ιδιωτικής ζωής στην αγορά των VPN.

Σε μια μαρτυρία, η υπηρεσία VPN γράφει,

Όπως δηλώσαμε στις τουρκικές αρχές τον Ιανουάριο του 2017, η ExpressVPN δεν διαθέτει και ποτέ δεν διαθέτει αρχεία καταγραφής πελατών που θα μας επιτρέψουν να γνωρίζουμε ποιος πελάτης χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες διευθύνσεις IP που αναφέρονται από τους ανακριτές.

4. FrootVPN - Βασίζεται στη Σουηδία

Δεδομένου ότι το FrootVPN έχει την έδρα του σε δικαιοδοσία 14 Eyes, δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη υπηρεσία. Ο πάροχος θα πρέπει να συνεργαστεί με τις αρχές για την αποκάλυψη κορμών όταν απαιτείται.

Δεν υπάρχει καμία δουλειά γι 'αυτό, γι' αυτό πάντα συμβουλεύω τους χρήστες να μείνουν μακριά από “Διαδικτυακός εχθρός” τοποθεσίες. Απλώς δεν αξίζει τον κόπο.

Το FrootVPN δηλώνει προφανώς αρκετά τολμηρά ότι δεν αποθηκεύουν κορμούς,

Μας ενδιαφέρει το ιδιωτικό σας απόρρητο στο διαδίκτυο. Τα στοιχεία σας δεν θα μοιραστούν ποτέ με κανένα τρίτο μέρος.

Ωστόσο, ξεχνούν να διασαφηνίσουν εάν θα μοιράζονται πληροφορίες με τις κυβερνητικές αρχές ή τις υπηρεσίες πληροφοριών όταν εκδίδουν κλήτευση ή εντολή gag!

Η σελίδα καταγραφής τους και η Πολιτική Απορρήτου είναι επίσης αρκετά ασαφείς και δηλώνουν μόνο ότι δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής σύνδεσης όπως αποθηκευμένα χρονικά σήματα. Τι γίνεται με άλλες πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης (PII)?

5. HIDE.me - Βασίζεται στη Μαλαισία

Η Μαλαισία είναι μια ασφαλής δικαιοδοσία στο διαδίκτυο, μακριά από τις συμμαχίες των 5, 9, 14 ματιών. Αυτό δίνει το Hide.me αρκετά πλεονέκτημα έναντι άλλων ονομάτων στην αγορά. Το VPN σέβεται τους χρήστες’ δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή.

Ως εκ τούτου, δεν διατηρεί τα αρχεία καταγραφής κίνησης ή παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών. Φυσικά, τα πράγματα είναι διαφορετικά, αν εγγραφείτε για το δωρεάν σχέδιο τους, το οποίο έρχεται με όριο 2 GB εύρους ζώνης.

Στη συνέχεια, ο πάροχος διατηρεί τα αρχεία καταγραφής δραστηριότητας (διαγράφονται μετά από μερικές ώρες). Ωστόσο, αν εγγραφείτε με το σχέδιο πριμοδότησης, μπορείτε να περιμένετε καλύτερη ασφάλεια από τον πάροχο.

Μπορείτε να δείτε το πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί από ανεξάρτητο αναλυτή ασφάλειας, ο οποίος επαληθεύει την απαίτηση μη καταγραφής τους. Μέσα από τα χρόνια, μπορείτε να δείτε πολλά αιτήματα.

Οι πάροχοι’ απάντηση για κάθε αίτημα ήταν:

Το hide.me δεν μπορεί και δεν κρατά κανένα αρχείο καταγραφής. επομένως, δεν θα μπορέσουμε να σας παράσχουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

6. IVPN - Βασίζεται στο Γιβραλτάρ

Το Γιβραλτάρ υπάγεται επίσης σε ασφαλείς δικαιοδοσίες διαδικτύου. Δεν επιβάλλει υποχρεωτικούς νόμους για τη διατήρηση δεδομένων ούτε επιδίδεται σε δραστηριότητες μαζικής επιτήρησης στους πολίτες.

Αυτό το ίδιο δίνει στην IVPN ένα ανώτερο χέρι σε μια αγορά όπου εδρεύουν πάνω από 80+ πάροχοι “Διαδικτυακός εχθρός” δικαιοδοσίες. Αν αυτό δεν ήταν αρκετό, το IVPN επιβάλλει μια αυστηρή πολιτική μη καταγραφής.

Ο πάροχος δεν αποθηκεύει δεδομένα σύνδεσης / σύνδεσης, όπως χρονικά σήματα, χρήση εύρους ζώνης ή δεδομένα δραστηριότητας / χρήσης, όπως ιστότοπους που επισκέφτηκαν, διεύθυνση IP κ.λπ..

Δεν έχει υπάρξει ούτε μία περίπτωση του IVPN που διαρρέει πληροφορίες σε οποιαδήποτε κυβέρνηση ή υπηρεσία πληροφοριών. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την καταγραφή τους, μπορείτε να δείτε αυτό το λεπτομερές “Πολιτική Απορρήτου” σελίδα!

7. Ivacy - Βασισμένο στη Σιγκαπούρη

Ιδρύθηκε το 2007 και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ιδιωτικής ζωής, ακόμη και πριν γίνει κάτι. Με έδρα τη Σιγκαπούρη, ο πάροχος είναι αρκετά ασφαλής από την επιθετική παρακολούθηση και τη διατήρηση δεδομένων.

Δεν παρακολουθούμε αυστηρά τα αρχεία καταγραφής, τις συνδέσεις σύνδεσης, τα IP δίκτυα VPN, τις πρωτότυπες διευθύνσεις IP, το ιστορικό περιήγησης, την εξερχόμενη κυκλοφορία, τους χρόνους σύνδεσης, τα δεδομένα που έχετε πρόσβαση ή / και τα ερωτήματα DNS που δημιουργούνται από το τέλος σας.

Η μόνη πληροφορία που καταγράφει ο πάροχος VPN είναι το όνομά σας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο τρόπος πληρωμής, κατά την εγγραφή σας. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψευδοαυτοί και ονόματα για να διατηρήσετε την ταυτότητά σας κρυμμένη.

Όλα αυτά επιτρέπουν στους χρήστες να παραμείνουν εντελώς ασφαλείς στο διαδίκτυο, καθώς κανένα στοιχείο δεν μπορεί να συνδεθεί με τις συγκεκριμένες δραστηριότητες ενός συγκεκριμένου χρήστη της υπηρεσίας τους. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομερείς τους πληροφορίες “Πολιτική Απορρήτου”.

8. Mullvad - που εδρεύει στη Σουηδία

Παρόλο που ο Mullvad βασίζεται σε δικαιοδοσία 14 Eyes, ποτέ δεν έχει βρεθεί η παράδοση καταγραφών σε κυβερνητικές αρχές. Ο πάροχος κατά το μεγαλύτερο μέρος διατηρεί την ταυτότητά σας κρυμμένη.

Δεν διατηρεί κανένα αρχείο στοιχείων προσωπικής ταυτοποίησης (PII). Ωστόσο, με την ανάλυση τους “Πολιτική Απορρήτου”, Έκανα αποκάλυψη Mullvad παρακολουθεί άλλες μετρήσεις.

Αυτό περιλαμβάνει το συνολικό εύρος ζώνης ανά διακομιστή, το φορτίο CPU ανά πυρήνα και τον συνολικό αριθμό των τρέχουσων συνδέσεων, καμία από τις οποίες δεν μπορεί να συνδεθεί πίσω στην ταυτότητά σας.

Ως εκ τούτου, θεωρώ Mullvad ασφαλή πάροχο, αλλά και πάλι η επιλογή της εγγραφής είναι μέχρι τις προοπτικές. Η εμπιστοσύνη είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή ενός VPN.

9. NordVPN - Βασίζεται στον Παναμά

Θεωρώ προσωπικά το NordVPN να είναι μία από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN No Logs στην αγορά. Με βάση τη Ρουμανία, ο πάροχος κερδίζει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ονομάτων.

Η τοποθεσία είναι εξαιρετικά ασφαλής και φιλική προς το διαδίκτυο. Το αρχείο VPN Nord; Να, αυτοί “να εγγυηθεί μια αυστηρή πολιτική χωρίς λογαρίσματα”, η οποία ελέγχεται από μια μεγάλη λογιστική εταιρεία.

Ένας έλεγχος ασφαλείας ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2018, κατά τη διάρκεια του οποίου το “Μεγάλο 4” η εταιρεία λογαριασμού είχε πρόσβαση σε διακομιστές NordVPNs, βάσεις δεδομένων, επιθεωρήσεις διαμορφώσεων, λειτουργίες παρατηρητών και υπαλλήλους.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι το NordVPN δεν αποθηκεύει ημερολόγια κυκλοφορίας, διευθύνσεις IP, αρχεία καταγραφής σύνδεσης ή οποιεσδήποτε πληροφορίες δραστηριότητας στο Διαδίκτυο που θα μπορούσαν να συνδεθούν πίσω σε έναν χρήστη.

Επειδή ο πάροχος επιβάλλει έξι ταυτόχρονα όρια συνδέσεων, έχουν ορισμένους μηχανισμούς για παρακολούθηση. Ωστόσο, καμία δεν αποτελεί απειλή για την ιδιωτική ζωή των χρηστών ή την ασφάλεια.

10. Perfect Privacy - Βασισμένο στην Ελβετία

Η υπηρεσία VPN με έδρα την Ελβετία προσφέρει προηγμένες λειτουργίες ανωνυμίας και ασφάλειας σε απευθείας σύνδεση. Η ίδια η τοποθεσία ήταν μια “Φιλικό προς το Διαδίκτυο” δικαιοδοσίας.

Ωστόσο, μετά τη θέσπιση νέου νόμου τον Σεπτέμβριο του 2017, η Ελβετία μπορεί τώρα να θεωρηθεί ως α “συνεργατική” δικαιοδοσία, η οποία θα ασκεί στοχοθετημένη επιτήρηση.

Αυτό δεν επηρεάζει το Perfect Privacy και τη δέσμευσή του να σας κρατήσει ανώνυμη. Ο πάροχος τρέχει όλους τους διακομιστές τους σε λειτουργία δίσκου RAM, όπως εξηγούν στη σελίδα πολιτικής αρχείων καταγραφής.

Επίσης, δεν καταγράφουν / αποθηκεύουν πληροφορίες, εκτός από τη συνολική χρήση τους σε διακομιστές. Το μεγαλύτερο μέρος όλων: οι ισχυρισμοί αυτοί επαληθεύονται. Τον Αύγουστο του 2016, οι ολλανδικές αρχές κατέλαβαν έναν από τους φορείς παροχής υπηρεσιών στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Αν και ο λόγος για την κατάσχεση του διακομιστή δεν δόθηκε ποτέ, το Perfect Privacy επιβεβαίωσε ότι δεν δόθηκαν δεδομένα για τον καταναλωτή:

Δεδομένου ότι δεν καταγράφουμε δεδομένα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε δεδομένα χρήστη διακυβεύονται ... Μπορούμε τώρα να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση πληροφοριών των πελατών λόγω της κατάσχεσης. Η τοποθεσία του Ρότερνταμ θα συνεχίσει να λειτουργεί χρησιμοποιώντας τους διακομιστές αντικατάστασης.

11. Ιδιωτική πρόσβαση στο διαδίκτυο (PIA) - που εδρεύει στις ΗΠΑ

Η PIA είναι μια αμερικανική υπηρεσία VPN που προσφέρει μια φθηνή και φιλική προς το χρήστη εμπειρία. Είναι επίσης ο μόνος πάροχος που έχει έδρα στις ΗΠΑ, την οποία θεωρώ ασφαλή επιλογή.

Ανεξάρτητα από τους νόμους περί υποχρεωτικής διατήρησης δεδομένων και επιτήρησης, η PIA αποδείχθηκε α “δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής” προμηθευτή, όχι μία φορά αλλά δύο φορές τα τελευταία 4 χρόνια.

“Μπορούμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι η εταιρεία μας δεν έχει και εξακολουθεί να μην διατηρεί αρχεία καταγραφής μεταδεδομένων σχετικά με το πότε ένας συνδρομητής έχει πρόσβαση στην υπηρεσία VPN, πόσο καιρό ένας συνδρομητής’η χρήση του ήταν, και από ποια διεύθυνση IP προέκυψε ένας συνδρομητής. Επιπλέον, το σύστημα κρυπτογράφησης δεν μας επιτρέπει να βλέπουμε και επομένως να καταγράψουμε ποιες διευθύνσεις IP επισκέπτεται ή έχει επισκεφθεί ένας συνδρομητής.”

Η πρώτη δικαστική υπόθεση από το 2016 αφορούσε το FBI που παραχώρησε κλήση στον πάροχο που ζητούσε ημερολόγια ενός χρήστη, ο οποίος φέρεται να έκανε απειλές από βόμβες κατά τη χρήση του PIA VPN.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του δικαστηρίου, οι μόνες πληροφορίες που μπορεί να δώσει ο πάροχος είναι ότι το σύμπλεγμα διευθύνσεων IP χρησιμοποιήθηκε από το ανατολικό κόστος των ΗΠΑ.

“Μια κλήτευση στάλθηκε στο London Trust Media και η μόνη πληροφορία που θα μπορούσε να παράσχει είναι ότι η συστοιχία διευθύνσεων IP που χρησιμοποιήθηκε ήταν από την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.”

Η δεύτερη περίπτωση από το 2018 αφορούσε έναν διαδικτυακό χάκερ Ross M. Colby, ο οποίος κατηγορείται για τρία παραπτώματα και δύο κακουργήματα σχετικά με υποτιθέμενες εισβολές υπολογιστών.

Το FBI επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος χρησιμοποιεί υπηρεσίες VPN ή PIA ειδικότερα για τη διεξαγωγή αυτής της παράνομης δραστηριότητας και απαίτησε καταγραφές από τον πάροχο, αλλά δεν έλαβε τίποτα σε αντάλλαγμα.

“Το London Trust Media εκμεταλλεύεται τη μάρκα Private Private Access (PIA), η οποία κατέχει διάφορες διευθύνσεις IP που χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη της Embarcadero Media. Η ιδιωτική πρόσβαση στο Internet δεν καταγράφει τη δραστηριότητα των χρηστών, όπως τα αρχεία που έχουν πρόσβαση ή οι αλλαγές που πραγματοποίησαν σε έναν ιστότοπο.”

Μου φαίνεται σαν μια αρκετά σταθερή μηδενική πολιτική για μένα, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι η PIA καταφέρνει να κρατήσει τους χρήστες της προστατευμένους, ακόμα και όταν εμφανίζονται σαν πρακτορεία πληροφοριών όπως το FBI!

12. Trust.Zone - που εδρεύει στις Σεϋχέλλες

Από τη στιγμή που η Trust.Zone λειτουργεί από τις Σεϋχέλλες, ήδη κερδίζουν ένα πλεονέκτημα για να βασίζονται σε ένα “φιλικό στο διαδίκτυο” δικαιοδοσία. Ο ίδιος ο πάροχος εστιάζει επίσης στην πλήρη ανωνυμία.

“Όλοι οι διακομιστές VPN μας σε όλο τον κόσμο ΔΕΝ αποθηκεύουν αρχεία καταγραφής για να προστατεύσουν την ιδιωτική σας ζωή. Όλα τα δεδομένα χρήσης είναι ανώνυμα και δεν συνδέονται με την πραγματική σας δημόσια διεύθυνση IP”

Παρόλο που οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν ακόμα επαληθευτεί, το Trust.Zone φαίνεται ως μια ασφαλή υπηρεσία ως επί το πλείστον. Υποψιάζομαι ότι αποθηκεύουν κάποια μορφή αρχείων καταγραφής, αλλά αυτά που δεν συνδέονται πίσω με ένα χρήστη.

13. VyprVPN - που εδρεύει στην Ελβετία

Με έδρα στην Ελβετία, Golden Frog’s VyprVPN έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να γίνει αξιόπιστος πάροχος υπηρεσιών. Η τοποθεσία έχει επίσης συμβάλει θετικά στον πάροχο.

Το 2010, το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας αναγνώρισε τις διευθύνσεις IP ως προσωπικές πληροφορίες, οι οποίες δεν μπορούν να εντοπιστούν, χωρίς να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.

Αυτό έδωσε το VyprVPN ανώτερο. Ελβετία’η ευνοϊκή νομοθεσία περί απορρήτου, εγγυάται την κορυφαία ασφάλεια για τον πάροχο και τους χρήστες του. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2017 τέθηκε σε ισχύ ένας νέος νόμος.

Αυτός ο νόμος, σύμφωνα με το Swissinfo.ch, επιτρέπει στο FIS να επιδοθεί σε στοχευμένη επιτήρηση, υποκλοπή ιδιωτικών ακινήτων, τηλεφωνικές γραμμές και υποκλοπές υπολογιστών, οι οποίοι προηγουμένως δεν αναγνωρίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το VyprVPN κατέγραψε δεδομένα σύνδεσης (συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων IP), τα οποία αποθηκεύτηκαν για 30 ημέρες. Ωστόσο, ο πάροχος θέλει να εργαστεί σκληρότερα για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών τώρα.

Ως αποτέλεσμα, τον Σεπτέμβριο του 2018, η VyprVPN άρχισε να συνεργάζεται με μια ομάδα ασφαλείας Leviathan για τον έλεγχο και τη διαβούλευση για τη μετάβαση της υπηρεσίας σε μια πλήρη “δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής” Υπηρεσία VPN.

Σε αντίθεση με τον έλεγχο του NordVPNs, ο έλεγχος που εκτελείται στο VyprVPN είναι διαθέσιμος για ανάλυση από το κοινό και μπορεί να αναφερθεί με τη διανομή του συνδέσμου. Ακολουθεί μια ενότητα από την αναφορά:

“Εξετάσαμε όλα τα στοιχεία του έργου σύμφωνα με την αξιολόγηση απειλών. Ο Golden Frog εργάστηκε για να αποκαταστήσει ταυτόχρονα όλα τα ευρήματα που σχετίζονται με μη-λογαριθμικά αποτελέσματα με την αξιολόγηση. Μόλις το ολοκληρώσαμε, πραγματοποιήσαμε μια επανεξέταση και επαλήθευσα ότι όλες οι επιδιορθώσεις ήταν αποτελεσματικές.”

14. VPNArea - Βρίσκεται στη Βουλγαρία

Μακριά από τις δικαιοδοσίες των 5, 9 και των 14 οφθαλμών, η βουλγαρική VPNArea είναι μια εξαιρετική επιλογή για χρήστες που θέλουν να κερδίσουν ανωνυμία σε απευθείας σύνδεση.

Η πολιτική απορρήτου διατηρεί μια στάση μηδενικής καταγραφής, διασφαλίζοντας στους χρήστες ότι οι δραστηριότητές τους παραμένουν ασφαλείς, όταν χρησιμοποιείτε το VPNArea - ειδικά εάν κατοικείτε σε μια χώρα με σκληρούς νόμους στο διαδίκτυο.

“Δεν παρακολουθούμε, δεν καταγράφουμε και δεν αποθηκεύουμε τα αρχεία καταγραφής για κανέναν πελάτη’s VPN. Δεν παρακολουθούμε, καταγράφουμε και αποθηκεύουμε οποιεσδήποτε ημερομηνίες σύνδεσης, χρονικές σφραγίδες, εισερχόμενες και εξερχόμενες διευθύνσεις IP, στατιστικά δεδομένα εύρους ζώνης ή οποιαδήποτε άλλα αναγνωρίσιμα δεδομένα οποιουδήποτε χρήστη VPN χρησιμοποιώντας τους διακομιστές VPN.”

Υπήρξαν επίσης μηδενικές περιπτώσεις κατά του παρόχου, οι οποίες επαληθεύουν περαιτέρω τους ισχυρισμούς τους. Από την κυκλοφορία, τη σύνδεση, στα αρχεία καταγραφής διεύθυνσης IP, το VPNArea δεν καταγράφει δεδομένα PII.

15. ZoogVPN - Βασισμένο στη Νήσο του Μαν

Το ZoogVPN λειτουργεί στη Νήσο του Μαν, η οποία αποτελεί ασφαλή δικαιοδοσία στο διαδίκτυο. Η χώρα’δεν επιβάλλουν τη διατήρηση δεδομένων ή τη μαζική παρακολούθηση των πολιτών.

Ο πάροχος ισχυρίζεται επίσης ότι προσφέρει μηδενική καταγραφή,

“Δεσμευόμαστε αυστηρά να συλλέγουμε ή να διατηρούμε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη δραστηριότητα των χρηστών, τους ιστότοπους ή τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο χρήστης, τις διευθύνσεις IP χρηστών ή τις περιόδους σύνδεσης / αποσύνδεσης χρηστών.”

Αν τα ελέγξετε πολιτική απορρήτου, Το ZoogVPN τείνει επίσης να είναι πολύ σαφές για το τι κάνει και δεν παρακολουθεί. Πράγματι, έχουμε έναν άλλο παροχέα μηνυμάτων μηδέν.

Το μόνο που καταγράφουν είναι η συνολική χρήση του εύρους ζώνης στους διακομιστές του. Οι χρήστες / οι προοπτικές δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την καταγραφή της δραστηριότητας στο διαδίκτυο ή των μεταδεδομένων που θα μπορούσαν να συνδεθούν πίσω σε αυτά.

VPN που δεν καταγράφουν ζωτικά δεδομένα / πληροφορίες!

Τώρα είστε εξοικειωμένοι με τις 30+ υπηρεσίες VPN που μπορεί να θεωρηθούν “αναξιόπιστος” και πάνω από 15+ που εγγυώνται πλήρη ανωνυμία. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ονόματα που πρέπει να εξεταστούν.

Αυτά περιλαμβάνουν τα δίκτυα VPN που διασταυρώνονται στη μέση. Οι πάροχοι που βασίζονται σε ασφαλείς δικαιοδοσίες, αλλά εξακολουθούν να καταγράφουν ελάχιστες πληροφορίες σύνδεσης, οι οποίες ενδέχεται να μην συνδέονται απαραίτητα με την ταυτότητά σας.

Έτσι, αποφάσισα να μην δημιουργήσουμε ξεχωριστή λίστα για αυτούς! Παρακάτω μπορείτε να δείτε ονόματα παροχέων που δεν καταγράφουν πληροφορίες / δεδομένα ανιχνεύσιμα. Η εγγραφή μαζί τους εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

 1. Ανώνυμο VPN - Βρίσκεται στις Σεϋχέλλες
 2. BlackVPN - Βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ
 3. BulletVPN - Βρίσκεται στην Εσθονία
 4. BolehVPN - Βρίσκεται στη Μαλαισία
 5. Boxpn - Βρίσκεται στην Τουρκία
 6. CactusVPN - Βρίσκεται στη Μολδαβία
 7. CyberSilent - Βρίσκεται στην Πολωνία
 8. CryptoStorm - Βρίσκεται στην Ισλανδία
 9. Doublehop - Βρίσκεται στις Σεϋχέλλες
 10. DotVPN - Βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ
 11. DathoVPN - Βρίσκεται στον Παναμά
 12. DefenceVPN - Βρίσκεται στα Μπαρμπάντος
 13. CitizenVPN - Βρίσκεται στη Δανία
 14. EarthVPN - Βρίσκεται στην Κύπρο
 15. Easy Hide IP - Βρίσκεται στις Σεϋχέλλες
 16. F-Secure Freedome - Βρίσκεται στη Φινλανδία
 17. Me - Βρίσκεται στην Κύπρο
 18. FinchVPN - Βρίσκεται στη Μαλαισία
 19. HideIPVPN - Βρίσκεται στη Μολδαβία
 20. ibVPN - Βρίσκεται στη Ρουμανία
 21. In-Disguise - Βρίσκεται στο Μπελίζ
 22. IdentityCloaker - Δημοκρατία της Τσεχίας
 23. IronSocket - Βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ
 24. Keenow Unblocker - Βρίσκεται στο Ισραήλ
 25. Kepard - Βρίσκεται στη Μολδαβία
 26. Le VPN - Βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ
 27. LimeVPN - Βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ
 28. Το ιδιωτικό μου δίκτυο - Χονγκ Κονγκ
 29. nVPN - Βρίσκεται στη Βοσνία
 30. NoodleVPN - Βρίσκεται στη Μαλαισία
 31. OneVPN - Βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ
 32. Privatoria - Βρίσκεται στην Τσεχική Δημοκρατία
 33. PandaPow - Βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ
 34. sh - Βρίσκεται στις Σεϋχέλλες
 35. SpyOFF VPN - Βρίσκεται στο Σαν Μαρίνο
 36. SmartVPN - Βρίσκεται στις Σεϋχέλλες
 37. SecurityKISS - Βρίσκεται στην Ιρλανδία
 38. SwissVPN - Βρίσκεται στην Ελβετία
 39. VPNLUX - Βρίσκεται στο Μπελίζε
 40. AC - Βρίσκεται στη Ρουμανία
 41. VPN Baron - Βρίσκεται στη Ρουμανία
 42. ht - Βρίσκεται στο Μπελίζ
 43. VersaVPN - Βρίσκεται στις Φιλιππίνες
 44. Ασία - Βρίσκεται στο Μπελίζ
 45. VPNBook - Βρίσκεται στην Ελβετία
 46. ZenVPN - Βρίσκεται στην Δομίνικα
 47. ZorroVPN - Βρίσκεται στο Μπελίζ
 48. ZPN - Βρίσκεται στα ΗΑΕ

Τυλίξτε τα πράγματα

Ίσως έχετε μια καλή ιδέα τώρα για τις παραλλαγές στις πολιτικές καταγραφής των υπηρεσιών VPN. Όπου οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι είναι άγρυπνοι, συναντώνται συλλέγοντας πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης (PII).

Φυσικά, μερικοί είναι πιο πολιτισμένοι και όταν σκάβουν βαθύτερα αποκαλύπτουν, καταγράφουν μόνο ελάχιστες πληροφορίες σύνδεσης. Ωστόσο, αν μιλάμε για πλήρη ανωνυμία. Λίγες μόνο στην πραγματικότητα αποδειχθεί ότι είναι LOGLESS.

Προσπάθησα να δώσω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για VPN σε όλα αυτά τα κριτήρια’μικρό. Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζω ότι μερικές φορές μπορεί να γίνει δύσκολο να κατανοηθούν τα μέσα και οι άξονες των πολιτικών καταγραφής.

Εκτός από τις διαφορετικές στρατηγικές, οι πάροχοι έχουν ποικίλους τρόπους επικοινωνίας αυτών των πολιτικών με τους χρήστες, συχνά κρύβοντας τα αληθινά τους χρώματα πίσω από το δύσκολο wordplay.

Εν πάση περιπτώσει, ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός θα αποδειχθεί χρήσιμος για τη διαπίστωση της αλήθειας. Να σχολιάζετε παρακάτω, εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες. Θα απαντήσω προσωπικά. Έχετε μια υπέροχη, άγρια ​​ημέρα μπροστά!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me