NordVPN Linux – Как да настроите NordVPN на Linux чрез мрежов мениджър

Панамският доставчик нараства популярността си с всеки изминал ден, тъй като те се насочват към насочване към аудитории от всички възрасти и локации чрез провеждане на телевизионни кампании. Ако сте използвали NordVPN, вероятно имате идея, VPN е оптимизиран за сигурност, предлагайки над 5150 сървъра в 62 графства и силно криптиране AES-256-CBC с много разширени функции за деблокиране на гео-ограничено съдържание и участие в P2P / Torrenting. Това ръководство се фокусира върху приложението NordVPN Linux и пълния му анализ. За цялостен анализ на доставчика прочетете този преглед на NordVPN от BestVPN.co!

Contents

Преглед на NordVPN Linux

Колкото и изненадващо да звучи, приложението NordVPN Linux официално направи своя дебют само преди два месеца през август 2023 г. Докато очаквахме нещо подобно на естетически синия му интерфейс, изграден около карта на всички поддържани локации, за съжаление NordVPN Linux предлага само приложение за команден ред без GUI (графичен потребителски интерфейс). Това обаче не означава, че приложението е гадно, тъй като потребителите на Linux ще намерят невероятно лесно да настроят и използват, отколкото ръчно конфигуриране на сървъри.

NordVPN Linux

Всъщност приложението NordVPN Linux се интегрира със същите усъвършенствани функции, налични на Windows и Mac колеги. Имате на разположение DNS защита от теч, която помага да запазите самоличността си скрита по всяко време, заобикаляйки целия мрежов трафик през защитен и криптиран VPN тунел. Наличен е протоколът CyberSec, който предлага незабавно блокиране на натрапчиви реклами, като същевременно ви предпазва от злонамерени онлайн заплахи.

При обстоятелства вашата VPN връзка престава да работи или отпада, налична е функция за автоматичен превключвател, която ще блокира вашия компютър да установи връзка, извън шифрования VPN тунел. В допълнение към това NordVPN предлага затъмнени сървъри, които ви позволяват да заобиколите защитните стени и алгоритмите в страни с ограничителни режими като Китай, ОАЕ, Ирак, Иран, Турция и други. Това гарантира, че получавате максимална защита, където и да отидете!

  Как настроить VPN на Samsung Galaxy S6

Преглед на NordVPN Linux

Наистина ли имате нужда от NordVPN за Linux?

Когато става дума за абонамент за VPN, трябва да имате съответното софтуерно приложение за устройството, което използвате. Това не е, защото ви е необходим VPN за Linux, а поради необходимостта от придобиване на поверителност / анонимност онлайн. Въпреки това потребителите могат да се чувстват сигурни, че NordVPN обхваща всички аспекти на максималната сигурност онлайн за Linux. Базирана в Панама, NordVPN също е извън юрисдикции като ЕС и САЩ, които имат задължителни закони, изискващи събиране на регистрационни файлове. Други причини, поради които може да се наложи NordVPN за Linux, включват:

  1. Достъп до гео ограничено съдържание – Услугите на VoD като Netflix, Hulu, BBC iPlayer и Amazon Prime налагат географски ограничения, които не позволяват на потребителите извън одобрения списък на държавите да имат достъп до пълната база данни със съдържание. Използвайки NordVPN на вашите устройства с Linux, можете най-накрая да деблокирате цялото гео ограничено съдържание, като се свържете със сървъри в страни, където VoD услугата е достъпна.
  2. Защита от локални доставчици на интернет услуги – Когато става дума за гледане на филми / телевизионни предавания онлайн, повечето потребители избират да платят за премийна услуга. Има обаче някои резачки за кабели, които разчитат на безплатни услуги за стрийминг на любимото си съдържание. Тъй като пиратското съдържание може да ви създаде сериозни проблеми с DMCA, използването на VPN гарантира, че вашата интернет активност остава напълно скрита от местните ви интернет доставчици.
  3. Сигурност на обществен Wi-Fi – Фишинг, кражба на самоличност, откупване на софтуер и киберсталинг са някои сериозни заплахи за киберсигурност, свързани с обществени Wi-Fi мрежи в кръчми, барове, ресторанти и др. Киберпрестъпниците измамват потребителите да разкриват личната им информация. Свързвайки се с VPN, можете да ги объркате, тъй като самоличността ви ще остане скрита, заедно с вашия IP адрес.
  4. Участвайте в P2P / Torrenting – Независимо дали искате да изтеглите филми, телевизионни предавания, електронни книги, манга, музика, документи, албуми или каквато и да е друга форма на цифрови данни, NordVPN torrenting несъмнено се оказва най-добрият избор за много компютърни маниаци. Ако искате да сте сигурни, когато изтегляте торенти на вашето Linux устройство, тогава е наложително да използвате услуга като NordVPN.
  5. Ограничения за обход на дросела – С отмяната на законите за мрежовата неутралност интернет доставчиците вече имат пълна власт над това, до каква информация потребителите могат да получат достъп въз основа на различни планове за ценообразуване. Използвайки услуга като NordVPN, можете да се почувствате сигурни, че ще заобиколите всички такива ограничения, което означава, че получавате по-добри скорости за стрийминг, торент или включване в онлайн игри.
  3 лучших VPN-маршрутизатора NetGear для домашних пользователей

NordVPN Linux - Как да настроите NordVPN на Linux чрез мрежов мениджър

Как да настроите NordVPN Linux

Когато става въпрос за настройка на NordVPN на Linux, потребителите имат на разположение две опции: отидете на ръчна връзка или изтеглете командния ред NordVPN приложение (без GUI). Ако отидете за първата, ще се радвате да чуете, че NordVPN предлага подробни ръководства, които помагат на потребителите при конфигуриране на услугата, използвайки OpenVPN & IKEv2 / IPSec протоколи. Ако изберете последното, тогава процесът е доста прост:

Етап 1: Изтеглете пакета за настройка на репо за NordVPN .deb, като кликнете върху тази връзка тук

Стъпка 2: Отворете терминала на вашата Linux платформа, за да инсталирате хранилището NordVPN

Стъпка 3: Изпълнете следния код: sudo apt-get install {/path/to/}nordvpn-release_1.0.0_all.deb

Стъпка 4: Актуализирайте списъка с пакети apt-get, като изпълните тази команда: sudo apt-get update

Стъпка 5: Завършете процеса на инсталиране, като въведете: sudo apt-get install nordvpn

NordVPN за преглед на други устройства

Както споменахме по-рано, приложението NordVPN за Linux не разполага с графичен интерфейс, но вместо това използва стандартната перспектива на приложението за команден ред. Макар че искаме той да е предложил същия дизайн като другите устройства. Например приложенията за Android и iOS са идентични само с няколко елемента, които може да се окажат различни. Приложенията за Windows и Mac отново са изключително сходни. Единствената разлика между двете включва възможността да изберете кои приложения трябва да бъдат блокирани за функцията Network Lock.

Как да настроите NordVPN Linux

NordVPN Linux - Как да настроите NordVPN на Linux чрез мрежов мениджър

NordVPN Linux Reddit Отзиви

Ние говорим за това отново и отново във всички наши блогове / ръководства. Надеждността и полезността на Reddit като общност, в която можете да получите информация за почти всичко, от ежедневните продукти до технологиите до цифровите услуги и след това. Ето защо това е чудесна платформа за намиране на най-добрите vpn reddit безпристрастни отзиви за приложението Linux. По-долу ще намерите връзка към тема Reddit, където можете да намерите потребители, обсъждащи наскоро въведеното приложение NordVPN Linux:

  NordVPN Linux - Как настроить NordVPN в Linux через Network Manager

Добра новина за всички потребители на NordVPN. Приложението Native Linux не е от Linux

NordVPN Linux - Как да настроите NordVPN на Linux чрез мрежов мениджър

Опаковане на нещата

Въпреки делото, свързано с NordVPN и Tesonet, доставчикът на VPN все още прави вълни на пазара, защитавайки всички твърдения и заставайки като силен конкурент на имена като ExpressVPN, PureVPN, Surfshark и VyprVPN. Въпреки че със сигурност не се радваме на липсата на GUI приложение, има много ръководства и ръководства на разположение от NordVPN, за да се улесни процеса. Най-важното е, че получавате голяма сигурност и анонимност онлайн, тъй като VPN не страда от течове на WebRTC, IPv6 или DNS.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me