NordVPN Linux – Kako nastaviti nastavitev NordVPN na Linux prek Network Managerja

Panamski ponudnik iz dneva v dan povečuje svojo priljubljenost, saj se s televizijskimi kampanjami usmerja v ciljanje na občinstvo vseh starosti in lokacij. Če ste uporabljali NordVPN, verjetno imate idejo, je VPN optimiziran za varnost, saj ponuja več kot 5150 strežnikov v 62 okrožjih in močno šifriranje AES-256-CBC z obilico naprednih funkcij za odblokiranje geografsko omejene vsebine in vključitev v P2P / Torrenting. Ta vodič se osredotoča na NordVPN Linuxovo aplikacijo in njeno popolno analizo. Za celovito analizo ponudnika preberite ta NordVPN pregled z BestVPN.co!


NordVPN Linux pregled

Kot presenetljivo se sliši, je aplikacija NordVPN Linux uradno debitirala komaj dva meseca avgusta 2018. Medtem ko smo pričakovali nekaj podobnega njegovemu estetsko modrem vmesniku, zgrajenem okoli zemljevida vseh podprtih lokacij, žal NordVPN Linux ponuja le aplikacija v ukazni vrstici brez GUI (grafični uporabniški vmesnik). Vendar to ne pomeni, da je aplikacija zanič, saj bodo uporabniki Linuxa neverjetno enostavni za nastavitev in uporabo kot ročno konfiguriranje strežnikov.

NordVPN Linux

Pravzaprav je aplikacija NordVPN Linux integrirana z enakimi naprednimi funkcijami, ki so na voljo v sistemih Windows in Mac. Na voljo je zaščita pred puščanjem DNS, ki pomaga pri ohranjanju vaše identitete ves čas skriti, tako da zaobide ves mrežni promet skozi varen in šifriran tunel VPN. Na voljo je protokol CyberSec, ki ponuja takojšnjo blokado vsiljivih oglasov, hkrati pa vas ščiti pred zlonamernimi spletnimi grožnjami.

V nekaterih okoliščinah vaša VPN povezava preneha delovati ali preneha, na voljo je funkcija samodejnega stikala za ubijanje, ki bo vašemu računalniku preprečila vzpostavitev povezave zunaj šifriranega tunela VPN. Poleg tega NordVPN ponuja prikrite strežnike, ki vam omogočajo, da obidete požarni zid in algoritme v državah z omejevalnimi režimi, kot so Kitajska, ZAE, Irak, Iran, Turčija in drugo. Tako boste zagotovili maksimalno zaščito kamor koli greste!

NordVPN Linux pregled

Ali res potrebujete NordVPN za Linux?

Ko gre za naročanje na VPN, morate imeti ustrezno programsko aplikacijo za napravo, ki jo uporabljate. To ni zato, ker potrebujete VPN za Linux, ampak zaradi potrebe po zasebnosti / anonimnosti po spletu. Kljub temu se lahko uporabniki prepričajo, da NordVPN pokriva vse vidike najboljše varnosti na spletu za Linux. S sedežem v Panami je NordVPN tudi zunaj pristojnosti, kot sta EU in ZDA, ki imajo obvezne zakone, ki zahtevajo zbiranje dnevnikov. Drugi razlogi, zakaj boste morda zahtevali NordVPN za Linux, vključujejo:

  1. Dostop do vsebine z omejitvami geo - Storitve VoD, kot so Netflix, Hulu, BBC iPlayer in Amazon Prime, nalagajo geografske omejitve, ki uporabnikom zunaj odobrenega seznama držav preprečujejo dostop do celotne baze podatkov. Z uporabo NordVPN v napravah Linux lahko končno odblokirate vso vsebino, ki je omejena na geo, in sicer tako, da se povežete s strežniki v državah, kjer je dostopna VoD storitev.
  2. Zaščita pred lokalnimi ponudniki internetnih storitev - Ko gre za gledanje filmov / TV oddaj na spletu, se večina uporabnikov odloči za plačilo premium storitve. Vendar pa obstajajo nekateri rezalniki vrvic, ki se za pretakanje svojih najljubših vsebin zanašajo na brezplačne storitve. Ker vam lahko piratska vsebina povzroči resne težave z DMCA, uporaba VPN-jev zagotavlja, da vaša internetna dejavnost ostane popolnoma skrita pred lokalnimi ponudniki internetnih storitev.
  3. Varnost na javnem brezžičnem omrežju - Lažno predstavljanje, kraja identitete, odkupna programska oprema in spletna prodaja so nekatere resne grožnje kibernetski varnosti, povezane z javnimi omrežji Wi-Fi v lokalih, barih, restavracijah itd. Če se povežete z omrežjem VPN, jih lahko zmedete, saj bo vaša identiteta, skupaj z vašim IP naslovom, ostala skrita.
  4. Udeležite se P2P / Torrenting - Ne glede na to, ali želite prenesti filme, TV oddaje, e-knjige, mango, glasbo, dokumente, albume ali katero koli drugo obliko digitalnih podatkov, se NordVPN torrenting nedvomno izkaže za najboljšo izbiro za številne računalniške geheke. Če želite pri nalaganju torrentov na napravo Linux ostati varni, morate nujno uporabiti storitev, kot je NordVPN.
  5. Omejitve obvoda za dušenje - Z razveljavitvijo zakonov o nevtralnosti omrežja imajo ponudniki internetnih storitev zdaj popolno moč glede dostopa do informacij, ki temeljijo na različnih načrtih cen. Z uporabo storitve, kot je NordVPN, se lahko počutite prepričani, da boste obšli vse takšne omejitve, kar pomeni, da prejmete boljše hitrosti za pretakanje, hudourništvo ali sodelovanje v spletnih igrah.

NordVPN Linux - Kako nastaviti nastavitev NordVPN na Linux prek Network Managerja

Kako nastaviti Linux NordVPN

Ko gre za nastavitev NordVPN v Linuxu, imajo uporabniki na voljo dve možnosti: pojdite na ročno povezavo ali naložite ukazno vrstico NordVPN aplikacije (brez GUI). Če se boste odločili za prvo, boste z veseljem slišali, da NordVPN ponuja podrobna navodila za uporabo, ki uporabnikom pomagajo pri konfiguriranju storitve z uporabo OpenVPN & IKEv2 / IPSec protokoli. Če se odločite za slednje, potem je postopek precej preprost:

Korak 1: S tem klikom na to povezavo naložite NordVPN .deb repo setup paket

2. korak: Odprite terminal na platformi Linux, da namestite repozitorij NordVPN

3. korak: Zaženite to kodo: sudo apt-get install {/path/to/}nordvpn-release_1.0.0_all.deb

4. korak: Posodobite seznam paketov apt-get z izvajanjem tega ukaza: sudo apt-get update

5. korak: Dokončajte postopek namestitve tako, da vnesete: sudo apt-get install nordvpn

NordVPN za pregled drugih naprav

Kot smo že omenili, aplikacija NordVPN za Linux ne vsebuje uporabniškega vmesnika, namesto tega pa uporablja standardne obete aplikacije v ukazni vrstici. Kljub temu si želimo, da je imel enak dizajn kot druge naprave. Na primer, Android in iOS sta identična le z nekaj elementi, ki se lahko zdijo drugačni. Aplikaciji Windows in Mac sta si spet zelo podobni. Edina razlika med obema je možnost izbire aplikacij, ki jih je treba blokirati za funkcijo Network Lock.

Kako nastaviti Linux NordVPN

NordVPN Linux - Kako nastaviti nastavitev NordVPN na Linux prek Network Managerja

NordVPN Linux Reddit Mnenja

O tem se vedno znova pogovarjamo v vseh naših blogih / vodnikih. Zanesljivost in uporabnost Reddita kot skupnosti, kjer lahko pridobite informacije o skoraj vsem, od vsakodnevnih izdelkov do tehnologije do digitalnih storitev in širše. Zato je odlična platforma za iskanje najboljših nepristranskih pregledov vpn reddit o aplikaciji Linux. Spodaj najdete povezavo do teme Reddit, kjer lahko najdete uporabnike, ki razpravlja o nedavno predstavljeni aplikaciji NordVPN Linux:

Dobre novice za vse uporabnike NordVPN. Native Linux aplikacija ni iz Linuxa

NordVPN Linux - Kako nastaviti nastavitev NordVPN na Linux prek Network Managerja

Zavijanje stvari

Kljub tožbi, v kateri sta bila NordVPN in Tesonet, ponudnik VPN še vedno vadi na trgu in zagovarja vse obtožbe in je močan konkurent za imena, kot so ExpressVPN, PureVPN, Surfshark in VyprVPN. Čeprav zagotovo nismo uživali v pomanjkanju GUI aplikacije, je NordVPN na voljo veliko vadnic in vodnikov, ki olajšajo postopek. Najpomembneje je, da ste v spletu deležni velike varnosti in anonimnosti, saj VPN ne trpi zaradi puščanja WebRTC, IPv6 ali DNS.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me