NordVPN för Mac – Installationshandbok för 3 minuter för nybörjare

Den panamanska baserade leverantören vinner i popularitet dag för dag för att vara ett toppval för att få utmärkt integritet / anonymitet online. NordVPN går den extra milen när det gäller att skapa en användarvänlig, lättanvänd och konsekvent upplevelse på alla sina supportenheter, inklusive Windows, iOS, Android, Linux, plattformar. Användarna hälsas med ett trevligt och estetiskt blått gränssnitt, byggt runt en karta som visar tillgängliga serverplatser. NordVPN för Mac-appen misslyckas inte heller, vilket du kan se i den här guiden och vår NordVPN-recension här.

NordVPN för Mac Review

Vid första anblicken ser NordVPN Mac-applikationen identisk med sina Windows- och Linux-motsvarigheter. Den använder samma tecknade ubåtar och fartyg i designen, tillsammans med den vanliga blå färgen. Men det är bara när du utforskar macOS-versionen helt, hittar du några unika blomstrar. I stället för att kartan är direkt synlig i Mac-appen finns det till exempel ett doldt vänsterfält som glider över för att avslöja en komplett lista över servrar.

När det gäller användarvänlighet kände vi också att appen var mer lyhörd och interaktiv än Windows-klienten. Baserat på din nuvarande plats kommer en stor knapp längst upp att ansluta dig till närmaste server. Men om du vill ändra platsen själv väljer du valfritt land från kartan eller klickar på förstoringsglaset i det övre högra hörnet.

NordVPN för Mac

Sammantaget lyckas appen framgångsrikt få fram samma NordVPN-upplevelse, som du kan förvänta dig på andra plattformar. Det enda problemet är att vissa funktioner inte är så synliga för användare. Du kan bara visa Tor via VPN, dubbelkryptering och strömma specialiserade servrar genom att tillämpa specifika filter på listvyen eller klicka på “alternativ” längst ner på sökskärmen.

Information om serverbelastning är inte heller tillgänglig i VPN-klienten. När det gäller funktionen Nätverkslås skulle Windows-appen vanligtvis förhindra alla internetaktiverade appar från att skicka / ta emot information. Men med macOS-versionen har du möjlighet att välja vilka applikationer som ska få denna behandling manuellt. Det är därför det är lätt för oss att dra slutsatsen att NordVPN-appen med vissa träffar och missar förblir fantastisk att använda som alltid (även på Mac)!

NordVPN Mac Setup Guide

När det gäller att ställa in NordVPN på din Mac-plattform, har användare två alternativ: ladda ner / installera appen från webbplatsen direkt eller gå till iTunes Store. Som ett annat alternativ kan du bara klicka på den här länken och ladda ner .PKG-filen direkt. Andra användare som inte är intresserade av en klientversion kan också ställa in Mac manuellt genom att installera Tunnelblick, ladda ner .ovpn-serverfilerna från NordVPN, ange dina referenser och njuta av att använda VPN-tjänsten utan problem..

NordVPN Mac Setup Guide

Ladda ner NordVPN Client för Mac

Att hitta nedladdningslänkar för NordVPNs klient för Mac kräver ingen raketvetenskap. Webbplatsen innehåller relevant information och länkar till alla användbara resurser. Du kan besöka denna sida för en mer djupgående granskning av applikationen tillsammans med nedladdningslänken. För användare som vill komma igång med nedladdning och installation, kolla in den här länken från iTunes Store?

Ladda ner NordVPN Client för Mac

NordVPN IKEv2 Mac (manuell anslutningsmetod)

 1. Ladda ner IKEv2-certifikatet för din Mac genom att klicka här.
 2. Öppna certifikatet från “Nedladdningar” mapp direkt.
 3. En “Lägg till certifikat” popup visas. Klicka på “Lägg till”.
 4. Välj “Få information” efter högerklicka på NordVPN Root CA.
 5. Klicka på “Lita alltid på” bredvid “När du använder detta certifikat”.
 6. Ange referenser till din Mac-bärbara dator och klicka på OK.
 7. Klicka på “Äpple” och välj sedan “Systeminställningar”.
 8. Välj den “Nätverk” och klicka sedan på “+” ikon.
 9. Ange följande ingångar: VPN, IKEv2 och NordVPN (IKEv2).
 10. Hitta serverinställningar och tillgänglig adress för anslutning här.
 11. Klicka på “Autentiseringsinställningar” och ange NordVPN-referenser.
 12. Slå “Ansluta” -knappen och njut av att använda NordVPN för Mac.

Vanliga frågor om NordVPN för Mac

När det gäller att använda NordVPN för Mac kan många användare komma med frågor om applikationen. BestVPN.co listar alla vanliga frågor som vi ställs om Mac-klienten.

Vad är den bästa gratis VPN för Mac?

Efter att ha genomfört en grundlig analys på 80+ leverantörer som inkluderar freemium VPN-tjänster är det säkert att TunnelBear, Windscribe och Speedify för närvarande är de mest populära för Mac. Även om du måste bära med strikta databegränsningar är det inte nödvändigtvis dåligt att använda sådana VPN: n för att avblockera geo-begränsade webbplatser för att få tillgång till lokalt innehåll. Läs NordVPN 7-dagars gratisversion i detalj för Mac.

Hur tar jag bort NordVPN från min Mac?

Att ta bort NordVPN från din Mac-enhet kräver ingen raketvetenskap. Du måste följa samma procedur för att avinstallera andra tredjepartsprogram. Gå bara till “Upphittare” menyn och navigera till “tillämpningar”. Välj sedan appen du vill ta bort genom att antingen kasta den i papperskorgen eller högerklicka och välja “Flytta till papperskorgen” alternativ. Töm papperskorgen för att slutföra processen!

Inpackning av saker

Vi hoppas att vår guide hjälper användare att få en opartisk åsikt om NordVPN-appen, tillsammans med processen att konfigurera den på Mac-enheter, så att du kan njuta av den största nivån av anonymitet / integritet online. Oavsett, om du stöter på några problem, tveka inte att kommentera nedan. Dela gärna guiden med andra, som också behöver maximalt skydd på sina Mac-plattformar!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me