Modem Router VPN – Se till integritet på din anslutningsenhet

När världen blir alltmer befolkad med internetanslutna enheter, måste du definitivt lära dig mer om routermodem som driver deras anslutning och gör deras möjligheter möjliga att använda.

Modem och routrar är olika enheter men nu kan du också komma åt dem som en enda enhet känd som Modem Routers som kombinerar funktionerna hos båda. Dessa enheter har fantastiska funktioner och du kan förstärka dem ytterligare genom att använda Bästa VPN.

Roundup of Modem Router Guide

 1. Vad är ett modem?
 2. Vad är en router?
 3. Modem Router Specs
 4. Varför du behöver VPN på routermodem?
 5. Modem Router VPN
 6. Modem Router Skillnad
 7. Vad är en trådlös router?
 8. Modem Router VPN-anslutning
 9. Optisk linje Modem
 10. Bypass Internet-throttling på routern med VPN

Om du vill veta mer om hur detta görs och vilka fördelar en VPN har på en Modem Router, läs den här omfattande guiden om Modem Router VPN.

Modem-router-VPN

Vad är ett modem?

De flesta människor är definitivt förvirrade med den här enheten och frågar vad är ett modem? Tja, ett modem är anslutningsapparat / periferi som utför funktionen av modulering och demodulering av data.

För att enklare besvara frågan om vad som är ett modem exakt kodar det din digitala information så att det är mycket lättare för det att överföras som en lätt signal över långa avstånd. Den avkodar också informationen vid ankomst så att informationen kan hämtas i sin ursprungliga form.

what-is-a-modem

Denna överföring är nödvändig eftersom en dator bara förstår digitala signaler medan signalen överförs via internet i analog form. Ett modem strömlinjeformar denna process genom att fungera som en agent där denna överföring i form av signalen sker vid behov.

Vad är en router?

Om du fortfarande inte’t vet vad som är en router, låt oss definiera den för dig. En router gör i princip vad namnet antyder, dvs den dirigerar datapaket som kommer från internet till olika enheter som finns i ditt hem / kontor. Det finns i princip två olika typer av routrar, den lilla hem- / kontorsrutern och affärsrutern. Små hem- och kontorsrutrar är det som vanligtvis används så vi kommer att hålla oss till att diskutera det här.

what-is-a-router

Den vanligare förståelsen för vad som är en router är att det är en åtkomstpunkt som du bara behöver när du har mer än en enda enhet. Ett modem är allt du behöver för att få ett internet vpn-anslutning till en enda enhet. När antalet enheter ökar från ett, behövs en router för att sprida internetanslutningen till dessa extra enheter.

Modem Router Specs

På äldre dagar kom modem och router som två separata enheter, men eftersom det nu är möjligt att samla dem till en enda fysisk produkt som erbjuder funktionerna för båda enheterna, har modem routrar blivit allt vanligare bland internetanvändare.

Nu hittar du sällan modem och router som två separata enheter i många hem och kontor så istället för att ställa frågor som vad som är en router, måste du förstå att routrar nu är inbyggda inom modem.

Varför du behöver VPN på routermodem?

VPN ger online anonymitet och garanterar integritet för användardata och de blir snabbt nödvändiga för alla användare som vill ansluta till internet på ett säkrare sätt.

Moderna VPN: er krypterar dina datapaket och skickar dem genom ett säkert protokoll för att säkerställa att ingen kan snopa in dina privata datapaket och att de förblir skyddade från nyfikna ögon från myndigheter, hackare, internetleverantörer, datatjuvar bland andra onlinehot.

Och kanske passar VPN: n bäst för routermodem eftersom om du installerar och VPN på den här enheten, dirigeras alla dina enheter automatiskt genom en säker och mycket säker anslutning, vilket eliminerar behovet av att konfigurera VPN på varje enskild enhet separat.

modem-router-specs

VPN erbjuder många extra fördelar idag, bortsett från säkerhet, de kommer allt mer praktiskt för att låta användare få åtkomst till geobegränsade strömsidor för t.ex. genom att använda ett VPN kan du komma åt Netflix USA även när du befinner dig för närvarande i Japan.

Modem Router VPN

Inte varje VPN är tillräckligt bra för din modem router eftersom den måste ge rätt funktionalitet som matchar kraven för din modem router enhet. Dessa funktionalitetsfunktioner inkluderar stöd för obegränsad bandbredd, flera samtidiga anslutningar, bästa krypteringsstandarder, noll loggningspolicy, bra stöd bland andra. Topp 3 VPN: er som tillhandahåller exakt dessa funktioner och mer är:

ExpressVPN - perfekt val för modem router

ExpressVPN, som är ett etablerat namn i branschen, är ett perfekt val för din modem router eftersom den erbjuder mer än 2000 globala servrar, snabbt live chat support, kryptering av militär kvalitet, dedikerade router supportguider och mycket mer.

EpressVPN-for-modem-router

Deras bästa plan kostar för närvarande $ 99,95 för ett år’är värt att prenumerera inklusive en 30 provperiod.

Läsa: Expressvpn Apple TV Installationsguide

NordVPN

NordVPN erbjuder över 4000 servrar som Modem Router VPN och har extraordinära referenser som en säker VPN. Det ger extra säkerhetselement genom att tillhandahålla funktioner som Double VPN, Onion over VPN bland andra. För routermodem har den enkla installationsguider som du kommer åt från dess felsökningslager eller genom att kontakta supporten för livechatt.

Nord-VPN-for-modem-router

Ett treårigt abonnemang hos denna leverantör kostar $ 79,00 faktureras en gång. Kontrollera dess netflix-kompatibilitet i denna nordvpn netflix-blogg.

PrivateInternetAccess

En av de bästa VPN: n för modem router för strömning och avblockering av geo-begränsat innehåll, PIA kan ge mycket säker anslutning till dina flera enheter. Det erbjuder dedikerade torrent nedladdning support, möjlighet att kringgå bandbreddstrottling, malware och ad blockerare, flera VPN-gateways osv.

PrivateInternetAccess-for-modem-router

Den har 3597 servrar i 30 länder i ett välutbrett serverinfrastrukturnätverk.

Priserna börjar på $ 6,95 / månad och 24-månadersplanen kostar $ 69,95 faktureras en gång.

Modem Router Skillnad

Precis som nämnts tidigare, är ett modem en enhet som modulerar och demodulerar signaler från digital till analog och vice versa för att möjliggöra en mycket mjukare överföring av signaler mellan internet och enheten som kommer åt den. Å andra sidan används en router bara för att sprida den inkommande internetanslutningen till flera enheter. Det fungerar som en fysisk åtkomstpunkt. Modem Router-skillnaden är lite förvirrande för de flesta så vi hoppas att detta klargör det för dem.

modem-router-skillnad

Men nu är människor inte förvirrade med frågorna som vad som är en router eller vad är ett modem men vad är en modem router? Så för att förklara det för dem enkelt kommer nu en modem router också som enskilda fysiska enheter med de inbyggda funktionerna för båda dessa enheter vilket gör det mycket enklare för användare att distribuera dem och dra nytta av dem.

En modem router som en enhet minskar röran och slutar komplikationer som kan uppstå när dessa två enheter kan användas separat för att möjliggöra internetanslutning till och mellan enheter.

Vad är en trådlös router?

En trådlös router är precis vad namnet antyder. Allt det gör är att det ger möjlighet att ansluta enheter till internet via sig själv trådlöst. Det är bäst lämpat för moderna bärbara enheter som smartphones, surfplattor etc. som ger otrolig tillgång och enorm rörlighet.

what-is-a-wireless-router

Modem Router VPN-anslutning

Att ställa in ett VPN på din Modem Router är lite av en komplex process eftersom det finns många variationer och typer av Modem Routers tillgängliga på marknaden, var och en av dem har en annan konfiguration och därmed kräver en helt unik installationsprocess för att lyckas konfigurera ett VPN på det.

ExpressVPN är en sådan leverantör som erbjuder dedikerade installationsguider för varje routertyp för att göra det enklare att konfigurera deras VPN på vilken modem router som helst. Om du vill veta mer om denna process kan du se vår VPN-anslutningsguide.

Optisk linje Modem

Detta är en annan typ av modem som avkodar och kodar optiska signaler till elektroniska signaler och vice versa och det är väldigt annorlunda och komplicerat jämfört med de vanligare som använder koppartrådmedia som DSL, uppringningsmodem etc..

Ett optiskt linjemodem gör det möjligt att nå internethastigheter som inte kan uppnås genom andra, mer konventionella modem, men de distribueras inte lika populärt som konventionella modem i hem- och mindre kontorsmiljöer. Oftast använder stora organisationer och militära organisationer optiska linjer och därför optiska linjemodem.

Bypass Internet-throttling på routern med VPN

Internet-throttling är en stor avstängning för många internetanvändare eftersom dess nedgraderingar hastigheter och därmed förstör den totala upplevelsen genom att låta internetanvändaren låta sig ägna sig åt datakrävande aktiviteter som Torrenting och streaming.

De flesta av internetregleringen styrs av internetleverantörer eller internetleverantörer men du kan kringgå detta ganska enkelt med hjälp av en router-VPN. Detta är möjligt eftersom, när du använder ett VPN, blir det nästan omöjligt för din Internet-leverantör att inspektera ditt datapaket för att kontrollera vilken typ av belastning som den bär på, vilket gör att du kan bryta igenom begränsningarna för hastighet.

Om du också upplever det här problemet så här kan du kringgå internetregistrering på routern med VPN:

 1. Registrera dig med en Bästa router-VPN-leverantör som ExpressVPN
 2. Få användaruppgifter, dvs. VPN-användarnamn och lösenord
 3. Ställ in VPN på din router (Beroende på din router kan installationsguiderna variera och det finns ingen enhetlighet, så det är bäst att gå över till ExpressVPN’s webbplats och välj din router så att du kan leda dig genom rätt installationssteg
 4. När VPN är konfigurerat på din router kan du njuta av full hastighet på din router!

Slutsats

Moderna routrar är underverk av teknisk förmåga, eftersom de låter dig kombinera modem och routers funktioner i en enda enhet. Fördelarna don’Det slutar där eftersom de också ger mycket mer kraft för att garantera snabbare hastigheter och kan stödja flera enheter genom att ge dem oavbruten internetuppkoppling med relativt enkelhet.

Om du vill få ut så mycket som möjligt av din Modem Router, se till att du använder en VPN på den, så att du kan kringgå bandbreddstrottling, ta bort blockering av geobegränsade strömsidor, skydda dina känsliga data på flera enheter och framför allt garantera din anonymitet och integritet online.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me