Surfshark vs. Acces la internet privat (PIA)

Surfshark vs. PIA

În cazul în care Surfshark reprezintă o nouă rază de servicii VPN, Accesul la internet privat (PIA) are câțiva kilometri pe ea și reprezintă o alegere populară pentru mulți.

Încercați să determinați alegerea mai bună între cei doi? Dacă da, atunci sunteți la locul potrivit. Vezi această analiză aprofundată a comparatiei Surfshark vs. PIA.

Repere

Surfshark PIA
 1. 1040+ Servere în 61+ țări
 2. IP-uri dinamice / statice disponibile
 3. Conexiuni simultane nelimitate
 4. Aplicații pentru toate platformele / dispozitivele
 5. Politica verificată fără jurnal (auditată)
 1. 3300+ servere în 30 de țări
 2. Criptare AES-256 biți
 3. 10 conexiuni simultane
 4. Aplicații pentru toate platformele / dispozitivele
 5. Politica verificată fără jurnal (auditată)

Prețuri și reduceri

Surfshark PIA
Perioada de abonament 1 lună 1 lună
1 an 6 luni
2 ani 1 an
Oferta speciala 83% reducere la un plan de 24 de luni 67% reducere la un plan de un an
Cel mai mare preț pe lună $ 11.95 $ 10.95
Cel mai mic preț pe lună $ 1,99 $ 3.33
Preț de un an $ 71.88 $ 39.95
Banii inapoi garantat 30 de zile 7 zile

PIA și Surfshark sunt servicii de VPN favorabile bugetului, care oferă o valoare bună pentru bani mai puțini. Pentru a începe, aveți trei niveluri în abonamente.

Planul lunar pentru PIA vă va costa 10,95 USD, în timp ce același lucru pentru Surfshark vă costă 11,95 USD. Ca atare, PIA tinde să fie opțiunea mai ieftină pentru abonamentele lunare.

Alte niveluri disponibile de la PIA includ 6 luni și un plan de un an. Planul pe 6 luni vă va returna cu 5,99 USD / lună, facturat la 35,95 USD o dată.

Între timp, planul de 1 an este disponibil pentru 3,33 USD / lună, oferindu-vă o reducere masivă de 67%. Prin urmare, utilizatorii plătesc doar 39,95 USD pentru 12 luni.

Surfshark, pe de altă parte, nu oferă un plan pe 6 luni. După lunar, acestea oferă utilizatorilor acces la abonamente de un an și 2 ani.

Planul de 1 an vă oferă o reducere de 50% la prețul inițial. Plătiți 5,99 USD / lună, care însumează 71,88 USD pentru 12 luni. Acest lucru este destul de scump în comparație cu PIA.

Cu toate acestea, Surfshark compensează oferind o reducere de 83% la planul de 2 ani. Pentru acces de 24 de luni, plătiți doar minimum 47,76 USD!

În ceea ce privește restituirile, PIA oferă doar o garanție de 7 zile. Între timp, Surfshark oferă o durată mai lungă de 30 de zile pentru obținerea unei rambursări.

Obțineți cea mai bună ofertă pentru Surfshark: Economisiți 83% la cei doi ani speciali

Obțineți cea mai bună ofertă pentru PIA: beneficiați de 67% reducere la un plan de un an

Caracteristici

Surfshark PIA
Conexiuni simultane Nelimitat 10
Aplicații pentru sistem de operare Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Instalarea manuală a dispozitivelor Set-Top Boxuri, routere și Linux Unele routere
Tunel Split Da (Toate aplicațiile) Nu
Accesorii gratuite Asistență Shadowsocks, Hacklock, Blindsearch, Modul NoBorders, TrustDNS SOCKS5 Proxy și blocant de anunțuri / tracker

Atât Surfshark cât și PIA oferă o funcționalitate excelentă pe mai multe dispozitive. Cu fiecare furnizor, aveți aplicații native pentru toate platformele / dispozitivele populare.

Acestea includ Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Google Chrome, Mozilla Firefox și chiar televizoarele Fire. De asemenea, primiți suport pentru router pentru televizoarele Apple.

Ca să nu mai vorbim, puteți găsi chiar și aplicații care funcționează cu Xbox One și Nintendo Switch, care este destul de util, să spunem cel puțin pentru publicul jucător.!

În ceea ce privește conexiunile simultane, PIA oferă posibilitatea de a stabili 10 mai multe log-in-uri, în timp ce Surfshark parcurge mile suplimentare.

Oferă utilizatorilor multiple log-in-uri și funcții nelimitate, precum Shadowsocks, suport pentru China, Hacklock pentru protecția împotriva furtului de identitate și modul NoBorders pentru accesarea serverelor defecte.

PIA, pe de altă parte, nu oferă prea multe în ceea ce privește modul de funcționare. Aplicațiile lor lipsesc, de asemenea, elementul crucial “Tunel Split” tehnologie!

Capabilități de deblocare

Surfshark PIA
Netflix da Nu
Hulu da da
Sky Go da Nu
Amazon Prime da Nu
BBC iPlayer da Nu
ABS da Nu
CBS da da
NBC da da
ITV da da
Canal 4 da da

În ceea ce privește deblocarea, am primit capacități excepționale de la Surfshark. Din păcate, PIA nu a reușit să ocolească atât de ușor geo-restricțiile și interzicerile VPN.

Furnizorul nu a reușit să furnizeze performanțe constante pe mai multe servicii de streaming. Ca atare, este posibil să nu fie cea mai bună opțiune pentru deblocare.

Veți primi performanțe mai bune de la Surfshark, care deblochează cu succes Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu, Voot, Hotstar și chiar Disney Plus.

Nu m-am confruntat cu probleme de oprire cu furnizorul, streamingul a fost uniform chiar și la calitatea Ultra HD și nu am primit “eroare detectată de proxy / VPN” pe toate site-urile web de mai sus.

China

Internații chinezi caută întotdeauna servicii care să le permită utilizatorilor să se deblocheze în țară sau să acceseze conținut local din China în alte părți ale lumii.

“Marele Firewall” adoptă diverse tehnologii precum serviciile VPN de negrare, otrăvire DNS, deturnare DNS și filtrare IP, ceea ce îngreunează sarcina.

În cazul în care PIA nu a furnizat stimulente pentru oricare dintre audiențe, Surfshark tinde să fie destul de impresionant; în special pentru cei care locuiesc în țară.

Acesta oferă un site web cu oglindă chineză, care permite persoanelor fizice să își descarce / să își instaleze aplicațiile. În același timp, oferă un “NoBorders” mod.

Acest mod activează Sursfhark’s serverele disfuncționale care transformă traficul VPN în trafic HTTP obișnuit pentru a ocoli geo-restricțiile din China.

Cu toate acestea, nu există suport pentru cei care doresc să cumpere un VPN în China, cum ar fi PureVPN, care oferă 12 servere chineze dedicate pentru accesul la conținut local.

Utilizatorii din China pot descărca Surfshark de pe pagina lor dedicată chinezească aici: https://shark-cn.com/

Configurare și interfață

Surfshark PIA
Expertul de configurare automată Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Selecția locației principale Bazată pe listă Bazată pe listă
Setări suplimentare Pagini da da
Mobil prietenos da da

În ceea ce privește interfața, Surfshark’aplicațiile sunt uimitor de ușor de utilizat și intuitive. Aplicațiile pentru desktop au un design compact care este incredibil de ușor de înțeles.

Aveți un meniu de selectare a locației și butonul de conectare vizibil imediat după deschiderea aplicației. Acest lucru permite utilizatorilor să utilizeze conectivitatea instantanee la un server VPN.

Pentru configurații, trebuie doar să faceți clic pe butonul “Angrenaj” icon. Acesta vă va oferi opțiuni pentru modificarea protocoalelor și criptarea, împreună cu alte funcții ale aplicației.

Aplicațiile mobile sunt la fel de prietenoase și au același design și aspect, dar sunt optimizate pentru un ecran mai mic. IP-urile dedicate sunt de asemenea accesibile direct din aplicație.

Modul de streaming Surfshark

PIA’aplicațiile s, pe de altă parte, au un aspect și un design mai larg, care necesită ceva de lucru în UI generală, deoarece devine destul de complicat.

Pe desktop, aplicația se ascunde în a doua apăsare a butonului de minimizare. Aceasta înseamnă că trebuie să redeschideți în mod constant aplicația de fiecare dată când doriți să faceți ceva.

Acest lucru poate deveni destul de infuriant pentru cei care încearcă să urmeze pașii dintr-un ghid de configurare / configurare. Desigur, persoanele cu tehnologie nu vor avea nicio problemă cu sarcina.

Totuși, aplicațiile mobile sunt foarte bine proiectate și tind să fie fără probleme. Toate opțiunile sunt enumerate perfect, iar conectarea durează abia câteva secunde, ceea ce este destul de remarcabil.

Aplicația Windows PIA

Severs și performanță

Surfshark PIA
Țări server 61 30
Numărul total de servere 1,040+ 3,300

Atât Surfshark, cât și PIA oferă o infrastructură de rețea bună. Primul are 1040 de servere mai mult în 61 de țări, în timp ce PIA acceptă 3.300 de servere în 30 de țări.

Deși numărul de server de Surfshark este mai mic decât PIA. Acesta compensează adăugând mai multe moduri în care sunt sprijinite țările, ceea ce este destul de util.

Acest lucru se datorează faptului că majoritatea utilizatorilor doresc diversitate în selectarea serverelor disponibile. Deși PIA sprijină 30 de țări, numărul este prea mic.

În mod similar, Surfshark trebuie să își actualizeze numărul de servere pentru a evita problemele de viteză / performanță, deoarece mai mulți utilizatori abonează la produsul lor.

Viteză

Surfshark PIA
Pierderea vitezei 12% 25%

Pentru a vă face o idee mai bună despre performanță, am efectuat o analiză de viteză atât pentru PIA, cât și pentru Surfshark. Aceasta a necesitat testarea a 5 servere diferite de la fiecare furnizor.

Țările selectate au fost SUA, Marea Britanie, Franța, Australia și Canada. Toate testele au fost efectuate pe conexiunea mea de 100 Mbps pentru a obține cele mai bune rezultate.

În testele de viteză goală, Surfshark a reușit să livreze în medie 88 Mbps în încărcări și descărcări, ceea ce indică o pierdere de viteză de 12%..

PIA, pe de altă parte, a avut o pierdere mai mare atingând nota de 25% în reducerea vitezei, înregistrând o viteză medie de 75 Mbps.

Securitate

Surfshark PIA
Protocoale VPN L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN Data Encryption AES-256 AES-128, AES-256
OpenVPN Control Channel Encryption RSA-2048  RSA-4096
Tehnologia Cloaking Shadowsocks Nici unul
Securitatea aplicațiilor Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP Protecție împotriva scurgerilor Kill Switch și DNS / WebRTC / IP Leak Protection
Stare DNS TrustDNS DNS privat

Surfshark este un mare fan al protocolului OpenVPN și îl folosește ca și “Mod implicit” pe toate dispozitivele sale, cu excepția iOS. Utilizatorii pot schimba între UDP și TCP ori de câte ori este nevoie.

Pentru criptare, utilizează cifre AES-256-GCM, astfel încât nu este furnizată o autentificare suplimentară pe canalul de date.

Pentru canalul de control, Surfshark utilizează cifră AES-256-GCM cu schimbul de chei TLS securizat folosind RSA-2048. Secretul perfect înainte este asigurat de schimbul de chei ECDH- (384?).

PIA, pe de altă parte, acceptă același număr de protocoale. În mod implicit, utilizează OpenVPN pe toate dispozitivele, cu excepția iOS și MacOS care utilizează protocolul IKEv2.

Pentru canalul de control, PIA folosește aceleași cifre și autentificare hash, cu includerea SHA384 pentru autentificare. Perfect Forward Secret (PFE) este disponibil prin ECDHE + ECDSA.

Teste de scurgere

Pentru a vă asigura că primiți o securitate puternică din partea ambilor furnizori, am efectuat un test de scurgere. Acest proces a implicat utilizarea a 6 instrumente variate pentru detectarea adreselor WebRTC / DNS / IP:

Scurgeri de solicitare WebRTC și HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
Scurgeri DNS:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
Scurgeri IP IPv4 / IPv6 și IP Torrent:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Nu este surprinzător, atât PIA, cât și Surfshark au trecut testele cu culori zburătoare, anonimizând toate informațiile cruciale de identificare personală, păstrându-vă protejat 24 de ore din 24!

intimitate

Surfshark PIA
Sediu Insulele Virgine Britanice Statele Unite
Jurnalele de conexiune Nici unul Nici unul
Jurnalele de activitate Nici unul Nici unul
Informații de înregistrare Adresa de email Adresa de email
Plata anonima metode Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin 32 Cryptocurrencies

Cu sediul în Insulele Virgine Britanice, Surfshark câștigă un avantaj față de alți furnizori. BVI nu impune nicio lege obligatorie privind supravegherea în masă sau păstrarea datelor.

În ciuda faptului că face parte din British Monarch, BVI este o jurisdicție independentă, care respectă propriile legi care favorizează confidențialitatea și securitatea utilizatorilor.

PIA, pe de altă parte, are sediul central în Statele Unite, care este membru fondator al alianțelor Five / Nine / Fourteen Eyes.

Prin urmare, se dedică schimbului de informații și impune legi obligatorii privind păstrarea datelor care trebuie urmate de furnizorii de telecomunicații, internet și VPN.

În orice moment, guvernul poate emite o comandă de vânzare însoțită de o citație care face necesară cooperarea pentru orice solicitări de jurnal.

configurație

Surfshark PIA
Alocare adresă Shared / Static Impartit
IP-uri statice 6+ locații Nici unul
Protecție DDoS da da
Firewall NAT da da

În cazul în care Surfshark adoptă o infrastructură de rețea partajată / statică, Accesul la internet privat (PIA) urmează o structură de alocare a adreselor partajate.

Acest lucru este destul de problematic, având în vedere că IP-urile statice sunt necesare pentru accesarea informațiilor bancare sensibile sau accesarea rețelei de domiciliu în diferite țări.

Din fericire, Surfshark oferă IP-uri dedicate ca supliment. Deși trebuie să plătiți în plus, aveți peste 6 locații disponibile pentru conectare instant.

Serviciu clienți

Surfshark PIA
Ghiduri video da da
Baza de cunoștințe căutabile  da da
Asistență telefonică Nu Nu
Asistență prin e-mail da da
Timpul mediu de răspuns pentru e-mail 25 de minute 45 de minute
Suport pentru bilete da da
Asistență Live Chat da da

Cu oricare dintre furnizori, aveți mai multe opțiuni de asistență. Acestea includ asistența biletelor, e-mailul și chat-ul live, împreună cu o secțiune de întrebări frecvente și întrebări frecvente.

Toate opțiunile funcționează destul de bine, iar timpul de răspuns al fiecărui VPN chat live este destul de impresionant. Au fost necesare doar câteva secunde pentru a primi răspunsuri la întrebările tehnice.

Chiar am efectuat un test cu privire la timpii de răspuns de la fiecare furnizor pe suport de e-mail. Procesul a inclus trimiterea către ambii furnizori a patru întrebări prin e-mail. Consultați statisticile pentru fiecare VPN de mai jos:

Surfshark

Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri Întrebare răspuns
Funcționează Surfshark cu Netflix? 20 de minute 1 da
Surfshark este bun pentru Torrenting? 25 de minute 1 da
Surfshark funcționează în China? 30 minute 1 da
Cum se activează obfuscarea? 20 de minute 1 da

PIA

Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri Întrebare răspuns
De ce este localizată PIA într-o țară cu cinci ochi? 1 oră 1 da
Accesul la internet privat păstrează jurnalele? 45 de minute 1 da
Accesul privat la internet funcționează cu Netflix? 50 de minute 1 da
Cum obțin o rambursare de la accesul la internet privat? 44 minute 1 da

Câștigătorul: Surfshark

Surfshark este Câștigătorul

Fără îndoială, Surfshark câștigă această comparație, datorită faptului că este mai bun la deblocarea platformelor de streaming, care lucrează în China și oferă IP-uri dedicate, în același timp fiind incredibil de favorabil bugetului.

PIA este și un serviciu bun, dar sunt necesare îmbunătățiri în mai multe domenii. Ca să nu mai vorbim, furnizorul are la bază o jurisdicție riscantă, care elimină întregul scop de a favoriza confidențialitatea!

Похожие статьи

 • ExpressVPN vs. PIA (Acces la internet privat)

  Întrucât o mulțime de perspective privesc serviciile VPN dintr-un ochi neîncercat, abonarea la unul care se potrivește nevoilor și cerințelor lor tinde să fie dificilă...

 • PureVPN vs. PIA (Acces la internet privat)

  Mulți utilizatori se confruntă cu o imensă confuzie atunci când încearcă să selecteze un VPN adecvat. Această confuzie provine mai ales din faptul că utilizatorii se uită adesea la serviciile VPN...

 • NordVPN vs. PIA (Acces la internet privat)

  NordVPN și PIA sunt ambele nume populare pe piața VPN-urilor utilizate de mii din întreaga lume. Ce serviciu este mai bun din punct de vedere al securității,...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me