NordVPN vs. PIA (Acces la internet privat)

Nordvpn vs PIA

NordVPN și PIA sunt ambele nume populare pe piața VPN-urilor utilizate de mii din întreaga lume. Ce serviciu este mai bun în termeni de securitate, confidențialitate, streaming, torrenting?

Pentru a afla care dintre ele iese victorioase în toate aspectele, citiți această comparație aprofundată NordVPN vs. PIA. Aici vom analiza ambii furnizori pe 10 factori:

Repere
NordVPN PIA
 1. 5.200+ Servers în 58 de țări
 2. Criptare AES-256-CBC
 3. 6 conexiuni simultane
 4. Deblochează toate platformele de streaming
 5. Politica auditată fără jurnal
 1. 3300+ servere din 30 de țări
 2. Criptare AES-256 biți
 3. 10 conexiuni simultane
 4. Aplicații pentru toate platformele / dispozitivele
 5. Politica verificată fără jurnal (auditată)

Prețuri și reduceri

NordVPN PIA
Perioada de abonament 1 lună 1 lună
1 an 6 luni
2 ani 1 an
3 ani
Oferta speciala 70% reducere la un plan pe 3 ani 67% reducere la un plan de un an
Cel mai mare preț pe lună $ 11.95 $ 6,95
Cel mai mic preț pe lună $ 3.49 $ 3.33
Preț de un an $ 83.88 $ 39.5
Banii inapoi garantat 30 de zile 7 zile

Prețul este principalul punct de vânzare al furnizorilor din industria VPN. Utilizatorii apelează adesea la servicii care tind să fie cel mai ieftin VPN. Cu toate acestea, chiar și cu unele planuri scumpe, puteți profita de oferte uimitoare.

De exemplu, prețul lunar pentru NordVPN începe de la 11,95 USD. Dacă doriți totuși să beneficiați de prețuri ieftine, puteți opta pentru planul lor anual. Oferă utilizatorilor o reducere de 24%, totalizând doar 54 de dolari.

Prin urmare, cu cât durata abonamentului este mai lungă, cu atât este mai ieftin prețul cu NordVPN. Spuneți că mergeți pentru planul anual. Va trebui să plătiți doar 6,99 USD / lună, ceea ce înseamnă că veți primi o reducere de 41%.

Pentru utilizatorii care doresc să utilizeze cea mai bună valoare, puteți accesa planul de 2 ani. Aceasta reduce costurile lunare la 4,99 USD, ceea ce indică o reducere de 58%. Aceasta înseamnă că plătiți 119,76 USD doar pentru 24 de luni.

PIA cu siguranță reușește să fie mai ieftin decât NordVPN. Oferă unele dintre cele mai bune tarife de pe piață. Aceasta face o alegere de top pentru cumpărătorii conștienți de buget.

Prețul lunar pentru Acces la internet privat (PIA) începe de la 6,95 USD. Dacă doriți o afacere mai bună, puteți merge pentru planul lor anual. Reduce prețul la 3,33 pe lună, ceea ce înseamnă că primiți o reducere masivă de 52%.

Drept urmare, utilizatorii vor trebui să plătească doar 39,96 USD. Pentru cea mai bună valoare, utilizatorii pot opta pentru planul de 2 ani. Reduce prețul lunar la 2,91 USD, oferind utilizatorilor o reducere masivă de 58%.

Aceasta înseamnă că trebuie să plătiți doar 69,84 USD timp de doi ani. Pentru restituiri, PIA oferă doar o garanție de returnare de 7 zile. Cu toate acestea, dacă mergeți pentru NordVPN, puteți beneficia de o garanție de rambursare de 30 de zile.

Caracteristici

NordVPN PIA
Conexiuni simultane 6 5
Aplicații pentru sistem de operare Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Instalarea manuală a dispozitivelor Set-Top Boxuri, routere și Linux Unele routere
Tunel Split Nu e disponibil Nu
Accesorii gratuite Extensii de browser pentru Chrome și Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay SOCKS5 Proxy și blocant de anunțuri / tracker

Când vine vorba de selectarea unui serviciu VPN, trebuie să aveți la dispoziție funcții avansate. NordVPN a fost întotdeauna în fruntea inovațiilor în materie de confidențialitate.

Oferă un set unic de instrumente, pe care le-am enumerat mai jos pentru confortul dvs. Toate aceste caracteristici poziționează VPN-ul mai ridicat decât alții pe piață, deoarece beneficiați de securitate maximă / confidențialitate în orice moment.

Cu toate acestea, nici PIA nu pare să se retragă. Furnizorul, deși este incredibil de ieftin, își pune bazele în fața NordVPN. Acesta oferă cele mai multe caracteristici / tehnologii disponibile cu NordVPN.

Din păcate, nu reușește să ofere funcții avansate, cum ar fi DoubleVPN și Onion, peste VPN, de care se bucură clienții NordVPN pentru a beneficia de maximă securitate online.

Capabilități de deblocare

NordVPN PIA
Netflix da Nu
Hulu da da
Sky Go da Nu
Amazon Prime da Nu
BBC iPlayer da Nu
ABS da Nu
CBS da da
NBC da da
ITV da da
Canal 4 da da

În ceea ce privește deblocarea, NordVPN tinde cu siguranță să fie mai proactiv și mai fiabil. Toate serverele sale utilizează tehnologii de criptare și securitate puternice pentru deblocarea vocale.

Furnizorul reușește să deblocheze toate versiunile Netflix, oferind în același timp acces la unele dintre cele mai afectate platforme de streaming precum Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime și multe altele.

PIA, pe de altă parte, nu oferă prea multe în calea deblocării. De cele mai multe ori este un scenariu de succes și ratare. Ceea ce este cel mai alarmant este lipsa deblocării Netflix.

Ca atare, Dacă ar fi să vorbesc pe bază de streaming, NordVPN este cea mai bună alegere. PIA trebuie în continuare să-și îmbunătățească capacitățile de deblocare pentru a-și justifica prețul și clienții care îl cumpără.

China

Pentru a vă face o idee mai bună despre aplicațiile VPN ale NordVPN și PIA, am decis să efectuez un test de deblocare. Acest proces a implicat conectarea la diferite servere VPN.

Apoi, vizitarea diferitelor site-uri web blocate pentru a vedea dacă VPN ocolește cu succes geo-restricțiile. NordVPN a funcționat uimitor, mai ales când a fost conectat la serverele lor oftalmate. Am fost ușor capabil să ocolesc “Marele Firewall”.

În același timp, nu am primit nicio problemă la deblocarea Netflix-ului american și a bibliotecii sale complete. Pentru PIA, rezultatele au fost destul de dezamăgitoare pentru a spune cel mai puțin.

PIA nu oferă o astfel de tehnologie sau criptare care să îi permită deblocarea site-urilor web din China. Spre deosebire de NordVPN care oferă un site dedicat oglinzilor chineze, PIA nu oferă niciun stimulent publicului chinez.

Utilizatorii din China pot descărca utilizatorii NordVPN de aici: http://nord-for-zh.com/

Configurare și interfață

NordVPN PIA
Expertul de configurare automată Windows, Mac, Android, iOS și Linux, Windows, Mac, Android, iOS
Selecția locației principale Harta-based Bazată pe listă
Setări suplimentare Pagini da da
Mobil prietenos da da

NordVPN are o interfață de utilizator simplă, dar interactivă, care permite utilizatorilor să exploreze mai multe caracteristici / suplimente, indiferent dacă sunt pe desktop sau în contrapartide cu un ecran mai mic..

Versiunile pentru desktop sunt dotate cu un design bazat pe hartă și “specialitate” listare care permite utilizatorilor să acceseze IP-uri dedicate, VPN dublu, Onion prin VPN și alte tehnologii.

Între timp, aplicațiile mobile utilizează același design, dar scapă de hartă, introducând un design bazat pe listă care împarte serverele “țară” și chiar “regiune (pe aplicațiile iOS).

PIA’aplicațiile s încă mai au nevoie de muncă și îmbunătățire în interfața de utilizator generală. Versiunile pentru desktop se află în bara de activități cu cele mai multe funcții accesibile direct făcând clic dreapta pe pictogramă.

Cu toate acestea, din moment ce aplicația se ascunde a doua pe care o minimizezi, devine o supărare majoră pentru cei care încearcă să urmeze un ghid de configurare sau de configurare..

Aceasta’Aplicațiile mobile sunt bine proiectate și au tendința de a fi fără probleme. Toate opțiunile sunt enumerate perfect, iar conectarea durează abia câteva secunde, ceea ce este destul de remarcabil.

Servere și Performanță

NordVPN PIA
Țări server 58 30
Numărul total de servere 5.200+ 3,300
Pierderea vitezei 5% 25%

Deoarece VPN-urile sunt instrumente cruciale pentru deblocare / streaming / torrenting, este vital să primiți viteze bune. Ultimul lucru de care aveți nevoie este să suferiți de un internet de broască țestoasă.

Având în vedere acest lucru, am decis să efectuez o evaluare a performanței ambilor furnizori. Aceasta a implicat testarea lățimilor maxime de bandă de descărcare ale NordVPN și PIA pentru diferite servere din diferite țări. Am notat apoi viteza medie primită.

Dacă vorbesc despre NordVPN, toate serverele au fost foarte rapide. Desigur, cei localizați departe au afișat performanțe mediocre. Media deși a atins maximul de 43Mbps, ceea ce indică o pierdere de viteză de 5%.

Pentru accesul la internet privat (PIA), rezultatele nu au fost potrivite pentru NordVPN. Vitezele medii au atins valori maxime de 38Mbps, indicând o pierdere de viteză de 25%. Există o mare nevoie de îmbunătățire a vitezei de conectare pentru PIA!

Securitate

NordVPN PIA
Protocoale VPN PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN Data Encryption AES-256 AES-128, AES-256
OpenVPN Control Channel Encryption RSA-2048 RSA-4096
Tehnologia Cloaking Obfsproxy Nici unul
Securitatea aplicațiilor Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP Protecție împotriva scurgerilor Kill Switch
Stare DNS PrivateDNS PrivateDNS

Unul dintre cele mai bune lucruri despre NordVPN trebuie să fie confidențialitatea și securitatea puternică. Furnizorul este pur și simplu nedetectabil site-urilor web, datorită multitudinii sale de IP-uri partajate.

Adăugați acest lucru la suportul NordVPN pentru toate protocoalele, inclusiv IKEv2, L2TP / IPSec și OpenVPN. Vă puteți simți sigur că veți primi un anonimat maxim. Pentru canalul de date, NordVPN folosește cifre 256-CBC cu autentificare hash HMAC SHA256.

Pentru canalul său de control, NordVPN folosește aceeași autentificare hash și cifrări de mai sus, cu adăugarea unui RSA-2048. Un schimb puternic de chei DHE-4096 este utilizat pentru configurarea secretului perfect înainte (PFS).

Dacă utilizați aplicația iOS, NordVPN își modifică criptarea. Toate conexiunile utilizează protocolul IKEv2 cu cifre AES-256-GCM cu autentificare de date HMAC SHA2-384.

În ciuda faptului că este un furnizor din SUA, Accesul la internet privat (PIA) menține o rețea incredibil de puternică de servere. Utilizează cifre puternice de criptare pe protocoalele L2TP / IPSec și OpenVPN.

Pentru canalul de date, PIA folosește gradul militar infam; Criptoare AES-256 biți cu SHA256 pentru autentificarea datelor și RSA-4096 pentru strângere de mână. PFE este disponibil prin schimb DHE + RSA.

Pentru canalul de control, PIA folosește aceleași cifre și autentificare hash, cu includerea SHA384 pentru autentificare. Perfect Forward Secret (PFE) este disponibil prin ECDHE + ECDSA.

Pe scurt, primiți o mare confidențialitate cu ambii furnizori. NordVPN, totuși, parcurge kilometrul suplimentar oferind protocolul CyberSec și caracteristici precum IP-uri dedicate și Onion prin VPN.

intimitate

NordVPN PIA
Sediu Panama Statele Unite
Jurnalele de conexiune Nici unul Nici unul
Jurnalele de activitate Nici unul Nici unul
Informații de înregistrare Adresa de email Adresa de email
Plata anonima metode Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Mint, BitPay, 32 de criptomonede, inclusiv Bitcoin, Ethereum și Litecoin

Dacă le comparăm pe cele două, NordVPN tinde să fie o opțiune mai sigură din cauza competenței sale. Furnizorul este departe de Alianțele Five, Nine, Fourteen Eyes, cu sediul central în Panama-ul sigur.

Private Internet Acess (PIA), pe de altă parte, are sediul central în SUA. Țara este membrul fondator al alianțelor Oyes 5/9/14 și se mândrește cu cele mai invazive legi.

Mandatează supravegherea în masă și păstrarea datelor de la furnizorii de servicii internet, furnizorii de telecomunicații sau furnizorii de rețele virtuale private.

Ca atare, dacă doriți să rămâneți în siguranță de privirile indurerate ale guvernului, agențiilor de informații și vânătorilor de încălcare a drepturilor de autor, PIA nu este o opțiune de încredere.

configurație

NordVPN PIA
Alocare adresă Shared / Static Impartit
IP-uri statice 40+ locații Nu
Protecție DDoS da Nu
Firewall NAT da da

Pentru configurații, NordVPN obține o poziție superioară față de PIA din SUA. În cazul în care PIA adoptă o alocare a infrastructurii și a adreselor partajate, Nord acceptă atât: dinamic cât și static.

Acest lucru ajută furnizorul de la Panama să ofere mai multe stimulente utilizatorilor săi, în special expatriații / călătorii care doresc acces la distanță la fișierele de birou și protecție în timp ce accesează informații bancare.

IP-urile dedicate sunt disponibile ca supliment pentru NordVPN, ceea ce înseamnă că va trebui să plătiți suplimentar pentru ele, caracteristici precum protecția DDoS vă costă mai mult. Mai jos este o imagine de ansamblu asupra prețurilor și locațiilor în care puteți obține un IP dedicat:

IP-uri dedicate NordVPN

Serviciu clienți

NordVPN PIA
Ghiduri video da da
Baza de cunoștințe căutabile  da da
Asistență telefonică Nu Nu
Asistență prin e-mail da da
Timpul mediu de răspuns pentru e-mail 30 minute 39 Proces-verbal
Suport pentru bilete da da
Asistență Live Chat da da

În ceea ce privește asistența, NordVPN face o muncă mult mai bună în asistarea clienților, în comparație cu PIA. Furnizorul oferă 6 suporturi diferite pentru a primi ajutor, unde PIA vă oferă acces doar la 4.

Adăugați acest lucru la suportul de chat live 24/7 incredibil de rapid și NordVPN oferă cea mai bună bătaie pentru buck-ul tău. În schimb, PIA, deși este în industrie de câțiva ani, nu oferă chat-ul live ca opțiune de asistență. Acest lucru este destul de dezamăgitor, să spun cel mai puțin.

Furnizorul din SUA oferă doar e-mail și asistență pentru bilete și chiar în acest sens, oferă răspunsuri tardive. Timpul lor mediu de răspuns este între 7 și 8 ore, ceea ce înseamnă că utilizatorii necesită asistență imediată la întrebări.

În ceea ce privește baza de cunoștințe, PIA folosește capturi de ecran pentru elaborarea tutorialelor lor, în timp ce NordVPN oferă soluții video complete pentru sarcini specifice, cum ar fi rezolvarea problemelor de conectivitate.

Chiar am efectuat un test cu privire la timpii de răspuns de la fiecare furnizor pe suport de e-mail. Procesul a inclus trimiterea către ambii furnizori a patru întrebări prin e-mail. Consultați statisticile pentru fiecare VPN de mai jos:

NordVPN

Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri Întrebare răspuns
Cu ce ​​legătură aveți “CloudVPN”? 12 minute 1 da
Este posibil să configurați NordVPN pe Raspberry Pi? 40 de minute 1 da
Cum să remediați “Conexiunea a expirat” Eroare? 38 de minute 1 da
Cum activați NordVPN’s serverele nefuscate? 30 minute 1 da

Acces la internet privat (PIA)

Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri Întrebare răspuns
De ce este localizată PIA într-o țară cu cinci ochi? 1 oră 1 da
Accesul la internet privat păstrează jurnalele? 45 de minute 1 da
Accesul privat la internet funcționează cu Netflix? 50 de minute 1 da
Cum obțin o rambursare de la accesul la internet privat? 44 minute 1 da

Alte comparații la check out

  1. ExpressVPN vs. IPVanish
  2. ExpressVPN vs. PureVPN
  3. PureVPN vs. IPVanish
  4. NordVPN vs. ExpressVPN

Câștigătorul: NordVPN

Nu există nici o îndoială că atât NordVPN, cât și PIA sunt nume excelente pe piață. Cu toate acestea, când vine vorba de a determina un câștigător printre cei doi, lucrurile devin destul de clare. Cred că NordVPN supraviețuiește PIA într-o multitudine de aspecte.

Locația sa este, de asemenea, incredibil de strategică, în timp ce PIA își are baza operațiunilor în SUA (o locație nesigură). Din punct de vedere al confidențialității, aș recomanda utilizarea NordVPN!

Похожие статьи

 • ExpressVPN vs. PIA (Acces la internet privat)

  Întrucât o mulțime de perspective privesc serviciile VPN dintr-un ochi neîncercat, abonarea la unul care se potrivește nevoilor și cerințelor lor tinde să fie dificilă...

 • PureVPN vs. PIA (Acces la internet privat)

  Mulți utilizatori se confruntă cu o imensă confuzie atunci când încearcă să selecteze un VPN adecvat. Această confuzie provine mai ales din faptul că utilizatorii se uită adesea la serviciile VPN...

 • Surfshark vs. Acces la internet privat (PIA)

  În cazul în care Surfshark reprezintă o nouă rază de servicii VPN, Accesul la internet privat (PIA) are câțiva kilometri pe ea și reprezintă o alegere populară pentru mulți....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me