ExpressVPN vs. PIA (Acces la internet privat)

ExpressVPN vs PIA

Deoarece mulți potențiali privesc serviciile VPN dintr-un ochi neîncercat, abonarea la unul care se potrivește nevoilor și cerințelor lor tinde să fie o sarcină dificilă.

Dacă vă confruntați cu aceeași confuzie cu ExpressVPN și PIA, sunteți la locul potrivit. Consultați această analiză de comparație detaliată pentru a determina alegerea mai bună.

Repere
ExpressVPN PIA
 1. 3.000 + Servers în 94 de țări
 2. AES-256-CBC și AES-256-GCM
 3. 3 conexiuni simultane
 4. Aplicații pentru Windows, Mac, iOS & Android
 5. Politica verificată fără jurnal (auditată)
 1. 3300+ servere în 30 de țări
 2. Criptare AES-256 biți
 3. 10 conexiuni simultane
 4. Aplicații pentru toate platformele / dispozitivele
 5. Politica verificată fără jurnal (auditată)

Prețuri și reduceri

ExpressVPN PIA
Perioada de abonament 1 lună 1 lună
6 luni 6 luni
1 an 1 an
Oferta speciala 35% reducere la un plan de un an 67% reducere la un plan de un an
Cel mai mare preț pe lună $ 12.95 $ 10.95
Cel mai mic preț pe lună $ 8,32 $ 3.33
Preț de un an $ 99,5 $ 39.95
Banii inapoi garantat 30 de zile 7 zile

La compararea celor două servicii, devine clar că ExpressVPN este un serviciu ceva mai scump. Oferă trei niveluri în abonamente: lunar, șase luni și anual.

Planul lunar începe de la 12,95 USD. Cu toate acestea, dacă optați pentru un abonament îndelungat, puteți câștiga o valoare mai bună în timp ce plătiți mai puțin.

De exemplu, planul de șase luni vă va costa 9,99 USD / lună. (facturat în valoare de 59,95 USD la fiecare 6 luni) și anual 8,32 USD / lună. (facturat 99,95 USD la fiecare 12 luni).

PIA, în schimb, tinde să fie mult mai ieftin. Furnizorul oferă, de asemenea, trei niveluri în abonamente: lunar, 6 luni și anual.

Luna lor începe de la 10,95 USD, care este cu 2 dolari mai ieftină decât ExpressVPN. Planul pe 6 luni costă 5,99 USD / lună, facturat la 35,95 USD, ceea ce înseamnă că este mai ieftin cu 24 de dolari.

Pentru planul anual, PIA oferă o reducere masivă de 67%, comparativ cu ExpressVPN’s 35%. Aceasta înseamnă că plătiți 3,33 USD / lună, în valoare totală de 39,95 USD pentru 24 de luni.

În ceea ce privește banii înapoi, ExpressVPN oferă o garanție de rambursare de 30 de zile, în timp ce PIA oferă doar o rambursare de 7 zile. Cu toate acestea, este justificat, având în vedere prețul scăzut al acestora.

Obțineți cea mai bună ofertă pentru ExpressVPN: 35% reducere la un plan de un an

Obțineți cea mai bună ofertă pentru PIA: 67% reducere la un plan de un an

Caracteristici

ExpressVPN PIA
Conexiuni simultane 3 10
Aplicații pentru sistem de operare Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, unele routere Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Instalarea manuală a dispozitivelor Unele routere, set-Top Box-uri Unele routere
Tunel Split Da (doar pentru aplicații desktop) Nu
Accesorii gratuite Media Streamer Smart DNS, extensii de browser pentru Chrome, Firefox și Safari SOCKS5 Proxy și blocant de anunțuri / tracker

Atât ExpressVPN cât și Private Internet Access (PIA) oferă o compatibilitate excelentă pentru aplicații. Aveți clienți nativi pentru Windows, Mac, iOS, Android, Linux, chiar și televizoarele Fire.

Aveți chiar extensii de browser disponibile pentru Google Chrome și Mozilla Firefox. ExpressVPN câștigă totuși peste PIA, datorită suportului de router pentru televizoarele Apple.

Furnizorul BVI este singurul pe piață care oferă o aplicație nativă pentru routere DD-WRT și Tomato, împreună cu routere pre-configurate la prețuri rezonabile.

Split Tunneling este disponibil cu aplicațiile pentru desktop pentru ExpressVPN, dar niciuna dintre PIA’aplicații. Acest lucru este destul de alarmant, având în vedere că funcția este crucială pentru torrentere și streamere.

Cu toate acestea, PIA compensează acest lucru prin oferirea mai mult în calea conexiunilor simultane. În cazul în care aveți doar 3 conexiuni simultane cu ExpressVPN, PIA oferă 10 conectări multiple.

Capabilități de deblocare

ExpressVPN PIA
Netflix da Nu
Hulu da da
Sky Go da Nu
Amazon Prime da Nu
BBC iPlayer da Nu
ABS da Nu
CBS da da
NBC da da
ITV da da
Canal 4 da da

În ceea ce privește deblocarea, ExpressVPN a reușit să ofere o performanță uimitoare. PIA, pe de altă parte, a eșuat mizerabil la ocolirea geo-restricțiilor și interdicțiilor VPN.

Am putut accesa Netflix și alte VoD-uri, dar performanța a fost destul de mare “nepotrivit”. Pentru a funcționa aceste platforme de streaming a fost necesară trecerea la multe servere VPN diferite.

În schimb, ExpressVPN nu a oferit astfel de probleme, oferind o experiență de deblocare nestingherită în Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar și chiar și pe Disney Plus.

China

Rezidenții și expatriații chinezi sunt mereu în căutare de “lucru” Servicii VPN care pot ocoli numeroasele tehnologii utilizate de către “Firewall mare” in China.

Din fericire pentru utilizatorii ExpressVPN, furnizorul oferă o pagină dedicată chinezească. Acest lucru permite rezidenților din țară să își descarce aplicațiile și să se aboneze la un plan adecvat.

PIA, pe de altă parte, nu oferă astfel de stimulente utilizatorilor chinezi. Acestea nu au un site web cu oglindă chineză, ceea ce face imposibilă utilizarea persoanelor.

Configurare și interfață

ExpressVPN PIA
Expertul de configurare automată Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Selecția locației principale Bazată pe listă Bazată pe listă
Setări suplimentare Pagini da da
Mobil prietenos da da

ExpressVPN a suferit recent o revizuire completă a designului și aspectului aplicației sale. Din precedent “mai mare” și stilul înfundat, au optat pentru ceva minimalist.

Aplicația desktop este destul de compactă cu un meniu de locații și butonul de conectare disponibil la lansarea aplicației pe Windows, Mac sau Linux.

Pentru modificarea configurațiilor, există un buton de hamburger în colțul din stânga sus al paginii. Dacă faceți clic pe aceasta, vă va oferi acces la toate setările și funcțiile vitale.

În ceea ce privește aplicațiile mobile, ExpressVPN menține același design și aceeași consistență în interfața de utilizator generală, ceea ce nu este deranjat nici atunci când se utilizează pe un ecran mai mare.

Interfață ExpressVPN

Pe de altă parte, PIA’Aplicațiile s necesită încă ceva de lucru în UI general și aspect. Versiunile pentru desktop se află în bara de activități, accesibilă făcând clic dreapta pe pictogramă.

În timp ce acesta este un design frumos, aceasta aduce, de asemenea, unele probleme. Aplicația ascunde practic cea de-a doua apăsare a butonului de minimizare. Ca atare, trebuie să redeschideți în mod constant aplicația.

Acest lucru poate fi destul de obositor și frustrant, mai ales dacă încercați să urmați un ghid de configurare sau de configurare, deoarece urmarea unei liste uriașe de pași poate fi o sarcină dificilă.

Aceasta’Aplicațiile mobile sunt bine proiectate și au tendința de a fi fără probleme. Toate opțiunile sunt enumerate perfect, iar conectarea durează abia câteva secunde, ceea ce este destul de remarcabil.

Aplicația Windows PIA

Servere și Performanță

ExpressVPN PIA
Țări server 94 30
Numărul total de servere 3000 3,300

Atât ExpressVPN cât și PIA folosesc o varietate de locații fizice și virtuale pentru infrastructura rețelei lor, pentru a răspunde cerințelor utilizatorilor din diferite țări.

Nu există o mare diferență în numărul de server. În cazul în care ExpressVPN oferă 3.000 de servere mai mult, PIA adaugă încă 300 la listă, oferindu-i un avantaj peste furnizorul bazat pe BVI.

Cu toate acestea, ceea ce ExpressVPN lipsește din cifre, compensează acoperind mai multe țări. Între timp, PIA oferă doar servere în 30 de țări, ceea ce este cu atât mai puțin.

Viteză

ExpressVPN PIA
Pierderea vitezei 9% 25%

ExpressVPN și PIA sunt amândoi renumiți pentru că sunt servicii incredibil de fiabile. Cu toate acestea, oferă performanțe suficient de bune pentru ca dvs. să vă bucurați de toate activitățile legate de internet?

Pentru a afla, am efectuat o analiză aprofundată a vitezei pe ambii furnizori. Acest proces a invocat testarea a 5 servere din locații variate ale ExpressVPN și PIA.

Aceste servere au sediul în SUA, Marea Britanie, Franța, Australia și Canada. În testele de viteză goală, PIA a înregistrat o pierdere de viteză de aproximativ 25%, în timp ce ExpressVPN a fost puțin mai bun la 9% în medie.

Securitate

ExpressVPN PIA
Protocoale VPN PPTP, L2TP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN Data Encryption AES-256-CBC AES-128, AES-256
OpenVPN Control Channel Encryption RSA-4096  RSA-4096
Tehnologia Cloaking Înlănțuirea blocului Cipher Nici unul
Securitatea aplicațiilor Kill Switch Kill Switch
Stare DNS DNS privat DNS privat

ExpressVPN oferă suport pentru trei protocoale: PPTP, L2TP și OpenVPN. Între timp, PIA adaugă mai mult lista susținând și protocoalele IKEv2 și IPSec.

Furnizorul bazat pe BVI utilizează OpenVPN ca protocol implicit pe toate dispozitivele. Utilizează criptoare AES-256-CBC cu autentificare de date HMAC SHA-256 pe canalul de date.

Pentru canalul de control, utilizează cifre AES-256-GCM cu strângere de mână RSA-384 și autentificare de date HMAC SHA-256.

Pe de altă parte, PIA folosește cifrele AES-256 biți cu SHA256 pentru autentificarea datelor și RSA-4096 pentru strângerea de mână pe canalul de date.

Pentru canalul de control, PIA folosește aceleași cifre și autentificare hash, cu includerea SHA384 pentru autentificare. Perfect Forward Secret (PFE) este disponibil prin ECDHE + ECDSA.

Cu toate acestea, ExpressVPN este opțiunea mai sigură, deoarece utilizează înlănțuirea blocurilor de criptare, iar infrastructura TrustedServer lor transferă toate hard disk-urile pe un model RAM, ștergând toate jurnalele instantaneu.

intimitate

ExpressVPN PIA
Sediu Insulele Virgine Britanice Statele Unite
Jurnalele de conexiune Nici unul Nici unul
Jurnalele de activitate Nici unul Nici unul
Informații de înregistrare Adresa de email Adresa de email
Plata anonima metode Bitcoin și Mint 32 Cryptocurrencies

O privire la tabelul de mai sus și devine clar care furnizor este mai sigur. ExpressVPN are sediul central în Insulele Virgine Britanice, în timp ce PIA se află în Statele Unite.

Întrucât BVI este o națiune autonomă cu propriul set de legi, este scutită de tactica invazivă adoptată de alianțele Oe 5/9/14, precum supravegherea în masă și păstrarea datelor.

Nu se poate spune același lucru despre Statele Unite, care este un membru fondator al Five Eyes. Ca atare, chiar dacă un furnizor nu are o politică fără jurnal, încrederea în ele este o sarcină dificilă.

În ceea ce privește metodele de plată anonime, ExpressVPN acceptă doar Bitcoin și Mint. PIA, pe de altă parte, oferă posibilitatea de a vă înscrie prin 32 de criptomonede.

configurație

ExpressVPN PIA
Alocare adresă Impartit Impartit
IP-uri statice Nici unul Nici unul
Protecție DDoS Nu Nu
Firewall NAT da da

Pentru configurații, ExpressVPN și PIA utilizează o infrastructură de rețea partajată. Drept urmare, ele pot fi considerate egale în acest aspect.

Lipsa IP-urilor dedicate este încă destul de alarmantă, având în vedere că mulți utilizatori VPN au nevoi care le impun să acceseze rețele locale, în afara casei lor.

Serviciu clienți

ExpressVPN PIA
Ghiduri video da da
Baza de cunoștințe căutabile  da da
Asistență telefonică Nu Nu
Asistență prin e-mail da da
Timpul mediu de răspuns pentru e-mail 33 de minute 45 de minute
Suport pentru bilete da da
Asistență Live Chat Da (Externalizat) Da (Externalizat)

Atat PIA cat si ExpressVPN ofera suport prin chat live, email si un sistem de bilete. Testarea serviciilor de chat live a arătat că răspunsurile au fost destul de rapide.

Asistența prin e-mail / bilet a durat ceva timp cu PIA (medie de 45 de minute pe răspuns), în timp ce ExpressVPN a redus-o mai scurt (în medie 33 de minute).

Am efectuat aceste teste trimitând fiecărei VPN trei întrebări prin e-mail. Dintre acestea, două au fost întrebări generale și două au fost puțin mai tehnice. Vedeți statisticile de mai jos:

ExpressVPN

Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri Întrebare răspuns
Se poate urmări ExpressVPN? 15 minute 1 da
ExpressVPN stochează jurnalele? 18 minute 1 da
Cum să urmăriți Netflix cu ExpressVPN? 55 minute 1 da
Ce caracteristici oferă ExpressVPN pentru torrenting? 47 de minute 1 da

PIA

Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri Întrebare răspuns
De ce este localizată PIA într-o țară cu cinci ochi? 1 oră 1 da
Accesul la internet privat păstrează jurnalele? 45 de minute 1 da
Accesul privat la internet funcționează cu Netflix? 50 de minute 1 da
Cum obțin o rambursare de la accesul la internet privat? 44 minute 1 da

Câștigătorul: ExpressVPN

ExpressVPN câștigă

În timp ce ambele VPN-uri revizuite oferă performanțe uimitoare, securitate, confidențialitate și funcții, ExpressVPN tinde cu siguranță să fie opțiunea mai bună..

Oferă o rețea mai mare de servere, deblochează cu succes Netflix, funcționează în China și chiar oferă o aplicație de router care funcționează pe routere DD-WRT și Tomato.

Похожие статьи

 • Surfshark vs. Acces la internet privat (PIA)

  În cazul în care Surfshark reprezintă o nouă rază de servicii VPN, Accesul la internet privat (PIA) are câțiva kilometri pe ea și reprezintă o alegere populară pentru mulți....

 • PureVPN vs. PIA (Acces la internet privat)

  Mulți utilizatori se confruntă cu o imensă confuzie atunci când încearcă să selecteze un VPN adecvat. Această confuzie provine mai ales din faptul că utilizatorii se uită adesea la serviciile VPN...

 • NordVPN vs. PIA (Acces la internet privat)

  NordVPN și PIA sunt ambele nume populare pe piața VPN-urilor utilizate de mii din întreaga lume. Ce serviciu este mai bun din punct de vedere al securității,...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me