Surfshark versus privé-internettoegang (PIA)

Surfshark tegen PIA

Waar Surfshark een nieuw soort VPN-services vertegenwoordigt, heeft Private Internet Access (PIA) een aantal mijlen bereikt en staat het als een populaire keuze voor velen.

Probeer je de betere keuze tussen de twee te bepalen? Zo ja, dan bent u aan het juiste adres. Bekijk deze uitgebreide Surfshark versus PIA-vergelijkingsanalyse.

highlights

Surfshark PIA
 1. 1040+ servers in 61+ landen
 2. Dynamische / statische IP's beschikbaar
 3. Ongelimiteerde gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)
 1. 3300+ servers in 30 landen
 2. AES-256 bit encryptie
 3. 10 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)

Prijzen en kortingen

Surfshark PIA
Abonnementsperiode 1 maand 1 maand
1 jaar 6 maanden
2 jaar 1 jaar
Speciale aanbieding 83% korting op een 24-maandenplan 67% korting op een 1-jarig abonnement
Hoogste prijs per maand $ 11.95 $ 10.95
Laagste prijs per maand $ 1.99 $ 3.33
Prijs van één jaar $ 71.88 $ 39.95
Geldteruggarantie 30 dagen 7 dagen

PIA en Surfshark zijn beide budgetvriendelijke VPN-services die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden voor minder geld. Om te beginnen heb je drie lagen met abonnementen.

Het maandelijkse abonnement voor PIA kost je $ 10,95, terwijl hetzelfde voor Surfshark je $ 11,95 kost. Als zodanig is PIA meestal de goedkopere optie voor maandelijkse abonnementen.

Andere niveaus beschikbaar bij PIA omvatten 6 maanden en een 1-jarig plan. Het 6-maandenplan kost u $ 5,99 / maand, eenmaal gefactureerd als $ 35,95.

Ondertussen is het 1-jarig abonnement beschikbaar voor $ 3,33 / maand, waardoor je een enorme 67% korting krijgt. Gebruikers betalen daarom slechts 12 maanden minimaal $ 39,95.

Surfshark biedt daarentegen geen 6-maandenplan. Na de maandelijkse bieden ze gebruikers toegang tot abonnementen van 1 jaar en 2 jaar.

Het 1-jarige abonnement geeft u 50% korting op de oorspronkelijke prijs. U betaalt $ 5,99 / maand. Dit komt overeen met $ 71,88 gedurende 12 maanden. Dit is vrij duur in vergelijking met PIA.

Surfshark maakt het echter goed door 83% korting op het 2-jarige abonnement aan te bieden. Voor 24 maanden toegang betaal je slechts $ 47,76!

Wat de restituties betreft, biedt PIA slechts 7 dagen garantie. Ondertussen biedt Surfshark een langere duur van 30 dagen om geld terug te krijgen.

Krijg deze beste deal voor Surfshark: Bespaar 83% op de 2-jarige special

Krijg deze beste deal voor PIA: krijg 67% korting op een abonnement van 1 jaar

Kenmerken

Surfshark PIA
Gelijktijdige verbindingen Onbeperkt 10
Besturingssysteem-apps Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Handmatige installatie van apparaten Settopboxen, routers en Linux Sommige routers
Split Tunneling Ja (alle apps) Nee
Gratis extra's Ondersteuning voor Shadowsocks, Hacklock, Blindsearch, NoBorders-modus, TrustDNS SOCKS5 Proxy en ad / tracker blocker

Zowel Surfshark als PIA bieden geweldige functionaliteit op meerdere apparaten. Bij elke provider hebt u native apps voor alle populaire platforms / apparaten.

Deze omvatten Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Google Chrome, Mozilla Firefox en zelfs Fire TV's. U krijgt ook routerondersteuning voor Apple TV's.

Om nog maar te zwijgen, je kunt zelfs apps vinden die werken met Xbox One en Nintendo Switch, wat op zijn zachtst gezegd nuttig is voor het gamerpubliek!

Wat gelijktijdige verbindingen betreft, biedt PIA de mogelijkheid om 10 multi-logins tot stand te brengen, terwijl Surfshark net dat beetje extra doet.

Het biedt gebruikers onbeperkte multi-logins en functies zoals Shadowsocks-ondersteuning voor China, Hacklock voor bescherming tegen identiteitsdiefstal en NoBorders-modus voor toegang tot obfuscated servers.

PIA biedt daarentegen weinig functies. Hun apps missen ook de cruciale “Split Tunneling” technologie!

Deblokkeer mogelijkheden

Surfshark PIA
Netflix Ja Nee
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Nee
Amazon Prime Ja Nee
BBC iPlayer Ja Nee
buikspieren Ja Nee
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

Op het gebied van deblokkering ontving ik uitzonderlijke mogelijkheden van Surfshark. Helaas kon PIA niet zo gemakkelijk geografische beperkingen en VPN-bans omzeilen.

De provider slaagde er niet in consistente prestaties te leveren voor meerdere streamingdiensten. Als zodanig is het misschien niet de beste optie voor het deblokkeren.

Je krijgt betere prestaties van Surfshark, die met succes Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu, Voot, Hotstar en zelfs Disney Plus deblokkeert.

Ik had geen problemen met downtime bij de provider, streaming was soepel, zelfs op Ultra HD-kwaliteit, en ik kreeg het niet “proxy / VPN gedetecteerd fout” op alle bovenstaande websites.

China

Chinese netizens zijn altijd op zoek naar diensten waarmee gebruikers in het land deblokkeren of toegang krijgen tot lokale content uit China elders in de wereld.

“De grote firewall” maakt gebruik van verschillende technologieën zoals blackholing VPN-services, DNS-vergiftiging, DNS-kaping en IP-filtering, wat de taak moeilijk maakt.

Waar PIA geen van beide prikkels gaf, is Surfshark nogal indrukwekkend; vooral voor diegenen die in het land wonen.

Het biedt een Chinese mirror-website waarmee individuen hun apps kunnen downloaden / installeren. Tegelijkertijd biedt het een “Geen grenzen” mode.

Deze modus activeert Sursfhark’s verduisterde servers die VPN-verkeer omzet in regulier HTTPs-verkeer om geografische beperkingen in China te omzeilen.

Er is echter geen ondersteuning voor diegenen die een VPN naar China willen kopen, zoals PureVPN dat 12 speciale Chinese servers biedt voor toegang tot lokale inhoud.

Gebruikers in China kunnen Surfshark hier downloaden van hun speciale Chinese pagina: https://shark-cn.com/

Setup en interface

Surfshark PIA
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Selectie hoofdlocatie -Lijst gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

In termen van interface, Surfshark’De apps zijn ongelooflijk gebruiksvriendelijk en intuïtief. De desktop-apps hebben een compact ontwerp dat ongelooflijk eenvoudig te begrijpen is.

Je hebt een locatieselectiemenu en de verbindingsknop is zichtbaar direct na het openen van de app. Hiermee kunnen gebruikers directe connectiviteit met een VPN-server benutten.

Klik voor configuraties op “uitrusting” icoon. Het geeft u opties voor het wijzigen van de protocollen en codering, samen met andere app-functies.

Mobiele apps zijn net zo gebruiksvriendelijk en bieden hetzelfde ontwerp en uiterlijk, maar zijn geoptimaliseerd voor een kleiner scherm. Toegewijde IP's zijn ook rechtstreeks toegankelijk vanuit de app.

Surfshark-streamingmodus

PIA’De apps daarentegen hebben een breder uiterlijk en ontwerp dat wat werk in de algemene gebruikersinterface vereist, omdat het behoorlijk ingewikkeld wordt.

Op het bureaublad verbergt de app zichzelf zodra u op de knop Minimaliseren drukt. Dit betekent dat je de app constant opnieuw moet openen telkens wanneer je iets wilt doen.

Dit kan behoorlijk irritant worden voor diegenen die proberen de stappen in een configuratie / installatiehandleiding te volgen. Natuurlijk zullen technische mensen geen probleem hebben met de taak.

Mobiele apps zijn echter mooi ontworpen en neigen rommelvrij te zijn. Alle opties worden netjes weergegeven en het verbinden duurt slechts enkele seconden, wat opmerkelijk is.

PIA Windows-app

Severs en prestaties

Surfshark PIA
Serverlanden 61 30
Totaal aantal servers 1040+ 3300

Zowel Surfshark als PIA bieden een goede netwerkinfrastructuur. De eerste beschikt over 1.040+ servers in 61 landen, terwijl PIA 3.300 servers in 30 landen ondersteunt.

Hoewel het aantal servers van Surfshark kleiner is dan dat van PIA. Het maakt het goed door meer toe te voegen aan de ondersteunde landen, wat best handig is.

Dit komt omdat de meeste gebruikers diversiteit willen in de selectie van beschikbare servers. Hoewel PIA 30 landen ondersteunt, is het aantal te minder.

Op dezelfde manier moet Surfshark upgraden op zijn aantal servers om snelheid / prestatieproblemen te voorkomen, naarmate meer gebruikers zich abonneren op hun product.

Snelheid

Surfshark PIA
Snelheidsverlies 12% 25%

Om een ​​beter idee te krijgen van de prestaties, heb ik een snelheidsanalyse uitgevoerd op zowel: PIA als Surfshark. Hiervoor moesten 5 verschillende servers van elke provider worden getest.

De geselecteerde landen waren de VS, het VK, Frankrijk, Australië en Canada. Alle tests werden uitgevoerd op mijn 100 Mbps-verbinding om de beste resultaten te krijgen.

In blote snelheidstests slaagde Surfshark erin om gemiddeld 88 Mbps aan uploads en downloads te leveren, wat duidt op een snelheidsverlies van 12%.

PIA had daarentegen een hoger verlies bij het bereiken van de 25% -markering in snelheidsreductie, met een gemiddelde snelheid van 75 Mbps.

Veiligheid

Surfshark PIA
VPN-protocollen L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-gegevenscodering AES-256 AES-128, AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-2048  RSA-4096
Cloaking Technologie Shadowsocks Geen
App-beveiliging Dodenschakelaar, wifi, DNS / WebRTC / IP-lekbescherming Kill Switch en DNS / WebRTC / IP-lekbescherming
DNS-status TrustDNS Privé DNS

Surfshark is een groot fan van het OpenVPN-protocol en gebruikt het als “standaard” op al zijn apparaten met uitzondering van iOS. Gebruikers kunnen schakelen tussen UDP en TCP wanneer dat nodig is.

Voor codering maakt het gebruik van AES-256-GCM-cijfers, zodat er geen extra authenticatie op het datakanaal wordt verstrekt.

Voor het besturingskanaal gebruikt Surfshark een AES-256-GCM-codering met de TLS-sleuteluitwisseling beveiligd met RSA-2048. Perfecte voorwaartse geheimhouding wordt geboden door ECDH- (384?) Sleuteluitwisseling.

PIA ondersteunt daarentegen hetzelfde aantal protocollen. Standaard gebruikt het ook OpenVPN op alle apparaten met uitzondering van iOS en MacOS die het IKEv2-protocol gebruiken.

Voor het besturingskanaal gebruikt PIA dezelfde cijfers en hash-authenticatie, met inbegrip van SHA384 voor authenticatie. Perfect Forward Secrecy (PFE) is beschikbaar via ECDHE + ECDSA.

Lektesten

Om ervoor te zorgen dat u van beide providers een sterke beveiliging krijgt, heb ik een lektest uitgevoerd. Dit proces omvatte het gebruik van 6 gevarieerde tools voor WebRTC / DNS / IP-adresdetectie:

WebRTC- en HTTP-verzoeklekken:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS-lekken:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 en Torrent IP-lekken:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Het is niet verwonderlijk dat zowel PIA als Surfshark de tests met vlag en wimpel hebben doorstaan, waarbij alle cruciale persoonlijk identificeerbare informatie is geanonimiseerd, waardoor u 24/7 beschermd bent!

Privacy

Surfshark PIA
Hoofdkwartier Britse Maagdeneilanden Verenigde Staten
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin 32 Cryptocurrencies

Surfshark is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden en heeft een voorsprong op andere providers. BVI legt geen verplichte massabewaking of gegevensbewaarwetgeving op.

Ondanks dat het onderdeel is van de Britse Monarch, is BVI een onafhankelijk rechtsgebied, dat zijn eigen wetten volgt die de privacy en veiligheid van gebruikers bevorderen.

PIA daarentegen heeft zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten, een van de oprichters van de Five / Nine / Fourteen Eyes Allianties.

Daarom verwent het zich met het delen van informatie en legt het verplichte gegevensbewaarwetgeving op die ook door telecom-, internet- en VPN-providers moet worden gevolgd.

De overheid kan op elk moment een gag-opdracht geven, vergezeld van een dagvaarding die het noodzakelijk maakt om mee te werken aan logboekaanvragen.

Configuratie

Surfshark PIA
Adrestoewijzing Shared / Statische Shared
Statische IP's 6+ locaties Geen
DDoS-bescherming Ja Ja
NAT Firewall Ja Ja

Waar Surfshark een gedeelde / statische netwerkinfrastructuur gebruikt, volgt Private Internet Access (PIA) een structuur voor de verdeling van gedeelde adressen.

Dit is vrij problematisch, gezien het feit dat statische IP's nodig zijn voor toegang tot gevoelige bankinformatie of toegang tot thuis-LAN in verschillende landen.

Gelukkig biedt Surfshark speciale IP's als een add-on. Hoewel je extra moet betalen, heb je 6+ locaties beschikbaar voor directe connectiviteit.

Klantenservice

Surfshark PIA
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 25 minuten 45 minuten
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja Ja

Bij beide providers hebt u meerdere opties voor ondersteuning. Deze omvatten ticketondersteuning, e-mail en livechat, samen met een doorzoekbare kennisbank en veelgestelde vragen.

Alle opties werken redelijk goed en de responstijden op beide live-chats van VPN's zijn behoorlijk indrukwekkend. Het duurde slechts enkele seconden om antwoorden te krijgen op technische vragen.

Ik heb zelfs een test uitgevoerd op de responstijden van elke provider op e-mailondersteuning. Het proces omvatte het sturen van beide providers vier vragen via e-mail. Bekijk hieronder de statistieken voor elke VPN:

Surfshark

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Werkt Surfshark met Netflix? 20 minuten 1 Ja
Is Surfshark goed voor Torrenting? 25 minuten 1 Ja
Werkt Surfshark in China? 30 minuten 1 Ja
Hoe obfuscation te activeren? 20 minuten 1 Ja

PIA

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Waarom bevindt PIA zich in een land met vijf ogen? 1 uur 1 Ja
Houdt Private Internet Access logboeken bij? 45 minuten 1 Ja
Werkt privé-internettoegang met Netflix? 50 minuten 1 Ja
Hoe krijg ik mijn geld terug voor privé-internettoegang?? 44 minuten 1 Ja

De winnaar: Surfshark

Surfshark is de winnaar

Surfshark wint ongetwijfeld deze vergelijking, omdat hij beter is in het deblokkeren van streamingplatforms, in China werkt en speciale IP's aanbiedt, terwijl hij ongelooflijk budgetvriendelijk is.

PIA is ook een goede service, maar op verschillende gebieden zijn verbeteringen nodig. Om nog maar te zwijgen, de aanbieder is gevestigd in een riskant rechtsgebied, waardoor het hele doel van het benutten van privacy wordt geëlimineerd!

Похожие статьи

 • ExpressVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  Aangezien veel prospects VPN-services ongetraind bekijken, is een abonnement op een abonnement dat aan hun behoeften en eisen voldoet, vaak moeilijk...

 • PureVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  Veel gebruikers worden geconfronteerd met enorme verwarring wanneer ze proberen een geschikte VPN te selecteren. Deze verwarring komt vooral voort uit het feit dat gebruikers vaak naar VPN-services kijken...

 • NordVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  NordVPN en PIA zijn beide populaire namen op de markt van VPN's die wereldwijd door duizenden worden gebruikt. Welke service is beter op het gebied van beveiliging,...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me