Surfshark versus IPVanish-vergelijking 2020

Surfshark versus IPVanish

Hoewel Surfshark een relatief nieuwe service is, heeft het een reputatie opgebouwd als een beest met een beperkt budget, dankzij de vele functies die beschikbaar zijn tegen betaalbare tarieven.

IPVanish is grotendeels onder de radar gebleven, ondanks dat het sinds 2012 op de markt is, en interesse wekte in hoe goed het presteert als een dienst.

Met een betrouwbare VPN-service die in 2020 een digitale noodzaak wordt, is hier BestVPN.co’s gedetailleerde vergelijking van beide services in 12 categorieën om uw beslissing gemakkelijker te maken!

highlights

Surfshark IPVanish
 1. 1040+ servers in 61+ landen
 2. Dynamische / statische IP's beschikbaar
 3. Ongelimiteerde gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)
 1. 1300+ servers in 75+ landen
 2. Toegewijde IP's beschikbaar
 3. 10 gelijktijdige verbindingen
 4. 256-bit AES-codering
 5. 7 dagen geld-terug-garantie

Prijzen en kortingen

Surfshark IPVanish
Abonnementsperiode 1 maand 1 maand
1 jaar 3 maanden
2 jaar 1 jaar
2 jaar
Speciale aanbieding 83% korting op een 24-maandenplan 66% korting op een 2-jarig abonnement
Hoogste prijs per maand $ 11.95 $ 5,00
Laagste prijs per maand $ 1.99 $ 3.25
Prijs van één jaar $ 71.88 $ 39
Geldteruggarantie 30 dagen 7 dagen

Surfshark is de duurdere optie van maand tot maand. Als gebruikers ervoor kiezen om voor het maandelijkse abonnement te gaan, kunnen ze verwachten $ 11,95 per maand te betalen.

De prijs daalt echter aanzienlijk naar $ 1,91 en een totaal van $ 45,84, als gebruikers kiezen voor het 2-jarig plan, gaf een korting van 83% aan.

Omgekeerd kunnen gebruikers IPVanish kiezen en verwachten dat ze slechts $ 5,00 per maand betalen via het maandelijkse betalingsplan. Als gebruikers besluiten om voor het 1-jarige abonnement te gaan, doen ze dat’Uiteindelijk betaal je $ 39 bij $ 3,25.mo.

Als u op enig moment niet tevreden bent met de prestaties, geeft Surfshark u een 30-dagen geld-terug-garantie. Aan de andere kant biedt IPVanish gebruikers slechts 7 dagen garantie.

Krijg deze beste deal voor Surfshark: Bespaar 83% op de 2-jarige special

Krijg deze beste deal voor IPVanish: Bespaar 66% op hun 2-jarig plan

Kenmerken

Surfshark IPVanish
Gelijktijdige verbindingen Onbeperkt 10
Besturingssysteem-apps Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux
Handmatige installatie van apparaten Settopboxen, routers en Linux Sommige routers
Split Tunneling Ja (alle apps) Ja (alleen Android)
Gratis extra's Ondersteuning voor Shadowsocks, Hacklock, Blindsearch, NoBorders-modus, TrustDNS Browser-extensie voor Chrome en App voor Windows-telefoons

Surfshark steekt met kop en schouders uit boven IPVanish in termen van innovatieve functies die gebruikers versterken’ anonimiteit en veiligheid online.

Beide zijn op gelijke voet volledig compatibel met Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Chrome en Firefox. Surfshark heeft echter ondersteuning toegevoegd voor Fire TV's en Apple TV's.

Om nog maar te zwijgen, je kunt zelfs apps vinden die werken met Xbox One en Nintendo Switch, wat op zijn zachtst gezegd nuttig is voor het gamerpubliek!

Surfshark biedt ook ondersteuning voor Shadowsock, een Hacklock-functie (tool voor gegevenslekken voor bescherming tegen identiteitsdiefstal), BlindSearch, een NoBorders-modus (voor toegang in China) en meer.

IPVanish heeft dergelijke geavanceerde functies niet. Hoewel Surfshark onbeperkte gelijktijdige verbindingen ondersteunt, is IPVanish bovendien beperkt tot slechts tien verbindingen.

Deblokkeer mogelijkheden

Surfshark IPVanish
Netflix Ja Nee
Hulu Ja Nee
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Ja Nee
BBC iPlayer Ja Nee
buikspieren Ja Ja
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

Surfshark is een expliciet krachtige optie voor het deblokkeren van inhoud. Ik ontving uitzonderlijke mogelijkheden voor het omzeilen van beperkingen en VPN-verboden.

Het kan gebruikers helpen eventuele beperkingen op Netflix, BBC iPlayer, Prime Video, Hulu, Voot, Hotstar en zelfs de beruchte Disney Plus te omzeilen.

Bovendien kan het met zijn reeks servers alle geo-beperkte inhoud uit verschillende landen voor ex-pats deblokkeren. IPVanish daarentegen kan deze streaming-sites niet deblokkeren.

Op het gebied van deblokkering van VoD heeft IPVanish niets bijzonders te bieden. De meeste websites die ik bezocht, gaven me de “VPN / proxy gedetecteerd fout,” wat behoorlijk frustrerend was.

China

Chinese netizens zijn altijd op zoek naar diensten waarmee gebruikers in het land deblokkeren of toegang krijgen tot lokale content uit China elders in de wereld.

“De grote firewall” maakt gebruik van verschillende technologieën zoals blackholing VPN-services, DNS-vergiftiging, DNS-kaping en IP-filtering, wat de taak moeilijk maakt.

Waar IPVanish geen van beide prikkels gaf voor beide doelgroepen, is Surfshark vaak behoorlijk indrukwekkend, vooral voor diegenen die in het land wonen.

Het biedt een Chinese mirror-website waarmee individuen hun apps kunnen downloaden / installeren. Tegelijkertijd biedt het een “Geen grenzen” mode.

Deze modus activeert Sursfhark’s verduisterde servers die VPN-verkeer omzet in regulier HTTPs-verkeer om geografische beperkingen in China te omzeilen.

Er is echter geen ondersteuning voor diegenen die een VPN naar China willen kopen, zoals PureVPN, dat 12 speciale Chinese servers biedt voor toegang tot lokale inhoud.

Gebruikers in China kunnen Surfshark hier downloaden van hun speciale Chinese pagina: https://shark-cn.com/

Setup en interface

Surfshark IPVanish
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Selectie hoofdlocatie -Lijst gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

Surfshark ondersteunt alle belangrijke platforms die op zowel desktop- als mobiele apparaten worden gebruikt. De lijst met speciale functies draagt ​​alleen maar bij aan zijn algehele aantrekkingskracht als VPN-provider.

De gebruikersinterface heeft een duidelijk subtiel kleurenschema, waardoor het oog er gemakkelijker uit ziet. Het navigatiepaneel en de algemene GUI zijn ongelooflijk eenvoudig te gebruiken.

De responstijd voor de serververbinding is niet langer dan 10 seconden en zorgt voor een stabiele achtergrondverbinding tijdens het gebruik.

Surfshark-streamingmodus

IPVanish heeft een meer compacte en verfijnde interface. Hoewel het niet per se een slechte zaak is, kan het een beetje ontmoedigend zijn voor amateurs.

Het navigatiepaneel is relatief rommelig en biedt niet hetzelfde minimalistische gevoel als zijn concurrent.

Er zijn echter enkele essentiële functies zoals het blokkeren van LAN-toegang of het gebruik van split-tunneling die gebruikers aantrekkelijk kunnen vinden.

IPVanish Setup-interface

Severs en prestaties

Surfshark IPVanish
Serverlanden 61 51
Totaal aantal servers 1040+ 1300+

Dit is een van de weinige categorieën waar de concurrentie een beetje moeilijk lijkt. Surfshark heeft momenteel servers in meer dan 60 landen met meer dan 1040 servers.

Ter vergelijking: IPVanish heeft 1300+ servers in meer dan 50 landen. Omdat Surfshark echter een groter aantal serverlocaties heeft, zal het waarschijnlijk meer inhoud ontgrendelen in vergelijking met IPVanish.

Snelheid

Surfshark IPVanish
Snelheidsverlies 10,1% 25%

We wilden de beste manier zien om beide diensten te beoordelen’ snelheidsclaims was om ze zelf te testen via een snelheidsanalyse.

We laten ze allebei werken aan taken zoals browsen, streamen, downloaden, gamen en torrenting door ze te verbinden met willekeurige servers op een 100 Mbps-verbinding.

Surfshark registreerde een gemiddelde snelheid van 89,9 Mbps in uploads en downloads, wat een verlies van 10,1% aangeeft. Op dezelfde manier registreerde IPVanish een snelheid van 75 Mbps, wat een verlies van een significante 25% aantoonde.

Veiligheid

Surfshark IPVanish
VPN-protocollen L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, OpenVPN
OpenVPN-gegevenscodering AES-256 AES-256-GCM
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-2048  RSA-2048
Cloaking Technologie Shadowsocks OpenVPN-obfuscatie
App-beveiliging Dodenschakelaar, wifi, DNS / WebRTC / IP-lekbescherming Dodemansknop
DNS-status TrustDNS Privé DNS

Surfshark vertrouwt sterk op zijn IKEv2-protocol. Het is de “standaard” optie op alle apparaten, naast het geven van gebruikers de optie om OpenVPN op alle platforms te configureren.

Bovendien is de AES-256-CBC-codering de eerste codering op het datakanaal terwijl dezelfde codering wordt gebruikt bij de TLS-sleuteluitwisseling met behulp van de RSA-2048-codering.

IPVanish daarentegen heeft bijna dezelfde configuratie. Het wordt geleverd met AES-256-GCM-codering. De kill-schakelaar biedt echter geen WebRTC- of IP-lekbescherming.

Lektesten

Om een ​​betrouwbaar en vrijblijvend onderzoek uit te voeren naar hoe veilig deze twee apps zijn; lektests werden uitgevoerd op beide met behulp van zes verschillende tools:

WebRTC- en HTTP-verzoeklekken:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS-lekken:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 en Torrent IP-lekken:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Het is niet verwonderlijk dat zowel IPVanish als Surfshark de tests met vlag en wimpel hebben doorstaan, waarbij alle cruciale persoonlijk identificeerbare informatie is geanonimiseerd en u 24/7 beschermd bent!

Privacy

Surfshark IPVanish
Hoofdkwartier De Britse Maagdeneilanden Verenigde Staten
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Monero, Dash, Gridcoin, Apple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Geen

Surfshark blijkt onbetwist de betere optie vanwege het centrum van de activiteiten op de Britse Maagdeneilanden. Dit betekent geen 5/9/14 Eyes surveillance of data-sharing bureaus.

Surfshark onderhoudt geen verbinding of activiteit en ondersteunt alle belangrijke cryptocurrencies die uw financiële privacy naar de digitale grens brengen.

Bovendien is Surfshark volledig gecontroleerd door Cure53 om ervoor te zorgen dat er geen logboeken in welke vorm dan ook worden bewaard.

Aan de andere kant is IPVanish in de Verenigde Staten gevoelig voor allerlei soorten surveillance, monitoring en tracking en heeft het onlangs Homeland Security geholpen.

Het onderhoudt een volledig verbindingslogboek zonder enige vorm van cryptocurrency te ondersteunen.

Configuratie

Surfshark IPVanish
Adrestoewijzing Shared / Statische Shared
Statische IP's 6+ locaties Geen
DDoS-bescherming Ja Ja
NAT Firewall Ja Ja

Beide VPN's bieden enorm verschillende configuraties wat betreft IP-adressen. Surfshark biedt zijn gebruikers de kans om zowel dynamische als statische IP's te gebruiken.

Deze bevinden zich op meer dan 6+ locaties verspreid over verschillende landen. IPVanish heeft echter geen toegang tot statische IP's, wat nogal alarmerend is.

Beide van NAT Firewall zorgen voor geen ongewenst inkomend verkeer door pakketkoppen te decoderen. IPVanish moet echter wel hun aanbod verbeteren!

Klantenservice

Surfshark IPVanish
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 31 minuten 55 minuten
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja Ja

Surfshark’s klantenondersteuning is een soort van benchmark geworden in de VPN-industrie. Ze zijn warm en professioneel in het omgaan met verzoeken.

Ongeacht hoe generiek of technisch een vraag kan zijn, het team behandelt elke vraag met professionaliteit en blijft voortdurend in contact om te vragen of ik andere problemen heb.

IPVanish heeft geen speciale doorzoekbare database, waardoor het moeilijker is dan het is om relevante informatie over de service te vinden.

Er zijn geen videogidsen of dergelijke, waardoor het steeds moeilijker wordt om te beoordelen welke interface of functies te verwachten zijn zodra gebruikers het product kopen.

Surfshark

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Is Surfshark geschikt voor Android? 25 minuten 1 Ja
Werkt Surfshark met Netflix? 39 minuten 1 Ja
Kan ik Surfshark op meerdere apparaten gebruiken? 20 minuten 1 Ja
Hoe Obfuscation op Surfshark te activeren? 27 minuten 1 Ja

IPVanish

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Waarom is IPVanish gevestigd in de VS (lid van Five Eyes)? 30 minuten 1 Ja
Is IPVanish een goede optie voor gaming? 42 minuten 1 Ja
Werkt IPVanish met Netflix en andere VoD's? 37 minuten 1 Ja
Hoe krijg ik een terugbetaling van IPVanish? 52 minuten 1 Ja

De winnaar: Surfshark

Surfshark is de winnaar

Aan het einde van dit slopende duel overtreft Surfshark zijn concurrent in elke afdeling. In eenvoudige woorden, het biedt gebruikers meer waar voor hun geld.

Er is geen reden waarom u niet voor Surfshark zou moeten kiezen omdat het elke categorie bovenaan staat, waardoor het een van de beste VPN-providers op de markt is.

Похожие статьи

 • PureVPN versus HideMyAss-vergelijking 2020

  Waar PureVPN hoog staat als een beroemdheid “premie” VPN in de branche, HideMyAss is een populaire keuze onder lekengebruikers, vooral vanwege de pakkende naam....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me