PureVPN versus Windscribe

PureVPN versus Windscribe

Waar PureVPN staat als een gereputeerde “premie” aanbieder in de branche, volgt Windscribe a “freemium” model en scoort als een sterke “vrij” service met betaalde plannen ook.

Welke service is echter beter? Lees voor meer informatie deze diepgaande vergelijkingsanalyse PureVPN versus Windscribe, waar ik beide providers op een aantal cruciale aspecten zal beoordelen:

highlights

PureVPN Windscribe
 1. Meer dan 2.000 servers in 140 landen
 2. Toegewijde IP's beschikbaar
 3. 5 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geen logboekbeleid (gecontroleerd door AltiusIT)
 1. 600+ servers in 60 landen
 2. AES-256 bit encryptie
 3. Toegewijde IP's beschikbaar
 4. Bouw een aangepaste planoptie
 5. 10 GB bandbreedte limiet op gratis

Prijzen en kortingen

PureVPN Windscribe
Abonnementsperiode 1 maand Vrij
1 jaar 1 maand
2 jaar 1 jaar
Speciale aanbieding 73% korting op een 2-jarig abonnement 54% korting op een 1-jarig abonnement
Hoogste prijs per maand $ 10.95 $ 9,00
Laagste prijs per maand $ 2.91 $ 4.08
Prijs van één jaar $ 49,92 $ 49
Geldteruggarantie 31 Dagen 3 dagen

Qua prijsstelling zijn zowel PureVPN als Windscribe doorgaans budgetvriendelijke providers. De laatste maakt ook een gratis plan beschikbaar voor gebruikers om te benutten.

Dit plan heeft een bandbreedtelimiet van 10 GB. Als we dit vergelijken met andere services zoals TunnelBear en Hide.Me, is de limiet niet zo slecht voor een GRATIS service.

Tegelijkertijd hebt u een beperkte selectie servers en functies. Dit is de reden waarom Windscribe ook een premiumplan beschikbaar stelt voor zijn gebruikers.

Het heeft twee niveaus: maandelijks en jaarlijks. Waar het maandelijks begint bij $ 9,00, geeft het jaarlijkse je een korting van 54%, waardoor de kosten dalen tot $ 4,08 / mnd.

Als een andere optie biedt Windscribe gebruikers ook de mogelijkheid om “een plan opstellen”. Dit stelt hen in staat om de duur van het abonnement en andere bijzonderheden te selecteren.

PureVPN biedt daarentegen geen “vrij” plan en geen van beide “aangepast abonnement”. Ze bieden plannen van drie verschillende looptijden.

Het maandelijks begint bij $ 10,95, terwijl het jaarlijkse je 62% korting geeft, beginnend bij $ 4,16 / mnd, wat betekent dat je slechts $ 49,92 betaalt voor 12 maanden, wat nauwelijks $ 1 duurder is dan Windscribe.

Als je echter de beste waarde uit PureVPN wilt halen, raad ik aan om voor hun 2-jarig abonnement te gaan, dat begint bij een minimale $ 2,91 / maand.

Dit betekent dat gebruikers een enorme korting van 73% kunnen krijgen. Voor een totaal van 24 maanden betaalt u slechts een eenmalige vergoeding van $ 69, wat weer redelijk betaalbaar is.

Wat betreft geld terug’s betreft, PureVPN biedt een 31-dagen geld terug garantie. Ondertussen biedt Windscribe alleen een 3-daagse terugbetaling (die niet kan worden gebruikt als u de limiet van 10 GB gebruikt).

Krijg deze beste deal voor PureVPN: Bespaar 73% op hun 2-jarige special

Krijg deze beste deal voor Windscribe: Bespaar 54% op hun 1-jarige special

Kenmerken

PureVPN Windscribe
Gelijktijdige verbindingen 5 Onbeperkt
Besturingssysteem-apps Windows, macOS, Android, iOS, Linux en Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Fire TV
Handmatige installatie van apparaten Linux, routers, settopboxen Routers, tv's en meer
Split Tunneling Ja (alle apps) Ja (alle apps)
Gratis extra's Officiële Kodi-add-on, ad-blocker, malware-scanner, browserextensies voor Chrome en Firefox R.O.B.E.R.T., Config Generators, ScribeForce, Split Tunneling, DoubleHop

Zowel PureVPN als Windscribe bieden hun eigen unieke set functies. Hiermee kunnen gebruikers meer beveiliging en bescherming online ontvangen voor alle internetgerelateerde activiteiten.

Als we het hebben over apps-compatibiliteit, hebben beide VPN's native clients voor Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, Fire TV, Android / Apple TV's.

PureVPN voegt aan deze lijst een speciale extensie voor Kodi toe. Wat routerondersteuning betreft, hebt u handmatige installatiehandleidingen voor het instellen van beide providers op Tomato- of DD-WRT-apparaten.

Waar PureVPN alleen gelijktijdige verbindingen op 5 apparaten ondersteunt, ondersteunt Windscribe onbeperkte multi-logins waardoor het een voorsprong heeft op andere providers op de markt.

Wat extra functies betreft, biedt PureVPN NAT Firewall, Split Tunneling, Ad / Tracker blocking, IPv6 Leak Protection, Port Forwarding, Kill Switch, DDoS Protection en dedicated IPs.

Windscribe geeft gebruikers daarentegen toegang tot R.O.B.E.R.T., configuratiegeneratoren, ScribeForce (teamaccounts), port forwarding, split tunneling en DoubleHop.

Deblokkeer mogelijkheden

PureVPN Windscribe
Netflix Ja Nee
Hulu Ja Nee
Sky Go Ja Nee
Amazon Prime Ja Nee
BBC iPlayer Ja Nee
buikspieren Ja Nee
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

Qua deblokkering was ik behoorlijk teleurgesteld in de prestaties van Windscribe. PureVPN daarentegen was behoorlijk opmerkelijk “ontstopper.”

Windcribe is mislukt bij het deblokkeren van services zoals Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, Disney Plus, zelfs na het uitproberen van verschillende servers.

De streaming-sites wisten het te deblokkeren, ik moest problemen ondervinden met inconsistentie, uitvaltijden en detectie van proxy / VPN-fouten, wat behoorlijk frustrerend was.

Omgekeerd wist PureVPN alle platforms met vlag en wimpel te deblokkeren. In feite zijn al hun apps uitgerust met een “populaire websites” optie.

Dit menu geeft alle populaire streaming-sites weer. Als u Netflix wilt deblokkeren, klikt u eenvoudig op het pictogram en u wordt doorgestuurd naar de niet-geblokkeerde Amerikaanse versie van de site.

Het beste van alles: de prestaties blijven consistent, zelfs op browserextensies van Google Chrome en Mozilla Firefox, een prestatie die zelfs de beste in de branche tot nu toe niet hebben bereikt!

China

China neemt het blokkeren van VPN's vrij serieus. Als zodanig, “De grote firewall” maakt gebruik van talloze technologieën en algoritmen om te voorkomen dat expats / bewoners geografische beperkingen omzeilen.

Helaas is Windscribe er niet in geslaagd om beide doelgroepen te stimuleren. De Canadese provider heeft geen mirror-website om hun apps in het land te downloaden en heeft ook geen Chinese servers.

Omgekeerd is PureVPN de enige aanbieder in de branche die 12 Chinese servers aanbiedt (6 in Beijing en 6 in Shanghai). Tegelijkertijd biedt het apps die in het land werken.

Hoewel, de lijst is momenteel alleen beperkt tot Windows, macOS en Android. Desalniettemin is dit nog steeds een hele prestatie, omdat veel providers er niet in slagen toegang te verlenen tot China!

Setup en interface

PureVPN Windscribe
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Selectie hoofdlocatie -Lijst gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

PureVPN ondersteunt alle populaire platforms / apparaten. Wat de gebruikersinterface betreft, zijn al hun apps doorgaans ongelooflijk eenvoudig te gebruiken en bedienen ze zowel beginnende als technische VPN-gebruikers.

Alle apps hebben een op een lijst gebaseerd locatiekeuzemenu en je hebt ook verschillende modi beschikbaar zoals p2p / bestandsuitwisseling, streaming, deblokkering, enz. Om verbinding te maken met relevante servers.

Als een extra stimulans, PureVPN’s app heeft zelfs een poort veranderende optie. Dit helpt bij het omzeilen van geografische beperkingen en VPN-verboden op streaming-sites en landen met strenge wetten.

De mobiele apps hebben ook dezelfde set functies, maar zien er meestal anders uit. Ze hebben een donkerder ontwerp en gebruikersinterface, maar een die ongelooflijk gebruiksvriendelijk is.

PureVPN Mac-app

In vergelijking met PureVPN, Windscribe’s apps hebben een compactere interface en styling; één die consistent blijft op al hun apps voor verschillende apparaten / platforms.

Er is niet veel zichtbaar verschil tussen de desktop / laptop en smartphone-applicaties, omdat hun kleurenthema, toegankelijkheid en navigatie vrijwel identiek zijn.

Alleen de grootte van de VPN-clients varieert van apparaat tot apparaat en van platform tot platform. De browserextensies hebben bijvoorbeeld een nog minimalistischer uiterlijk. e

Servers

PureVPN Windscribe
Serverlanden 140+ 60
Totaal aantal servers 2000 600+

In vergelijking met PureVPN komt de in Canada gevestigde Windscribe vreselijk tekort “servernummers”. Hun netwerkinfrastructuur is zelfs een van de kleinste.

U hebt alleen toegang tot 600+ servers in 60 landen wereldwijd. Dit slechte serveraantal resulteert in snelheidsproblemen die worden veroorzaakt door gebruikersbelasting op verschillende servers.

PureVPN heeft daarentegen een grote lijst met meer dan 2000 servers in 140+ landen wereldwijd, waardoor gebruikers in verschillende landen meer functionaliteit krijgen.

In feite heeft de in Hongkong gebaseerde VPN het grootste aantal landen dat wordt ondersteund op het gebied van servers, wat een hele prestatie is voor een aanbieder die budgetvriendelijk is.

Snelheid

PureVPN Windscribe
Snelheidsverlies 9% 30,75%

Om een ​​beter beeld te krijgen van de prestaties van beide providers, heb ik een snelheidsanalyse uitgevoerd. Dit proces vereiste het testen van verschillende servers van beide providers op een groot aantal aspecten.

Deze omvatten streaming op sites zoals Netflix, surfen op het internet, het downloaden van torrent-bestanden of het spelen van online games. Voor de taak hebben we 4 willekeurige servers van PureVPN en CyberGhost opgehaald.

In blote snelheidstests op een 100 Mbps-verbinding slaagde PureVPN erin om gemiddeld 91 mbps aan uploads en downloads te leveren, wat duidt op een snelheidsverlies van 9%.

Windscribe daarentegen leverde een middelmatige snelheid van gemiddeld 69,25 mbps. Dit geeft een snelheidsverlies van meer dan 30% aan, wat niet geschikt is voor een VPN-gebruiker!

Veiligheid

PureVPN Windscribe
VPN-protocollen PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN IKEv2 en OpenVPN
OpenVPN-gegevenscodering AES-256-CBC AES-256-CBC
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096 RSA-4096
Cloaking Technologie Geen Geen
App-beveiliging Kill Switch en DNS-lekbescherming Kill Switch en DNS-lekbescherming
DNS-status Privé DNS Privé DNS

PureVPN ondersteunt een grote verscheidenheid aan protocollen. Deze omvatten PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP en OpenVPN (TCP en UDP) om gebruikers allerlei keuzevrijheid te geven.

Als standaard echter implementeert PureVPN het OpenVPN-protocol op alle apparaten, met uitzondering van iOS-apparaten die het IKEv2-protocol gebruiken voor hogere snelheden en beveiliging.

Voor codering gebruikt de provider AES-256-CBC-codering met HMAC SHA1-hash-authenticatie voor het datakanaal, dat behoorlijk indrukwekkend en zeer veilig is.

Ondertussen implementeert het de AES-256-CBC-codering met HMAC SHA384 hash-authenticatie en RSA-4096-handshake-codering voor het besturingskanaal.

Windscribe ondersteunt daarentegen alleen het IKEv2- en OpenVPN-protocol op al zijn apparaten. Standaard gebruiken alle apps OpenVPN.

Voor codering gebruikt Windscribe AES-256-coderingen in combinatie met SHA-512-authenticatie en de sterkste 4096-bit RSA-sleutel voor handshaking -  naast ondersteuning Perfect Forward Secrecy Diffie Hellman (DHE) gebruiken.

Lektesten

Om een ​​beter idee te krijgen van de app-beveiliging, heb ik een lektest uitgevoerd op PureVPN en Windscribe. Het proces omvatte het gebruik van 6 verschillende tools om te controleren;

WebRTC- en HTTP-verzoeklekken:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS-lekken:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 en Torrent IP-lekken:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Zowel PureVPn als Windscribe slaagden erin om de tests uit de 6 verschillende tools hierboven te wissen en onthulden niet onze oorspronkelijke IP-, DNS- of WebRTC-informatie.

Privacy

PureVPN Windscribe
Hoofdkwartier Hong Kong Canada
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Verschillende cryptocurrencies Alleen Bitcoin

In termen van privacy duurt het niet lang om de winnaar te bepalen. PureVPN heeft zijn hoofdkantoor in de kluis, Hong Kong, terwijl Windscribe in Canada is gevestigd.

Zoals u waarschijnlijk weet, is Canada een van de oprichters van de Five Eyes Alliance, die zich bezighoudt met het delen van inlichtingen door verplichte massabewaking en dataretentie op te leggen.

Daarom is het misschien geen goede optie om je precies bij Windscribe aan te melden, ondanks dat ze beweren dat ze een “nul logs” provider. Ze zullen moeten voldoen aan hun land’s wetten!

Windscribe heeft ook geen controle van hun no logs-beleid ondergaan. Ondertussen heeft PureVPN zich onlangs bij de gelederen aangesloten door de service te laten controleren door AltiusIT.

Configuratie

PureVPN Windscribe
Adrestoewijzing Shared / Statische Shared / Statische
Statische IP's 8+ landen 13 locaties
DDoS-bescherming Ja Nee
NAT Firewall Ja Ja

Zowel PureVPN als Windscribe ondersteunen een gedeelde / statische infrastructuur om aan de uiteenlopende eisen van hun klanten te voldoen. De beschikbaarheid van IP's verschilt echter per provider.

Windscribe heeft speciale IP's op een beperkte 13 locaties waarvan de meeste worden gedistribueerd in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada.

PureVPN heeft daarentegen statische IP's in meer dan 8 landen met een hoger aantal. Ondersteunde landen zijn VS, VK, Australië, Canada, Duitsland, Malta, Hongkong, Singapore.

Klantenservice

PureVPN Windscribe
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 39 minuten 45 minuten
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja Nee

PureVPN en Windscribe bieden beide ondersteuning in de vorm van livechat, videogidsen, kennisbank, veelgestelde vragen, e-mail en tickets. Dit zijn allemaal goede opties om ondersteuning te krijgen.

De op een na beste optie voor de meeste is e-mailondersteuning. Dus ging ik wat verder met mijn testen om ook de responstijden van beide providers te analyseren.

Hieronder zie je de statistieken van beide providers op basis van vier verschillende vragen.

PureVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Is PureVPN goed voor Torrenting? 25 minuten 1 Ja
Werkt PureVPN met Netflix? 39 minuten 1 Ja
Kan ik PureVPN op LibreELEC installeren 50 minuten 1 Ja
Hoe PureVPN op Firestick in te stellen? 44 minuten 1 Ja

Windscribe

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Verbergt Windscribe uw IP? 42 minuten 1 Ja
Is Windscribe goed voor gamen? 1 uur 1 Ja
Werkt Windscribe met Netflix? 37 minuten 1 Ja
Heeft Windscribe een kill-schakelaar? 40 minuten 1 Ja

De winnaar: PureVPN

PureVPN is de winnaar

Na analyse van beide providers wordt duidelijk dat PureVPN als overwinnaar terecht terecht komt. De VPN is een alleskunner in eenvoudige woorden.

Het is budgetvriendelijk, heeft een goed serveraantal, deblokkeert alle streamingplatformen soepel en werkt in China. Als dat niet genoeg was, wordt het zelfs door Forbes onderschreven.

Похожие статьи

 • PureVPN versus TorGuard

  PureVPN staat bekend als een goedkope aanbieder die tegen topnamen op de markt ingaat, maar is het echt beter dan de zeer veilige en...

 • PureVPN versus CyberGhost

  Waar PureVPN hoog staat als een budgetvriendelijke maar betrouwbare service, is CyberGhost een even indrukwekkende aanbieder die veel te bieden heeft. Welke VPN is...

 • PureVPN versus HideMyAss-vergelijking 2020

  Waar PureVPN hoog staat als een beroemdheid “premie” VPN in de branche, HideMyAss is een populaire keuze onder lekengebruikers, vooral vanwege de pakkende naam....

 • PureVPN versus TunnelBear

  Waar PureVPN bekend staat als een budgetvriendelijke maar waardegedreven service, is TunnelBear al geruime tijd een favoriet onder freebies. Vandaag zullen we dat doen...

 • PureVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  Veel gebruikers worden geconfronteerd met enorme verwarring wanneer ze proberen een geschikte VPN te selecteren. Deze verwarring komt vooral voort uit het feit dat gebruikers vaak naar VPN-services kijken...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me