PureVPN versus TunnelBear

PureVPN versus TunnelBear

Waar PureVPN bekend staat als een budgetvriendelijke maar waardegedreven service, is TunnelBear al geruime tijd favoriet bij freebies.

Vandaag zullen we de twee diensten vergelijken’ “premie” aanbod om te bepalen welke provider gebruikers betere prikkels biedt.

Dus, zonder verder gedoe, bekijk deze uitgebreide PureVPN versus TunnelBear-vergelijkingsanalyse, waar we de twee vergelijken op verschillende factoren:

highlights

PureVPN TunnelBear
 1. Meer dan 2.000 servers in 140 landen
 2. Toegewijde IP's beschikbaar
 3. 5 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)
 1. Meer dan 1.000 servers in 23 landen
 2. AES-256 bit encryptie
 3. 5 gelijktijdige verbindingen
 4. Gratis abonnement beschikbaar voor gebruikers
 5. Twee onafhankelijke beveiligingsaudits doorstaan

Prijzen en kortingen

PureVPN TunnelBear
Abonnementsperiode 1 maand Vrij
1 jaar 1 maand
2 jaar 1 jaar
Speciale aanbieding 73% korting op een 2-jarig abonnement 50% korting op een 1-jarig abonnement
Hoogste prijs per maand $ 10.95 $ 9.99
Laagste prijs per maand $ 1.65 $ 4.99
Prijs van één jaar $ 69,72 $ 59,88
Geldteruggarantie 31 Dagen Geen

Qua prijzen hebt u bij beide providers meerdere opties beschikbaar. Hoewel, TunnelBear volgt a “freemium” prijsmodel, dus het aanbod omvat een “vrij” versie ook.

U kunt zich hiervoor aanmelden door uw e-mailadres in te voeren en u komt in aanmerking voor toegang tot een beperkte 4 locaties met een bandbreedte van 500 MB. PureVPN daarentegen biedt “premie” abonnementen.

Hun maandelijkse abonnement begint bij $ 10,95, ondertussen TunnelBear’s begint bij $ 9,99. Als u kiest voor langere duurplannen, kunt u natuurlijk profiteren van betere kortingen en aanbiedingen.

Als u bijvoorbeeld kiest voor het 1-jarige abonnement van PureVPN, moet u $ 5,81 / mnd betalen. Dit komt neer op $ 69,72 voor 12 maanden. Omgekeerd, TunnelBear’s 1-jarig abonnement kost $ 4,99 / mnd.

Als gevolg hiervan betaalt u slechts $ 59,88 voor 12 maanden toegang. TunnelBear biedt geen plannen meer, afgezien van een gratis, 1 maand en 1 jaar, maar met PureVPN heb je ook een 2-jarig abonnement beschikbaar.

Dit plan geeft gebruikers de beste waarde, beginnend bij een minimale $ 3,49 / mnd, die wordt gefactureerd als $ 83. Als onderdeel van de nieuwste deals biedt PureVPN ook een 5-jarig plan voor $ 79 voor een beperkte periode.

Wat betreft geld terug’s betreft, PureVPN biedt een 31-dagen geld terug garantie. Ondertussen bood TunnelBear een terugbetaling van 30 dagen aan, maar deze functie is sinds kort geannuleerd.

Krijg deze beste deal voor PureVPN: Bespaar 73% op hun 2-jarige special

Krijg deze beste deal voor TunnelBear: Bespaar 50% op hun 1-jarige special

Kenmerken

PureVPN TunnelBear
Gelijktijdige verbindingen 5 5
Besturingssysteem-apps Windows, MacOS, Android, iOS, Linux en Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Handmatige installatie van apparaten Linux, routers, settopboxen routers
Split Tunneling Ja (alle apps) Ja (waakzaam)
Gratis extra's Officiële Kodi-add-on, ad-blocker, malware-scanner, browserextensies voor Chrome en Firefox Dichtstbijzijnde tunnel, wifi-bescherming, 500 MB gratis

PureVPN krijgt een voorsprong op TunnelBear op het gebied van functies. Het staat als een innovator en beïnvloeder, dankzij de vele geavanceerde technologieën voor beveiliging en privacy.

Om nog maar te zwijgen, u hebt apps beschikbaar voor elk platform / apparaat, inclusief Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, Amazon Fire TV, Apple TV's en zelfs een add-on voor Kodi.

TunnelBear biedt ook dezelfde apps-compatibiliteit, behalve een speciale add-on voor Kodi. Tegelijkertijd mist het veel nuttige functies die beschikbaar zijn met PureVPN die nodig zijn voor VPN-gebruikers.

Ze bieden split-tunneling (bijgenaamd als “VigilantBear”) op alle apps, wat best handig is. Afgezien daarvan hebben ze een GhostBear-functie die meer beveiliging biedt (ik zal het hieronder toelichten).

In vergelijking met deze minimale functies biedt PureVPN speciale IP's, ad / tracker-blokkers, malwarescanners, NAT-firewall en talloze andere technologieën om uw veiligheid en privacy te verbeteren.

Deblokkeer mogelijkheden

PureVPN TunnelBear
Netflix Ja Nee
Hulu Ja Nee
Sky Go Ja Nee
Amazon Prime Ja Nee
BBC iPlayer Ja Nee
buikspieren Ja Nee
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

Sinds TunnelBear beroemd is onder “freebies”, Ik had niet veel verwacht op het gebied van het deblokkeren van streamingplatforms. Mijn veronderstellingen bleken waar, na het testen van hun gratis en premium-versie op verschillende sites.

De VPN is mislukt bij het deblokkeren van Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, Disney Plus en andere populaire sites. Als zodanig is het misschien niet de beste optie voor gebruikers die een VPN voor streaming willen.

PureVPN, daarentegen, tartte alle kansen om uitstekende deblokkeermogelijkheden te bieden. De VPN maakt gebruik van krachtige obfuscation-technologieën om geografische beperkingen wereldwijd te omzeilen.

Uit testen op verschillende streamingplatforms bleek dat de provider geen problemen ondervond bij het deblokkeren van populaire services op al zijn apps. Deze omvatten hun “browserextensies” te.

Niet veel providers kunnen beweren dat ze VoD's zoals Netflix kunnen deblokkeren via een Chrome- of Mozilla-extensie. PureVPN maakt dit echter mogelijk en geeft het een voorsprong op andere providers.

Het geeft gebruikers ook een “populaire websites” optie op alle apparaten met een lijst van alle bekende streaming-sites. Klik eenvoudig op het kanaal dat u wilt deblokkeren en krijg direct toegang, zonder gedoe.

China

De “Geweldige firewall” in China past verschillende VPN-blokkeringstechnieken toe, zoals Deep Packet Inspection (DPI) -aanvallen, DNS-kaping, DNS-vergiftiging en Blackholing VPN-servers die het omzeilen van geografische beperkingen ongelooflijk moeilijk maken.

Helaas bood TunnelBear geen prikkels aan expats of inwoners van China. U hebt geen mirror-website beschikbaar om hun apps in het land te downloaden en er zijn ook geen Chinese servers beschikbaar.

De aanbieder biedt een “GhostBear” functie die obfuscation gebruikt op servers die het TCP-protocol via poort 443 gebruiken om de VPN-verbinding op de normale manier te verhullen “HTTPS” verkeer, maar dit bleek niet effectief in onze tests.

Ondertussen werkte PureVPN beter voor beide: Chinese expats en inwoners. Het biedt een mirror-website en is de enige aanbieder op de markt die 12 Chinese servers aanbiedt (6 in Beijing en 6 in Shanghai).

Setup en interface

PureVPN TunnelBear
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Selectie hoofdlocatie -Lijst gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

PureVPN biedt apps voor alle meerdere apparaten en platforms. Deze zijn niet beperkt tot Windows, Mac, Android en iOS. De VPN ondersteunt grotere schermen van Android / Apple TV's en zelfs Fire TV's.

Het beste van alles; het gebruiksgemak en de intuïtiviteit worden niet aangetast op kleine of grotere schermen. PureVPN blijft consistent in uitstekende gebruiksvriendelijkheid op alle apparaten.

De desktop-apps hebben een ontwerp dat geschikt is voor zowel beginnelingen als experts. De mobiele apps zien er donkerder uit met gemakkelijke toegang tot servers, functies en configuraties.

Ondertussen zijn de browserextensies net zo geweldig en geven ze gebruikers zelfs de mogelijkheid om streamingplatforms zoals Netflix direct vanuit de browser te deblokkeren.

PureVPN Mac-app

TunnelBear biedt niet hetzelfde niveau van compatibiliteit met apps. Je hebt wel desktop-, mobiele en browser-apps, maar ondersteuning voor Fire TV's, Apple TV's en Kodi ontbreekt.

Wat het ontwerp betreft, zien alle klanten er geweldig uit en zijn ze dat meestal ook “leuk om te gebruiken”. In vergelijking met PureVPN zijn hun klanten gevuld met grappige bear graphics en bear joes.

De “Algemeen” tabblad geeft opties met betrekking tot de VPN-client zoals “uitvoeren wanneer de computer start”, ondertussen de “Veiligheid” tabblad geeft toegang tot functies zoals de “VigilantBear” en “GhostBear”.

Al met al zijn de VPN-apps van beide providers behoorlijk verbluffend, maar qua termen “uiterlijk”, TunnelBear wint absoluut de overhand onder verschillende diensten op de markt.

Servers

PureVPN TunnelBear
Serverlanden 140+ 23
Totaal aantal servers 2000 1000

In vergelijking met PureVPN komt de in Canada gevestigde TunnelBear erg tekort in aantallen, gebaseerd op de algehele netwerkinfrastructuur. Ze hebben slechts 1.000 servers in een beperkte 23 landen wereldwijd.

Ondertussen heeft PureVPN een groter netwerk van meer dan 2000 servers in 140+ landen over de hele wereld. Dit maakt het de enige VPN die ondersteuning biedt op zoveel locaties wereldwijd.

Daarom is het geen moeilijke uitdaging om in dit aspect een winnaar te bepalen. TunnelBear moet zijn serveraantal enorm verbeteren als het wil concurreren met premiumservers.

Snelheid

PureVPN TunnelBear
Snelheidsverlies 9% 30%

Ik heb ook een snelheidsanalyse uitgevoerd bij beide providers om het besluitvormingsproces voor gebruikers te vergemakkelijken. Het proces omvatte het testen van verschillende servers voor alle internetgerelateerde activiteiten.

Deze omvatten eenvoudig surfen op internet, online games spelen, torrent-bestanden downloaden of streamen op sites zoals Netflix. Voor de taak hebben we 4 willekeurige servers van Pure en TunnelBear opgehaald.

Locaties waren Canada, de VS, het VK en Frankrijk. In blote snelheidstests op een 100 Mbps-verbinding slaagde PureVPN erin om gemiddeld 91 mbps aan uploads en downloads te leveren, wat duidt op een snelheidsverlies van 9%.

Ondertussen registreerde Tunnelbear een gemiddelde snelheid van 70 Mbps in upload en downloads, wat duidt op een snelheidsverlies van 30%. Het is veilig om te zeggen, PureVPN wint dit aspect met een enorme marge!

Veiligheid

PureVPN TunnelBear
VPN-protocollen PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN L2TP / IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-gegevenscodering AES-256-CBC AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096 RSA-2048
Cloaking Technologie Geen Geen
App-beveiliging Kill Switch en DNS-lekbescherming VigilantBear en GhostBear
DNS-status Privé DNS Privé DNS

PureVPN biedt ondersteuning voor een groot aantal protocollen. Dit omvat PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP en OpenVPN (TCP en UDP) om gebruikers allerlei keuzevrijheid te geven.

Als standaard echter implementeert PureVPN het OpenVPN-protocol op alle apparaten, met uitzondering van iOS-apparaten die het IKEv2-protocol gebruiken voor hogere snelheden en beveiliging.

Voor codering gebruikt de provider AES-256-CBC-codering met HMAC SHA1-hash-authenticatie voor het datakanaal, dat behoorlijk indrukwekkend en zeer veilig is.

Ondertussen implementeert het de AES-256-CBC-codering met HMAC SHA384 hash-authenticatie en RSA-4096-handshake-codering voor het besturingskanaal.

Niet veel providers zijn overgestapt op RSA-4096, maar PureVPN is een van de weinige die dat hebben gedaan. Daarom krijgt het een voorsprong op andere providers op de markt.

Dit omvat ook TunnelBear, dat slechts drie protocollen ondersteunt; OpenVPN, L2TP / IPsec en IKEv2. Net als PureVPN gebruikt het standaard OpenVPN op alle apparaten.

iOS-gebruikers kunnen kiezen tussen het IKEv2- of L2TP / IPSec-protocol. Versleuteling wordt geleverd met AES-256-cijfers, maar sommige apps kunnen de oudere 128-bits codering en SHA-1 gebruiken voor gegevensauthenticatie.

Lektesten

Om een ​​beter idee te krijgen van de app-beveiliging, heb ik een lektest uitgevoerd op PureVPN en TunnelBear. Het proces omvatte het gebruik van 6 verschillende tools om te controleren;

WebRTC- en HTTP-verzoeklekken:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS-lekken:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 en Torrent IP-lekken:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

PureVPN heeft alle tests van de 6 verschillende tools hierboven doorstaan ​​en heeft onze oorspronkelijke IP-, DNS- of WebRTC-informatie niet onthuld. TunnelBear, was ook vrij van IP-lekken op IPv4 en IPv6.

Bij het gebruik van IPv6 hebben de tools echter WebRTC-lekken gedetecteerd in zowel Windows- als Mac-apps. Een eenvoudige oplossing hiervoor is het uitschakelen van IPv6-verbindingen op uw apparaat.

Privacy

PureVPN TunnelBear
Hoofdkwartier Hong Kong Canada
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin en meer Geen

Eén blik op de bovenstaande tabel en het wordt duidelijk dat PureVPN een voorsprong heeft op TunnelBear op het gebied van algemene privacy. Het is gevestigd in Hong Kong, weg van de 5/9/14 Eyes Allianties.

TunnelBear daarentegen heeft zijn hoofdkantoor in Canada. Zoals u waarschijnlijk weet, is Canada een van de oprichters van de Five Eyes en verwent het zich met massale surveillance en gegevensbewaring.

Als het een gag-bestelling ontvangt met een dagvaarding, moet de VPN mogelijk voldoen aan wettelijke verzoeken van de overheid. Als zodanig bestaat er altijd een risico om de aanbieder te vertrouwen.

Om nog maar te zwijgen, TunnelBear ondersteunt ook geen enorm scala aan cryptocurrencies, behalve Bitcoin. Ondertussen ondersteunt PureVPN meer dan 250 opties, dankzij de introductie van PaymentWall.

Wat logging betreft, hebben beide providers aanvankelijk logs opgeslagen, maar zijn nu toegetreden tot de rangen van logloze VPN-services. PureVPN werd onlangs gecontroleerd door AltiusIT.

Ondertussen heeft TunnelBear in de loop der jaren twee beveiligingsaudits ondergaan, beide uitgevoerd door Cure53. U kunt hier de resultaten van de onafhankelijke audits bekijken.

Configuratie

PureVPN TunnelBear
Adrestoewijzing Shared / Statische Shared
Statische IP's 7+ landen Nee
DDoS-bescherming Ja Nee
NAT Firewall Ja Ja

Qua configuratie wint PureVPN opnieuw de overhand over TunnelBear. Dit komt omdat de Canadese provider alleen een gedeelde infrastructuur ondersteunt met dynamische IP's beschikbaar.

PureVPN daarentegen biedt zijn gebruikers meer stimulans en ondersteunt beide; een gedeelde en statische infrastructuur. Ze hebben speciale IP's beschikbaar in meer dan 7+ landen wereldwijd.

Klantenservice

PureVPN TunnelBear
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 39 minuten 1 uur
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja Nee

PureVPN en TunnelBear bieden beide ondersteuning in de vorm van livechat, videogidsen, kennisbank, veelgestelde vragen, e-mail en tickets. Dit zijn allemaal goede opties om ondersteuning te krijgen.

De op een na beste optie voor de meeste is e-mailondersteuning. Dus ging ik wat verder met mijn testen om ook de responstijden van beide providers te analyseren.

Hieronder zie je de statistieken van beide providers op basis van vier verschillende vragen.

PureVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Is PureVPN goed voor Torrenting? 25 minuten 1 Ja
Werkt PureVPN met Netflix? 39 minuten 1 Ja
Kan ik PureVPN op LibreELEC installeren 50 minuten 1 Ja
Hoe PureVPN op Firestick in te stellen? 44 minuten 1 Ja

TunnelBear

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Is TunnelBear veilig voor dark web? 1 uur 1 Ja
Hoe annuleer ik mijn TunnelBear-abonnement? 48 minuten 1 Ja
Werkt TunnelBear voor Netflix? 52 minuten 1 Ja
Van wie is TunnelBear VPN? 59 minuten 1 Ja

De winnaar: PureVPN

PureVPN is de winnaar

Ongetwijfeld wint PureVPN deze vergelijking, vanwege de grotere serverinfrastructuur, de mogelijkheid om de GFW in China te omzeilen, Netflix-deblokkeermogelijkheden en problemen met nullekken.

TunnelBear is ook een goede service, maar het Canadese hoofdkantoor, lekproblemen, slechte serveraantallen en gebrek aan deblokkeermogelijkheden betekenen dat de VPN nog een lange weg te gaan heeft.

Похожие статьи

 • PureVPN versus CyberGhost

  Waar PureVPN hoog staat als een budgetvriendelijke maar betrouwbare service, is CyberGhost een even indrukwekkende aanbieder die veel te bieden heeft. Welke VPN is...

 • ExpressVPN versus TunnelBear

  Waar ExpressVPN staat als een leider in de markt van “premie” VPN's, TunnelBear is al enige tijd een favoriet onder freebies. Vandaag zal ik zijn...

 • PureVPN versus Windscribe

  Waar PureVPN staat als een gereputeerde “premie” aanbieder in de branche, volgt Windscribe a “freemium” model en scoort als een sterke “vrij” onderhoud...

 • PureVPN versus HideMyAss-vergelijking 2020

  Waar PureVPN hoog staat als een beroemdheid “premie” VPN in de branche, HideMyAss is een populaire keuze onder lekengebruikers, vooral vanwege de pakkende naam....

 • PureVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  Veel gebruikers worden geconfronteerd met enorme verwarring wanneer ze proberen een geschikte VPN te selecteren. Deze verwarring komt vooral voort uit het feit dat gebruikers vaak naar VPN-services kijken...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me