PureVPN versus TorGuard

PureVPN versus TorGuard

PureVPN staat bekend als een goedkope aanbieder die tegen topnamen op de markt ingaat, maar is het echt beter dan de zeer veilige en populaire, TorGuard?

Dat is wat we zullen leren in deze vergelijkingsanalyse van PureVPN versus TorGuard, waarbij we beide providers tegenover elkaar plaatsen op een aantal cruciale factoren.

highlights

PureVPN TorGuard
 1. 2000+ servers in 140 landen
 2. Toegewijde IP's beschikbaar
 3. 5 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)
 1. Meer dan 3000 servers in 55 landen
 2. OpenConnect SSL-gebaseerde VPN
 3. 8 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Ondersteunt WireGuard Protocol

Prijzen en kortingen

PureVPN TorGuard
Abonnementsperiode 1 maand 1/3/6 maanden
1 jaar 1 jaar
2 jaar 2 jaar
Speciale aanbieding 73% korting op een 2-jarig abonnement 58% korting op een 2-jarig abonnement
Hoogste prijs per maand $ 10.95 $ 9.99
Laagste prijs per maand $ 1.32 $ 4.16
Prijs van één jaar $ 69,72 $ 59,99
Geldteruggarantie 31 Dagen 7 dagen

Qua prijsstelling bieden zowel PureVPN als TorGuard veel plannen aan gebruikers om uitzonderlijke kortingen te benutten. Natuurlijk is de goedkopere optie tussen de twee PureVPN.

Hoewel het maandelijkse abonnement begint bij $ 10,95 en u kiest voor langere abonnementen, krijgt u betere deals. Als je bijvoorbeeld voor hun 1-jarig plan gaat, betaal je een miezerige $ 69,75.

Als u kiest voor hun tweejarenplan, betaalt u minimaal $ 3,49 per maand, wat zich vertaalt in $ 83 voor 24 maanden. Als u echter de beste waarde wilt ontvangen, is er een geweldige deal beschikbaar.

Het geeft je 5 jaar toegang tot PureVPN tegen de laagste maandelijkse prijs van $ 1,32. Dit betekent dat u slechts $ 79 betaalt voor 60 maanden, wat een geweldig plan is voor VPN-gebruikers die denken “langetermijn.”

Aan de andere kant heeft TorGuard 4 pakketten: anonieme proxy, anonieme VPN, anonieme e-mail en de privacybundel. Hier zullen we praten over hun “anonieme VPN” offer.

Doorgaans zijn er vele niveaus van abonnementen beschikbaar bij TorGuard. Hun maandelijkse begint bij $ 9,99, driemaandelijks bij $ 19,99, halfjaarlijks bij $ 29,99 en jaarlijks bij $ 59,99.

Om de beste waarde te krijgen, biedt TorGuard een 2-jarig abonnement, dat de maandelijkse kosten beperkt tot slechts $ 4,16. Als gevolg hiervan betaalt u slechts $ 99,99 voor 24 maanden, maar het is nog steeds duurder dan Pure’s 2-jarig abonnement.

Krijg deze beste deal voor PureVPN: Bespaar 73% op hun 2-jarige special

Krijg deze beste deal voor TorGuard: Verlaagt de kosten met 58% volgens een tweejarenplan

Kenmerken

PureVPN TorGuard
Gelijktijdige verbindingen 5 8
Besturingssysteem-apps Windows, MacOS, Android, iOS, Linux en Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Handmatige installatie van apparaten Linux, routers, settopboxen Sommige routers
Split Tunneling Ja (alle apps) Nee
Gratis extra's Officiële Kodi-add-on, ad-blocker, malware-scanner, browserextensies voor Chrome en Firefox TorGuard Stealth Proxy

Als het gaat om het selecteren van een VPN, moet u verder kijken dan de prijzen. Kortom, u moet er zeker van zijn dat u een service krijgt met een enorme lijst met beveiligingsfuncties. PureVPN doet het vrij goed op dit gebied.

De in Hong Kong gevestigde provider biedt native apps voor alle platforms / apparaten, gebruikt een NAT-firewall op alle verbindingen, implementeert een ad / tracker blocker en zelfs een malware-scanner.

Voor beveiliging en torrenting hebben gebruikers zelfs een “Split Tunneling” voorzien zijn van. Dit helpt bij het ontleden van die services waarvoor u een VPN-verbinding wilt of niet, om de juiste beveiliging / snelheden te ontvangen.

TorGuard gebruikt ook de NAT Firewall, biedt ondersteuning voor het nieuwe WireGuard-protocol en maakt SSL-verbindingen mogelijk op OpenConnect, Stunnel, WireGuard en ook op alle browserextensies.

Deblokkeer mogelijkheden

PureVPN TorGuard
Netflix Ja Nee
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Nee
Amazon Prime Ja Nee
BBC iPlayer Ja Nee
buikspieren Ja Nee
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Nee
Kanaal 4 Ja Ja

Ik had eerlijk gezegd meer verwacht van TorGuard met betrekking tot het deblokkeren van streamingkanalen. Helaas hadden ze te maken met downtime, proxy-detectiefouten en slechte snelheidsproblemen.

PureVPN daarentegen bleek zeer effectief te zijn in het omzeilen van geografische en inhoudsbeperkingen. Alle servers werkten soepel op een aantal streaming-websites.

Deze omvatten hitplatforms zoals Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime en nu zelfs Disney Plus. In feite hebben hun apps een “populaire websites” optie die al deze VoD's weergeeft.

Als u toegang wilt tot een streamingplatform, klikt u eenvoudig op het pictogram en PureVPN zal u onmiddellijk doorverwijzen naar een niet-geblokkeerde versie binnen een handomdraai; zelfs op hun browserextensies!

China

Aangezien PureVPN in Hong Kong is gevestigd, biedt het betere functionaliteit voor zowel Chinese expats als inwoners van China. Het is zelfs de enige aanbieder die 12 Chinese servers aanbiedt.

Van deze 6 bevinden zich in Shanghai en 6 in Beijing, waardoor expats toegang hebben tot lokale inhoud, wat anders een heel moeilijke taak is om eerlijk te zijn “De grote firewall.”

TorGuard daarentegen werkte niet soepel voor expats of bewoners. Ze hebben geen speciale mirror-website voor gebruikers om hun apps te downloaden en ze hosten ook geen Chinese servers.

Onze vertegenwoordiger in China zei dat de op OpenConnect SSL gebaseerde VPN gemakkelijk kan worden geïdentificeerd door de GFW, wat betekent dat TorGuard nog steeds moet werken aan het verbeteren van hun StealthVPN of obfuscation.

Setup en interface

PureVPN TorGuard
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Selectie hoofdlocatie -Lijst gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

Een van de beste dingen van PureVPN is het ontwerp en uiterlijk op alle platforms / apparaten. Hun apps hebben een ongelooflijk gebruiksvriendelijke en intuïtieve uitstraling.

Dit werkt in een groot voordeel voor hen, omdat zowel nieuwkomers als techneuten de app geschikt vinden voor hun behoeften. In het hoofdmenu hebt u een eenvoudig verbindingsmenu met een knop.

Zodra u het instellingenmenu binnengaat, kunt u echter verschillende configuratieopties vinden waarmee u uw beveiliging / privacy online kunt verbeteren.

Het beste van alles: het gebruiksgemak wordt niet aangetast op grotere schermen, inclusief op Amazon Fire TV's, Android TV's en Apple TV's. Alles werkt soepel!

PureVPN Mac-app

TorGuard heeft nog enkele verbeteringen nodig in hun app-ontwerp. De algehele gebruikersinterface lijkt misschien een beetje ingewikkeld voor de leek, omdat voor het verbinden met een server u enkele instellingen moet instellen.

Het zou beter zijn geweest als TorGuard standaardinstellingen voor beveiliging had ingesteld en vervolgens het gemak aan gebruikers zou hebben gegeven als ze dit willen wijzigen, maar toch geen slechte inspanning.

De apps zijn nog steeds behoorlijk interactief en gebruiksvriendelijk met gemakkelijk te begrijpen menu's en opties, maar als we de twee providers vergelijken, lijkt PureVPN absoluut meer geweldig!

TorGuard-app-interface

Servers

PureVPN TorGuard
Serverlanden 140+ 55
Totaal aantal servers 2000 3000

Zowel PureVPN als TorGuard bieden een indrukwekkende netwerkinfrastructuur. Waar PureVPN 2.000 servers in 140+ landen biedt, biedt TorGuard toegang tot 3.000+ servers in 55 landen.

Hoewel het aantal servers van TorGuard hoger is dan dat van PureVPN, maakt dit laatste het goed door meer toe te voegen aan ondersteunde landen en locaties.

Als gevolg hiervan kunnen gebruikers een meer divers scala aan servers van PureVPN vinden. Hoewel ze dit aantal moeten verhogen, moet TorGuard ook werken aan hun ondersteunde landen.

Snelheid

PureVPN TorGuard
Snelheidsverlies 9% 19%

PureVPN en TorGuard zijn twee primed services als het gaat om deblokkering en torrenting-activiteiten, dus beide bieden absoluut optimale snelheden.

Toen we echter snelheidstests op beide services uitvoerden, ontdekten we dat PureVPN op onze 4 willekeurig gekozen servers in onze analyse bovenaan stond in vergelijking met TorGuard.

Deze servers waren gevestigd in de VS, het VK, Frankrijk en Canada. In blote snelheidstests klokt TorGuard met een snelheidsverlies van ongeveer 19%, terwijl PureVPN gemiddeld beter was met 9%.

Veiligheid

PureVPN TorGuard
VPN-protocollen PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN OpenVPN / WG / SSTP / IPSec
OpenVPN-gegevenscodering AES-256-CBC AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096 RSA-4096
Cloaking Technologie Geen OpenConnect SSL-gebaseerd
App-beveiliging Kill Switch en DNS-lekbescherming StealthVPN
DNS-status Privé DNS Privé DNS

PureVPN voegt PPTP, L2TP, OpenVPN (TCP en UDP), SSTP en IKEv2 toe aan de lijst met ondersteunde protocollen. SSTP wordt meestal gebruikt op Windows-apparaten en IKEv2 is een nuttige toevoeging voor mobiele apparaten.

Het maakt gebruik van AES-256-CBC-codering met HMAC SHA1 hash-authenticatie voor het datakanaal en AES-256-CBC-codering met HMAC SHA384 hash-authenticatie en RSA-4096 handshake-codering voor het besturingskanaal.

Als we het echter over beveiliging hebben, is PureVPN zeker sterker. Het biedt verbeterde beveiligingsopties zoals Double VPN en Split Tunneling, NAT Firewall en DDoS Protection.

Aan de andere kant biedt TorGuard ondersteuning op OpenVPN / WireGuard / L2TP / IPSec / SSTP. Voor het datakanaal gebruikt PIA AES-256-GCM-coderingen met SHA256 voor gegevensauthenticatie en RSA-4096 voor handshake.

Voor het besturingskanaal gebruikt TorGuard dezelfde cijfers en hash-authenticatie, met inbegrip van SHA384 voor authenticatie. iOS-apps gebruiken IKEv2- of IPSec-protocollen.

Privacy

PureVPN TorGuard
Hoofdkwartier Hong Kong Verenigde Staten
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin en meer  Bitcoin en Litecoin

Dankzij de strategische jurisdictie van Hong Kong heeft PureVPN een voorsprong op TorGuard. Dit komt omdat de laatste zich in de VS bevindt, een van de oprichters van de Five, Nine en Fourteen Eyes Allianties.

Van leden in dergelijke landen is bekend dat ze verplichte wetten vaststellen voor massabewaking en gegevensbewaring. Als zodanig zullen VPN's moeten meewerken aan gag-bestellingen en verzoeken vergezeld van een dagvaarding.

Wat de betaalmethoden betreft, ondersteunt TorGuard alleen Bitcoin en Litecoin. PureVPN ondersteunt daarentegen meer opties voor cryptocurrencies, dankzij de toevoeging van PaymentWall.

Configuratie

PureVPN TorGuard
Adrestoewijzing Shared / Statische Shared / Statische
Statische IP's 7+ landen 30+ locaties
DDoS-bescherming Ja Nee
NAT Firewall Ja Ja

Qua configuratie krijgt TorGuard de overhand over PureVPN. Dit komt omdat de Amerikaanse provider een gedeelde / statische IP-structuur ondersteunt met meer dan 30 specifieke IP-locaties.

PureVPN ondersteunt daarentegen beide; een gedeelde en statische infrastructuur. Ze hebben echter speciale IP's beschikbaar in slechts 7+ landen over de hele wereld, dus ze moeten de vermeldingen verbeteren.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat speciale IP's beschikbaar zijn als een add-on met afzonderlijke prijzen. Als u kiest voor DDoS-bescherming, moet u mogelijk zelfs hoger betalen voor het speciale IP-adres.

Klantenservice

PureVPN TorGuard
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 39 minuten 45 minuten
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja Ja

Zowel PureVPN als TorGuard bieden ondersteuning via live chat, e-mail en een ticketsysteem. Uit het testen van de live chat-diensten bleek dat de reacties vrij snel waren.

Ondersteuning per e-mail / ticket duurde enige tijd met TorGuard (gemiddeld 45 minuten per antwoord), terwijl PureVPN het korter maakte (gemiddeld 39 minuten).

We hebben deze tests uitgevoerd door elke VPN vier vragen per e-mail te sturen. Onder hen waren twee algemene vragen en twee waren iets technischer. Zie onderstaande statistieken:

PureVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Is PureVPN goed voor Torrenting? 25 minuten 1 Ja
Werkt PureVPN met Netflix? 39 minuten 1 Ja
Kan ik PureVPN op LibreELEC installeren 50 minuten 1 Ja
Hoe PureVPN op Firestick in te stellen? 44 minuten 1 Ja

TorGuard

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Hoe annuleer ik mijn TorGuard-abonnement? 1 uur 1 Ja
Heeft TorGuard een kill-schakelaar? 45 minuten 1 Ja
Bevat TorGuard VPN proxy? 50 minuten 1 Ja
Registreert TorGuard uw persoonlijke gegevens? 44 minuten 1 Ja

Andere vergelijkingen om uit te checken

  1. ExpressVPN versus IPVanish
  2. ExpressVPN versus PureVPN
  3. PureVPN versus IPVanish
  4. NordVPN versus ExpressVPN

De winnaar: PureVPN

PureVPN is de winnaar

PureVPN is hier de winnaar omdat het naar voren is gekomen als de meer “Bedreven” VPN-service volgens de hedendaagse gebruikersvereisten dan de vorige.

Het is een allrounder-service die alle populaire streaming-sites deblokkeert, werkt in China en biedt ultieme snelheden voor torrenting en streaming, terwijl het tegelijkertijd kostenvriendelijk is!

Похожие статьи

 • PureVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  Veel gebruikers worden geconfronteerd met enorme verwarring wanneer ze proberen een geschikte VPN te selecteren. Deze verwarring komt vooral voort uit het feit dat gebruikers vaak naar VPN-services kijken...

 • PureVPN versus IPVanish - Verliest PureVPN?

  Kiezen tussen VPN's kan best lastig zijn, vooral als je een beginner of don bent’t kent de fijne kneepjes van wat een VPN beter maakt dan de...

 • PureVPN versus Windscribe

  Waar PureVPN staat als een gereputeerde “premie” aanbieder in de branche, volgt Windscribe a “freemium” model en scoort als een sterke “vrij” onderhoud...

 • ExpressVPN versus TorGuard

  ExpressVPN en TorGuard zijn beide beroemde VPN-services die zich verdiepen in het creëren van nieuwe technologieën en geavanceerde functies voor het maximaliseren van online...

 • PureVPN versus HideMyAss-vergelijking 2020

  Waar PureVPN hoog staat als een beroemdheid “premie” VPN in de branche, HideMyAss is een populaire keuze onder lekengebruikers, vooral vanwege de pakkende naam....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me