PureVPN versus PIA (privé-internettoegang)

PureVPN versus PIA

Veel gebruikers worden geconfronteerd met enorme verwarring wanneer ze proberen een geschikte VPN te selecteren. Deze verwarring komt vooral voort uit het feit dat gebruikers VPN-diensten vaak vanuit een ongeoefend oog bekijken.

Als u dezelfde verwarring ondervindt met betrekking tot twee topservices, namelijk PureVPN en PIA, bent u aan het juiste adres. Bekijk deze gedetailleerde vergelijkingsanalyse om de betere keuze te bepalen:

highlights

PureVPN PIA
 1. 2000+ servers in 140 landen
 2. Toegewijde IP's beschikbaar
 3. 5 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)
 1. 3300+ servers in 30 landen
 2. AES-256 bit encryptie
 3. 10 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)

Prijzen en kortingen

PureVPN PIA
Abonnementsperiode 1 maand 1 maand
1 jaar 6 maanden
2 jaar 1 jaar
Speciale aanbieding 73% korting op een 2-jarig abonnement 67% korting op een 1-jarig abonnement
Hoogste prijs per maand $ 10.95 $ 6.95
Laagste prijs per maand $ 1.65 $ 3.33
Prijs van één jaar $ 69,72 $ 34.95
Geldteruggarantie 31 Dagen 7 dagen

Wat de prijzen betreft, is er een zeer nauwe concurrentie tussen deze twee VPN's. En nog verbazingwekkender: privé-internettoegang is goedkoper dan PureVPN als u allebei hun tariefplannen in het algemeen bekijkt.

Dit is ongelooflijk vreemd, omdat PureVPN een van die zeldzame Top VPN-services is die zichzelf heeft gepositioneerd als een betaalbare VPN-service, en hier, in deze vergelijking, is het duidelijk dat de PIA de leider is.

PureVPN’de beste deal is hun 5-jarige deal waarin de kosten neerkomen op een ongelooflijke $ 1,65 / maand. De 24-maanden deal is ook redelijk geprijsd op $ 3,29 / maand en valt nog niet buiten het betaalbare bereik.

Ondanks de lage prijzen die door PureVPN zijn geïmplementeerd, is dit echter wel het geval’is nog steeds niet goedkoop genoeg in vergelijking met PIA’s prijsplannen.

De meeste mensen beschouwen PIA niet als een goedkope VPN-service, maar deze misvatting moet worden weggenomen, want als een Top VPN goedkoper is dan PureVPN dan is het zeker de meest betaalbare beste VPN die er is.

Krijg deze beste deal voor PIA: Verlaag de kosten met 71%

Krijg deze beste deal voor PureVPN: Bespaar 73% op hun 2-jarige special

Kenmerken

PureVPN PIA
Gelijktijdige verbindingen 5 10
Besturingssysteem-apps Windows, MacOS, Android, iOS, Linux en Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Handmatige installatie van apparaten Linux, routers, settopboxen Sommige routers
Split Tunneling Ja (alle apps) Nee
Gratis extra's Officiële Kodi-add-on, ad-blocker, malware-scanner, browserextensies voor Chrome en Firefox SOCKS5 Proxy en ad / tracker blocker

Een VPN selecteren betekent meer dan alleen kijken naar de kosten. U moet zeker weten dat u toegang hebt tot functies van een premium-service. Gelukkig doet PureVPN het in dit opzicht behoorlijk goed.

In vergelijking met PIA gaat de in Hongkong gevestigde provider een stap verder door gebruikers een enorme lijst met geavanceerde functies te bieden. U krijgt meer toegankelijkheid via native applicaties voor alle platforms / apparaten.

Voor beveiliging en torrenting hebben gebruikers de “Split Tunneling” functie, die ontbreekt bij PIA’s toepassingen. Als toevoeging heb je een malware-scanner, ad-blocker en zelfs een officiële Kodi-add-on.

PureVPN biedt ook een unieke set tools, die ik hieronder voor uw gemak hieronder zal bespreken. Al deze functies plaatsen de VPN hoger dan PIA en anderen op de markt.

Deblokkeer mogelijkheden

PureVPN PIA
Netflix Ja Nee
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Nee
Amazon Prime Ja Nee
BBC iPlayer Ja Nee
buikspieren Ja Nee
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

Als we het over hebben “deblokkeren”, er is geen betere optie dan PureVPN. Alle servers maken gebruik van krachtige encryptie- en beveiligingstechnologieën die het mogelijk maken om geografische beperkingen onmiddellijk te omzeilen.

Hiermee kunnen gebruikers alle versies van Netflix deblokkeren, samen met andere hitplatforms zoals Amazon Prime, BBC iPlayer, Hulu en nu zelfs Disney +, terwijl PIA niet dezelfde toegankelijkheid biedt.

Om nog maar te zwijgen, PureVPN is de enige aanbieder op de markt die het deblokkeren van alle populaire VoD's mogelijk maakt via zijn browserextensies op Chrome en Mozilla Firefox.

Je hebt een “populaire websites” optie beschikbaar die alle beroemde sites weergeeft waartoe u misschien toegang wilt hebben. Wanneer u de versie kiest die u wilt deblokkeren, wordt u door PureVPN onmiddellijk omgeleid naar de lokale versie, zonder gedoe.

China

Sinds PureVPN heeft zijn hoofdkantoor in Hong Kong, het werkt beter voor beide: Chinese expats en inwoners van het land. In feite biedt het ook 12 Chinese servers.

Dit is iets dat zelfs de beste providers op de markt niet kunnen bieden. Veel VPN's beweren te werken in China, en terwijl ze dat doen, vergeten ze tegemoet te komen aan de “expats” markt.

PIA biedt bijvoorbeeld geen Chinese servers en heeft ook geen speciale Chinese pagina voor gebruikers om hun apps te downloaden. Als gevolg hiervan lijkt PureVPN absoluut de betere optie.

Setup en interface

PureVPN PIA
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Selectie hoofdlocatie -Lijst gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

PureVPN onderscheidt zich van andere providers op de markt door ongelooflijk gebruiksvriendelijke en gebruiksvriendelijke apps te bieden op meerdere platforms / apparaten, waaronder Android / Apple TV's en Firestick.

De Windows / Mac-versie heeft een nette en schone uitstraling met veel configureerbare opties beschikbaar voor de technisch ingestelde personen. Tegelijkertijd heb je “direct” beschikbare opties voor nieuwelingen.

Ondertussen gebruiken de mobiele apps een “donkerder” uiterlijk, maar wel even indrukwekkend. U hebt speciale serververmeldingen voor al uw VPN-gerelateerde behoeften, evenals toegang tot Dedicated IP's.

PureVPN Mac-app

PIA’s apps moeten nog steeds worden gewerkt en verbeterd in de algehele gebruikersinterface. Hun desktopversies bevinden zich in de taakbalk en de meeste functies zijn rechtstreeks toegankelijk door met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken. Dit is leuk, maar levert ook wat gedoe op.

Omdat de app zichzelf verbergt zodra je hem minimaliseert, wordt het een grote ergernis voor diegenen die proberen een installatie- of configuratiehandleiding te volgen, omdat je constant op het pictogram moet klikken om de app opnieuw te openen.

Het’De mobiele apps zijn echter mooi ontworpen en hebben de neiging rommelvrij te zijn. Alle opties worden netjes weergegeven en het verbinden duurt slechts enkele seconden, wat opmerkelijk is.

PIA Windows-app

Servers

PureVPN PIA
Serverlanden 140+ 30
Totaal aantal servers 2000 3300

Als het gaat om het vergelijken van VPN-providers op hun serverinfrastructuur, moeten we rekening houden met veel verschillende aspecten, zoals het totale aantal servers, het aantal locaties wereldwijd, speciale torrenting-servers onder andere.

Dus dit maakte het lastig om beide services op dit account te analyseren, omdat de nummers van elke VPN als volgt zijn gestapeld:

PureVPN biedt momenteel ongeveer 2000+ servers wereldwijd, inclusief speciale Torrenting- en P2P-servers, maar de factor waar het alle andere VPN's verslaat is het aantal ondersteunde landen, dat het aantal van 140 overschrijdt.

PIA biedt aan de andere kant veel meer servers dan PureVPN, d.w.z. 3300 servers in totaal, maar de locaties die het biedt zijn te beperkt om een ​​duidelijke voorsprong op PureVPN te geven.

Het heeft alleen servers in 33 landen, zelfs niet 1/4 van de locaties die PureVPN biedt. Vonnis: Ze zijn beide nek aan nek als het gaat om hun serverinfrastructuur, dus het is moeilijk om een ​​winnaar te bepalen.

Snelheid

PureVPN PIA
Snelheidsverlies 9% 25%

PureVPN en PIA zijn twee primed services als het gaat om het ondersteunen van streaming-activiteiten op sites zoals Netflix en BBC iPlayer, dus beide bieden absoluut optimale snelheden.

Toen we echter op beide services snelheidstests uitvoerden, ontdekten we dat PureVPN op onze 4 willekeurig gekozen servers in onze analyse bovenaan stond in vergelijking met PIA.

Deze servers waren gevestigd in de VS, het VK, Frankrijk en Canada. In blote snelheidstests klokt PIA in met een snelheidsverlies van ongeveer 25% terwijl PureVPN iets beter was met gemiddeld 9%.

Snelheidsoordeel: PureVPN is de overwinnaar hier en we raden gebruikers aan om ervoor te gaan als snelheid een van hun belangrijkste aandachtspunten is bij het abonneren op een VPN-service.

Veiligheid

PureVPN PIA
VPN-protocollen PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-gegevenscodering AES-256-CBC AES-128, AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096 RSA-4096
Cloaking Technologie Geen Geen
App-beveiliging Kill Switch en DNS-lekbescherming Dodemansknop
DNS-status Privé DNS Privé DNS

PureVPN voegt PPTP, L2TP, OpenVPN (TCP en UDP), SSTP en IKEv2 toe aan de lijst met ondersteunde protocollen. SSTP wordt meestal gebruikt op Windows-apparaten en IKEv2 is een nuttige toevoeging voor mobiele apparaten.

Het maakt gebruik van AES-256-CBC-codering met HMAC SHA1 hash-authenticatie voor het datakanaal en AES-256-CBC-codering met HMAC SHA384 hash-authenticatie en RSA-4096 handshake-codering voor het besturingskanaal.

Als we het echter over beveiliging hebben, is PureVPN zeker sterker. Het biedt verbeterde beveiligingsopties zoals Double VPN en Split Tunneling, NAT Firewall en DDoS Protection.

Aan de andere kant biedt PIA alleen ondersteuning voor L2TP / IPSec en OpenVPN-protocollen. Voor het datakanaal gebruikt PIA AES-256-bit cijfers met SHA256 voor gegevensauthenticatie en RSA-4096 voor handshake.

PFE is beschikbaar via DHE + RSA-uitwisseling. Voor het besturingskanaal gebruikt PIA dezelfde cijfers en hash-authenticatie, met inbegrip van SHA384 voor authenticatie. Perfect Forward Secrecy (PFE) is beschikbaar via ECDHE + ECDSA.

Kortom, u krijgt bij beide providers veel privacy. PureVPN gaat echter een stap verder door extra functies aan te bieden voor betere beveiliging voor gebruikers over de hele wereld.

Privacy

PureVPN PIA
Hoofdkwartier Hong Kong Verenigde Staten
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin en meer Mint, BitPay, 32 cryptocurrencies waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin

PureVPN krijgt een voorsprong op PIA, dankzij de strategische locatie in Hong Kong, ver weg van de nieuwsgierige blikken van de Five, Nine en Fourteen Eyes Allianties (toegeven aan gegevensretentie en massabewaking)

PIA heeft zijn hoofdkantoor in de VS, wat letterlijk de belichaming is van alle invasieve activiteiten, zowel online als offline. Als zodanig, als we het over hebben “vertrouwensfactor”, PureVPN lijkt absoluut een meer privéoptie te zijn, aangezien ze ook een logboekdienst zijn. .

Met betrekking tot betaalmethoden, waar PIA Mint, BitPay, 32 cryptocurrencies ondersteunt, waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin, voegt PureVPN meer aan de lijst toe door PaymentWall inc op te nemen in hun aanmelding.

Configuratie

PureVPN PIA
Adrestoewijzing Shared / Statische Shared
Statische IP's 7+ landen Nee
DDoS-bescherming Ja Nee
NAT Firewall Ja Ja

Qua configuratie krijgt PureVPN opnieuw de overhand over PIA. Dit komt omdat de Amerikaanse provider alleen een gedeelde infrastructuur ondersteunt met dynamische IP's beschikbaar.

PureVPN daarentegen biedt zijn gebruikers meer stimulans en ondersteunt beide; een gedeelde en statische infrastructuur. Ze hebben speciale IP's beschikbaar in meer dan 7+ landen wereldwijd.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat speciale IP's beschikbaar zijn als een add-on met afzonderlijke prijzen. Als u kiest voor DDoS-bescherming, moet u mogelijk zelfs hoger betalen voor het speciale IP-adres.

Klantenservice

PureVPN PIA
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 39 minuten 45 minuten
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja Ja

De beste vorm van klantenondersteuning is via de live chat-ondersteuningsoptie omdat deze veel persoonlijker, gebruiksvriendelijker en technischer is dan e-mailondersteuning die omslachtig is.

En als dit de maatstaf is voor het beoordelen van de beste klantenondersteuning, biedt PureVPN uitstekende klantenhanden in vergelijking met PIA. Het biedt een ongelooflijk proactief live chat-systeem.

Aan de andere kant zit PIA midden 2010 nog steeds vast met zijn op e-mail gebaseerde ondersteuning. PIA’De klantondersteuningsmethode is vandaag niet relevant’s wereld, dus we zullen het aanbevelen om zichzelf te upgraden.

Omdat e-mailondersteuning nog steeds een optie is voor beide providers, heb ik besloten ze op de proef te stellen. Hieronder vindt u details over de responstijden van elke provider op e-mailondersteuning.

PureVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Is PureVPN goed voor Torrenting? 25 minuten 1 Ja
Werkt PureVPN met Netflix? 39 minuten 1 Ja
Kan ik PureVPN op LibreELEC installeren 50 minuten 1 Ja
Hoe PureVPN op Firestick in te stellen? 44 minuten 1 Ja

Private Internet Access (PIA)

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Waarom bevindt PIA zich in een land met vijf ogen? 1 uur 1 Ja
Houdt Private Internet Access logboeken bij? 45 minuten 1 Ja
Werkt privé-internettoegang met Netflix? 50 minuten 1 Ja
Hoe krijg ik mijn geld terug voor privé-internettoegang?? 44 minuten 1 Ja

Andere vergelijkingen om uit te checken

  1. ExpressVPN versus IPVanish
  2. ExpressVPN versus PureVPN
  3. PureVPN versus IPVanish
  4. NordVPN versus ExpressVPN

De winnaar: PureVPN

PureVPN is de winnaar

Ongetwijfeld is PureVPN een veel grotere service in vergelijking met PIA en de meeste gebruikers zullen geloven dat het oneerlijk is dat we de twee ongelijke services met dezelfde statistieken vergelijken.

Omdat ze echter tot de topnamen behoren, is een onpartijdige vergelijking nodig. En ondanks het verschil in servers, kunnen sommige dingen niet worden genegeerd, zoals het ontbreken van livechat en Kill Switch.

PIA is een geweldige VPN-service, maar we moeten PureVPN hier als winnaar verklaren omdat het naar voren is gekomen als de meer “Bedreven” VPN-service volgens de hedendaagse gebruikersvereisten dan de vorige.

Похожие статьи

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me