PureVPN versus NordVPN

PureVPN versus NordVPN

Honderden VPN-services die zichzelf als de beste op de markt brengen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze oplichting en ze altijd met elkaar te vergelijken.

Vandaag plaatsen we NordVPN versus PureVPN tegen elkaar om de betere keuze tussen de twee te bepalen. Dus, zonder verder gedoe, kijk hieronder voor hun volledige vergelijking.

highlights
NordVPN PureVPN
 1. 5.200+ servers in 58 landen
 2. AES-256-CBC-codering
 3. 6 Gelijktijdige verbindingen
 4. Deblokkeert alle streamingplatforms
 5. Gecontroleerd Geen logboekenbeleid
 1. 2000+ servers in 140 landen
 2. Toegewijde IP's beschikbaar
 3. 5 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)

Prijzen en kortingen

NordVPN PureVPN
Abonnementsperiode 1 maand 1 maand
1 jaar 1 jaar
2 jaar 2 jaar
3 jaar
Speciale aanbieding 70% korting op een 3-jarig abonnement 73% korting op een 2-jarig abonnement
Hoogste prijs per maand $ 11.95 $ 10.95
Laagste prijs per maand $ 3.49 $ 1.32
Prijs van één jaar $ 83,88 $ 69,72
Geldteruggarantie 30 dagen 30 dagen

Als het gaat om prijzen, is niemand budgetvriendelijker dan PureVPN. En dat’s niet alleen wanneer we het vergelijken met NordVPN, maar hetzelfde geldt voor de VPN-industrie.

Niemand komt zelfs maar in de buurt van Pure’s vuil goedkope VPN-plannen. Het’Het maandelijkse abonnement kost slechts $ 10,95, wat nog steeds $ 2 minder is dan de meeste in de branche.

Als u voor een langere duur kiest, krijgt u betere kortingen. Ik adviseer om voor het vijfjarenplan te gaan om de beste waarde te krijgen. Het begint bij $ 1,32 / mnd. (eenmaal gefactureerd als $ 80)!

Voor NordVPN begint de maandelijkse prijs vanaf $ 11,95. U kunt echter altijd kiezen voor hun tweejaarlijkse abonnement, dat u een verbazingwekkende korting van 24% geeft.

Natuurlijk, hoe langer de duur, hoe goedkoper de prijs. Als u voor het jaar gaat, ontvangt u 41% korting. Dit betekent dat u slechts $ 6,99 per maand betaalt.

Om de beste waarde te krijgen, raad ik gebruikers aan om voor hun driejarenplan te gaan, wat de maandelijkse kosten naar $ 3,49 brengt (eenmaal gefactureerd als $ 125,64). 

Met betrekking tot geld-terug-garanties bieden zowel PureVPN als NordVPN een 30-daagse terugbetaling, die u kunt gebruiken als u niet tevreden bent door een van beide providers.

Krijg deze beste deal voor NordVPN: 70% korting op het driejarenplan

Krijg deze beste deal voor PureVPN: Bespaar 73% op hun 2-jarige special

Kenmerken

NordVPN PureVPN
Gelijktijdige verbindingen 6 5
Besturingssysteem-apps Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux, Kodi en Fire TV
Handmatige installatie van apparaten Settopboxen, routers en Linux Sommige routers, settopboxen en Linux
Split Tunneling Niet beschikbaar Ja (alle apps)
Gratis extra's Browser-extensies voor Chrome en Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay Officiële Kodi-add-on, ad-blocker, malware-scanner, browserextensies voor Chrome en Firefox

Qua functies gaan zowel NordVPN als PureVPN een stap verder door gebruikers extra beveiliging en bescherming te bieden op een groot aantal apparaten en platforms.

Beide VPN's bieden native apps voor Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Apple TV's en een vooraf geconfigureerde router-app. PureVPN voegt ook een speciale add-on voor Kodi toe aan de lijst.

NordVPN en PureVPN bieden beide browserextensies voor Google Chrome en Mozilla Firefox. Als we ze allebei vergelijken, I’d zeggen PureVPN biedt betere beveiliging.

Hun add-ons zijn ook de enige in de branche die streamingplatforms zoals Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime en Hulu rechtstreeks vanuit de browser deblokkeren.

Split Tunneling is niet beschikbaar voor NordVPN, maar is te vinden op alle apps van PureVPN. U kunt 5 gelijktijdige verbindingen tot stand brengen met PureVPN en 6 met NordVPN.

Deblokkeer mogelijkheden

NordVPN PureVPN
Netflix Ja Ja
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Ja Ja
BBC iPlayer Ja Ja
buikspieren Ja Ja
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

Voor het grootste deel zijn NordVPN en PureVPN in de meeste aspecten gelijk. Qua deblokkering omzeilen beide met succes geografische beperkingen op bekende VoD's en streamingplatforms.

Het enige verschil is dat waar NordVPN faalt bij het deblokkeren van deze VoD's via hun browserextensie, PureVPN erin slaagt te slagen, wat aantoont dat zijn technologie superieur is.

Ik wacht nog steeds op het testen van een VPN-service die dezelfde deblokkeermogelijkheden biedt als PureVPN, met name via hun browserextensie, want dat is een vrij uniek verkoopargument.

Wat NordVPN betreft, kunt u een lijst krijgen met “werken” servers van het supportteam. Ik heb echter wel testservers getest, en Nord werkte nog steeds soepel op alle kanalen.

China

Sinds PureVPN heeft zijn hoofdkantoor in Hong Kong, het werkt beter voor beide: Chinese expats en inwoners van het land. Het biedt echter geen speciale Chinese pagina.

NordVPN biedt daarentegen wel een Chinese pagina waarmee inwoners van het land toegang hebben tot hun apps en zich kunnen abonneren op een geschikt betalingsplan.

Helaas bieden ze geen servers aan in China. Terwijl, PureVPN biedt 12 servers in het land, waarvan 6 in Shanghai en 6 in Beijing.

Gebruikers in China kunnen NordVPN-gebruikers hier downloaden: http://nord-for-zh.com/

Setup en interface

NordVPN PureVPN
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS en Linux, Windows, Mac, Android, iOS en Amazon Fire TV
Selectie hoofdlocatie Map-gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

NordVPN heeft een nette en schone uitstraling, in al hun native apps. Ze zien er hetzelfde uit met slechts enkele ontwerpaanpassingen op verschillende platforms en apparaten.

De Windows-app wordt bijvoorbeeld gestart door een dynamische kaart weer te geven. Terwijl de Mac zelfs de mogelijkheid biedt om servers te selecteren op regio en land.

Beide apps bieden echter een “specialiteit” paneel, waar u servers kiest voor specifieke taken zoals het verkrijgen van een speciaal IP-adres, genieten van p2p / bestandsdeling en het inschakelen van DoubleVPN.

Klikken op “instellingen” geeft u verder een lijst met functies die u kunt in- / uitschakelen. Deze omvatten Onzichtbaarheid op LAN, Internet Kill Switch en de beruchte CyberSec.

NordVPN-interface

Aan de andere kant maakt PureVPN gebruik van een ander ontwerp voor hun tegenhangers op het bureaublad en op kleinere schermen. De interface op Windows en Mac is groter en biedt talloze opties.

Het beste van PureVPN’s desktop-apps is echter dat ze worden verzorgd voor beginnende en ervaren gebruikers. U hebt veel configuratie-opties waarmee techneuten de gewenste beveiliging kunnen krijgen.

Omgekeerd kunnen rookies bescherming bieden op basis van verschillende modi, zoals streaming, deblokkeren van bestanden delen, browsen, enz. Selecteer er een die het beste bij u past.

Mobiele versies zijn overzichtelijker, maar doen geen concessies aan functies. Op dezelfde manier hebben browserextensies een compact ontwerp, maar kunnen ze Netflix direct in de browser deblokkeren!

PureVPN-interface

Servers en prestaties

NordVPN PureVPN
Serverlanden 58 140
Totaal aantal servers 5200+ 2000

Tot een paar maanden geleden hostte NordVPN het grootste servernetwerk. Nu neemt CyberGhost het voortouw met meer dan 5700 servers in meer dan 90 landen wereldwijd.

Wat snelheden betreft, is NordVPN ongelooflijk snel en ondervindt nauwelijks uitvaltijden. Ik heb geen problemen ondervonden bij het streamen in Ultra HD of het behalen van maximale snelheden tijdens torrenting.

PureVPV biedt daarentegen meer dan 2.000 servers. Hoewel dit aantal lager is dan NordVPN, maken ze het goed door servers toe te voegen in meer dan 140 landen over de hele wereld.

Snelheden zijn ook redelijk, met dezelfde gemiddelden als geleverd door NordVPN. Beide deblokkeren zelfs streamingplatforms en werken in China.

Veiligheid

NordVPN PureVPN
VPN-protocollen PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-gegevenscodering AES-256 AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-2048 RSA-4096
Cloaking Technologie Obfsproxy Geen
Extra bescherming Double-hop routes en ui via VPN Split Tunneling en NAT Firewall
App-beveiliging Dodenschakelaar, wifi, DNS / WebRTC / IP-lekbescherming Kill Switch en DNS / WebRTC / IP-lekbescherming
DNS-status PrivateDNS Privé DNS

NordVPN biedt ondersteuning voor alle bijgewerkte protocollen, waaronder IKEV2, L2TP en de industriestandaard OpenVPN. Het maakt gebruik van AES-256-CBC-cijfers met HMAc SHA256 op het datakanaal.

Voor zijn besturingskanaal gebruikt NordVPN dezelfde codering en authenticatie hierboven, met inbegrip van RSA-2048. Perfect Forward Secrecy (PFS) wordt ingesteld met behulp van de krachtige DHE-4096-sleuteluitwisseling.

Hun mobiele apps daarentegen, met name iOS, gebruiken IKEv2 met AES-256-GCM-codering en HMAC SHA2-384-gegevensauthenticatie. PFE wordt geleverd door een DHE-3075-uitwisseling.

PureVPN daarentegen voegt SSTP en IKEv2 toe aan de lijst met ondersteunde protocollen. SSTP wordt meestal gebruikt op Windows-apparaten en IKEv2 is een nuttige toevoeging voor mobiele apparaten.

Het maakt gebruik van AES-256-CBC-codering met HMAC SHA1 hash-authenticatie voor het datakanaal en AES-256-CBC-codering met HMAC SHA384 hash-authenticatie en RSA-4096 handshake-codering voor het besturingskanaal.

Als we het echter over beveiliging hebben, is PureVPN zeker sterker. In tegenstelling tot NordVPN dat onlangs werd gehackt, is Pure nog steeds beveiligd tegen dergelijke kwetsbaarheden.

Privacy

NordVPN PureVPN
Hoofdkwartier Panama Hong Kong
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Verschillende Crpytocurrencies

NordVPN en PureVPN hebben beide hun hoofdkantoor in veilige rechtsgebieden, weg van de nieuwsgierige blikken van de Five, Nine en Fourteen Eyes Allianties die zich overgeven aan Mass Surveillance.

Waar NordVPN zich bevindt in het streng beveiligde Panama, heeft PureVPN haar hoofdkantoor in Hong Kong. Beide locaties zijn vrij van verplichte gegevensbewaring en invasieve wetten.

Als zodanig kun je verwachten dat ze defensiever zijn dan die VPN's in de VS, Canada, Australië, enz. Die moeten voldoen aan gag-orders en verzoeken van de overheid.

Met betrekking tot anonieme betaalmethoden accepteert NordVPN Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin en anderen, terwijl PureVPN goedkeurt en meer opties toevoegt aan de lijst.

Configuratie

NordVPN PureVPN
Adrestoewijzing Shared / Statische Shared / Statische
Statische IP's 40+ locaties 10+ locaties
DDoS-bescherming Ja Geen
NAT Firewall Ja Ja

Voor configuraties ondersteunen NordVPN en PureVPN beide dynamische en statische IP-adressen. Waar Nord meer locaties biedt, voegt Pure extra beveiligingsfuncties toe.

NordVPN ondersteunt bijvoorbeeld speciale IP's op meer dan 40+ locaties over de hele wereld. PureVPN biedt momenteel alleen statische IP's aan op meer dan 10 locaties en voegt DDoS-bescherming toe.

Speciale IP's zijn beschikbaar als een add-on, wat betekent dat u er extra voor moet betalen, met functies zoals DDoS-bescherming die u meer kosten.

Klantenservice

NordVPN PureVPN
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 30 minuten 39 minuten
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja Ja

Zowel NordVPN als PureVPN gaan een stap verder door klanten geweldige ondersteuning te bieden voor technische en algemene vragen. Ze ondersteunen livechat, e-mail en een ticketsysteem.

Tegelijkertijd bieden ze een speciale pagina voor probleemoplossing en veelgestelde vragen om gebruikers te helpen directe ondersteuning te krijgen voor hun vragen, als de livechat niet beschikbaar is.

Ik heb zelfs een test uitgevoerd op de responstijden van elke provider op e-mailondersteuning. Het proces omvatte het sturen van beide providers vier vragen via e-mail. Bekijk hieronder de statistieken voor elke VPN:

NordVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Werkt NordVPN met Netflix? 12 minuten 1 Ja
Is NordVPN goed voor Torrenting? 40 minuten 1 Ja
Welke codering gebruikt NordVPN? 38 minuten 1 Ja
Hoe NordVPN activeren’s versluierde servers? 30 minuten 1 Ja

PureVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Is PureVPN goed voor Torrenting? 25 minuten 1 Ja
Werkt PureVPN met Netflix? 39 minuten 1 Ja
Kan ik PureVPN op LibreELEC installeren 50 minuten 1 Ja
Hoe PureVPN op Firestick in te stellen? 44 minuten 1 Ja

De winnaar: PureVPN

PureVPN is de winnaar

Er is geen twijfel dat NordVPN even goed is als PureVPN. Helaas heeft het recente schandaal dat het wordt gehackt ertoe geleid dat het al zijn geloofwaardigheid en reputatie verliest.

Daarom raad ik aan om te kiezen voor de veel veiligere en betrouwbare optie, PureVPN, omdat deze nooit is gehackt en ook geen logboeken opslaat (geverifieerd en gecontroleerd door Altius IT).

De VPN is een alleskunner die alle populaire VoD's deblokkeert, in China werkt en verbluffende snelheden biedt voor streaming en torrenting, terwijl het ongelooflijk budgetvriendelijk is!

Похожие статьи

 • ExpressVPN versus PureVPN

  Tegenwoordig is het selecteren van een VPN-service voor velen een moeilijke taak, vanwege de talloze beschikbare opties. Bijna alle services claimen de meest veilige te zijn,...

 • PureVPN versus TorGuard

  PureVPN staat bekend als een goedkope aanbieder die tegen topnamen op de markt ingaat, maar is het echt beter dan de zeer veilige en...

 • PureVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  Veel gebruikers worden geconfronteerd met enorme verwarring wanneer ze proberen een geschikte VPN te selecteren. Deze verwarring komt vooral voort uit het feit dat gebruikers vaak naar VPN-services kijken...

 • NordVPN versus ExpressVPN

  Gebruikers komen regelmatig veel beoordelingswebsites tegen die deze twee als topaanbieders op de markt vermelden. Wat gebeurt er als u beide VPN's tegen elk plaatst...

 • PureVPN versus HideMyAss-vergelijking 2020

  Waar PureVPN hoog staat als een beroemdheid “premie” VPN in de branche, HideMyAss is een populaire keuze onder lekengebruikers, vooral vanwege de pakkende naam....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me