PureVPN versus HideMyAss-vergelijking 2020

PureVPN versus HideMyAss

Waar PureVPN hoog staat als een beroemdheid “premie” VPN in de branche, HideMyAss is een populaire keuze onder lekengebruikers, vooral vanwege de pakkende naam.

Welke service is echter beter? Lees voor meer informatie deze uitgebreide PureVPN versus HideMyAss-vergelijkingsanalyse, waar ik beide providers op meerdere cruciale aspecten zal beoordelen:

highlights

PureVPN HMA VPN
 1. Meer dan 2.000 servers in 140 landen
 2. Toegewijde IP's beschikbaar
 3. 5 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geen logboekbeleid (gecontroleerd door AltiusIT)
 1. 1000+ servers in 190 landen
 2. AES-256-GCM-codering
 3. Lekvrije connectiviteit
 4. 30 dagen geld-terug-garantie
 5. Effectief dodenschakelaarsysteem

Prijzen en kortingen

PureVPN HMA VPN
Abonnementsperiode 1 maand 1 maand
1 jaar 1 jaar
2 jaar 3 jaar
Speciale aanbieding 73% korting op een 2-jarig abonnement 67% korting op een driejarenplan
Hoogste prijs per maand $ 10.95 $ 9.99
Laagste prijs per maand $ 2.91 $ 3.99
Prijs van één jaar $ 49,92 $ 71.88
Geldteruggarantie 31 Dagen 30 dagen

Ondanks dat het meer functies, technologieën en deblokkeermogelijkheden biedt, is PureVPN meestal de goedkopere optie, na vergelijking met HMA VPN.

De in Hong Kong gevestigde provider biedt plannen met drie verschillende looptijden. De maand begint bij $ 10,95, wat nog steeds $ 2 minder is dan de gemiddelde sectorprijs.

Het 1-jarig abonnement kost $ 4,16 / maand, in totaal minimaal $ 49,92. Voor de beste prijs raad ik echter aan om voor PureVPN te gaan’s 2-jarig abonnement.

Dit plan begint met een budgetvriendelijke $ 2,91 / maand. Als zodanig betaal je slechts $ 69,84 voor een totaal van 24 maanden, waardoor het een van de goedkoopste VPN's is.

HMA VPN, aan de andere kant, begint hun maandelijkse abonnement op $ 9,99. Net als PureVPN bieden ze echter kortingen voor lange abonnementen.

Het 1-jarige abonnement begint bijvoorbeeld bij $ 5,99 / maand, waardoor u 50% korting krijgt. Als gevolg hiervan betaalt u $ 71,88 voor 12 maanden, wat $ 21 duurder is dan PureVPN.

Het driejarenplan geeft u 67% korting, waardoor de maandelijkse prijs verlaagd wordt naar $ 3,99 per maand, gefactureerd als $ 143,64. Dit is extreem duur voor een low-end service!

Wat betreft geld terug’s betreft, PureVPN biedt een 31-dagen geld terug garantie. Ondertussen biedt HMA VPN een terugbetaling van 30 dagen, wat een dag minder is.

Krijg deze beste deal voor PureVPN: Bespaar 73% op hun 2-jarige special

Krijg deze beste deal voor HideMyAss: Bespaar 67% op hun 2-jarige special

Kenmerken

PureVPN HMA VPN
Gelijktijdige verbindingen 5 5
Besturingssysteem-apps Windows, macOS, Android, iOS, Linux en Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux en routers
Handmatige installatie van apparaten Linux, routers, settopboxen Routers, tv's en meer
Split Tunneling Ja (alle apps) Ja (alle apps)
Gratis extra's Officiële Kodi-add-on, ad-blocker, malware-scanner, browserextensies voor Chrome en Firefox Smart Kill Switch, IP Shuffle, Leak Protection, DDoS Protection

HideMyAss VPN en PureVPN bieden beide een goede lijst met geavanceerde functies. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om betere anonimiteit / beveiliging te benutten bij het verkennen van internet.

Bij beide providers heb je speciale apps voor Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, Fire TV, Android / Apple TV's.

Hoewel, PureVPN krijgt een voorsprong op HMA VPN door een native add-on voor Kodi aan te bieden. Om nog maar te zwijgen, de provider biedt zelfs handmatige installatiehandleidingen en vooraf geconfigureerde routers.

Wat betreft gelijktijdige verbindingen, ondersteunen beide services alleen multi-logins op 5 apparaten. Het instellen van apps is echter vrij eenvoudig en ongecompliceerd.

Wat extra functies betreft, biedt PureVPN NAT Firewall, Split Tunneling, Ad / Tracker blocking, IPv6 Leak Protection, Port Forwarding, DDoS Protection en dedicated IPs.

HMA VPN daarentegen geeft gebruikers toegang tot functies zoals Smart Kill Switch, IP Shuffle, Leak Protection, DDoS Protection en Split Tunneling.

Deblokkeer mogelijkheden

PureVPN HMA VPN
Netflix Ja Nee
Hulu Ja Nee
Sky Go Ja Nee
Amazon Prime Ja Nee
BBC iPlayer Ja Nee
buikspieren Ja Nee
CBS Ja Nee
NBC Ja Nee
ITV Ja Nee
Kanaal 4 Ja Nee

Veel beoordelingswebsites en de provider zelf beweren dat HMA werkt voor het deblokkeren van streamingplatforms en het omzeilen van geografische beperkingen of VPN-verboden.

Niets is minder waar, omdat mijn tests op hun servers hebben aangetoond dat geen van hen soepel werkt voor het deblokkeren van populaire VoD's op de markt.

PureVPN was daarentegen veel succesvoller in het omzeilen van geografische beperkingen op Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar en zelfs Disney Plus.

Alle apps zijn uitgerust met een “populaire websites” menu met alle bekende streamingplatforms zoals die hierboven. Klik eenvoudig op het pictogram van de service die u wilt deblokkeren.

Het beste van alles: dit menu is ook beschikbaar op Chrome en Mozilla en stelt gebruikers in staat om zelfs Netflix direct vanuit de browser te deblokkeren!

China

China neemt het blokkeren van VPN's niet licht op en “De grote firewall” maakt gebruik van talloze technologieën en algoritmen om te voorkomen dat bewoners / expats er een gebruiken.

Helaas biedt HMA VPN geen voordelen voor beide doelgroepen. De in het VK gevestigde provider biedt geen toegang tot een mirror-website en heeft evenmin Chinese servers.

PureVPN werkt daarentegen voor beide: degenen die een VPN naar China willen voor toegang tot lokale inhoud en degenen in het land, die een werkende VPN nodig hebben.

De provider is de enige naam in de branche die 12 Chinese servers aanbiedt (6 in Beijing en 6 in Shanghai). Tegelijkertijd biedt het apps die in het land werken.

Hoewel, de lijst is momenteel alleen beperkt tot Windows, macOS en Android. Dit is echter nog steeds een hele prestatie, omdat veel VPN's geen toegang verlenen in China!

Setup en interface

PureVPN HMA VPN
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Selectie hoofdlocatie -Lijst gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

PureVPN is een van de weinige providers op de markt die bijna alle platforms / apparaten ondersteunt, waaronder Xbox One, PS4, Nvidia Shield en zelfs Nintendo Switch.

Wat de gebruikersinterface betreft, zijn hun apps vrij eenvoudig te gebruiken en intuïtief, gericht op zowel beginnende als technische VPN-gebruikers, met een netjes en schoon ontwerp.

Als een extra stimulans, PureVPN’s app heeft zelfs een poort veranderende optie, die helpt bij het omzeilen van geografische beperkingen en VPN-verboden in landen met strenge wetten.

De mobiele apps hebben ook dezelfde set functies, maar zien er meestal anders uit. Ze hebben een donkerder ontwerp en gebruikersinterface, maar een die ongelooflijk gebruiksvriendelijk is.

PureVPN Mac-app

In vergelijking met PureVPN heeft de beruchte HMA VPN een bredere interface en styling. Hun app beslaat minstens de helft van het scherm op desktops / laptops.

Als zodanig kan het niet bepaald als gebruiksvriendelijk worden beschouwd. De beste apps hebben een minimalistisch ontwerp, maar voldoen aan alle aspecten van gebruiksgemak, wat niet beschikbaar is bij HMA.

Er is niet veel zichtbaar verschil tussen de desktop / laptop en smartphone-applicaties, omdat hun kleurenthema, toegankelijkheid en navigatie vrijwel identiek zijn.

Alleen de grootte van de VPN-clients varieert van apparaat tot apparaat en van platform tot platform. De browserextensies hebben bijvoorbeeld een meer minimalistisch uiterlijk.

HMA Pro VPN-interface

Servers

PureVPN HMA VPN
Serverlanden 140+ 190+
Totaal aantal servers 2000 1000+

In vergelijking met PureVPN biedt de Britse HMA VPN meer in “serverlanden”. Hun netwerkinfrastructuur is zelfs een van de grootste.

U hebt toegang tot meer dan 1000 servers in meer dan 190 landen wereldwijd. Dit hoge aantal servers resulteert in een gelijkmatige verdeling van gebruikers op verschillende servers.

PureVPN daarentegen biedt meer “server aantal”. Het heeft meer dan 2.000 servers in 140+ landen wereldwijd, wat een hele prestatie is.

Snelheid

PureVPN HMA VPN
Snelheidsverlies 9% 29,28%

Om een ​​beter beeld te krijgen van de prestaties van beide providers heb ik een snelheidsanalyse uitgevoerd. Dit proces vereiste het testen van verschillende servers van beide providers op een groot aantal aspecten.

In blote snelheidstests op een 100 Mbps-verbinding slaagde PureVPN erin om gemiddeld 91 Mbps aan uploads en downloads te leveren, wat duidt op een snelheidsverlies van 9%.

HMA VPN daarentegen leverde een middelmatige snelheid van gemiddeld 70,72 Mbps. Dit geeft een snelheidsverlies van meer dan 29,28% aan, wat niet geschikt is voor een VPN-gebruiker!

Veiligheid

PureVPN HMA VPN
VPN-protocollen PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN OpenVPN, PPTP, IKEv2 / IPSec
OpenVPN-gegevenscodering AES-256-CBC AES-256-GCM
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096 RSA-4096
Cloaking Technologie Geen Geen
App-beveiliging Kill-schakelaar en lekbescherming Kill-schakelaar en lekbescherming
DNS-status Privé DNS Privé DNS

PureVPN ondersteunt een grote verscheidenheid aan protocollen. Deze omvatten PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP en OpenVPN (TCP en UDP) om gebruikers allerlei keuzevrijheid te geven.

Als standaard echter implementeert PureVPN het OpenVPN-protocol op alle apparaten, met uitzondering van iOS-apparaten die het IKEv2-protocol gebruiken voor hogere snelheden en beveiliging.

Voor codering gebruikt de provider AES-256-CBC-codering met HMAC SHA1-hash-authenticatie voor het datakanaal, dat behoorlijk indrukwekkend en zeer veilig is.

Ondertussen implementeert het de AES-256-CBC-codering met HMAC SHA384 hash-authenticatie en RSA-4096-handshake-codering voor het besturingskanaal.

HMA VPN ondersteunt daarentegen alleen het PPTP-, IKEv2 / IPSec- en OpenVPN-protocol op al zijn apparaten. Standaard gebruiken alle apps OpenVPN.

Voor codering op Windows en Android gebruikt het AES-256-GCM in combinatie met SHA-256-authenticatie en de sterkste 4096-bit RSA-sleutel voor handshaking.

Op Mac en iOS gebruikt HMA dezelfde Galois Counter Mode-codering, maar met IKEV2 / IPSec, om gebruikers betere snelheden en prestaties te bieden.

Lektesten

Om een ​​beter idee te krijgen van de app-beveiliging, heb ik een lektest uitgevoerd op PureVPN en HMA VPN. Het proces omvatte het gebruik van 6 verschillende tools om te controleren;

WebRTC- en HTTP-verzoeklekken:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS-lekken:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 en Torrent IP-lekken:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Zowel HMA VPN als PureVPN slaagden erin om de tests uit de 6 verschillende tools hierboven te wissen en onthulden niet onze oorspronkelijke IP-, DNS- of WebRTC-informatie.

Privacy

PureVPN HMA VPN
Hoofdkwartier Hong Kong Verenigd Koninkrijk
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Verschillende cryptocurrencies Geen

In termen van privacy is het bepalen van de winnaar eigenlijk een gemakkelijke taak. PureVPN heeft zijn hoofdkantoor in de kluis, Hong Kong, terwijl HMA VPN in het VK is gevestigd.

Zoals u waarschijnlijk weet, is UK een van de oprichters van de Five Eyes Alliance, die zich bezighoudt met het delen van inlichtingen door verplichte massabewaking en gegevensbewaringswetgeving op te leggen.

Daarom is het misschien geen goede optie om je aan te melden bij HMA, ondanks dat ze beweren dat ze een “nul logs” provider. Ze zullen moeten voldoen aan hun land’s wetten!

Dit is in twee omstandigheden geverifieerd; een geval van intimidatie, leidend tot de arrestatie van de dader nadat HMA boomstammen had overgedragen.

In een ander geval onthulde HMA de persoonlijke gegevens van een van haar klanten, Cody Kretsinger, een lid dat wordt beschuldigd van het hacken van Sony Pictures.

Configuratie

PureVPN HMA VPN
Adrestoewijzing Shared / Statische Shared
Statische IP's 8+ landen Geen
DDoS-bescherming Ja Nee
NAT Firewall Ja Ja

Waar PureVPN een gedeelde / statische netwerkinfrastructuur ondersteunt, houdt HMA VPN vast aan het traditionele gedeelde systeem van IP-adressen.

Dit is vrij problematisch, omdat statische IP's een belangrijk doel dienen in de VPN-industrie. Hiermee hebben gebruikers toegang tot gevoelige bankinformatie en toegang tot hun LAN-netwerken.

Gelukkig voor jou heeft PureVPN statische IP's in meer dan 8 landen. Deze omvatten de VS, het VK, Australië, Canada, Duitsland, Malta, Hong Kong, Singapore.

Specifieke IP's van PureVPN

Klantenservice

PureVPN HMA VPN
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 39 minuten 30 minuten
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja Ja

PureVPN en HMA VPN bieden beide goede ondersteuning via meerdere kanalen. Deze omvatten ticketing, e-mail, livechat, veelgestelde vragen, kennisbank en videogidsen.

Omdat e-mailondersteuning voor velen nog steeds de beste optie is, heb ik een kleine test uitgevoerd voor hun responstijden. Dit was alleen om te zien hoe proactief hun klantvertegenwoordigers zijn.

Hieronder zie je de statistieken van beide providers op basis van vier verschillende vragen. Gewoonlijk heeft PureVPN een gemiddelde responstijd van 39 minuten en HMA 30 minuten!

PureVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Is PureVPN goed voor Torrenting? 25 minuten 1 Ja
Werkt PureVPN met Netflix? 39 minuten 1 Ja
Kan ik PureVPN op LibreELEC installeren 50 minuten 1 Ja
Hoe PureVPN op Firestick in te stellen? 44 minuten 1 Ja

HideMyAss

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Hoe sterk is HMA VPN? 35 minuten 1 Ja
Hoeveel kost HideMyAss? 27 minuten 1 Ja
Werkt HMA met Netflix? 22 minuten 1 Ja
Hoe koop ik HMA VPN? 33 minuten 1 Ja

De winnaar: PureVPN

PureVPN is de winnaar

Na het vergelijken van beide providers, is het veilig om te zeggen dat PureVPN de winnaar is. Ondanks dat het VPN ongelooflijk budgetvriendelijk is, is het een alleskunner.

Het heeft geen problemen om platforms zoals Netflix te deblokkeren, beschikt over een goed aantal servers, werkt in China en biedt zelfs speciale IP's aan. Kortom, het is een geweldige service om te kopen!

Похожие статьи

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me