PureVPN versus CyberGhost

PureVPN versus CyberGhost

Waar PureVPN hoog staat als een budgetvriendelijke maar betrouwbare service, is CyberGhost een even indrukwekkende aanbieder die veel te bieden heeft. Welke VPN is beter?

Om het antwoord te krijgen, bekijk deze diepgaande PureVPN versus CyberGhost-vergelijkingsanalyse, waar ik beide providers op een aantal cruciale aspecten tegenover elkaar zal stellen:

highlights

PureVPN CyberGhost
 1. Meer dan 2.000 servers in 140 landen
 2. Toegewijde IP's beschikbaar
 3. 5 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geen logboekbeleid (gecontroleerd door AltiusIT)
 1. 6.100+ servers in 90 landen
 2. AES-256 bit encryptie
 3. 7 Gelijktijdige verbindingen
 4. DNS- en IP-lekbescherming
 5. Geen logboekbeleid (gecontroleerd door QSCert)

Prijzen en kortingen

PureVPN CyberGhost
Abonnementsperiode 1 maand 1 maand
1 jaar 1 jaar
2 jaar 2 jaar
3 jaar
Speciale aanbieding 73% korting op een 2-jarig abonnement 79% korting op een driejarenplan
Hoogste prijs per maand $ 10.95 $ 12.99
Laagste prijs per maand $ 2.91 $ 2.75
Prijs van één jaar $ 49,92 $ 71.88
Geldteruggarantie 31 Dagen 45 Dagen

Qua prijzen vinden zowel PureVPN als CyberGhost de perfecte balans tussen betaalbaarheid en waarde. Hoewel, de maandelijkse plannen misschien een beetje duur lijken.

Waar PureVPN begint met minimaal $ 10,95, rekent CyberGhost $ 12,99 voor een enkele maand. Als u kiest voor langere abonnementen, krijgt u natuurlijk betere kortingen.

PureVPN biedt twee lange plannen: 1 jaar en 2 jaar. Het jaarplan kost gebruikers slechts $ 4,16 / maand, waardoor u 62% korting krijgt. Als gevolg hiervan betaalt u slechts $ 49,92 voor 12 maanden.

Evenzo verlaagt het tweejarenplan de kosten verder door u een korting van 73% te geven op de maandelijkse prijzen. Dit betekent dat u slechts $ 2,91 / maand betaalt, gefactureerd als $ 69 voor 24 maanden.

Omgekeerd biedt CyberGhost drie lange abonnementen: 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar. Het jaarplan kost $ 5,99 / mnd, gefactureerd als $ 71,88 voor 12 maanden ($ 21 duurder dan PureVPN’s).

Het 2-jarig plan laat de prijs verder dalen tot $ 3,69 / maand, gefactureerd als $ 88,56, maar het is nog steeds vrij duur dan PureVPN. De VPN doet het echter wel.

CyberGhost biedt een 3-jarig abonnement met 2 maanden gratis, waardoor u een enorme korting van 79% krijgt, waardoor de kosten per maand worden verlaagd naar $ 2,75. Als gevolg hiervan betaalt u slechts $ 99 voor 38 maanden!

Wat betreft geld terug’s betreft, PureVPN biedt een 31-dagen geld terug garantie. Ondertussen doet CyberGhost een extra stap om een ​​terugbetaling van 45 dagen aan te bieden, in een poging het vertrouwen van de gebruiker te vergroten.

Krijg deze beste deal voor PureVPN: Bespaar 73% op hun 2-jarige special

Krijg deze beste deal voor CyberGhost: Bespaar 79% op hun 3-jarige special

Kenmerken

PureVPN CyberGhost
Gelijktijdige verbindingen 5 7
Besturingssysteem-apps Windows, macOS, Android, iOS, Linux en Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Fire TV
Handmatige installatie van apparaten Linux, routers, settopboxen Routers, tv's en meer
Split Tunneling Ja (alle apps) Ja (alle apps)
Gratis extra's Officiële Kodi-add-on, ad-blocker, malware-scanner, browserextensies voor Chrome en Firefox Wi-Fi-bescherming, DNS- en IP-lekbescherming

Bij het vergelijken van beide providers op basis van functies, wordt het duidelijk dat PureVPN en CyberGhost evenwaardige tegenstanders zijn.

Beide providers bieden apps voor meerdere apparaten / platforms, waaronder Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, Fire TV, Android / Apple TV's.

PureVPN voegt aan deze lijst een speciale extensie voor Kodi toe. Wat routerondersteuning betreft, hebt u handmatige installatiehandleidingen voor het instellen van beide providers op Tomato- of DD-WRT-apparaten.

Waar CyberGhost gelijktijdige verbindingen op 7 apparaten ondersteunt, ondersteunt PureVPN alleen multi-logins op 5 apparaten. Split Tunneling is beschikbaar op alle apps voor beide providers.

PureVPN biedt zelfs speciale IP's, ad / tracker blockers, malwarescanners, NAT-firewall en talloze andere technologieën om uw veiligheid en privacy te verbeteren (ontbreekt bij CyberGhost).

Deblokkeer mogelijkheden

PureVPN CyberGhost
Netflix Ja Ja
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Nee
Amazon Prime Ja Ja
BBC iPlayer Ja Ja
buikspieren Ja Nee
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

Op het gebied van deblokkering heeft CyberGhost het behoorlijk goed gedaan in onze tests. Wel zijn er enkele verbeterpunten vanwege de inconsistentie in prestaties.

De VPN heeft Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, Disney Plus en andere populaire sites gedeblokkeerd, maar alleen na het uitproberen van verschillende servers.

Je hebt een “zoeken” beschikbare balk waarmee u specifieke servers voor verschillende platforms kunt vinden, maar soms geven ze zelfs een beetje problemen bij het leveren van consistente deblokkering.

PureVPN was daarentegen vrij van dergelijke problemen. Dankzij het gebruik van sterke obfuscation-technologieën was het omzeilen van geografische beperkingen een fluitje van een cent.

Uit testen op verschillende streamingplatforms bleek dat de provider geen problemen ondervond bij het deblokkeren van populaire services op al zijn apps. Deze omvatten hun “browserextensies” te.

Alle apps worden ook geleverd met een “populaire websites” optie op alle apparaten met een lijst van alle bekende streaming-sites. Klik eenvoudig op het kanaal dat u wilt deblokkeren en krijg direct toegang, zonder gedoe.

China

Blackholing VPN-servers, DNS-vergiftiging, DNS-kaping en Deep Packet Inspection (DPI) -aanvallen geïmplementeerd door “De grote firewall” maak het omzeilen van geografische beperkingen in China een dreigende taak.

Helaas biedt CyberGhost geen incentives aan expats of inwoners van China. De in Roemenië gevestigde provider heeft geen mirror-website om apps in het land te downloaden. Het heeft ook geen Chinese servers.

PureVPN daarentegen biedt directe downloadkoppelingen die in China toegankelijk zijn voor Windows, macOS en Android. Het is ook de enige aanbieder in de branche die 12 Chinese servers aanbiedt.

Onder deze 6 bevinden zich in Beijing en 6 in Shanghai, waardoor het buiten het land mogelijk is om toegang te krijgen tot Chinees-specifieke inhoud, waar ter wereld ze ook zijn.

Setup en interface

PureVPN CyberGhost
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Selectie hoofdlocatie -Lijst gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

PureVPN gebruikt een lijst-gebaseerd locatieselectiemenu in al zijn apps. De desktop-, macOS- en linux-versies zijn behoorlijk indrukwekkend en leveren een uitzonderlijke gebruiksvriendelijkheid.

De beschikbaarheid van verschillende modi maakt het eenvoudiger voor VPN-gebruikers om verbinding te maken met relevante servers en de configuratie-opties zijn perfect geschikt voor de technisch onderlegde.

Gebruikers hebben zelfs de mogelijkheid om poorten handmatig te wijzigen, wat helpt bij het omzeilen van geografische beperkingen en VPN-verboden op streaming-sites en landen met strenge internetwetten.

Ondertussen zien de mobiele apps er donkerder uit met gemakkelijke toegang tot servers, functies en configuraties. En met de browserextensies kunt u Netflix zelfs rechtstreeks in de browser deblokkeren.

PureVPN Mac-app

CyberGhost’s desktop-apps hebben een bredere interface, vergeleken met PureVPN. Dit betekent echter niet dat hun klanten een compromis sluiten op het gebied van gebruiksvriendelijkheid of gebruiksgemak.

In feite is de CG7-client sterk verbeterd op het gebied van esthetiek, toegankelijkheid van servers / functies. Het ziet er ongelooflijk goed uit en is gemakkelijk te navigeren, of het nu op Windows of macOS is.

De mobiele apps zijn even indrukwekkend en hebben hetzelfde donkere en gele ontwerp. Ze geven gebruikers de mogelijkheid om de app een server in de buurt te laten kiezen op basis van afstand en belasting.

U kunt ook servers selecteren die zijn geoptimaliseerd voor torrenting en streaming of voor toegang tot verschillende platforms zoals Netflix, BBC iPlayer en meer.

CyberGhost App-interface

Servers

PureVPN CyberGhost
Serverlanden 140+ 90
Totaal aantal servers 2000 6100+

In vergelijking met CyberGhost komt PureVPN erg tekort “servernummers”. Waar CyberGhost een netwerkinfrastructuur van 6.100+ servers ondersteunt, host PureVPN alleen een database van 2.000+.

Dit maakt CyberGhost de toonaangevende aanbieder op het gebied van serveraantallen. Wat PureVPN echter in serveraantal mist, maakt het goed op basis van “server beschikbaarheid”.

CyberGhost bevat servers in slechts 90+ landen. Ondertussen heeft PureVPN servers in meer dan 140 landen wereldwijd, waardoor gebruikers in verschillende landen meer functionaliteit krijgen.

Snelheid

PureVPN CyberGhost
Snelheidsverlies 9% 9,2%

Om een ​​beter beeld te krijgen van de prestaties van beide providers, heb ik een snelheidsanalyse uitgevoerd. Dit proces vereiste het testen van verschillende servers van beide providers op een groot aantal aspecten.

Deze omvatten streaming op sites zoals Netflix, internetbrowser, het downloaden van torrentbestanden of het spelen van online games. Voor de taak hebben we 4 willekeurige servers van PureVPN en CyberGhost opgehaald.

In blote snelheidstests op een 100 Mbps-verbinding slaagde PureVPN erin om gemiddeld 91 mbps aan uploads en downloads te leveren, wat duidt op een snelheidsverlies van 9%.

CyberGhost raakte dezelfde raaklijn, met slechts een verschil van 0,2% in snelheidsverlies, met een gemiddelde snelheid van 90,80 Mbps in upload en downloads.

Veiligheid

PureVPN CyberGhost
VPN-protocollen PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN L2TP / IPSec, PPTP, OpenVPN
OpenVPN-gegevenscodering AES-256-CBC AES-256-CBC
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096 RSA-4096
Cloaking Technologie Geen Geen
App-beveiliging Kill Switch en DNS-lekbescherming Kill Switch en DNS-lekbescherming
DNS-status Privé DNS Privé DNS

PureVPN biedt ondersteuning voor een groot aantal protocollen. Dit omvat PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP en OpenVPN (TCP en UDP) om gebruikers allerlei keuzevrijheid te geven.

Als standaard echter implementeert PureVPN het OpenVPN-protocol op alle apparaten, met uitzondering van iOS-apparaten die het IKEv2-protocol gebruiken voor hogere snelheden en beveiliging.

Voor codering gebruikt de provider AES-256-CBC-codering met HMAC SHA1-hash-authenticatie voor het datakanaal, dat behoorlijk indrukwekkend en zeer veilig is.

Ondertussen implementeert het de AES-256-CBC-codering met HMAC SHA384 hash-authenticatie en RSA-4096-handshake-codering voor het besturingskanaal.

CyberGhost is even krachtig en biedt ondersteuning voor PPTP, L2TP / IPSec, IKEv2 en OpenVPN (TCP en UDP). Standaard gebruiken hun Windows- en macOS-apps het IKEv2-protocol.

Je hebt echter de mogelijkheid om naar OpenVPN te schakelen, wanneer dat nodig is. Android-apps gebruiken het OpenVPN-protocol en iOS-apps gebruiken ook het IKEv2-protocol.

Voor codering gebruikt CyberGhost een AES-256-CBC-codering met SHA-256 hash-authenticatie op het datakanaal, en RSA-4096-codering en SHA384 hash-authenticatie op het besturingskanaal.

Lektesten

Om een ​​beter idee te krijgen van de app-beveiliging, heb ik een lektest uitgevoerd op PureVPN en CyberGhost. Het proces omvatte het gebruik van 6 verschillende tools om te controleren;

WebRTC- en HTTP-verzoeklekken:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS-lekken:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 en Torrent IP-lekken:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Zowel PureVPn als CyberGhost hebben alle tests van de 6 verschillende tools hierboven doorstaan ​​en hebben onze oorspronkelijke IP-, DNS- of WebRTC-informatie niet onthuld.

Privacy

PureVPN CyberGhost
Hoofdkwartier Hong Kong Roemenië
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Verschillende cryptocurrencies Alleen Bitcoin

Qua privacy slagen zowel PureVPN als CyberGhost er behoorlijk goed in. Hun hoofdkantoor is gevestigd op locaties weg van de nieuwsgierige blikken van de 5/9/14 Allianties.

Dit zorgt ervoor dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over verplichte bewaring van gegevens en massabewakingswetten die anders een gevoel van paranoia veroorzaken bij personen die online privé-informatie delen.

Wat logging betreft, zijn PureVPN en CyberGhost beide logloze diensten. PureVPN heeft eerder ingelogd, maar het heeft hun privacybeleid volledig vernieuwd om vertrouwen te ontwikkelen.

In feite kan hun no logs-beleid worden geverifieerd door de succesvolle audits die zijn voltooid. PureVPN werd onlangs gecontroleerd door AltiusIT, terwijl CyberGhost werd gecontroleerd door QSCert.

Configuratie

PureVPN CyberGhost
Adrestoewijzing Shared / Statische Shared / Statische
Statische IP's 8+ landen 7+ locaties
DDoS-bescherming Ja Nee
NAT Firewall Ja Ja

Zowel PureVPN als CyberGhost ondersteunen een gedeelde / statische infrastructuur om aan de uiteenlopende eisen van hun klanten te voldoen. De beschikbaarheid van IP's verschilt echter per provider.

CyberGhost Dedicated IP's

CyberGhost heeft speciale IP's op een beperkt aantal 7 locaties, waarvan 2 in de Verenigde Staten, 2 in het Verenigd Koninkrijk, 1 in Frankrijk, 1 in Duitsland en 1 in Canada.

Specifieke IP's van PureVPN

PureVPN heeft daarentegen statische IP's in meer dan 8 landen met een hoger aantal. Ondersteunde landen zijn VS, VK, Australië, Canada, Duitsland, Malta, Hongkong, Singapore.

Klantenservice

PureVPN CyberGhost
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 39 minuten 1 uur
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja Nee

PureVPN en Cyberghost bieden beide ondersteuning in de vorm van livechat, videogidsen, kennisbank, veelgestelde vragen, e-mail en tickets. Dit zijn allemaal goede opties om ondersteuning te krijgen.

De op een na beste optie voor de meeste is e-mailondersteuning. Dus ging ik wat verder met mijn testen om ook de responstijden van beide providers te analyseren.

Hieronder zie je de statistieken van beide providers op basis van vier verschillende vragen.

PureVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Is PureVPN goed voor Torrenting? 25 minuten 1 Ja
Werkt PureVPN met Netflix? 39 minuten 1 Ja
Kan ik PureVPN op LibreELEC installeren 50 minuten 1 Ja
Hoe PureVPN op Firestick in te stellen? 44 minuten 1 Ja

CyberGhost

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Hoe werkt CyberGhost VPN? 52 minuten 1 Ja
Is CyberGhost VPN veilig om te gebruiken? 59 minuten 1 Ja
Kan CyberGhost Netflix deblokkeren? 1 uur 2 minuten 1 Ja
Werkt CyberGhost met Hulu? 48 minuten 1 Ja

De winnaar: PureVPN

PureVPN is de winnaar

Voor het grootste deel zijn PureVPN en CyberGhost evenwaardige concurrenten. Aangezien er echter maar EEN winnaar kan zijn, moet ik dit geven aan de goedkope maar betrouwbare PureVPN.

CyberGhost gaf PureVPN een moeilijke tijd, maar het gebrek aan prikkels voor Chinese gebruikers en de instabiliteit voor het deblokkeren van streaming-sites, resulteerde in het verliezen van enkele punten.

Ondertussen is PureVPN budgetvriendelijk, heeft een goed serveraantal, deblokkeert alle streamingplatformen soepel en werkt in China. Als dat niet genoeg was, wordt het zelfs geprezen door Trustpilot en goedgekeurd door Forbes.

Похожие статьи

 • PureVPN versus TorGuard

  PureVPN staat bekend als een goedkope aanbieder die tegen topnamen op de markt ingaat, maar is het echt beter dan de zeer veilige en...

 • PureVPN versus TunnelBear

  Waar PureVPN bekend staat als een budgetvriendelijke maar waardegedreven service, is TunnelBear al geruime tijd een favoriet onder freebies. Vandaag zullen we dat doen...

 • PureVPN versus HideMyAss-vergelijking 2020

  Waar PureVPN hoog staat als een beroemdheid “premie” VPN in de branche, HideMyAss is een populaire keuze onder lekengebruikers, vooral vanwege de pakkende naam....

 • PureVPN versus Windscribe

  Waar PureVPN staat als een gereputeerde “premie” aanbieder in de branche, volgt Windscribe a “freemium” model en scoort als een sterke “vrij” onderhoud...

 • PureVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  Veel gebruikers worden geconfronteerd met enorme verwarring wanneer ze proberen een geschikte VPN te selecteren. Deze verwarring komt vooral voort uit het feit dat gebruikers vaak naar VPN-services kijken...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me