NordVPN versus Surfshark

Waar Surfshark het nieuwe ras van VPN-topservices vertegenwoordigt, is NordVPN een oud warhorse dat mensen al eeuwen vertrouwen.

Hieronder heb ik beide providers tegenover elkaar geplaatst en beoordeeld op verschillende VPN-gerelateerde factoren om erachter te komen welke overwinnaar naar voren komt.

Contents

highlights

NordVPN Surfshark
 1. 5.200+ servers in 58 landen
 2. AES-256-CBC-codering
 3. 6 Gelijktijdige verbindingen
 4. Deblokkeert alle streamingplatforms
 5. Gecontroleerd Geen logboekenbeleid
 1. 1040+ servers in 61+ landen
 2. Toegewijde IP’s beschikbaar
 3. Ongelimiteerde gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)

Prijzen en kortingen

NordVPN Surfshark
Abonnementsperiode 1 maand 1 maand
1 jaar 1 jaar
2 jaar 2 jaar
3 jaar
Speciale aanbieding 70% korting op een 3-jarig abonnement 84% korting op een 25-maandenplan
Hoogste prijs per maand $ 11.95 $ 11.95
Laagste prijs per maand $ 3.49 $ 1.91
Prijs van één jaar $ 83,88 $ 71.88
Geldteruggarantie 30 dagen 30 dagen

Als we het hebben over prijzen, is Surfshark meestal de goedkopere optie onder de twee, ondanks het feit dat we beginnen met dezelfde maandelijkse prijzen. Als u kiest voor een abonnement per maand, moet u $ 11,95 betalen met Surfshark en NordVPN.

Omdat we echter blijven kiezen voor plannen met een langere looptijd, daalt de prijs verder. Waar NordVPN begint bij $ 6,99 met een 1-jarig plan, in totaal tot $ 83,88, is Surfshark beschikbaar voor $ 5,99, gefactureerd als $ 71,88 per jaar.

NordVPN biedt meer niveaus in vergelijking met Surfshark, zoals een 2-jarig en 3-jarig plan ook. Ondertussen gaat dit laatste slechts zo ver als het aanbieden van een 2-jarig plan, wat nog steeds redelijk is.

Als je de beste waarde van NordVPN wilt krijgen, ga dan voor hun 3-jarige deal die de maandelijkse kosten verlaagt naar $ 3,49. Surfshark daarentegen’beste deal is op hun 2-jarig plan dat begint bij een minimale $ 1,91 / mnd.

Wat de gratis proefversies betreft, hebben zowel NordVPN als Surfshark de beschikbaarheid ervan weggegooid. Voor beide services hebt u echter een 30-dagen geld-terug-garantie beschikbaar als u niet tevreden bent met de service.

Krijg deze beste deal voor NordVPN: 70% korting op het driejarenplan

Krijg deze beste deal voor Surfshark: Bespaar 84% op hun 2-jarige special

Kenmerken

NordVPN Surfshark
Gelijktijdige verbindingen 6 Onbeperkt
Besturingssysteem-apps Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux, Kodi en Fire TV
Handmatige installatie van apparaten Settopboxen, routers en Linux Routers, settopboxen en Linux
Split Tunneling Niet beschikbaar Ja (alle apps)
Gratis extra’s Browser-extensies voor Chrome en Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay Ondersteuning voor Shadowsocks, Hacklock, Blindsearch, NoBorders-modus, TrustDNS

Qua functies zijn zowel NordVPN als Surfshark vaak behoorlijk innovatief, met hun eigen set hulpmiddelen en technologieën om gebruikers maximale online bescherming en privacy te bieden.

Beide VPN’s bieden native apps voor Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Apple TV’s en een vooraf geconfigureerde router-app. Hoewel er nolist speciale add-on is voor Kodi, kun je hun VPN ook op Fire TV’s krijgen.

NordVPN en Surfshark bieden ook browserextensies voor Google Chrome en Mozilla Firefox. Als we ze allebei vergelijken, I’d zegt dat Surfshark op beide platforms betere beveiliging en directe connectiviteit biedt.

Met NordVPN krijgt u toegang tot tools zoals CyberSec (blokkeert verdachte websites onmiddellijk), DoubleVPN (maakt verbinding met twee verschillende VPN-servers) en SmartPlay (direct deblokkeren en streamen op VoD’s).

Surfshark biedt daarentegen meer prikkels met Shadowsocks-ondersteuning, een Hacklock-functie (datalek-tool voor bescherming tegen identiteitsdiefstal), BlindSearch, een NoBorders-modus (voor toegang in China) en meer.

Deblokkeer mogelijkheden

NordVPN Surfshark
Netflix Ja Ja
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Ja Ja
BBC iPlayer Ja Ja
buikspieren Ja Ja
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja
  ExpressVPN versus PureVPN

In termen van deblokkering zijn NordVPN en Surfshark beide behoorlijk proactief en betrouwbaar. Ze slagen erin om inhoudsbeperkingen, VPN-bans en geografische beperkingen voor verschillende Video-on-Demand-services (VoD’s) te omzeilen.

Deze omvatten streaming-platforms zoals Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu en zelfs Disney Plus. Het proces op beide VPN’s is ook vrij eenvoudig en vereist geen raketwetenschap.

Als u bijvoorbeeld de Amerikaanse versie van Netflix wilt deblokkeren, maakt u gewoon verbinding met een server in de VS op beide VPN-clients om toegang te krijgen tot de volledige inhoudsbibliotheek met uw favoriete films / tv-programma’s.

China

NordVPN heeft een omleidingssite voor China, maar een groot probleem waarmee gebruikers in China te maken zullen krijgen, is dat het niet’t reageert soms. Jij hebt gewonnen’gedurende lange tijd toegang hebben tot alles.

Surfshark is krachtiger en responsiever als het gaat om het aanbieden van diensten als VPN voor China. Er zijn geen grote problemen met deze VPN als het gaat om het omzeilen van de Great Firewall en het deblokkeren van services in China.

Surfshark is een veel geschiktere VPN voor China, omdat haar servers veel websites in China kunnen deblokkeren, wat betekent dat ze zeer goed reageren en geen problemen geven met betrekking tot downtime.

Gebruikers in China kunnen Surfshark hier downloaden van hun speciale Chinese pagina: https://shark-cn.com/

Gebruikers in China kunnen NordVPN hier downloaden van hun speciale Chinese pagina: http://nord-for-zh.com/

torrenting

NordVPN heeft geen last van drukte vanwege een groter aantal servers, dus het heeft hogere snelheden vanwege een veel betere garantie voor server-nabijheid. Het lekt ook gratis en uiterst Torrenting vriendelijk.

Surfshark staat P2P-activiteiten toe op zijn servers en heeft geen lekken. Het enige probleem is dat door het beperkte aantal servers sommige gebruikers op sommige netwerken mogelijk lage snelheden tegenkomen.

Setup en interface

NordVPN Surfshark
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS en Linux, Windows, Mac, Android, iOS en Amazon Fire TV
Selectie hoofdlocatie Map-gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina’s Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

Met NordVPN hebt u apps om al uw apparaten zoals Windows, Macs en iPhones te beveiligen. De provider biedt zelfs ingebouwde ondersteuning voor routers via speciale installatiehandleidingen.

Een .apk-bestand is ook beschikbaar voor degenen die VPN handmatig op Android willen instellen. Firestick-app is er ook voor streaming-liefhebbers. Al met al is de compatibiliteit van NordVPN ongelooflijk.

Het beste van alles: NordVPN’s apps zijn stabiel en doen dat niet’t crasht helemaal, maar hun interface is een beetje onhandig. De verbindingstijden zijn goed maar niet geweldig. De apps hebben een goede UI / UX maar het is even wennen.

NordVPN-interface

Surfshark’s apps zijn op een minimalistische manier gebouwd waardoor ze uiterst gebruiksvriendelijk zijn. De app’De GUI is vooral geweldig, net als de architectuur, dus je hebt gewonnen’t hebben grote problemen met navigeren.

De apps zijn ook stabiel. De responstijd op een server is momenteel ongeveer 10 seconden, wat aanzienlijk beter is dan NordVPN. Het duurt niet lang om verbinding te maken met verschillende servers.

We hadden kunnen aannemen dat Surfshark NordVPN is’is gelijk, maar dat’is niet het geval. De eerste blijkt beter te zijn op het gebied van compatibiliteit en gebruikersgemak op de meeste van een aantal platforms.

Surfshark-streamingmodus

Severs en prestaties

NordVPN Surfshark
Serverlanden 58 61
Totaal aantal servers 5200+ 1040
Snelheidsverlies  19,2% 10,1%

NordVPN heeft momenteel een servernetwerk bestaande uit 5200 + servers in 58 landen wereldwijd. Hiermee kan NordVPN gebruikers wereldwijd een veel betere ervaring bieden dan andere VPN’s, waaronder Surfshark.

  ExpressVPN versus PureVPN

Een groot aantal servers betekent minder drukte, omdat de gebruikersbelasting gelijkmatig wordt verdeeld. Aangezien servers beschikbaar zijn in 60 landen, kunnen de meeste er ook een in de buurt van hun locatie vinden, waardoor de kans op vertragingen aanzienlijk wordt verkleind.

Surfshark had eerder 800+ servers in 50+ landen. Tegen het einde van 2023 hebben ze deze lijst echter uitgebreid tot meer dan 1040 servers in 61 landen wereldwijd, die allemaal geweldige snelheden en deblokkeermogelijkheden bieden.

Veiligheid

NordVPN Surfshark
VPN-protocollen PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN
OpenVPN-gegevenscodering AES-256 AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-2048 RSA-2048
Cloaking Technologie Obfsproxy Shadowsocks
Extra bescherming Double-hop routes en ui via VPN CleanWeb, Multihop, Whitelister
App-beveiliging Dodenschakelaar, wifi, DNS / WebRTC / IP-lekbescherming Kill Switch en DNS / WebRTC / IP-lekbescherming
DNS-status PrivateDNS TrustDNS

NordVPN biedt ondersteuning voor alle bijgewerkte protocollen, waaronder IKEV2, L2TP en de industriestandaard OpenVPN. Het maakt gebruik van AES-256-CBC-cijfers met HMAc SHA256 op het datakanaal.

Voor zijn besturingskanaal gebruikt NordVPN dezelfde codering en authenticatie hierboven, met inbegrip van RSA-2048. Perfect Forward Secrecy (PFS) wordt ingesteld met behulp van de krachtige DHE-4096-sleuteluitwisseling.

Hun mobiele apps, omgekeerd, met name iOS, gebruiken IKEv2 met AES-256-GCM-codering en HMAC SHA2-384-gegevensauthenticatie. PFE wordt geleverd door een DHE-3075-uitwisseling.

Surfshark daarentegen is een groot fan van het IKEv2-protocol en gebruikt het als “standaard” op al zijn apparaten. Gebruikers hebben desalniettemin de mogelijkheid om OpenVPN op alle platforms te configureren.

Het maakt gebruik van AES-256-GCM-cijfers, zodat er geen extra authenticatie op het datakanaal wordt geboden. Voor het besturingskanaal gebruikt Surfshark een AES-256-GCM-codering met de TLS-sleuteluitwisseling beveiligd met RSA-2048.

Perfect forward geheimhouding wordt geboden door een ECDH- (384?) Sleuteluitwisseling. Als we het echter over beveiliging hebben, is Surfshark zeker sterker. In tegenstelling tot NordVPN dat onlangs werd gehackt, is Surf nog steeds beveiligd tegen dergelijke kwetsbaarheden.

Privacy

NordVPN Surfshark
Hoofdkwartier Panama Britse Maagdeneilanden
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Verschillende Crpytocurrencies

NordVPN bevindt zich in Panama, een land dat geen wetten heeft voor het bewaren van gegevens. Panama maakt zelfs geen deel uit van een alliantie voor het delen van gegevens. Dus NordVPN’Het hoofdkantoor bevindt zich in een beveiligde regio.

NordVPN doet dat ook niet’t houdt logs bij van enige vorm van gevoelige gebruikersinformatie. Er wordt geen IP opgeslagen, uw browsen is niet’t ingelogd en uw gegevens zijn niet’t gedeeld met derden.

Surfshark ligt op de Britse Maagdeneilanden, net zo veilig als Panama. De BVI doet dat ook niet’Het heeft verplichte gegevenswetten en is evenmin lid van 5/9/14 Eyes Alliances of andere agentschappen voor het delen van gegevens.

Er is geen groot probleem in Surfshark’s logbeleid ook niet. De provider is erin geslaagd om zijn privacybeleid schoon te houden en heeft ervoor gezorgd dat gebruikers het blind kunnen vertrouwen als een zero-logs-service.

Configuratie

NordVPN Surfshark
Adrestoewijzing Shared / Statische Shared / Statische
Statische IP’s 40+ locaties 6+ locaties
DDoS-bescherming Ja Geen
NAT Firewall Ja Ja

Voor configuraties ondersteunen NordVPN en Surfshark beide dynamische en statische IP-adressen. Waar Nord meer locaties biedt, voegt Surfshark extra beveiligingsfuncties toe.

NordVPN ondersteunt bijvoorbeeld speciale IP’s op meer dan 40+ locaties over de hele wereld. Surfshark biedt momenteel alleen statische IP’s aan op 6+ locaties in verschillende steden.

Speciale IP’s zijn beschikbaar als een add-on, wat betekent dat u er extra voor moet betalen. Het zijn echter ongelooflijk handige tools, vooral voor reizigers, streamers, torrenters, enz.

  ExpressVPN versus PureVPN

Klantenservice

NordVPN Surfshark
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 30 minuten 25 minuten
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja Ja

NordVPN’s live chat-ondersteuning is goed. De reactietijd varieert van een minuut tot vijf minuten, wat vrij langzaam is. Maar aangezien er een wachtrijsysteem is, worden deze tijden verwacht.

Mijn grootste probleem met het chat-team is dat ze een beetje koud waren in hun reacties en soms bot, waardoor ik me niet welkom voelde.

Surfshark’De klantenservice is veel beter dan die van NordVPN. Antwoorden zijn razendsnel met de tijd voor een chathulpmedewerker om te antwoorden op een vraag van minder dan 30 seconden.

Elke technische vraag wordt door hen in detail behandeld en ze zoeken naar elke mogelijke oplossing om u te helpen. Bovendien zijn de chathulpmedewerkers beleefd en gastvrij.

Ik heb zelfs een test uitgevoerd op de responstijden van elke provider op e-mailondersteuning. Het proces omvatte het sturen van beide providers vier vragen via e-mail. Bekijk hieronder de statistieken voor elke VPN:

NordVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Werkt NordVPN met Netflix? 12 minuten 1 Ja
Is NordVPN goed voor Torrenting? 40 minuten 1 Ja
Welke codering gebruikt NordVPN? 38 minuten 1 Ja
Hoe NordVPN activeren’s versluierde servers? 30 minuten 1 Ja

Surfshark

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Werkt Surfshark met Netflix? 20 minuten 1 Ja
Is Surfshark goed voor Torrenting? 25 minuten 1 Ja
Werkt Surfshark in China? 30 minuten 1 Ja
Hoe obfuscation te activeren? 24 minuten 1 Ja

Andere vergelijkingen om uit te checken

 1. PureVPN versus PIA
 2. NordVPN versus PIA
 3. PureVPN versus NordVPN
 4. NordVPN versus ExpressVPN
 5. ExpressVPN versus PureVPN

De winnaar: Surfshark

Surfshark is de winnaar

Er is geen twijfel dat NordVPN net zo goed is als Surfshark. Helaas heeft het recente schandaal dat het wordt gehackt ertoe geleid dat het al zijn geloofwaardigheid en reputatie verliest.

Daarom raad ik aan om te gaan voor de veel veiligere en betrouwbare optie, Surfshark, omdat deze nooit is gehackt en ook geen logboeken opslaat (geverifieerd en gecontroleerd door Cure53).

Het is een alleskunner die alle populaire VoD’s deblokkeert, in China werkt en ultieme snelheden biedt voor torrenting en streaming, en tegelijkertijd uiterst kostenvriendelijk is!

Похожие статьи

 • Surfshark versus privé-internettoegang (PIA)

  Waar Surfshark een nieuw soort VPN-services vertegenwoordigt, heeft Private Internet Access (PIA) een aantal mijlen bereikt en staat het als een populaire keuze voor velen….

 • Surfshark versus IPVanish-vergelijking 2023

  Hoewel Surfshark een relatief nieuwe service is, heeft het een reputatie opgebouwd als een beest met een beperkt budget, dankzij de vele beschikbare functies…

 • NordVPN versus ExpressVPN

  Gebruikers komen regelmatig veel beoordelingswebsites tegen die deze twee als topaanbieders op de markt vermelden. Wat gebeurt er als u beide VPN’s tegen elk plaatst…

 • NordVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  NordVPN en PIA zijn beide populaire namen op de markt van VPN’s die wereldwijd door duizenden worden gebruikt. Welke service is beter op het gebied van beveiliging,…

 • NordVPN versus TunnelBear – dat is veiliger in 2023

  Het is geen gemakkelijke taak bij het kiezen tussen VPN’s, het’s stoer. Vandaag ga ik de twee meest bekende VPN-serviceproviders vergelijken, TunnelBear en…

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me