NordVPN versus PIA (privé-internettoegang)

Nordvpn versus PIA

NordVPN en PIA zijn beide populaire namen op de markt van VPN's die wereldwijd door duizenden worden gebruikt. Welke service is beter op het gebied van beveiliging, privacy, streaming, torrenting?

Lees deze uitgebreide NordVPN versus PIA-vergelijking om te weten te komen welke overwinnaar in alle aspecten is. Hier zullen we beide providers analyseren op 10 factoren:

highlights
NordVPN PIA
 1. 5.200+ servers in 58 landen
 2. AES-256-CBC-codering
 3. 6 Gelijktijdige verbindingen
 4. Deblokkeert alle streamingplatforms
 5. Gecontroleerd Geen logboekenbeleid
 1. 3300+ servers in 30 landen
 2. AES-256 bit encryptie
 3. 10 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)

Prijzen en kortingen

NordVPN PIA
Abonnementsperiode 1 maand 1 maand
1 jaar 6 maanden
2 jaar 1 jaar
3 jaar
Speciale aanbieding 70% korting op een 3-jarig abonnement 67% korting op een 1-jarig abonnement
Hoogste prijs per maand $ 11.95 $ 6.95
Laagste prijs per maand $ 3.49 $ 3.33
Prijs van één jaar $ 83,88 $ 39.5
Geldteruggarantie 30 dagen 7 dagen

De prijsstelling is het belangrijkste verkoopargument van providers in de VPN-industrie. Gebruikers kiezen vaak voor services die meestal de goedkoopste VPN zijn. Zelfs met enkele dure plannen kunt u echter profiteren van geweldige aanbiedingen.

De maandelijkse prijs voor NordVPN begint bijvoorbeeld bij $ 11,95. Als u echter wilt profiteren van goedkope prijzen, kunt u kiezen voor hun tweejaarlijks plan. Het geeft gebruikers een korting van 24%, in totaal slechts $ 54.

Daarom, hoe langer de duur van het abonnement, hoe goedkoper de prijsstelling met NordVPN. Stel dat je voor het jaarplan gaat. U hoeft slechts $ 6,99 / maand te betalen, wat betekent dat u een korting van 41% ontvangt.

Voor gebruikers die de beste waarde willen benutten, kunt u kiezen voor het tweejarenplan. Dit verlaagt de maandelijkse kosten tot $ 4,99, wat een korting van 58% aangeeft. Dit betekent dat u slechts $ 119,76 betaalt voor 24 maanden.

PIA weet zeker goedkoper te zijn dan NordVPN. Het biedt enkele van de beste tarieven op de markt. Dit maakt het een topkeuze voor budgetbewuste kopers.

De maandelijkse prijs voor Private Internet Access (PIA) begint bij $ 6,95. Als u een betere deal wilt, kunt u gaan voor hun jaarplan. Het verlaagt de prijs tot 3,33 per maand, wat betekent dat u een enorme korting van 52% ontvangt.

Hierdoor hoeven gebruikers slechts $ 39,96 te betalen. Voor de beste waarde kunnen gebruikers kiezen voor het tweejarenplan. Het verlaagt de maandelijkse prijzen tot $ 2,91, waardoor gebruikers een enorme korting van 58% krijgen.

Dit betekent dat u slechts twee jaar lang $ 69,84 moet betalen. Voor terugbetalingen biedt PIA alleen een geld-terug-garantie van 7 dagen. Als u echter voor NordVPN kiest, kunt u een terugbetalingsgarantie van 30 dagen gebruiken.

Kenmerken

NordVPN PIA
Gelijktijdige verbindingen 6 5
Besturingssysteem-apps Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Handmatige installatie van apparaten Settopboxen, routers en Linux Sommige routers
Split Tunneling Niet beschikbaar Nee
Gratis extra's Browser-extensies voor Chrome en Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay SOCKS5 Proxy en ad / tracker blocker

Als het gaat om het selecteren van een VPN-service, moet u over geavanceerde functies beschikken. NordVPN heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld in privacy-innovaties.

Het biedt een unieke set hulpmiddelen, die ik hieronder voor uw gemak heb opgesomd. Al deze functies plaatsen de VPN hoger dan andere op de markt, omdat u te allen tijde maximale beveiliging / privacy ontvangt.

PIA lijkt zich echter ook niet terug te trekken. De aanbieder, ondanks dat hij ongelooflijk goedkoop is, houdt stand tegen NordVPN. Het biedt de meeste van dezelfde functies / technologieën die beschikbaar zijn met NordVPN.

Helaas mislukt het bij het aanbieden van geavanceerde functies zoals DoubleVPN en Onion via VPN, waar NordVPN-klanten van genieten voor maximale beveiliging online.

Deblokkeer mogelijkheden

NordVPN PIA
Netflix Ja Nee
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Nee
Amazon Prime Ja Nee
BBC iPlayer Ja Nee
buikspieren Ja Nee
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

In termen van deblokkering is NordVPN zeker proactiever en betrouwbaarder. Alle servers gebruiken sterke encryptie- en beveiligingstechnologieën voor het deblokkeren van VoD's.

De provider slaagt erin om alle versies van Netflix te deblokkeren, terwijl hij toegang biedt tot enkele van de meest populaire streamingplatforms zoals Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime en meer.

PIA biedt daarentegen niet veel aan deblokkering. Het is meestal een wisselvallig scenario. Het meest alarmerende is het gebrek aan blokkering van Netflix.

Als zodanig, als ik zou praten op basis van streaming, is NordVPN de beste keuze. PIA moet nog steeds hun deblokkeringsmogelijkheden verbeteren om zijn prijs en klanten die het kopen te rechtvaardigen.

China

Om een ​​beter idee te krijgen van de VPN-apps van NordVPN en PIA, besloot ik een deblokkeringstest uit te voeren. Dit proces omvatte het verbinden met verschillende VPN-servers.

Vervolgens bezoekt u verschillende geblokkeerde websites om te zien of de VPN met succes geografische beperkingen omzeilt. NordVPN werkte verbazingwekkend, vooral wanneer verbonden met hun Obfuscated Servers. Ik kon gemakkelijk omzeilen “De grote firewall”.

Tegelijkertijd kreeg ik ook geen problemen bij het deblokkeren van de Amerikaanse Netflix en de volledige bibliotheek. Voor PIA waren de resultaten op zijn zachtst gezegd teleurstellend.

PIA biedt dergelijke technologie of codering niet waarmee het websites in China kan deblokkeren. In tegenstelling tot NordVPN dat een speciale Chinese mirror-website aanbiedt, biedt PIA geen stimulans voor het Chinese publiek.

Gebruikers in China kunnen NordVPN-gebruikers hier downloaden: http://nord-for-zh.com/

Setup en interface

NordVPN PIA
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS en Linux, Windows, Mac, Android, iOS
Selectie hoofdlocatie Map-gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

NordVPN beschikt over een eenvoudige maar interactieve gebruikersinterface waarmee gebruikers meerdere functies / add-ons kunnen verkennen, of dat nu op hun desktop is of op tegenhangers met een kleiner scherm.

De desktopversies worden geleverd met een op kaarten gebaseerd ontwerp en een “specialiteit” lijst die gebruikers toegang geeft tot Dedicated IP's, Double VPN, Onion over VPN en andere technologieën.

Ondertussen gebruiken de mobiele apps hetzelfde ontwerp, maar raken de kaart weg, met een op lijsten gebaseerd ontwerp dat servers scheidt door “land” en zelfs “regio (in iOS-apps).

PIA’s apps moeten nog steeds worden gewerkt en verbeterd in de algehele gebruikersinterface. Hun desktopversies bevinden zich in de taakbalk en de meeste functies zijn rechtstreeks toegankelijk door met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken.

Omdat de app zichzelf echter verbergt zodra je hem minimaliseert, wordt het een grote ergernis voor diegenen die proberen een installatie- of configuratiehandleiding te volgen.

Het’De mobiele apps zijn echter mooi ontworpen en hebben de neiging rommelvrij te zijn. Alle opties worden netjes weergegeven en het verbinden duurt slechts enkele seconden, wat opmerkelijk is.

Servers en prestaties

NordVPN PIA
Serverlanden 58 30
Totaal aantal servers 5200+ 3300
Snelheidsverlies 5% 25%

Aangezien VPN's cruciale hulpmiddelen zijn voor het deblokkeren / streamen / torrenting, is het van vitaal belang dat u goede snelheden ontvangt. Het laatste wat je nodig hebt is last van een schildpad internet.

In het licht hiervan heb ik besloten om een ​​prestatiebeoordeling van beide providers uit te voeren. Dit omvatte het testen van maximale downloadbandbreedtes van NordVPN en PIA voor verschillende servers in verschillende landen. Ik noteerde toen de gemiddelde snelheden die werden ontvangen.

Als ik het over NordVPN heb, waren alle servers zeer snel. Natuurlijk, degenen die ver weg waren vertoonden middelmatige prestaties. Het gemiddelde piekte echter op 43 Mbps, wat duidt op een snelheidsverlies van 5%.

Voor Private Internet Access (PIA) waren de resultaten geen partij voor NordVPN. De gemiddelde snelheden piekten met 38 Mbps, wat een snelheidsverlies van 25% aangaf. Er is grote behoefte aan verbetering van verbindingssnelheden voor PIA!

Veiligheid

NordVPN PIA
VPN-protocollen PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-gegevenscodering AES-256 AES-128, AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-2048 RSA-4096
Cloaking Technologie Obfsproxy Geen
App-beveiliging Dodenschakelaar, wifi, DNS / WebRTC / IP-lekbescherming Dodemansknop
DNS-status PrivateDNS PrivateDNS

Een van de beste dingen van NordVPN is de sterke privacy en beveiliging. De provider is eenvoudig niet detecteerbaar voor websites, dankzij de grote pool van gedeelde IP's.

Voeg dit toe aan de ondersteuning van NordVPN voor alle protocollen, inclusief IKEv2, L2TP / IPSec en OpenVPN. U kunt er zeker van zijn dat u maximale anonimiteit ontvangt. Voor het gegevenskanaal gebruikt NordVPN 256-CBC-cijfers met HMAC SHA256-hash-authenticatie.

Voor zijn besturingskanaal gebruikt NordVPN dezelfde hash-authenticatie en cijfers hierboven, met de toevoeging van een RSA-2048. Een sterke DHE-4096-sleuteluitwisseling wordt gebruikt voor het instellen van Perfect Forward Secrecy (PFS).

Als u de iOS-app gebruikt, wijzigt NordVPN de codering ervan. Alle verbindingen gebruiken het IKEv2-protocol met AES-256-GCM-cijfers met HMAC SHA2-384-gegevensauthenticatie.

Ondanks dat het een in de VS gevestigde provider is, onderhoudt Private Internet Access (PIA) een ongelooflijk sterk netwerk van servers. Ze maken gebruik van sterke coderingssleutels op L2TP / IPSec en OpenVPN-protocollen.

Voor het datakanaal gebruikt PIA de beruchte militaire rang; AES-256-bit cijfers met SHA256 voor gegevensauthenticatie en RSA-4096 voor handshake. PFE is beschikbaar via DHE + RSA-uitwisseling.

Voor het besturingskanaal gebruikt PIA dezelfde cijfers en hash-authenticatie, met inbegrip van SHA384 voor authenticatie. Perfect Forward Secrecy (PFE) is beschikbaar via ECDHE + ECDSA.

Kortom, u krijgt bij beide providers veel privacy. NordVPN gaat echter een stapje verder door het CyberSec-protocol en functies zoals Dedicated IP's en Onion via VPN aan te bieden.

Privacy

NordVPN PIA
Hoofdkwartier Panama Verenigde Staten
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Mint, BitPay, 32 cryptocurrencies waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Als we de twee vergelijken, is NordVPN vanwege zijn jurisdictie meestal een veiligere optie. De aanbieder is weg van Five, Nine, Fourteen Eyes Allianties met zijn hoofdkantoor in het veilige Panama.

Private Internet Acess (PIA) heeft daarentegen haar hoofdkantoor in de VS. Het land is de oprichter van de 5/9/14 Eyes Allianties en beschikt over de meest invasieve wetten.

Het verplicht Mass Surveillance en dataretentie van internetproviders, telecomproviders of Virtual Private Network-providers.

Daarom is PIA geen betrouwbare optie als u veilig wilt blijven voor nieuwsgierige blikken van de overheid, inlichtingendiensten en auteursrechtinbreukjagers..

Configuratie

NordVPN PIA
Adrestoewijzing Shared / Statische Shared
Statische IP's 40+ locaties Nee
DDoS-bescherming Ja Nee
NAT Firewall Ja Ja

Voor configuraties wint NordVPN de overhand over de in de VS gevestigde PIA. Waar PIA een gedeelde infrastructuur en adrestoewijzing gebruikt, ondersteunt Nord beide: dynamisch en statisch.

Dit helpt de in Panama gevestigde provider om zijn gebruikers meer prikkels te bieden, met name expats / reizigers die externe toegang tot Office-bestanden en bescherming willen, terwijl ze toegang hebben tot bankinformatie.

Speciale IP's zijn beschikbaar als een add-on door NordVPN, wat betekent dat u er extra voor moet betalen, met functies zoals DDoS-bescherming die u meer kosten. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen en locaties waar u een specifiek IP-adres kunt krijgen:

NordVPN Toegewijde IP's

Klantenservice

NordVPN PIA
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 30 minuten 39 minuten
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja Ja

In termen van ondersteuning doet NordVPN het veel beter bij het helpen van klanten, in vergelijking met PIA. De provider biedt 6 verschillende media om hulp te krijgen, waarbij PIA u slechts toegang geeft tot 4.

Voeg dit toe aan de ongelooflijk snelle 24/7 live chat-ondersteuning en NordVPN geeft de beste waar voor uw geld. Omgekeerd biedt PIA, hoewel het al een aantal jaren in de branche is, geen live chat als ondersteuningsoptie. Dit is op zijn zachtst gezegd een teleurstelling.

De in de VS gevestigde provider biedt alleen ondersteuning via e-mail en tickets, en zelfs daarin geven ze late antwoorden. Hun gemiddelde responstijd is ergens tussen de 7 tot 8 uur, wat vrij veel is, vooral gezien het feit dat gebruikers onmiddellijke hulp nodig hebben bij vragen.

Wat de kennisbasis betreft, gebruikt PIA screenshots voor de uitwerking van hun tutorials, terwijl NordVPN uitgebreide video-walkthroughs biedt voor specifieke taken zoals het oplossen van verbindingsproblemen.

Ik heb zelfs een test uitgevoerd op de responstijden van elke provider op e-mailondersteuning. Het proces omvatte het sturen van beide providers vier vragen via e-mail. Bekijk hieronder de statistieken voor elke VPN:

NordVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Waarmee heb je een band “CloudVPN”? 12 minuten 1 Ja
Is het mogelijk om NordVPN op Raspberry Pi te configureren? 40 minuten 1 Ja
Hoe de “Connectie time-out” Fout? 38 minuten 1 Ja
Hoe NordVPN activeren’s versluierde servers? 30 minuten 1 Ja

Private Internet Access (PIA)

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Waarom bevindt PIA zich in een land met vijf ogen? 1 uur 1 Ja
Houdt Private Internet Access logboeken bij? 45 minuten 1 Ja
Werkt privé-internettoegang met Netflix? 50 minuten 1 Ja
Hoe krijg ik mijn geld terug voor privé-internettoegang?? 44 minuten 1 Ja

Andere vergelijkingen om uit te checken

  1. ExpressVPN versus IPVanish
  2. ExpressVPN versus PureVPN
  3. PureVPN versus IPVanish
  4. NordVPN versus ExpressVPN

De winnaar: NordVPN

Het lijdt geen twijfel dat zowel NordVPN als PIA grote namen op de markt zijn. Als het gaat om het bepalen van een winnaar tussen de twee, wordt het echter heel duidelijk. Ik geloof dat NordVPN PIA op een groot aantal aspecten overmeestert.

De locatie is ook ongelooflijk strategisch, terwijl PIA zijn activiteitenbasis in de VS heeft (een onveilige locatie). Vanuit privacy-oogpunt zou ik adviseren om NordVPN te gebruiken!

Похожие статьи

 • ExpressVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  Aangezien veel prospects VPN-services ongetraind bekijken, is een abonnement op een abonnement dat aan hun behoeften en eisen voldoet, vaak moeilijk...

 • PureVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  Veel gebruikers worden geconfronteerd met enorme verwarring wanneer ze proberen een geschikte VPN te selecteren. Deze verwarring komt vooral voort uit het feit dat gebruikers vaak naar VPN-services kijken...

 • Surfshark versus privé-internettoegang (PIA)

  Waar Surfshark een nieuw soort VPN-services vertegenwoordigt, heeft Private Internet Access (PIA) een aantal mijlen bereikt en staat het als een populaire keuze voor velen....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me