NordVPN versus ExpressVPN

NordVPN versus ExpressVPN

Gebruikers komen regelmatig veel beoordelingswebsites tegen die deze twee als topaanbieders op de markt vermelden. Wat gebeurt er als u beide VPN's tegen elkaar plaatst?

Is het mogelijk om een ​​winnaar onder de twee te verklaren? Nou, deze NordVPN versus ExpressVPN-gids geeft je alle sappige details. Kijk hieronder voor hun vergelijkingsanalyse.

highlights
NordVPN ExpressVPN
 1. 5.300+ servers in 58 landen
 2. AES-256-CBC-codering
 3. 6 gelijktijdige verbindingen
 4. Deblokkeert alle streamingplatforms
 5. Gecontroleerd Geen logboekenbeleid
 1. Meer dan 3.000 servers in 94 landen
 2. AES-256-CBC en AES-256-GCM
 3. 3 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor Windows, Mac, iOS & Android
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)

Prijzen en kortingen

NordVPN ExpressVPN
Abonnementsperiode 1 maand 1 maand
1 jaar 6 maanden
2 jaar 1 jaar
3 jaar
Speciale aanbieding 70% korting op een 3-jarig abonnement 3 maanden gratis bij een abonnement van 1 jaar
Hoogste prijs per maand $ 11.95 $ 12.95
Laagste prijs per maand $ 3.49 $ 8.32
Prijs van één jaar $ 83,88 $ 99.5
Geldteruggarantie 30 dagen 30 dagen

Bij het selecteren van een VPN-provider speelt prijs een belangrijke rol in het besluitvormingsproces. De beste services zijn misschien wat duur, maar je kunt altijd gebruikmaken van goedkope maar toch verbazingwekkende VPN-deals.

Voor NordVPN begint de maandelijkse prijs vanaf $ 11,95. U kunt echter altijd kiezen voor hun tweejaarlijkse abonnement, dat u een verbazingwekkende korting van 24% geeft.

Natuurlijk, hoe langer de duur, hoe goedkoper de prijs. Als u voor het jaar gaat, ontvangt u 41% korting. Dit betekent dat u slechts $ 6,99 per maand betaalt.

Om de beste waarde te krijgen, raad ik gebruikers aan om voor hun 3-jarig abonnement te gaan, wat de maandelijkse kosten naar $ 3,49 brengt (eenmaal gefactureerd als $ 125,64). 

ExpressVPN is meestal de duurste optie van de twee en kost $ 12,95 per maand. Net als Nord kunt u echter betere kortingen krijgen met langere looptijden.

Bijvoorbeeld, het zes maanden plan kost je $ 9,99 / mnd. (elke 6 maanden gefactureerd als $ 59,95) en de jaarlijkse $ 8,32 per maand. (elke 12 maanden gefactureerd als $ 99,95).

Met betrekking tot geld-terug-garanties bieden zowel ExpressVPN als NordVPN een 30-daagse terugbetaling, die u kunt gebruiken als u niet tevreden bent met beide services.

Krijg deze beste deal voor NordVPN: 70% korting op het driejarenplan

Krijg deze beste deal voor ExpressVPN: Bespaar 35% op hun 1-jarige special

Kenmerken

NordVPN ExpressVPN
Gelijktijdige verbindingen 6 3
Besturingssysteem-apps Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV en Routers
Handmatige installatie van apparaten Settopboxen, routers en Linux Sommige routers, settopboxen
Split Tunneling Niet beschikbaar Ja (alleen desktop-apps)
Gratis extra's Browser-extensies voor Chrome en Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay Media Streamer Smart DNS, browserextensies voor Chrome, Firefox en Safari

Als we het hebben over de compatibiliteit en functies van apps, hebben ExpressVPN en NordVPN een gelijke stand. Natuurlijk krijgt ExpressVPN een voorsprong door zijn routerondersteuning.

Waar ExpressVPN echter een router-app biedt die compatibel is met DD-WRT en tomatenrouters, stelt NordVPN voorgeconfigureerde VPN-routers beschikbaar voor zijn gebruikers.

Wat split tunneling betreft, ondersteunt ExpressVPN dit alleen op desktop-apps, terwijl NordVPN deze functie niet in hun VPN-clients opneemt.

Ze bieden echter wel een lijst met handige functies zoals CyberSec (bescherming tegen advertenties / malware / trackers), SmartPlay (snelle streaming) en DoubleVPN.

De meeste hiervan ontbreken bij ExpressVPN, afgezien van de concurrerende Media Streamer, waarmee gebruikers kunnen genieten van vloeiendere streaming op VoD-diensten.

Voor browsercompatibiliteit bieden zowel ExpressVPN als NordVPN extensies voor Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari. Dus hier is het weer gelijkspel.

Met betrekking tot gelijktijdige verbindingen ondersteunt ExpressVPN slechts 3 multi-logins, terwijl NordVPN de mogelijkheid biedt om 6 multi-logins aan te maken!

Deblokkeer mogelijkheden

NordVPN ExpressVPN
Netflix Alle Netflix-bibliotheken 13 bibliotheken
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Ja Ja
BBC iPlayer Ja Ja
buikspieren Ja Ja
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

ExpressVPN en NordVPN zijn beide in staat om alle populaire VoD's op de markt te deblokkeren. ExpressVPN ondervindt wel wat problemen bij het deblokkeren van VoD's op sommige servers.

Ze kunnen echter nog steeds 13 verschillende Netflix-bibliotheken ontgrendelen. NordVPN daarentegen is vaak veel beter voor het streamen en deblokkeren van verschillende platforms.

Als u hun ondersteuningsteam benadert, geven ze u een lijst met “werken” servers. Hoewel, ik’ve getest servers met uitzondering van de lijst, en Nord was nog steeds in staat om soepel te streamen op alle kanalen.

China

Als ik volledig onbevooroordeeld ben, zijn NordVPN en ExpressVPN geweldige keuzes voor diegenen die in China wonen, maar niet voor expats die elders toegang willen hebben tot Chinese inhoud.

Dit komt omdat zowel Nord als Express geen servers aanbieden in China. Ze bieden wel betere functionaliteit voor bewoners, omdat ze speciale Chinese pagina's aanbieden.

Gebruikers in China kunnen ExpressVPN downloaden van hun speciale Chinese pagina hier: http://exp4links4.net/ en NordVPN-gebruikers hier: http://nord-for-zh.com/

Setup en interface

NordVPN ExpressVPN
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS en Linux, Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Tomato en DD-WRT Routers
Selectie hoofdlocatie Map-gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

Als we de twee services vergelijken, heeft ExpressVPN de neiging om een ​​eenvoudiger en toch gebruiksvriendelijker uiterlijk te hebben. Ze houden vast aan hun traditionele uiterlijk, met een mengsel van rood en wit in kleuren.

Dit blijft consistent in al zijn desktop- en mobiele apps. Het hoofdscherm is vrij van rommel en heeft een duidelijke en zichtbare verbindingsknop in het midden voor eenvoudige connectiviteit.

Landenkeuze en slimme locaties staan ​​onderaan om eenvoudig servers te vinden die u kunt gebruiken om VoD's te deblokkeren of om p2p-torrenting uit te voeren.

Voor mobiele apparaten zijn de configuratie-opties minder dan hun desktopversie. Kill-schakelaar en protocolselectie ontbreken ook, samen met functies voor gesplitste tunneling.

ExpressVPN-interface

NordVPN heeft daarentegen een bredere interface. De Windows-app wordt gestart door de vele serverlocaties op een dynamische kaart weer te geven.

Ze bieden ook een aparte “Specialiteit” paneel, waar u servers kunt kiezen voor specifieke taken: P2P / bestandsuitwisseling, toegang tot een toegewezen IP, DoubleVPN of Onion via VPN.

Als u op klikt “instellingen”, u krijgt toegang tot een lijst met functies zoals CyberSec, Internet Kill Switch, Onzichtbaarheid op LAN, die uw privacy online vergroten.

NordVPN’s mobiele apps zijn net zo gebruiksvriendelijk, door omhoog te vegen krijg je toegang tot de volledige lijst met servers, en je kunt zelfs onleesbare servers direct activeren.

NordVPN-interface

Servers en prestaties

NordVPN ExpressVPN
Serverlanden 58 94
Totaal aantal servers 5300+ 3000

ExpressVPN heeft een enorme lijst van meer dan 3.000 servers in 94 landen en 160 locaties over de hele wereld. Dit is al meer dan veel van zijn concurrenten op de markt.

De prestaties op elke server zijn ook vrij verbluffend en ExpressVPN slaagt erin om gemiddeld 85,29 Mbps in downloads en 76,92 Mbps in uploads te leveren, gebaseerd op mijn snelheidstests.

NordVPN biedt daarentegen het op een na grootste netwerk op de markt van VPN's (eerst CyberGhost), met in totaal 5.300+ servers in 58 landen over de hele wereld.

Snelheden zijn ook redelijk, met dezelfde gemiddelden als geleverd door ExpressVPN. Beide deblokkeren zelfs streamingplatforms en werken in China.

Het is echter vermeldenswaard dat ExpressVPN virtuele locaties gebruikt. 33 van hun servers zijn virtueel, terwijl alle NordVPN’s servers zijn fysiek en worden verkregen van derden.

Hoewel dit niet voor hen werkte, zoals recent NordVPN’s Finland-server van Creanova is gehackt, waardoor hun privésleutels zichtbaar zijn (lees meer in het gedeelte hieronder).

Veiligheid

NordVPN ExpressVPN
VPN-protocollen PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, OpenVPN
OpenVPN-gegevenscodering AES-256 AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-2048 RSA-4096
Cloaking Technologie Obfsproxy Cipher Block Chaining
Extra bescherming Double-hop routes en ui via VPN
App-beveiliging Dodenschakelaar, wifi, DNS / WebRTC / IP-lekbescherming Dodemansknop
DNS-status PrivateDNS Privé DNS

Zowel NordVPN als ExpressVPN bieden geweldige privacy en beveiliging voor gebruikers. Ze maken gebruik van enkele van de beste en geavanceerde technologieën om de identiteit van klanten anoniem te houden.

NordVPN biedt ondersteuning voor alle protocollen, inclusief OpenVPN, L2TP en IKEv2. Voor het gegevenskanaal gebruikt de provider een AES-256-CBC-codering met HMAC SHA256-hash-authenticatie.

Voor zijn besturingskanaal gebruikt NordVPN dezelfde cijfers en hash-authenticatie hierboven, met inbegrip van een RSA-2048. Perfect Forward Secrecy (PFS) wordt ingesteld met behulp van de krachtige DHE-4096-sleuteluitwisseling.

De iOS-apps van de VPN's gebruiken daarentegen IKEv2 met een AES-256-GCM-codering en HMAC SHA2-384-gegevensauthenticatie. PFE wordt geleverd door een DHE-3075-uitwisseling.

Voor gebruikers die zich aanmelden bij ExpressVPN, kunt u dezelfde krachtige beveiliging verwachten als NordVPN. De service ondersteunt OpenVPN-, SSTP-, L2TP / IPSec- en PPTP-protocollen.

Voor de veiligheid ontvangt u bescherming via AES-256-CBC- en AES-256-GCM-cijfers. Het verschil tussen de twee is van iets genaamd “gekozen cijfertekstaanvallen”. AES-256-CBC gebruikt een veilige Message Authentication Code (MAC).

Omgekeerd heeft AES-256-GCM ingebouwde authenticatiecodes, die het proces een stuk sneller maken! Voor extra beveiliging gebruikt ExpressVPN Perfect Forward geheimhouding via de DH-2048 Diffie-Hellman sleuteluitwisseling.

Aangezien beide providers uw IP-adres succesvol anonimiseren en geen WebRTC-, DNS- of IPv6-lekkages onthullen, is het moeilijk om een ​​winnaar in het privacy-segment te kiezen. Dus het is nu elk 2 punten!

Technologie

In termen van cloaking-technologie gebruikt ExpressVPN coderingblokkering en NordVPN de beruchte Obfsproxy, die VPN-verkeer weergeeft als regulier HTTPS-verkeer.

Als zodanig is de laatste (Nord) absoluut beter, zelfs in termen van functies, met Kill-switch, Wi-Fi en DNS / WebRTC / IP-lekbescherming.

Helaas hebben deze functies NordVPN niet geholpen om zich te verdedigen tegen een hackpoging, waardoor hun privésleutels zichtbaar werden. U kunt hier lezen over het volledige incident.

Privacy

NordVPN ExpressVPN
Hoofdkwartier Panama Britse Maagdeneilanden
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Bitcoin en Mint

NordVPN en ExpressVPN hebben beide hun hoofdkantoor in veilige jurisdicties, weg van de nieuwsgierige blikken van de Five, Nine en Fourteen Eyes Allianties.

Waar ExpressVPN zich bevindt op de Britse Maagdeneilanden, heeft NordVPN haar hoofdkantoor in het ongelooflijk veilige Panama. Beide locaties zijn vrij van verplichte gegevensbewaring en massabewakingswetten.

Als zodanig kun je verwachten dat ze defensiever zijn dan die VPN's in de VS, Canada, Australië, enz. Die moeten voldoen aan gag-orders en verzoeken van de overheid.

Met betrekking tot anonieme betaalmethoden ondersteunt ExpressVPN alleen Bitcoin en Mint, terwijl NordVPN Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin en anderen accepteert.

Configuratie

NordVPN ExpressVPN
Adrestoewijzing Shared / Statische Shared
Statische IP's 40+ locaties Geen
DDoS-bescherming Ja Geen
NAT Firewall Ja Ja

Voor configuraties krijgt NordVPN de overhand over Express. Waar de op BVI gebaseerde provider een gedeelde infrastructuur en adrestoewijzing hanteert, ondersteunt Nord beide: dynamisch en statisch.

Dit helpt de in Panama gevestigde provider om zijn gebruikers meer prikkels te bieden, met name expats / reizigers die externe toegang tot Office-bestanden en bescherming willen, terwijl ze toegang hebben tot bankinformatie.

Het maakt het zelfs gemakkelijker voor NordVPN om geografische beperkingen op streamingplatforms te omzeilen, omdat u een IP-adres gebruikt dat privé is en niet door veel verschillende gebruikers tegelijkertijd wordt gebruikt.

Speciale IP's zijn beschikbaar als een add-on door NordVPN, wat betekent dat u er extra voor moet betalen, met functies zoals DDoS-bescherming die u meer kosten. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen en locaties waar u een specifiek IP-adres kunt krijgen:

NordVPN Toegewijde IP's

Klantenservice

NordVPN ExpressVPN
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 30 minuten 33 minuten
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja Ja (uitbesteed)

Concurrenten in de VPN-industrie moeten iets leren van NordVPN en ExpressVPN. Beide providers leveren uitstekend werk en leveren directe en nuttige klantenondersteuning.

Je hebt heel veel opties beschikbaar voor het ontvangen van hulp, behalve een telefonische hulplijn. Hoe dan ook, u kunt nog steeds vertrouwen op de livechat, e-mailondersteuning en kennisbank voor antwoorden.

Ik heb zelfs een test uitgevoerd op de responstijden van elke provider. Het proces omvatte het sturen van beide providers vier vragen via e-mail. Bekijk hieronder de statistieken voor elke VPN:

NordVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Werkt NordVPN met Netflix? 12 minuten 1 Ja
Is NordVPN goed voor Torrenting? 40 minuten 1 Ja
Welke codering gebruikt NordVPN? 38 minuten 1 Ja
Hoe NordVPN activeren’s versluierde servers? 30 minuten 1 Ja

ExpressVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Kan ExpressVPN worden getraceerd? 15 minuten 1 Ja
Bewaart ExpressVPN logboeken? 18 minuten 1 Ja
Hoe Netflix te kijken met ExpressVPN? 55 minuten 1 Ja
Welke functies biedt ExpressVPN voor torrenting? 47 minuten 1 Ja

De winnaar: ExpressVPN

ExpressVPN wint

Er is geen twijfel dat NordVPN even goed is als ExpressVPN. Helaas heeft het recente schandaal dat het wordt gehackt ertoe geleid dat het al zijn geloofwaardigheid en reputatie verliest.

Daarom raad ik aan om te kiezen voor de veel veiligere en betrouwbare optie, ExpressVPN, omdat deze nooit is gehackt en ook geen logboeken opslaat (geverifieerd wanneer de Turkse autoriteiten hun servers in beslag namen).

De VPN is een alleskunner die de hoge kosten waard is. Als u echter op zoek bent naar een goedkoper alternatief, overweeg dan om u aan te melden bij PureVPN in Hong Kong!

Похожие статьи

 • NordVPN versus Surfshark

  Waar Surfshark het nieuwe ras van VPN-topservices vertegenwoordigt, is NordVPN een oud warhorse dat mensen al eeuwen vertrouwen. Hieronder heb ik ontpit...

 • ExpressVPN versus TunnelBear

  Waar ExpressVPN staat als een leider in de markt van “premie” VPN's, TunnelBear is al enige tijd een favoriet onder freebies. Vandaag zal ik zijn...

 • ExpressVPN versus IPVanish

  Het selecteren van een VPN-service is een moeilijke taak geworden, met een veelvoud aan online beschikbare opties, die allemaal beweren de beste in de markt te zijn....

 • ExpressVPN versus TorGuard

  ExpressVPN en TorGuard zijn beide beroemde VPN-services die zich verdiepen in het creëren van nieuwe technologieën en geavanceerde functies voor het maximaliseren van online...

 • ExpressVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  Aangezien veel prospects VPN-services ongetraind bekijken, is een abonnement op een abonnement dat aan hun behoeften en eisen voldoet, vaak moeilijk...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me