ExpressVPN versus TunnelBear

ExpressVPN versus TunnelBear

Waar ExpressVPN staat als een leider in de markt van “premie” VPN's, TunnelBear is al enige tijd een favoriet onder freebies.

Vandaag zal ik de twee diensten en hun vergelijken “premie” aanbod om te bepalen welke provider gebruikers betere prikkels biedt.

Dus, zonder verder gedoe, bekijk deze uitgebreide ExpressVPN versus TunnelBear-vergelijkingsanalyse, waar ik de twee op verschillende factoren vergelijk:

highlights
ExpressVPN TunnelBear
 1. Meer dan 3.000 servers 94 landen
 2. AES-256-CBC en AES-256-GCM
 3. 3 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor Windows, Mac, iOS & Android
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)
 1. Meer dan 1.000 servers in 23 landen
 2. AES-256 bit encryptie
 3. 5 gelijktijdige verbindingen
 4. Gratis abonnement beschikbaar voor gebruikers
 5. Twee onafhankelijke beveiligingsaudits doorstaan

Prijzen en kortingen

ExpressVPN TunnelBear
Abonnementsperiode 1 maand 1 maand
6 maanden 1 jaar
1 jaar 2 jaar
Speciale aanbieding 35% korting op een 1-jarig abonnement 50% korting op een 1-jarig abonnement
Hoogste prijs per maand $ 12.95 $ 9.99
Laagste prijs per maand $ 8.32 $ 4.99
Prijs van één jaar $ 99.5 $ 59,88
Geldteruggarantie 30 dagen Geen

Bij beide providers hebt u meerdere betalingsplannen beschikbaar. Hoewel TunnelBear wel een “freemium” prijsmodel, dus ze hebben beide: gratis en betaalde abonnementen.

Als u zich hiervoor wilt aanmelden, moet u eenvoudig uw e-mailadres invoeren. Als u klaar bent, krijgt u alleen toegang tot 4 locaties met een bandbreedte van 500 MB.

Wat premium-abonnementen betreft, biedt TunnelBear drie abonnementen: maandelijks en jaarlijks. De maandelijkse start van $ 9,99, wat nog steeds redelijk is.

Het jaarplan daarentegen kost $ 4,99 / maand, waardoor je een geweldige korting krijgt van $ 50. Ondertussen kost het tweejarenplan $ 4,17 / maand, eenmaal in rekening gebracht als $ 99,99.

ExpressVPN is natuurlijk meestal een iets duurdere service. In vergelijking met Tunnelbear biedt het drie niveaus in abonnementen: maandelijks, zes maanden en jaarlijks.

Het maandelijkse abonnement begint bij een hoge $ 12,95. Als u echter voor een lang abonnement kiest, kunt u meer waarde krijgen terwijl u minder betaalt, vergelijkbaar met andere VPN-services.

Bijvoorbeeld ExpressVPN’Het zes maanden durende abonnement kost je $ 9,99 per maand. (elke 6 maanden gefactureerd als $ 59,95) en de jaarlijkse $ 8,32 per maand. (elke 12 maanden gefactureerd als $ 99,95).

Wat geld terug betreft, biedt ExpressVPN een 30-dagen geld terug garantie. Omgekeerd bood TunnelBear eerder een terugbetaling van 30 dagen aan, maar nu niet meer!

Krijg deze beste deal voor ExpressVPN: 35% korting op een abonnement van 1 jaar

Krijg deze beste deal voor TunnelBear: 50% korting op een 1-jarig abonnement

Kenmerken

ExpressVPN TunnelBear
Gelijktijdige verbindingen 3 5
Besturingssysteem-apps Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, sommige routers Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Handmatige installatie van apparaten Sommige routers, settopboxen Sommige routers
Split Tunneling Ja (alleen desktop-apps) Ja (waakzaam)
Gratis extra's Media Streamer Smart DNS, browserextensies voor Chrome, Firefox en Safari Dichtstbijzijnde tunnel, wifi-bescherming, 500 MB gratis

Zowel ExpressVPN als TunnelBear bieden uitzonderlijke multiplatform-compatibiliteit. Je hebt speciale apps voor Windows, Mac, iOS, Android, Linux en zelfs Fire TV's.

Je hebt zelfs browserextensies beschikbaar voor Google Chrome en Mozilla Firefox. ExpressVPN krijgt echter de overhand over PIA, dankzij hun routerondersteuning voor Apple TV's.

In vergelijking met andere providers op de markt, is ExpressVPN de enige VPN die een native app biedt die u op uw DD-WRT- en Tomato-routers kunt installeren.

Het beste van alles: als u het gedoe van het handmatig instellen van de app niet wilt doorlopen, kunnen gebruikers bij hen een vooraf geconfigureerde router kopen.

TunnelBear biedt dergelijke prikkels niet, maar biedt wel een aantal goede functies: VigilantBear en GhostBear. Hiermee kunnen gebruikers meer beveiliging online gebruiken.

Wat betreft meerdere apparaatverbindingen, ondersteunt ExpressVPN slechts 3 gelijktijdige aanmeldingen. Ondertussen biedt TunnelBear 10 gelijktijdige verbindingen.

Deblokkeer mogelijkheden

ExpressVPN TunnelBear
Netflix Ja Nee
Hulu Ja Nee
Sky Go Ja Nee
Amazon Prime Ja Nee
BBC iPlayer Ja Nee
buikspieren Ja Nee
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

Sinds TunnelBear is beroemd onder “gratis VPN-gebruikers”, Ik had geen hoge verwachtingen van hen. Mijn veronderstellingen bleken waar, nadat ik hun gratis en premium product op verschillende sites had getest.

In eenvoudige woorden, de provider faalde in het deblokkeren van Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, Disney Plus en andere streamingplatforms.

ExpressVPN slaagde er daarentegen in om verbazingwekkende prestaties en deblokkeermogelijkheden te leveren. Dankzij de TrustedServer-technologie en het gebruik van “verduistering“.

Ik was in staat om consistent toegang te krijgen tot Netflix en alle andere VoD's, ondanks het VPN-verbod. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de streamingsnelheden geweldig waren, zelfs bij het kijken in 4K-kwaliteit!

China

Chinese inwoners en expats zijn altijd op zoek naar “werken” VPN-services die de vele technologieën van de. Kunnen omzeilen “Geweldige firewall” in China.

Helaas biedt TunnelBear gebruikers in China geen prikkels voor enige vorm van deblokkering of omzeiling van geografische beperkingen. Ze missen de beschikbaarheid van een mirror-website.

Als zodanig is het onmogelijk voor gebruikers in het land om de app op hun apparaten te downloaden en te installeren. ExpressVPN biedt daarentegen een inheemse Chinese pagina.

Tegelijkertijd maakt het gebruik van krachtige obfuscation-technologie die al het VPN-verkeer omzet in reguliere HTTPS door het via poort 443 te routeren.

Setup en interface

ExpressVPN TunnelBear
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Selectie hoofdlocatie -Lijst gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

Net als alle andere providers biedt ExpressVPN een automatische installatiewizard voor de vier beroemde platforms: Windows, Mac, Android en iOS.

Qua interface hebben desktop-apps onlangs een volledige revisie ondergaan. Hun ontwerp en uiterlijk is aanzienlijk verbeterd en heeft meer overgenomen “minimalistisch” kijken.

Als u de app start op Windows, Mac of Linux, hebt u direct toegang tot een verbindingsknop en een locatiemenu, zodat u snel aan de slag kunt.

Voor de technisch onderlegde persoon is er een hamburgerknop in de linkerbovenhoek van de pagina. Als u hierop klikt, krijgt u toegang tot alle vitale instellingen en functies.

De mobiele apps behouden hetzelfde ontwerp en dezelfde consistentie in de gebruikersinterface. Het beste van alles: ze zijn ongelooflijk eenvoudig te gebruiken, zelfs op grotere schermen zoals tv's.

ExpressVPN-interface

In vergelijking met ExpressVPN biedt TunnelBear niet hetzelfde niveau van multiplatform-compatibiliteit. U hebt alleen apps voor desktop, mobiel en browsers.

Er is bijna geen ondersteuning voor Fire TV's, Apple TV's en Kodi. Qua design zien alle klanten er echter uitzonderlijk en ongelooflijk uit “leuk om te gebruiken”.

In vergelijking met ExpressVPN zijn de VPN-applicaties van Tunnelbear gevuld met grappige beerafbeeldingen en beerjoes met schattige uitdrukkingen.

Als u op de klikt “Algemeen” tabblad krijgt u toegang tot opties zoals “uitvoeren wanneer de computer opstart.”Ondertussen is de “Veiligheid” tabblad geeft u toegang tot “Waakzaam en “GhostBear”.

Al met al zijn de VPN-apps van beide providers behoorlijk indrukwekkend. Maar als ik erover praat “uiterlijk” alleen, TunnelBear neemt absoluut de taart weg!

Servers en prestaties

ExpressVPN TunnelBear
Serverlanden 94 23
Totaal aantal servers 3000 1000

Wat het aantal servers betreft, is ExpressVPN duidelijk de winnaar. Het biedt een enorme lijst van meer dan 3.000 servers in 94 landen en 160 locaties over de hele wereld.

Ondertussen raakt TunnelBear zelfs niet dicht bij die cijfers. Het biedt gebruikers alleen toegang tot een beperkte 1.000 servers in 23 landen.

Houd er rekening mee dat hoe minder de server telt, hoe meer effect dit heeft op de algehele prestaties. Hoge gebruikersbelasting op verschillende servers draagt ​​bij aan de lagere snelheden.

Daarom is TunnelBear misschien niet de meest ideale optie als u op zoek bent naar wereldwijde toegankelijkheid. U vindt betere functionaliteit van ExpressVPN.

Natuurlijk is het vermeldenswaard dat ExpressVPN gebruikt “virtuele locaties” ook. Op een totaal van 160 biedt de BVI-gebaseerde provider virtuele servers op 33 locaties.

Snelheid

ExpressVPN TunnelBear
Snelheidsverlies 9% 30%

Om een ​​beter beeld te krijgen van de prestaties van elke provider, heb ik voor beide providers een diepgaande snelheidsanalyse uitgevoerd.

Dit proces omvatte het testen van 5 verschillende servers voor een groot aantal internetgerelateerde taken, waaronder browsen, streamen, torrenting en gaming.

Deze servers waren gevestigd in de VS, het VK, Frankrijk, Australië en Canada. In blote snelheidstests klokt TunnelBear in met een snelheidsverlies van ongeveer 30%, terwijl ExpressVPN slechts 9% bedroeg!

Veiligheid

ExpressVPN TunnelBear
VPN-protocollen PPTP, L2TP, OpenVPN L2TP / IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-gegevenscodering AES-256-CBC AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096  RSA-2048
Cloaking Technologie Cipher Block Chaining Geen
App-beveiliging Dodemansknop VigilantBear en GhostBear
DNS-status Privé DNS Privé DNS

ExpressVPN biedt ondersteuning voor drie protocollen: PPTP, L2TP en OpenVPN. Ondertussen voegt TunnelBear meer de lijst toe door ondersteuning van IKEv2- en IPSec-protocollen.

De op BVI gebaseerde provider gebruikt OpenVPN als het standaardprotocol voor alle apparaten. Het maakt gebruik van AES-256-CBC-cijfers met HMAC SHA-256-gegevensauthenticatie op het gegevenskanaal.

Voor het besturingskanaal gebruikt het AES-256-GCM-cijfers met RSA-4096-handshake en HMAC SHA-256-gegevensauthenticatie.

Niet veel providers zijn overgestapt op RSA-4096, maar ExpressVPN is een van de weinige die dat hebben gedaan. Daarom krijgt het een voorsprong op andere providers, waaronder TunnelBear

Hoewel het standaard het OpenVPN-protocol op alle apparaten gebruikt, krijgen iOS-gebruikers de keuze tussen het IKEv2- of L2TP / IPSec-protocol.

Versleuteling is beschikbaar via AES-256-coderingen, maar sommige apps gebruiken wel de oudere 128-bits codering en SHA-1 voor gegevensverificatie.

Lektesten

Om een ​​beter idee te krijgen van de app-beveiliging, heb ik een lektest uitgevoerd op ExpressVPN en TunnelBear. Het proces omvatte het gebruik van 6 verschillende tools om te controleren;

WebRTC- en HTTP-verzoeklekken:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS-lekken:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 en Torrent IP-lekken:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Waar ExpressVPN alle tests van de 6 tools wist en ons oorspronkelijke WebRTC / DNS / IP-adres niet onthulde, mislukte TunnelBear bij de taak.

Bij het gebruik van IPv6 hebben de tools WebRTC-lekken gedetecteerd in zowel Windows- als Mac-apps. Een eenvoudige oplossing hiervoor is het uitschakelen van IPv6-verbindingen op uw apparaat.

Privacy

ExpressVPN TunnelBear
Hoofdkwartier Britse Maagdeneilanden Canada
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Bitcoin en Mint Geen

Eén blik op de bovenstaande tabel en het wordt duidelijk welke provider veiliger is. ExpressVPN heeft zijn hoofdkantoor op de Britse Maagdeneilanden, terwijl TunnelBear zich in de Verenigde Staten bevindt.

Aangezien de BVI een autonome natie is met zijn eigen set wetten, is het vrij van de invasieve tactieken die zijn aangenomen door de allianties van 5/9/14 Eyes, zoals massabewaking en gegevensbewaring.

Hetzelfde kan niet gezegd worden over TunnelBear, een van de oprichters van de Five Eyes. Als dusdanig, zelfs als een aanbieder een geen logboekenbeleid heeft, is het vertrouwen op hen een moeilijke taak.

Wat anonieme betaalmethoden betreft, ondersteunt ExpressVPN alleen Bitcoin en Mint. TunnelBear biedt daarentegen geen ondersteuning voor cryptocurrencies.

Configuratie

ExpressVPN TunnelBear
Adrestoewijzing Shared Shared
Statische IP's Geen Geen
DDoS-bescherming Nee Nee
NAT Firewall Ja Ja

Voor configuraties gebruiken zowel ExpressVPN als TunnelBear een gedeelde netwerkinfrastructuur. Bijgevolg kunnen ze in dit aspect als gelijk worden beschouwd.

Het ontbreken van speciale IP's is nog steeds behoorlijk alarmerend, aangezien veel VPN-gebruikers behoeften hebben die vereisen dat ze toegang hebben tot lokale netwerken, terwijl ze buiten hun huis zijn.

Klantenservice

ExpressVPN TunnelBear
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 33 minuten 1 uur
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja (uitbesteed) Ja (uitbesteed)

Zowel TunnelBear als ExpressVPN bieden ondersteuning via e-mail en een ticketsysteem. ExpressVPN voegt livechat toe aan de lijst, die ontbreekt bij TunnelBear (nogal alarmerend).

Ondersteuning via e-mail / ticket duurde enige tijd met TunnelBear (gemiddeld 1 uur per antwoord), terwijl ExpressVPN het korter maakte (gemiddeld 33 minuten).

We hebben deze tests uitgevoerd door elke VPN drie vragen per e-mail te sturen. Onder hen waren twee algemene vragen en twee waren iets technischer. Zie onderstaande statistieken:

ExpressVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Kan ExpressVPN worden getraceerd? 15 minuten 1 Ja
Bewaart ExpressVPN logboeken? 18 minuten 1 Ja
Hoe Netflix te kijken met ExpressVPN? 55 minuten 1 Ja
Welke functies biedt ExpressVPN voor torrenting? 47 minuten 1 Ja

TunnelBear

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Is TunnelBear veilig voor het dark web? 1 uur 1 Ja
Hoe annuleer ik mijn TunnelBear-abonnement? 48 minuten 1 Ja
Werkt TunnelBear voor Netflix? 52 minuten 1 Ja
Van wie is de TunnelBear VPN? 59 minuten 1 Ja

De winnaar: ExpressVPN

ExpressVPN wint

Hoewel beide beoordeelde VPN's verbluffende prestaties, beveiliging, privacy en functies leveren, is ExpressVPN zeker de betere optie.

Het biedt een groter netwerk van servers, omzeilt met succes de GFW in China, biedt ongeëvenaarde Netflix-deblokkeermogelijkheden en heeft geen lekproblemen.

TunnelBear heeft daarentegen een slechte serverinfrastructuur, mist ondersteuning voor China, biedt geen live chat en accepteert zelfs geen cryptocurrencies.

Похожие статьи

 • ExpressVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  Aangezien veel prospects VPN-services ongetraind bekijken, is een abonnement op een abonnement dat aan hun behoeften en eisen voldoet, vaak moeilijk...

 • ExpressVPN versus IPVanish

  Het selecteren van een VPN-service is een moeilijke taak geworden, met een groot aantal opties die online beschikbaar zijn, die allemaal beweren de beste in de markt te zijn....

 • ExpressVPN versus TorGuard

  ExpressVPN en TorGuard zijn beide beroemde VPN-services die zich verdiepen in het creëren van nieuwe technologieën en geavanceerde functies voor het maximaliseren van online...

 • PureVPN versus TunnelBear

  Waar PureVPN bekend staat als een budgetvriendelijke maar waardegedreven service, is TunnelBear al geruime tijd een favoriet onder freebies. Vandaag zullen we dat doen...

 • ExpressVPN versus PureVPN

  Tegenwoordig is het selecteren van een VPN-service voor velen een moeilijke taak, vanwege de talloze beschikbare opties. Bijna alle services claimen de meest veilige te zijn,...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me