ExpressVPN versus PIA (privé-internettoegang)

ExpressVPN versus PIA

Aangezien veel prospects VPN-services ongetraind bekijken, is een abonnement op een dienst die aan hun behoeften en eisen voldoet vaak een moeilijke taak.

Als u geconfronteerd wordt met dezelfde verwarring met ExpressVPN versus PIA, bent u aan het juiste adres. Bekijk deze gedetailleerde vergelijkingsanalyse om de betere keuze te bepalen.

highlights
ExpressVPN PIA
 1. Meer dan 3.000 servers in 94 landen
 2. AES-256-CBC en AES-256-GCM
 3. 3 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor Windows, Mac, iOS & Android
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)
 1. 3300+ servers in 30 landen
 2. AES-256 bit encryptie
 3. 10 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)

Prijzen en kortingen

ExpressVPN PIA
Abonnementsperiode 1 maand 1 maand
6 maanden 6 maanden
1 jaar 1 jaar
Speciale aanbieding 35% korting op een 1-jarig abonnement 67% korting op een 1-jarig abonnement
Hoogste prijs per maand $ 12.95 $ 10.95
Laagste prijs per maand $ 8.32 $ 3.33
Prijs van één jaar $ 99.5 $ 39.95
Geldteruggarantie 30 dagen 7 dagen

Bij het vergelijken van de twee diensten, wordt het duidelijk dat ExpressVPN een iets duurdere dienst is. Het biedt drie niveaus in abonnementen: maandelijks, zes maanden en jaarlijks.

Het maandelijkse abonnement begint bij een hoge $ 12,95. Als u echter voor een lang abonnement kiest, kunt u betere waarde behalen terwijl u minder betaalt.

Bijvoorbeeld, het zes maanden plan kost je $ 9,99 / mnd. (elke 6 maanden gefactureerd als $ 59,95) en de jaarlijkse $ 8,32 per maand. (elke 12 maanden gefactureerd als $ 99,95).

PIA daarentegen is meestal veel goedkoper. De provider biedt ook drie niveaus van abonnementen: maandelijks, 6 maanden en jaarlijks.

Hun maandelijkse begint bij $ 10,95, wat $ 2 goedkoper is dan ExpressVPN. Het 6-maandenplan kost $ 5,99 / mnd, gefactureerd als $ 35,95, wat betekent dat het $ 24 goedkoper is.

Voor het jaarplan geeft PIA een enorme korting van 67% in vergelijking met ExpressVPN’s 35%. Dit betekent dat u $ 3,33 / maand betaalt, in totaal tot $ 39,95 voor 24 maanden.

Wat betreft geld-terugbetalingen biedt ExpressVPN een 30-dagen terugbetalingsgarantie, terwijl PIA slechts een 7-dagen terugbetaling biedt. Het is echter gerechtvaardigd, gezien hun lage prijzen.

Krijg deze beste deal voor ExpressVPN: 35% korting op een abonnement van 1 jaar

Krijg deze beste deal voor PIA: 67% korting op een abonnement van 1 jaar

Kenmerken

ExpressVPN PIA
Gelijktijdige verbindingen 3 10
Besturingssysteem-apps Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, sommige routers Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Handmatige installatie van apparaten Sommige routers, settopboxen Sommige routers
Split Tunneling Ja (alleen desktop-apps) Nee
Gratis extra's Media Streamer Smart DNS, browserextensies voor Chrome, Firefox en Safari SOCKS5 Proxy en ad / tracker blocker

Zowel ExpressVPN als Private Internet Access (PIA) bieden geweldige apps-compatibiliteit. U hebt native clients voor Windows, Mac, iOS, Android, Linux en zelfs Fire TV's.

Je hebt zelfs browserextensies beschikbaar voor Google Chrome en Mozilla Firefox. ExpressVPN krijgt echter de overhand over PIA, dankzij hun routerondersteuning voor Apple TV's.

De op BVI gebaseerde provider is de enige op de markt die een native app voor DD-WRT- en Tomato-routers aanbiedt, samen met vooraf geconfigureerde routers tegen redelijke prijzen.

Split Tunneling is beschikbaar met de desktop-apps voor ExpressVPN, maar geen van PIA’s apps. Dit is nogal alarmerend, aangezien de functie cruciaal is voor torrenters en streamers.

PIA compenseert dit echter door meer gelijktijdige verbindingen aan te bieden. Waar u slechts 3 gelijktijdige verbindingen met ExpressVPN hebt, biedt PIA 10 multi-logins.

Deblokkeer mogelijkheden

ExpressVPN PIA
Netflix Ja Nee
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Nee
Amazon Prime Ja Nee
BBC iPlayer Ja Nee
buikspieren Ja Nee
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

Op het gebied van deblokkering slaagde ExpressVPN erin om een ​​verbazingwekkende prestatie te leveren. PIA faalde daarentegen jammerlijk in het omzeilen van geografische beperkingen en VPN-verboden.

Ik had toegang tot Netflix en andere VoD's, maar de prestaties waren behoorlijk “inconsequent”. Om deze streamingplatforms te laten werken, moest worden overgeschakeld naar veel verschillende VPN-servers.

Omgekeerd gaf ExpressVPN dergelijke problemen niet en leverde het een ongehinderde deblokkeerervaring op via Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar en zelfs op Disney Plus.

China

Chinese inwoners en expats zijn altijd op zoek naar “werken” VPN-services die de vele technologieën van de. Kunnen omzeilen “Geweldige firewall” in China.

Gelukkig biedt ExpressVPN-gebruikers een speciale Chinese pagina. Hiermee kunnen inwoners van het land hun apps downloaden en zich abonneren op een geschikt abonnement.

PIA biedt daarentegen dergelijke prikkels niet voor Chinese gebruikers. Ze hebben geen Chinese mirror-website, waardoor mensen hun service niet kunnen gebruiken.

Setup en interface

ExpressVPN PIA
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Selectie hoofdlocatie -Lijst gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

ExpressVPN heeft onlangs een complete revisie ondergaan van zijn app-ontwerp en uiterlijk. Van de vorige “grotere” en rommelige styling, hebben ze gekozen voor iets minimalistisch.

De desktop-app is vrij compact met een locatiemenu en verbindingsknop beschikbaar bij het starten van de applicatie op Windows, Mac of Linux.

Voor het wijzigen van configuraties is er een hamburgerknop linksboven op de pagina. Als u hierop klikt, krijgt u toegang tot alle vitale instellingen en functies.

Wat mobiele apps betreft, behoudt ExpressVPN hetzelfde ontwerp en dezelfde consistentie in de algehele gebruikersinterface, die zelfs bij gebruik op een groter scherm niet wordt gestoord.

ExpressVPN-interface

Aan de andere kant, PIA’s applicaties vereisen nog wat werk in de algehele gebruikersinterface en het uiterlijk. Hun desktopversies bevinden zich in de taakbalk, die toegankelijk is door met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken.

Hoewel dit een mooi ontwerp is, brengt het ook wat gedoe met zich mee. De app verbergt zichzelf in principe zodra je op de knop Minimaliseren drukt. Daarom moet u de app voortdurend opnieuw openen.

Dit kan behoorlijk vermoeiend en frustrerend zijn, vooral als je probeert een installatie- of configuratiegids te volgen, omdat het volgen van een enorme lijst met stappen een moeilijke taak kan zijn.

Het’De mobiele apps zijn echter mooi ontworpen en hebben de neiging rommelvrij te zijn. Alle opties worden netjes weergegeven en het verbinden duurt slechts enkele seconden, wat opmerkelijk is.

PIA Windows-app

Servers en prestaties

ExpressVPN PIA
Serverlanden 94 30
Totaal aantal servers 3000 3300

Zowel ExpressVPN als PIA gebruiken een assortiment fysieke en virtuele locaties voor hun netwerkinfrastructuur om te voldoen aan de eisen van gebruikers in verschillende landen.

Er is niet veel verschil in het aantal servers. Waar ExpressVPN meer dan 3.000 servers biedt, voegt PIA 300 extra toe aan de lijst, waardoor het een voorsprong heeft op de BVI-gebaseerde provider.

Wat ExpressVPN in aantallen mist, maakt het echter goed door meer landen te bestrijken. Ondertussen biedt PIA alleen servers aan in 30 landen, wat aanzienlijk minder is.

Snelheid

ExpressVPN PIA
Snelheidsverlies 9% 25%

ExpressVPN en PIA staan ​​beide bekend om hun ongelooflijk betrouwbare services. Bieden ze echter voldoende prestaties om van alle internetgerelateerde activiteiten te genieten?

Om dit uit te vinden, heb ik een diepgaande snelheidsanalyse uitgevoerd bij beide providers. Tijdens dit proces werden 5 servers getest van verschillende locaties van ExpressVPN en PIA.

Deze servers waren gevestigd in de VS, het VK, Frankrijk, Australië en Canada. In blote snelheidstests klokt PIA in met een snelheidsverlies van ongeveer 25% terwijl ExpressVPN iets beter was met gemiddeld 9%.

Veiligheid

ExpressVPN PIA
VPN-protocollen PPTP, L2TP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-gegevenscodering AES-256-CBC AES-128, AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096  RSA-4096
Cloaking Technologie Cipher Block Chaining Geen
App-beveiliging Dodemansknop Dodemansknop
DNS-status Privé DNS Privé DNS

ExpressVPN biedt ondersteuning voor drie protocollen: PPTP, L2TP en OpenVPN. Ondertussen voegt PIA meer de lijst toe door ook IKEv2- en IPSec-protocollen te ondersteunen.

De op BVI gebaseerde provider gebruikt OpenVPN als het standaardprotocol voor alle apparaten. Het maakt gebruik van AES-256-CBC-cijfers met HMAC SHA-256-gegevensauthenticatie op het gegevenskanaal.

Voor het besturingskanaal gebruikt het AES-256-GCM-cijfers met RSA-384-handshake en HMAC SHA-256-gegevensauthenticatie.

Aan de andere kant gebruikt PIA de AES-256-bit cijfers met SHA256 voor gegevensauthenticatie en RSA-4096 voor handshake op het gegevenskanaal.

Voor het besturingskanaal gebruikt PIA dezelfde cijfers en hash-authenticatie, met inbegrip van SHA384 voor authenticatie. Perfect Forward Secrecy (PFE) is beschikbaar via ECDHE + ECDSA.

ExpressVPN is echter de veiligere optie, omdat ze gebruik maken van coderingsblokketting en hun TrustedServer-infrastructuur alle harde schijven naar een RAM-model verplaatst, waardoor alle logboeken onmiddellijk worden verwijderd.

Privacy

ExpressVPN PIA
Hoofdkwartier Britse Maagdeneilanden Verenigde Staten
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Bitcoin en Mint 32 Cryptocurrencies

Eén blik op de bovenstaande tabel en het wordt duidelijk welke provider veiliger is. ExpressVPN heeft zijn hoofdkantoor op de Britse Maagdeneilanden, terwijl PIA zich in de Verenigde Staten bevindt.

Aangezien de BVI een autonome natie is met zijn eigen set wetten, is het vrij van de invasieve tactieken die zijn aangenomen door de allianties van 5/9/14 Eyes, zoals massabewaking en gegevensbewaring.

Hetzelfde kan niet gezegd worden over de Verenigde Staten, een van de oprichters van de Five Eyes. Als dusdanig, zelfs als een aanbieder een geen logboekenbeleid heeft, is het vertrouwen op hen een moeilijke taak.

Wat anonieme betaalmethoden betreft, ondersteunt ExpressVPN alleen Bitcoin en Mint. PIA biedt daarentegen de mogelijkheid om aan te melden via 32 cryptocurrencies.

Configuratie

ExpressVPN PIA
Adrestoewijzing Shared Shared
Statische IP's Geen Geen
DDoS-bescherming Nee Nee
NAT Firewall Ja Ja

Voor configuraties gebruiken zowel ExpressVPN als PIA een gedeelde netwerkinfrastructuur. Bijgevolg kunnen ze in dit aspect als gelijk worden beschouwd.

Het ontbreken van speciale IP's is nog steeds behoorlijk alarmerend, aangezien veel VPN-gebruikers behoeften hebben die vereisen dat ze toegang hebben tot lokale netwerken, terwijl ze buiten hun huis zijn.

Klantenservice

ExpressVPN PIA
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 33 minuten 45 minuten
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja (uitbesteed) Ja (uitbesteed)

Zowel PIA als ExpressVPN bieden ondersteuning via live chat, e-mail en een ticketsysteem. Uit het testen van de live chat-diensten bleek dat de reacties vrij snel waren.

Ondersteuning via e-mail / ticket kostte enige tijd met PIA (gemiddeld 45 minuten per antwoord), terwijl ExpressVPN het korter maakte (gemiddeld 33 minuten).

We hebben deze tests uitgevoerd door elke VPN drie vragen per e-mail te sturen. Onder hen waren twee algemene vragen en twee waren iets technischer. Zie onderstaande statistieken:

ExpressVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Kan ExpressVPN worden getraceerd? 15 minuten 1 Ja
Bewaart ExpressVPN logboeken? 18 minuten 1 Ja
Hoe Netflix te kijken met ExpressVPN? 55 minuten 1 Ja
Welke functies biedt ExpressVPN voor torrenting? 47 minuten 1 Ja

PIA

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Waarom bevindt PIA zich in een land met vijf ogen? 1 uur 1 Ja
Houdt Private Internet Access logboeken bij? 45 minuten 1 Ja
Werkt privé-internettoegang met Netflix? 50 minuten 1 Ja
Hoe krijg ik mijn geld terug voor privé-internettoegang?? 44 minuten 1 Ja

De winnaar: ExpressVPN

ExpressVPN wint

Hoewel beide beoordeelde VPN's verbluffende prestaties, beveiliging, privacy en functies leveren, is ExpressVPN zeker de betere optie.

Het biedt een groter netwerk van servers, deblokkeert met succes Netflix, werkt in China en biedt zelfs een router-app die werkt op DD-WRT- en Tomato-routers.

Похожие статьи

 • Surfshark versus privé-internettoegang (PIA)

  Waar Surfshark een nieuw soort VPN-diensten vertegenwoordigt, heeft Private Internet Access (PIA) een aantal mijlen bereikt en staat het als een populaire keuze voor velen....

 • PureVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  Veel gebruikers worden geconfronteerd met enorme verwarring wanneer ze proberen een geschikte VPN te selecteren. Deze verwarring komt vooral voort uit het feit dat gebruikers vaak naar VPN-services kijken...

 • NordVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  NordVPN en PIA zijn beide populaire namen op de markt van VPN's die wereldwijd door duizenden worden gebruikt. Welke service is beter op het gebied van beveiliging,...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me