Surfshark vs. privat internettilgang (PIA)

Surfshark vs. PIA

Der Surfshark representerer en ny rase av VPN-tjenester, har Private Internet Access (PIA) fått noen mil på seg og står som et populært valg for mange.

Prøver du å bestemme det bedre valget mellom de to? I så fall er du på rett sted. Sjekk ut denne grundige Surfshark vs. PIA sammenligningsanalysen.

Høydepunkter

Surfshark PIA
 1. 1040+ servere i 61+ land
 2. Dynamiske / statiske IP-er tilgjengelige
 3. Ubegrensede samtidige tilkoblinger
 4. Apper for alle plattformer / enheter
 5. Bekreftede retningslinjer for ingen logger (revidert)
 1. 3300+ servere i 30 land
 2. AES-256 bit kryptering
 3. 10 Samtidige tilkoblinger
 4. Apper for alle plattformer / enheter
 5. Bekreftede retningslinjer for ingen logger (revidert)

Priser og rabatter

Surfshark PIA
Abonnementsperiode 1 måned 1 måned
1 år 6 måneder
2 år 1 år
Spesialtilbud 83% avslag på en 24-måneders plan 67% avslag på en 1-årsplan
Høyeste pris per måned $ 11.95 $ 10.95
Laveste pris per måned $ 1.99 $ 3.33
Ettårspris $ 71.88 $ 39.95
Pengene tilbake-garanti 30 dager 7 dager

PIA og Surfshark er begge budsjettvennlige VPN-tjenester som tilbyr god verdi for mindre penger. For å starte, har du tre lag i abonnement.

Den månedlige planen for PIA vil koste deg $ 10,95, mens den samme for Surfshark koster deg $ 11,95. Som sådan pleier PIA å være det billigere alternativet for månedlige abonnementer.

Andre nivåer tilgjengelig fra PIA inkluderer 6-måneders og en 1-årig plan. 6-måneders planen vil sette deg tilbake med $ 5,99 / mo., Fakturert til $ 35,95 en gang.

I mellomtiden er 1-årsplanen tilgjengelig for $ 3,33 per måned, og gir deg en massiv 67% avslag. Derfor betaler brukere bare $ 39,95 for 12 måneder.

Surfshark tilbyr derimot ikke en 6-månedersplan. Etter den månedlige gir de brukerne tilgang til 1-årig og 2-årig abonnement.

1-årsplanen gir deg 50% rabatt på den opprinnelige prisingen. Du betaler 5,99 dollar per måned, som tilsvarer 71,88 dollar i 12 måneder. Dette er ganske dyrt sammenlignet med PIA.

Imidlertid gjør Surfshark opp for det ved å tilby 83% rabatt på 2-årsplanen. For tilgang på 24 måneder betaler du bare minimum 47,76 dollar!

For refusjoner tilbyr PIA bare en 7-dagers garanti. I mellomtiden tilbyr Surfshark en lengre varighet på 30 dager for å få refusjon.

Få dette tilbudet for Surfshark: Spar 83% på 2-års spesialen

Få det beste tilbudet for PIA: Få 67% avslag på en 1-årsplan

Funksjoner

Surfshark PIA
Samtidige tilkoblinger ubegrenset 10
Operativsystemapper Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Manuelt installere enheter Set-Top-bokser, rutere og Linux Noen rutere
Split Tunneling Ja (alle apper) Nei
Gratis ekstrautstyr Shadowsocks Support, Hacklock, Blindsearch, NoBorders Mode, TrustDNS SOCKS5 Proxy- og ad / tracker-blokkering

Både Surfshark og PIA tilbyr flott funksjonalitet på flere enheter. Hos hver leverandør har du innfødte apper for alle populære plattformer / enheter.

Disse inkluderer Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Google Chrome, Mozilla Firefox og til og med Fire TV-er. Du får også ruterstøtte for Apple TV-er.

For ikke å nevne, du kan til og med finne apper som fungerer med Xbox One, og Nintendo Switch, som er ganske nyttig, for å si det mildt for gamer-publikummet!

Når det gjelder samtidige tilkoblinger, tilbyr PIA muligheten til å etablere 10 multi-logins, mens Surfshark går den ekstra mile.

Det gir brukere ubegrenset flerpålogging og funksjoner som Shadowsocks-støtte for Kina, Hacklock for beskyttelse av identitetstyveri og NoBorders-modus for å få tilgang til obfuserte servere.

PIA derimot tilbyr ikke mye i veien for funksjoner. Appene deres mangler også det avgjørende “Split Tunneling” teknologi!

Fjern blokkering av muligheter

Surfshark PIA
Netflix Ja Nei
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Nei
Amazon Prime Ja Nei
BBC iPlayer Ja Nei
ABS Ja Nei
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanal 4 Ja Ja

Når det gjelder avblokkering, fikk jeg eksepsjonelle evner fra Surfshark. Dessverre klarte ikke PIA å omgå geo-begrensninger og VPN-forbud så lett.

Tilbyderen leverte ikke jevn ytelse på flere strømmetjenester. Som sådan kan det ikke være det beste alternativet for å fjerne blokkering.

Du får bedre ytelse fra Surfshark, som med suksess blokkerer Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu, Voot, Hotstar og til og med Disney Plus.

Jeg møtte ingen problemer med nedetid med leverandøren, streaming var jevn selv med Ultra HD-kvalitet, og jeg fikk ikke “proxy / VPN oppdaget feil” på alle ovennevnte nettsteder.

Kina

Kinesiske netizens leter alltid etter tjenester som lar brukere fjerne blokkering i landet eller få tilgang til lokalt innhold fra Kina andre steder i verden.

“Den store brannmuren” vedtar forskjellige teknologier som blackholing VPN-tjenester, DNS-forgiftning, DNS-kapring og IP-filtrering, noe som gjør oppgaven vanskelig.

Der PIA ikke klarte å gi noen insentiver for begge publikum, har Surfshark en tendens til å være ganske imponerende; spesielt for de som er bosatt i landet.

Det tilbyr et kinesisk speil nettsted som lar enkeltpersoner laste ned / installere appene sine. Samtidig tilbyr det en “NoBorders” modus.

Denne modusen aktiverer Sursfhark’s tilslørte servere som forvandler VPN-trafikk til vanlig HTTP-trafikk for å omgå geo-restriksjoner i Kina.

Det er imidlertid ingen støtte for de som ønsker å kjøpe en VPN til Kina, som PureVPN som tilbyr 12 dedikerte kinesiske servere for tilgang til lokalt innhold.

Brukere i Kina kan laste ned Surfshark fra sin dedikerte kinesiske side her: https://shark-cn.com/

Oppsett og grensesnitt

Surfshark PIA
Automatisk installasjonsveiviser Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Valg av hovedplassering Listebasert Listebasert
Ekstra innstillingssider Ja Ja
Mobilvennlig Ja Ja

Når det gjelder grensesnitt, Surfshark’appene er utrolig brukervennlige og intuitive. Desktop-appene kan skryte av et kompakt design som er utrolig lett å forstå.

Du har en meny for valg av beliggenhet og tilkoblingsknapp synlig rett etter at du har åpnet appen. Dette lar brukerne utnytte øyeblikkelig tilkobling til en VPN-server.

For konfigurasjoner, klikk bare på “utstyr” ikon. Det vil gi deg alternativer for å endre protokoller og kryptering, sammen med andre appfunksjoner.

Mobilapper er like brukervennlige og har samme design og utseende, men optimalisert for en mindre skjerm. Dedikerte IP-er er også direkte tilgjengelig fra appen.

Surfshark Streaming Mode

PIA’Appene derimot kan skryte av et bredere utseende og design som krever litt arbeid i det samlede brukergrensesnittet, da det blir ganske komplisert.

På skrivebordet skjuler appen seg for det andre du trykker på minimeringsknappen. Dette betyr at du hele tiden må åpne appen hver gang du vil gjøre noe.

Dette kan bli ganske irriterende for de som prøver å følge trinnene i en konfigurasjons- / installasjonsveiledning. Selvfølgelig vil teknikere ikke ha noe problem med oppgaven.

Mobilapper er riktignok pent designet og pleier å være rotfrie. Alle alternativene er oppført pent, og det tar knapt noen sekunder å koble til, noe som er ganske bemerkelsesverdig.

PIA Windows-app

Severs og ytelse

Surfshark PIA
Serverland 61 30
Totalt antall servere 1040+ 3300

Både Surfshark og PIA tilbyr en god nettverksinfrastruktur. Førstnevnte kan skryte av 1040+ servere i 61 land, mens PIA støtter 3 300 servere i 30 land.

Selv om serverantallet til Surfshark er mindre enn PIA. Det gjør opp for det ved å legge til mer i veien for støttede land, noe som er ganske nyttig.

Dette er fordi de fleste brukere ønsker mangfold i valg av servere som er tilgjengelige. Selv om PIA støtter 30 land, er antallet for mindre.

Tilsvarende må Surfshark oppgradere på sitt antall servere for å unngå problemer med hastighet / ytelse, ettersom flere brukere abonnerer på produktet sitt.

Hastighet

Surfshark PIA
Hastighetstap 12% 25%

For å få en bedre idé om ytelsen, gjennomførte jeg en fartsanalyse på begge: PIA og Surfshark. Dette krevde å teste 5 forskjellige servere fra hver leverandør.

Landene som ble valgt var USA, Storbritannia, Frankrike, Australia og Canada. Alle testene ble utført på min 100 Mbps tilkobling for å oppnå best mulig resultat.

I nakne hastighetstester klarte Surfshark å levere et gjennomsnitt på 88 Mbps i opplastinger og nedlastinger, noe som indikerer et hastighetstap på 12%.

PIA hadde derimot et høyere tap ved å berøre 25% -merket i fartsreduksjon, og registrerte en gjennomsnittshastighet på 75 Mbps.

Sikkerhet

Surfshark PIA
VPN-protokoller L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-datakryptering AES-256 AES-128, AES-256
OpenVPN-kontrollkanalkryptering RSA-2048  RSA-4096
Kledningsteknologi Shadowsocks Ingen
Appsikkerhet Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP Lekkasjebeskyttelse Kill Switch og DNS / WebRTC / IP Lekkasjebeskyttelse
DNS-status TrustDNS Privat DNS

Surfshark er en stor fan av OpenVPN-protokollen og bruker den som “misligholde” på tvers av alle enhetene sine, med unntak av iOS. Brukere kan skifte mellom UDP og TCP når det er nødvendig.

For kryptering bruker den AES-256-GCM-sifre, slik at det ikke gis ekstra autentisering på datakanalen.

For kontrollkanalen bruker Surfshark AES-256-GCM-chiffer med TLS-nøkkelutvekslingen sikret med RSA-2048. Perfekt fremoverhemmelighet gis av ECDH- (384?) Nøkkelutveksling.

PIA støtter derimot samme antall protokoller. Som standard bruker den også OpenVPN på alle enheter med unntak av iOS og MacOS som bruker IKEv2-protokoll.

For kontrollkanalen bruker PIA de samme sifrene og hash-autentisering, inkludert SHA384 for autentisering. Perfect Forward Secrecy (PFE) er tilgjengelig via ECDHE + ECDSA.

Lekkasjetester

For å sikre at du får sterk sikkerhet fra begge leverandører, gjennomførte jeg en lekkasjetest. Denne prosessen innebar bruk av 6 varierte verktøy for oppdagelse av WebRTC / DNS / IP-adresse:

WebRTC og HTTP forespørsel lekkasjer:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS-lekkasjer:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 og Torrent IP lekkasjer:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Ikke overraskende bestod både PIA og Surfshark testene med flygende farger, anonymiserte all viktig personlig identifiserbar informasjon, og beskyttet deg 24/7!

Personvern

Surfshark PIA
Hovedkvarter De britiske jomfruøyene forente stater
Tilkoblingslogger Ingen Ingen
Aktivitetslogger Ingen Ingen
Registrer deg informasjon Epostadresse Epostadresse
Anonym betaling metoder Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin 32 kryptokurser

Basert på de britiske jomfruøyene, får Surfshark en fordel i forhold til andre tilbydere. BVI innfører ingen obligatorisk lov om masseovervåking eller lagring av data.

Til tross for at han er en del av den britiske monarken, er BVI en uavhengig jurisdiksjon, som følger sine egne lover som favoriserer brukernes personvern og sikkerhet.

PIA har derimot sitt hovedkvarter i USA, som er et grunnleggende medlem av Five / Nine / Fourteen Eyes Alliances.

Derfor unner det seg etter deling av etterretninger og innfører obligatoriske lover om dataoppbevaring som må følges av telekom-, internett- og VPN-leverandører også.

Når som helst kan myndighetene gi en knebleordre ledsaget av en stevning som gjør det nødvendig å samarbeide om eventuelle loggforespørsler.

konfigurasjon

Surfshark PIA
Adressetildeling Delt / Statisk Delt
Statiske IP-er 6+ Steder Ingen
DDoS-beskyttelse Ja Ja
NAT-brannmuren Ja Ja

Der Surfshark tar i bruk en delt / statisk nettverksinfrastruktur, følger Private Internet Access (PIA) en delt adressetildelingsstruktur.

Dette er ganske problematisk, med tanke på at statiske IP-er er nødvendige for å få tilgang til sensitiv bankinformasjon eller få tilgang til hjemme-LAN i forskjellige land.

Heldigvis tilbyr Surfshark dedikerte IP-er som tillegg. Selv om du må betale ekstra, har du over 6 steder tilgjengelige for øyeblikkelig tilkobling.

Kundeservice

Surfshark PIA
Video Guider Ja Ja
Søkbar kunnskapsbase  Ja Ja
Telefonstøtte Nei Nei
E-poststøtte Ja Ja
Gjennomsnittlig svartid på e-post 25 minutter 45 minutter
Billettstøtte Ja Ja
Live Chat Support Ja Ja

Med begge leverandørene har du flere alternativer for support. Disse inkluderer billettstøtte, e-post og live chat, sammen med en søkbar kunnskapsbase og vanlige spørsmål.

Alle alternativene fungerer ganske bra, og responstidene på enten VPNs live chat er ganske imponerende. Det tok bare noen sekunder å få svar på tekniske spørsmål.

Jeg har til og med gjennomført en test på responstidene fra hver leverandør på e-postsupport. Prosessen inkluderte å sende begge leverandørene fire spørsmål via e-post. Se statistikken for hver VPN nedenfor:

Surfshark

Spørsmål Innledende responstid Antall e-poster Spørsmål besvart
Jobber Surfshark med Netflix? 20 minutter 1 Ja
Er Surfshark bra for Torrenting? 25 minutter 1 Ja
Jobber Surfshark i Kina? 30 minutter 1 Ja
Hvordan aktivere obfuscation? 20 minutter 1 Ja

PIA

Spørsmål Innledende responstid Antall e-poster Spørsmål besvart
Hvorfor er PIA lokalisert i et land med fem øyne? 1 time 1 Ja
Oppbevarer privat internettilgang logger? 45 minutter 1 Ja
Fungerer privat internettilgang med Netflix? 50 minutter 1 Ja
Hvordan får jeg refusjon fra privat Internett-tilgang? 44 minutter 1 Ja

Vinneren: Surfshark

Surfshark er vinneren

Utvilsomt vinner Surfshark denne sammenligningen, på grunn av å være flinkere til å fjerne blokkering av streamingplattformer, jobbe i Kina og tilby dedikerte IP-er, alt sammen med å være utrolig budsjettvennlig.

PIA er en god service også, men det er forbedringer som kreves på flere områder. For ikke å nevne, leverandøren er basert i en risikofylt jurisdiksjon, som eliminerer hele formålet med å utnytte personvernet!

Похожие статьи

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me